logo ABRA

ABRA

Kraków

Opinie o ABRA

Pracownik techniczny 2014-08-09 17:35
Że trzeba się narobić to ja wiem bo robiłem w gorszych miejscach i to bez umowy .Ja żadnej pracy się nie boję ale boli mnie że mi dadzą 100 zł " premii " a takiemu sprzedawcy prawie 600 a on w porównaniu ze mną to nie robi nic.Bywają dni że ludzi nie ma to siędzą na kanapach i nic nie robią cay dzień a ja mam rozplanowane roboty na cały tydzień.
galore 2014-08-13 17:44
@pracownik techniczny - sprzedawcy na swoje premie również muszą się na napracować, bo żebyś Ty mógł ja dostać - Oni muszą sprzedać.
Ciebie nikt nie opierniczy, że sprzedaż nie idzie, że kredyt siada - jest to m.in. cena za wyższe premie.
Poza tym zawsze możesz złożyć wniosek o przeniesienie na stanowisko sprzedawca :) i nic tylko czekać na premie :D
rafi 2014-08-16 11:10
Witam,
chciałbym się podzielić swoimi uwagami dotyczącymi telefonu stacjonarnego i komórkowego w sklepie ABRA w Szczecinie przy ulicy Mieszka I.
Mianowicie w tym sklepie chyba nikt nie pracuje a jeśli pracuje to totalnie olewa klienta który chciałby zasięgnąć jakiej kol wiek opinii o produktach. Ile razy można dzwonić pod numer telefonu komórkowego słyszeć w słuchawce "Abonent jest czasowo niedostępny"?? Dzwoniłem dziś 16.08.2014 r 20 razy !!! skandaliczne jest to że podawanie numeru stacjonarnego jest też totalną ignorancją z Waszej strony, ponieważ jak człowiek się połączy i wybierze tonowo że chce rozmawiać z pracownikiem sklepu to w słuchawce słyszy "błędnie wybrany numer".
Po co wam te numery telefonów skoro nikt nie odbiera?? i tak praktycznie można sobie dzwonić co dzień /tak właśnie robię - bez skutku/ do usr...j śmierci i nic... Nikt nie odbiera. Zlikwidujcie te numery, zwolnijcie ludzi, zamknijcie sklep jak nikt nie chce pracować i odbierać telefonu i będzie po sprawie, problem się rozwiąże..
Rafał ze Szczecina
bobo 2014-08-31 23:40
Podobno z tej firmy odchodzą już najlepsi i najbardziej doświadczeni pracownicy?
3
miś 2014-09-01 13:14
A skąd masz takie informacje?
1
analityk 2014-09-01 19:47
pewnie pisał o sobie :-)
1
Pracownik techniczny 2014-09-18 23:31
Panowie macie jakieś remonty teraz na sklepach ? U mnie 2 miesiące temu sam przestawiłem sam więcej niż połowę sklepu,trochę malowałem itp

Niedawno zmienił się dyrektor regionalny i teraz znowu wywracamy wszystko do gòry nogami bo ma być tak jak ona chce bo ona teraz nastała. I jeszcze by chciała abym najlepuej sam wszystko przestawił w ramach pensji nawet szafy tupu box 5 czy sypialnie .Oczywiście znowu malowanie bo Abra ponoć teraz zmienia barwy. I to wszystko robione jak najtańszym kosztem na moich barach. Wsztstko bez sensu , przestawianie wieszanie półek a potem znowu przestawianie i lepienie dziur i malowanie a w międzyczasie dostawy czy pakowanie towaru z expo.


masakra

Chcę się dowiedzieć czy u was też tak jest ?
1
DoSan 2014-10-06 08:45
Pracowniku techniczny tak, tak jest wszędzie. Premii nie ma, marne zarobki. Wysiłek i checi włożone w pracę, nikt nie docenia. Premię masz tylko i wylacznie wtedy gdy sklep wyrobi 115 % obrotu. Malowanie sklepu bylo, burzenie scianek tez :-) Przestawianie, z miejsca na miejsc szaf narozników scianek. Szkoda slow.
4
lx pracownik techniczny 2014-10-29 19:17
Pareiko(usunięte przez administratora) na magazynie,rozladowyjesz dostawy,ladujesz transporty,skladasz meble,pakujesz expizycje (usunięte przez administratora)
Pracownik techniczny 2014-11-19 21:28
U mnie od ok 2 miesięcy wreszcie spokój.Pomalowałem z kolegą cały sklep,wszysyko stoi na swoich miejscach. Teraz tylko składam nowości na sklep,pakuje z expo , towar przyjmuje i wydaje.Przed świętami większy ruch więc moje jedyne zmartwienie to poupychać wszystko do magazynu 50m. A nie raz towar zostaje na dworze.Abra...
1
lc 2014-11-26 09:08
A co administrator usuwa ze na magazynie zarabia się 1800 zl brutto za ciężko harowe
1
ana 2014-12-10 10:43
Jak sie ma takiego "prezesa" jak pan K.to nie ma sie co dziwić że to nie hula...
1
ktoś 2014-12-10 19:55
Jesteś niedoinformowany/na, bo Pan K. od lat już nie jest prezesem... Oczywiście najwięcej do powiedzenia mają Ci co nie mają pojęcia co się w firmie dzieje.
xxx 2015-03-02 21:53
A kto w tej firmie jest teraz dyrektorem regionalnym, są tam tacy obecnie? Co w firmie słychać?
Do nowicjusz 2015-03-05 09:21
Daj spokój z franczyzą ! Z kilkunastu sklepów zostało tylko kilka. Nie wpadaj w długi - szkoda życia!.
klient 2015-06-02 15:19
to jest pacanie portal dla pracowników - a takowe żale wylewaj na forach dla konsumentów ( nic dziwnego ze nikt nie odbiera telefonu od "odwrotnie inteligentnych" :)
ps. klient nasz pan - to hasło z bangladeszu ;)
były 2015-07-19 17:58
Pracowałem w firmie, na stanowisku kierownika, to co się podobało to na pewno wpływ na to co się dzieje w firmie, nie jest to korporacja, praca na przeczekanie, bo nawet przy wyrobieniu wydawki w ponad 115 % za pensje nie da się żyć, nie ma dużego cisnienia na sprzeadaż, więc jeżeli chcesz mieć pracę w której nie musisz zostawać dużej, chcesz mieć spokój i jakąś stabilizację to praca w Abrze jest dla Ciebie, jeżeli chcesz zarobić przyzwoite pieniądze, nie wysyłaj tam CV,pozdrawiam
Cane Corso 2015-10-03 20:16
ABRA meble jest typową, zrobioną po polsku "Korporacją". w bardziej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nej firmie nigdy nie pracowałem.

Jakikolwiek czas poświęcony tej firmie jest czasem straconym.

Tylko dla desperatów.
2
Matuszczok 2015-10-04 16:48
Marne zarobki . Nie Polecam!!!
1
były pracownik 2015-11-03 19:44
Co masz na myśli pisząc "przyrządy, urządzenia"?
Był 2015-11-11 20:35
PaKosz kierownicy tam też niech niespodziewaja się trójki z przodu
Rafał 2015-12-14 16:05
Wymagania : robisz wszystko za minimum krajowe ,Totalne dno ! nie polecam
1
były 2015-12-14 19:13
O czym Ty piszesz? Jacy agenci nieruchomości w stolicy? Chyba Ci się firmy pomyliły...
ffg 2015-12-15 10:51
@roa bzdura totalna. Pracownik techniczny i 2000 - 3000 zł na ręke??
1
Rafal 2016-04-09 17:34
mówie o stanowisku Sprzedawcy
byly pracownik, 2016-06-19 17:24
Napisze najkrocej jak sie da. Robisz wszystko, sprzedaz, sprzatanie , magazyn, wydawanie. za najniższą krajową. Co ugrasz to Twoje. Wydawka to 50 tys netto ( za to masz 0 zł)
premia 0- 300(maks) na to trzeba 3 TIRY-y mebli sprzedać i wydać MIESIECZNIE !! Powodzenia. Odszedłem tam po kilku latach , bo praca dla desperatów.
3
Ghu 2016-06-29 16:01
Ja słyszałem że podobno dają kierownikom aneksy i robią prezenty w postaci podwyżek to decyzja naczelnego wodza?
Rozgoryczona 2016-06-29 18:54
Pracownicy Abry ! Czy możemy poruszyć temat urlopów w Abrze? W tej firmie ludzi traktuje się "przedmiotowo" . Najpierw obiecuje się urlopy, a potem nie pozwala się z nich korzystać ! A wszystko to pomysł Pani dyrektor Renaty G. , która notabene korzysta z urlopów w okresie wakacji. Czy z naszych pensji stać nas na wycieczki zagraniczne poza sezonem? Mam nadzieję że zgadzacie się ze mną- to co dzieje się w tej firmie przez rządy w/w Pani przechodzi ludzkie pojęcie ! Proszę pracowników o wpisy... Rozgoryczona.
17
fifi 2016-06-30 08:41
To nie jest pomysł Pani Renaty - od kiedy pamiętam był zakaz korzystania z urlopów w czasie wakacji i w grudniu. Wtedy jest największy ruch i sklepy po prostu muszą mieć obsadę. Z Renatą pracowałam długo i zawsze uważałam ją za najlepszę regionalną (bo takie stanowisko wtedy miała).
maciek 2016-07-07 15:35
nie wiem kto pracuje w rekrutacji abry... ale jak można dawać ogłoszenia z błędami i to notorycznie
1
zimek 2016-07-10 19:46
Kierownik sklepu jakie zarobki ? Otwieraja sklep w Zambrowie jestem zainteresowany tam pracowac. Czy warto ? Jakie minusy jakie plusy ?
Janek 2016-08-06 08:25
Witam.Również pracuję na magazynie.Od jakiegoś czasu irytuje mnie ,że są dni w których mam czas ale zupełnie nie mam co robić a potem przychodzi dostawa i np sporo nowych mebli na ekspozycję i to wszystko na wczoraj.Do tego wydawanie towaru i wpychanie np dużych materacy do osobówek bo ludziom szkoda na transport.Trzeba się tylko użerać z idiotami.Składam meble na sklep a ludzie psują np szafy przesuwane bo targają bez rozumu.Generalnie nie polecam.Zmieniam pracę bo drugie dziecko w drodze.
1
Tomek 2016-08-16 22:04
Z tego co wiem wynagrodzenie za pracę na magazynie jest identyczne dla wszystkich czy ktoś pracuje rok czy 7 lat. Może ktoś potwierdzić ? Obecnie 2 brutto
4
Poznań 2016-08-18 20:16
za moich czasów zarabiały dziewczyny po 4000 w w jednym z większych sklepów u nas w malutkim najwięcej wyciągnęłam 2700 ale to był rok może 2010 a teraz to nie wiem ale wyscig szczurów był bo prowizja od sprzedaży indywidualnej i takie wizytówki się dawało opowiedzcie coś jak jest teraz
pracownik techniczny 2016-09-06 13:00
Witam.Jeszcze pracuję.Pytanie do innych pracowników - czy u was też zarządzili ,, nowy wystrój ekspozycji " ? Mój sklep regularnie robi plany ale tym idiotom na górze się wyraźnie nudzi i teraz mam praktycznie cały sklep do przemeblowania żeby mogli się moją pracą pochwalić przed prezesem.A potem jak sie nie soodoba to będę od nowa przestawiał i malował bo przecież co ich tonie obchodzi że dopiero było zmieniane
3
pracownik techniczny 2016-09-06 13:00
Witam.Jeszcze pracuję.Pytanie do innych pracowników - czy u was też zarządzili ,, nowy wystrój ekspozycji " ? Mój sklep regularnie robi plany ale tym idiotom na górze się wyraźnie nudzi i teraz mam praktycznie cały sklep do przemeblowania żeby mogli się moją pracą pochwalić przed prezesem.A potem jak sie nie soodoba to będę od nowa przestawiał i malował bo przecież co ich tonie obchodzi że dopiero było zmieniane
1
werano 2016-09-09 01:29
no dobra, to proszę teraz o szczegóły - jak z prowizją? Co prowizja obejmuje? czy po prostu są progi np. 50 000 to norma, 70 000 tys to np prowizja? Czy zależy to od wielkości salonu?
Dodatkowo :
W abrze także są raty bądź ubezpieczenia? Jak to wygląda? Czy na ratach można zarobić?

jak to wszystko wygląda?
Rafal 2016-09-10 11:00
Zasadniczo dają umowę o pracę każdemu i to chyba jest jedyny plus ,przynajmniej jest tak w Warszawie ,atmosfera kiepska ,walka o klienta ,premie marne ,ogolnie szkoda czasu
2
Pracownik techniczny 2016-10-06 23:15
Największa ,, premia " dla pracownika z magazynu to astronomiczne 0,08 % wyliczne z minumim 115% lub więcej obrotu sklepu.

Ogólnie w pracy jest się zwykłym pionkiem który najwięcej robi a najmniej zarabia.Nikt Cie nie pichwali za ciężką pracę a zjebać to zawsze jak ma być coś zrobione na wczoraj a się nie zdąży bo kilka rzeczy jest na raz.
Plusem jest umowa o pracę na pełny etat od pierwszego dnia ,pewna pensja zawsze do 10 ,oraz praca pod dachem.
1
Pracownik techniczny 2016-10-06 23:16
Największa ,, premia " dla pracownika z magazynu to astronomiczne 0,08 % wyliczne z minumim 115% lub więcej obrotu sklepu.

Ogólnie w pracy jest się zwykłym pionkiem który najwięcej robi a najmniej zarabia.Nikt Cie nie pichwali za ciężką pracę a zjebać to zawsze jak ma być coś zrobione na wczoraj a się nie zdąży bo kilka rzeczy jest na raz.
Plusem jest umowa o pracę na pełny etat od pierwszego dnia ,pewna pensja zawsze do 10 ,oraz praca pod dachem.
Stasiu 2016-10-09 16:05
Powie ktoś z pracowników magazynu ile faktycznie bierzecie na rękę?
roa 2016-10-09 16:05
@rpkak a powiedz mi prosze jakich tutaj mn iej wiecej zarobkow sie mozna spodizewac? wiaodmo ze na kazdym stanowisku innych ale tak orientuacyjne pytam
1
mk 2016-11-03 20:02
Też tak uważam.
abra tt 2016-12-20 13:50
Abra to firma na wariackich papierach. . atmosfera w pracy w miejscu w ktorym dane bylo mi pracowac - porazka. Kobiey dzwigaja meble bo przeciez nie ma kto... marne poszanowanie dla pracownika i jego praw.. swoja droga klienci tez sa odpowiedzialni za taki stan rzeczy i producenci mebli , ktorzy ciagle cos myla.. pozdrawiam
1
hahah 2017-01-11 12:54
czysty szał wypłata też 2000 brutto :D
sparta 2017-01-12 14:35
Napiszcie proszę jak dłago trwa szkolenie na kierownika sklepu? i co obejmuje?
BoskaJola 2017-01-13 08:03
Witajcie, macie może info jak wyglada praca starszego referenta ds zakupów? Chodzi mi o zarobki, poziom stresu itd
malopolska 2017-02-04 16:23
witam.. praca w abrze wyglada tak : jesli umiesz ukrasc klienta swoim wspolpracownikom to dobrze zarobisz ale jestes wyzywany od najgorszych.. zreszta jest to nie w porzadku..ale brawa dla kierownikow i dla kierownictwa w Krakowie za brak dzialan w tym kierunku..trzeba byc swinia i sie dobrze zarobi a kierownik pochwali a czasami nawet menager.. nic tylko uszami klaskac..
3
Anonim 2017-02-11 21:35
Ponoć na tym zjeździe szych w Krakowie w przyszłym tygodniu mają być poruszane kwestie zarobków dla kierowników sklepów czy magazynierów.Ponoć coraz więcej ludzi odchodzi,bo firma nie szanuje wieloletnich pracowników a byle kto wzięty z ulicy na dzieñ dobry dostanie tyle ile dośwoadczony ogarnięty pracownik.
Nick 2017-02-21 17:28
Nie zawsze pod dachem, bo dostawę trzeba przyjąć a nie zawsze mieści się do magazynu.
Zostaw swoją opinię o ABRA - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ABRA