Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Ferrero Polska Sp.zo.o.

Pracowałeś w firmie Ferrero Polska Sp.zo.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
slawko - 2014-08-12 20:31:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ale do ( usunięte przez administratora ) opionie o ferrero
zdjecie uzytkownika
Polak - 2014-08-26 17:51:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jakie są zarobki na stanowisku: przedstawiciel handlowy??
zdjecie uzytkownika
truuu - 2014-08-28 19:56:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jestem operatorem i pracuje przez Randstad ktoś wie jaka jest wtedy stawka godzinowa?
zdjecie uzytkownika
jhhgyuhi - 2014-08-29 16:25:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [truuu - 2014-08-28 19:56:55]:
12zł
zdjecie uzytkownika
tesco - 2014-09-02 01:12:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jhhgyuhi - 2014-08-29 16:25:57]:
tylko dopisz jeszcze czy jest to stawka na godzinę netto czy może jeszcze brutto. Jeżeli dają operatorom 12 zł na godzinę to można jakoś z tego wyżyć. Jeszcze z tego co wiem można brać nadgodziny , a skoro już są to nadgodziny to są płatne ekstra. I po za tym to istnieje możliwość zatrudnienia inaczej niż przez Randstad?
zdjecie uzytkownika
wujek - 2014-09-02 17:29:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tesco - 2014-09-02 01:12:59]:
Jest jeszcze druga firma Leasing Team, myślę że nawet lepsza niż randstad.
zdjecie uzytkownika
kollron - 2014-09-08 18:04:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jak z praca na zabezpieczeniu produkcji trudno sie tam utrzymac
zdjecie uzytkownika
magdus:) - 2014-09-15 09:13:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [alib - 2014-08-07 20:24:19]:
pół godzinna przerwa co 2 godzinki a na niektórych liniach i cześciej zależy od samych pracujących na nich liniach,ogólnie jak ktoś chce robic to robi i pieniądze też są ok nie ma na co narzekać:)
zdjecie uzytkownika
ziko - 2014-09-29 16:50:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [magdus:) - 2014-09-15 09:13:45]:
poważnie piszesz o tej pół godzinnej przerwie ? to w takim razie ona również jest wliczana w poczet godzin z Twoim wynagrodzeniem czy też skrupulatnie te wszystkie przerwy odliczają od wypłaty? Ferrero jest bardzo znaną marką więc to było zrozumiałe gdyby dbali w taki sposób o swoich pracowników - dobra postawa
zdjecie uzytkownika
Rudy - 2014-10-01 19:17:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie czy przy zatrudnieniu przez firmę Leasing Team wymagają ksiązeczkę sanepidu. czy jednak można w trakcie pracy ją wyrobić?
zdjecie uzytkownika
opierdalacz - 2014-10-02 08:20:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Rudy - 2014-10-01 19:17:38]:
tak dbaja o swoich pracownków żeby nie mieli wogóle wolnych weekendów dymaja non stop 7 dni w tygodniu i tak przez kilka tygodni dalej jesteś taka zachwycona???
zdjecie uzytkownika
opierdalacz - 2014-10-02 08:25:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ziko - 2014-09-29 16:50:39]:
tak bardzo dbają o swoich pracownikow szczególnie o to by nie mieli zycia prywatnego-robota 7 dni w tygodniu i tak przez pół roku itylko dawaj bo kwintale najważniejsze
zdjecie uzytkownika
gunwo - 2014-10-06 12:20:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
czym konkretnie różni się praca przez firmę zewnętrzną a Ferrero? jakie " przywileje" czekają pracownika na stale
zdjecie uzytkownika
Yoj - 2014-10-06 17:05:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nierób - 2014-05-01 08:17:57]:
jest tak na rafaello i nutella na 12h jedna przerwa lub wcale
zdjecie uzytkownika
zzz - 2014-10-13 00:06:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
może ktoś powiedzieć jak jest w dziale technicznym? jak z zarobkami, też praują po 12h czy po 8h?
zdjecie uzytkownika
Kocik - 2014-10-27 08:17:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Trzeba byłoby zerknąć w kodeks pracy co dokładnie o długości przerwy mówi prawo przy 8 czy 12 godzinnym systemie pracy i w razie czego walczyć o dodatkowe minuty. Myślę, że decydenci mają chociaż trochę oleju w głowie, żeby nie podjąć jakiś głupich decyzji w stosunku do osób chcących walczyć o swoje.
zdjecie uzytkownika
rdr. - 2014-11-06 17:49:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiecie może czy są przyjecia w 'ferrero'?
zdjecie uzytkownika
.... - 2014-11-17 16:23:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rdr. - 2014-11-06 17:49:56]:
może ktoś rozwinąć jakie obowiązki mają specjaliści ds. produkcji? w ogłoszeniu jest niewiele. Oraz jak kształtuje się wynagrodzenie?
zdjecie uzytkownika
gebi - 2014-11-18 17:50:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
no właśnie, a raczej jak kształtuje się prowizja albo jakieś premie? mam nadzieje, że jednak to jest dobry pomysł, żeby pójśc do nich pracować, jak sądzicie? firma jest i duża naprawdę, rozpoznawalną markę mają, więc moim zdaniem pracodawca jak najbardziej jest dobry względem zatrudnienia, jakie macie opinie?
zdjecie uzytkownika
wujek - 2014-11-18 23:49:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gebi - 2014-11-18 17:50:11]:
Przede wszystkim masz umowę o pracę co prawda tymczasową bo co miesiąc podpisujesz nową, ale masz odprowadzane wszystkie składki ZUS co masz wyszczególnione na comiesięcznym tzw. pasku, jak wyrobisz normę miesięczną (tzn. co miesiąc jest inna norma godzinowa) masz płacone za 2 dni niewykorzystanego urlopu, za nocne zmiany masz płatne dodatkowe 20% do stawki godzinowej, za nadgodziny też jest płatne inaczej.
zdjecie uzytkownika
niedoszły pracownik - na szczęście! - 2014-11-19 11:54:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Osobiście starałam się o prace w tej firmie. Załatwiłam wszystkie wymagane dokumenty skierowanie, książeczka itd.Miało być ładnie pięknie ale z każdym dostarczanym przeze mnie dokumentem spotykałam się z niezwykłą niekompetencją pań tam pracujących. Proponują umowę zlecenie i jakieś 12 zł na godzine co w rzeczywistości oscyluje jakieś 8 zł na rękę oczywiście plus ubezpieczenie do którego miałam pełno zastrzeżeń. Gdy okazało się że posiadam inne ubezpieczenie tj. Krus okazało się również że najlepiej by było nadal pracować za te marne 8 zł... ale mniejsza o to. Norna miesięczna to 160 godzin, soboty i niedziele płatne 100 % ale oczywiście jak wypadnie święto czy jakies wolne na tygodniu to wtedy weekendy też wliczaja się do normy, tak że nie ma co za bardzo liczyć na te nadgodziny. Jedynym plusem w tej firmie jest to, że po złożeniu dokumentów panie prowadzące rekrutację a raczej przyjmujące każdego kontaktują się na drugi najpóźniej na trzeci dzień i informują o przyjęciu. Tam zawsze były, sa i będą przyjęcia, czekają tylko jak SĘPY na potencjalnego pracownika który po dobrze wciśniętym kicie i obiecankami z rękawa ma stać się w przyszłości murzynem do pracy. O wolnym i premii można raczej tam zapomnieć, no chyba że ma sie umowę o prace z ferrero. Według mnie jest to praca dla ludzi bez aspiracji zawodowych, mających tzw. nóz na gardle. Może jesli ktoś pracuje 12 godzin dziennie przez 7 dni i tak przez cały miesiąc to trochę zarobi, ale po takim miesiącu czy dwóch zastaje wrak człowieka. Ja próbowałam podjąć pracę przez zewnętrzną firmę Leasing team i nie miłe, chamskie, ordynarne i nie douczone jej pracownice. Na szczęście w porę otworzyłam oczy. Teraz, gdy rozmawiam z osobami tam pracującymi lub z którymi tam pracowali uświadomiłam sobie że to był mój najgorszy życiowy pomysł. Wszystkim kandydującym pracownikom życzę "owocnej pracy". Pozdrawiam. :)
zdjecie uzytkownika
Zapracowana E - 2014-11-22 22:57:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca w Ferrero? Ostateczność. Jak już ktoś wspomniał - nie masz czasu na życie prywatne, na spotkania z rodziną w niedzielę, gdyż musisz iść do pracy. A dlaczego musisz? Ano dlatego, że jak nie będziesz chciał pracować w weekendy to odeślą Cię do domu i możesz sobie czekać na telefon.
Pracowałam tam jakiś czas i mogę powiedzieć, że kiepsko jest tam z jakąkolwiek organizacją. Ludzi traktują jak maszyny. Tylko szybciej i szybciej, by norma była. Najgorzej mają nowi pracownicy, gdyż rzadko spotkają się z ludźmi, którzy zechcą im pomóc. Siadasz pierwszy raz przy maszynie i często bywa tak, że nikt Ci dokładnie nie wytłumaczy, co masz robić. A jak się nie wyrabiasz to jeszcze na Ciebie "naskoczą". Zero wyrozumiałości. Przykre jest właśnie to, jak ta praca zmienia ludzi. Gdy ktoś nie daje sobie rady (jest nowy), starsi pracownicy mu nie pomogą tylko będą patrzyć, jak się zawala i drwić. Osobiście spotkałam się z takim zachowaniem.
Można się tam wykończyć przede wszystkim psychicznie.
Czy ktoś z pracujących ma podobne wrażenia?
zdjecie uzytkownika
ANTYFERRERO - 2014-11-23 16:11:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Zapracowana E - 2014-11-22 22:57:06]:
Święte słowa.Jest dokładnie tak jak napisałaś.I te tworzące sie pary,to zakład pracy czy agencja towarzyska?
zdjecie uzytkownika
sabro - 2014-11-25 20:14:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W tym burdelu to tylko małżeństwa się rozwalają. Romanse itp
zdjecie uzytkownika
ferrari - 2014-11-26 11:33:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli jesteś chętny do pracy, prędzej czy później wyjdzie Ci to na dobrze. Ja po dwóch latach pracy w firmie zewnętrznej dostałem umowę o pracę w Ferrero co prawda na pół roku ale zawsze coś i być może przedłużą. Na kilka lat praca może być. Ale na dłużej warto poszukać sobie czegoś innego, głównie ze względu na 3 zmianowy wymiar pracy, w sobotę i niedzielę (jak wypadnie) i stosunkowo małą pensję. Gdyby nie nadgodziny było by kruchutko.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ferrero Polska Sp.zo.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x