Alka Hurtownia Odzieży Używanej

Warszawa Zakręt

Opinie o Alka Hurtownia Odzieży Używanej

co za brednie 2015-04-15 12:09:17
jaka przerwa świateczna, jakie nadgodziny nieprzymusowe, jakie długie weekendy???...o tym zarabianiu nie wspomnę... firmy chyba pomyliłaś...
2
Mloda xxx 2015-06-23 11:30:22
Pracuje w hurtowni alka tylko dlatego ze musze
Od czego zaczac...? Wiec-warunki sanitarne patologiczne.dwie zmiany w tym jedna od 18-2 w nocy-nikogo nie obchodzi ze nie ma czym z wioski wrócić do domu bo nic w tych godzinach nie jeździ. Nieziemska charowka, hora atmoswera pracy wrecz patologiczna, pieniadze bardzo małe bo na początek dostaje sie umowe zlecenie 1300zl (taka umowa może trwac nawet rok bo prdedluzaja co 2-3msc.pojdziesz na zwolnienie lekarskie utraca ci kasę, pujdziesz na urlop na rzadanie lub okolicznosciowy tez ci utraca z pensji.to jedna z najgorszych form w jakich pracowałam. Zresztą-najlepiej spróbować i sie przekonać
3
Mloda xxx 2015-06-23 11:45:29
Dodam jeszcze że pseudo kierowniczka jest ukrainka która zupełnie nie szanuje Polaków,przerwa na śniadanie wszędzie gdzie pracowałam 30 minut, tutaj 20. Jeśli jesteś osobą palaca papierosy będzie problem bo nie da rady zapalić tylko i wyłącznie na przerwie. Do ciekawostek należy ostatnio panująca horoba w pracy-swierzb-tak to nie żarty, kazdy wypadek przy pracy tuszowany. Nie piszę tego po złości tylko i wyłącznie po to zeby przybliżyć co nieco potencjalnym chętnym do pracy.teraz są przyjęcia w naszej firmie gdyż wszyscy po kolei z niej się zwalniają. To chyba tyle w skrócie. Pozdrwwiam
6
annon 2015-07-09 12:22:53
w ich sortowni w Siedlcach tez tragedia, dosłownie obóz pracy za najnizsza krajowa, umowy na zlecenie, przy upalach ponad 30 stopni brak wody w dystrybutorach, jak ktos nie przyniesie swojej to tylko kranówka, jest bardzo cieżko, kierownictwo negatywnie nastawione do pracownikow tudzież zleceniobiorcow.
nie polecam.
2
justka24 2015-07-28 23:26:56
Przecież nikt nie każe nikomu tam pracowac... Zapewne jesteś młodą osobą i od razu chciałabyś kokosy zarabiać. Zauważ że pracujesz na sortowni to nie oczekuj że będzie fiołkami pachnieć:)
1
Ja 2015-08-01 17:37:35
Woda jest a jeżeli ktoś nie chcę pracować to niech tam nie pracuje. Lepsze to niż nic bo za siedzenie w domu nie placa
1
uvsd 2015-08-11 15:17:43
niektórzy widzę nie rozumieją... owszem, za siedzenie w domu nikt nie płaci i nikt raczej nie oczekuje, że w sortowni będzie pachnieć fiołkami ale chodzi bardziej o to, że za uczciwą, rzetelną pracę należy się uczciwe wynagrodzenie, godne warunki i normalne traktowanie... tego tam nie ma... po prostu... argumenty typu "nikt nikomu nie każe tam pracować" pozostawiają ludzie, którzy widocznie nie mają innych argumentów...
2
1281 2015-10-16 01:07:54
Jako gość przeczytałem WSZYSTKIE wpisy i w każdym jest ziarno prawdy. Wniosek jednak jest jeden ! NIE PASUJE TO SIĘ ZWOLNIJ !
44 2015-10-28 13:14:08
oczywiscie, że tak... tylko, że te wpisy i opinie są przeznaczone dla ludzi, którzy rozwazaja tam pracowac. Ci, którzy tam pracują doskonale wiedza jak jest i decyzja nalezy do nich jak dlugo beda pozwalac siebie tak traktowac.
1
Misiek 2015-11-30 18:42:55
Rzeczywiście. Praca jest niezdrowo ciężka. W zależności od stanowiska pracuje się w różnych godzinach. Dziewczyny na sortowni mają ośmiogodzinny dzień pracy. Normy wyznaczone przez szefa są trudne nawet dla starych wyjadaczek. A jak już zacznie ci się to kasa za tonaż przepadnie na kontroli jakości. Większość chłopaków nie ma pojęcia o której skończy. 8 godzin to rzadkość. Zimno, przeciągi, brud, szczury, warunki sanitarne masakra, warunki socjalne na poziomie survival. Ktoś pisał o wodzie w upale - to prawda. Atmosfera trudna. Kasa na koniec taka sobie. Wziąć wolny dzień to prawie niemożliwe. Ogólnie praca dla tych którzy nie mają wyjścia. Przyjmą na pewno. Rotacja pracowników jest ogromna.
1
Joanna 2015-12-01 21:39:23
Pracuje w firmie Alka i nie narzekam,piszecie bzdury ludziska,mysle ze większość z was została poprostu zwolniona przez pracodawcę i takim sposobem pokazujecie zemstę,ale pomyślcie logicznie czy cos wam to da?czy lepiej wam się zrobiło haha dla mnie jesteście zdesperowanymi ludźmi.
4
hmmm.... 2015-12-04 14:38:47
