City Security S.A.

Warszawa

Opinie o City Security S.A.

zainteresowany 2016-09-19 22:24:21
Do tematu wojska dla warty to przecież wiadomo ze solid prosił MON aby z nimi rozwiązać umowę była chętna City i to wzięła a Solid się cieszy bo wojsko to mina a nie zarobek.
2
Kwas 2016-09-20 04:51:33
@zainteresowany
Jak załoga jest zgrana i nie ma kar umownych to nie jest źle.
I to wcale nie jest taka "mina".
Bo praca wartownika nie jest zbytnio wymagająca.
ula 2016-09-20 10:50:17
Może wiecie jakich średnich zarobków można się spodziewać teraz? Podobno oprócz dobrej podstawy jeszcze jakaś premia, to się wcale nie dziwię, że ich oferty pracy są tak popularne. Stabilność jest zapenwiona.
Zatarg 2016-09-20 22:46:04
Wiesz co, generalnie to nie wiem skąd masz takie informacje, przecież z góry wiadomo że są nieprawdziwe
prawda 2016-09-21 06:58:09
Kwas 2016-09-19 15:30:29 no widzisz i tu sie mylisz pracujesz na tym samym stanowisku ale na roznych umowach sprawa prosta aby Ci nie placic nadgodzin firma wystawia zlecenie jakas spolka corka ale zakres obowiazkow ten sam i jak mniemam mundurku pewnie tez nie zmieniasz wiec jest to oszustwo jak juz wspomnialem kiedys na zleceniu nie ma przelozonych i nikt nie wydaje polecenia czyli rozumiem ze przez 168h w miesiacu masz przelozoengo i wydaja Ci polecenia a pozniej przychodzi reszta godzin i sam sobie jestes panem tak?
erka 5 2016-09-21 12:57:34
a czym różni się stanowisko wartownika od pracownika ochrony u was?
Były pracownik 2016-09-21 21:42:48
Koledzy mam pytanie jak u was z wypłatą? Chodzi mi o pracowników ochrony świadczących usługi dla Almy. Czy dostaliście wypłaty? Proszę o pilną odpowiedź.
Kwas 2016-09-22 04:57:11
@prawda
W dalszym ciągu kolega szuka dziury w całym i ogłasza prawdy już objawione.
Ale co to ma do rzeczy odnośnie podjęcia pracy?

Umowa o pracę jest dla stałych pracowników.
Muszą na podstawie niej przepracować wymaganą normę godzin.
Reszta godzin nie jest obowiązkowa. Jak ktoś chce może, ale nie musi przepracować ją na umowę-zlecenie.
Umowa-zlecenie jest głównie dla dorabiających którzy (z różnych powodów) nie mogą przepracować normy godzin.
I to wszystko.
A koledze widać brak już argumentów jak przytacza teorie o podległości podwładnych do przełożonych na stanowiskach pracy.
Temat stary jak świat i obowiązujący za starego systemu.
W praktyce nikt już tego nie wymaga.
Proszę zajrzeć do nowych przepisów o zatrudnieniu.
ula 2016-09-22 12:03:11
A wiadomo czy atmosfera teraz dopisuje? Pozdrawiam.
Zatarg 2016-09-22 18:03:53
Z tego co mi wiadomo to tak, z atmosferą w tym momencie nie ma zbyt wielu negatywnych opinii, ludzie raczej są dość dobrze nastawieni do innych osób.
prac.ochrony alma 2016-09-22 21:51:39
U nas cisza a powinna być.
hehe 2016-09-22 22:00:21
No dobra ale czy pracowników fizycznych nadal poszukują w Zielonej Górze? Chętnie bym się załapał, zwłąszcza, że zarobki adekwatne do powierzanych zadań to sukces.
no 2016-09-22 23:12:57
pod warunkiem ze nie wstawiaja swoich przydupasów
prawda 2016-09-23 09:50:57
Kwas 2016-09-22 04:57:11 dziekuje za dobre rady ale jestem dosyc dobrze zaznajomiony z prawem pracy. Mowisz brak argumentow? nie! ja tylko pytam dla czego zgodnie z prawem pracy nie sa to godziny nadliczbowe? w momencie kontroli przezPIP firma musi uregulowac zaległosci wiem bo spotkalem sie z tym kilkakrotnie wiec nie jest to wyssane z palca! "kwestia podległosci podwładnych" jednym z wazniejszych ustalen jesli chodzi o "stosunek pracy" jest własnie "nadzór" jak wiem to jeden z argumentow. "jesli ktos nie jest zrobic normy godzin" ma zecenie a czemu nie umowe o prace na 1/2 etatu na 1/4 etatu na 3/4 etatu? czemu ma ten sam zakres obowiazkow co pracownik na umowe o prace a ma zlecenie? Moim skromny zdanie ja nie znam w Polsce firmy-Agencji ochrony ktora nie łamała by prawa pracy. Nie nie jestem z konkurencji tylko przykro mi ze garsc osob bije pieniadze na ludziach ktorzy czesto gesto nie znaja Swoich podstawowych praw w City mysle ze i tak nie jest zle.
Słoik 2016-09-23 10:53:39
Cześć,

Wiecie może, czy są jakieś wolne miejsca pracy w Warszawie?. Najlepiej jakiś biurowiec, służby w weekendy. Jestem studentem, szukam pracy od października. Kumpel pracował w zeszłym roku, mówił, że jest ok. i można się dogadać z czasem pracy.
adam 2016-09-23 11:00:01
Nie przesadzaj, ze zatrudniają swoich bo już nie raz widziałem oferty pracy na rożnych portalach wiec prowadzą rekrutacje zewnętrzna teraz rowniez widzę,ze szukaja wartownika
Kama 2016-09-23 11:17:14
Ula,
Jestem jedyną kobietą na obiekcie i Panowie dbają, nie mogę powiedzieć o nich nic złego. Na początku miałam obawy, ale trwały one tylko chwile. Nie narzekam.
psss 2016-09-23 12:36:44
No dobra, ale jaka aktualnie panuje atmosfera w firmie?
bp 2016-09-23 22:27:09
Nie płacą
bp 2016-09-23 23:24:34
city nie płaci kasy za ochronę wcale.
abba 2016-09-24 10:09:56
kama a możesz konkretnie napisać na jakim stanowisku na tym obiekcie pracujesz? ja również jestem płcią piekną i zastanawiam się u was nad stanowiskiem wartownika
po 2016-09-24 12:23:35
Agencja ochrony poniżej przeciętności. Stawki głodowe pomimo funkcji i kwalifikacji, karać za bzdury to potrafią ale już za efektywność nie potrafią podziękować. Menadżer z jakim miałem "przyjemność" współpracować na ternie Opola to najzwyczajniej krętacz. Obiecują zarobkami a oczywiście nie spełniają obietnic. Tak jak wspomniałem kary za pierdoły, dla przykładu podczas interwencji oponent zerwał mi śmieszną odznakę jednocześnie uszkadzając ją i osiem dych nie moje no paranoja!
hngn 2016-09-24 12:41:40
@ bp - no ale przeciez macie jakieś umowy, wiec z wypłatą nie powinno być wiekszego problemu. Zgłaszaliście gdzieś ta sprawe? bo to p[-owazne oskarżenie
Pracownik z niewypłaconym wynagodzeniem 2016-09-24 21:07:38
Nie wypłacają !!!
130 pracowników jednego z ich kontraktu czeka na wynagrodzenie a oni mają to gdzieś.
Twierdzą że jak kontrahent nie płaci to mogą olać ludzi !!!
G..... ich obchodzi że ludzie którzy pracowali dla nich po 7,50 mają rachunki, kredytu zobowiązania !!!!!
Nawet części nie zapłacili i nie zamierzają płacić !!!!! Śmieją się ludziom w twarz !!!
Sorry ale to jakaś porażka !!!!
1
bvhkiso 2016-09-24 22:06:35
@ hngn - na pewno sa umowy, no kto by poszedł do roboty bez umowy? zwłaszcza w dzisiejszych czsach to nierozsądne
bp 2016-09-24 23:54:20
Przecież wiadomo że na śmieciówce to można tylko do sądu iść ochrona w warszawie nie dostałam kasy. W poniedziałek idziemy do PIP i do rzecznika praw konsumenta pewnie i do pefronu .
adam 2016-09-25 10:57:25
jezeli są takie sytuacje prawdziwe o czym mowicie to macie racje, trzeba jak najszybsciej cos z tym zrobic takie sytaucje nie powinny miec miejsca, przeciez powinni miec kogos i pewnie maja kto odpowiedzilany jest za wypłaty
bp 2016-09-25 11:37:09
Jedyne co pozostało to opuścić miejsce pracy i szukać innej pracy. Nie dostaliśmy kasy za sierpień nie będzie za wrzesień i nie będzie za październik. MBJ GRUPA też nie zapłaci bo to Alma nie płaci za usługi ochrony. Alma jest w upadłości a to właśnie po to aby nie płacić zobowiązań. City i MBJ nie mają kasy żeby nam płacić za ochronę. Zostaje tylko zerwać umowę zlecenie, iści do sądu od dnia złożenia pozwu naliczane są odsetki ustawowe i podjąć nową pracę. Ale już w innej firmie, bo zaraz się okaże że i City i MBJ ogłoszą upadłość aby uniknąć odpowiedzialność i ratować swoje udziały.
