City Security S.A.

Warszawa

Opinie o City Security S.A.

Matpol 2016-12-16 14:07:53
I to są dobre firmy? No chyba że bez Matpolu. Pracuję w tej firmie parę lat i jest taki sam syf jak w CS, kradną na górze a na dole już nic nie ma. Ale po nowym roku posypią się kary to i Matpol się zawinie z rynku, zmienił się prezes który nic nie ma swojego, to kiedyś się obudzimy bez wypłaty. Ale za dużo ludzie wiedzą żeby tak łatwo odpuścić firmie. Były prezes wiedział komu przekazać stanowisko
1
Młody 2016-12-16 14:35:44
Ja odszczekuję wszystko co mówiłem o CS, dostałem propozycję ugody, zgodzilem się, podpisałem i dostałem do reki kase zaległą. Mila sparawa przed swietami!!!!
Na świeta się przydadza pieniądze. Wszystko szybko i bez problemów.
3
bp 2016-12-16 15:48:12
A jak to ugoda 50 % czy 100% dostałeś ?
3
bp 2016-12-16 15:52:21
Ja tak samo do 15 styczna i do sądu. cs dostanie 100% naszych wypłat od Almy. Teraz to układa może być tylko 100%, a nie 50%. Powiadomię jeszcze urząd skarbowy o ewentualnym lub możliwym doliczeniu dochodów których w rzeczywistości nie otrzymałem.
6
Ludek 77 2016-12-16 17:38:55
Jaka ugoda.Mówisz,że Cię orżneli na 50%.
Dostałeś pismo aby móc w sądzie przedstawić dokument jak z ludźmi postępują.
Jesteś zadowolony ze stawki ok.4 zł.?
Jak się nie wyrobią ze spłatą pensji wobec pracowników do końca roku to w styczniu będą płacić po 9,3 albo lepiej.
5
bp 2016-12-16 21:08:14
Ty młody, ty to jakiś koordynator jesteś w rozmowie telefonicznej przedstawiono mi że najpierw podpisuje ugodę, a do dwóch dni wplata wynagrodzenia na konto. Już nawet nie chodzi mi o te 50 % , ale taką ugodę to powinien przejrzeć adwokat. Prawnicy Cs to nie wiadomo co jaką ugodę mogli stworzyć. Nie ufam Cs i nie podpisał bym takiej ugody dopóki nie skonsultował bym jej z adwokatem. Wiem że jeden z moich kolegów na to przystali. Nie chcę nikomu ubliżać, ale ten kolega to jest troche inny umysłowo. Zresztą ma tez grupę od psychologa. I na takich nie za bardzo zaradnych życiowo liczy Cs. To z nimi podpisze ugody bo oni nie rozumieją ze im się należy 100 % wynagrodzenia. A tak to pracowali po 3,25 złotego na godzinę.
7
Ludek 77 2016-12-17 22:38:22
Jakie to cuda można tworzyć w naszym państwie to ręce opadają.Jak znajomi poznali sytuację w jakiej Mnie postawiło CS to oferują pomoc.
Kumpel ma znajomego prawnika który w nich uderzy z grubej rury ale trzeba się w końcu zebrać i zdobyć na pozew zbiorowy(50-70 osób) jak takie cyrki odchodzą.A co w tym wszystkim jest śmieszne,że weźmie 5% odzyskanej kwoty (Twojej pensji) a CS od razu je..e 50%
Są tacy co już tę jałmużnę wzięli.
Podział pracowników w CS wygląda tak:
-Inwalidzi
-Psychicznie chorzy
-Inteligentni
i niestety tym ostatnim jest ciężko pomóc.
8
bp 2016-12-18 10:36:26
Kolego pozew zbiorowy jest nie do końca możliwy każdy z nas mieszka gdzie indziej i są różne stawki os 700 do 3500 do odzyskania. Ja czekam do 15 stycznia i składam pozew, a mój prawnik już wysłał odpowiednie pismo do Cs z informacją że odsetki mi się naliczają od dwóch miesięcy.
