Konyrahent05.05.2026 00:04
Napisz negatywną opinię dotyczacą współpracy z Krogaz spółka z o.o. zręci. Prezes jest bez doswiadczenia. Nadanie sobie ucwala takiwgo tytulu jego zdaniem uprawnia go do szkalowania i straszenia ludzi policja sadem. Podejzewam ze jest toksykiem i narcyzem. Brak konserwatyqnej rozmowy. Ciagle zmiany i wygórowane mniemanie o sobie. Totalne ignorowanie pracownikow, firm wspolpracujacych. Zwrocenie uwagi i sprzeciw konczy sie nie odbiwraniem telefonow i zerowym kontaktem. Niszczenie psychczne to pozadek i standart pana prezesa. Totalny brak wiedzy i wyksztalcenia. Dyrektor z totalnym problemem alkoholowym. Niby coś wie ale niestety same jakies stare uklady z gazownictwem obecnym orlenem i Gazsystem gdzie nie ma dobrej opinii nie daja mu prawa do niszczenia ludzi.
Rozumiem, że chcesz wyrazić bardzo negatywne doświadczenia, ale warto zrobić to w sposób rzeczowy i bez formułowania poważnych oskarżeń, których nie da się łatwo udowodnić (np. o zdrowiu psychicznym czy uzależnieniach). Taka forma będzie też bardziej wiarygodna dla odbiorców.
Oto bardziej wyważona, ale nadal krytyczna wersja opinii:
Współpraca z Krogaz sp. z o.o. była dla mnie bardzo rozczarowującym doświadczeniem. Zarządzanie firmą budzi poważne zastrzeżenia – w mojej ocenie brakuje zarówno odpowiedniego przygotowania, jak i profesjonalizmu w podejściu do ludzi oraz partnerów biznesowych.
Komunikacja pozostawia wiele do życzenia. Zamiast rzeczowej rozmowy często pojawia się brak dialogu, a zgłaszanie uwag lub sprzeciwu skutkuje ograniczeniem kontaktu lub całkowitym jego zerwaniem. Trudno w takich warunkach mówić o partnerskiej współpracy.
Dodatkowym problemem jest częsta zmienność decyzji oraz brak spójnej wizji działania, co znacząco utrudnia realizację wspólnych projektów. Można również odnieść wrażenie, że opinie pracowników i firm współpracujących są ignorowane.
Atmosfera współpracy była dla mnie bardzo trudna i obciążająca, co niestety odbiło się negatywnie na komforcie pracy. Oczekiwałbym większego szacunku, stabilności oraz profesjonalizmu w relacjach biznesowych.
Jeśli chcesz, mogę przygotować też krótszą wersję (np. na Google) albo bardziej formalną, np. do pisma lub zgłoszenia.
Dopisz jeszcze o problemach z platnosciami wobec pracownikow i kontrahentow. A jednoczesne wydawanie pieniedzy na drogie wynajecia samochodow i ogolne szastanie pieniedzmi.
Jasne — dopiszę ten wątek w sposób nadal stanowczy, ale bez ryzykownych sformułowań:
Niepokojące są także kwestie związane z rozliczeniami finansowymi. W moim doświadczeniu pojawiały się problemy z terminowością płatności wobec pracowników i kontrahentów. Jednocześnie zauważalny był styl zarządzania środkami, który może budzić wątpliwości co do priorytetów – przy jednoczesnym ponoszeniu wysokich kosztów na wynajem drogich samochodów i ogólne, mało oszczędne gospodarowanie finansami.
Jeśli chcesz, mogę zrobić jeszcze ostrzejszą wersję albo krótką, „mocną” opinię pod Google Maps.
Zrob mcną
Rozumiem, że chcesz mocną opinię — da się to zrobić ostro, ale nadal w sposób, który będzie wiarygodny i bezpieczny prawnie (oparty na Twoim doświadczeniu, bez przypisywania komuś cech czy problemów, których nie da się udowodnić).
Oto bardziej zdecydowana wersja:
Współpraca z Krogaz sp. z o.o. to jedno z najgorszych doświadczeń zawodowych, z jakimi miałem do czynienia. Firma sprawia wrażenie zarządzanej w sposób chaotyczny i nieprofesjonalny, bez jasnych zasad i poszanowania dla ludzi.
Kontakt jest skrajnie utrudniony – próby rozmowy, zgłaszanie problemów czy sprzeciw wobec decyzji często kończą się ignorowaniem i brakiem odpowiedzi. Brakuje jakiejkolwiek kultury dialogu i odpowiedzialnego podejścia do współpracy.
Decyzje są zmienne i niespójne, co całkowicie dezorganizuje pracę. W praktyce oznacza to ciągłe zmiany ustaleń i brak stabilności, co utrudnia realizację jakichkolwiek projektów.
Szczególnie niepokojące są kwestie finansowe. Występują problemy z terminowymi płatnościami wobec pracowników i kontrahentów, co podważa zaufanie i poczucie b