Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o makalu

Pracowałeś w firmie makalu i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-09-04 09:50:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jakies konkrety dotyczace wysokosci wynagrodzenia? Jak dobrze zaplaca to moge nawet bez wlasnego zdania pracowac:-)
zdjecie uzytkownika
monia - 2013-09-04 17:40:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na zarobki nie licz w makalu, najniższa krajowa czyli 1280 zł i wymagania jakby płacili krocie, ta firma to wielka porażka
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-09-17 10:42:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
1280 złotych to już na rękę mam nadzieję? a czego wymagają, skoro to takie wygórowane? i jaki zakres obowiązków szeregowwego pracownika?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-10-02 22:59:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowałam w tej firmie nie polecam dużo wymagają a pracuje się za grosze ,targety podnoszą za karę że się wypracowywało targety nie chcieli płacić premii to podnieśli targety szkoda gadać nie potrafią uszanować ludzi a to my ekspedientki pracowałyśmy na górę i taka jest polska rzeczywistość
zdjecie uzytkownika
- 2013-10-06 00:07:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowalam na kilinskiego w sklepie i powiem tak :nikt mnie jakos tam nie zjadl i wszystkie dziewczyny byly mile i pomocne ,a szefowa to super kobieta
zdjecie uzytkownika
Wiesia - 2013-10-08 22:15:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Mam pytanie odnośnie pracy na Kilińskiego - czy pani szefowa pozwala co jakiś czas na jakiegoś papieroska?
zdjecie uzytkownika
Ola - 2013-10-28 08:43:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
[usunięte przez moderatora]
Odradzam pracę tam, nie szanują ludzi [usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
e-ryk - 2013-11-14 09:12:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ - 2013-10-06 00:07:14]:
szefowa super? ha ha a umowę masz na stałe? Podwyżkę dostałaś? Nie odpowiadaj. Wiem że nie! pracujesz tam bo musisz, bo w innej pracy nie dasz sobie rady, dla tego to znosisz! To jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Nie polecam.
zdjecie uzytkownika
beabe - 2013-12-11 23:32:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
W pracy (usunięte przez administratora) zero mobilizacji tylko dołowanie mailami otwieraja sklepy w małych miejscowosciach a żądają kokosów. Człowiek może tam się starać i pracować dbać o salon a firma nie znając człowieka i tak sobie wymysli powód żeby go zwolnić.
Jedyne co cieszy wsparcie i szacunek klientek. Nieprawne podpisywanie odpowiedzialności materialnej by ją podpisać firma powinna zainstalować bramki lub wynająć ochronę o czym nie ma mowy a na salonie z reguły jest jedna dziewczyna jak cos zginie za wszystko się płaci. Wymagają czarno białego stroju ale za darmo nic nie ma trzeba samemu o to zadbać jedynie przy wyrobieniu targetu mozna liczyć na darmową rzecz ale to zależy od koordynatora czy sie ja dostanie bo jak zapomni się wyczyscić plam po poprzednikach albo malarzach można zapomnieć(mam na mysli poprzednich tajemców w których np obecnie znajduje sie salon. Więc sami ocencie czy warto. Juz bym wolała pracowac w rossmanie niz tam tam to chociaż socjal porządny jest. Dobrze jest tylko tam gdzie wyrabia się targiet nie wyrabiasz jestes złym sprzedawcą albo sie lenisz taka jest ich opinia, tylko lenie maudzą.
zdjecie uzytkownika
malutka - 2014-02-04 17:08:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Wiesia - 2013-10-08 22:15:18]:
Na Kilińskiego w jakim mieście? Bo może Ty pracowałaś dla kontrahenckiego a nie firmowego.
zdjecie uzytkownika
lu-iza - 2014-02-28 21:47:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie polecam (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
ewa - 2014-03-11 14:29:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [beabe - 2013-12-11 23:32:00]:
zgadzam sie wszystko prawda,człowiek pracuje ,wyciska siódme poty,jak idzie super to jestes a jak handel troche podupada to Cie nie ma wyrzucaja cie jak psa.Bramek nie ma a odpowiedzialnosc materialna trzeba podpisac.
zdjecie uzytkownika
klient - 2014-07-09 14:14:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wczoraj byłam w Grudziadzu w Makalu.Skad ta obsługa?zero zainteresowania klientem...weszłam ,a pani za biurkiem cos w komputerze robiła i w dokumentach grzebała...pożal sie Boże tej obsługi..a tyle fajnych dziewcZyn tam pracowało,które bardziej interesowały się klientem...
zdjecie uzytkownika
joka - 2014-07-09 18:50:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [klient - 2014-07-09 14:14:23]:
no ale zamiast szukać nowych odpowiedzialnych osób na niższe stanowiska jak to o którym piszesz to makalu szuka nowych ludzi przede wszystkim na regionalnych kierowników sprzedaży. Widocznie uważają, że w salonach ubrania same się sprzedadzą. Oby tylko to nie była dla nich zbyt złudna perspektywa....
zdjecie uzytkownika
Basia - 2014-07-19 10:24:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [klient - 2014-07-09 14:14:23]:
to ciekawe, co piszesz, bo dziewczyna z grudziadza ma opinie dobrego pracownika...
zdjecie uzytkownika
Kaśka - 2014-08-05 21:26:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jaka praca taka płaca...dziewczyna w Nakle jest dobra he he stoi przed sklepem i sie opala he he no ale jak tyle płacą i zabieraja z byle powodu premie to trzeba to wykorzystac i troszke sie poopalać ;-) polecam innym ekspedientką nie bądźcie naiwne opalać sie ! lato w końcu ! :-)
zdjecie uzytkownika
pajda - 2014-09-30 12:47:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Kaśka - 2014-08-05 21:26:52]:
makalu to dość ekskluzywna Polska marka odzieżowa, a wiadomo jak to bywa z ekskluzywnymi towarami w naszym kraju. Niestety , ale klientów w takich sklepach można zobaczyć rzadko, chociaż jak już jacyś wchodzą to nie żeby się porozglądać tylko już z pewnym postanowieniem , że na pewno coś dzisiaj kupią
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2014-10-20 20:04:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nikt nigdy mnie tak nie potraktował jak ta firma, potrzebowałam doświadczenia bo nigdzie nie chcieli mnie zatrudnić i akurat tam się udało na 2 miesiące bo sklep miał być zamykany, ale dobre i to pomyślałam i cieszyłam się jak głupia,gdybym wiedziała co mnie czeka usiadłabym na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w domu. Wynagrodzenie 6zł za godzinę, byłam sama więc odpowiedzialność ogromna, umowę przez pierwszy miesiąc zmieniano mi 2 razy aż w końcu w ogóle jej nie dostałam, w następnym miesiącu a i owszem na 700zł(ale to tylko na umowie dostane tak jak sie umawiałyśmy- tak mi mówiono). W pierwszym miesiącu wypłacono mi tak jak było powiedziane, natomiast co do drugiego to nie wiem czy śmiać się ze swojej głupoty czy nad nią płakać. Przyjechała wielka pani D i robiłyśmy remanent licząc wszystko ręcznie, praktycznie nic się nie zgadzało, a szefowa próbowała wmówić mi braki mojej poprzedniczki, wyszłam z płaczem. Pieniądze obiecane w następnym tygodniu, ani telefonu, ani smsa w końcu sama napisałam że potrzebuję pieniędzy(czułam się upokorzona żebrząc o swoje pieniądze)dostałam na konto 900zł i smsa że reszta jak rozliczy remanent w przyszłym tygodniu (minęły prawie dwa i żadnego kontaktu. Jestem pewna że niczego nie brakowało to nie sklep gdzie możliwa jest kradzież, ale wmówić teraz może mi wszystko, już nie chodzi o to ok. 200zł tylko o to że o niczym mnie nie poinformowano i potraktowano jak złodziejkę niesłusznie( chociaż pieniędzy tez naprawdę potrzebuję). Niestety nic nie mogę zrobić bo na umowie mam 700zł. Odradzam jakąkolwiek współpracę z tą firmą, życzę jej szybkiego upadku. Mam nadzieję, że karma wróci pani d (Celowo z małej litery).
zdjecie uzytkownika
rodan - 2014-10-26 03:44:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ktoś - 2014-10-20 20:04:40]:
pierwsza sprawa jest taka , że nie powinnaś się zgadzać na zaniżoną wysokość wynagrodzenia na umowie jeżeli taka sytuacja rzeczywiście miała miejsce. Po drugie to kierowniczka nie powinna obcinać Ci wynagrodzenia ze względu na braki bez wyjaśnienia, tzn. musiałabyś podpisywać , że rzeczywiście zgadzasz się z jej opinią
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2014-10-30 20:16:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rodan - 2014-10-26 03:44:58]:
Zgodziłam się na zaniżoną stawkę na umowie- zależało mi na pracy i nie myślałam że mnie oszuka. Napisała mi smsa, ze brakuje jakiegoś swetra, ale to na pewno nie był koszt 200zł, zresztą wiem że niczego nie brakowało i od kiedy to się inwentaryzację przeprowadza bez pracownika. Nic już nie zrobię bo na umowie mam 700,00zł
zdjecie uzytkownika
oszukana - 2014-10-31 11:24:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najgorsza firma
zdjecie uzytkownika
poddana - 2014-11-09 20:32:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie jest źle.Trzeba tylko pracować ,zresztą jak wszędzie.A wszędzie dobrze tam gdzie nas nie ma.Praca nie jest zła.Wynagrodzenie mogłoby być wyższe na taki ekskluzywny butik ale... jak nie masz nic to lepszy rydz....Wszędzie trzeba zasuwać za niską pensję a tym bardziej w małej mieścinie.Ja wspominam pracę dobrze, ale do RKS miałabym ale....ale to już nie ważne.Pozdrawiam wszystkie panie walczące
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2014-11-10 23:13:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [oszukana - 2014-10-31 11:24:11]:
Małe sprostowanie: po wielu bojach udało mi się odzyskać większą część brakującej kwoty. Ale moja opinia nie ulega zmianie.
zdjecie uzytkownika
szerman - 2014-11-13 19:23:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ktoś - 2014-11-10 23:13:08]:
i nie powinna ona ulegać zmianie, bo wynagrodzenie to jest po prostu coś co się pracownikowi za jego trudy należy , a nie coś o co trzeba z firmą zażarcie walczyć. To , że koniec końców się wypłacili to tylko ratuje im w pewien sposób honor, ale faktem jest , że wcale nie powinni doprowadzać do takich sytuacji
zdjecie uzytkownika
rozczarowana - 2014-11-15 13:06:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Większość opinie na temat tej firmy jest negatywna, niektóre są lekko przesadzone ale tylko lekko. Niestety prawdą jest iż firma nie szanuję pracownika w sposób odpowiedni i nie ma mowy o jakimkolwiek docenieniu. Wręcz przeciwnie jeśli jesteś osobą inteligentną, wyróżniającą się, mające nowe pomysły i umiesz wyrazić swoje zdanie popierając to argumentami, jesteś traktowana w tej firmie jako niewygodna i zagrożenie dla pracowników "wyższego szczebla" ( jeśli w ogóle można ich tak nazwać, bo często są to ludzie którzy nie potrafią nawet poprawnie po polsku się wysłowić i nie mają zielonego pojęcia o kierowaniu ludźmi), myślą że strasząc utratą pracy i ośmieszając na forum za pomocą e-maili spowodują u pracownika większą motywację do pracy ! Nie polecam tej firmy na dłuższą współpracę ( tylko jako okres przejściowy max 2-3 miesiące ). Nie znajdziecie tu możliwości rozwoju ( kierownicy regionalni zawsze są brani z zewnątrz), bo nas traktują jako niewykształconych, nic nie wiedzących i na niczym się nie znających sprzedawców, którzy maja tylko sprzedawać i nie zadawać żadnych zbędnych pytań, a tak naprawdę to od nas zależy jak dana kolekcja się przyjmie wśród klientek! Nie znajdziecie tu również zrozumienia i docenienia za włożony wysiłek i zaangażowanie. Żałuję, że poświęciłam tej firmie tyle mojego cennego czasu i zaangażowania. W zamian dostałam wypowiedzenie bez podania przyczyny, bo takie ma prawo pracodawca. Podsumowując stabilizacji w tej firmie to też nie znajdziecie. Zanim podejmiecie współpracę z tą firmą przemyślcie to trzy razy.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie makalu
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x