Nie przegap nowości o Bilfinger Mars Offshore sp. z o.o.!
29.05.2019 12:50
Zgadzam się z pozytywnymi rekomendacjami. Wysokość pensji mnie osobiście satysfakcjonuje, a dobra atmosfera w pracy jest miłym dodatkiem.
29.05.2019 18:55
Czy to ma jakieś znaczenie facet? Może pisał jeden i ten sam stażysta ale w trzech odsłonach. A może 3 stażystów którzy są zadowoleni z pracy.
A ciekawe jest że Ty właśnie próbujesz zasiać panikę i niepokój. Bardzo ciężko na tym pracujesz ale jak widzisz bez rezultatów. Ty na prawdę masz jakieś problemy emocjonalne i nie radzisz sobie w tej pracy.
Taka nasza delikatna uwaga; może byś się zdecydował i opuścił nasze szeregi?
Bardzo to wszystko przeżywasz A my martwimy się o Twoje zdrowie.
Pozdrawiamy
Byly
29.05.2019 19:31
Jaka panikę??jaki niepokój..co Ty mi wmawiasz.I nie pisz w imieniu wszystkich. Nie pozdrawiam
Robsoon
29.05.2019 10:16
Prosze tylko nie mówcie ze firma ma jakieś problemy. Ta niepewność z miesiąca na miesiąc jest wykańczająca.
Robsoon
29.05.2019 11:33
Właśnie mnie meczy to, mając rodzine i zobowiązania nie mogę sobie na to pozwolić.
Porządek
29.05.2019 14:07
Zwolnij się. Po co się stresować. Chcesz się wykończyć przez te nerwy.
Średni optymista
29.05.2019 12:03
Widzę że wśród opinii panuje według mnie przesądzony hurraoptymizm. ST3 to dobra firma o wielkich możliwościach i pracuje mi się tutaj jak do tej pory bardzo dobrze, ale nie rozumiem dlaczego jakakolwiek negatywna opinia spotyka się z zalaniem wypowiedzi negatywnymi głosami. Aktualna sytuacja jest zła, jesteśmy ciągnięci za uszy z państwowych pieniędzy, nie wyrabiamy się z projektami w terminie, nie mówiąc o tym że kontrakty są podpisywane w taki sposób że od początku są nieopłacalne. Widzę że każdy kto tu powie zle słowo nazywany jest panienka. Okazało się ostatnio że nasza firma sprzątająca nie bedzie już świadczyć usług, wiec pytam się czy fakt że chce mieć papier toaletowy i czystą ubikacje świadczy o tym że jestem panienka? Liczę na to że w ciągu wakacji sytuacja się wyklaruje, inaczej z faktycznym bólem serca będzie trzeba rozejrzeć się za czymś innym
Tom
29.05.2019 14:00
Masz plecak?
Masz torbę?
Kup sobie papier toaletowy i schowaj !
Bedziemy się martwić jak nam odetną wodę
5/5 WYNAGRODZENIE OK, ATMOSFERA W PORZĄDKU, POLECAM
Stażysta
29.05.2019 12:21
Na tą chwilę nie wyobrażam sobie, abym miał pracować gdziekolwiek indziej. Już przywykłem do pracy w tej firmie, dogaduję się z innymi pracownikami i z kierownikami :) Jest naprawdę fajnie.
Stażysta
29.05.2019 12:16
nim trafiłem do st3 offshore , długo poszukiwałem pracy... byłem kasjerem, sprzedawcą na mięsnym i sprzątaczem, ale to z pracy w tym miejscu jestem najbardziej zadowolony :) w końcu godziwa płaca i uczicwe warunki zatrudnienia.
Firma dała mi szansę i fach,zdobyłem doświadczenie i wiele jej zawdzięczam.
Nie zgadzam się z atakami no dobre ,,imię " firmy. Wcześniej pracodawca nigdy nie dbał tak o mnie jak tu. Na prawdę spotkałem się tu z samymi pozytywnymi warunkami.
Przecież nikt na siłę nikogo nie trzyma. Nie ma ludzi niezastapionych .Pozdrawiam i glowa do góry. Wcześniej nie mieliśmy produkcji i firma funkcjonowała i nie było skowyt .Teraz mamy projekty i trzeba pracować A nie spakować i tworzyć chore teorie o upadku itd itd.
28.05.2019 11:33
Wiem ze jeszcze czas ale wysylali juz wyplaty ?
Obserwuje
28.05.2019 12:33
Zapytaj się kolegów z waszej grupy prowokatorów. Lub sprawdź na koncie chyba że to dla Ciebie za trudne. Był jeden przypadek, a zrobiliście sobie z tego pożywkę. Szkoda że nie częściej,to może trochę tych płaczków i leserów by się sama zawinęła.
Wszyscy by na tym skorzystali. Pozdrawiam.
28.05.2019 16:24
Ale z Ciebie (usunięte przez administratora).Wiesz A zadajesz takie durne pytanie.!!!!!
Dd
26.05.2019 17:37
Na jakie zarobki może liczyć inżynier
26.05.2019 18:03
Proszę wysłać CV i poddać się rekrutacji.
Tam dostaniesz wszystkie odpowiedzi.
Często jest tak że negociujesz swoją stawkę . Pozdrawiam.
rekrut
23.05.2019 14:41
Witam,mam pytanie czy warto się zatrudnić w firmie? Najlepszym wyznacznikiem będzie uśmiechnięta buźka ,to najlepszy sondaż. Z doświadczenia wiem że nie warto czytać negatywnych komentarzy,bo często jest tak że jakaś grupa celowo piszę złe komentarze. Mają w tym swój interes, mniej chętnych to sobie można na więcej pozwolić. Myślę żeby się zatrudnić ,a różne opinie do mnie dochodzą. Po prostu proszę o pomoc. Pozdrawiam
mks
25.05.2019 20:16
dlaczego nie pokażesz gęby sam ci w ten ryj napluje
25.05.2019 21:11
Mks-ie A co to za nerwy i plucie? Co prawda w oczy kole? Taki duży i silny facet A tylko pluć potrafi!!(usunięte przez administratora). Przecież tylko rozmawiamy A Ty wpadasz z gębą i zaczynasz pluć. Pokaż że masz poziom i styl. A jak to jest dla Ciebie za trudne to się nie udzielaj.
Ktoś tam dobrze pojechał i ostro. Jak tak źle i nie stabilnie to proszę po obiegówke i NARA.
Firma jest super i przestancie na nia pluć !!!!
Pozdrawiam
Amazon
25.05.2019 17:26
Jesteście bandą jęczących ciot, nie macie honoru ani odwagi sie zwolnić skoro wam tak źle i tyle, sytuacja firmy jest jaka jest a wy jeszcze sracie w gniazdo. Miękkie faje jesteście.
24.05.2019 16:13
Witaj rekrucie. Zostałem właśnie wywołany do tablicy. Ktoś podpisał się moim loginem. Dlaczego to zrobił? Pewnie pod tymi literami kryje się ktoś z tej grupy która szkaluje firmę na forum. Zawsze dostawali lanie i chyba w ten sposób próbują odbudować swoją ,,złamaną" reputację. Ale to tak na wstępie. Idziemy do meritum sprawy,właśnie spotkałeś się z tym ,,czymś" o czym sam pisałeś.
