Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o ABRA S.A.

Pracowałeś w firmie ABRA S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
lewy - 2013-03-29 12:54:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
[usunięte przez moderatora] postrach wszystkich doradcow he he , inspekcjo pracy gdzie jestes przedluzyli mi umowe na 2 lata za 2 000 brutto rozboj w bialy dzien i obiecali zebeda jakies premie za pol roku he he [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
ja - 2013-03-29 14:56:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To po co przedłużałeś umowę, skoro Ci nie pasuje? Szukaj innej pracy...
zdjecie uzytkownika
lewy - 2013-04-03 20:34:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak ci [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dobrze za te pieniadze robic to rob ale ja spadamprzy najblizszej okazji ale na razie nie mam gdzie a jak sie boisz spotkania ze mna to podaj swoj adres to ci [usunięte przez admina słowo niecenzuralne][usunięte przez moderatora] ta premie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
XXXXXXX - 2013-04-19 13:17:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej,


Pracowałam przez ok rok w abrze, niestety nie moge powiedziec której...ani miastu...

Jak ktos ma jakies pytania niech pisze do mnie, chetnie odpowiem.
Powiem tyle ODRADZAM , PONIEWAZ:
1.MARNA KASA.
2. PRACOWNIK JEST WYKORZYSTYWANY DO KAZDEJ ROBOTY!
3. DOMINACJA KIEROWNIKA[usunięte przez moderatora] TAK SAMO REGIONALNI.
4. WYSCIG SZCZURÓW-PONIEWAZ TRZEBA ROBIC PLANY SPRZZEDAZOWE...;-)

ODRADZAM WAS.
zdjecie uzytkownika
franek - 2013-04-19 15:55:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
[usunięte przez moderatora]Ja mam fajnego regionalnego a i kasa po zmianie Prezesa i atmo super.
zdjecie uzytkownika
ddd - 2013-05-15 18:12:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
popieram
Mega abra! kasa marna, premi brak praca bez limitów, na magazynie 1 człowiek ZGROZA !! nie wolno nagodzin wykazywac....duzo by pisac się chciało
zdjecie uzytkownika
... - 2013-08-03 13:40:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pośrednie doprowadzenie oddziału w Gdańsku do ruiny jest wystarczającym powodem do zwolnienia, ale fakt człowiekiem jest nader sympatycznym.
Wymiana kierownika to pierwszy etap zmian kolejny zapewne wymiana personelu. Normalna procedura w sytuacji gdy oddział na siebie nie zarabia.
zdjecie uzytkownika
pracownikmega makabry - 2013-08-25 19:15:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wszedzie mobing we wrocławskiej placówce mega makabry [usunięte przez moderatora]
[usunięte przez moderatora] juz zaprowadzaja spokoj na sposob cmentarny zadnych prowizjiani premi po prostu 2000 brutto nie wolno palic fajek a [usunięte przez moderatora] trzeba predzej czy pozniej i tak ona padnie niech niemcy zaczna liczyc euro stracone to bedzie koniec kto to widzial roboc inwentaryzacje dwa razy w roku a i paz [usunięte przez moderatora] juz dostal [usunięte przez moderatora] bo chodzil w krótkich spodeneczkach nie moze juz siedziec w pokoju [usunięte przez moderatora] tylko dybac na hali sprzedazy jest to po prostu nierob i len dokwadratu moze go [usunięte przez moderatora] po tymposcie
zdjecie uzytkownika
Mega Abra wrocław - 2013-09-07 16:29:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciekawe co sądzicie o najbliższej przyszłości sklepu. Ewakuacja pracowników trwa??
zdjecie uzytkownika
Mega Abra - 2013-09-16 12:31:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Stabilność zatrudnieniaw Mega Abra Wrocław jes bliska zero.
Kierownik sklepu potrafi wezwać na zebranie na 8 rano i wręczyć wymówienia kilku osobom na raz odpowiedzialnym za część kupiecką. Teraz widać tego efekty ;-). Wszyscy czekają na więcej osób z grupy Tesco którzy będą bez szemrania wykonywać najbardziej głupie decyzje zwierzchnika. Nie wolno mieć własnych opinii i swojego zdania. Osoby z własnym zdaniem są zwalniane.
Praca przypomina czasy z początku biedronki. Prezes w pełni akceptuje pracą w stylu Tesco sprzed kilku lat. Steinhoff International Holdings Limited czeka tylko na zysk. Nie interesuje go poziom zarządzana i zadowolenie pracownika.
Nie polecam
zdjecie uzytkownika
Rys - 2013-09-30 18:43:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ARBA - niestety nie mam dobrych doświadczeń z tym sklepem ponieważ :
- brak kompetentnej obsługi ,
- wszystko od krzesła za kilka zł . w górę jest na zamówienie lub najmarniej z wystawy ,
- na pytanie o zniżkę jeżeli wezmę towar z wystawy usłyszałem " u nas rabaty się skończyły "
- brak możliwości zwrotu towaru , także przed zakupem proszę się zastanowić siedem razy ,
ponieważ po wpłaceniu zaliczki będzie już za późno ,
Ja osobiście NIE POLECAM
zdjecie uzytkownika
odważny - 2013-10-03 09:19:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Byłem długoletnim pracownikiem Abry, pracowałem na stanowisku kierowniczym i odszedłem z pracy choć sytuację finansową mam nieciekawą kredyty itp jak każdy.
Nie można jednak wszystkiego na pieniądze przeliczać, wszystkim piszącym jak to w Abrze źle mówię to prawda kolorowo nie jest ale gdzie jest? to prawda że często bezsens działań ludzi którzy decydują o kształcie firmy jest wzięty z filmów Stanisława Bareji, to prawda że zarobki niskie itp. tylko jak tak wszystkim źle to na miły Bóg miejcie odwagę powiedzieć stop to nie dla mnie. Ja to zrobiłem po tylu latach i zapewniam was warto było, życie i zdrowie ma się jedno a kasa raz jest raz jej nie ma.
zdjecie uzytkownika
wieloletni - 2013-10-03 11:24:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
W pełni się z Tobą zgadzam, jest w ABRA co raz gorzej, może i premie są, ale jakim kosztem!
zdjecie uzytkownika
prawda - 2013-10-09 00:26:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kupców pana [usunięte przez moderatora] tez i wszystkich kierowników faso tez zostali pan [usunięte przez moderatora] robia spokoj na sposob cmentarnydali podwyzki o 200 magazynierom a kiedy dla doradców handlowych [usunięte przez moderatora] wymien na litosc boska [usunięte przez moderatora] grupebo mega abra padnie we wrocławiu moze jakis dobry czlowiek zadzwoni i panu o tym wszystkim powie kturys z kierownikow z innych miast ktury pana zna i ratujmy ten sklep bo naprawde warto
zdjecie uzytkownika
prawda - 2013-10-25 22:47:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
dziasiaj mnie zwolnili z mega makabry i dobrze zycze powodzenia panu adamowi i darkowi zeby robili dalej te gówniane zmiany i redukcje personelu ze wzgledów finasowy dolek sklepu nie maja nawet odwagi spojrzec czlowiekowi w oczy przy wypowiedzeniu ale tak jest wszedzie zycze im jak najlepiej z tym sklepem ale w to watpie
zdjecie uzytkownika
Mega Abra wrocław - 2013-10-29 14:52:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ciekawe czy to już dno czy jeszcze Mega Abra Wrocław może być niżej. Poczekamy zobaczymy. Idea słuszna sklepu rozpoczęta na wzór POCO ((usunięte przez administratora))- wykonanie w postaci firmy która prowadzi sklepy do 1000 m2 dla klientów poniżej poziomu gruntu. Marzy im się już "czas mlecznej krowy" tyle że ta krowa z wymion krew puszcza. ;-)
zdjecie uzytkownika
Ja - 2013-10-31 22:34:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Mega Abra wrocław - 2013-10-29 14:52:36]:
Bardzo dobrze powiedziane :) Także czekam na tą krew :)
zdjecie uzytkownika
życzliwy - 2013-11-04 10:56:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Słyszeliście już ze p.TESCO doprowadził do wyrzucenia prawie całego działu szkoleń i juz podobno szykuje miejsca dla kolegów w operacji. Witaj TESCO-ABRO
zdjecie uzytkownika
Szukającypracy - 2014-01-04 12:43:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jaka jest sytuacja w ABRA Włocławek? Da się wytrzymać na stanowisku kasjer-doradca?
zdjecie uzytkownika
Były - 2014-01-09 14:50:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest ok.
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-07-30
Żródło: nuzle.pl
Stalowa Wola
(Podkarpackie)
ABRA S.A. to stale rozwijająca się sieć sklepów meblowych,posiadająca obecnie 83 sklepy na terenie całej Polski. Stanowi częśćmiędzynarodowego koncernu Steinhoff International, który jest jedną znajwiększych na świecie grup z branży wyposażenia wnętrz i artykułówgospodarstwa domowego.Obecnie poszukujemy kandydatów do pracy w naszym sklepie na stanowisku:Pracownik TechnicznyMiejsce pracy: Stalowa WolaOsoba na tym stanowisku odpowiedzialna będzie z
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
kasnienka - 2014-01-13 14:19:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam czy ma ktoś rozeznanie jako sprzedawca w abra jastrzebie zdrój? zarobki? i czy warto
zdjecie uzytkownika
Nowy - 2014-03-19 11:50:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Podstawa to masakra + do tego masz prowizje zależy od sklepu a jak jest małe miasto to ludzi mało i premie małe. Ale praca jako tako spokojna tylko trzeba czasem sie pokłócić bo magazyn daje [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z dostawami a ludzie na tobie sie skupiają.
zdjecie uzytkownika
oliwka - 2014-06-23 20:23:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie piszcie wulgaryzmów choć wiem ,że się cisną....Praca dla młodych którzy mieszkają jeszcze przy rodzicach...wtedy przeżyją. Zarobki? No cóż pracujesz na nie sam ile sprzedaż tyle masz oczywiście trzeba pamiętać że to nie bułki i musisz się nieźle na ćwiczyć żeby sprzedać meble....Na przyjaźnie w pracy nie masz co marzyć,niewykonalne. Kierownicy gnębią sprzedawców.,Regionalni gnębią kierowników a Regionalnego gnębi Kraków.Trzeba mieć mocne nerwy na rozmowy z kierownikiem lub regionalnym na temat swojej sprzedaży...a licznik klientów bije....Ogólnie nie jest kolorowo.....choć sama praca fajna,lubiłam ją ale zarządzanie,gnębienie o którym wspomniałam wyżej,zawziętość kto ile sprzedał,kto ile wypłaty dostał...tragedia.....Nie dla mnie...sroce z pod ogona nie wypadłam żeby tak dawać się traktować chcę wstawać do pracy z przyjemnością a nie mysleć i marzyć czy może uda mi się sprzedać zestaw ze skóry....żenada
zdjecie uzytkownika
OMF - 2014-06-24 01:09:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Najciekawsze jest to - jak piszesz - że kierownicy gnębią sprzedawców... Zastanawiam się jaki mają w tym cel.
zdjecie uzytkownika
petelski - 2014-07-25 14:41:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy p. Zaborowski jest wciąż menedżerem regionalnym?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ABRA S.A.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski