brak logo

makalu

Łódź

Opinie o makalu

nb 2013-08-13 00:40:37
800zł +400zł premii ,i tak najnizsza wychodzi
nie warto nawet tam cv składac
banda!!!
monia 2013-08-28 22:22:57
tylko najniższa krajowa, a premie tylko przy wykonaniu planu
monia 2013-08-28 22:31:22
Najlepiej trzymać się od tej firmy z daleka, tutaj fajne są tylko klientki i nic więcej. Ubrania bez polotu, odszyte z kiepskiego materiału a ceny wysokie, nawet rozmiary ubrań nie są prawdziwe,
monia 2013-09-01 10:25:10
plany są z kosmosu, trzymaj się z daleka od tej firmy, bo to kiepski pracodawca, tutaj można pracować tylko wtedy jak się nie ma własnego zdania i pozwalasz się poniżać byle komu,
monia 2013-09-04 17:40:06
na zarobki nie licz w makalu, najniższa krajowa czyli 1280 zł i wymagania jakby płacili krocie, ta firma to wielka porażka
anonim 2013-10-02 22:59:09
pracowałam w tej firmie nie polecam dużo wymagają a pracuje się za grosze ,targety podnoszą za karę że się wypracowywało targety nie chcieli płacić premii to podnieśli targety szkoda gadać nie potrafią uszanować ludzi a to my ekspedientki pracowałyśmy na górę i taka jest polska rzeczywistość
2013-10-06 00:07:14
pracowalam na kilinskiego w sklepie i powiem tak :nikt mnie jakos tam nie zjadl i wszystkie dziewczyny byly mile i pomocne ,a szefowa to super kobieta
Ola 2013-10-28 08:43:57
[usunięte przez moderatora]
Odradzam pracę tam, nie szanują ludzi [usunięte przez moderatora]
e-ryk 2013-11-14 09:12:04
szefowa super? ha ha a umowę masz na stałe? Podwyżkę dostałaś? Nie odpowiadaj. Wiem że nie! pracujesz tam bo musisz, bo w innej pracy nie dasz sobie rady, dla tego to znosisz! To jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Nie polecam.
2
beabe 2013-12-11 23:32:00
W pracy (usunięte przez administratora) zero mobilizacji tylko dołowanie mailami otwieraja sklepy w małych miejscowosciach a żądają kokosów. Człowiek może tam się starać i pracować dbać o salon a firma nie znając człowieka i tak sobie wymysli powód żeby go zwolnić.
Jedyne co cieszy wsparcie i szacunek klientek. Nieprawne podpisywanie odpowiedzialności materialnej by ją podpisać firma powinna zainstalować bramki lub wynająć ochronę o czym nie ma mowy a na salonie z reguły jest jedna dziewczyna jak cos zginie za wszystko się płaci. Wymagają czarno białego stroju ale za darmo nic nie ma trzeba samemu o to zadbać jedynie przy wyrobieniu targetu mozna liczyć na darmową rzecz ale to zależy od koordynatora czy sie ja dostanie bo jak zapomni się wyczyscić plam po poprzednikach albo malarzach można zapomnieć(mam na mysli poprzednich tajemców w których np obecnie znajduje sie salon. Więc sami ocencie czy warto. Juz bym wolała pracowac w rossmanie niz tam tam to chociaż socjal porządny jest. Dobrze jest tylko tam gdzie wyrabia się targiet nie wyrabiasz jestes złym sprzedawcą albo sie lenisz taka jest ich opinia, tylko lenie maudzą.
7
malutka 2014-02-04 17:08:00
Na Kilińskiego w jakim mieście? Bo może Ty pracowałaś dla kontrahenckiego a nie firmowego.
lu-iza 2014-02-28 21:47:55
Nie polecam (usunięte przez administratora)
1
ewa 2014-03-11 14:29:39
zgadzam sie wszystko prawda,człowiek pracuje ,wyciska siódme poty,jak idzie super to jestes a jak handel troche podupada to Cie nie ma wyrzucaja cie jak psa.Bramek nie ma a odpowiedzialnosc materialna trzeba podpisac.
klient 2014-07-09 14:14:23
wczoraj byłam w Grudziadzu w Makalu.Skad ta obsługa?zero zainteresowania klientem...weszłam ,a pani za biurkiem cos w komputerze robiła i w dokumentach grzebała...pożal sie Boże tej obsługi..a tyle fajnych dziewcZyn tam pracowało,które bardziej interesowały się klientem...
1
Basia 2014-07-19 10:24:46
to ciekawe, co piszesz, bo dziewczyna z grudziadza ma opinie dobrego pracownika...
1
Kaśka 2014-08-05 21:26:52
jaka praca taka płaca...dziewczyna w Nakle jest dobra he he stoi przed sklepem i sie opala he he no ale jak tyle płacą i zabieraja z byle powodu premie to trzeba to wykorzystac i troszke sie poopalać ;-) polecam innym ekspedientką nie bądźcie naiwne opalać sie ! lato w końcu ! :-)
ktoś 2014-10-20 20:04:40