6
Ludek 77 2016-12-19 00:19:07
Ok.wiem,że jest ciężko się zebrać w takiej liczbie ale jak zostaniemy zmuszeni to pójdziemy w min.jakie dopuszcza prawo tj.10 poszkodowanych i jednej grupie do 15000 bo i tak nikt z nas tyle nie żąda a tu może nawet do sprawy nie dojść bo dla tych 10 pieniądze by się szybko znalazły a z 50 i więcej to by popłyneli z odsetkami.
W tej sytuacji wystarczą dwa obiekty.Mam wszystkie papiery obiektowe podpisane przez dyrektora co się do CS wysyłało i czarno na białym ile się komu należy.
2
Dx 2016-12-19 14:21:01
Panie i Panowie.

Dzis mialem telefon z CS z ichniejsza "propozycja".
Jakies pokretne tlumaczenia ze CS nie ma kasy, ze chce jakos zalatwic ten problem.
To co oni proponuja to kpina.

Wg mnie teraz czeka nas batalia w sadzie. Wiem, ze nie jest Wam teraz latwo, bo kazdy liczyl na te pieniadze, i nie bedzie latwo to odzyskac ale nie warto im odpuszczac.

Ja o swoje bede staral sie walczyc.
5
ja 2016-12-19 23:07:21
Jakie 50 procent? Każdy sąd uzna to za wałek. Umowa jest pomiędzy konkretnym zakładem pracy i pracownikiem. Te wpisy mówiące jak to jest mi dobrze w życiu bo dostałem na święta jakieś grosze, to chyba piszą biurowi :-) Sprawa jest prosta i czytelna. Żadne 50 czy 60 procent. Każdy sąd karze oddać 100 procent plus co ważne składki dla zus-u itd. A tak nie będą tego musieli robić.
2
bp 2016-12-20 00:24:08
Tak jak pisałem daje Cs czas do 15 stycznia na wypłatę moich pieniędzy. Mam do odzyskania 2000 tys. Adwokat już wysłał pismo dwa miesiące temu że naliczają się odsetki. Koszty sądowe w pierwszej instancji to 500 złotych ewentualnie w drugiej to 250 i komornik 100 takie musze ponieść koszty. Czyli z moich 2000 tysięcy zostanie mi 1150 plus odsetki.
3
Anty PiS 2016-12-20 14:16:19
Czyli jesteś żołnierzem Macierewicza i zarazem mięsem armatnim
prawda 2016-12-20 14:29:13
bp 2016-12-20 00:24:08Jesli sad nakaże zaplate koszta poniesie firma a Ty dostaniesz swoje pieniadze plus ustawowe odsetki Ty swoje pieniądze dostaniesz co do grosza a kosztam zostanie obarczona firma . Jesli pracowales w czasie i miejscu wyznaczonym przez pracodawce stałych godzinach i pracodawca narzucał Ci kiedy masz pracować do tego ktos Cie nadzorował to powinieneś podac firme do PIP o"ustalenie stosunku pracy"
4
bp 2016-12-20 23:04:24
Tak trochę masz rację tylko w służbach OT.
bp 2016-12-20 23:09:07
Koszy jakie podałem to te tylko na adwokata i komornika. A PIP powiedziała mi że to nie dotyczy ich kompetencji chyba że w sądzie wywalczę że to nie jest umowa zlecenie a umowa o pracę. Kolega prawda 2016-12-19 18:34:29

(usunięte przez administratora) W tym artykule właśnie jest to opisane.
1
Ludek 77 2016-12-21 23:10:22
Od dziś zlewam wezwania do zapłaty za prąd i kablówkę niech Mnie do sądu podadzą to powiem,że Mi z CS nie wypłacili i wyślę im skany.
W Nowy Rok z długami,bezcenne
Upadłości życzę :)
Kto z kim przystaje taki się staje.
Na koniec dodam,że MBJ nadal płaci ochronie na Almach i CS niech się wstydzi bo raczej sama zawiniła i do takiej sytuacji doprowadziła.Biznes prowadzi się na trzeźwo.
