Bilfinger Mars Offshore sp. z o.o.
3 266 1155 5 1

Opinie o Bilfinger Mars Offshore sp. z o.o.

Filtruj opinie po kryteriach:

Kredytowcy będą płakać za st3
 Opinia

Pany dużo już osób poleciało z logistyki?

Pomocna?
Tak22Nie10
produkcja
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Kredytowcy będą płakać za st3 14.07.2019 09:49

Za mało widać !!!! Chyba pora na następnych kończą pracę o 13.30 mimo ,że pracujemy do 14.15 ,ale to wina kierownictwa nikt na tą sytuację nie reaguje jak zgłaszasz operację załadunku lub rozładunku np. o godz. 13.20 to już tekst albo nie mam ludzi albo 2 zmiana to zrobi - tak to wygląda !!!! Wszyscy czują się nie winni - był taki serial w TV nie dawno - "Sto lat Niewinnych" tylko u nas w firmie to nie potrwa sto lat !!!!!!!!!!!! Na bank !!!!!! Tak naprawdę to są słabe zmiany jedna pracuje i robi kupę roboty , a inna nie i tyle !!!

Pomocna?
Tak19Nie38
Logistyk
 Opinia
@produkcja 15.07.2019 17:57

Z tego co czytam bez sensu zwalniać ludzi skoro firma i tak padnie.. Trzymajcie się ludzie, nie na ST3 się życie kończy ;)

Pomocna?
Tak17Nie17
Stancja
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Kredytowcy będą płakać za st3 14.07.2019 09:49

Podejrzewam że ty już płaczesz.

Pomocna?
Tak25Nie2
Nicknick
 Opinia
@produkcja 15.07.2019 17:57

Serial sie nazywa stulecie winnych!

Pomocna?
Tak6Nie8
produkcyjny
 Opinia
@Stancja 16.07.2019 12:00

Zesrałem się , nie tylko płaczę , piorę gacie panie.

Pomocna?
Tak3Nie22
Kredytowcy góra
 Opinia
@Stancja 16.07.2019 12:00

Nie płacze kolego, dzięki firmie zdobyłem na tyle dużo doświadczenia, ze pozwoliło mi to rozkręcić swój własny interes za granica ;)

Pomocna?
Tak6Nie
Prawie emeryt
 Opinia

Sie ma. Ta, wczoraj pogonili Prezia Kowalskiego. W sumie obiecywał, deklarował i nic nie wyczarował. Wcześniej pogonili Czecha, teraz AK. Świta z Trojmiasta stracila wpływy. Następni do wywalenia w trybie pilnym to: beznadziejny dyro utrzymania ruchu i majatku Tomasz B., obecnie na zwolnieniu lekarskim, operacja. Wcześniej na działalności, ale tak mędził, kręcił wkoło prezesa, głupa palił że doczekał się etatu i od razu na zwolnienie. On nie ma czego szukać w tej firmie. Firma zacznie mniej wydawać. Drugi mądry to Paweł K, wielki pan kierownik produkcji i kompletacji, co to nie potrafi doliczyć się tego co ma na stanie, nie kontoluje swoich tematów i ludzi, a pianę bije na potęgę. Żadna strata. Jedynie gościu z malarni, ten Konrad, jest kumaty, szkoda było by gdy i jego wywalil. Zostają dwaj z project teamu. Bartek i Robert. Mówią u nas na hali, ze oni są jedynymi kumatymi w tej firmie, a ten BArtek ma duże kontakty i doświadczenie i dzięki nie mu są dźwigi i most. Zobaczymy, co przyniesie nowa zmiana i nowa warta. Jak nie wywalczą u MArsa , PGZ siana, to i oni nie pomogą. Ludzie, bierzmy się do roboty bo oceny wchodzą. Mówią, że to niby spradzanie kompetencji, awanse buhahahaha, ale przecież wiadomo, że czystki idą. Trudne czasy. Będą ofiary. Ale jak sami sobie nie pomożemy, to po nas.

Pomocna?
Tak47Nie24
Tomasz B.
 Opinia
@Prawie emeryt 16.07.2019 21:34

Proszę się odczepić ode mnie na prawdę bolą mnie plecy od ciężkiej pracy.

Pomocna?
Tak28Nie12
nikt ważny
 Opinia
@Prawie emeryt 16.07.2019 21:34

Spokojnie kolego jak prawie emeryt to sobie działeczkę kup, weż swoją Panią jak masz , zapal świeczki (ale nie te pod nosem) , bo rano zimno ,a popołudniu gorąco !!! Zmiana klimatu - ocieplenie. I nie pisz rzeczy , o których nie wiesz i nie masz pojęcia Paweł K. ten drugi jak piszesz - to gość , który ciągnie i to bardzo dobrze nasz jeden z projektów i ma w tym temacie bardzo dużą wiedzę. Nie masz z nim kontaktu , nie chodzisz na odprawy z tego co piszesz , a boli cię miejsce zamieszkania Trójmiasto ? To jest śmieszne , co podział na Polska A i B czy głupota ! Czego nie potrafi się doliczyć , chłopie piszesz o sytuacji firmy , uwierz mi jak będzie płynność finansowa to ten Pan kierownik wszystkiego się doliczy , sam się wkur....a ,że nie mamy elementów (detali do montażu) Wiesz co Ci napiszę , bo powiesz (napiszesz) ,że bronię kierownika , a wiem ,że robi wszystko co może , ale jeszcze u nas w firmie są menadżerowie kontraktu i kto to jest gdzie kooperacja i egzekwowanie kontraktów z podwykonawcami ! W umowie są terminy chłopie ! Kto to ma wyegzekwować ! Ten drugi mądry Paweł K. (jak piszesz) codziennie ze mną decyduje o wykonaniu elementów potrzebnych do przyspieszenia prac zamknięcia konstrukcji i informuje podwykonawcę ,że my to wykonujemy i już od podwykonawcy tego nie potrzebujemy , bo się spóżnia i robi nam opóżnienia terminowe ! A kompletacja to twój drugi temat i tu napiszę Ci , krótko nie gniewaj się ale pajacujesz chłopie, proszę Cię zrób sobie wywiad po hali produkcyjnej i walnij sobie ankietę z kierownikami i mistrzami na produkcji jak oceniają powstanie tego działu produkcji , a potem przeproś (miej odwagę) to zrobić ! To oni Ci z Trójmiasta jak piszesz w tej firmie naszej utworzyli ten niezbędny dział - kompletacja. A i jeszcze prośba na koniec nie słuchaj tych co piszesz Bartek i Robert, bo to z bajki Żwirek i Muchomorek - bajki z mchu i paproci , a to nam nie da stabilności i pensji na czas ! Jak Cię uraziłem to przepraszam , bo jak piszesz prawie emeryt to mam szacunek do starszych , i myślę ,że będzie dobrze tylko musimy te nerwy przystopować i przestać się wzajemnie oskarżać , to nie służy nikomu ! Pozdrawiam P.S. Pracuję Panie od 1994 roku w przemyśle ciężkim w stoczni w Szczecinie ! Znam temat ! Uwierz mi