W tej firmie również istnieje grupa która celowo wypisuje negatywne komentarze. Ma to na celu odstraszenie ewentualnych przyszłych pracowników. Trochę jestem zły że nikt na to nie reaguje.Przecież takie osoby działają przeciw firmie. To jest antyreklama, która przekłada się na realną sytuacje firmy. Nie jestem prawnikiem, ale uważam że taka sytuacja wymaga interwencji . Są instrumenty i instytucje które się tym zajmują. Tak wiem to jest gehenna ,czas,kasa itd itd.
Piszę to wyraźnie,zalecam ; jeżeli to się nie zmieni to proszę o interwencje z strony firmy !
Teraz prośba to tej grupy która szkaluje firmę. Napiszcie o co chodzi z tą stabilnością? Przecież to jest powtarzane od 4 lat .
Zawsze płacz i narzekanie. Firma działa i produkuje,nawet jak miała słabszy okres to wszyscy dostawali cała pensje w terminie. Firma zawsze płaci . Wszystkie świadczenia ,dopłaty do nadgodzin 100%. Nie wspomnę o wynagrodzeniach. Firma płaci najlepiej w całym okręgu w tej branży. Pracujemy na normalnych umowach o pracę,mamy urlopy,kardy medyczne,sportowe itd itd. W lepszym okresie mieliśmy bonusy i premie. Dlaczego o tym nie napisze ta grupa pseudo-pracowników?
Jaki macie cel? Co wami kieruje? Dlaczego to robicie? Na co ma to wpłynąć? Co chcecie w ten sposób załatwić? Komu chcecie zaszkodzić? Czy to ma sens? W czym ma pomóc ta wasza propaganda? A na koniec najważniejsze pytanie? Jest tak źle i nie ma stabilności a wy pracujecie. Dlaczego? Rekrut czeka na wasze odpowiedzi. Proszę odpiszcie mu bo pewnie to jest dla niego ważne. Proszę nie podpisuj się za mnie. Jestem młodym optymistą i nie narzekam. To świetna firma. Niestety firma ma również w swoich granicach grzyby .
Pozdrawiam.
25.05.2019 09:37
Co za typ ma tupet,firma daje mu pracę,dobra pensje to jeszcze ma czelność pisać takie rzeczy. Facet nie masz wstydu. Pewnie jesteś jednym z tych ściemniaczy !l!!
21.05.2019 11:11
Od samego początku twierdze że pisanie takich rzeczy jakie ,,Załoga’’ wypisuje to skrajny (usunięte przez administratora). Jestem po stronie firmy i te pomysły jak najbardziej akceptuje. Pracować każdy powinien na 100%(usunięte przez administratora)
21.05.2019 22:13
Powodzenia.
22.05.2019 18:34
O proszę zmieniłeś się. Nie jesteś już taki rozmowny i wylewny . Pozytywną zmiana. TAK TRZYMAJ. DZIĘKUJEMY.
Neutralny
20.05.2019 20:23
Tak czytam te komentarze i rzeczywiście to prawda. Zauważyłem że jest grupa która próbuje temu zaprzeczyć. Walczą jak lwy i zaklinaja rzeczywistość. Dziwna postawa tych osób. Ciekawe kim są? Dlaczego są tak negatywnie nastawieni to pozytywnych zmian ?
To świetna firma i ma ogromny potencjał . Jest grupa która temu zaprzecza i wypisuje bzdury.
Takie fajne kuriozum do ,,wojny" na forum.
Poczytajcie sobie komentarze na Akademia Przemysłu St3 offshore. Firma stworzyła fajną stronę marketingową. To jest dobra reklama dla nas wszystkich i co ciekawe?
Oczywiście znalazły się tam komentarze naszych pracowników,dodam że to są durne komentarze które stawiają firmę w złym świetle.
Ciekawe ile tych ,,mądrali " udziela się tu?
Piszą oni tam o rankingach. Znamy ich dobrze i wiemy jak wypadają w rankingu pracowników St3. Panowie więcej chęci do pracy. Te wasze komentarze wcale nie poprawia sytuacji.
Praca i tylko praca. Pozdrawiam.
16.05.2019 21:41
Uwaga! Pracownicy zostawiają kolegą na fajrant swoje przepustki i uciekają na szatnie.Koledzy odbijają się za innych potem oddają przepustki.Kolejny raz nasze przedszkolaki próbują bawić się w berka. Trzeba to wyeliminować. Większość odbija się prawidłowo. Jest grupa kombinatorów.
Prosimy o reakcję.Pozdrawiamy.
19.05.2019 20:33
Patologie to robicie wy na tym forum.
20.05.2019 15:17
Piszesz że jesteś z pierwszej ligi A nie potrafisz odpowiedzieć na proste pytanie; po której jesteś stronie.? Ale wiesz co ?Nie musisz mam odpisywać. Czytając Twoje komentarze można wywnioskować że jesteś,,obrońcą szatniarzy ".
Dlatego nie mamy dla Ciebie szacunku. Działasz na szkodę firmy. Pewnie jesteś zły że nie masz już swojego,,legowiska ". Prosimy weź się do pracy i nie próbuj więcej lobbowac na rzecz sciemniaczy. Jak pewnie zauważyłeś jest duże poparcie po naszej stronie. Nasza propozycja dla Ciebie; zwolnij się albo buduj ten dźwig bo trzeba zarabiać kasę.
Pozdrawiamy
10.05.2019 12:29
japon
10.05.2019 13:08
guzik prawda, Tobiszowski to górnik i nie pozwoli, gdyby miał dobre intencje to przeforsowałby ustawę offshorową, a ten ją zablokował. Tobiszowski myślami jest w EUparlamencie za 12k€/mies. Polski offshore Spółce nie pomoże, a nawet jeśli ruszy to za 2-3 lata najszybciej, do tego czasu trzeba przeżyć, a szanse marne.
japan
10.05.2019 10:30
słabo wygląda, Prezes szykuje sobie fuchę w Gdańsku w GSG, tutaj pozostawia (usunięte przez administratora)
28.04.2019 20:09
No właśnie a jak pracuje wsparcie produkcji? Dlaczego produkcja ma inaczej? Przecież oni o pełnych godzinach już wyjeżdżają z firmy. Rodzi się pytanie o której kończą pracę. Dlaczego oni mają czytnik. Nie czujemy się gorsi. Powinno być dla wszystkich tak samo !!!!
Tomek.B
09.05.2019 12:53
I ujrzał Pan pracę naszą i był zadowolony a przeczytawszy opinie na forum usiadł i zapłakał. ŻENADA!!!LUDZIE CO WY WYPISUJECIE DZIECI W PRZEDSZKOLU MAJĄ WIĘCEJ POWAGI OD WAS!!!ŻAL MI WAS!!!POZDRAWIAM!!!
10.05.2019 09:23
Logistyka jest THE BEST !!!
16.04.2019 13:58
Czytnik ktory jest przy wyjsciu zamontowac na halii.Zlikwidowac automaty z zywnoscia co sa na stolowce. Kolejna sprawa to wycieczki pracownikow w celu przeparkowania auta blizej wyjscia czesto praktykowane na drugiej zmianie(usunięte przez administratora)
nowy
26.04.2019 14:25
Zgadzam się ale to są podstawy hiszpańskiego. Popraw się kolego.
To tak na początek. Czepiasz się produkcji zwykły pracowniku. Jak się można domyśleć to pracujesz w sparciu produkcji. Elektryk?konserwator?mechanik ? Wiesz co?Piszesz do nas ze mamy wykonywać dobrze swoją pracę.
A może pogadamy o waszej pracy? Przecież można napisać książkę co tam u was się dzieje w waszych,, halkach".!!! Obrady okrągłego stołu przy pozamykanych drzwiach. Też ktoś powinien zwrócić na to uwagę. Nie czepiaj się produkcji A zwróć uwagę na waszą pracę bo jest wiele do poprawy.
Uważamy że też powinniście odbijać się 15 minut później jak wszyscy . Auta macie pod D....pą i jeszcze te wasze wcześniejsze schodzenie. Gdzie tu sprawiedliwość. A masz tupet żeby zwracać uwagę produkcji. Jak najbardziej chcemy wywiązywać się z terminów ale wy też macie się do tego poczuwać A nie tylko wymagać od produkcji. Pozdrawiam
robol
26.04.2019 15:04
Brawo !!!! (usunięte przez administratora),wsparcie produkcji !!!!
Amon
20.04.2019 20:25
No i przez paru leserów wszyscy mamy po (usunięte przez administratora) Zegar na hali już jest.
26.04.2019 06:13
zmień pracę i idź do banku.
26.04.2019 06:51
I się zaczyna ryk i skowyt naszych płaczków. I zaraz do tego obróbka w ich wykonaniu. To kiedy chłopaki upadłość?hehe. Kto ucieka tym razem z tonącego okrętu? Do pracy maruderzy trzeba budować dźwig . Nikt nie chcę słuchać tego waszego jęczenia. Pozdrowienia
Wrath
24.04.2019 15:01
Panowie przestańcie pisać takie żale bo jak tak dalej pójdzie to pracować się nie da, przecież to może czytać ktoś decyzyjny. Ja rozumiem rozgoryczenie ale troszkę umiaru.
24.04.2019 17:05
taką mamy nadzieję że ktoś to czyta i podejmie odpowiednie kroki
Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Bilfinger Mars Offshore?
Wściekły spawacz
13.04.2019 21:52
Tak czytam sporo tych komentarzy i jestem wściekły,bo jest nagonka na spawaczy.Dlatego mam pytanie co z resztą załogi ?. Może trzeba się bliżej przyjrzeć ekipie od montażu. Czy oni rzeczywiście są tacy idealni i bez wad? Przecież tam też jest spora grupa statystów z najwyższą grupą a tylko patrzą jak się przebujać 8 godzinek. Nie widać w ich osobie zaangażowana i postępu prac. A jak już coś zmontują i nawalą i wychodzą błędy przy spawaniu to oczywiście wina jest po stronie spawaczy. Bo taki pseudo monter nie potrafi przygotować poprawnie styku do spawania. Bo lepiej siedzieć w szatni na telefonie. A zawsze gadka że spawacze są do (usunięte przez administratora)
Dlatego zadaje sobie pytanie gdzie jest nadzór? Są majstrowie i kierownicy i nie ma presji,a powinna być. Monterzy muszą wykonywać dobrze swoją pracę. Bo jak na razie widzę że wina jest cała po stronie spawaczy,a to że montaż jest do d,,,py to cisza. Więc jak już ktos tu napisał wina jest nasza wspólna .Najlepiej wszystko zrzucić na spawaczy a reszta ma czyste rączki.
Prośba do mistrzów i kierowników żeby po prostu lepiej przyjrzeć się pracy którą wykonują monterzy. Nie może być tak że robią sztukę a potem mówią ze mamy kiepskich spawaczy. Po prostu montaż ma wiele wad. panowie trzeba czyścic wszystko dokładnie tam gdzie nas badają i te wasze gadki że słaby spawacz itd itd. W d,,,,pe sobie wsadż te argumenty a może pokaż jak to pospawać.Najlepiej zmontować kaszankę a niech spawacz się martwi, A co robi w tym czasie monter? Właśnie Panie kierowniku często siedzi w szatni z telefonem a często sobie śpi. Panie dyrektorze proponuję robić nie kontrolowane naloty na firmę i najlepiej zacząć od szatni a najlepiej od tych schodów na końcu bo tam mają swoje legowiska Ci najlepsi monterzy a przeważnie z nadwagą.Wszyscy wiemy kim są i jak pracują. Ta ekipa powinna wykonać swoją pracę dobrze a nie siedzą albo spią po szatniach, Dziwię się bo myślę ze mistrzowie o tym wiedzą. Trzeba złapać tych sciemniaczy i pociągnąć do odpowiedzialności mistrza.
Na pewno jest świadomy że nie ma wszystkich na stanowisku pracy a tłumaczenie ze sa w kiblu heheh bzdura. Panie Tomku trzeba zrobić z tym porządek. Mistrzowie boją się swoich podwładnych a to nie jest normalne.Oczywiście nie wszyscy mistrzowie ale trzeba to wyplewić w całej firmie. Następna sprawa to to dziwne zwolnienia pracowników,pomijam wypadki w pracy. Panie Tomku dużo ludzi robi to celowo bo robi fuchy na boku a my za to płacimy. Są instrumenty i sposoby żeby to ukrócić. Ale do decyzja do dyrekcji Panie Jacku a uważam że jest Pan dobrym dyrektorem. Ci pseudo pracownicy którzy chodzą systematyczne na zwolnienia bez przyczyny ,generują dodatkowe koszta dla naszej firmy. Mam pomysł który nam pomoże i zmieni sytuację. Może to agresywne i nie humanitarne ale proponuje dosłownie kapowanie i bez taryfy ulgowej.Przecież wszyscy wiemy kto pracuje a kto spi na szatni albo się schował w jakieś dziurze i gra w tank of words. Praca musi być wykonana a jest tak że połowa pracuję a druga połowa to statyści a co jest ciekawe to ekipa z produkcji ,szatniarze" tak ich nazywam mają dużo lepszą kasę od tych co rzeczywiście trzymają to pracę/ panie Tomku prosimy o interwencje a ludzi namawiam centralnie do komunikatów tu na forum kto i kiedy spi na szatni albo siedzi na końcowych schodach a smartfonami w ręku.To są grzyby jak już ktoś tu napisał,ta ekipa generuje tylko straty i nie oszukujemy się że są potrzebni. Tak wiem musi być jakiś stan osobowy ale te grzyby trzeba wymienić. psują firmę i ten grzyb udziela się innym a to zła reklama dla innych nowych.Te grzyby trzeba usunąc. Sam osobiście będe pisałe kto i kiedy siedzi na szatni.To trzeba wytępić w tej firmie.Będę pisał po nazwisku. Więc to jest info dla tych ściemniaczy i myśę że obejdzie się bez nazwisk.
Panowie przez te grzyby jest jak mamy a to nie rokuje dobrze dla nas wszystkich. Namawiam wszystkich,zróbmy polowanie na tych sciemniaczy co podcinają fundamenty naszej firmy.
