Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o ABRA

Pracowałeś w firmie ABRA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
oliwka - 2014-06-23 20:23:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie piszcie wulgaryzmów choć wiem ,że się cisną....Praca dla młodych którzy mieszkają jeszcze przy rodzicach...wtedy przeżyją. Zarobki? No cóż pracujesz na nie sam ile sprzedaż tyle masz oczywiście trzeba pamiętać że to nie bułki i musisz się nieźle na ćwiczyć żeby sprzedać meble....Na przyjaźnie w pracy nie masz co marzyć,niewykonalne. Kierownicy gnębią sprzedawców.,Regionalni gnębią kierowników a Regionalnego gnębi Kraków.Trzeba mieć mocne nerwy na rozmowy z kierownikiem lub regionalnym na temat swojej sprzedaży...a licznik klientów bije....Ogólnie nie jest kolorowo.....choć sama praca fajna,lubiłam ją ale zarządzanie,gnębienie o którym wspomniałam wyżej,zawziętość kto ile sprzedał,kto ile wypłaty dostał...tragedia.....Nie dla mnie...sroce z pod ogona nie wypadłam żeby tak dawać się traktować chcę wstawać do pracy z przyjemnością a nie mysleć i marzyć czy może uda mi się sprzedać zestaw ze skóry....żenada
zdjecie uzytkownika
OMF - 2014-06-24 01:09:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Najciekawsze jest to - jak piszesz - że kierownicy gnębią sprzedawców... Zastanawiam się jaki mają w tym cel.
zdjecie uzytkownika
Kompit - 2014-08-08 01:04:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@pracownik techniczny Powiedz a w której pracy nie musisz zapychać cały czas żeby dobrych rezultatów nie osiągać? Według mnie cała wina leży w złym wynagrodzeniu pracownika które jest mocno zaniżane. Wystarczy porównać podobne stanowiska w polsce i gdzieś za granicą w kwestii zarobków. Różnica na pewno będzie znaczna, tym bardziej, że to co się naprawdę liczy jest w Polsce nie osiągalne. Niestety Abra nie jest wyjątkiem i innowacyjnego podejścia oraz zainteresowania myślę, że czasami brakuje. Stąd również pojawia się frustracja w pracy. Nie mniej jednak głęboko wierzę w Abrę, że w końcu ktoś zauważy to co się dzieje w firmie i zrobi z tym porządek raz na jakiś czas, albo preferencyjnie na zawsze.
zdjecie uzytkownika
Pracownik techniczny - 2014-08-09 17:35:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Że trzeba się narobić to ja wiem bo robiłem w gorszych miejscach i to bez umowy .Ja żadnej pracy się nie boję ale boli mnie że mi dadzą 100 zł " premii " a takiemu sprzedawcy prawie 600 a on w porównaniu ze mną to nie robi nic.Bywają dni że ludzi nie ma to siędzą na kanapach i nic nie robią cay dzień a ja mam rozplanowane roboty na cały tydzień.
zdjecie uzytkownika
galore - 2014-08-13 17:44:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@pracownik techniczny - sprzedawcy na swoje premie również muszą się na napracować, bo żebyś Ty mógł ja dostać - Oni muszą sprzedać.
Ciebie nikt nie opierniczy, że sprzedaż nie idzie, że kredyt siada - jest to m.in. cena za wyższe premie.
Poza tym zawsze możesz złożyć wniosek o przeniesienie na stanowisko sprzedawca :) i nic tylko czekać na premie :D
zdjecie uzytkownika
rafi - 2014-08-16 11:10:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [franek - 2013-04-19 15:55:34]:
Witam,
chciałbym się podzielić swoimi uwagami dotyczącymi telefonu stacjonarnego i komórkowego w sklepie ABRA w Szczecinie przy ulicy Mieszka I.
Mianowicie w tym sklepie chyba nikt nie pracuje a jeśli pracuje to totalnie olewa klienta który chciałby zasięgnąć jakiej kol wiek opinii o produktach. Ile razy można dzwonić pod numer telefonu komórkowego słyszeć w słuchawce "Abonent jest czasowo niedostępny"?? Dzwoniłem dziś 16.08.2014 r 20 razy !!! skandaliczne jest to że podawanie numeru stacjonarnego jest też totalną ignorancją z Waszej strony, ponieważ jak człowiek się połączy i wybierze tonowo że chce rozmawiać z pracownikiem sklepu to w słuchawce słyszy "błędnie wybrany numer".
Po co wam te numery telefonów skoro nikt nie odbiera?? i tak praktycznie można sobie dzwonić co dzień /tak właśnie robię - bez skutku/ do usr...j śmierci i nic... Nikt nie odbiera. Zlikwidujcie te numery, zwolnijcie ludzi, zamknijcie sklep jak nikt nie chce pracować i odbierać telefonu i będzie po sprawie, problem się rozwiąże..
Rafał ze Szczecina
zdjecie uzytkownika
bobo - 2014-08-31 23:40:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Podobno z tej firmy odchodzą już najlepsi i najbardziej doświadczeni pracownicy?
zdjecie uzytkownika
miś - 2014-09-01 13:14:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [bobo - 2014-08-31 23:40:37]:
A skąd masz takie informacje?
zdjecie uzytkownika
analityk - 2014-09-01 19:47:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pewnie pisał o sobie :-)
zdjecie uzytkownika
Pracownik techniczny - 2014-09-18 23:31:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Panowie macie jakieś remonty teraz na sklepach ? U mnie 2 miesiące temu sam przestawiłem sam więcej niż połowę sklepu,trochę malowałem itp

Niedawno zmienił się dyrektor regionalny i teraz znowu wywracamy wszystko do gòry nogami bo ma być tak jak ona chce bo ona teraz nastała. I jeszcze by chciała abym najlepuej sam wszystko przestawił w ramach pensji nawet szafy tupu box 5 czy sypialnie .Oczywiście znowu malowanie bo Abra ponoć teraz zmienia barwy. I to wszystko robione jak najtańszym kosztem na moich barach. Wsztstko bez sensu , przestawianie wieszanie półek a potem znowu przestawianie i lepienie dziur i malowanie a w międzyczasie dostawy czy pakowanie towaru z expo.


masakra

Chcę się dowiedzieć czy u was też tak jest ?
zdjecie uzytkownika
DoSan - 2014-10-06 08:45:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Pracowniku techniczny tak, tak jest wszędzie. Premii nie ma, marne zarobki. Wysiłek i checi włożone w pracę, nikt nie docenia. Premię masz tylko i wylacznie wtedy gdy sklep wyrobi 115 % obrotu. Malowanie sklepu bylo, burzenie scianek tez :-) Przestawianie, z miejsca na miejsc szaf narozników scianek. Szkoda slow.
zdjecie uzytkownika
pareiko - 2014-10-27 13:58:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No ale to pracownik techniczny w tej firmie jest od wszytskiego? Czyli jak sie zapcha zlew lub inne urzadzenie ;) to tez ma to zrobic pracownik techniczny? Nie boje sie takiej pracy, tylko wole zapytac od razu niz zeby pozniej robic wielkie oczy na rozmowie rekrutacyjnej. Jak w ogole wyglada rozmowa rekrutacyjna?
zdjecie uzytkownika
lx pracownik techniczny - 2014-10-29 19:17:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pareiko(usunięte przez administratora) na magazynie,rozladowyjesz dostawy,ladujesz transporty,skladasz meble,pakujesz expizycje (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Pracownik techniczny - 2014-11-19 21:28:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
U mnie od ok 2 miesięcy wreszcie spokój.Pomalowałem z kolegą cały sklep,wszysyko stoi na swoich miejscach. Teraz tylko składam nowości na sklep,pakuje z expo , towar przyjmuje i wydaje.Przed świętami większy ruch więc moje jedyne zmartwienie to poupychać wszystko do magazynu 50m. A nie raz towar zostaje na dworze.Abra...
zdjecie uzytkownika
lc - 2014-11-26 09:08:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co administrator usuwa ze na magazynie zarabia się 1800 zl brutto za ciężko harowe
zdjecie uzytkownika
ana - 2014-12-10 10:43:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak sie ma takiego "prezesa" jak pan K.to nie ma sie co dziwić że to nie hula...
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2014-12-10 19:55:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ana - 2014-12-10 10:43:33]:
Jesteś niedoinformowany/na, bo Pan K. od lat już nie jest prezesem... Oczywiście najwięcej do powiedzenia mają Ci co nie mają pojęcia co się w firmie dzieje.
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-03-02 21:53:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A kto w tej firmie jest teraz dyrektorem regionalnym, są tam tacy obecnie? Co w firmie słychać?
zdjecie uzytkownika
nowicjusz - 2015-03-02 22:32:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zapytanie szybkie i proste : jak władze ABRA podejmują temat współpracy z firmami chcącymi reperezentować ich włąsną Markę ale pod swoim szyldem?? czy jest możliwa frenczyza czy raczej wczodzi w grę podpisanie umowy otwarcia filii salonu meblowego ABRA, Czy jest to na tyle rozpoznawalna marka aby wejść w ten biznes odliczając koszta ??
zdjecie uzytkownika
Do nowicjusz - 2015-03-05 09:21:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Daj spokój z franczyzą ! Z kilkunastu sklepów zostało tylko kilka. Nie wpadaj w długi - szkoda życia!.
zdjecie uzytkownika
uryna - 2015-04-30 01:44:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
NIe wiem jak inni, ale ja już mam gotowy senariusz na życie innych. Ciekawe co łączyło dobre czasy w tej firmie z teraźniejszością bo odnoszę wrażenie że nie wiele...
zdjecie uzytkownika
klient - 2015-06-02 15:19:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rafi - 2014-08-16 11:10:04]:
to jest pacanie portal dla pracowników - a takowe żale wylewaj na forach dla konsumentów ( nic dziwnego ze nikt nie odbiera telefonu od "odwrotnie inteligentnych" :)
ps. klient nasz pan - to hasło z bangladeszu ;)
zdjecie uzytkownika
janek - 2015-06-05 18:55:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jest praca w Kołobrzegu! http://www.nuzle.pl/kierownik-sklepu-kolobrzeg-kolobrzeg,16809996 zobaczcie sami jak ktoś się nadaje na kierownika sklpeu to nie ma co się zastanwiać, naprawde. Dają super warunki no i umowe o prace nawet, wiec jeśli kto ma smykałkę do handlu to naprawde warto moim zdaniem...
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Ja byłam przesłuchiwana przez panią z Krakowa z bazy(kilka lat temu) być może się zmieniło.
Pytania: Na rekrutacji miałam scenkę sprzedaży pufy....po chwili zorientowałam się że nalezy zadawać klientowi pytania otwarte na które nie może odpowiedzieć tak lub nie. I przykład.Czy chce pan kupić pufe brązową? - oczywiście źle...Należy zapytać o kolor pufy...klienta...wypytać się o kolory innych mebli w pokoju ,ścian....i znaleść fajny kolor...etc
zdjecie uzytkownika
były - 2015-07-19 17:58:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem w firmie, na stanowisku kierownika, to co się podobało to na pewno wpływ na to co się dzieje w firmie, nie jest to korporacja, praca na przeczekanie, bo nawet przy wyrobieniu wydawki w ponad 115 % za pensje nie da się żyć, nie ma dużego cisnienia na sprzeadaż, więc jeżeli chcesz mieć pracę w której nie musisz zostawać dużej, chcesz mieć spokój i jakąś stabilizację to praca w Abrze jest dla Ciebie, jeżeli chcesz zarobić przyzwoite pieniądze, nie wysyłaj tam CV,pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
jaga - 2015-07-21 03:39:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Właśni taki abra ma dla mnie duży plus,to że nie jest korporacją, bo ja szczerze mówiąc w korporacji sam odnaleźć się nie potrafię, dla mnie wychodzi tam taki typowy wyścig szczurów i wtedy nie jest to praca dla mnie. A brak korporacji w Abra jest dla mnie atrakcyjny. Szkoda tylko że pieniądze nie są atrakcyjne...
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ABRA

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy ABRA?
Zadaj pytanie
alert