logo ABRA

ABRA

Kraków

Opinie o ABRA

DoSan 2014-10-06 08:45
Pracowniku techniczny tak, tak jest wszędzie. Premii nie ma, marne zarobki. Wysiłek i checi włożone w pracę, nikt nie docenia. Premię masz tylko i wylacznie wtedy gdy sklep wyrobi 115 % obrotu. Malowanie sklepu bylo, burzenie scianek tez :-) Przestawianie, z miejsca na miejsc szaf narozników scianek. Szkoda slow.
4
lx pracownik techniczny 2014-10-29 19:17
Pareiko(usunięte przez administratora) na magazynie,rozladowyjesz dostawy,ladujesz transporty,skladasz meble,pakujesz expizycje (usunięte przez administratora)
Pracownik techniczny 2014-11-19 21:28
U mnie od ok 2 miesięcy wreszcie spokój.Pomalowałem z kolegą cały sklep,wszysyko stoi na swoich miejscach. Teraz tylko składam nowości na sklep,pakuje z expo , towar przyjmuje i wydaje.Przed świętami większy ruch więc moje jedyne zmartwienie to poupychać wszystko do magazynu 50m. A nie raz towar zostaje na dworze.Abra...
2
lc 2014-11-26 09:08
A co administrator usuwa ze na magazynie zarabia się 1800 zl brutto za ciężko harowe
1
ana 2014-12-10 10:43
Jak sie ma takiego "prezesa" jak pan K.to nie ma sie co dziwić że to nie hula...
1
ktoś 2014-12-10 19:55
Jesteś niedoinformowany/na, bo Pan K. od lat już nie jest prezesem... Oczywiście najwięcej do powiedzenia mają Ci co nie mają pojęcia co się w firmie dzieje.
3
xxx 2015-03-02 21:53
A kto w tej firmie jest teraz dyrektorem regionalnym, są tam tacy obecnie? Co w firmie słychać?
Do nowicjusz 2015-03-05 09:21
Daj spokój z franczyzą ! Z kilkunastu sklepów zostało tylko kilka. Nie wpadaj w długi - szkoda życia!.
klient 2015-06-02 15:19
to jest pacanie portal dla pracowników - a takowe żale wylewaj na forach dla konsumentów ( nic dziwnego ze nikt nie odbiera telefonu od "odwrotnie inteligentnych" :)
ps. klient nasz pan - to hasło z bangladeszu ;)
były 2015-07-19 17:58
Pracowałem w firmie, na stanowisku kierownika, to co się podobało to na pewno wpływ na to co się dzieje w firmie, nie jest to korporacja, praca na przeczekanie, bo nawet przy wyrobieniu wydawki w ponad 115 % za pensje nie da się żyć, nie ma dużego cisnienia na sprzeadaż, więc jeżeli chcesz mieć pracę w której nie musisz zostawać dużej, chcesz mieć spokój i jakąś stabilizację to praca w Abrze jest dla Ciebie, jeżeli chcesz zarobić przyzwoite pieniądze, nie wysyłaj tam CV,pozdrawiam
Cane Corso 2015-10-03 20:16
ABRA meble jest typową, zrobioną po polsku "Korporacją". w bardziej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nej firmie nigdy nie pracowałem.

Jakikolwiek czas poświęcony tej firmie jest czasem straconym.

Tylko dla desperatów.
4
Matuszczok 2015-10-04 16:48
Marne zarobki . Nie Polecam!!!
2
były pracownik 2015-11-03 19:44
Co masz na myśli pisząc "przyrządy, urządzenia"?
Był 2015-11-11 20:35
PaKosz kierownicy tam też niech niespodziewaja się trójki z przodu
Rafał 2015-12-14 16:05
Wymagania : robisz wszystko za minimum krajowe ,Totalne dno ! nie polecam
2
były 2015-12-14 19:13
O czym Ty piszesz? Jacy agenci nieruchomości w stolicy? Chyba Ci się firmy pomyliły...
ffg 2015-12-15 10:51
@roa bzdura totalna. Pracownik techniczny i 2000 - 3000 zł na ręke??
1
Rafal 2016-04-09 17:34
mówie o stanowisku Sprzedawcy
byly pracownik, 2016-06-19 17:24
Napisze najkrocej jak sie da. Robisz wszystko, sprzedaz, sprzatanie , magazyn, wydawanie. za najniższą krajową. Co ugrasz to Twoje. Wydawka to 50 tys netto ( za to masz 0 zł)
premia 0- 300(maks) na to trzeba 3 TIRY-y mebli sprzedać i wydać MIESIECZNIE !! Powodzenia. Odszedłem tam po kilku latach , bo praca dla desperatów.
5
Ghu 2016-06-29 16:01
Ja słyszałem że podobno dają kierownikom aneksy i robią prezenty w postaci podwyżek to decyzja naczelnego wodza?
1
Rozgoryczona 2016-06-29 18:54
Pracownicy Abry ! Czy możemy poruszyć temat urlopów w Abrze? W tej firmie ludzi traktuje się "przedmiotowo" . Najpierw obiecuje się urlopy, a potem nie pozwala się z nich korzystać ! A wszystko to pomysł Pani dyrektor Renaty G. , która notabene korzysta z urlopów w okresie wakacji. Czy z naszych pensji stać nas na wycieczki zagraniczne poza sezonem? Mam nadzieję że zgadzacie się ze mną- to co dzieje się w tej firmie przez rządy w/w Pani przechodzi ludzkie pojęcie ! Proszę pracowników o wpisy... Rozgoryczona.
19
fifi 2016-06-30 08:41
To nie jest pomysł Pani Renaty - od kiedy pamiętam był zakaz korzystania z urlopów w czasie wakacji i w grudniu. Wtedy jest największy ruch i sklepy po prostu muszą mieć obsadę. Z Renatą pracowałam długo i zawsze uważałam ją za najlepszę regionalną (bo takie stanowisko wtedy miała).
1
maciek 2016-07-07 15:35
nie wiem kto pracuje w rekrutacji abry... ale jak można dawać ogłoszenia z błędami i to notorycznie
2
zimek 2016-07-10 19:46
Kierownik sklepu jakie zarobki ? Otwieraja sklep w Zambrowie jestem zainteresowany tam pracowac. Czy warto ? Jakie minusy jakie plusy ?
Janek 2016-08-06 08:25
Witam.Również pracuję na magazynie.Od jakiegoś czasu irytuje mnie ,że są dni w których mam czas ale zupełnie nie mam co robić a potem przychodzi dostawa i np sporo nowych mebli na ekspozycję i to wszystko na wczoraj.Do tego wydawanie towaru i wpychanie np dużych materacy do osobówek bo ludziom szkoda na transport.Trzeba się tylko użerać z idiotami.Składam meble na sklep a ludzie psują np szafy przesuwane bo targają bez rozumu.Generalnie nie polecam.Zmieniam pracę bo drugie dziecko w drodze.
2
Tomek 2016-08-16 22:04
Z tego co wiem wynagrodzenie za pracę na magazynie jest identyczne dla wszystkich czy ktoś pracuje rok czy 7 lat. Może ktoś potwierdzić ? Obecnie 2 brutto
4
Poznań 2016-08-18 20:16
za moich czasów zarabiały dziewczyny po 4000 w w jednym z większych sklepów u nas w malutkim najwięcej wyciągnęłam 2700 ale to był rok może 2010 a teraz to nie wiem ale wyscig szczurów był bo prowizja od sprzedaży indywidualnej i takie wizytówki się dawało opowiedzcie coś jak jest teraz
pracownik techniczny 2016-09-06 13:00
Witam.Jeszcze pracuję.Pytanie do innych pracowników - czy u was też zarządzili ,, nowy wystrój ekspozycji " ? Mój sklep regularnie robi plany ale tym idiotom na górze się wyraźnie nudzi i teraz mam praktycznie cały sklep do przemeblowania żeby mogli się moją pracą pochwalić przed prezesem.A potem jak sie nie soodoba to będę od nowa przestawiał i malował bo przecież co ich tonie obchodzi że dopiero było zmieniane
6
pracownik techniczny 2016-09-06 13:00
Witam.Jeszcze pracuję.Pytanie do innych pracowników - czy u was też zarządzili ,, nowy wystrój ekspozycji " ? Mój sklep regularnie robi plany ale tym idiotom na górze się wyraźnie nudzi i teraz mam praktycznie cały sklep do przemeblowania żeby mogli się moją pracą pochwalić przed prezesem.A potem jak sie nie soodoba to będę od nowa przestawiał i malował bo przecież co ich tonie obchodzi że dopiero było zmieniane
3
werano 2016-09-09 01:29
no dobra, to proszę teraz o szczegóły - jak z prowizją? Co prowizja obejmuje? czy po prostu są progi np. 50 000 to norma, 70 000 tys to np prowizja? Czy zależy to od wielkości salonu?
Dodatkowo :
W abrze także są raty bądź ubezpieczenia? Jak to wygląda? Czy na ratach można zarobić?

jak to wszystko wygląda?
Rafal 2016-09-10 11:00
Zasadniczo dają umowę o pracę każdemu i to chyba jest jedyny plus ,przynajmniej jest tak w Warszawie ,atmosfera kiepska ,walka o klienta ,premie marne ,ogolnie szkoda czasu
4
Pracownik techniczny 2016-10-06 23:15
Największa ,, premia " dla pracownika z magazynu to astronomiczne 0,08 % wyliczne z minumim 115% lub więcej obrotu sklepu.

Ogólnie w pracy jest się zwykłym pionkiem który najwięcej robi a najmniej zarabia.Nikt Cie nie pichwali za ciężką pracę a zjebać to zawsze jak ma być coś zrobione na wczoraj a się nie zdąży bo kilka rzeczy jest na raz.
Plusem jest umowa o pracę na pełny etat od pierwszego dnia ,pewna pensja zawsze do 10 ,oraz praca pod dachem.
2
Pracownik techniczny 2016-10-06 23:16
Największa ,, premia " dla pracownika z magazynu to astronomiczne 0,08 % wyliczne z minumim 115% lub więcej obrotu sklepu.

Ogólnie w pracy jest się zwykłym pionkiem który najwięcej robi a najmniej zarabia.Nikt Cie nie pichwali za ciężką pracę a zjebać to zawsze jak ma być coś zrobione na wczoraj a się nie zdąży bo kilka rzeczy jest na raz.
Plusem jest umowa o pracę na pełny etat od pierwszego dnia ,pewna pensja zawsze do 10 ,oraz praca pod dachem.
1
Stasiu 2016-10-09 16:05
Powie ktoś z pracowników magazynu ile faktycznie bierzecie na rękę?
roa 2016-10-09 16:05
@rpkak a powiedz mi prosze jakich tutaj mn iej wiecej zarobkow sie mozna spodizewac? wiaodmo ze na kazdym stanowisku innych ale tak orientuacyjne pytam
1
mk 2016-11-03 20:02
Też tak uważam.
abra tt 2016-12-20 13:50
Abra to firma na wariackich papierach. . atmosfera w pracy w miejscu w ktorym dane bylo mi pracowac - porazka. Kobiey dzwigaja meble bo przeciez nie ma kto... marne poszanowanie dla pracownika i jego praw.. swoja droga klienci tez sa odpowiedzialni za taki stan rzeczy i producenci mebli , ktorzy ciagle cos myla.. pozdrawiam
4
hahah 2017-01-11 12:54
czysty szał wypłata też 2000 brutto :D
sparta 2017-01-12 14:35
Napiszcie proszę jak dłago trwa szkolenie na kierownika sklepu? i co obejmuje?
BoskaJola 2017-01-13 08:03
Witajcie, macie może info jak wyglada praca starszego referenta ds zakupów? Chodzi mi o zarobki, poziom stresu itd
malopolska 2017-02-04 16:23
witam.. praca w abrze wyglada tak : jesli umiesz ukrasc klienta swoim wspolpracownikom to dobrze zarobisz ale jestes wyzywany od najgorszych.. zreszta jest to nie w porzadku..ale brawa dla kierownikow i dla kierownictwa w Krakowie za brak dzialan w tym kierunku..trzeba byc swinia i sie dobrze zarobi a kierownik pochwali a czasami nawet menager.. nic tylko uszami klaskac..
8
Anonim 2017-02-11 21:35
Ponoć na tym zjeździe szych w Krakowie w przyszłym tygodniu mają być poruszane kwestie zarobków dla kierowników sklepów czy magazynierów.Ponoć coraz więcej ludzi odchodzi,bo firma nie szanuje wieloletnich pracowników a byle kto wzięty z ulicy na dzieñ dobry dostanie tyle ile dośwoadczony ogarnięty pracownik.
2
Nick 2017-02-21 17:28
Nie zawsze pod dachem, bo dostawę trzeba przyjąć a nie zawsze mieści się do magazynu.
3
Kierownik 2017-03-18 07:42
Pracuję w Firmie od 4 lat.
Wszystko zależy od sklepu na który trafisz, w jednym jest bardzo dobra atmosfera a w drugim porażka. W ostatnim czasie na rynku pracy rosną wynagrodzenia jednak nie obejmuje to Abry. Mistrzowie marketingu dalej myślą że gdy zrobią konkurs w którym będę miała możliwość zwiedzebia fabryki materacy to zaspokoi to moje potrzeby finansowe. Czasem myślę że to Firma z wielkimi ambicjami którą robi wszystko tanim kosztem.
Spotkanie w Krakowie ? To co usłyszałam przechodzi pojęcie. Jak ktoś z zarządu, prezes może powiedzieć publicznie takie rzeczy dotyczące zatrudnienia, wynagrodzeń.
Pracownik techniczny pracuje za minimum. Łamie wszystkie zasady BHP by podnieść kolejny mebel. Sprzedawca nawet przy braku klientów musi się tłumaczyć dlaczego nie ma obrotu, w żenujący ten sam sposób od kilku lat - korpojęzyk. A kierownik ? To już w ogóle żenujące.
W Firmie jedynie nadzieja w ludziach którzy dzwigaja ciężar pracy. Jeżeli odejdzie jedna lub dwie osoby ze sklepów które pracują od rana do nocy to wszystko się zawali. Jeszcze są ludzie ambitni (zwykle młodzi) którzy się starają i chwała im za to jednak to wszystko do pewnego czasu. Ja znalazłam pracę z mniejszą odpowiedzialnością za sporo wyższe wynagrodzenie.
Lek ? Albo opuścicie Firmę tak jak ja to robię albo będziecie ambitniakami perspektywą awansu co i tak wiele wam nie da. Być może czas by powstały u nas, u was związki zawodowe. Mogłabym książkę napisać o tej Firmie. Do mojego sklepu.już rok temu ciężko było znaleźć sprzedawcę.
10
Anonim 2017-04-15 10:12
W wielką sobotę wszystkie sklepy pozamykane tylko Abra jak zwykle otwarta.To samo we wtorek 2 maja.Ci co o tym decydują pewnie urlopują się już od tygodnia.Panie prezezie i reszta z Krakowa gardze wami.
6
Anty Abra 2017-04-16 13:50
Jak jest z urlopami w wakacje w waszych sklepach? Czy rzeczywiscie kierownik decyduje o tym? CZY tez macie tylko po tygodniu? Gdzie mozna zgloscic te sprawe? Inspekcja Pracy?
4
ona 2017-04-20 14:35
jesli chodzi o dni wolne to pracuje co prawda w innym sklepie ale wielka sobota jak i 2 maja pracujace
Nie polecam 2017-04-24 21:38
Najgorsi w tej firmie są kierownicy sklepów i regionalni.Wysokie mniemanie o sobie,kim to oni nie są.Myślą że jak rozkazują weź i zrób to są lepsi, poprzez wyżywanie się na pracownikach realizują swoje chore ambicje,żałośni karierowicze.Miałam taką kierowniczkę ale to już nie mój problem. Mopa do ręki nie weźmie,w sobotę do pracy nie przyjdzie a do urlopu to jest pierwsza,wielka pani kierowniczka.W dni świąteczne typu wigila czy sylwester też jej nigdy nie było a ja musiałam prawie zawsze.Do tego ciągłe naciski o plany i kredyty.Jak nie było klientów to goniła nas do sprzątania a sama na facebooku...

Zrezygnowałam z tej pracy bo już mnie to męczyło.Ten ciągły wyścig szczurów.Nic na siłę.
1
Nie polecam 2017-04-24 21:39
Najgorsi w tej firmie są kierownicy sklepów i regionalni.Wysokie mniemanie o sobie,kim to oni nie są.Myślą że jak rozkazują weź i zrób to są lepsi, poprzez wyżywanie się na pracownikach realizują swoje chore ambicje,żałośni karierowicze.Miałam taką kierowniczkę ale to już nie mój problem. Mopa do ręki nie weźmie,w sobotę do pracy nie przyjdzie a do urlopu to jest pierwsza,wielka pani kierowniczka.W dni świąteczne typu wigila czy sylwester też jej nigdy nie było a ja musiałam prawie zawsze.Do tego ciągłe naciski o plany i kredyty.Jak nie było klientów to goniła nas do sprzątania a sama na facebooku...

Zrezygnowałam z tej pracy bo już mnie to męczyło.Ten ciągły wyścig szczurów.Nic na siłę.
2
jeszcze obecna 2017-04-25 17:30
a ja właśnie rezygnuje bo juz mam odruch wymiotny,więcej nie przełknę.
1
Zostaw swoją opinię o ABRA - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ABRA