Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Ferrero Polska Sp.zo.o.

Pracowałeś w firmie Ferrero Polska Sp.zo.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
poiu - 2013-11-13 13:15:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
gdzie ten sztywny leser chyba ma imie (usunięte przez administratora) z modelatora KS będzie spedzał czas jak zlikwidują palarnie?8 godz. na stołówce?:) więcej ma szczęścia niż rozumu leń pierwszej klasy
zdjecie uzytkownika
były pracownik też - 2013-11-14 21:07:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [były pracownik - 2013-08-09 23:32:00]:
przyznaje 100% racji, dokładnie wszystko się zgadza
zdjecie uzytkownika
Ninka - 2013-11-17 13:11:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ja wam powiem że zależy na jaką linie i ludzi trafisz.. owszem początki są ciężkie.. Jeżeli się wykażesz masz jakieś szanse na awans.. A czytając opinie wcześniejsze nie zgodzę się że pracują tam same głąby bez szkoły... jeżeli ludzie są bez szkoły to nie oznacz że nic nie UMIEJĄ bo nie których nie stać na szkołę a wiele POTRAFIĄ. Ja trafiłam dobrze po mimo tego że jestem młoda jakoś mnie docenili.. fakt faktem są przestoje ale jeżeli się sprawisz będziesz na stałej zmianie i praca zawsze będzie.. to wszystko zależy od waszej sprytności.
zdjecie uzytkownika
zadowolona - 2013-11-18 19:00:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
ja również tam pracuję,owszem początki były trudne i nie zgadzam się ze sa tam samę głąby bo ludzie z którymi robiłam zarabiają tam na studia.
zdjecie uzytkownika
piojhj - 2013-12-03 16:14:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
głąby może tam nie pracują ale napewno wyjątkowe nieroby jak (usunięte przez administratora).z modelatora KS
zdjecie uzytkownika
Bruno - 2013-12-03 23:21:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W Ferrero zatrudniają dwie firmy zewnętrzne: Startpeople (obecnie Randstad) oraz Leasing Team. W zależności od działu na który się trafia różnią się stawki. W Leasingu na niektórych działach oprócz stawki godzinowej jest jeszcze premia. Jednak Randstad ma wyższą stawkę i ona w sumie lepiej się opłaca. Przez Leasing zarabiam średnio 1900-2000zł na rękę. Kolega na tym samym dziale zatrudniony przez Randstad dostaje ok.2200zł. Także te zarobki nie są wcale takie złe. Co do głąbów, cóż pracowałem wcześniej w pewnej instytucji finansowej gdzie byli ludzie po studiach (bo dzisiaj prawie każdy ma studia) i też bystrością umysłu nie grzeszyli. Co do magazynu - fakt jest tam ok. 4st. C. Ale działy są różne. Są działy na których jest cholernie ciężko, ale są i takie gdzie niemal wypoczywasz. Zależy jak trafisz. Generalnie nie odradzam, oprócz szeregowych pracowników produkcji są także elektrycy i mechanicy, którzy zarabiają lepiej a roboty mają jeszcze mniej. Warto wiedzieć, że każdy rozpoczyna pracę przez firmę zewnętrzną na umowę zlecenie. Mechanicy po roku dostają angaż przez Ferrero, pozostali w zależności jak się sprawdzą lub otworzą się etaty (Jedni po paru miesiącach, inni po 2 latach lub wcale). Jednak z najlepszymi firma chce się wiązać, ale jak kierownik Cię nie lubi nie licz na tą umowę. A firma cały czas się rozbudowuje, więc szanse są. Ważne są też autobusy pracownicze z Mogielnicy, Opoczna i Warki. Jeśli ktoś mieszka w okolicy a w alternatywie ma call centre w Warszawie za 1200zł to oferta Ferrero warta jest rozpatrzenia. Ja w Ferrero pracuję od ponad roku przez Leasing i stwierdzam, że w bliższym otoczeniu lepszej pracy bym nie znalazł. Jedyne co irytuje to ta umowa zlecenie i paru wspomnianych wcześniej głąbów, ale tych znajdziesz też w bankach, biurach i urzędach. Systemy pracy są po 8 i 12 godzin, jeśli ktoś jest zdecydowany na nadgodziny to ok. 3tys może zarobić zależnie od systemu zmianowego i ilości tychże godzin.
zdjecie uzytkownika
Rudy - 2013-12-13 12:13:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ferrero,magazyn wyrobu gotowego- przełożeni to jedna wielka porażka,brak jakiego kolwiek zaplecza socjalnego spełniającego podstawowe kryteria czyli jeden kibelek na 20 osób,brak ciepłej wody (zimą zamarza)niema gdzie się ugrzać zimą ponieważ nasze pomieszczenie przerobili na biuro(temp na mag.8-12stopni na rampach zimą nawet poniżej zera)na stołówkę na herbatę nie można wychodzić,1 trzydziestominutowa przerwa na dwanaście godzin pracy,do toalety poza magazyn też nie można wychodzić.Od jakiegoś czasu wdrożona norma pracy dla wózków wysokiego składowania lecz żle działające terminale na większości wózków więc normę trudno wyrobić,nawigacja która tak naprawdę nie dziala,rolki transportowe ,które bez przerwy się psują i wiele innych rzeczy.
zdjecie uzytkownika
mariusz - 2013-12-19 13:58:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Rudy czy praca w tej firmie ma w takim razie jakieś plusy ? są jakies pakiety socjalne paczki czy bony na święta? a jak wygląda sprawa z urlopami - można brac bez problemu ? pracuje sie od pon do pt czy w weekendy tez sie zdarza? pytam bo zamierzam aplikowac i nie wiem czy warto..
zdjecie uzytkownika
vicky - 2014-02-03 21:49:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mnie osobiście ta praca się podobała,nie jest tak źle,wystarczą tylko chęci do pracy i wykazać się odrobiną sprytu i umiejętnością pracy w dużej grupie...
zdjecie uzytkownika
kacha - 2014-02-06 13:45:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
straszna firma..mnie też kierownik A. zaczepiał odeszłam
zdjecie uzytkownika
alek - 2014-02-12 20:58:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
szukam dojazdu do firmy na pierwszą zmiane w tym tygodniu i noc w przyszłym z jedlińska
zdjecie uzytkownika
ania - 2014-02-13 19:10:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
czy są może teraz przyjęcia na produkcje ?
zdjecie uzytkownika
ty - 2014-03-01 22:21:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam tam pracy nie miała atmosfera i liczą na cuda ze człowiek od razu będzie wszystko umiał zarobki tez kijowe
zdjecie uzytkownika
payer chuck:) - 2014-03-18 18:43:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
która dama wchodzi teraz pod biurko kierownika wąchala z linii kinder suprise,aby pobrać próbkę kremu?
zdjecie uzytkownika
majka - 2014-04-05 10:37:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
moim zdaniem praca tam jest spoko jeśli jesteś sprytny i chętny do pracy dasz radę ,po prostu trzeba to lubic robic wtedy miło się pracuje .
zdjecie uzytkownika
gocha - 2014-04-05 10:45:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
masz racie jeśli ktoś nie lubi tam pracowac to niech zwolni miejsce dla innych .ja tam pracowałam i sobie chwalę pracę jest spoko .
zdjecie uzytkownika
ferrero - 2014-04-06 17:47:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To fakt, że trzeba lubic to co się robi ale czasem trzeba robic to czego się nie lubi bo inaczej można zdechnąc z głodu i wylądowac pod mostem jak się nie ma pieniędzy. Dlatego ludzie tam pracują bo muszą, bo nie mają innego wyboru i muszą wybrac mniejsze zło a nie dla przyjemności. I nie rozumiem jak można lubic byc traktowanym jak robol,(usunięte przez administratora)?, jak można to rozpatrywac pod kątem lubienia?. No chyba że się jest jakims ograniczonym nieskomplikowanym człowieczkiem bez ambicji któremu byle co wystarczy i który się byle czym zadowala. Po prostu pracujesz bo musisz i tyle
zdjecie uzytkownika
stach - 2014-04-11 18:52:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zapraszam do plast service pack , zrozumiecie co to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dziadostwo,hamstwo.
zdjecie uzytkownika
klafar - 2014-04-30 08:41:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuje tam juz jakis czas ipraca nie jest zla...sa 3 przerwy po pol godziny na 8 godz pacy..a ludzie jak wszedzie....płaca tez wporzadku
zdjecie uzytkownika
popo - 2014-04-30 21:54:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [klafar - 2014-04-30 08:41:16]:
no to masz szczęście uwierz mi inni mają nie trzy a jedną przerwę na pół godz. i ledwie dwie na 12h.
zdjecie uzytkownika
nierób - 2014-05-01 08:17:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [popo - 2014-04-30 21:54:15]:
a wiekszość pracuje godzine i idzie zje...na stołówke na pół godziny odpoczywać.8godz. pracy w tym góra 5,5godz. na stanowisku.Gdzie jest 2 taki zakład w którym 3 godz. spędza sie na stołówce lub palarnii?
zdjecie uzytkownika
Ann. - 2014-06-25 15:56:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a czy są teraz oze przyjecia doo ferrero?
zdjecie uzytkownika
Były pracownik - 2014-06-27 11:25:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam! Pracowałem w roku 2013 i do końca lutego przez firmę Randstad Polska. Normalnie tragedia! Stawka może i duża ale robiłem ,, na telefon" Na miesiąc czasami nie zarobiłem 2000 złotych. Jak jesteś potrzebny dzwonią do ciebie o godz.18. 30 na wieczór i masz być! Czułem się przez te pół roku jak jakiś produkcyjny ,,desantowiec" Co to za sezon produkcyjny?
zdjecie uzytkownika
payer chuck:) - 2014-07-27 23:33:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiechu P.rucha jeszcze te szmaty w ferrero?:)
zdjecie uzytkownika
wikol - 2014-07-28 02:51:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [klafar - 2014-04-30 08:41:16]:
to dziwne troszeczkę jeżeli chodzi o te przerwy. To znaczy jak na 8 godzin roboty to trzy przerwy to, aż podejrzanie za dużo. Jak dla mnie to inni przy 12 godzinach pracy nawet tyle nie mają. Co do samej pracy w Ferrero to kusi ludzi pewnie to, że to marka znana na całym świecie, a ich produkty typu kinder bueno, duplo czy oczywiście nutelle zna chyba każdy dzieciak (a przy okazji również musi wtedy dorosły) na świecie. Szkoda tylko, że jak zwykle w naszym kraju nie zawsze wraz z marką idą warunki, które oferuje ona swoim pracownikom. Ferrero promuje swoją firmę akcjami typu promowanie aktywnego i zdrowego trybu życia (co jak na producenta słodyczy chyba dosyć niespotykane), a zapomina w tym całym szale dbania o jak najlepszy wizerunek marki o zwykłym pracowniku. Może teraz czas pomysleć o nich
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ferrero Polska Sp.zo.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x