Pomocna?
Tak10Nie7
około produkcyjny
 Opinia
@nikt ważny 17.07.2019 18:32

No piszą głupoty (usunięte przez administratora)i (usunięte przez administratora)i na kompletację ,a zaraz magazynu nie będzie ,bo chłopaki mają już dość tej patologii i szukają pracy , z tego co słyszałem już mają załatwione zatrudnienie - zaraz będzie wielkie bum i niania - haha , mają już dość pracy w godzinach 8 - 16 haha , bo nic nie mogą zrobić , a są uciskani - przez kierownictwo na zasadzie - osraj się ,a nie daj się zero pomocy - haha - Za moment magazyn będą obsługiwać najwyższej rangi fachowcy - haha

Pomocna?
Tak12Nie6
haha
 Opinia
@około produkcyjny 17.07.2019 18:59

Kto Panowie kierownicy ? To dobrze mają super z darmo doświadczenie !

Pomocna?
Tak8Nie5
produkcja
 Opinia
@około produkcyjny 17.07.2019 18:59

Kto kierownik :-)

Pomocna?
Tak9Nie1
monter
 Opinia
@Prawie emeryt 16.07.2019 21:34

Panie kierownik produkcji nie jest od tego żeby się doliczać co ma na kompletacji , a kompletacja daje radę i dostarcza co ma na stanie na czas i to szybko bez wielkiej pomocy logistyki - dają radę nie bałagań.

Pomocna?
Tak10Nie
wg4
 Opinia
@Prawie emeryt 16.07.2019 21:34

to kto jest prezesem?

Pomocna?
Tak8Nie
wg3
 Opinia
@wg4 17.07.2019 19:47

Chyba kierownik no nie wiem , ale coś mówią o m

Pomocna?
Tak7Nie
T. Bogdan
 Opinia
@nikt ważny 17.07.2019 18:32

Zgadzam się! Razem z tym drugim Pawlem K kończyliśmy zawodówkę o profilu monter cieśla w gdyńskiej szkole zawodowej 13. Już wtedy wyróżniał się duża charyzmą i umiejętnościami dodawania a nawet mnożenia (tabliczka mnożenia do sześciu), więc wątpię żeby TEN DRUGI Paweł K nie potrafił się doliczyć!!!!!!11

Pomocna?
Tak17Nie10
około produkcyjny
 Opinia
@Prawie emeryt 16.07.2019 21:34

A co Ty malarz , bo widzę ,że lubisz Konrada ;-)

Pomocna?
Tak21Nie
Malasz piaskasz
 Opinia
@około produkcyjny 17.07.2019 21:45

Albo pędzel Komrada

Pomocna?
Tak21Nie
Tomasz B.
 Opinia

Projekty byłyby już skończone gdyby nie kiepscy spawacze i monterzy, gdyby nie to że bardzo bolą mnie plecy pokazałbym wam jak się spawa i montuje!

Pomocna?
Tak27Nie23
Fiznyczy5
 Opinia
@Tomasz B. 17.07.2019 10:22

Cześć. Absolutnie zgadzam się z Panem banda nieudaczników wypaca swoje kompleksy na forum. Gdyby nie firmy zewnętrzne to nie skończyli żadnego projektu.

Pomocna?
Tak10Nie7
Huragan
 Opinia

Prezes AK z dniem wczorajszym został zwolniony. Będzie dobrze :)

Pomocna?
Tak26Nie19
haha
 Opinia
@Huragan 16.07.2019 14:48

Masz rację będzie dobrze - koniec lipca będą w firmie porządki - sprzątanie, a to nie piątek - piąteczek tylko środa Haha , ale będzie pusto w firmie , nie będzie komu odbierać te nominacje ;-) wyjadą z firmy ;-) , albo urlopy na tel , biegunka , sraczka, itp. - Idzie nowe i to najważniejsze , kończy się pewna epoka - zabawa się skończyła , czas na zarabianie na siebie , a nie sranie w wiadro i jak będzie tak będzie ! I dobrze ,bo ład i skład zapewni tej firmie stabilność , a może i rozwój ,bo na dzisiaj to dużo jest do zrobienia , bardzo dużo.

Pomocna?
Tak27Nie11
haha
 Opinia
@haha 16.07.2019 17:17

Tak mi się wydaje !!!!!!!!!!!