4
byłypracownik 2016-12-22 20:41:34
Drodzy koledzy i koleżanki, obrona Kwasa trwa już jakiś czas i na wszystkich forach gdzie zamieszczam prawdę o Cs. Doskonale wiemy koto posługuje się nickiem Kwas...prawda dyrektorze?! Domyślam się że to ten sam co podrobił "nasze" podpisy i wysłał do centrali Almy, ale to już będzie rozliczał Polski Wymiar Sprawiedliwości ;-) Kwas broni firmy która okradła pracowników nie wypłacając pieniędzy, a teraz dzwonią po ludziach i proponują rezygnację z połowy nie wypłaconych wynagrodzeń to wspaniałomyślnie wypłacą resztę...bezczelność i chamstwo!!! Nikt tego nie zrobi, więc proponuję poczekać grzecznie na sprawę w Sądzie z pozwu zbiorowego aby zapłacić zaległości, odsedki i zadośćuczynienie o jakie wystąpiliśmy, a nie szantaż ze strony firmy! Sprawą zajmuje się dwóch ogarniętych gości z W-wy(byłych pracowników) więc dyrektoze Kwas-ie siedź cicho, na rozprawie o podrobienie podpisów dane Ci będzie się wypowiedzieć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
7
byłypracownik 2016-12-23 04:27:23
NO TO DAŁEŚ CIAŁA, BO JA NIE CHCIAŁ BYM PRACOWAĆ ZA 50% SWOJEGO WYNAGRODZENIA. KOMORNIK ODZYSKAŁ WSZYSTKIE ZALEGŁE DLA NAS PIENIĄDZE PLUS KOSZTY WŁASNE...SAM MI O TYM POWIEDZIAŁ!!! PREZENT ZROBIŁEŚ AKURAT DLA CS, A NIE CS ZROBIŁO TOBIE!!! STARAM ZROZUMIEĆ LUDZI KTÓRZ DAJĄ SIĘ DMUCHAĆ PRZEZ FIRMĘ CS I NIE POTRAFIĘ TEGO OGARNĄĆ:-(
4
byłypracownik 2016-12-23 04:29:17
Ludzie sami jesteście sobie winni pracując w takich firmach, a później płacz i lament jak was wyrypią bez wazeliny....Powodzenie!!!
3
byłypracownik 2016-12-23 04:31:48
nie daj się podejść, to nie zgodne z prawem-domagaj się zaległości w 100%, odsetek karnych oraz zadośćuczynienia w dowolnej wysokości!!!
5
byłypracownik 2016-12-23 04:35:49
pewnie jesteś nie zadowolony z pracy, zaczęli od Cb wymagać , a że byłeś lamusem to Cię pognali i teraz farmazony piszesz?! napisz gdzie i z kim pracowałeś, to powiemy jaki był z Cb pracownik i komandos z wyciętego lasu!!!
2
byłypracownik 2016-12-23 04:39:54
Wina jest tylko po stronie Cs, bo to oni malowali nam oczy do ostatniego dnia , ze wszystko jest ok i żeby pracować dalej, to Cs zawarło z nami umowy i nie wywiązało się z nich!!! Pamiętam jak pani dyrektor I. N jeżdziła i mówiła ,że wszystko będzie dobrze , pamiętam też jak wprowadzała jakieś chore zasady, wizje itp Robiła to chyba po to żeby dowartościować swoje niedopieszczone ego i pognębiać nas za 8zł/h
5
byłypracownik 2016-12-23 04:45:15
człowieku my tu piszemy o krzywdzie ludzi i braku wypłat a Ty pierdzielisz o jakiejś jednostce!!! pieprzyć jednostkę, jak chcesz wiarygodnych informacji, to zadzwoń sobie do Cs, oni napewno podadząCi wiarygodne dane...
