City Security S.A.

Warszawa

Opinie o City Security S.A.

emeryt 2016-05-23 08:40:56
Cyborgu-widać moje rady nie przynoszą skutku, bo z logiką u Ciebie na bakier. Sam sobie przeczysz-mogłem iść w kamasze ale nie poszedłem a teraz mam pretensje do całego świata. Czy aby wszyscy mundurowi mają takie emerytury, o których nasłuchałeś się być może od swoich równie rozwiniętych towarzyszy niedoli? Czy do Twojej pustej czachy dociera fakt, że wielu przeszło na emeryturę nie z własnej woli a ramach restrukturyzacji/jeżeli nie wiesz co to jest poszukaj/ i nie mają pełnej emerytury i jest ona o wiele niższa. Wielu ma na utrzymaniu rodziny, uczące się dzieci a nieraz tak bywa, że chorych członków rodziny. Często też tak bywa, że chcą być także w dalszym ciągu aktywni zawodowo a nie siedzieć z tyłkiem na piwsku. Przemyśl to i później sam. Co do mojego wykształcenia nie będę z Tobą dyskutował, bo starczyło by tego na cztery twoje pokolenia. A jeżeli twierdzisz, że łapę masz nietęgą to użyj jej w stosunku do Twojego pustego dzbana-pożytek będziesz miał bo przynajmniej usłyszysz jak brzmi dzwon Zygmunta. I być może się odwiesisz - metoda skuteczna!Czuwaj!!!
1
Cyborg 2016-05-23 13:51:26
Harcerzyku piszesz że masz takie wykształcenie a głąb z ciebie jakbyś ukończył szkołę specjalną bo nawet czytać nie umiesz
Czy ja pisałem że żałuję że nie zostałem w wojsku zakuta pało! Nie mam takiego służalczego harakteru jak ty żeby włazić w tyłek i czapkować byle zerom przez parenaście lat. A ty i twoi kumple emeryci jak wam się nudzi to wędki i na ryby!!!
0
Cyborg 2016-05-23 16:04:32
Emerycie "Profesorze" jeszcze jedno. Mi nie chodziło o tych co mają niepełne emerytury i naprawdę mają mało. Pisałem przecież. Chodzi mi o tych co mają 3 tysiące i tak naprawdę nie muszą odrabiać. Naucz się czytać matowe.
0
Magda 2016-05-24 22:37:00
Witam wszystkich. Czytałam ostatnie opinie a dokładnie spór między "cyborgiem" i "emerytem". Panowie jak można się tak lżyć! Tu mam parę słów do Pana emeryta bo to on pierwszy zaczął ubliżać koledze. To że masz wykształcenie nie oznacza że możesz wszystkich którzy nie mają wykształcenia uważać za głupich!! Bo wielokrotnie ten niewyksztaucony może okazać się mądrzejszy. Liczy się mądrość życiowa a nie czy skończyłeś studia. Ja mam wyższe wykształcenie ale nikogo nie traktuje tak jak ty. Nie mówię że wszyscy ale większość mundurowych jakich znam (bo pracowałam kiedyś w wojsku) wyrużniali się arogancją i zarozumialstwem. I to ich słownictwo rodem z rynsztoka! I chodzi mi głównie o oficerów! Zero taktu, zero pokory. A wogóle dlaczego zarzucasz cyborgowi brak logicznego myślenia?! Ja uważam że dobrze to opisał. Nie chodziło mu o wszystkich dorabiających ale tylko o tych co naprawdę nie muszą dorabiać. Bo ja rozumiem taką sytuację że ktoś ma małą rentę albo emeryturę i mu nie starcza. Ale są i takie sytuacje jak opisywał cyborg że dorabiający ma dużą emeryturę a mimo to dorabia z nudów albo po to żeby pracującym na siebie dzieciom kupić samochód. Gdzie ludzie co mają tylko tą pracę muszę mieć to na przeżycie!! Ja jak studiowałam to sama na siebie pracowałam między innymi w ochronie. Nie wymuszałam na rodzicach żeby mi coś dawali! A po za tym są inne sposoby dorabiana np.chałupnictwo. I taki emeryt nikomu nie zabiera pracy.