1
lokjhh 2016-09-25 11:52:50
@ bp - ale tyroche nie rozumeim o cvo dokąłdnie ci chodzi:?
Kwas 2016-09-25 12:23:23
@prawda
Jak narazie umowy zlecenia są domeną na rynku pracy. I nie nam o tym dywagować.
Wszystko będzie zależało od tego jak od nowego roku podejdą do tego zagadnienia inspektorzy PIP. Posłużenie się w ustawie nowelizującej zwrotem „kontrola wypłacania wynagrodzenia” może budzić wątpliwości co do rzeczywistego zakresu kontroli i uprawnień inspektorów PIP. Powstaje bowiem pytanie – czy inspektor będzie uprawniony tylko do kontroli samego faktu wypłacania wynagrodzenia, czy będzie mógł badać cały proces poprzedzający tę czynność. Z przepisów o minimalnej stawce godzinowej wynika konieczność ewidencjonowania godzin przeznaczonych na realizację pracy w ramach umowy-zlecenia, następnie informację w tym zakresie zleceniobiorca przekazuje zlecającemu – co stanowi podstawę do wypłaty umówionego wynagrodzenia (na poziomie nie niższym niż to, które wynika z minimalnej stawki godzinowej). Powstaje również pytanie, czy PIP będzie organem uprawnionym do kontroli umów, w których strony ustalają określony poziom wynagrodzeń. Wydaje się, że inspektorzy będą mieli prawo wglądu do całości zagadnień składających się na wypłacanie wynagrodzeń wynikających z minimalnej stawki godzinowej
City 2016-09-25 12:30:45
Oszuści !!!!!! Janusz Dyrektor z gdańska nie spłaca długów!!!!!!! i oszukuje ludzi!!!!
1
Wkurzony byly pracownik 2016-09-25 16:20:17
Chodzi o to ze city rozwiazalo umowe z alma pod koniec sierpnia i teraz nie placi pracownikom za sierpien
3
somial 2016-09-25 16:57:04
mimo niektórych komentarzy i tak chcę tutaj iść na pracownika bo przynajmniej licencji nie wymagają tutaj
bp 2016-09-25 17:29:13
Jak trudno jest zrozumieć że ochrona na Almach nie dostała wynagrodzenia, ale tylko ci co na zleceniówkach. Ci co no umowę o prace i z grupą inwalidzką to dostali. City nie płaci wynagrodzeń ochroną z Alm.
2
hgfd 2016-09-25 18:33:01
@ City 0- ale jaki miał dług wobec ciebie- zwykłego praconwika?
bp 2016-09-25 21:30:01
Zapraszamy cię City nic od ciebie nie potrzebuję nawet ci płacić za wykonaną prace też nie potrzebuję.
hngn 2016-09-25 21:48:19
@ bp - chociaz ci z grupą inwalidzką dostali, chociaz tyle...
prac.ochrony alma 2016-09-25 22:10:31
Trzeba podjąć jakieś środki w wypadku braku wypłat ochroną z Alm, w tym przypadku jeśli nie wypłacą do końca miesiąca to koniec z MBJ. Wam pewnie tez kazali wypowiedzieć umowy z City na korzyść MBJ. Może to firma MBJ która nawet strony internetowej nie ma., powstała na krótką chwilę, taka "wydmuszka" zaczynam mieć obawy. A city wycofało się z Alm bo pewnie nie płacą, tak jak impelowi.
5
prac.ochrony alma 2016-09-25 22:37:23
City ma jeszcze decathlon w Krakowie, hotel w zakopcu, i jakieś jeszcze inne lokale, ale z almami tragedia
samuel 2016-09-26 10:34:16
somial ale są inne wymagania za to. natomiast wiadomo, że stawkę godzinową 8 zł/netto oraz szkoleń to każdy chciałby mieć, tym bardziej że ochrona obiektu hotelowo - ropzrywkowego nie należy chyba do trudnych zadań
GDZIE MOJE PIENIĄDZE 2016-09-26 15:14:53
Problem z wypłatami dotyczy tylko alm czy tez innych obiektow?

Biuro City twierdzi ze Alma nie zapłaciła ( ale co nas to obchodzi właściwie, to ich umowa nie nasza - niech sie sądzą - pracownikom trzeba zapłacić). Alma twierdzi że zapłaciła. Jedni swoje drudzy swoje. Kto mówi prawde?

Czym jest ten cały twór MBJ?! 1 prezes na wszystkie almy i 5000 kapitału zakładowego... To jakieś żarty.

Jeśli alma faktycznie nie płaci to jesteśmy w d....
Skoro City nam nie zapłaci to tym bardziej MBJ.

Zastanówcie sie jeszcze nad jednym dziwnym faktem: Pokojowe przejecie obiektów z całymi zespołami pracowników ochrony w przypadku nie pokojowego zakończenia współpracy - a do tego koordynatorzy City Security wcale nie sugerują nam ze przejscie do MBJ to zly pomysl ze alma jest niewyplacalna - Wrecz Przeciwnie!!

Jedno jest pewne. Nie wyobrażam sobie ze ktorykolwiek obiekt bedzie kontynuował współprace z MBJ w październiku jesli nie dostaniemy do tego czasu zaległych pieniędzy..

Może czas zorganizować jakieś wspólne działanie. Np. Zaopiniować odpowiednio C.S na ich fanpage. Takiego ruchu napewno sie nie spodziewają a image i opinia dla takiej firmy ma znaczenie. Podobne działania podjeli mieszkańcy jednego z osiedlii mieszkaniowych - niezadowoleni z ochrony. Widzac reakcje city na te komentarze - skutecznie.

6
Daniel 2016-09-26 15:22:10
UWAGA!!!
Bardzo proszę wszystkie osoby pracujące obecnie w ochronie Almy w firmie MBJ i te, które pracowały dla City o kontakt. Musimy jakoś trzymać się razem, organizować się i wymieniać informacje, by odzyskać nasze pieniądze. Piszcie: danny.cordian@gmail.com
3
Nadzieja umiera ostatnia 2016-09-26 17:37:15
ALMA Wciąż bez wypłat. Ile to może być pracowników? 100+ to z pewnością.

Czy problem dotyczy tylko P.O w delikatesach alma?

MBJ - Jak dla mnie pic na wodę. Agencja z 5000 kapitałem zakładowym. Twór z którego nie będzie można ściągnąć należności.

Nie wiem co mam robić razem z ludźmi na obiekcie. Można się postawić - nie przychodzić do pracy no ale to przecież inna agencja ochrony. Pan Prezes nie ma wpływu na nasze wypłaty. Jesteśmy w d..

PS. Powiązania Idy i MBJ - ktoś, coś?
2
bp 2016-09-26 19:42:19
Jedynym skutecznym wyjściem jest udanie się do sądu oraz powiadomienie pracodawcy o zerwaniu umowy z powodu nie otrzymania wynagrodzenia. Nie ma szans na otrzymanie pensji inaczej jak tylko sąd i komornik.
1
prac.ochrony alma 2016-09-26 20:16:19
Tam są jakieś konszachty podejrzewam.
ktoś musi zabezpieczyć budynek, u nas od października cięcia godzinowe teraz po jednym agencie ochrony na obiekt na dzień-to nieoficjalnie, w październiku nie jaka pani Ida z city security, powiedziała nam że city kończy współprace z almami, traci ok 25 obiektów, ale żeby nie tracić "miejsc pracy" założono MBJ Grupa z małym kapitałem na start. Pani Ida przeszła do MBJ, wszystko fajnie, przywieźli nowe umowy z MBJ, zostały zabrane przez pana Jakubczaka, i miały wrócić podpisane do tej pory nie ma. Zaczynam się mieć obawy co do City Security i MBJ. Jak u was jest? macie umowy?
GDZIE MOJE PIENIĄDZE 2016-09-26 21:14:24
Mail wysłany :). Czekam na kontakt
taki tam 2016-09-26 22:17:53
Witam kiedys mialem problem z jedna agencja ochrony a na gowork jedna pani redaktor pisala ze prosi o kontakt gdyz pisze artykul o ochronie i tak sie zlorzylo ze troche to pomoglo wiec daje maila moze sie zainteresuje sparawa i cos pomoze jakis jak o tym napisze gazeta.praca@gazeta.pl
hold me 2016-09-26 22:44:21
Hej, wiecie jakich średnich zarobków można się na początku spodziewać? Dziękuję za szybką odpowiedź.
Zbyszek 2016-09-27 15:25:55
Hej, ja robię w CS od 2 lat i jak dotychczas kasa na czas jest. Umowe mam i jesli chcę dorobić - biorę nadgodziny. Praca spokojna na osiedlu. Rozumiem, że ALMA splajtowała, ale wiem że są wolne stanowiska u nas na innych obiektach. Może wartoby było pogadać z CS aby zmienić miejsce pracy.
Dragon 2016-09-27 15:36:45
cześć... też słyszłem że potrzebuja ludzi na Warszawę. Mój kolega tam pracuje i jest zadowolony. Kasę mu wyplacają, więc nie narzeka i chce mnie tam wkęcić, chyba się zgłoszę, bo od miesiąca szukam roboty. A tam podobno atmosfera jest w porządku i placą całkiem nieźle jak na stolicę.
Zostaw swoją opinię o City Security S.A. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie City Security S.A.