Droga Joanno, więc czemu nie napiszesz co jest bzdurą? nie ma szczurów, wyśrubowanych, nierealnych norm do wyrobienia, problemów z wzięciem wolnego, kosmicznych wymagań za minimalną krajową, ciągłego czepialstwa ect.? prawa obowiazujące w Kodeksie Pracy są tam notorycznie i nagminnie łamane, czytałaś w ogóle Kodeks Pracy? z tego co piszesz chyba nie...rotacja w tej pseudo firmie jest przerazajaca, nawet Rosjanki porezygnowały.... o czym to swiadczy? PS. pracujacym na umowe zlecenie zalecam przeczytanie Art. 22 Kodeksu Pracy.
4
Ammm 2015-12-30 17:21:57
Tez tam pracowalam jesli chodzi o warunki to syf kila i mogila lazienki tragiczne , stolowka hmmm nie wiem czy to mozna nazwac stolowka.Brud brudem pogania..kierownictwo wredne falszywe i co najlepsze lata od pracownika do pracownika i dupe obrabia.Nie mozna nic powiedziec bo zaraz rozpowie..Szef jak szef zawsze ma racje nawet jak jej nie ma...Co do płacy to pierwsze 3 mies zlecenie i 1300 zl pozniej umowa o prace i 1700 zl plus premia motywacyjna czyli ile wyrobisz tyle zarobisz ale z tym to baaardzo ciezko.Norme zeby wyrobic to jiz bylo ciezko a dopiero premie....Doprowadzaja tam do nerwicy...Zero szacunku.
4
Ja 2016-02-22 19:11:08
Wiecie czy są miejsca na wieszaniu?
"Każdy Kowalski" 2016-02-28 20:45:53
bzdura totalna to chyba sam Pan WIELKI marek te komentarze wrzuca, lepiej niech Pan pilnuje swojego pomagiera by dobrze wiśnie drylował na winko;))
:) 2016-02-29 13:25:27
jestescie dziwni i tyle mysleliscie ze to bedzie supre praca a tu tak prezent. wiadomo ze w sortowni jest syw. Jeśli nie wiedzieliście to ju zwiecie. popieram Joanne mi sie tez tam dobrze pracowalo P
1
my 2016-03-02 18:26:09
Syf kodeka sobie szef sobie kasa nedzna szefowa obludna wredna ma pupilkow ziab na hali kasa nedzna nie szanujon pracownikow
anonim 2016-03-03 14:29:53
Jestem bardzo zaskoczony tymi opiniami...Pracuje juz prawie rok i nigdy nie narzekałem na warunki czy atmosferę w pracy, a już na pewno na zarobki...Jesli jest sie uczciwym wobec pracodawcy i sumiennie wykonuje sie swoje obowiazki to jest to naprawdę doceniane. Osoboscie polecam bardzo!
4
my 2016-03-03 17:14:10
Bardo pochlebna opinnia ale na halach produkcyjbych jest personel meski z dlozszym starzem wiec??
Bubba 2016-03-03 20:48:40
Uuuu. Grubo. Gruba ściema. Pan Robert? Pan Marek? Bez żartów. Chyba, że aż tak się pozmieniało??? Gratuluję poczucia humoru.
21sly 2016-03-05 19:11:55
Slysze ze coraz gozej tak to prawda zdechle szczury myszy i koty kierownictwo trktuje sie za boga i patrzy ba innych z gory zimom temperatura 10 aa latem 30 no a placa porarzka
ja 2016-03-07 11:52:29
Wiecie czy są miejsca na wieszaniu?
pracownik miesiąca 2016-06-23 17:01:11
NIE POLECAM!
Fatalne warunki sanitarne, etat 8h od 6 do 14 w rzeczywistości siedzisz tam 10h lub więcej i musisz się prosić o wyjście o normalnej godzinie. Brak szacunku, sam szef widząc, że zapierdalasz w pocie czoła każe ci jeszcze podkręcić tempo, a sam idzie na kawkę mając świadomość tego, że przed pracownikiem jeszcze kilka godzin ciężkiej pracy, mowa tutaj o taśmociągu którego nie można zatrzymać bo towar musi dotrzeć na sortownie koniec i kropka. Wynagrodzenie 1300zl na rękę plus 400zł tak zwanej premii uznaniowej co razem daje 1700zł, ale za każdy dzień nieobecności ucinają premię nawet jeżeli jest to zwolnienie lekarskie. Po tygodniu udokumentowanej choroby dostajesz na konto marne 1300zł. Są takie dni, że nie ma pracy na placu i puszczają do domu 2-3h wcześniej, a przeddzień siedzisz do 17 to obcinają nadgodziny i uzupełniają nimi luki po wcześniejszym wyjściu. Nie można nic kupić i z góry jesteś traktowany jak złodziej. Chora atmosfera każdy donosi na każdego. Jeżeli możesz to omijaj firmę szerokim łukiem wycisną Cię to cna niszcząc Twój kręgosłup i dłonie.
5
Znam cię Asiu 2016-08-11 16:13:05
Jeżeli pani Joanna siedzi sobie w klimaryzowanym biurze na pietrze i stempluje papierki to raczej nie powinna udzielać się w temacie prac fizycznych.
1
Axn 2016-08-20 11:43:22
pani Asia dalej lize dupe i tacy tam mają dobrze.
Nie warto tam robić.
4
Zostaw swoją opinię o Alka Hurtownia Odzieży Używanej - Warszawa Zakręt
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Alka Hurtownia Odzieży Używanej