0
Kwas 2016-05-25 13:24:32
Potrzebują do City do Grudziądza na jednostki wojskowe kwalifikowanych z pozwoleniem na broń i bez. 8 zł na godzinę. Jak weszli od stycznia tak płacą na czas. Jest ok polecam. Sam tam pracuje i nie narzekam.
0
Kwas 2016-05-25 13:28:21
Zapomniałem dodać. Miejscowym płacą 8 najemnikom z innych miast 12 plus hotele.
0
wtym 2016-05-25 19:00:13
ja tam jestem za tym albo emerytura albo praca jedno powinni im zabierać
0
Piter 2016-05-26 02:18:05
Witam
Jak płacą na JW w Grudziądzu? Przyjezdnym dają hotele? jak tam wogole jest w tej JW ktoś może przybliżyć jak sie pracuje w tej jednostce?
0
Piter 2016-05-26 02:26:55
Kwas a jak chwalisz sobie prace w JW Grudziądz? Hotele są wporządku czy pożal sie boże?
0
Rychu 2016-05-26 04:46:20
Tak jest dajmy na to w Niemczech.
0
Shadow 2016-05-26 05:24:58
Witam
Może ktoś napisać jaka jest stawka za godzine na JW w Grudziądzu?
Hotele dla najemników są w miare ogarnięte czy trzeba czajnik ze sobą przywozić?
Ogólnie jak się Wam pracuje Grudziądzu na Jednostkach Wojskowych?
0
Kwas 2016-05-26 07:17:05
Ja jestem miejscowy. Ale najemnicy sobie chwalą i hotele są ok. Teraz podobno mają im podnieść na 14 zł. Ale najlepiej zadzwońcie i się spytajcie.
0
Kwas 2016-05-26 07:30:27
Jeżeli chodzi o mnie to mam kilometr z kawałkiem do pracy. Pracuje w jednostce na Hallera. Spokój, cisza. Bierzesz broń idziesz swoje odpękasz i do domu. Nikt się nie czepia. Mam 8 zł na godzinę ale nie wydaje na dojazdy bo chodzę pieszo do pracy.
0
Kwas 2016-05-26 10:49:57
Z jednym z najemników gadałem to chwalił mi się że miesięcznie wyciągnął 5 koła!! To sobie pliczcie ile to jest od stycznia. 20 koła!! Z tym że oni mają w pip godzin. Bo np. na jednej jednostce robią 12 godzin, potem przyjeżdżają po nich i zabierają na inną na drugie 12. Ale spoko robota jest lekka a i skimnąć się można.
0
shadow 2016-05-26 12:10:28
no to spoko tylko moim zdaniem nie powinno byc podzialu na miejscowego a najemnika kazdy po 14 zl dostac powinien i juz. W niektorych agencjach ochrony trzeba przynosic wszustko swoje np. czajnik,ogrzewanie.
0
Kwas 2016-05-26 16:19:37
Też nie wiem o co tu chodzi z tymi stawkami że my tyle a oni tyle.
0
Kwas 2016-05-26 17:08:21
Tu może chodzi o to że nie ma miejscowych z pozwoleniami na broń. A żeby przyciągnąć ludzi z innych miast muszą im dać więcej. Kwalifikacje zrobić to jest pikuś skończysz kurs i dostaniesz ale pozwolenie na broń zrobić teraz to jest nielada sztuka. Ostatnio w Bydgoszczy na osiemnastu podobno tylko dwóch zdało.
0
Kwas 2016-05-26 17:26:36
Tu jest centralne ogrzewanie. Czajniki też są.
0
shadow 2016-05-27 07:11:42
Wifi w tym hotelu to jest czy trzeba sobie neta zalatwic?
0
Kwas 2016-05-27 11:30:22
Mi chodziło o wartownie. Ja nie wiem jak tam mają na tym hotelu. Podam numer do biura to się spytaj( usunięte przez administratora ) możesz dzwonić do 15ej.
0
Witek 2016-05-30 15:54:21
Nie rozumiem po co usuneliście numer telefonu do was. Jak mają się z wami skontaktować? Chyba że nie zależy wam już na kandydatach do pracy.
0
Kwas 2016-05-30 16:20:15
To ja wam robię łaskę, naganiam wam ludzi i wysyłam numer telefonu do was żeby się do was zgłaszali a wy go usuwacie!!!! Jak tak to martwcie się sami. Mam was gdzieś dupki!!!
0
goworczek 2016-05-31 09:16:54
@Witek, geniuszu :) nie wiesz, że admin gowork zawsze usuwa wpisy, gdzie padaj bluzgi, liczby i nr tel? Przecież Kwas Ci tego nie usunął, tylko takie jest regulamin portalu, na którym zdecydowałeś się wypowiedzieć.
Znajdzie Panowie jakiś inny sprytny sposób, żeby się skontaktować, np. załóżcie sobie nowe maile i podajcie go wiadomości publicznej, a adres będzie wam służył do celów internetowych.
0
Witek 2016-05-31 11:13:53
Faktycznie gaworczek. Jestem jeszcze słabo zorientowany w tej dziedzinie.
0
Kwas 2016-05-31 11:23:07
Ja też teraz dopiero przeczytałem ten regulamin. Faktycznie to niczyja wina że usunęli ten numer. Poprostu taki jest regulamin.
0
monika 2016-06-15 23:17:34
Widocznie wszystkim odpowiada bieżąca atmosfera w firmie @em, dlatego nie było żadnej rotacji wśród pracowników.
0
Kwas 2016-06-18 16:48:56
Atmosfera jest stabilna i płacą.
0
hngn 2016-06-18 18:20:13
fajnie ze w takim zawdzoie można liczyc na stabilną atmosferę @Kwas. zdaje sie ze czesto w takiej robocie bywa nerwowo - tak mi sie bynajmniej wydaje. A swoją drogą to szukaja własnie pracownika ochrony
0
Kwas 2016-06-18 18:32:20
Szukają cały czas. Miejscowych i najemników. Głównie z uprawnieniami na broń. Ale potrzebują też z samym wpisem na biura przepustek.
0
hngn 2016-06-18 19:47:28
.no to jak juz tych z pozwoleniem na broń, to coś zdecydowanie poważniejszego to pewnie taka fucha i lepiej płatna - jak to jest @Kwas? Tylko niestety chyba w ochornie generalnie mało sie zarabia ://
0
Kwas 2016-06-18 20:24:11
Miejscowi 8, najmnicy 14 zł/h. Tam poniżej w poprzednich postach wszystko napisałem.
0
hngn 2016-06-18 22:35:36
14 zł to inna rozmowa, jeszcze raz dzięki za info
0
Pracuś 2016-06-26 08:21:44
Składki powinny być odprowadzane zgadzam się lecz w praktyce jest inaczej bo odprowadzają szczątkowe a zadłużenie firmy wobec ZUS rośnie.
0
fe 2016-06-26 11:34:47
@hngn no ale na jakim stanowiksu?? bo z tego co ja sie oreitnuje to jak szukaja pracownika ochorny ( w Gdańsku i Czeladzi) to w ogloszeniu napisali ze oferuja 6,50 lub 7,50 netto wiec nie wiem w sumie skad sie wziela tutaj taka poodwolojna stawka :(
0
Kwas 2016-06-26 12:54:47
Słyszałem (ale nie wiem ile jest w tym prawdy bo osobiście nie sprawdzałem) że podobno zaczęli odprowadzać pełen ZUS. Koleś sprawdzał w połowie czerwca przez "p.u.e"

Tak rzekomo już jest w Grudziądzu.
Nie wiem jak w innych miastach.
0
fghd 2016-06-26 13:03:46
@hngn ale co Ty mowisz takie 14 zl? przeciez tutaj jest napisane ze mozna zarobic maksymalnei 9 zlotych
0
Kwas 2016-06-26 13:05:44
Nie wiem ile jest w tym prawdy bo osobiście nie sprawdzałem ale koleś sprawdzał w połowie czerwca przez "p.u.e" i mówił że zaczęli odprowadzać pełen ZUS.

Tak przynajmniej jest w Grudziądzu.
0
adam 2016-06-26 15:52:37
fe' chłopaki pisali o składkach, że chyba nie są odprowadzane ale to nie problem by zadzwonić do zusu i zapytać. Miałem podobną sytuację, miałem umowę a pracodawca nie odprowadzał składek przez parę miesiecy, ale oni mają jakiś czas na zgłoszenie pracownika
0
Kwas 2016-06-26 16:31:28
Z tąd się wzięła że brakuje miejscowych z pozwoleniami na broń.
I muszą ściągać ludzi nawet z pod ukraińskiej granicy!
0
Zatarg 2016-06-26 16:53:50
No powiem Ci, że trochę rozwalające jest to co powiedziałeś, ale przecież ma być tylko lepiej podobno
0
Kwas 2016-06-26 18:18:54
@fghd jak już pisałem wcześniej, w postach poniżej w jednostkach wojskowych w Grudziądzu najemnikom z odległych miast płacą 14 zł netto plus hotele!

A nam miejscowym 8 a dowódcom 9!

Problemem jest brak miejscowych z pozwoleniami na broń!
0
armia 2016-06-26 18:30:46
w sumie stawki macie niezłe jak 7.5 netto na ochronie
0
Kwas 2016-06-26 21:24:27
Adam piszesz że wystarczy zadzwonić i Ci powiedzą w ZUSie czy odprowadzane są składki?
Jak ja do ZUSU dzwoniłem to kazali mi przyjechać osobiście, napisać prośbę o wystawienie zaświadczenia i potem jeszcze czekałem prawie dwa tygodnie.
Z tym że to było parę lat temu. Nie wiem jak teraz jest.
0
qanna 2016-06-26 21:51:26
musi nastąpić w takim razie liberalizacja prawa do posiadania broni i będzie lepiej. ja osobiście takiego nie posiadam jeszcze, ciekawe czY będzie mi ono potrzebne na stanowisku dowódcy zmiany ochrony w Łodzi. w końcu tio ma być tylko obiekt handlowy ale kto to wie...
0
vs 2016-06-26 21:53:25
ludziska przeciez jest lepiej. składki są odprowadzane - sam sprwdzałem, znajomi z jw mówią to samo.
@zatarg, jesli chcesz zarabaic wiecej niz teraz, to co za problem widzisz? zrob sobie dodatkowe uprawnienia. przede wszystkim te na pozowlenie na bron, i po problemie. lepiej bedzie ci sie zylo. to nie moze byc takie trudne...:)
0
erf 2016-06-27 17:43:12
no tak to pewnie jak piszecie ze wynagrodzenie jest zalezne od miesjca w ktorym sie pracuje no i zapewne tez od tego jakie ma sie kwalifikacje tutaj :)
0
Kwas 2016-06-27 22:01:26
Najważniejsze że płacą. Wypłata się zgadza i jest na czas. I chociaż mam te 8 zł/h a tamci 14 to nic. Bo ja swoje 12 godzin odwale i idę do domu a taki najemnik jest przewożony na inny obiekt na następne 12 godzin.
0
Adam M. 2016-06-29 09:52:34
Nie jestem pracownikiem, ale kontrahentem, którego spotkała nieprzyjemność rozmowy z pracownikami ochrony. Nie wiem do jakiego stopnia można oszukiwać ludzi, ale tak nie powinno się robić. Zgaduję, że lwia część opinii wynika z PR City Security, a reszta to zwyczajnie pracownicy JW, będącymi oczkami w głowie firmy, nie mniej sytuacja jak zostaje tutaj przedstawiona nie jest tak klarowna i ładna. Pracownik ochrony przychodzi do mnie do biura i codziennie nagabuje mnie czy zapłaciłem za fakturę, za ochronę, bo On (pracownik ochrony) nie otrzymał wypłaty pomimo, że jest już blisko dziesiąty dzień od obowiązującego pracodawcę terminu wypłaty wynagrodzenia. Niestety, ale na podstawie tego punktu nie mogę polecić takiej firmy.
2
Kwas 2016-06-29 15:17:58
Ale w JW w Grudziądzu płacą na czas.
0
tymianek 2016-06-30 20:23:23
a sądzicie że opłaca się prace w tej firmie w Łodzi podejmować teraz jako opiekun galerii kasjer? widze jest rekrutacja
0
Zostaw swoją opinię
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie City Security S.A.