6
Były 2016-12-26 07:48:51
Z tego co ja słyszałem to Alma ma teraz postepowanie sanacyjne.. więc żaden komornik przez jakis okres (pewnie 1-rok) nie moze zabrać czy tam odzyskać nawet złotówki z majatku firmy. CS kasy jeszcze dlugo nie odzyska. Na wyplaty dla was w takim wypadku po prostu pewnie kasy nie maja. A ze względu na to ze sprawa jeszcze długo sie przeciąganie wyszli z propozycja 50/50 zeby kazdy z was mogl dostac chociaż te 50%
Amen
1
zawsze 2016-12-26 12:09:32
Chłopaki od stycznia firma daje stawke 12.50 na godzine na reke tylko umów jeszcze nie dali ani aneksów do nich
bp 2016-12-26 12:09:43
Ale tyś inteligentny. Po pierwsze to jednocześnie toczy się postepowanie przeciw Almie z powództwa Cs, poczekamy na wyrok. Jeżeli Cs wygra sprawę to odzyska swoją kasę i teraz albo sędzia sanacyjny nakaże wypłatę natychmiast albo za rok. Tak czy inaczej Cs otrzyma to co jej się należy a może i więcej bo odsetki zadość uczynienie itd. Nieźle zarobi bo niektórym wypłaciła połowę wynagrodzenia i podpisała ugody. Po drugie to jak już wielu pisało Cs nie ma upadłości, a umowy podpisali z nami. Alma to mnie nic nie obchodzi. Ja zakładam sprawę przeciw Cs i tylko od nich ewentualnie mój komornik odbierze w moim imieniu kasę z odsetkami i zadość uczynieniem.
4
bp 2016-12-26 23:13:18
Coś pozytywnego tylko daj znać w lutym jak ci na konto wpłynie. Wyplata przez ilość godzin wypracowanych i wyjdzie ci ile masz na godzinę na rękę.
3
Oskar1907 2016-12-27 15:11:53
Witam. Czytam to forum już od X czasu, i szczerze powiedziawszy, żal mi pracowników, którzy pracowali dla Almy. Musicie walczyć o swoje! Sam pracuje dla CS, ale o dziwo mam i dobrego kierownika i kase zawsze na czas. Może trafiłem jakiś wyjątkowy obiekt?
1
Pająk 2016-12-27 19:09:07
Podobno sprawą Almy zajęło się PSPO.
Dx 2016-12-28 15:25:36
PSPS = ?
Co to za wynalazek.
bp 2016-12-28 21:37:42
Polskie Stowarzyszenie Pracowników Ochrony . Z pismem wyszła do Almy w październiku, ale nic to nie dało. Alma będąc w tzw. sanacji przez rok chyba że sędzia sanacyjny zdecyduje inaczej nic nikomu nie musi oddawać. Zarobione pieniądze idą na wypłaty dla tych co jeszcze pracują w Almach i na biesząca działalność. Nie muszą płacić byłym swoim pracownikom ani wierzycielom. Ale 140 byłych pracowników Cs może wysłać przez swoich adwokatów pismo o naliczaniu odsetek i składać pozwy do sadu.
balet 2016-12-29 14:26:01
w dalszym ciagu nie ma umów na Nowy Rok
bp 2016-12-29 21:22:06
A tak w ogóle to jeszcze Cs lub inna firma ochrania Almy ?
prawda 2016-12-29 23:00:44
"Wyjściem z sytuacji okazuje się być… technologia. Firmy w celu ograniczenia kosztów, jakie niesie ze sobą wprowadzenie minimalnej stawki godzinowej na poziomie 13 zł, zaczęły zwiększać inwestycje w sprzęt elektroniczny. Firma City Security zamierza wydać na ten cel ok. 5,7 mln zł. Na liście zakupów mają znaleźć się urządzenia służące do monitoringu wizyjnego, dowodzenia itp."
http://biznes.onet.pl/praca/minimalna-stawka-godzinowa-a-firmy-ochroniarskie/r4z623
no to jak to zeby ludzia zaplacic plieniedzy to nie ma ale na inwestycje sa prosze jak ladnie mowi Prezes, widac jak bardzo szanuje sobie pracownikow i zdanie ich na Swoj temat zenada ze ktos takiego goscia prosi o komentarz no ale to onet ...
2
Ludek 77 2016-12-30 10:40:48
Po CS weszła firma MBJ OCHRONA I nadal chroni obiekty Almy i płaci pensje w terminie.
bp 2016-12-30 17:15:19
To zastanawia mnie jaki jest prawdziwy powód tego za MBJ otrzymuje kasę od Almy, a Cs straciła tak nagle kontrakt i Alma nie płaci Cs?
Ludek 77 2016-12-31 09:41:34
To jest rzecz której się nigdy nie dowiemy ale zapewne po części CS jest winne i to na górnym szczeblu skoro pozwolili na przejęcie kontraktu przez MBJ i to ze swoimi pracownikami których na koniec olali jak ALMA swoich pracowników których zwolniła też nie płacąc im pensji.
Młody 2017-01-02 13:04:43
W nawiązaniu do nagonki na mnie, tak podpisałem umowę i dzieki temu miałem kasę na święta itd.
Szcerze to nie chce mi sie czekać rok lub więcej na odzyskanie kasy JEŚLI (!!!) wyrok bedzie pozytywny dla nas. Procesy toczą się latami, a ja chcałem zamknąc ten rozdział i zyc dalej. Mam rodfzinę na utrzymaniu i jestem zadowolony, że dostałem wynagrodzenie. I nie tylko ja, podczas spotkania było jeszcze kilku chłopaków którzy podpisali porozumienie, bo wazne jest tu i teraz!
To moje zdanie, mozecie się bić i wypisywać tu co chcecie - szczególnie dwóch panów (były i bp), którzy chyba dostają kasę za moderowanie postów i sami się wzajemnie nakrecają i jeszcze czepiają się takich osób jak ja - że podjeli inne decyzje niż chcą narzucić! Napisałaem prawdę, kasę dostałem i mam juz spokój. A i od nowego roku mam nową robotę. Więc do przodu.

Sławek 2017-01-02 13:33:36
SIEMA, MŁOdy
Fajnie ze w końcu ktos przyznał się do podpisania porozumienia. Ja też podpisałem i do reki dostalem zalegle wynagrodzenie, oczywiscie tylko 50'% ale tez chciałem skończyć ten temat. City mi zapłacilo i to jest dla mnie najwazniejsze. Nie mam gwarancji czy po kolejnych przepchankach w sądzie wogole kiedys dostałbym zaległe wynagrodzenia, bo obstawiam ze Alma tak łatwo się nie podda, a jeśli bedzie kasa to dostaną ją pier dostawcy, a pracownicy najpozniej, więc wolałem dostać pieniadze i poplacić rachunki. Prace mam nową od miesiaca, może kolorowo nie jest bo praca bardziej fizyczna, ale spokój mam no i pieniadze i nie zawracam sobie tym tematem juz głowy.
Kazdy ma własne priorytety i jedni mogą chcieć wziasc te 50% a inni chcą czekać na werdykt, uprawomocnie sie i nakazy, ja wolalem skorzystac z propozycji cs i dostac chociaz połowę.
Tak jak młody - uwazam sprawę za zamknietą!!
Były 2017-01-02 14:00:18
Ktoś tu mnie chyba zle zrozumiał ale mniejsza o to. Uwazam że propozycja ze strony CS byla uczciwa i na pewno miala na celu pomoc pracownikom. Jak juz ktos wyżej zauważył na pieniadze od Almy firma bedzie pewnie musiala czekac latami.. mimo to wygospodarowali pieniadze z jakiejś tam innej puli.. byc moze nie bylo na tyle pieniedzy zeby wszystkim dac po 100% stad taka a nie inna propozycja.. Dobry gest ze strony firmy szczególnie w okresie świątecznym
bp 2017-01-02 23:22:42
Nie szkaluję i nie mówię wam co macie robić ze swoimi pieniędzmi. To jest każdego z was prywatna sprawa. Ale to że was okradziona w białych rękawiczkach to też jest wasza sprawa. Jezeli wasze dochodu miesięczne w Cs wynosiły 700 czy 800 złoty to może strata 50 % czyli 350 czy 400 złotych nie ma dużej różnicy. Ale jak ja ma stracić czy oddać Cs 1000 złoty lub inni po 1500 a może i więcej. To niestety nie będę cicho. Wielu z was to pomyliło sprawy. Cs jest strona w sporze z nami pracownikami którymi nie wypłaciło wynagrodzenia, a nie ALMA. Cs wytłoczko Almie sprawę i nie martwi się tym że za rok czy nawet dwa i może trzy wygra sprawę i odzyska wszystkie pieniądze z odsetkami , i myślicie że wtedy odda te drugie 50% . Na pewno nie. Daliście na święta prezent nie swojej rodzinie a Cs. I nie będę tu owijał w bawełnę są ludzie na świecie którym będę mówili że czarne to białe,a białe to czarne. I będą im pluć w twarze, a oni będą mówili że to deszcz pada. Ale nie mi, ja bym swojej snowi nie mógł w oczy spojrzeć. I co miał bym cię cieszyć bo robiłem za 4 złote na godzinę. Tak są tacy ludzie i też mają prawo żyć wiem o tym. Ale nie ja mam swój honor i godność. I nie popieram decyzji tych co pracowali za 50 % stawki za godzinę, a jednocześnie pokazali że prawo można łamać bez karnie.