Pomocna?
Tak19Nie10
Monter
 Opinia
@haha 16.07.2019 17:17

A oco konkretnie chodzi

Pomocna?
Tak17Nie7
Pracujący od dawna
 Opinia

Tak naprawdę.... St3 funkcjonuje beznadziejnie a winę ponoszą, Napewno zarząd w 1 kolejności - ta komórka odpowiedzialna jest za kontrakty których nie ma. Oraz innych szereg możliwości których kompletnie nie spełniają a tylko kasę kradną. Na drugim miejscu są napewno, kierownicy którzy nie potrafią zarządzać ludźmi - monterzy i spawacz oraz szlifierz robią co im się chcę bo przecież kierownik dobry kolega i z nim można przegadać zmianę. Oraz na 3 miejscu napewno biuro administracyjne które nic na czas nie załatwia. Tyle w temacie! Cała prawda w krótkich zdaniach.!

Pomocna?
Tak17Nie23
były pracownik
 Opinia
@Pracujący od dawna 15.07.2019 23:22

Widzisz jak piszesz prawdę to masz dużo nie polubień , bo tak jest srają , gadają , lulki palą mało hali nie rozwalą - nie potrafią tak jak piszesz , a tylko kasę kradną , a ten HR to już historia !

Pomocna?
Tak11Nie12
pracownik
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

co tu się dzieje ?pewnie jakiś zdegradowany tu wypisuje. Siedzi na l4 pije drina i wyzywa cała firmę i wszystkich. Jeszcze Polita chyba nie została oczerniona przez tego człowieka. Facet wyluzuj, trzeba się pogodzić i żyć dalej. Widocznie nie byłeś na tyle dobry żeby zostać na stanowisku i nie mniej pretensji do całej firmy. Pewnie zdecydowało o tym jakieś grono ,a Ty na wszystkich ,,jedziesz " ostro. Wyhamuj facet i pokaż że nosisz spodnie. Pozdrawiam

Pomocna?
Tak55Nie4
nikt ważny
 Opinia
@pracownik 15.07.2019 20:09

Spoko lekarz mu przepisał znieczulenie ;-)

Pomocna?
Tak40Nie3
pomocny
 Opinia

Biedroń na Prezesa

Pomocna?
Tak25Nie1
Agent
 Opinia

wST3yd, taka nazwa pasowałaby dużo lepiej. Dosyć tej zbiorowej zenady i bezdarnosci amatorów kawy i pseudo specjalistów z pentagonu. Niestety z tej firmy już nic nie będzie. Oni spotykają się chyba nie po to, żeby uleczyć firmę tylko jak po cichu wyciągnąć z niej co się da. Prezes K. do swojej CV w rubryce osiągnięcia napisze "położyłem Vistal i ST3". Kto się stamtąd zabrał dobrze zrobił, reszta przyzwyczajonych do swoich luksusowych stawek lewusow niech lepiej szybko się odzwyczaja bo idą ciężkie czasy.

Pomocna?
Tak16Nie47
nikt ważny
 Opinia
@Agent 15.07.2019 17:50

Wiesz co głupoty piszesz ,bo ja Ci napiszę prawdę ta firma ST3 po Bilfingerze to ewenement płacowy i firma "luzak" , i niektórym co widać Panom się w (usunięte przez administratora) poprzewracało - klima w biurze , nic za dużo nie robić i kasa na konto , a i może dwa lub trzy spacerki na hale produkcyjną - zobaczyć to tam się dzieje i jest ok ( i to w okularkach ciemnych ) , przyziemne prace czy dany dział firmy daje radę ich nie interesuje ,bo poco - to kasta oby było na koncie - czas pracy jak dojadę to będę - haha !!!!!!!!! Na konto i zero odpowiedzialności !!!!!!!!!!!!!! Jak tego nie zlikwidują w naszej firmie to jej za nie długo nie będzie !!!!!!!!!!! W tej firmie rządzą gówniarze nie fachowcy !!!!!!!!!!!!!! I taka jest prawda !!!!!!!!!

Pomocna?
Tak28Nie40
produkcja
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@nikt ważny 15.07.2019 18:18

Z tego co piszesz to dużo jest do zwolnienia !!!!!!!!!!!!!!!

Pomocna?
Tak18Nie38
produkcja
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@nikt ważny 15.07.2019 18:18

Dobrze ,że na produkcji jest ok , i są fachowcy ,bo było by słabo !!!!!!!!!!!!!

Pomocna?
Tak37Nie10
Fizyczny5
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Cześć. Jak dzisiaj się dowiedziałem że ten siwy mistrz z logistyki został zdegradowany to jestem poważnie przerażony ktoś załatwia prywatne porachunki kosztem firmy to jest jedyna osoba w logistyce która panuje na placu przy trudnych operacjach a młodzież powinna uczyć się od niego.

Pomocna?
Tak7Nie95
około produkcyjny
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Fizyczny5 12.07.2019 18:03

Dokładnie tak jak piszesz , ten gość to Pan Mistrz z bardzo i to bardzo dużym doświadczeniem i wielkimi umiejętnościami potrafi ograć duże akcje transportowe ,mógłby nauczyć , przekazać dużą wiedzę chłopakom na logistyce , jest dobrym nauczycielem , jako mistrz pracuje z chłopakami nie siedzi przed komputerem, i pisze maile dupochrony , i zbija bąki tylko jest ze swoimi chłopakami na placu boju !!!!!!!!!!!!! Ja też z nim współpracuję to jest gość !!!! Można było wybrać i zdegradować kogoś innego bo są tacy słabsi od niego o wiele - szkoda ,że padło na tego Pana !!!!!!!!!!!!!!!

Pomocna?
Tak6Nie82
Logistyka
 Opinia
@około produkcyjny 13.07.2019 12:29

Siwy gość ogarniający tematy? Mr.B ogarniający tematy? Dobre....

Pomocna?
Tak80Nie5
Fiznyczy5
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Logistyka 13.07.2019 17:10

TY nazwarz się logistyka to lepiej pozbieraj drewno na hali.

Pomocna?
Tak5Nie79
Log
 Opinia
@Fizyczny5 12.07.2019 18:03

To, że ktoś panuje przy trudnych operacjach nie znaczy, że jest dobrym mistrzem. Pod hakiem jest niezastapiony. Uczą się od niego wszyscy. On nie ogarniał na codzień, nie był dla nas dobrym liderem, do tego sra we własne gniazdo.

Pomocna?
Tak65Nie4
Siwy
Nazwa działu: Finanse
 Opinia

Wypłaty nie było, więc jaki jest teraz realny termin.? Spotkania drugiego nie było. Nawet Dyrektor się nie kwapi aby w firmie było w miarę dobrze. Wszyscy Wszystkich i robotę olewają.

Pomocna?
Tak12Nie76
birol
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Siwy 10.07.2019 18:34

nikt do nas nie wyszedł bo tą firmą rządzą kłamcy i chłoptasie bez honoru po za tym ta trójmiejska sitwa jest tu po to aby wydoić st3 do końca oni nawet monterów rusztowań sprowadzili z kaszubowni (wiwat prezesi wiwat kierownicy)!!!

Pomocna?
Tak19Nie53
dolomit
Nazwa działu: IT
 Opinia
@Siwy 10.07.2019 18:34

A więc wygląda na to, że w październiku zamiast zatwierdzenia układu przez Sąd będzie przymusowy wniosek upadłości likwidacyjnej. W-kiem układu jest brak zaległości płatniczych, niewypłaceniem pensji ST3 złamała w-ki układu, a więc Sąd zgodnie z prawem nie może go zatwierdzić. Z wywiadu w GP wynika, że PGZ ma "wylane" na MSTFI i jego aktywa (w tym ST3). Jeśli będzie wypłata, to tylko dzięki płatnościom od kontrahentów. Ale czy zaawansowanie projektów jest na tyle duże , aby mogy nastąpić płatności ? Widzę, że kone jest chyba gotowy do załadunku, więc może jest OK, ale..... KONE ma swoje procedury i to nie jest tak, że ST3 poprosi, a kasa będzie następnego dnia..... Dodatkowe pytania czy projekt jest w terminie? czy nie ma kar? czy nie ma otwartych roszczeń? no i czy podwykonawcy wszystko dostali..... Sytuacja mega trudna i żeby było jasne to daleko wykracza poza możlliwości Zarządu i Właściciela. Ta firma została roz....ona 2,5 roku temu, dotychczas były niestety nieudolne próby naprawy sytuacji, przy dość dużej naiwności Zarządu w stosunku do DONGA, DEME i nieznajomość działania branży + fatalny image Polski zwłaszcza w Skandynawii (Rząd Polski wyrządził mega straty duńskim inwestorom w Polsce -> reforma zdrowia, wiatraki). Krótko mowiąc d...pa. Bez inwestora branżowego nie ma wyjścia (Smulders nieaktualny zawiesił oko w UK, rynek w PL zbyt odległy i niepewny, deklaracje rządu odnośnie offshore są tak samo wiarygodne jak prom, przekop, 1mln sam.elektr., centralne lotnisko itd....). Jeszcze w kwietniu spore zamówienia chciał ulokować Crist (sekcje statków), ale Zarząd odmówił (bo miał od zaje...ania roboty z KONE, choć wiedział że Smulders pokazał środkowy palec już w grudniu ! po występie Pana Prezesa Andrzeja na sejmowej komisji, w wyniku tego występu Grupie Eiffage (właściciel Smuldres) giełda w Paryżu zagroziła potężną karą za złamanie obowiązków informacyjnych - tzw. "inside trading" - wtedy Smulders się wq...ł i odpowiednio potraktował ST3). Myślę, że na pensje kasa się wyskrobie, ale dalej to słabo, słabiutko.... O offshore zapomnieć, tylko podwykonastwo w małej stalówce i okrętówce, małe marże (niekryjące kosztów), tylko przerób i pomniejszanie strat. Trzymam kciuki, zachowajcie spokój, kto może raczej niech odejdzie, praca wokół jest, może poprzez media można wywrzeć presję.

Pomocna?
Tak27Nie48
Szczecin
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@birol 10.07.2019 19:22

Moze czas na to by do firmy weszla NIK..jak to sie dzieje ze wszystkie firmy przyjezdzaja z gdanska...co to za uklad..Kowalski sprowadzil kierownikow z Gdanska..kazda firma ktora wykonuje u nas jakies zlecenie..tez oczywiscie gdansk...ktos powinien byc pociagniety za niegospodarnosc...uklad jak nic..

Pomocna?
Tak15Nie51
Bps
 Opinia
@Szczecin 11.07.2019 07:36

Dziwisz się. Przecież w okolicy wszystkim kase wisimy a każdy wie że jesteśmy niewyplacalni. Sam szukałem kooperacji do St3 I ze Szczecina nikt nie chciał przyjść.

Pomocna?
Tak58Nie4
produkcja
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@birol 10.07.2019 19:22

nie pisz głupot może u nas firmy olały ST3

Pomocna?
Tak40Nie4
kompletacja 01
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@birol 10.07.2019 19:22

Chyba trochę przesadziłeś - co ma za znaczenie kto jest z jakiego miasta - u nas w firmie potrzebni są fachowcy ludzie ,którzy ogarniają temat danego kontraktu , którzy mają już z tymi tematami doświadczenie , którzy uzgadniają temat ze zleceniodawcą - uzgadniają kluczowe terminy , zakres prac jakościowy , rozwiązują tematy sporne technologii wykonania poszczególnych etapów prac , a to czy są z Trójmiasta czy ze Szczecina nie ma znaczenia jak fachowiec i pomaga firmie to oki !!!!!!!!!!!!!!!

