Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o ABRA

Pracowałeś w firmie ABRA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Nowy - 2014-03-19 11:50:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Podstawa to masakra + do tego masz prowizje zależy od sklepu a jak jest małe miasto to ludzi mało i premie małe. Ale praca jako tako spokojna tylko trzeba czasem sie pokłócić bo magazyn daje [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z dostawami a ludzie na tobie sie skupiają.
zdjecie uzytkownika
oliwka - 2014-06-23 20:23:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie piszcie wulgaryzmów choć wiem ,że się cisną....Praca dla młodych którzy mieszkają jeszcze przy rodzicach...wtedy przeżyją. Zarobki? No cóż pracujesz na nie sam ile sprzedaż tyle masz oczywiście trzeba pamiętać że to nie bułki i musisz się nieźle na ćwiczyć żeby sprzedać meble....Na przyjaźnie w pracy nie masz co marzyć,niewykonalne. Kierownicy gnębią sprzedawców.,Regionalni gnębią kierowników a Regionalnego gnębi Kraków.Trzeba mieć mocne nerwy na rozmowy z kierownikiem lub regionalnym na temat swojej sprzedaży...a licznik klientów bije....Ogólnie nie jest kolorowo.....choć sama praca fajna,lubiłam ją ale zarządzanie,gnębienie o którym wspomniałam wyżej,zawziętość kto ile sprzedał,kto ile wypłaty dostał...tragedia.....Nie dla mnie...sroce z pod ogona nie wypadłam żeby tak dawać się traktować chcę wstawać do pracy z przyjemnością a nie mysleć i marzyć czy może uda mi się sprzedać zestaw ze skóry....żenada
zdjecie uzytkownika
OMF - 2014-06-24 01:09:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Najciekawsze jest to - jak piszesz - że kierownicy gnębią sprzedawców... Zastanawiam się jaki mają w tym cel.
zdjecie uzytkownika
Kompit - 2014-08-08 01:04:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@pracownik techniczny Powiedz a w której pracy nie musisz zapychać cały czas żeby dobrych rezultatów nie osiągać? Według mnie cała wina leży w złym wynagrodzeniu pracownika które jest mocno zaniżane. Wystarczy porównać podobne stanowiska w polsce i gdzieś za granicą w kwestii zarobków. Różnica na pewno będzie znaczna, tym bardziej, że to co się naprawdę liczy jest w Polsce nie osiągalne. Niestety Abra nie jest wyjątkiem i innowacyjnego podejścia oraz zainteresowania myślę, że czasami brakuje. Stąd również pojawia się frustracja w pracy. Nie mniej jednak głęboko wierzę w Abrę, że w końcu ktoś zauważy to co się dzieje w firmie i zrobi z tym porządek raz na jakiś czas, albo preferencyjnie na zawsze.
zdjecie uzytkownika
Pracownik techniczny - 2014-08-09 17:35:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Że trzeba się narobić to ja wiem bo robiłem w gorszych miejscach i to bez umowy .Ja żadnej pracy się nie boję ale boli mnie że mi dadzą 100 zł " premii " a takiemu sprzedawcy prawie 600 a on w porównaniu ze mną to nie robi nic.Bywają dni że ludzi nie ma to siędzą na kanapach i nic nie robią cay dzień a ja mam rozplanowane roboty na cały tydzień.
zdjecie uzytkownika
galore - 2014-08-13 17:44:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@pracownik techniczny - sprzedawcy na swoje premie również muszą się na napracować, bo żebyś Ty mógł ja dostać - Oni muszą sprzedać.
Ciebie nikt nie opierniczy, że sprzedaż nie idzie, że kredyt siada - jest to m.in. cena za wyższe premie.
Poza tym zawsze możesz złożyć wniosek o przeniesienie na stanowisko sprzedawca :) i nic tylko czekać na premie :D
zdjecie uzytkownika
rafi - 2014-08-16 11:10:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [franek - 2013-04-19 15:55:34]:
Witam,
chciałbym się podzielić swoimi uwagami dotyczącymi telefonu stacjonarnego i komórkowego w sklepie ABRA w Szczecinie przy ulicy Mieszka I.
Mianowicie w tym sklepie chyba nikt nie pracuje a jeśli pracuje to totalnie olewa klienta który chciałby zasięgnąć jakiej kol wiek opinii o produktach. Ile razy można dzwonić pod numer telefonu komórkowego słyszeć w słuchawce "Abonent jest czasowo niedostępny"?? Dzwoniłem dziś 16.08.2014 r 20 razy !!! skandaliczne jest to że podawanie numeru stacjonarnego jest też totalną ignorancją z Waszej strony, ponieważ jak człowiek się połączy i wybierze tonowo że chce rozmawiać z pracownikiem sklepu to w słuchawce słyszy "błędnie wybrany numer".
Po co wam te numery telefonów skoro nikt nie odbiera?? i tak praktycznie można sobie dzwonić co dzień /tak właśnie robię - bez skutku/ do usr...j śmierci i nic... Nikt nie odbiera. Zlikwidujcie te numery, zwolnijcie ludzi, zamknijcie sklep jak nikt nie chce pracować i odbierać telefonu i będzie po sprawie, problem się rozwiąże..
Rafał ze Szczecina
zdjecie uzytkownika
bobo - 2014-08-31 23:40:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Podobno z tej firmy odchodzą już najlepsi i najbardziej doświadczeni pracownicy?
zdjecie uzytkownika
miś - 2014-09-01 13:14:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [bobo - 2014-08-31 23:40:37]:
A skąd masz takie informacje?
zdjecie uzytkownika
analityk - 2014-09-01 19:47:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pewnie pisał o sobie :-)
zdjecie uzytkownika
Pracownik techniczny - 2014-09-18 23:31:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Panowie macie jakieś remonty teraz na sklepach ? U mnie 2 miesiące temu sam przestawiłem sam więcej niż połowę sklepu,trochę malowałem itp

Niedawno zmienił się dyrektor regionalny i teraz znowu wywracamy wszystko do gòry nogami bo ma być tak jak ona chce bo ona teraz nastała. I jeszcze by chciała abym najlepuej sam wszystko przestawił w ramach pensji nawet szafy tupu box 5 czy sypialnie .Oczywiście znowu malowanie bo Abra ponoć teraz zmienia barwy. I to wszystko robione jak najtańszym kosztem na moich barach. Wsztstko bez sensu , przestawianie wieszanie półek a potem znowu przestawianie i lepienie dziur i malowanie a w międzyczasie dostawy czy pakowanie towaru z expo.


masakra

Chcę się dowiedzieć czy u was też tak jest ?
zdjecie uzytkownika
DoSan - 2014-10-06 08:45:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Pracowniku techniczny tak, tak jest wszędzie. Premii nie ma, marne zarobki. Wysiłek i checi włożone w pracę, nikt nie docenia. Premię masz tylko i wylacznie wtedy gdy sklep wyrobi 115 % obrotu. Malowanie sklepu bylo, burzenie scianek tez :-) Przestawianie, z miejsca na miejsc szaf narozników scianek. Szkoda slow.
zdjecie uzytkownika
pareiko - 2014-10-27 13:58:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No ale to pracownik techniczny w tej firmie jest od wszytskiego? Czyli jak sie zapcha zlew lub inne urzadzenie ;) to tez ma to zrobic pracownik techniczny? Nie boje sie takiej pracy, tylko wole zapytac od razu niz zeby pozniej robic wielkie oczy na rozmowie rekrutacyjnej. Jak w ogole wyglada rozmowa rekrutacyjna?