Panie Tomku prosimy o kontrole w nocy i na drugich zmianach i prosimy o usunięcie tych mistrzów którzy na tym nie panują. mam dość tego słuchania i narzekanie ze winni sa spawacze,bo monterzy nie sa świeci .To tez banda statystów a wine przezucili na spawaczy. Cwaniacy ,jeszcze raz prosimy o reakcje i interwencje a najlepiej się przyjrzec tej grupie monterów co mają nadwagę a wszyscy wiemy kim są. Co oni powiedzą> spawacze do (usunięte przez administratora) !!!!
Proszę wyciągnąc z tego wnioski i jak już napisałem najlepiej pisac imiennie kto co i jak robi a czest spi na szatni. Pozdr
monter
17.04.2019 09:43
spawacze też maja swoje legowiska też trzeba na nich zakablowac
17.04.2019 14:59
A dlaczego Ci wstyd?może nam odpowiesz?To co lepiej jak ekipa sciemnia na szatni A prace są opóźnione?Nie pamiętasz jak były problemy z wypłatą bo produkcja się slimaczyla. To wtedy nie było Ci wstyd?Pochwaliles się w domu żonie dlaczego kasy nie ma? Nie rozumiemy was o co wam chodzi
04.04.2019 20:38
Witam i pozdrawiam. Dzisiaj słyszałem kolejną plotkę że JZ wylatuje. Cholera wie która to już taka informacja ,że Jacka nie będzie.To już nie istotne,bo to nic nie zmieni. Teraz się zastanawiam czy to dobra decyzja jeżeli to jest prawdą. Nasz Jacek jest jaki jest ,ale uważam że nie jest aż taki ,,zły" jak większość uważa.Pewnie wszyscy z produkcji mają go dość i będą narzekali.Dlaczego? Bo jest obiektywny,bo jest ostry ,bo jest ciężki? To jest powód żeby skreślać tego człowieka?
Jest rzeczywiście ciężki i trudny. Niestety taki powinien być dyrektor,kierownik itd itd.
A co myślicie jak przyjdzie jego następca, to będzie lepszy? To taki mały krótki skrót do dalszej dyskusji. Proszę o opinie i dyskusję.Jak znajdę czas to z chęcią podejmę konwersację.
11.04.2019 11:59
Pewnie że są dobrzy pracownicy w firmie A co z tą drugą grupą ściemniaczy co najlepiej pracują na szatni z telefonem?Przecież też dostają pensję A praca be. Gdzie są kierownicy i majstrowie?Nie można zrobić z tym porządku?Dlaczego inni muszą za nich pracować. To nie jest zdrowa sytuacja.Tu jest problem A nie wina przez odbiory. Jeżeli to się nie poprawi to tak jak piszesz. Żaden projekt nie będzie opłacalny. To prośba do dyrektora żeby rozwiązać ten problem. Właśnie ta grupa ściemniaczy i tych ,,ciągle chorujących ".To jest grzyb tej firmy A wiemy jak się postępuje z grzybami.
12.04.2019 06:54
W 100 % popieram Twoją odpowiedź.
Obserwator
11.03.2019 21:24
Jak to jest możliwe, że całą czarną robotę robi hałerka za team, gdzie Panowie Spawacze się tylko śmieją pod nosem? Wszyscy spawacze w pozostałych teamach szlifują, tylko tam same asy i panienki. Szlifierze zarabiają od Was o wiele mniej Panowie Spawacze. Wstyd. Kierownik i mistrzowie to jak na sanatorium. Obudzimy się i weźmy się do pracy.
Chaos
25.03.2019 12:53
Weź wyluzuj Pracownik i czytaj ze zrozumieniem. Nara.
07.04.2019 14:55
może zacznij chodzić do pracy to będziesz wiedział co się dzieje w firmie.Jsk się ciągle siedzi na zwolnieniach to teraz nawet nie wiesz co się dzieje w firmie.
Nie martw się biedaczku 4 litery Ci nie zmarzna jak będziesz chciał wymienic kombinezon. nara
Mlody
19.03.2019 15:40
W firmie przepracowałem 3 lata i jedne co mogę powiedzieć to to, ze polecam ST3, pieniądze zawsze na czas, konkretna ekipa bynajmniej w dziale którym pracowałem.. A Ci narzekający.. Dobre kilka miesięcy wszyscy dostawali pieniążki za nic gdy projektów nie było, lub były jakieś problemy wiec szczerze panowie? Nie pasuje? pakowac się i opuszczajcie ST3.. Drugiej takiej firmy nie znajdziecie ???? Ja odszedłem gdyż dla mnie firma nie była stabilna na tyle abym wiązał z nią daleka przyszłość.. Doświadczenie wpadło, pieniążki tez były ładne i tyle wystarczyło.. Oby ST3 nie zatonęło!
22.03.2019 20:12
genialne! chcemy żebyś został prezesem ! myślę że masz obszerną wiedzę i wyprowadzisz nas na prostą.
A produkcja niech dalej pali głupia i narzeka bo winne są banki.
Wcześniej wina była po stronie teamu hałerka,teraz doszły do tego banki.
To kogo jeszcze uważamy za winnego?he
Bo przecież produkcja robi wszystko co może żeby było dobrze.
Rozbawileś mnie ,dziękuję hehehehe
Z bliska
23.03.2019 17:56
(usunięte przez administratora)daj spokój....
Nieokiełznany Chudini z Kiosku
22.03.2019 08:38
Sprzedam powietrze do opon,więcej info pisz priv
Mks
06.03.2019 12:34
Nasi kaszubscy prezesi pochowani w norach jak kroliki...tylko patrza jakie firmy z trojmiasta sciagnac i doic dalej sie sie da...Gdzie wyplaty ja sie pytam??Czech ..(usunięte przez administratora)..odwago niemacie stanac przed ludzmi???w sumie czego sie spodziewac od kaszubskich przekretasow..ktora to juz firma w ich kolekcji???
Johny
06.03.2019 13:25
Żenada!!! Ja bym proponował wstrzymać produkcję może wtedy się wynurzą!
21.03.2019 19:02
,,ja bym proponował" żebyś się zwolnił
HejHeej
06.03.2019 16:23
Świeże info z przed chwili. Jutro robią przelewy. P(usunięte przez administratora)Jutro kasa na kontach.Pozdro dla tych spokojnych
19.03.2019 12:00
proszę jest i kolejny spawaczyna jak się można domyśleć .Znowu w histerii i z nową propagandą he.Co to znowu z beczenie.
Przestań i zabierz się do pracy. Zwolnij się i problem sam się rozwiąże.
Jest tyle pracy a wy jesteście przeciez super fachowcami,więc w czym problem? Nie panikuj człowieku,zainteresuj się swoją pracą.
19.03.2019 13:14
o jezus co z nami bedzie,o boże jaki nasz los? Smulders zabrał pracę,stocznia Gdański też zabrała nam mosty hhe,a gdzie prezes?Boże gdzie on jest? uciekł?zostawił nas? heh a Pan wiceprezes jest?czy też uciekł i nikt nie ma go ?hehe a most,most? będzię ?cy też zabrali he?
Jaka przyszłość nas czeka ?co z nami będzie heh? I tak ciągle wy niepoprawne marudy !!!! Co z wami? Banda histeryków i panikarzy a w większości spawaczy. Do pracy bo mamy projekt do wykonania i za to jest kasa. Za ten płacz który ,,uprawiacie" nie płacą. Czym prędzej to zrozumiecie tym lepiej dla nas.
