Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o ABRA

Pracowałeś w firmie ABRA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Rys - 2013-09-30 18:43:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ARBA - niestety nie mam dobrych doświadczeń z tym sklepem ponieważ :
- brak kompetentnej obsługi ,
- wszystko od krzesła za kilka zł . w górę jest na zamówienie lub najmarniej z wystawy ,
- na pytanie o zniżkę jeżeli wezmę towar z wystawy usłyszałem " u nas rabaty się skończyły "
- brak możliwości zwrotu towaru , także przed zakupem proszę się zastanowić siedem razy ,
ponieważ po wpłaceniu zaliczki będzie już za późno ,
Ja osobiście NIE POLECAM
zdjecie uzytkownika
odważny - 2013-10-03 09:19:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Byłem długoletnim pracownikiem Abry, pracowałem na stanowisku kierowniczym i odszedłem z pracy choć sytuację finansową mam nieciekawą kredyty itp jak każdy.
Nie można jednak wszystkiego na pieniądze przeliczać, wszystkim piszącym jak to w Abrze źle mówię to prawda kolorowo nie jest ale gdzie jest? to prawda że często bezsens działań ludzi którzy decydują o kształcie firmy jest wzięty z filmów Stanisława Bareji, to prawda że zarobki niskie itp. tylko jak tak wszystkim źle to na miły Bóg miejcie odwagę powiedzieć stop to nie dla mnie. Ja to zrobiłem po tylu latach i zapewniam was warto było, życie i zdrowie ma się jedno a kasa raz jest raz jej nie ma.
zdjecie uzytkownika
wieloletni - 2013-10-03 11:24:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
W pełni się z Tobą zgadzam, jest w ABRA co raz gorzej, może i premie są, ale jakim kosztem!
zdjecie uzytkownika
prawda - 2013-10-09 00:26:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kupców pana [usunięte przez moderatora] tez i wszystkich kierowników faso tez zostali pan [usunięte przez moderatora] robia spokoj na sposob cmentarnydali podwyzki o 200 magazynierom a kiedy dla doradców handlowych [usunięte przez moderatora] wymien na litosc boska [usunięte przez moderatora] grupebo mega abra padnie we wrocławiu moze jakis dobry czlowiek zadzwoni i panu o tym wszystkim powie kturys z kierownikow z innych miast ktury pana zna i ratujmy ten sklep bo naprawde warto
zdjecie uzytkownika
prawda - 2013-10-25 22:47:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
dziasiaj mnie zwolnili z mega makabry i dobrze zycze powodzenia panu adamowi i darkowi zeby robili dalej te gówniane zmiany i redukcje personelu ze wzgledów finasowy dolek sklepu nie maja nawet odwagi spojrzec czlowiekowi w oczy przy wypowiedzeniu ale tak jest wszedzie zycze im jak najlepiej z tym sklepem ale w to watpie
zdjecie uzytkownika
Mega Abra wrocław - 2013-10-29 14:52:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ciekawe czy to już dno czy jeszcze Mega Abra Wrocław może być niżej. Poczekamy zobaczymy. Idea słuszna sklepu rozpoczęta na wzór POCO ((usunięte przez administratora))- wykonanie w postaci firmy która prowadzi sklepy do 1000 m2 dla klientów poniżej poziomu gruntu. Marzy im się już "czas mlecznej krowy" tyle że ta krowa z wymion krew puszcza. ;-)
zdjecie uzytkownika
Ja - 2013-10-31 22:34:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Mega Abra wrocław - 2013-10-29 14:52:36]:
Bardzo dobrze powiedziane :) Także czekam na tą krew :)
zdjecie uzytkownika
życzliwy - 2013-11-04 10:56:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Słyszeliście już ze p.TESCO doprowadził do wyrzucenia prawie całego działu szkoleń i juz podobno szykuje miejsca dla kolegów w operacji. Witaj TESCO-ABRO
zdjecie uzytkownika
Szukającypracy - 2014-01-04 12:43:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jaka jest sytuacja w ABRA Włocławek? Da się wytrzymać na stanowisku kasjer-doradca?
zdjecie uzytkownika
Były - 2014-01-09 14:50:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest ok.
zdjecie uzytkownika
kasnienka - 2014-01-13 14:19:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam czy ma ktoś rozeznanie jako sprzedawca w abra jastrzebie zdrój? zarobki? i czy warto
zdjecie uzytkownika
Nowy - 2014-03-19 11:50:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Podstawa to masakra + do tego masz prowizje zależy od sklepu a jak jest małe miasto to ludzi mało i premie małe. Ale praca jako tako spokojna tylko trzeba czasem sie pokłócić bo magazyn daje [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z dostawami a ludzie na tobie sie skupiają.
zdjecie uzytkownika
oliwka - 2014-06-23 20:23:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie piszcie wulgaryzmów choć wiem ,że się cisną....Praca dla młodych którzy mieszkają jeszcze przy rodzicach...wtedy przeżyją. Zarobki? No cóż pracujesz na nie sam ile sprzedaż tyle masz oczywiście trzeba pamiętać że to nie bułki i musisz się nieźle na ćwiczyć żeby sprzedać meble....Na przyjaźnie w pracy nie masz co marzyć,niewykonalne. Kierownicy gnębią sprzedawców.,Regionalni gnębią kierowników a Regionalnego gnębi Kraków.Trzeba mieć mocne nerwy na rozmowy z kierownikiem lub regionalnym na temat swojej sprzedaży...a licznik klientów bije....Ogólnie nie jest kolorowo.....choć sama praca fajna,lubiłam ją ale zarządzanie,gnębienie o którym wspomniałam wyżej,zawziętość kto ile sprzedał,kto ile wypłaty dostał...tragedia.....Nie dla mnie...sroce z pod ogona nie wypadłam żeby tak dawać się traktować chcę wstawać do pracy z przyjemnością a nie mysleć i marzyć czy może uda mi się sprzedać zestaw ze skóry....żenada
zdjecie uzytkownika
OMF - 2014-06-24 01:09:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Najciekawsze jest to - jak piszesz - że kierownicy gnębią sprzedawców... Zastanawiam się jaki mają w tym cel.
zdjecie uzytkownika
petelski - 2014-07-25 14:41:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy p. Zaborowski jest wciąż menedżerem regionalnym?
zdjecie uzytkownika
Pracownik techniczny - 2014-08-07 21:37:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panowie ile zarabiacie na tej posadzie ? mi niedawno przedłużyli na dwa lata i to za 1680 brutto bo niby wszędzie teraz takie warunki dają dla technicznych.Z premią na rękę mam 1380 a zapierniczać trzeba bo sam na magazynie.
zdjecie uzytkownika
Kompit - 2014-08-08 01:04:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@pracownik techniczny Powiedz a w której pracy nie musisz zapychać cały czas żeby dobrych rezultatów nie osiągać? Według mnie cała wina leży w złym wynagrodzeniu pracownika które jest mocno zaniżane. Wystarczy porównać podobne stanowiska w polsce i gdzieś za granicą w kwestii zarobków. Różnica na pewno będzie znaczna, tym bardziej, że to co się naprawdę liczy jest w Polsce nie osiągalne. Niestety Abra nie jest wyjątkiem i innowacyjnego podejścia oraz zainteresowania myślę, że czasami brakuje. Stąd również pojawia się frustracja w pracy. Nie mniej jednak głęboko wierzę w Abrę, że w końcu ktoś zauważy to co się dzieje w firmie i zrobi z tym porządek raz na jakiś czas, albo preferencyjnie na zawsze.
zdjecie uzytkownika
Pracownik techniczny - 2014-08-09 17:35:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Że trzeba się narobić to ja wiem bo robiłem w gorszych miejscach i to bez umowy .Ja żadnej pracy się nie boję ale boli mnie że mi dadzą 100 zł " premii " a takiemu sprzedawcy prawie 600 a on w porównaniu ze mną to nie robi nic.Bywają dni że ludzi nie ma to siędzą na kanapach i nic nie robią cay dzień a ja mam rozplanowane roboty na cały tydzień.
zdjecie uzytkownika
galore - 2014-08-13 17:44:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@pracownik techniczny - sprzedawcy na swoje premie również muszą się na napracować, bo żebyś Ty mógł ja dostać - Oni muszą sprzedać.
Ciebie nikt nie opierniczy, że sprzedaż nie idzie, że kredyt siada - jest to m.in. cena za wyższe premie.
Poza tym zawsze możesz złożyć wniosek o przeniesienie na stanowisko sprzedawca :) i nic tylko czekać na premie :D
zdjecie uzytkownika
rafi - 2014-08-16 11:10:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [franek - 2013-04-19 15:55:34]:
Witam,
chciałbym się podzielić swoimi uwagami dotyczącymi telefonu stacjonarnego i komórkowego w sklepie ABRA w Szczecinie przy ulicy Mieszka I.
Mianowicie w tym sklepie chyba nikt nie pracuje a jeśli pracuje to totalnie olewa klienta który chciałby zasięgnąć jakiej kol wiek opinii o produktach. Ile razy można dzwonić pod numer telefonu komórkowego słyszeć w słuchawce "Abonent jest czasowo niedostępny"?? Dzwoniłem dziś 16.08.2014 r 20 razy !!! skandaliczne jest to że podawanie numeru stacjonarnego jest też totalną ignorancją z Waszej strony, ponieważ jak człowiek się połączy i wybierze tonowo że chce rozmawiać z pracownikiem sklepu to w słuchawce słyszy "błędnie wybrany numer".
Po co wam te numery telefonów skoro nikt nie odbiera?? i tak praktycznie można sobie dzwonić co dzień /tak właśnie robię - bez skutku/ do usr...j śmierci i nic... Nikt nie odbiera. Zlikwidujcie te numery, zwolnijcie ludzi, zamknijcie sklep jak nikt nie chce pracować i odbierać telefonu i będzie po sprawie, problem się rozwiąże..
Rafał ze Szczecina
zdjecie uzytkownika
bobo - 2014-08-31 23:40:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podobno z tej firmy odchodzą już najlepsi i najbardziej doświadczeni pracownicy?
zdjecie uzytkownika
miś - 2014-09-01 13:14:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bobo - 2014-08-31 23:40:37]:
A skąd masz takie informacje?
zdjecie uzytkownika
analityk - 2014-09-01 19:47:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pewnie pisał o sobie :-)
zdjecie uzytkownika
luk - 2014-09-10 18:26:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracownik techniczny ma 1800 brutto
zdjecie uzytkownika
Pracownik techniczny - 2014-09-18 23:31:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Panowie macie jakieś remonty teraz na sklepach ? U mnie 2 miesiące temu sam przestawiłem sam więcej niż połowę sklepu,trochę malowałem itp

Niedawno zmienił się dyrektor regionalny i teraz znowu wywracamy wszystko do gòry nogami bo ma być tak jak ona chce bo ona teraz nastała. I jeszcze by chciała abym najlepuej sam wszystko przestawił w ramach pensji nawet szafy tupu box 5 czy sypialnie .Oczywiście znowu malowanie bo Abra ponoć teraz zmienia barwy. I to wszystko robione jak najtańszym kosztem na moich barach. Wsztstko bez sensu , przestawianie wieszanie półek a potem znowu przestawianie i lepienie dziur i malowanie a w międzyczasie dostawy czy pakowanie towaru z expo.


masakra

Chcę się dowiedzieć czy u was też tak jest ?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ABRA
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x