7
Młody 2017-01-03 09:25:46
Sory chłopaku, chodziło mi o użytkownika - byłypracownik, który jedzie strasznie.
Były 2017-01-03 11:46:57
Ja rozumiem ze każdy ma prawo do wyrażania wlasnych opinii itd ale mysle ze nie ma co brac sobie do serca tych wszystkich wpisów. Zarowno pozyrywnych jak i negatywnych. Chcecie wiedziec jsk jest w CS?? Chcecie wiedzieć czy to co tu wypisuja to prawda?? Zatrudnijcie sie. Wyrobcie sobie wlasna opinie. Nie ma sensu pluć tu jadem jeden na drugiego albo wyciagac spraw które nie naja za wiele wspolnego z firma

Pozdro
2
Młody 2017-01-03 16:07:19
Zgadzam się, niech każdy się przekona. Każdy z nas jest inny i w różnych miejscach pracujemy lub pracowaliśmy. Czytałem wpisy - jedni są zadowoleni, inni nie - to zależy od miasta i miejsca pracy
mróz 2017-01-03 17:32:46
do dnia 3 Styvznianie ma aneksów do umów ani nowych umów robimy na na czarno jutro robie doniesienie do PIPU
2
byłypracownik 2017-01-03 20:56:56
Co Cię obchodzi Alma, nie z nimi podpisywałeś umowy?! Cs kasę ma ,poczytaj jakie inwestycje planują... Dałeś się okraść za własną zgodą i jeszcze się pod tym podpisałeś!!!! Powodzenia!!! Przez takich jak Ty pracodawcy czują się bezkarni i okradają pracowników....
6
pb 2017-01-03 23:21:47
To jest właśnie problem umów zlecenie. Umowa zawarta ustnie jest wiążącą. Obowiązuje kodeks cywilny trzeba go znać przynajmniej w kwestii umów zlecenie przed podpisaniem umowy. Ja obecnie pracuje w innej firmie ochroniarskiej na umowie mam napisane stawka za wykonanie zlecenia obustronnie akceptowalna. Zapytacie pewnie jaka. Umówiłem się ze zleceniodawcą na 10,50 i jak narazie tyle mi płacić. Problem że śmieciówkami jest taki że są nic nie warte, tworzą tylko patologie i pole do działania dla nieuczciwych firm. Tak postąpiła Cs ze swoimi pracownikami, mamy umowę ale jest nic nie warta. Żadna instytucja państwowa czy organizacja nic nie pomoże w tym temacie. Tylko sąd i adwokat i to za kasę.
4
od razu 2017-01-09 19:02:40
u nas jest taki syf że jak wypłynie to pół Polski zaleje to szambo , sprawa dla żandarmerii i wydziału postepowań administracyjnych policji co najmniej
1
Joanna 2017-01-14 07:18:16
z tym sie zgodze - 3/4 ochroniarzy i ich 'kierownikow' to istne zgloszenia co najmniej do prokuratury - wspolczuje kazdej zonie (pewnie w domu tylko kucharska i sprzataczką), ktora wyslala meza do ochrony - za te stawki nie powinien robic zaden szanujacy sie mezczyzna - chyba ze dorabia. a rogi rosna...
1
Zostaw swoją opinię o City Security S.A. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie City Security S.A.