A jak tak żle i ciężka praca jak tu spawacze piszą to za bramę. Pracy jest dużo. Bo widzę tu każdy tylko gada że odejdzie,bo cieżko ,bo nie pewnie itd itd. A więcej czasu pracuje na swoim smartfonie i takim to ciągle zle.
16.03.2019 15:39
Koniecznie trzeba dać spawaczą podwyżki to wtedy będą mogli kupić większe pakiety internetowe na swoje telefony hehehe.
W tym są najlepsi i nikt im nie podskoczy hehe
15.03.2019 23:18
Witaj kolego fajnie że jeszcze jesteś? ten Twój pseudonim ,,jeszcze pracujący". Twardziel z Ciebie że jeszcze się ,,trzymasz".Szacun za wytrwałość.Ta firma potrzebuje takich pracowników.Piszesz że jest nagonka na spawaczy i coś w tym jest,bo nie trzeba za dużo się zagłębiać w problemy naszej firmy i widać że spawacze to nasze najsłabsze ogniwo. Wcale to nie znaczy że tylko wy jesteście winni.Bo wszyscy popełniają błędy i biuro też nie jest bez winy. Ale to inna historia i o tym już wiemy.Chcę się skupić na spawaczach którzy u nas pracują i odpowiadają za ,,wadliwość" jak to nazwałeś.
Również zarzucasz wszystkim że rzekomo macie tak dużo pracy,spawanie,szlifowanie,odkurzanie itd itd .Piszesz że przez te wszystkie obowiązki mamy problemy z terminami.
Facet spójrz w lustro i zadaj sobie pytanie czy na prawdę masz tak dużo pracy? Zobacz przecież nikt tu Cie nie goni z batem.Po prostu jest wymagane że masz wykonywać swoją pracę dobrze i dokładnie. Masz ,,sprzedać" gotowy produkt. Podejrzewam że pracowałeś w stoczni i tam była orka a z tyłu team szlifierski i naprawiali ten Twój gnój..Skoro pracujesz tu już 3 lata to już zauważyłeś że nie pracujemy w stoczni i praca ma inny charakter. Czy to jest na prawdę takie trudne?.
Co proponujesz?Często jest tak że nie ma tej ciągłości w spawaniu i jest dużo czasu żeby taki spawacz po zakończonym spawaniu zrobiło po sobie porządek tz,posprzątał ,zrobił porządek i ma dużo czasu żeby przygotować swój ,,produkt" do zdania dla kontroli.
Powiedz teraz szczerze,czy tak właśnie nie jest? Zobacz co TY proponujesz,spawacz wpadnie bez odpowiedzialności za swoją jakość, bo przecież team hałerka ogarnie ten gnój co zostanie pospawany. Tymczasem ten spawacz będzie siedział z tel w jakieś dziurze i grał w Word of Tanks. Bo prawdopodobnie nie będzie jeszcze następnego spawania.
I ten spawacz co zrobił ten gnój ma na ROR 6 a ten facet ze szlifierką będzie próbował ,,sprzedać' Twój kiepski produkt. A ten facet nie zawsze ma 3. A co Ty piszesz? No przecież podpisał umowę i się na to zgodził. Nie sądzę że to jest wporzo. Jak najbardziej on może pomóc doprowadzić ten Twój spaw do wyglądu i jakości. Ale jak myślisz czy na tym to polega? Czy Ty spawaczu nie możesz pospawać w taki sposób żeby było dobrze,ma być jakość i wygląd.Zobacz ile jest spawaczy a ile jest ludzi co szlifuje. Przypomnij sobie jak ten team hałerka już szlifował na team 2 a Ty siedziałeś jeszcze długo na szatni oczywiście z tel i czasami na WIFi firmowym. Cholerka nie jesteś sprawiedliwy bo widzę że ciągle walczysz o to co tu zrobić żeby nic nie zrobić a zarobić.
Przyznaj mi rację że tak właśnie robisz.Skoczyłeś na chłopaków z team hałerka i nawet na Ewę. Nie masz taktu i argumentów,kolejny raz zachowujesz się jak taki ratlerek. Facet po co to robisz? Co jest z Tobą nie tak? Może odpuść i po prostu zacznij pracować i zmotywuj kolegów. Kiedyś pisałeś że 80 % jest ciot w firmie a chciałbyś żeby w razie W poszli za Tobą.
Mam prośbę zrób tak żeby poszli za Tobą spawacze i wykonywali swoją pracę jak trzeba. To znaczy,dobrze i dokładnie a najlepiej bez poprawek chociaż to trudne,ale można to ograniczyć to minimum-minimum. Po prosty trzeba się przyłożyć a nie potem zganiać na team hałerka. Przecież to wy spawacie a nie oni,więc dlaczego masz do nich pretensje?.A może pokażesz że masz jaja i im podziękujesz że doprowadzają waszą pracę do norm akceptowalnych..To nie jest rozwiązanie że na nich skaczesz. To zle wyszło,kolejny raz ten Twój manifest jest do du...py.!!!! Dodam że również podpisałeś umowę na spawanie w firmie offshore a to do czegoś obliguje. Czy w umowie masz napisane że możesz ,,robić gnój" a szlifierze poprawią?
Zastanów się następnym razem jak kolejny raz coś napiszesz.
Teraz najważniejsze,napisałeś że jesteście odpowiedzialni na wadliwość. Zobacz ile jest wad i poprawek ile jest poprawek nawet prostych spoin pachwinowych. Zobacz dalej za tą wadliwość firma nie pociąga Cię do odpowiedzialności i nie płacisz ca to.A pewnie wiesz że ma taką opcję.Firma tego nie robi,firma po prostu chcę i wymaga żebyś pospawał dobrze i sprzedał swoją pracę bez poprawek..Lecz to nie jest możliwe,a dlaczego? Bo kto jest winny? team hałerka? nie winni są spawacze i przez was są opóznienia . I nie są opoznienia przez to że musicie po sobie szlifować i sprzątać czy nawet odkurzać. Opoznienia są przez wasze wadliwe spawanie i jakość. Ktoś napisał ze nie ma w tej firmie już dobrych spawaczy.Ja sie z tym nie zgadzam.
Są tylko muszą się zmotywować i będzie dobrze. Panowie wierzymy że będzie dobrze i wiadomo bez dobrych spawaczy ta firma nie przetrwa.Chyba nie chcemy żeby przyszły spółki.
Proponuje się skupić,pracować jeszcze dokładniej i po sobie zostawić dobry produkt i nie zrzucać winy na innych.To wy spawacie a nie chłopaki z team hałerka.
C.K.Dezerterzy
10.03.2019 20:51
Ludzie znajdujący się w kompanii są najsprytniejszymi na tej szerokości geograficznej łazikami i nie przerobi ich żadna propaganda ani szykany… Ci ludzie są politycznie podejrzani i wszelkie próby umoralniania ich w tym stanie rzeczy uważam za bezcelowe i nie widzę możliwości urobienia ich do konsystencji wymaganej przez regulaminy.
Spoza ST3
10.03.2019 11:35
Witam wszystkich forumowiczów.
Czytam te wszystkie "gorzkie żale" i "lamenty" osób pracujących w tej firmie i to, co uderza czytelnika w pierwszej chwili ( poza brakiem stabilizacji emocjonalnej i finansowej w firmie ) to fakt obrażania pracowników produkcyjnych poprzez porównywanie ich do " płaczących dziewczynek" " bab" "płaczek" itp.
To, że kobiety różnią się od mężczyzn to fakt, ale nie czyni ich (kobiet) przez to gorszymi.
Panowie, to nie przedszkole czy podstawówka aby takie porównania padały.
Pora wspiąć się na wyższy poziom myślenia, argumentacji i inteligencji.
Pozdrawiam wszystkich tych, którzy zmiany w firmie zaczynają od samych siebie, swojej postawy i otoczenia.
10.03.2019 13:35
Zgadzam się to chyba nie na miejscu żeby porównywać tych płaczków
do kobiet i dziewczynek. Przepraszamy i już nie będzie takich porównań.
Ale przy płaczkach wiecznie narzekajacych to zostajemy.
Jeszcze raz mocno przepraszamy za takie porównanie. Pozdrawiamy
08.03.2019 08:44
Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet dla Pań z biura i oczywiście naszych płaczących wiecznie dziewczyn z produkcji .
08.03.2019 10:44
Tobie też kochana :*
cierpliwy
08.03.2019 11:03
Oj jak miło,dziękuję Tobie,zapewne jesteś jedną z tych płaczących dziewczynek.Ale na prawdę miło że się odezwałeś.
Szczerze to zmartwiłem się,że nikt nie odzywa z tej naszej grupy wiecznie płaczących ,,kobitek".
Fajnie że jesteś,kamień spadł mi z serca.
A tak na marginesie to Ty kiedy odchodzisz? hehe
HejHeej
07.03.2019 12:13
No co płaczusie pączusie? Wypłata jest? Nad czym teraz będzie lament?
Czyta
07.03.2019 12:21
Jak to nad czym?Zaraz płaczki zaczną swój bełkot np;gdzie odsetki?co dalej z nami? Czy jest tu przyszłość?Kiedy premie i podwyżki?Kiedy ciepłą herbatą na hali?Kiedy bony bo zimno w rączki itd itd.
Bądź spokojny nasze placzace dziewczyny już myślą co tu napisać.
Zaraz zobaczysz jak nas tu obrzucaja błotem i skoczą do gardeł hehe.Tylko obserwuj.
Dziękuję za cierpliwość i zabieramy się do pracy.
Pozdrowienia
Robol
06.03.2019 10:18
Czy ktoś coś wie kiedy będzie kasa
Z neta
06.03.2019 10:31
Prawem pracownika, który nie otrzymuje wynagrodzenia jest prawo złożenia do sądu pracy pozwu o wypłatę wynagrodzenia za pracę wraz z odsetkami z tytułu opóźnienia. Odsetki przysługują pracownikowi nawet, kiedy nie poniósł żadnej szkody z powodu opóźnienia w wypłacie wynagrodzenia. Odsetki przysługują także, kiedy opóźnienie było spowodowane okolicznościami, na które pracodawca nie miał wpływu.
W zależności, jaka dużą kwotę wynagrodzenia chce odzyskać pracownik wnosi pozew do sądu rejonowego (pracy) – jeśli wartość przedmiotu sporu wynosi do 75 tyś. zł. lub do sądu okręgowego (pracy) – jeśli wartość przedmiotu sporu wynosi powyżej do 75 tyś. zł.
W sprawach ze stosunku pracy pracownik nie ponosi kosztów związanych z wniesieniem pozwu., w których wartość nie przekracza 50 tyś. zł. Jeśli wartość sporu przekracza 50 tyś. zł. pracownik wnosi tzw. opłatę stosunkową. Wynosi ona 5 proc. wartości sporu, jednak nie mniej niż 30 zł i nie więcej niż 100 tyś. zł. Jeśli pracownik nie może pokryć kosztów sądowych może złożyć wniosek o zwolnienie od kosztów sądowych.
Niewypłacania przez pracodawcę wynagrodzenia pracownikom stanowi ciężkie naruszenie podstawowych obowiązków pracodawcy. Jest to wystarczająca podstawa do rozwiązania przez pracownika umowy o pracę w trybie natychmiastowym.
Pracownik może również wnieść skargę do okręgowego inspektora pracy o fakcie, że pracodawca nie wypłaca mu wynagrodzenia. Inspektor może nakazać pracodawcy wypłatę wynagrodzenia za pracę oraz innych świadczeń przysługujących pracownikowi (nakazy takie podlegają natychmiastowemu wykonaniu) lub wszcząć postępowanie w sprawie popełnienia wykroczenia przeciwko prawom pracownika.
Czarek
28.02.2019 12:09
Hej,
Będą wypłaty?
02.03.2019 21:19
Witam i pozdrawiam , zwracam się do ,,jeszcze pracujący" nadam mu skrót (jp). na początek chcę Cię przeprosić za zwłokę.Po prostu brakuje mi czasu, żeby Ci odpisać .. Przyznaje się do błędu i rzeczywiście ostatni mój komentarz nie był na miejscu.Poniosło mnie , byłem nie ,,stonowany" jak to fajnie napisałeś .Winny się tłumaczy i pewnie nic tu nie pomoże moja obrona.Po prostu przyczyna była prozaiczna i obraziłem wiele osób.Chcę przeprosić MKS i innych bo oberwali rykoszetem,bo słowa są skierowane do Ciebie.Szczerze to sam mam problem jak z Tobą ,,rozmawiać",bo cały czas się bronisz i ubliżasz chociaż też nie widzę żebyś miał jakieś argumenty.Piszesz zawsze bzdury i to ostro
jeszcze pracujący 20.02.2018 20:38
@Snajper 20.02.2018 16:21
Pracuję tam i wiecie czego mi brakuje najbardziej? Nie tego że ktoś kradnie a pani jedna czy druga pije kawe za kawą i nic nie robi. W (usunięte przez administratora) mam to tak samo jak to że tylko ubliżacie sobie dziewuchy nawzajem i donosicie poprzez Goworka kto pracuje a kto się ukrywa przed pracą. Baranki Jacek również to czyta ale o to chyba chodzi żeby donieść na kolege. Najbardziej brakuje mi ludzi którym mogę ufać i być pewien że pójdzie za mną jeśli będzie taka potrzeba. 80 procent z Was to typowe pipy które nie znają życia. Pieprzycie po kątach ale odwagi wam brak żeby zrobić porządek. Żałośni jesteście.