Pomocna?
Tak37Nie6
Pracownik administracyjny
 Opinia

Jeszcze może na jedną wypłatę uda im się załatwić kasę. Ale co dalej, to sami się przekonacie... Przygotujcie, więc jakieś zabezpieczenie. Albo l4

Pomocna?
Tak18Nie46
kompletacja
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Pracownik administracyjny 11.07.2019 11:20

Cześć !!! Myślę ,że na spokojnie , jak to mówią - "do trzech razy sztuka" ;-) były dwa poślizgi jak na razie dajmy szansę i Prezesowi to też chłop , który może się wkurza tą całą sytuacją i walczy o jakieś rozwiązanie !

Pomocna?
Tak50Nie9
Pracownik administracyjny
 Opinia
@kompletacja 11.07.2019 18:57

Tutaj chodzi o całokształt, firma stoi. Nic nie mamy ukończone, a koszty wysokie. Studia do pewnego momentu też się kończy. Więc prezes jedynie przedłuża i się za pożycza od kogo się da i ile się da. A jeszcze wierzyciele czekają...

Pomocna?
Tak15Nie29
około produkcyjny
 Opinia
@Pracownik administracyjny 11.07.2019 20:40

Napiszę Ci ,że masz pośrednio rację , ale moim zdaniem zamknąć czy poddać upadłości taki zakład , który jest można napisać młody i powiedzmy wyposażony w stosunkowo przydatne maszyny - urządzenia (nie wszystkie ,bo te roboty śmieszne to bym zlikwidował - szkoda miejsc na halach ) , ale możemy palić blachy na poszycia (messer) , może śrutować elementy i blachy i profile , możemy malować blachy (płaty) choć logistycznie słabo bo rozładunki na malarni na 2 sztaplarki , ale można to zrobić. Uważam ,że jednym z elementów produkcji u nas to sekcje okrętowe, które można wyprodukować u nas od podstaw oraz wyposażać , włącznie z malowaniem i końcowym etapem transportu barką na pochylnię do stoczni , wiem ,że to nie offshory ale nie łudżmy się rynek offshore jest bardzo wąski już i tylko dla wybranych tam też jest kolesiostwo za gruba kasa się kręci !!!!

Pomocna?
Tak12Nie22
produkcja
 Opinia

(usunięte przez administratora) PROCESY MAGAZYNOWE W PRZEDSIĘBIORSTWIE PRODUKCYJNYM Streszczenie Gospodarkę magazynową traktuje się jako jedną z najważniejszych ogniw w sferze logistyki. Dobrze zorganizowane procesy magazynowe powodują szybki przepływ materiałów od dostawców poprzez system produkcyjny i kończąc na odbiorcy (potencjalnym kliencie). Dobrze opracowany system logistyczny i odpowiednio przygotowane do niego magazyny sprawiają, że przebieg materiałów w procesie logistycznym odbywa się sprawnie i bez zakłóceń. W artykule przedstawiono funkcjonowanie gospodarki magazynowej w przedsiębiorstwie produkcyjnym. Słowa kluczowe: magazynowanie, organizacja gospodarki magazynowej 1. WPROWADZENIE Współczesne przedsiębiorstwa doskonale zdają sobie sprawę, że dobrze zorganizowany system logistyczny jest kluczem do konkurowania z najlepszymi. Optymalizacja przepływów materiałowych, informacji z nimi związanych oraz innych czynników dotyczących przechowywania towarów w magazynach wpływają przede wszystkim na efektywność gospodarowania. Magazyny niezależnie od swojego umiejscowienia w systemie logistycznym muszą otrzymywać i zarazem dostarczać szereg różnorodnych informacji. Informacje mogą one dotyczyć danych o ilości dostępnych materiałów. Ważnym więc jest, aby przekazywane informacje odzwierciedlały rzeczywiste stany magazynowe, a nie były szacowane na wyrost. Podejście logistyczne do rozwiązywania problemów gospodarki magazynowej w przedsiębiorstwie wymaga całościowego uwzględnienia zadań w zakresie trzech obszarów działania, mianowicie zaopatrzenia, produkcji, dystrybucji [1]. W obszarze zaopatrzenia zadaniem gospodarki magazynowej jest przyjęcie od dostawców surowców i materiałów, okresowe ich przechowywanie oraz sukcesywne wydawanie do produkcji. A u nas co !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nikt nie potrafi tym tworem zarządzić - haha

Pomocna?
Tak23Nie9
kompletacja
 Opinia
@produkcja 08.07.2019 19:33

Jak zlikwidują raka , który drąży tą firmę o nazwie SAP , to tak będzie - wówczas odżyje system nie tylko magazynowy , ale i inne działy firmy , które również pracują z tym nieudolnym systemem , a napiszę więcej odżyje chyba cała firma !!!!!!!!! pozdrawiam

Pomocna?
Tak31Nie2
Fiznyczy5
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@kompletacja 08.07.2019 19:45

Cześć. Ten system generuje sztuczne koszty i tworzy wirtualny system pozornej pracy . Proponuje zabrać niektóre biurka i niektórzy obudza się że liczy się przede wszystkim produkt finalny.

Pomocna?
Tak26Nie1
produkcja
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Fiznyczy5 09.07.2019 15:37

No dokładnie generuje sztuczne koszty , a i zmusza do pracy innych !!!!!!!!!!!!! Którzy , nie chcą z nim lub w nim pracować !!!!!!!!

