Sol Financial Services Polska Sp. z o.o. Biuro Rachunkowe

Warszawa

Opinie o Sol Financial Services Polska Sp. z o.o. Biuro Rachunkowe

poinformowana 2012-04-21 16:39:05
Miła atmosfera, młodzi ludzie, bardzo kompetentni i pomocni. Wynagrodzenie i warunki pracy satysfakcjonujące.
3
były 2012-08-31 11:43:35
róznie z tym bywa, nie było zle ale nie polece swoi znajomym pracy w Sol
3
były 2013-12-23 14:12:32
Nie polecam. Pani Prezes, nazywana Panią (usunięte przez administratora)do wszystkiego się przyczepia. Ludzi traktuje z góry. Cały czas jest rotacja. Zatrudnia prosto po studiach za 1450zł i zwalnia po pół roku, żeby na to mniejsce zatrudnić nowych naiwnych, za beznadziejne pieniądze. Jak na Warszawę (usunięte przez administratora)!!!!
6
była 2014-05-12 14:47:24
Super atmosfera, zgrany i pomocny zespół, piękna nowa siedziba. Pani Prezes wymagająca, ale bez tego firma nie miałaby takiej renomy i międzynarodowych klientów. Polecam
3
Obecny Wielotetni Pracownik 2014-05-12 14:59:25
Wydaje mi sie, Pan/Pani pisząca ten post nie bardzo zdaje sobie sprawe z procesów zachodzących w firmie. Nic mi nie wiadomo na temat zwalnianych ludzi ani pensjach rzędu 1450zl, a pracuje w SOL od kilku lat. Studenci często sami chcą u nas pracować za darmo, gdyz mogą się o wiele więcej nauczyc niż tylko przynoszenia kawy na spotkania. Dla niektorych takie doswiadczenie czesto jest bezcenne. A gdyby nie czujna Pani Prezes, to tacy ludzie jak Pani/Pan siedzieliby nic od siebie nie dając, niszczyli by wizerunek firmy z czystej zlosliwosci i wiecznie narzekali.
1
były pracownik 2015-02-11 16:32:49
Trzymajcie się z daleka od tego biura. Agencja pracy, która prowadziła rekrutację do tej firmy nie może nikogo znaleźć ze względu na żenujące wynagrodzenie proponowane kandydatom do pracy. Można bez doświadczenia pracować za minimalne pieniądze, ale z perspektywą, że się w danej firmie zostanie. Zarząd obiecuje tylko przedłużenie umowy. A pracownikowi, który się naprawdę stara, zostaje bezpłatne nadgodziny, bez możliwości odbioru nie przedłuża się umowy po kilku miesiącach, żeby na to miejsce zatrudnić kolejną osobę bez doświadczenia oczywiście za minimum socjalne.
xyz 2015-05-13 23:36:19
(+)Zespół dobrych profesjonalistów, od których wiele się można nauczyć.
(-)Słabe zarobki.
(-)Pani prezes - rachunkowość zna tylko z książek co prowadzi do wielu problemów...
(-)Wymagania niewspółmierne do zarobków
(-)Wszechobecne instrukcje (korpo-struktura w mikro firmie)
(-)Praca zadaniowa - tzn. nie interesuje mnie jak to zrobisz, ale to twoja odpowiedzialność, a przy tym nie ma zgody na nadgodziny - więc jeśli zostajesz dłużej, to twój problem.
SFS 2015-05-14 18:41:25
Oceniam opinię jako nierzetelną.
Po pierwsze, firma od wielu lat nie korzysta z zewnętrznych usług rekrutacyjnych.
Po drugie:
- wynagrodzenia w firmie ustalane są w porozumieniu z pracownikiem oraz w zgodzie z trendami rynkowymi dla danego stanowiska;
- warunki zatrudnienia są akceptowane przez pracowników. Dzieje się tak między innymi dlatego, że kandydaci bez doświadczenia i wiedzy praktycznej otrzymują możliwość osiągnięcia w relatywnie krótkim czasie cenionych na rynku kompetencji;
- proces uczenia się wymaga od pracowników rzeczywistego zaangażowania w wykonywanie zadań. Podążają drogą rozwoju jedynie ci, którzy mają przed sobą konkretny cel i nie boją się nowych wyzwań;