To jesteś cały TY,!!!! Przykre to i głupie ,bo wyzywasz cała ekipę.Zastanawiam się kim jesteś i jaki jest Twój cel?Wiesz co możemy się tu boksować tygodniami i nic z tego nie wyjdzie.Jak pewnie zauważyłeś każdy nasz kontakt kończy się Twoją porażką.Po prostu dostajesz lanie i to mocno.W konfrontacji z innymi też dostajesz po (usunięte przez administratora) A jak widzę próbujesz ,,walczyć" dalej.Pytanie po co?TY działasz przeciwko firmie.Zachowujesz się jak taki mały ratlerek który dużo i mocno szczeka a nic z tego nie ma.Powiem tak że nie chcę już z Tobą wojować bo na prawdę nie jesteś dla mnie żadnym przeciwnikiem .TO nie jest rozwiązaniem żeby na każdym kroku CI dowalać,bo zapewne zauważyłeś że tak jest,Dostajesz lanie po każdym wpisie ale walczysz.Zamkniesz się na chwile a pózniej jak pijawka coś szukasz i zaczynasz ssać.Tak jak teraz ,opożnienie z wypłtą jest dla Ciebie pożywką.A tekst ze czekasz na odprawę to całkowicie Cię kompromituję.Ok dosyć tego ubliżanie bo to nic nie daje,a jak znam życię to pewnie piszesz to w obecności bliskiej osoby.Nie wiem czy żony a może masz chłopaka .Zapewne jest to że jesteś facet z hali .Ja piszę w obecności żony i sama mówi że być może robi Ci się przykro jak to czytasz.Bo na prawdę nie ma co ukrywać,ze dostajesz tu ostre lanie publicznie.To Ty nie masz argumentów i rozwiązań.Jestem wyrozumiały i nie chcę się już z Tobą walczyć,bo to przestaję być fajne.Mogę tak pisać cały czas i zawszę będziesz pod moimi stopami. Nie o to chodzi,szukam sprzymierzeńca i pomocy,Jesteś aktywny na gowork i dużo ludzi to czyta i na tym się wzorują i tym się kierują.Mam do Ciebie dużo pretensji bo przeczytałem Twoje wszystkie komentarze i wyciągam wnioski. Malkontent -pewnie nie wiesz kto to?(Wiecznie niezadowolony, pesymistycznie nastawiony do świata i narzekający: tak w skrócie można opisać malkontenta, osobę, która wszystko widzi w ciemnych barwach, nie potrafi dostrzegać w życiu pozytywnych stron.).Tak Cię odbieram i w tym jest dużo prawdy.Zobacz swoje wpisy zawsze na coś narzekasz: to na dodatki to na brak kalesonów,to wyzywasz majstrów itd itd..Tą przypadłość trzeba kontrolować i obserwować.Rzekomo to nie jest jeszcze chorobą.Ok nie chcę już Tobie dowalać bo nie mam czasu i jest pózno.Mało tego chcę żebyś spróbował się zmienić i może mi pomożesz.Masz ,,głoś" i swój elektorat może zmobilizujemy ekipe i zrobimy wszystko żeby firma się trzymała.Nie mam różowych okularów ale wierzę że wszystko przed nami.Bo TY tylko piszesz o odprawie.Sam sobie odpowiedz czy to mądre.Z takim podejściem nie mamy szans,A Ty jeszcze głosisz taki pogląd na forum.Czy Ty ma prawdę tylko czekasz na odprawę?Czy nie lepiej będzie jak będziesz miał pracę i co miesiąc wypłatę?Przemyśl to i spróbuj być moim sprzymierzeńcem,potrzebuje takich ludzi i ich głosu.Też jestem normalnym pracownikiem jak wy.Pewnie się znamy i na pewno się witamy.Nie jestem pracownikiem biura jak mi się zarzuca.Jestem z hali i również pracuje , chcę tam być,chcę pracować,chcę zarabiać,chcę żeby firma nie upadła.Wszyscy i to bez wyjątku są winni i są tego konsekwencje , obecna sytuacja nam pokazuje co nas czeka.Mars to nie krowa mocno dojna, a my w tej chwili jesteśmy studnią bez dna.To w końcu musi się złamać.A najlepszy jest tekst produkcji że to ich góra zepsuł,że teraz jak mają pracować to ciężko im się przestawić,bo tygodniami nic nie robili.Czy to jest zdrowa i normalna argumentacja z naszej strony?Pracuje i sie staram ale moi koledzy właśnie to mówią,ze się zepsuli hehe.Cholera z taka załogą to nam nikt nie pomoże,nawet MARS.Panowie trzeba zacząć pracować.Inaczej nie będzie ST 3,pozdrawiam i bedzie dobrze
znahorski
05.03.2019 20:27
faktury muszą płacić terminowo, bo inaczej Zarząd odpowiada osobiście swoim majątkiem za niezłożenie wniosku o upadłość
Jeszcze pracujący
04.03.2019 15:13
Ptaszki swierkają już co z pieniazkami? Ma ktoś już na koncie
05.03.2019 12:52
Co masz
Jeszcze pracujący
05.03.2019 16:33
Widzę, że są wpisy i ktoś podpisuje się moim nickiem. Ja nie zadawałem pytań odnośnie wypłaty chociaż też na nią czekam i jestem (usunięte przez administratora) na całą sytuację. Niestety jest jakiś idiota, który piszę w moim imieniu. Prawdziwy "jeszcze pracujący" to ja fiucie i nie podszywaj się pode mnie.
05.03.2019 11:03
A czy wyplacą z odsetkami?
05.03.2019 12:37
A już przelali pieniądze ?
05.03.2019 13:35
Wypłata odsetek na wniosek pracownika
02.03.2019 21:23
jeszcze pracujący 20.02.2018 20:38
@Snajper 20.02.2018 16:21
To jesteś cały TY,!!!! Przykre to i głupie ,bo wyzywasz cała ekipę.Zastanawiam się kim jesteś i jaki jest Twój cel?Wiesz co możemy się tu boksować tygodniami i nic z tego nie wyjdzie.Jak pewnie zauważyłeś każdy nasz kontakt kończy się Twoją porażką.Po prostu dostajesz lanie i to mocno.W konfrontacji z innymi też dostajesz po (usunięte przez administratora) A jak widzę próbujesz ,,walczyć" dalej.Pytanie po co?TY działasz przeciwko firmie.Zachowujesz się jak taki mały ratlerek który dużo i mocno szczeka a nic z tego nie ma.Powiem tak że nie chcę już z Tobą wojować bo na prawdę nie jesteś dla mnie żadnym przeciwnikiem .TO nie jest rozwiązaniem żeby na każdym kroku CI dowalać,bo zapewne zauważyłeś że tak jest,Dostajesz lanie po każdym wpisie ale walczysz.Zamkniesz się na chwile a pózniej jak pijawka coś szukasz i zaczynasz ssać.Tak jak teraz ,opożnienie z wypłtą jest dla Ciebie pożywką.A tekst ze czekasz na odprawę to całkowicie Cię kompromituję.Ok dosyć tego ubliżanie bo to nic nie daje,a jak znam życię to pewnie piszesz to w obecności bliskiej osoby.Nie wiem czy żony a może masz chłopaka .Zapewne jest to że jesteś facet z hali .Ja piszę w obecności żony i sama mówi że być może robi Ci się przykro jak to czytasz.Bo na prawdę nie ma co ukrywać,ze dostajesz tu ostre lanie publicznie.To Ty nie masz argumentów i rozwiązań.Jestem wyrozumiały i nie chcę się już z Tobą walczyć,bo to przestaję być fajne.Mogę tak pisać cały czas i zawszę będziesz pod moimi stopami. Nie o to chodzi,szukam sprzymierzeńca i pomocy,Jesteś aktywny na gowork i dużo ludzi to czyta i na tym się wzorują i tym się kierują.Mam do Ciebie dużo pretensji bo przeczytałem Twoje wszystkie komentarze i wyciągam wnioski. Malkontent -pewnie nie wiesz kto to?(Wiecznie niezadowolony, pesymistycznie nastawiony do świata i narzekający: tak w skrócie można opisać malkontenta, osobę, która wszystko widzi w ciemnych barwach, nie potrafi dostrzegać w życiu pozytywnych stron.).Tak Cię odbieram i w tym jest dużo prawdy.Zobacz swoje wpisy zawsze na coś narzekasz: to na dodatki to na brak kalesonów,to wyzywasz majstrów itd itd..Tą przypadłość trzeba kontrolować i obserwować.Rzekomo to nie jest jeszcze chorobą.Ok nie chcę już Tobie dowalać bo nie mam czasu i jest pózno.Mało tego chcę żebyś spróbował się zmienić i może mi pomożesz.Masz ,,głoś" i swój elektorat może zmobilizujemy ekipe i zrobimy wszystko żeby firma się trzymała.Nie mam różowych okularów ale wierzę że wszystko przed nami.Bo TY tylko piszesz o odprawie.Sam sobie odpowiedz czy to mądre.Z takim podejściem nie mamy szans,A Ty jeszcze głosisz taki pogląd na forum.Czy Ty ma prawdę tylko czekasz na odprawę?Czy nie lepiej będzie jak będziesz miał pracę i co miesiąc wypłatę?Przemyśl to i spróbuj być moim sprzymierzeńcem,potrzebuje takich ludzi i ich głosu.Też jestem normalnym pracownikiem jak wy.Pewnie się znamy i na pewno się witamy.Nie jestem pracownikiem biura jak mi się zarzuca.Jestem z hali i również pracuje , chcę tam być,chcę pracować,chcę zarabiać,chcę żeby firma nie upadła.Wszyscy i to bez wyjątku są winni i są tego konsekwencje , obecna sytuacja nam pokazuje co nas czeka.Mars to nie (usunięte przez administratora)mocno dojna, a my w tej chwili jesteśmy studnią bez dna.To w końcu musi się złamać.A najlepszy jest tekst produkcji że to ich góra zepsuł,że teraz jak mają pracować to ciężko im się przestawić,bo tygodniami nic nie robili.Czy to jest zdrowa i normalna argumentacja z naszej strony?Pracuje i sie staram ale moi koledzy właśnie to mówią,ze się zepsuli hehe.Cholera z taka załogą to nam nikt nie pomoże,nawet MARS.Panowie trzeba zacząć pracować.Inaczej nie będzie ST 3,bedzie dobrze
Obcy
03.03.2019 17:07
Skoro ty masz tyle odwagi to podpisz się z imienia i nazwiska
03.03.2019 22:15
Nie jestem odważny. Jestem zmartwiony obecną sytuacja jaka dzieje się w firmie. Powiem tak bez pracy nie ma kołaczy. Jeżeli razem nie weźmiemy się w garść to nie rokuje że przetrwamy.
Płacz te ciągle narzekanie tylko pogłębiają naszą i tak już nie ciekawą pozycję.
Nie wiem jak wy,Ale ja chcę pracować w tym zakładzie. Tak jak ktoś tu napisał,że można rzucić papier i iść gdzieś indziej.Droga wolna nikt na siłę nikogo tu nie trzyma.
Ja osobiście wybieram ST3 i nie zgadzam się z atakiem i oczernianiem firmy. Takie wpisy i propaganda na pewno tu nie pomoże A wręcz przeciwnie. Tworzy się nie zdrowa sytuacja A to przekłada się na nastroje wśród załogi. Tego nam nie potrzeba.
Ja wierzę że będzie dobrze.
Więc chłopaki bierzemy się w garść i do przodu. Pozdrowienia dla wszystkich.
01.03.2019 20:30
Rozwieje co nieco wasze watpliwosci. Faktem jest ze conajmniej od tygodnia bylo wiadomo ze pieniedzy na (usunięte przez administratora)nie chcial klinet bo tak naprawde nie musial. Zarzad nie powiadomil o tym zalogi bo nie wiedzial sam do konca kiedy pieniadze beda... Zreszta Panowie z zarzadu mowia tylko o dobrych rzeczach, wychodzac do ludzi musieliby swiecic oczami i wysluchiwac nieprzjemnych komentarzy pod ich adresem. Na dzien dzisiejszy jest mowa o tym ze pienidze juz sa na kolejne dwa miesciace. Co tak naprawde bedzie dalej to jedna wielka nie wiadoma, z jednej strony jestemy w trakcie duzego projektu... za chwile zaczynamy dwa kolejne. Przjecia ludzi musza byc, bo obecna zaloga nie jest w stanie przerobic tej pracy. Nikt wam nie powie czy sie zwolnic czy czekac. Ktos chce stabilnej pracy, niech szuka czegos innego, kto inny liczy ze wszystko sie ulozy niech czeka. Mozliwe ze pieniadze dalej beda.. Ps. pamietajmy jednak ze z hali nadal nic nie wyjechalo, a do splacenia jest spora grupa wlascicieli. Lecz z drugiej strony to nowy zaklad, ktory jako takie zlecenia posiada a zainwestowany dotad kapital jest ogromny wiec.. odpowiedzcie sobie sami.
Konkret
01.03.2019 21:02
Duży projekt na którym wykładają się: spawalnicy, technolodzy!!!, przygotowanie produkcji, logistyki materiałów,ndt. Jedynie co idzie na nim dobrze, to godziny na robieniu pomocy do produkcji-czyt łoża. Za dużo dłubaniny przy kątownikach,ciągłe czekanie na elementy których na rysunkach nie widać albo wysłane są do podwykonawcy... Kolejne 2projekty to wagowy żart względem ilości pracy jaka będzie trzeba w to włożyć a później i tak przyjdzie pan z kredką, będzie zaznaczać, badać wycinać. Firma się nie wyprostuje póki nie dostanie czegoś typu 2pierwszych projektów. Słabo....
01.03.2019 22:39
Masz rację słabo. Fabryka jest zaprojektowana typowo pod jackety i tp. To są projekty zastępcze na przetrwanie. Nie zwalalbym tu jednak winy na konkretne osoby czy też działy. W każdym dziale coś nie gra, spawacz liczy ze szlifiez lico spoiny dopiesci, monterzy popełniają błędy, chaotyczne dostawy materialu, praca podzielona na teamy jakby to były różne firmy, jedni nie mają pracy a drudzy nadgodziny, czekanie na badania NDT, przestój na malarni jakbyśmy nie mogli usług wykonywać, palenie blach- jedna maszyna do tego bez możliwości palenia faz, dokumentacja od klienta pełna błędów, brak ludzi do pracy, ciagle zwolnienia. Wymieniać dalej?Wystarczy że zarząd/technicy wyjda na halę i porozmawiaja z ludźmi, przecież każdy z nas ma wiedzę i doświadczenie, niektore problemy można rozwiązać, a potem niech każdy robi swoje.. Wydaje mi się że oni nie wiedzą co się dzieje na hali.
A zapomniałbym, potrzebne są jeszcze zlecenia. Także narazie mamy St3 Sanatorium.
Waweng
01.03.2019 18:06
Zastanawia mnie jedna rzecz...nie mają pieniędzy na wypłaty...a ludzi to zatrudniają,tak jak dziś przyjęli...wytłumaczy ktoś to??
Zostaw merytoryczną opinię o Bilfinger Mars Offshore sp. z o.o.