Zazwyczaj alkohol, szczególnie ten mocniejszy, nie idzie w parze z wykonywaniem zawodowych obowiązków. To się jednak niedawno zmieniło – wraz z pojawieniem się w Warszawie nowego obiektu kulturalnego. Tak, kulturalnego – mowa tu o nowym projekcie Muzeum Wódki Polskiej. Obecnie do nowego obiektu poszukiwani są kandydaci aż na pięć różnych stanowisk.

Kogo szuka muzeum?

Dawna Wytwórnia Wódek „Koneser” zostanie wkrótce przemianowana na nowoczesne i budzące wiele emocji muzeum, związane silnie z naszą polską kulturą. Póki co nie jest jasno określone, czy na terenie obiektu możliwa będzie degustacja wyskokowych trunków, wiadomo jednak, na jakie stanowiska poszukiwani są kandydaci. Potrzebny będzie kierownik muzeum, ale również przewodnik po muzeum dla turystów, koordynator salonu alkoholi prestiżowych, key account manager oraz sales&marketing manager.

Co trzeba zrobić, żeby zostać szefem muzeum wódki?

W przypadku kierownika muzeum rozpatrywane będą kandydatury osób posiadających minimum trzyletnie doświadczenie w samodzielnym prowadzeniu instytucji kulturalnej lub rozrywkowej. Musi również wiedzieć, jak zarządzać instytucją kryzysowych sytuacjach, musi być dobrym koordynatorem oraz cechować się doskonałą organizacją pracy i elastycznością w działaniu. Najważniejsza jednak będzie wysoka kultura osobista kandydata i to ona ma być decydującym kryterium podczas wybierania kierownika. Wymagania dotyczące wszystkich wymienionych stanowisk pracy można znaleźć na stronie muzeum w odpowiedniej zakładce.

Niebanalna praca bez procentów

Koordynator salonu alkoholi prestiżowych czy kierownik muzeum wódki to niewątpliwie niebanalne stanowiska. Równie interesującej pracy w Warszawie jest jednak całe mnóstwo i wcale nie musi być ona związana z alkoholem. Stołeczne firmy poszukują m.in. smakoszy czekolad, wynalazców nowych smaków lodów czy testerów psiej karmy! Trzeba przyznać jedno — wszyscy kandydaci muszą charakteryzować się doskonałym wyczuciem smaku.

Oceń artykuł
0/5 (0)