zdjecie uzytkownika
lx pracownik techniczny - 2014-10-29 19:17:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pareiko(usunięte przez administratora) na magazynie,rozladowyjesz dostawy,ladujesz transporty,skladasz meble,pakujesz expizycje (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Pracownik techniczny - 2014-11-19 21:28:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
U mnie od ok 2 miesięcy wreszcie spokój.Pomalowałem z kolegą cały sklep,wszysyko stoi na swoich miejscach. Teraz tylko składam nowości na sklep,pakuje z expo , towar przyjmuje i wydaje.Przed świętami większy ruch więc moje jedyne zmartwienie to poupychać wszystko do magazynu 50m. A nie raz towar zostaje na dworze.Abra...
zdjecie uzytkownika
lc - 2014-11-26 09:08:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co administrator usuwa ze na magazynie zarabia się 1800 zl brutto za ciężko harowe
zdjecie uzytkownika
ana - 2014-12-10 10:43:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak sie ma takiego "prezesa" jak pan K.to nie ma sie co dziwić że to nie hula...
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2014-12-10 19:55:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ana - 2014-12-10 10:43:33]:
Jesteś niedoinformowany/na, bo Pan K. od lat już nie jest prezesem... Oczywiście najwięcej do powiedzenia mają Ci co nie mają pojęcia co się w firmie dzieje.
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-03-02 21:53:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A kto w tej firmie jest teraz dyrektorem regionalnym, są tam tacy obecnie? Co w firmie słychać?
zdjecie uzytkownika
nowicjusz - 2015-03-02 22:32:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zapytanie szybkie i proste : jak władze ABRA podejmują temat współpracy z firmami chcącymi reperezentować ich włąsną Markę ale pod swoim szyldem?? czy jest możliwa frenczyza czy raczej wczodzi w grę podpisanie umowy otwarcia filii salonu meblowego ABRA, Czy jest to na tyle rozpoznawalna marka aby wejść w ten biznes odliczając koszta ??
zdjecie uzytkownika
Do nowicjusz - 2015-03-05 09:21:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Daj spokój z franczyzą ! Z kilkunastu sklepów zostało tylko kilka. Nie wpadaj w długi - szkoda życia!.
zdjecie uzytkownika
uryna - 2015-04-30 01:44:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
NIe wiem jak inni, ale ja już mam gotowy senariusz na życie innych. Ciekawe co łączyło dobre czasy w tej firmie z teraźniejszością bo odnoszę wrażenie że nie wiele...
zdjecie uzytkownika
klient - 2015-06-02 15:19:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rafi - 2014-08-16 11:10:04]:
to jest pacanie portal dla pracowników - a takowe żale wylewaj na forach dla konsumentów ( nic dziwnego ze nikt nie odbiera telefonu od "odwrotnie inteligentnych" :)
ps. klient nasz pan - to hasło z bangladeszu ;)
zdjecie uzytkownika
janek - 2015-06-05 18:55:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jest praca w Kołobrzegu! http://www.nuzle.pl/kierownik-sklepu-kolobrzeg-kolobrzeg,16809996 zobaczcie sami jak ktoś się nadaje na kierownika sklpeu to nie ma co się zastanwiać, naprawde. Dają super warunki no i umowe o prace nawet, wiec jeśli kto ma smykałkę do handlu to naprawde warto moim zdaniem...
zdjecie uzytkownika
były - 2015-07-19 17:58:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem w firmie, na stanowisku kierownika, to co się podobało to na pewno wpływ na to co się dzieje w firmie, nie jest to korporacja, praca na przeczekanie, bo nawet przy wyrobieniu wydawki w ponad 115 % za pensje nie da się żyć, nie ma dużego cisnienia na sprzeadaż, więc jeżeli chcesz mieć pracę w której nie musisz zostawać dużej, chcesz mieć spokój i jakąś stabilizację to praca w Abrze jest dla Ciebie, jeżeli chcesz zarobić przyzwoite pieniądze, nie wysyłaj tam CV,pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
jaga - 2015-07-21 03:39:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Właśni taki abra ma dla mnie duży plus,to że nie jest korporacją, bo ja szczerze mówiąc w korporacji sam odnaleźć się nie potrafię, dla mnie wychodzi tam taki typowy wyścig szczurów i wtedy nie jest to praca dla mnie. A brak korporacji w Abra jest dla mnie atrakcyjny. Szkoda tylko że pieniądze nie są atrakcyjne...
zdjecie uzytkownika
Cane Corso - 2015-10-03 20:16:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ABRA meble jest typową, zrobioną po polsku "Korporacją". w bardziej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nej firmie nigdy nie pracowałem.

Jakikolwiek czas poświęcony tej firmie jest czasem straconym.

Tylko dla desperatów.
zdjecie uzytkownika
w3e4rty - 2015-10-03 23:43:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a wiecie może coś na temat aktualnych ofert pracy w firmie ABRA, bo ja nic w internecie ostatnio nie widziałem a pamiętam że jakiś czas temu potrzebowali pracowników do zatrudnienia na stanowisko sprzedawcy, kasjera, pracownika technicznego, chętnie podjąłbym tak pracę u nich w firmie na jakimś stanowisku..
zdjecie uzytkownika
Matuszczok - 2015-10-04 16:48:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Marne zarobki . Nie Polecam!!!
zdjecie uzytkownika
pord - 2015-11-03 13:07:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Matuszczok, zarobki wcale nie takie marne. W sensie wiadomo, że nie kokosy, ale wydaje mi się, że zarobki są dobrze dopasowane do stanowiska pracy zawsze w Abra. Teraz szukają dużo osób i dużo ofert pracy jest w internecie do nich. Wystarczy tylko poszukać. No i nie ma wyścigu szczurów w pracy a to ważne.
zdjecie uzytkownika
pakosz - 2015-11-03 16:15:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Matuszczok - 2015-10-04 16:48:38]:
Witam Was. Słyszałem już o tym , że w firmie z kasą nie jest wcale tak tragicznie, ale interesuje mnie jak wygląda sytuacja z przyrządami, urządzeniami które firma proponuje. Jakiej są jakości? @matuszczok oczywiście dla każdego co innego znaczy dobra kasa... Oczywiście jako sprzedawcy nie spodziewajcie się trójki z przodu
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2015-11-03 19:44:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pakosz - 2015-11-03 16:15:07]:
Co masz na myśli pisząc "przyrządy, urządzenia"?
zdjecie uzytkownika
Hcvh - 2015-11-10 19:04:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Hej wszystkim ja też akurat całkiem niedawno natknęłam się na oferty pracy od nich..zaciekawiła mnie ta dotyczącą stanowiska kierownika sklepu obowiązki to realizacja planów sprzedażowych, zarządzanie załogą oraz ekspozycją, mile widziane doświadczenie na podobnym stanowisku. Oferujemy umowę o pracę na pełny etat, podstawę + prowizję od sprzedaży oraz pakiet medyczny
zdjecie uzytkownika
Był - 2015-11-11 20:35:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
PaKosz kierownicy tam też niech niespodziewaja się trójki z przodu
zdjecie uzytkownika
lolek - 2015-11-12 22:39:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Hcvh najlepsze jet to, że podstawą zatrudnienia jest tutaj umowa o pracę, a pakiet medyczny umili zatrudnienie u nich.
zdjecie uzytkownika
lisna - 2015-11-15 03:20:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na niektórych ogłoszeniach - nie wiem czy wiecie prawie zupełnie nie ma wzroku zawiesić. idąc do firmy spodzeiwałem się większej mobilizacji na podstawowego klienta
zdjecie uzytkownika
szyszka - 2015-11-17 12:39:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@lisna to zależy może dnia i lokalizacji. ale dla mnie liczy się rekrutacja. ja chcę do nich do agentów nieruchomości w stolicy ale ciekawe czemu tylko oferta dla pań
zdjecie uzytkownika
Rafał - 2015-12-14 16:05:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wymagania : robisz wszystko za minimum krajowe ,Totalne dno ! nie polecam
zdjecie uzytkownika
były - 2015-12-14 19:13:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O czym Ty piszesz? Jacy agenci nieruchomości w stolicy? Chyba Ci się firmy pomyliły...