Pomocna?
Tak21Nie3
Ktoś
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@produkcja 08.07.2019 19:33

A to logistyka, a to magazyn, a to prezesi, monterzy na spawaczy, spawacze na monterów... Faktycznie nie macie co robić ;/...weźcie sie wiec do pracy zamiast wylewać tutaj gorzkie żale i zacznijcie patrzeć na swoje ręce zamiast obwiniać wszystkich innych za własną nieudolność.

Pomocna?
Tak21Nie6
BabaJaga
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Ktoś 10.07.2019 09:48

Nieudolnie to cię stary spaprał

Pomocna?
Tak8Nie18
kompletacja
 Opinia
@Fiznyczy5 09.07.2019 15:37

dokładnie tak jak piszesz na 1000 %

Pomocna?
Tak15Nie1
produkcja
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@BabaJaga 10.07.2019 10:14

Witam !!! no może spaprał , albo ktoś broni swojej posady ,bo jak SAPA nie będzie to i jego nie będzie tak może być też. I podejrzewam ,że tak by było !!!

Pomocna?
Tak13Nie2
produkcja
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@produkcja 08.07.2019 19:33

O Panie u nas to Panowie "Blues Brothers" ciemne okularki i spacerki po hali produkcyjnej lub wokół - placyk wyspy ;-) ,bo słoneczko pali ???????

Pomocna?
Tak16Nie
bilf
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Kasa wjechała

Pomocna?
Tak18Nie1
Monter
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@bilf 11.07.2019 09:49

?

Pomocna?
TakNie
bilf
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Monter 11.07.2019 10:32

poszły przelwy, ci z pekao bp już mają na koncie.

Pomocna?
Tak15Nie
Birol
 Opinia

A ja wam mówię że wypłaty nie będzie 10 przecież to widać gołym okiem że st3 już praktycznie nie istnieje było miło ale się skończyło

Ogórkowy krolewicz
 Opinia
@Birol 02.07.2019 20:52

Więc pozostał sezon na ogórki

Pomocna?
Tak11Nie82
Optymista
 Opinia
@Birol 02.07.2019 20:52

''Myśl pozytywnie! Albo chociaż myśl...''

Pomocna?
Tak102Nie6
St
 Opinia
@Birol 02.07.2019 20:52

Sądzę, że jednak wypłata będzie, ale sytuacja St3 nadal nie będzie lepsza i takie kłopoty będą się powtarzały. Krótko ta firma to VISTAL, patrzcie kto zarządza i kto jest właścicielem, i sądzę że taka będzie przyszłość ST3 - "vistalowa" - kwestia czasu .

Pomocna?
Tak31Nie1
Birol
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Optymista 02.07.2019 22:06

No i co panie optymisto dalej pan myśli pozytywnie ?

Pomocna?
Tak11Nie11
Monter
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Birol 02.07.2019 20:52

Tak jak mówiłeś wypłaty nie ma

Pomocna?
Tak15Nie
produkcja
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Birol 02.07.2019 20:52

obyś się mylił !!!

Pomocna?
Tak5Nie2
produkcja
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Panowie na miękko brać , bez nerwów - dajmy sobie chwilę i będzie ok - będzie wypłata , chociaż sytuacja jest napięta , Pan Prezes mówił , a wyszło jak zawsze , ale warto poczekać na rozwiązanie tematu na spokojnie !!!

Pomocna?
Tak22Nie5
produkcja
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Tak naprawdę SAP jest tylko systemem dla kontraktów typu offshore , a u nas w firmie te kontrakty to już historia !!!

Pomocna?
Tak14Nie2
Cierpliwy
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Uwierzyłam i dalej wierzę w zapewnienia prezesa (usunięte przez administratora)O tym że kasa dzisiaj będzie. Będę mocno rozczarowany i stracę zaufanie do firmy jak będzie inaczej.Jestem z natury bardzo cierpliwy, ale wszystko ma swoje granice. Obawiam się że sytuacja może się powtarzać i dobrze będzie jak ktoś kompetentny nas o tym poinformuje. Mamy prawo wiedzieć na czym stoimy. Jeżeli to okres przejściowy to jestem skłonny przeczekać ale muszę być o tym poinformowany. Nie może być tak że nie wiemy co będzie jutro. Pozdrawiam

Pomocna?
Tak47Nie4
Lider produkcji
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Za to co się w naszej firmie wyrabia od wielu, wielu miesięcy odpowiada Zarząd, większościowy właściciel i i właściciel właściciela. Zarząd naszej firmy jest znany, kto był i jest w MARS czy tam w PGZ to też łatwo będzie sprawdzić w KRS. Problemy z wypłatą były za luty, czyli początek marca. Czy komuś zechciałoby się to umieścić na forum? Trochę roboty z tym, no pisania będzie. Dziękujemy w imieniu produkcji.

Pomocna?
Tak14Nie2
Wunderwaffe
 Opinia
@Lider produkcji 10.07.2019 06:21

wiekszosciowy wlasciciel i wlasciciel wlasciciela sa wazni - ale tylko do lykania dywidendy albo jak w naszym przypadku do doplacania. Najwiekszym winnym w tej sytuacji jest zarzad trojmiesko dwufirmowy. Gdzie kontrakty? W Gdansku :), Gdzie pieniadze - w Gdansku. Gdzie dyrektor - w Gdansku. itd Ja sie pytam co to za praktyka gospodarcza aby dyrektorem robic zarzadce konkurencyjnej dla nas firmy z Trojmiasta. I jak mozna rownoczsnie sprawowac w tych dwoch firmach stanowska - czy to sobie nie przeczy. No i ostatnia sprawa - czy fachowcy z firmy ktora zostala doprowadza do upadku to sa odpowiedni fachowcy by ratowac inna firme ktora ma podobne trudnosci. Gdzie oni mieli sie nauczyc jak nas ratowac, gdzie mieli nauczyc sie dobrych nawykow i dobrego zarzadzania? Ehhh.

Pomocna?
Tak15Nie3
Produkcja
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Cześć ludzi od nas podziałała znalazła już swoje drugie życie zawodowe. W czwartek spodziewane kilkanaście wypowiedzeń, głównie monterzy i spawacze. Nie zdzwicie się , jak w czwartek fabryka stanie i nie będzie przyjemnie. Na górę taczki już czekają. My nie jesteśmy jakimiś idiotami, którzy łykną każdy kit. Zabierajcie się won z tej firmy, całe te parszywe Trójmiasto

Pomocna?
Tak18Nie7
birol
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Produkcja 09.07.2019 21:31

brawo brawo brawo !!!ktoś w końcu napisał tu prawdę

Pomocna?
Tak13Nie3
Za biurkiem
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Pieniędzy do jutra raczej nie będzie. Możesz do piątku się wyrobią. A najgorsze jest to że na wypłaty za kolejny miesiąc też możemy się nie doczekać w terminie bo liczą na pieniądze od "Inwestora" ?? To jakieś żarty co tu się dzieje . Jak człowiek ma normalnie pracować

Pomocna?
Tak14Nie6
2
Yayec
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Za biurkiem 09.07.2019 18:45

To sami bedom robic od czwartku chyba

Pomocna?
Tak16Nie5
nikt ważny
 Opinia

Wypłaty 10 nie będzie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;-) haha

Pomocna?
Tak9Nie11
St123
 Opinia
@nikt ważny 08.07.2019 19:39

A skąd masz takie informacje

Pomocna?
Tak9Nie2
nikt ważny
 Opinia
@St123 08.07.2019 20:20

przeczucie

Pomocna?
TakNie18
produkcja
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Jeszcze mnie przeprosisz za te słowa !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pomocna?
Tak8Nie7
produkcja
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Panowie jest krucho - jutro na bank nie będzie wypłat , ogólnie mamy problem - firma ma problem czekamy na nie wiadomo co ! Mówiąc prawdę to nie ma co podgrzewać atmosferę jak mówił Pan Prezes na spotkaniu , ale to wystąpienie nic nie zmieniło ! Mamy wszyscy problem do rozwiązania - tylko pytanie jak !!!!! Czekamy na wpłaty zleceniodawców - KoneCrane i innych firm ,które zleciły nam swoje kontrakty do wykonania , ale wygląda to bardzo słabo !!!! Jestem dobrej myśli - oby się udało nam przetrwać ten trudny okres !!!!!!!!

Pomocna?
Tak9Nie7
qwee
 Opinia

z gazety prawnej. Pracownicy szczecińskiej ST3 Offshore dostali za czerwiec zaledwie po 1400 zł wypłaty. O tym, że licząca ponad 400 osób załoga nie dostanie całego wynagrodzenia, pracownicy dowiedzieli się pod koniec miesiąca. Poinformował ich o tym jeden z członków zarządu, który stwierdził, że na razie przedsiębiorstwo nie ma pieniędzy na wypłaty wynagrodzeń. To kolejne problemy finansowe. Na przełomie roku ST3 miało trudności z należnymi płatnościami do Zakładu Ubezpieczeń Społecznych. O sytuację ST3 spytaliśmy w Polskiej Grupie Zbrojeniowej. – Spółka ST3 Offshore nie jest podmiotem zależnym od Polskiej Grupy Zbrojeniowej SA. Większościowy pakiet akcji tej spółki posiada MARS Fundusz Inwestycyjny Zamknięty. PGZ SA jest wprawdzie głównym uczestnikiem funduszu, a fundusz jest zarządzany przez spółkę zależną od PGZ SA, jednakże zgodnie z prawem „Fundusz nie jest podmiotem zależnym od towarzystwa, spółki zarządzającej ani od osoby posiadającej bezpośrednio lub pośrednio większość głosów w radzie inwestorów, zgromadzeniu inwestorów lub zgromadzeniu uczestników” – wyjaśnia Justyna Mosoń, dyrektor departamentu komunikacji i marketingu PGZ SA. Nie zmienia to faktu, że w PGZ trudności ST3 są znane. – Zasadniczym powodem problemów z terminową wypłatą wynagrodzeń jest problem z płynnością finansową spółki. Realizowane obecnie kontrakty nie generują dostatecznych przychodów, by pokryć koszty stałe spółki – mówi Mosoń. Tłumaczy, że program stabilizacji finansowej ST3 jest konsekwentnie realizowany, ale „ze względu na skomplikowaną sytuację ekonomiczną, prawną i własnościową oraz konieczność prowadzenia uzgodnień i przestrzegania procedur prawno-finansowych mogą występować w najbliższych trzech miesiącach przejściowe problemy z terminowym regulowaniem przez spółkę zobowiązań, w tym również wypłat wynagrodzeń”. MARS FIZ prowadzi działania mające na celu jak najszybsze zasilenie ST3. Wypłaty brakujących części wynagrodzenia zostaną dokonane jak najszybciej. – Nie ma nowych kontraktów z branży offshore. Jest realne zagrożenie, że spółka będzie musiała oddać prawie 130 mln zł środków unijnych, jeśli nie będzie trwałości projektu, czyli 500 miejsc pracy do roku 2021 – mówi nam Rafał Zahorski, pełnomocnik marszałka województwa zachodniopomorskiego ds. gospodarki morskiej i żeglugi śródlądowej. Jego zdaniem, mimo że spółka w okresie od grudnia 2018 r. do maja 2019 r. zaciągnęła od innych spółek Skarbu Państwa pożyczki na ponad 20 mln zł, to wciąż ma bieżące zadłużenie w kwocie 2,9 mln zł. – Istnieje obawa o zaistnienie niedozwolonej pomocy publicznej, a same pożyczki nie zostały nawet zatwierdzone przez radę wierzycieli – mówi ekspert. – Układ z wierzycielami zakłada dofinansowanie przez ARP, ale na razie tego dofinansowania nie ma. Posiedzenie sądu zatwierdzające układ ma być 8 października 2019 r. i jeżeli uda się do zatwierdzić, to 400 wierzycieli ma szanse dostać swoje pieniądze w grudniu 2019 r. Jeśli będzie w ogóle dofinansowanie – dodaje Zahorski.

Pomocna?
Tak9Nie7
Rysiek 58
 Opinia

Na stołówce i na hali mówi się tylko o jednym. O kasie. Szefostwo i ci, co dzielą kasę, posłuchajcie głosu hali: Wielu z nas na produkcji ma kredyty, rodziny na utrzymaniu, sami pracujemy, żony w domu z dziećmi. Czekamy na te wypłaty jak na zbawienie. Pewnie, że chcemy wszystko co brakuje. Gdy Wam zabraknie do podziału, pamiętajcie, zróbcie jak ostatnio, podzielcie po równo. Wtedy złość nasza będzie taka sama, będzie (usunięte przez administratora) ale nikt na produkcji nie będzie patrzył wilkiem na kolegę.

Pomocna?
Tak9Nie5
Prawie emeryt
 Opinia
@Rysiek 58 09.07.2019 06:23

Rysiek, po części masz rację, ale zapomniałeś o jednej rzeczy. A co z resztą załogi, magazyny, logistyka czy pentagon? Oni to inni ludzie? To my wszyscy. Ja już blisko emerytury dużo przeżyłem i doświadczyłem coś, czego prawie każdy z Was nie przeżył. Czasy Solidarności w 1980 roku w Stoczni Warskiego w Szczecinie. Masy starych i młodych. Krzywda się nam działa jednakowa i murem staliśmy jeden obok drugiego. Miałem wtedy lekko ponad 20lat Po co to piszę? Poza produkcją jest sporo młodych ludzi, którzy tak samo ciężko pracują jak my. Dla niektórych to pierwsza poważna praca. Dlatego najlepszą z najgorszych możliwych rozwiązań jest jednakowa wypłata dla całej załogi. Powiedzmy, że pentagon "zachowa twarz".

Pomocna?
Tak9Nie8
Pracujacy od 4 lat
 Opinia

Czesc. Wytrzymac cisnienie i nerwy. Pracowac najlepiej jak mozemy. Oddac pale jak najszybciej do klienta to i kasa z tego bedzie Juz dlugo firma jest na krawedzi ale jeszcze trwa. Jakby miala upasc na dobre i byc zlikwidowana, to juz dawno Zarzad mogl zmienic postepowanie. A jednak jest wiara nie tylko wsroda ludzi ale i wierzycieli. Ten dlug w stosunku do problemow firmy naprawde nie jest az taki ogromny. Najwazniejsze aby wlasciciele tj. MARS i PGZ, czy ten kolejny nowy o ktorym mowia w Pentagonie (fundusz panstwowy) wierzyl w nasza firme i jeszcze nas wspieral. A po restruktruryzacji niech nas sprzedadza takiemu kto zna sie na biznesie. Kierownicy na hali mowili ze Smulders jest obecnie na topie. Moze oni. OK. 6.00 za chwilę. Kolejna szychta. Uczciwie robmy swoje. Są tacy wsrod nas na hali, ktorzy dalej wierza w tą firmę.

Pomocna?
Tak12Nie4
Mateusz
 Opinia
@Pracujacy od 4 lat 09.07.2019 05:59

Cześć, przestań pieprzyć i idź w banku tak powiedz ze nie masz na ratę ale pracujesz najlepiej jak możesz i podziel sie głęboką wiarą. Rozumiem że firma ma cieżki okres bo mimo to jestem tu nadal i nie uciekam ale co robią ludzie w pentagonie w tym temacie? Dziś albo jutro znów wyjdą i rozłożą ręce? A szychty to są w kopalni.

Pomocna?
Tak11Nie7
realista
 Opinia

Może być słabo , chociaż nie chciałbym tego ..........ale chmury się zbierają nad ST3 Offshore - druga rata po 1000 zł ???????? Albo nic !!!

Pomocna?
Tak3Nie10
Amon
 Opinia
@realista 08.07.2019 17:39

Wtedy opuszcze szeregi st3, na paragraf 55 mam czas do konca miesiąca

Pomocna?
Tak11Nie
kompletacja
 Opinia

Na spokojnie praca z magazynem jest na - oki ,chłopy pocą się ale towar (materiał) jedzie na produkcję - teraz my i oni mają zapieprz taki ,że szkoda gadać ich ograniczają godziny 6.00 - 16.00 i nas też ich praca do 16.00 , a nas obsługa 3 projektów !!!!

Pomocna?
Tak12Nie
monter
 Opinia

Ale jest co dobre trzeba pochwalić - zrobili te kompletacje oni dają radę ogarniają te tematy w miarę na szybko jak coś potrzeba to walą jak pogotowie z Gryfii ;-) jest ok

Pomocna?
Tak64Nie10
kompletacja
 Opinia
@monter 05.07.2019 18:22

Super poczytać Panie monter , bo staramy się dać radę !!!! Kto jak nie My ;-)

Pomocna?
Tak10Nie1
Ktos
 Opinia

8...a kasy ani widu ani slychu...

Pomocna?
Tak5Nie18
realista
 Opinia

Teraz najważniejsze to 10 żeby kasa była , a potem żeby nie było na raty !!!!!

Pomocna?
Tak29Nie37
Ten
 Opinia
@realista 06.07.2019 10:08

Hmmm jakby to powiedzieć....

Pomocna?
Tak11Nie10

Zostaw opinię o Bilfinger Mars Offshore sp. z o.o. - Szczecin

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej