Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o makalu

Pracowałeś w firmie makalu i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
pajda - 2014-09-30 12:47:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Kaśka - 2014-08-05 21:26:52]:
makalu to dość ekskluzywna Polska marka odzieżowa, a wiadomo jak to bywa z ekskluzywnymi towarami w naszym kraju. Niestety , ale klientów w takich sklepach można zobaczyć rzadko, chociaż jak już jacyś wchodzą to nie żeby się porozglądać tylko już z pewnym postanowieniem , że na pewno coś dzisiaj kupią
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2014-10-20 20:04:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nikt nigdy mnie tak nie potraktował jak ta firma, potrzebowałam doświadczenia bo nigdzie nie chcieli mnie zatrudnić i akurat tam się udało na 2 miesiące bo sklep miał być zamykany, ale dobre i to pomyślałam i cieszyłam się jak głupia,gdybym wiedziała co mnie czeka usiadłabym na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w domu. Wynagrodzenie 6zł za godzinę, byłam sama więc odpowiedzialność ogromna, umowę przez pierwszy miesiąc zmieniano mi 2 razy aż w końcu w ogóle jej nie dostałam, w następnym miesiącu a i owszem na 700zł(ale to tylko na umowie dostane tak jak sie umawiałyśmy- tak mi mówiono). W pierwszym miesiącu wypłacono mi tak jak było powiedziane, natomiast co do drugiego to nie wiem czy śmiać się ze swojej głupoty czy nad nią płakać. Przyjechała wielka pani D i robiłyśmy remanent licząc wszystko ręcznie, praktycznie nic się nie zgadzało, a szefowa próbowała wmówić mi braki mojej poprzedniczki, wyszłam z płaczem. Pieniądze obiecane w następnym tygodniu, ani telefonu, ani smsa w końcu sama napisałam że potrzebuję pieniędzy(czułam się upokorzona żebrząc o swoje pieniądze)dostałam na konto 900zł i smsa że reszta jak rozliczy remanent w przyszłym tygodniu (minęły prawie dwa i żadnego kontaktu. Jestem pewna że niczego nie brakowało to nie sklep gdzie możliwa jest kradzież, ale wmówić teraz może mi wszystko, już nie chodzi o to ok. 200zł tylko o to że o niczym mnie nie poinformowano i potraktowano jak złodziejkę niesłusznie( chociaż pieniędzy tez naprawdę potrzebuję). Niestety nic nie mogę zrobić bo na umowie mam 700zł. Odradzam jakąkolwiek współpracę z tą firmą, życzę jej szybkiego upadku. Mam nadzieję, że karma wróci pani d (Celowo z małej litery).
zdjecie uzytkownika
rodan - 2014-10-26 03:44:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ktoś - 2014-10-20 20:04:40]:
pierwsza sprawa jest taka , że nie powinnaś się zgadzać na zaniżoną wysokość wynagrodzenia na umowie jeżeli taka sytuacja rzeczywiście miała miejsce. Po drugie to kierowniczka nie powinna obcinać Ci wynagrodzenia ze względu na braki bez wyjaśnienia, tzn. musiałabyś podpisywać , że rzeczywiście zgadzasz się z jej opinią
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2014-10-30 20:16:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rodan - 2014-10-26 03:44:58]:
Zgodziłam się na zaniżoną stawkę na umowie- zależało mi na pracy i nie myślałam że mnie oszuka. Napisała mi smsa, ze brakuje jakiegoś swetra, ale to na pewno nie był koszt 200zł, zresztą wiem że niczego nie brakowało i od kiedy to się inwentaryzację przeprowadza bez pracownika. Nic już nie zrobię bo na umowie mam 700,00zł
zdjecie uzytkownika
oszukana - 2014-10-31 11:24:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najgorsza firma
zdjecie uzytkownika
poddana - 2014-11-09 20:32:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie jest źle.Trzeba tylko pracować ,zresztą jak wszędzie.A wszędzie dobrze tam gdzie nas nie ma.Praca nie jest zła.Wynagrodzenie mogłoby być wyższe na taki ekskluzywny butik ale... jak nie masz nic to lepszy rydz....Wszędzie trzeba zasuwać za niską pensję a tym bardziej w małej mieścinie.Ja wspominam pracę dobrze, ale do RKS miałabym ale....ale to już nie ważne.Pozdrawiam wszystkie panie walczące
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2014-11-10 23:13:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [oszukana - 2014-10-31 11:24:11]:
Małe sprostowanie: po wielu bojach udało mi się odzyskać większą część brakującej kwoty. Ale moja opinia nie ulega zmianie.
zdjecie uzytkownika
szerman - 2014-11-13 19:23:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ktoś - 2014-11-10 23:13:08]:
i nie powinna ona ulegać zmianie, bo wynagrodzenie to jest po prostu coś co się pracownikowi za jego trudy należy , a nie coś o co trzeba z firmą zażarcie walczyć. To , że koniec końców się wypłacili to tylko ratuje im w pewien sposób honor, ale faktem jest , że wcale nie powinni doprowadzać do takich sytuacji
zdjecie uzytkownika
rozczarowana - 2014-11-15 13:06:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Większość opinie na temat tej firmy jest negatywna, niektóre są lekko przesadzone ale tylko lekko. Niestety prawdą jest iż firma nie szanuję pracownika w sposób odpowiedni i nie ma mowy o jakimkolwiek docenieniu. Wręcz przeciwnie jeśli jesteś osobą inteligentną, wyróżniającą się, mające nowe pomysły i umiesz wyrazić swoje zdanie popierając to argumentami, jesteś traktowana w tej firmie jako niewygodna i zagrożenie dla pracowników "wyższego szczebla" ( jeśli w ogóle można ich tak nazwać, bo często są to ludzie którzy nie potrafią nawet poprawnie po polsku się wysłowić i nie mają zielonego pojęcia o kierowaniu ludźmi), myślą że strasząc utratą pracy i ośmieszając na forum za pomocą e-maili spowodują u pracownika większą motywację do pracy ! Nie polecam tej firmy na dłuższą współpracę ( tylko jako okres przejściowy max 2-3 miesiące ). Nie znajdziecie tu możliwości rozwoju ( kierownicy regionalni zawsze są brani z zewnątrz), bo nas traktują jako niewykształconych, nic nie wiedzących i na niczym się nie znających sprzedawców, którzy maja tylko sprzedawać i nie zadawać żadnych zbędnych pytań, a tak naprawdę to od nas zależy jak dana kolekcja się przyjmie wśród klientek! Nie znajdziecie tu również zrozumienia i docenienia za włożony wysiłek i zaangażowanie. Żałuję, że poświęciłam tej firmie tyle mojego cennego czasu i zaangażowania. W zamian dostałam wypowiedzenie bez podania przyczyny, bo takie ma prawo pracodawca. Podsumowując stabilizacji w tej firmie to też nie znajdziecie. Zanim podejmiecie współpracę z tą firmą przemyślcie to trzy razy.
zdjecie uzytkownika
wez sie - 2014-11-25 11:33:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pajda - 2014-09-30 12:47:08]:
smieszna jestes. akurat wiekszosc wchodzacych to tacy, co chca tylko poogladac, a zeby cos sprzedac to musisz sie czasem napocic niezle. a czasem po pol godziny obslugi uslyszysz jeszcze: zastanowie sie... kiedy bedzie jakas przecena?... pomysle i najwyzej wroce... jeszcze popatrze w innych sklepach i najwyzej wroce...
zdjecie uzytkownika
czarny - 2014-11-27 22:42:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rozczarowana - 2014-11-15 13:06:18]:
uważasz , że to od sprzedawców zależy w jaki sposób dana kolekcja się u klientek przyjmie ? moim zdaniem sprzedawcy mają tutaj najmniej do gadania. Wiem , że podobno wciska się im kit , że to od nich zależy duży procent tego czy dany towar się sprzeda , ale to nic więcej jak bujdy. To zalezy od gustu klienta
zdjecie uzytkownika
mini - 2014-12-02 11:59:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Basia - 2014-07-19 10:24:46]:
Skąd wiesz, o którą dziewczynę z Grudziądza chodzi? :) Chyba sama sobie wystawiłaś tą opinię.
zdjecie uzytkownika
Kiti - 2014-12-05 10:17:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Żądają wiele a oferują mało . NIE POLECAM . I wszytko co robisz robisz zle....
zdjecie uzytkownika
Kiti - 2014-12-05 10:21:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Podpisujesz odpowiedzialność materialną i jak coś zginie to potrącają z marnej pensji...ŻENADA
zdjecie uzytkownika
ela - 2014-12-12 16:43:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Napiszcie proszę kilka dodatkowych info bo złożyłam cv na stanowiso sprzedawcy i zastanawiam się co dokładnie będzie należało do moich codziennych obowiązków?Czy otrzymam zakres mych obowiązków na piśmie? Czy dzienny czas pracy jest normowany? Z jakimi ludźmi będę miała przyjemność współpracować?
zdjecie uzytkownika
nowator - 2014-12-27 17:12:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ela - 2014-12-12 16:43:33]:
co do listy Twoich obowiązków to nie ma co liczyć oczywiście na jakiś wypis wszystkiego co masz robić. Zostaniesz raczej przeszkolona szybko z zakresu swoich obowiązków i będą obserwować czy aby na pewno radzisz sobie z nimi w odpowiedni sposób. A co do ludzi...to oczywiście zależy do jakiego miasta trafisz
zdjecie uzytkownika
Laku - 2014-12-29 17:14:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pajda - 2014-09-30 12:47:08]:
tą tandetę z chin nazywasz dość ekskluzywną Polska marką??
zdjecie uzytkownika
beth - 2015-01-03 08:47:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Makalu obsluga masakra Ekspedientki maja w nosie klietow Czegos takiego w zadnym sklepie nie widzialam Weszlam do sklepu -jest zima Peni zmopem po podlodze szoruje slady po sniegu, ogladam ciuchy za mna idzie druga pani i wszystko na wieszakach wyrownuje oczywiscie pani z mopem caly czas czujna i pucuje podloge Nik nie zapytal czy w czyms pomoc boa po co ? Czytajac te wszystkie opinie widze ze firma jest dziadowska
zdjecie uzytkownika
roksana25 - 2015-03-02 19:14:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie zgadzam się z niektórymi opiniami.Ja jako sprzedawca jestem dla klienta mogę mu pomóc ale nie plotkować.Jako klientka nie lubię sprzedawcy który od progu wita mnie słowami w czym mogę pomóc.Jesteśmy w ekskluzywnym sklepie czy spożywczaku.Podejście do klienta trzeba mieć to dar.Koło łodzi jest taki salon w którym szefowa to skarb.Doradzi, nauczy pomoże zrozumie i naprawdę dobrze płaci.
zdjecie uzytkownika
abc - 2015-06-15 23:04:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Makalu Grudziądz- zakupy 15.06.15- chyba pechowa data. fatalna obsługa, bez umiejętności obsługi terminala- Pani pyta się co znaczy SALE- przy płatności kartą. Poza tym bluzka, która fatalnie leży, Pani sprzedawczyni zachwala że super wygląda. Po co mam chodzić do sklepu, przecież ona ma doradzić, a tymczasem wciska kit. Więcej tam nie idę. Zakupy za 600 zł, obsługa na poziomie 0. Pani boi się o mano w kasie, a co tam niech będą dwa pobrania z konta, najważniejsze żeby u niej się zgadzało. Żenada. No i jeszcze komentarze na na szczupłym wszystko ładnie wygląda, a jak ktoś ma większy rozmiar to co ma zrobić?
zdjecie uzytkownika
klientka - 2015-06-30 10:50:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [abc - 2015-06-15 23:04:34]:
żenada,takich klientek jak Pani to dopiero ŻENADA,cieszcie się że ktoś wam coś doradzi,i Wami się zainteresuje,chyba że macie jakiś cel,stare dewotki,jestem tam stałą klientką,fakt że dziewczyny się tam zmieniają tylko ciekawe dlaczego,bo każda z nich była bardzo miła i sympatyczna ostatnio jak byłam to znowu nowa Pani trochę starsza bardzo sympatyczna,potrafiąca doradzić,byłam 16.06.15 w końcu może zostanie na dłużej jak będzie zmiana to znaczy że z firmą coś nie tak,trochę już słyszałam co się tam dzieje,tam trzeba zrobić porządek wyżej
zdjecie uzytkownika
Gosia - 2015-06-30 11:10:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [klientka - 2015-06-30 10:50:10]:
Witam,mieszkam w Grudziądzu,Makalu jak zaczynali to była dobra firma teraz masakra,sprzedawczynie bardzo miłe ale często się zmieniają ciekawe czemu,właśnie czytam i takie klientki opisujące bzdury to jakieś.....chore,bardzo miłe dziewczyny obsługują, ale towar zszedł na niski poziom pewnie nie ma sprzedaży i dlatego je zmieniają
zdjecie uzytkownika
Zaneta - 2015-06-30 13:13:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [abc - 2015-06-15 23:04:34]:
Czytam i szok chodzę tam od X czasu i zawsze miła obsługa,jestem co dostawa,co tydzień,prawda Panie się zmieniają,ale każda jest bardzo miła to chyba z firmą coś nie tak,TY kobieto nigdy się nie uczyłaś no faktycznie ŻENADA dla ciebie i wstyd a dla tych dziewczyn szczęście że takiej głupiej więcej nie zobaczą,całusy dla obsługi
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rozmowa standardowa,regionalna zarozumiała,brak profesjonalizmu
Pytania: dokładnie nie pamiętam,nerwy,ale Pani zamiast być miłą i uspokoić osoby przyjmujące jeszcze je bardziej denerwuje
zdjecie uzytkownika
Ania - 2015-06-30 15:25:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [abc - 2015-06-15 23:04:34]:
Przyszłam z pracy i czytam posty, o losie,trafić na tak głupiego klienta, który urodził się fenomenem,to szczęście dla sprzedającej że takiej baby już nie zobaczy,nawet opis ni kupy ni...się trzyma,kupuję tam, babki sprzedające super, faktycznie,się zmieniają, ale tam w firmie coś jest nie tak
zdjecie uzytkownika
Zaneta - 2015-07-01 09:24:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Zaneta - 2015-06-30 13:13:09]:
Nadmieniam że byłam w woj. kujawsko-pomorskie regionalna V.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie makalu

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy makalu?
Zadaj pytanie
alert