zdjecie uzytkownika
roa - 2015-12-14 19:16:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Rafał, a skąd masz takie kiepskie zdanie o nich? Wydaje mi się, ze jako pracownik techniczny to stawki są naparwde dobre, bo ok 2000 - 3000 zł masz na reke.
zdjecie uzytkownika
ffg - 2015-12-15 10:51:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [roa - 2015-12-14 19:16:06]:
@roa bzdura totalna. Pracownik techniczny i 2000 - 3000 zł na ręke??
zdjecie uzytkownika
45t - 2015-12-30 02:00:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no no widzialem ze spora rekrutacja nadal u nich w firmie trwa..mozna aplikowac na przyklad na stanowisko kierownika sklepu albo pracownika technicznego
zdjecie uzytkownika
pakosz - 2016-01-20 20:50:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [45t - 2015-12-30 02:00:05]:
no to prawda, chociaż ostatnimi czasy to tak naprawdę głównie poszukują sprzedawców. Jest chociazby oferta z Bełchatowa. Spokojna , średno płatna praca .
zdjecie uzytkownika
soola - 2016-02-11 15:27:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak samo zastnawiam się nad pracą jako Pracownik Techniczny Szczecinek co o tym myślicie, warto? bo tutaj z tego co widze to chyba studentów też zatrudniają.
zdjecie uzytkownika
jsi - 2016-02-16 17:49:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeżeli poszukują studentów @soola to tylko zaocznych, bo jednak studiując dziennie nie wyrobisz raczej tych 40 godzin tygodniowo, a takie są wymagania, chyba, że jakoś sobie grafik dostosujesz.
zdjecie uzytkownika
koziol - 2016-02-23 20:20:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
są szanse na elastyczne godziny pracy, zwłaszcza, ze markety abra są całkiem długo otwarte więc to na pewno dobra praca również dla studentów, zapewniają zniżki dla pracowników :)
zdjecie uzytkownika
Kamilek - 2016-03-04 16:51:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No pewnie nie ma dużych problemów z elastycznymi godzinami pracy, w szczególności na stanowisku sprzedawcy. No a do tego jeszcze dochodzi fakt, że zatrudniają na umowę o pracę. Jak dla mnie to duży plus.
zdjecie uzytkownika
mix - 2016-03-13 12:02:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
taki sprzedawca na pewno ma spory zespół pracowników obok, więc grafiki układa się dowolnie. Według mnie to dobrze o firmie świadczy z tą umową @Kamilek
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Ja byłam przesłuchiwana przez panią z Krakowa z bazy(kilka lat temu) być może się zmieniło.
Pytania: Na rekrutacji miałam scenkę sprzedaży pufy....po chwili zorientowałam się że nalezy zadawać klientowi pytania otwarte na które nie może odpowiedzieć tak lub nie. I przykład.Czy chce pan kupić pufe brązową? - oczywiście źle...Należy zapytać o kolor pufy...klienta...wypytać się o kolory innych mebli w pokoju ,ścian....i znaleść fajny kolor...etc
zdjecie uzytkownika
Rafal - 2016-04-09 17:34:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ffg - 2015-12-15 10:51:25]:
mówie o stanowisku Sprzedawcy
zdjecie uzytkownika
delk - 2016-04-12 12:22:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
rafał, nie wiem jak teraz sytuacja wygląda ale widziałem że pod koniec marca potrzebowali właśnie sprzedawców. Podobno dająumowy o pracę ale nie wszystkim tylko tym którzty sie specjlanie o to posarają.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie ABRA!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ABRA
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert