logo ABRA

ABRA

Kraków

Opinie o ABRA

Rafal 2016-04-09 17:34
mówie o stanowisku Sprzedawcy
byly pracownik, 2016-06-19 17:24
Napisze najkrocej jak sie da. Robisz wszystko, sprzedaz, sprzatanie , magazyn, wydawanie. za najniższą krajową. Co ugrasz to Twoje. Wydawka to 50 tys netto ( za to masz 0 zł)
premia 0- 300(maks) na to trzeba 3 TIRY-y mebli sprzedać i wydać MIESIECZNIE !! Powodzenia. Odszedłem tam po kilku latach , bo praca dla desperatów.
6
Ghu 2016-06-29 16:01
Ja słyszałem że podobno dają kierownikom aneksy i robią prezenty w postaci podwyżek to decyzja naczelnego wodza?
1
Rozgoryczona 2016-06-29 18:54
Pracownicy Abry ! Czy możemy poruszyć temat urlopów w Abrze? W tej firmie ludzi traktuje się "przedmiotowo" . Najpierw obiecuje się urlopy, a potem nie pozwala się z nich korzystać ! A wszystko to pomysł Pani dyrektor Renaty G. , która notabene korzysta z urlopów w okresie wakacji. Czy z naszych pensji stać nas na wycieczki zagraniczne poza sezonem? Mam nadzieję że zgadzacie się ze mną- to co dzieje się w tej firmie przez rządy w/w Pani przechodzi ludzkie pojęcie ! Proszę pracowników o wpisy... Rozgoryczona.
20
fifi 2016-06-30 08:41
To nie jest pomysł Pani Renaty - od kiedy pamiętam był zakaz korzystania z urlopów w czasie wakacji i w grudniu. Wtedy jest największy ruch i sklepy po prostu muszą mieć obsadę. Z Renatą pracowałam długo i zawsze uważałam ją za najlepszę regionalną (bo takie stanowisko wtedy miała).
1
maciek 2016-07-07 15:35
nie wiem kto pracuje w rekrutacji abry... ale jak można dawać ogłoszenia z błędami i to notorycznie
2
zimek 2016-07-10 19:46
Kierownik sklepu jakie zarobki ? Otwieraja sklep w Zambrowie jestem zainteresowany tam pracowac. Czy warto ? Jakie minusy jakie plusy ?
Janek 2016-08-06 08:25
Witam.Również pracuję na magazynie.Od jakiegoś czasu irytuje mnie ,że są dni w których mam czas ale zupełnie nie mam co robić a potem przychodzi dostawa i np sporo nowych mebli na ekspozycję i to wszystko na wczoraj.Do tego wydawanie towaru i wpychanie np dużych materacy do osobówek bo ludziom szkoda na transport.Trzeba się tylko użerać z idiotami.Składam meble na sklep a ludzie psują np szafy przesuwane bo targają bez rozumu.Generalnie nie polecam.Zmieniam pracę bo drugie dziecko w drodze.
2
Tomek 2016-08-16 22:04
Z tego co wiem wynagrodzenie za pracę na magazynie jest identyczne dla wszystkich czy ktoś pracuje rok czy 7 lat. Może ktoś potwierdzić ? Obecnie 2 brutto
4
Poznań 2016-08-18 20:16
za moich czasów zarabiały dziewczyny po 4000 w w jednym z większych sklepów u nas w malutkim najwięcej wyciągnęłam 2700 ale to był rok może 2010 a teraz to nie wiem ale wyscig szczurów był bo prowizja od sprzedaży indywidualnej i takie wizytówki się dawało opowiedzcie coś jak jest teraz
pracownik techniczny 2016-09-06 13:00
Witam.Jeszcze pracuję.Pytanie do innych pracowników - czy u was też zarządzili ,, nowy wystrój ekspozycji " ? Mój sklep regularnie robi plany ale tym idiotom na górze się wyraźnie nudzi i teraz mam praktycznie cały sklep do przemeblowania żeby mogli się moją pracą pochwalić przed prezesem.A potem jak sie nie soodoba to będę od nowa przestawiał i malował bo przecież co ich tonie obchodzi że dopiero było zmieniane
6
pracownik techniczny 2016-09-06 13:00
Witam.Jeszcze pracuję.Pytanie do innych pracowników - czy u was też zarządzili ,, nowy wystrój ekspozycji " ? Mój sklep regularnie robi plany ale tym idiotom na górze się wyraźnie nudzi i teraz mam praktycznie cały sklep do przemeblowania żeby mogli się moją pracą pochwalić przed prezesem.A potem jak sie nie soodoba to będę od nowa przestawiał i malował bo przecież co ich tonie obchodzi że dopiero było zmieniane
3
werano 2016-09-09 01:29
no dobra, to proszę teraz o szczegóły - jak z prowizją? Co prowizja obejmuje? czy po prostu są progi np. 50 000 to norma, 70 000 tys to np prowizja? Czy zależy to od wielkości salonu?
Dodatkowo :
W abrze także są raty bądź ubezpieczenia? Jak to wygląda? Czy na ratach można zarobić?

jak to wszystko wygląda?
Rafal 2016-09-10 11:00
Zasadniczo dają umowę o pracę każdemu i to chyba jest jedyny plus ,przynajmniej jest tak w Warszawie ,atmosfera kiepska ,walka o klienta ,premie marne ,ogolnie szkoda czasu
5
Pracownik techniczny 2016-10-06 23:15
Największa ,, premia " dla pracownika z magazynu to astronomiczne 0,08 % wyliczne z minumim 115% lub więcej obrotu sklepu.

Ogólnie w pracy jest się zwykłym pionkiem który najwięcej robi a najmniej zarabia.Nikt Cie nie pichwali za ciężką pracę a zjebać to zawsze jak ma być coś zrobione na wczoraj a się nie zdąży bo kilka rzeczy jest na raz.
Plusem jest umowa o pracę na pełny etat od pierwszego dnia ,pewna pensja zawsze do 10 ,oraz praca pod dachem.
2
Pracownik techniczny 2016-10-06 23:16
Największa ,, premia " dla pracownika z magazynu to astronomiczne 0,08 % wyliczne z minumim 115% lub więcej obrotu sklepu.

Ogólnie w pracy jest się zwykłym pionkiem który najwięcej robi a najmniej zarabia.Nikt Cie nie pichwali za ciężką pracę a zjebać to zawsze jak ma być coś zrobione na wczoraj a się nie zdąży bo kilka rzeczy jest na raz.
Plusem jest umowa o pracę na pełny etat od pierwszego dnia ,pewna pensja zawsze do 10 ,oraz praca pod dachem.
2
Stasiu 2016-10-09 16:05
Powie ktoś z pracowników magazynu ile faktycznie bierzecie na rękę?
roa 2016-10-09 16:05
@rpkak a powiedz mi prosze jakich tutaj mn iej wiecej zarobkow sie mozna spodizewac? wiaodmo ze na kazdym stanowisku innych ale tak orientuacyjne pytam
1
mk 2016-11-03 20:02
Też tak uważam.
abra tt 2016-12-20 13:50
Abra to firma na wariackich papierach. . atmosfera w pracy w miejscu w ktorym dane bylo mi pracowac - porazka. Kobiey dzwigaja meble bo przeciez nie ma kto... marne poszanowanie dla pracownika i jego praw.. swoja droga klienci tez sa odpowiedzialni za taki stan rzeczy i producenci mebli , ktorzy ciagle cos myla.. pozdrawiam
6
hahah 2017-01-11 12:54
czysty szał wypłata też 2000 brutto :D
2
sparta 2017-01-12 14:35
Napiszcie proszę jak dłago trwa szkolenie na kierownika sklepu? i co obejmuje?
BoskaJola 2017-01-13 08:03
Witajcie, macie może info jak wyglada praca starszego referenta ds zakupów? Chodzi mi o zarobki, poziom stresu itd
malopolska 2017-02-04 16:23
witam.. praca w abrze wyglada tak : jesli umiesz ukrasc klienta swoim wspolpracownikom to dobrze zarobisz ale jestes wyzywany od najgorszych.. zreszta jest to nie w porzadku..ale brawa dla kierownikow i dla kierownictwa w Krakowie za brak dzialan w tym kierunku..trzeba byc swinia i sie dobrze zarobi a kierownik pochwali a czasami nawet menager.. nic tylko uszami klaskac..
9
Anonim 2017-02-11 21:35
Ponoć na tym zjeździe szych w Krakowie w przyszłym tygodniu mają być poruszane kwestie zarobków dla kierowników sklepów czy magazynierów.Ponoć coraz więcej ludzi odchodzi,bo firma nie szanuje wieloletnich pracowników a byle kto wzięty z ulicy na dzieñ dobry dostanie tyle ile dośwoadczony ogarnięty pracownik.
5
Nick 2017-02-21 17:28
Nie zawsze pod dachem, bo dostawę trzeba przyjąć a nie zawsze mieści się do magazynu.
4
Kierownik 2017-03-18 07:42
Pracuję w Firmie od 4 lat.
Wszystko zależy od sklepu na który trafisz, w jednym jest bardzo dobra atmosfera a w drugim porażka. W ostatnim czasie na rynku pracy rosną wynagrodzenia jednak nie obejmuje to Abry. Mistrzowie marketingu dalej myślą że gdy zrobią konkurs w którym będę miała możliwość zwiedzebia fabryki materacy to zaspokoi to moje potrzeby finansowe. Czasem myślę że to Firma z wielkimi ambicjami którą robi wszystko tanim kosztem.
Spotkanie w Krakowie ? To co usłyszałam przechodzi pojęcie. Jak ktoś z zarządu, prezes może powiedzieć publicznie takie rzeczy dotyczące zatrudnienia, wynagrodzeń.
Pracownik techniczny pracuje za minimum. Łamie wszystkie zasady BHP by podnieść kolejny mebel. Sprzedawca nawet przy braku klientów musi się tłumaczyć dlaczego nie ma obrotu, w żenujący ten sam sposób od kilku lat - korpojęzyk. A kierownik ? To już w ogóle żenujące.
W Firmie jedynie nadzieja w ludziach którzy dzwigaja ciężar pracy. Jeżeli odejdzie jedna lub dwie osoby ze sklepów które pracują od rana do nocy to wszystko się zawali. Jeszcze są ludzie ambitni (zwykle młodzi) którzy się starają i chwała im za to jednak to wszystko do pewnego czasu. Ja znalazłam pracę z mniejszą odpowiedzialnością za sporo wyższe wynagrodzenie.
Lek ? Albo opuścicie Firmę tak jak ja to robię albo będziecie ambitniakami perspektywą awansu co i tak wiele wam nie da. Być może czas by powstały u nas, u was związki zawodowe. Mogłabym książkę napisać o tej Firmie. Do mojego sklepu.już rok temu ciężko było znaleźć sprzedawcę.
13
Anonim 2017-04-15 10:12
W wielką sobotę wszystkie sklepy pozamykane tylko Abra jak zwykle otwarta.To samo we wtorek 2 maja.Ci co o tym decydują pewnie urlopują się już od tygodnia.Panie prezezie i reszta z Krakowa gardze wami.
9
Anty Abra 2017-04-16 13:50
Jak jest z urlopami w wakacje w waszych sklepach? Czy rzeczywiscie kierownik decyduje o tym? CZY tez macie tylko po tygodniu? Gdzie mozna zgloscic te sprawe? Inspekcja Pracy?
5
ona 2017-04-20 14:35
jesli chodzi o dni wolne to pracuje co prawda w innym sklepie ale wielka sobota jak i 2 maja pracujace
2
Nie polecam 2017-04-24 21:38
Najgorsi w tej firmie są kierownicy sklepów i regionalni.Wysokie mniemanie o sobie,kim to oni nie są.Myślą że jak rozkazują weź i zrób to są lepsi, poprzez wyżywanie się na pracownikach realizują swoje chore ambicje,żałośni karierowicze.Miałam taką kierowniczkę ale to już nie mój problem. Mopa do ręki nie weźmie,w sobotę do pracy nie przyjdzie a do urlopu to jest pierwsza,wielka pani kierowniczka.W dni świąteczne typu wigila czy sylwester też jej nigdy nie było a ja musiałam prawie zawsze.Do tego ciągłe naciski o plany i kredyty.Jak nie było klientów to goniła nas do sprzątania a sama na facebooku...

Zrezygnowałam z tej pracy bo już mnie to męczyło.Ten ciągły wyścig szczurów.Nic na siłę.
5
Nie polecam 2017-04-24 21:39
Najgorsi w tej firmie są kierownicy sklepów i regionalni.Wysokie mniemanie o sobie,kim to oni nie są.Myślą że jak rozkazują weź i zrób to są lepsi, poprzez wyżywanie się na pracownikach realizują swoje chore ambicje,żałośni karierowicze.Miałam taką kierowniczkę ale to już nie mój problem. Mopa do ręki nie weźmie,w sobotę do pracy nie przyjdzie a do urlopu to jest pierwsza,wielka pani kierowniczka.W dni świąteczne typu wigila czy sylwester też jej nigdy nie było a ja musiałam prawie zawsze.Do tego ciągłe naciski o plany i kredyty.Jak nie było klientów to goniła nas do sprzątania a sama na facebooku...

Zrezygnowałam z tej pracy bo już mnie to męczyło.Ten ciągły wyścig szczurów.Nic na siłę.
5
jeszcze obecna 2017-04-25 17:30
a ja właśnie rezygnuje bo juz mam odruch wymiotny,więcej nie przełknę.
10
Zdzichu 2017-05-01 21:18
Dlaczego w tym roku nie było podwyżek dla pracowników technicznych ? Zawsze było odrobinę więcej niż minimum a teraz stoimy na 2 brutto.Jak nie ma skąd na to, to zabrać sprzedawcom czy kierownikom.
4
Daniel 2017-05-04 09:08
Tydzień możliwego urlopu w wakacje to wwymysł zarządu a co za tym idzie regionalnych którzy są jak galarety.

Ja życzę pracownikowi technicznemu jak najwięcej ale by zabierać sprzedawcą lub kiedowniką ? Przecież od kierownika więcej zarabia sprzątaczka w IKEI :D
5
Pat W 2017-05-10 21:54
Kierownik agata meble podstawa 3.500 na reke minimalnie plus prowizja zalezy 4000-4500 jest raczej zawsze,pozdrawiam innych kierownikow meblowych,pseudo,salonow.☺ szczegolnie abry ktora kierowniczka bylam i powiem ze to byly najgorsze lata mojego zycia jako pracownik,zero czlowieka,zero socjalu,a socjal maja lepsszy ludzie u prywaciarzy niz w tej zjebanej firmie abra ,o fuj do tej pory na ta nazwe mi niedobrze...
9
Piotr 2017-05-11 23:28
Tu się zgadzam kierownik w abrze zarabia adekwatnie mało do pełnionej funkcji. A socjal takie coś w abrze nie istnieje.
5
Kierownik 2017-05-15 23:09
Mam wiadomości że kilku kierowników aktualnie szuka angażu. Trzech ze sklepów typu C i jeden z sklepu typu B. Mówię tu o północy Polski, region 6 oraz 5. A jak u was ?
1
Domi 2017-05-31 16:55
Tak czytam opinie i same są negatywne czy naprawdę firma nie zdaję sobie sprawy jak to wygląda od środka . Ciągła rekrutacja . Zarobki to jakiś żart. Od technicznego po kierownika.Co raz trudniej o dobrego pracownika , bo za takie pieniądze nikt nie chce pracować.Proszę nie idzie tą drogą!
3
Abra -Nie polecam 2017-06-12 18:21
Walka i podkradanie sobie klientów - podkładanie świń na każdym polu !!! tzn przez tzw ,, Stare Wygi w sposób bezczelny i poniżej wszelkiej krytyki w związku z tym atmosfera okropna .Kierownik nie nadający się na kierownika ,niekomunikatywny mruk .Zarobki - nie wiadomo czy się śmiać czy płakać ,bardzo słabe i to miało miejsce w jednym ze sklepów w miescie Warszawa :)
3
Agnes warszawa 2017-06-13 01:06
Jak wygląda praca kierownika? Obowiązki, godziny pracy? Czy po okresie próbnym jest podwyżka? A premia realna? Jak wysoka?
Wkurwiona 2017-06-15 00:17
kolejny genialny pomysł - z okazji otwarcia 111 sklepu wszystkie sklepy w Polsce w niedzielę 9 lipca otwarte !

pod siedzibe abry w krakowie i tych idiotów to tylko bombe podłożyć
3
Pytanie 2017-06-18 09:49
Jaki grafik? Godziny pracy ma sprzedawca w Abra? System wynagrodzeń?
Anula 2017-06-22 16:22
Witam, ja chciałam się podzielić taką sprawą, że nie którzy pracownicy a szczególnie jeden kierownik u mi sobie poradzić, z tak skromnymi zarobkami. Jeździ sobie oczywiście w godzinach pracy na wnoszenia i tak zarabia dość często jest na L-4 i jest dobrze. Czy w normalnej firmie takie rzeczy są dopuszczalne ,proszę sobie odpowiedzieć na to pytanie?
Klientka 2017-06-22 17:54
A to chyba normalne bo ostatnio kupowałam w sklepie w Rudzie Śląskiej i pan kierownik wynosił meble. To się na żywa kompleksowa obsługa na początek sprzedaje a potem wnosi tylko montować nie chciał bo mu się spieszylo
Klient 2017-06-22 22:14
A czy to w Rudzie jest bardzo drogie wnoszenia ja płaciłem za wnoszenia kierownikowi który oczywiście wnosil na 4 piętro 70 zł
Daro 2017-06-23 19:55
Cześć, od niedawna PRACUJĘ w firmie, także chciałbym się co nieco wypowiedzieć. Przed rozpoczęciem pracy, przed podpisaniem umowy krępowałem się iść po tutejszych opiniach, aczkolwiek jedna przykuła mą uwagę, że "nie jest wszędzie tak samo". Jak się okazało po przyjściu w jednym z oddziałów, było inaczej z opisywanych tutaj rzeczy.

Ten oddział dużo różni się od opisywanych, przede wszystkim kadra jest dość ogarnięta oraz wyrozumiała. Kierownik jest osobą ogarniętą, po trzydziestce - jak każdy z nas może mieć wady, aczkolwiek w pracy ich nie ukazuje oraz nie wyżywa się na pracownikach, gdzie nawet nie potrafi przeklinać w obecności samych pracowników, iż odkąd pracuje to ani razu nie usłyszałem wulgarnych słów. Co do osób pracujących też brak zarzutów, jak w pracy żarty, wyzywanie się humorystycznie i wulgarnie, aczkolwiek wiadomo trzeba mieć dystans to tego i znać się na żartach.

Zarobki zarobkami, wysokie no nie są, gdzie tutaj się zgadzam - zapierdol w pracy, bieganie codzienne, wyładunki ciągłe i załadunki po sam dach i milimetr od klapy, aczkolwiek narzekać nie można.
1
adela 2017-06-25 19:45
Ile zarabiacie? premie możliwe? podwyżki po jakim stażu pracy?
Daro 2017-06-26 22:36
@adela

Zarobki jeżeli pracujesz z agencji i się uczysz osiągają 1800-1860 złotych. Jeżeli od razu pod firmę to spodziewaj się brutto 2100, netto wychodzi to 1600 na rękę a premia jest dopiero po pół roku oraz jest to stała premia 300 zł, czyli 1900 razem wychodzi prawie, jakoś tak. Chyba, że co [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zależnie od kierownika zmiany to obcina Ci tą premię. Jednym to pasuje, drugim nie, jeżeli z agencji oraz opisują "skręcanie mebli" to nie nastawiaj się na to. To samo miałem, skręcanie mebli niby, a tu przygotowanie paczek do wysyłki, zapierdol roboty od groma naładowanie palet paczkami ważącymi 40-70 kilo nawet w większości z nich, a naładować trzeba na jedną minimum 1,5 - 1,7 tony, a czasami jest ich 7 na dzień także pracy sporo jest.
Uhh 2017-06-28 18:58
Jak piszesz o pracy na magazynach głównych to może i tak jest ale tak to i techniczni i sprzedawcy mają 2000 brutto, 1440 na rękę po odtrąceniu pierdół, co daje w sumie nic dla osoby która chce sie usamodzielnić. Podwyżki ? po ponad 10 latach pracy przyszła podwyżka z 1800 na 2000 i to tylko dlatego że miały zostać podwyższone wynagrodzenia minimalne, a zarząd Abry chciał być chytry i że niby dają podwyżkę... podwyżki w Abrze są tak jak są podwyżki w państwie.
Premie marne (techniczny sam nie może na siebie pracować, musi być zdany na sprzedaż koleżanek), niby zmienił się system premiowania jakiś miesiąc temu na lepszy ale tak czy siak na sklepie który robił obroty po 500tys aktualnie jest problem zrobić 200 ... . Aktualnie biorąc pod uwagę zmiany nadchodzące na przełomie siepień/wrzesień i szykujący się wraz z nimi zachrzan można stwierdzić że porażka. Roboty coraz więcej a kasy jak nie było tak nie ma.
Nie mówiąc już że na większości sklepów jest tylko jeden magazynier co przy schodkach np stanowi wielki problem żeby cokolwiek zrobić bez proszenia się co chwile o pomoc kochanych kolerzanek które zawsze mają jakąś wymówkę żeby nie pomagać.
I jeszcze dopowiem że tak to jeżeli chodzi o BHP ubiór ten sam czy -20 czy +30 (teraz można zdechnąć w długich grubych bojówkach i plastikowym polo) czy inne mało "niebezpieczne" pierdoły, to się przyczepią i upomną. Ale jeżeli chodzi o dźwiganie paczek po 30+ kilo czy zwalanie 100 kilowych sol z wysokości ponad metra (tir) samemu, auta załadowane pod sam dach z tłumaczeniem że chcieliśmy towar to mamy... gdzie już było kilka przypadków że ktoś chciał przechylić sofe na wózek a na twarz spadała my inna mała niewidoczna paczka....
Socjal zerowy , brak benefitów pracowniczych na kupno mebli, brak premi paczek czy innych bajerów na święta czy coś, wczasy pod gruszą, zapomnij, dbałość o pracowników na poziome bycia tylko murzynem do zarabiania dla nich pieniędzy.

Ogólnie czy to techniczny czy sprzedawca, to już lepiej iść gdzieś na zlecenie i mieć te 11zł netto i siedzieć w jakimś kiosku niż tyrać jak wół za najniższą krajową .

Wiadomo co sklep i kierownik to jest inaczej czy to z urlopami czy dniami wolnymi etc ale ogólnie firma porażka.
1
Zostaw swoją opinię o ABRA - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ABRA