- zasadą nadrzędną w firmie jest wspieranie rozwoju pracowników zarówno poprzez przekazywanie najlepszych praktyk, jak i finansowanie szkoleń zewnętrznych oraz studiów kierunkowych.
2
SFS 2015-05-14 18:42:31
Pozwolę sobie odnieść się do wymienionych punktów:
(+) Zespół: Dziękuję. Istotnie jesteśmy dumni z Zespołu, który udało nam się razem stworzyć w ciągu naszej blisko 10-letniej historii
(-) Słabe zarobki: Wynagrodzenia w spółce są zgodne ze średnią rynkową w Warszawie. Potwierdzają to liczne raporty wynagrodzeń publikowane przez wyspecjalizowane firmy (przykład: http://www.goldmanrecruitment.pl/salary-survey-2015 ).
(-) Pani Prezes (...): Okresowa kontrola wiedzy teoretycznej pracowników należy do standardów firmy, w trosce o dobro klienta. Rozumiem jednak, że takie działania mogą budzić wątpliwości. Teoria jest starszą siostrą doświadczenia.
(-) Wymagania (...): Proszę o konkrety.
(-) Wszechobecne instrukcje (...): Spółka ma wdrożony system zarządzania jakością zgodny ze standardem ISO. W przeciwieństwie do postrzegania procedur wewnętrznych jako wady, rynki oceniają taką politykę przedsiębiorcy jako zaletę. Rzadko która mikro firma może pozwolić sobie na wdrożenie współczesnych narzędzi zarządzania, istniejących w dużych korporacjach.
(-) Praca zadaniowa (...): W firmie nie ma odpowiedzialności zbiorowej. Każdy pracownik jest odpowiedzialny za powierzone obowiązki przydzielane zgodnie z indywidualnymi kompetencjami i kwalifikacjami w ramach zadaniowego czasu pracy. Jednocześnie „zespół dobrych profesjonalistów od których wiele można się nauczyć” jest zawsze gotów do pomocy.
1
abc 2015-05-27 11:11:58
Polecam, super atmosfera i można się wiele nauczyć.
SFS 2015-05-27 12:33:00
W imieniu Sol Financial Services Polska dziękuję za pozytywną opinię!
Zarząd Spółki od samego początku jej 10 letniej historii dokłada wszelkich starań aby zarówno Pracownicy jak i Klienci byli zadowoleni z naszej współpracy!
To ja 2015-06-27 01:19:54
Polecam. Rozwijająca praca w świetnych warunkach i dobrej atmosferze.
SFS 2015-06-27 07:42:29
Dziękujemy za miłe słowo i polecenie naszej Firmy!
Pani X 2015-07-21 13:25:31
Z zaskoczeniem czytam negatywne opinie wyrażone o firmie, w której pracowałam właśnie w tym okresie. Informacja ode mnie dla nowych osób potencjalnie zainteresowanych pracą i klientów chcących skorzystać z usług SFS czytających to forum: Firma jest rzetelna i profesjonalna, pracownicy doświadczeni i posiadający wiedzę up to date. Przekonajcie się sami, a na pewno będziecie usatysfakcjonowani. Pozdrawiam kadrę i zarząd.
SFS 2015-07-21 15:27:32
Szanowna Pani X, Bardzo miło jest nam czytać Pani post. W imieniu Zespołu SFS oraz zarządu dziękujemy za opinię o Spółce i jej Pracownikach. Może zechce nas Pani odwiedzić? Nasi alumni są zawsze mile widziani w siedzibie przy Fasolowej 33 :-)
xyz 2015-10-15 22:33:07
Winny się tłumaczy. Żałosne są komentarze,które piszę Zarząd żeby się wybielić.
SFS 2015-10-16 08:57:54
Zarząd SFS dziękuje użytkownikowi XYZ za kolejny wpis. Mimo iż jest przejawem co raz bardziej popularnego obecnie "hejtu".
Jak zapewne XYZ wiadomo SFS utrzymuje dobre relacje z większością byłych pracowników, prowadząc z nimi cenne dyskusje i konsultacje w sprawach biznesu.
Dlatego zachęcamy do kontaktu z nami w rzeczywistości niewirtualnej i podzielenie się uwagami merytorycznymi, o ile takowe rzeczywiście istnieją.
były pracownik 2015-11-24 23:02:28
Nie polecam pracy w tej firmie. Bardzo nieprzyjemna i sztywna atmosfera, niskie zarobki, duża rotacja.
pracownik 2015-12-15 16:03:36
Firma daje duże możliwości rozwoju i kształcenia się. Zarobki rosną w miarę zdobywanego doświadczenia, kształtują się na poziomie powyżej średniej. Możliwość zdobycia bezcennej wiedzy, Firma dba zarówno o klientów jak i pracowników.
Pan X 2016-02-18 11:52:37
Szczerze polecam wszystkim pracę w firmie Sol Financial Services.
SFS oferuje przede wszystkim możliwość ciągłego rozwoju zawodowego co w moim osobistym odczuciu jest bardzo istotną kwestią.
Zarobki są więcej niż satysfakcjonujące oraz rosną w miarę rozwoju pracownika.
Do tego bardzo fajna atmosfera oraz zgrany i pomocny zespół.
W pracy w SFS widzę same plusy.
SFS 2016-02-18 15:39:23
Dziękujemy za pozytywną opinię o naszej Spółce!
SFS 2016-02-18 15:44:13
Dziękujemy bardzo za polecenie Sol Financial Services Polska!
Bardzo ładne podsumowanie tego co SFS oferuje pracownikom!
K 2016-03-03 10:09:47
Pracowałem w SFS prawie rok; zasadniczo nie było dramatu - może było to przed nastaniem wspomnianej rotacji jeszcze w 2011 ale fakt - Pani Prezes brała na przepytki młodych stażem pracowników (asystentów) co dla osoby która się uczy nie powinno stanowić problemu - programy księgowe nie zawsze książkowo odwzorowują procesy księgowe a taka wiedza zawsze się przyda, jak nie tam to gdzie indziej. Z tego co pamiętam również pensja nie należała do najniższych (byłem studentem, nie absolwentem więc wyjściowe 1600, netto było na początek w porządku) a po 4 miesiącach wzrosła do 2000,- , szkoda że umowa zlecenie no ale fakt, dla studentów często takie warunki się proponuje. Roboty też było sporo ale była to po części wina klientów - no bo kto normalny 4 dni przed VATem przesyła 200 faktur do zaksięgowania, wyjaśnienia i przygotowania deklaracji a przejmując księgi daje na start burdel sięgający 4 lata wstecz. Nadgodzin nie robiłem bo nie oczekiwano tego od asystentów specjalnie ale upiekło mi się pewnie też po części dzięki świetnemu supervisorowi (pozdrawiam serdecznie Dominika, wiele się nauczyłem pracując z Tobą)
Ogólnie (przynajmniej w perspektywie nauki) pracę tam oceniam dobrze, wtedy żałowałem że się rozstaliśmy (przez nieporozumienie, ktoś się na żartach nie znał)... :)
Co prawda trafiłem gdzie indziej i siedzę tutaj prawie 4 lata więc obecnie nie chowam urazy do SFS bo w sumie dzięki temu 'kariera' nabrała tempa, na obiektywnie rzecz ujmując, lepszych warunkach.

Z tego co wiem faktycznie, ze starej kadry z moich czasów zostały 4 osoby ale dobrze Wam życzę. Może wpadnę w odwiedziny do siedziby na Solipską. Ładna siedziba swoją drogą.

Pzdr
K
SFS 2016-03-03 22:42:08
Witam serdecznie Pana K.!
Miło jest czytać takie posty, dziękuję!
Serdecznie zapraszam na spotkanie "po latach" przy kawie do naszej obecnej siedziby przy Fasolowej 33.
Do zobaczenia, mam nadzieję...
Zostaw swoją opinię o Sol Financial Services Polska Sp. z o.o. Biuro Rachunkowe - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sol Financial Services Polska Sp. z o.o. Biuro Rachunkowe