Nikt nigdy mnie tak nie potraktował jak ta firma, potrzebowałam doświadczenia bo nigdzie nie chcieli mnie zatrudnić i akurat tam się udało na 2 miesiące bo sklep miał być zamykany, ale dobre i to pomyślałam i cieszyłam się jak głupia,gdybym wiedziała co mnie czeka usiadłabym na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w domu. Wynagrodzenie 6zł za godzinę, byłam sama więc odpowiedzialność ogromna, umowę przez pierwszy miesiąc zmieniano mi 2 razy aż w końcu w ogóle jej nie dostałam, w następnym miesiącu a i owszem na 700zł(ale to tylko na umowie dostane tak jak sie umawiałyśmy- tak mi mówiono). W pierwszym miesiącu wypłacono mi tak jak było powiedziane, natomiast co do drugiego to nie wiem czy śmiać się ze swojej głupoty czy nad nią płakać. Przyjechała wielka pani D i robiłyśmy remanent licząc wszystko ręcznie, praktycznie nic się nie zgadzało, a szefowa próbowała wmówić mi braki mojej poprzedniczki, wyszłam z płaczem. Pieniądze obiecane w następnym tygodniu, ani telefonu, ani smsa w końcu sama napisałam że potrzebuję pieniędzy(czułam się upokorzona żebrząc o swoje pieniądze)dostałam na konto 900zł i smsa że reszta jak rozliczy remanent w przyszłym tygodniu (minęły prawie dwa i żadnego kontaktu. Jestem pewna że niczego nie brakowało to nie sklep gdzie możliwa jest kradzież, ale wmówić teraz może mi wszystko, już nie chodzi o to ok. 200zł tylko o to że o niczym mnie nie poinformowano i potraktowano jak złodziejkę niesłusznie( chociaż pieniędzy tez naprawdę potrzebuję). Niestety nic nie mogę zrobić bo na umowie mam 700zł. Odradzam jakąkolwiek współpracę z tą firmą, życzę jej szybkiego upadku. Mam nadzieję, że karma wróci pani d (Celowo z małej litery).
1
ktoś 2014-10-30 20:16:04
Zgodziłam się na zaniżoną stawkę na umowie- zależało mi na pracy i nie myślałam że mnie oszuka. Napisała mi smsa, ze brakuje jakiegoś swetra, ale to na pewno nie był koszt 200zł, zresztą wiem że niczego nie brakowało i od kiedy to się inwentaryzację przeprowadza bez pracownika. Nic już nie zrobię bo na umowie mam 700,00zł
oszukana 2014-10-31 11:24:11
Najgorsza firma
poddana 2014-11-09 20:32:12
Nie jest źle.Trzeba tylko pracować ,zresztą jak wszędzie.A wszędzie dobrze tam gdzie nas nie ma.Praca nie jest zła.Wynagrodzenie mogłoby być wyższe na taki ekskluzywny butik ale... jak nie masz nic to lepszy rydz....Wszędzie trzeba zasuwać za niską pensję a tym bardziej w małej mieścinie.Ja wspominam pracę dobrze, ale do RKS miałabym ale....ale to już nie ważne.Pozdrawiam wszystkie panie walczące
ktoś 2014-11-10 23:13:08
Małe sprostowanie: po wielu bojach udało mi się odzyskać większą część brakującej kwoty. Ale moja opinia nie ulega zmianie.
1
rozczarowana 2014-11-15 13:06:18
Większość opinie na temat tej firmy jest negatywna, niektóre są lekko przesadzone ale tylko lekko. Niestety prawdą jest iż firma nie szanuję pracownika w sposób odpowiedni i nie ma mowy o jakimkolwiek docenieniu. Wręcz przeciwnie jeśli jesteś osobą inteligentną, wyróżniającą się, mające nowe pomysły i umiesz wyrazić swoje zdanie popierając to argumentami, jesteś traktowana w tej firmie jako niewygodna i zagrożenie dla pracowników "wyższego szczebla" ( jeśli w ogóle można ich tak nazwać, bo często są to ludzie którzy nie potrafią nawet poprawnie po polsku się wysłowić i nie mają zielonego pojęcia o kierowaniu ludźmi), myślą że strasząc utratą pracy i ośmieszając na forum za pomocą e-maili spowodują u pracownika większą motywację do pracy ! Nie polecam tej firmy na dłuższą współpracę ( tylko jako okres przejściowy max 2-3 miesiące ). Nie znajdziecie tu możliwości rozwoju ( kierownicy regionalni zawsze są brani z zewnątrz), bo nas traktują jako niewykształconych, nic nie wiedzących i na niczym się nie znających sprzedawców, którzy maja tylko sprzedawać i nie zadawać żadnych zbędnych pytań, a tak naprawdę to od nas zależy jak dana kolekcja się przyjmie wśród klientek! Nie znajdziecie tu również zrozumienia i docenienia za włożony wysiłek i zaangażowanie. Żałuję, że poświęciłam tej firmie tyle mojego cennego czasu i zaangażowania. W zamian dostałam wypowiedzenie bez podania przyczyny, bo takie ma prawo pracodawca. Podsumowując stabilizacji w tej firmie to też nie znajdziecie. Zanim podejmiecie współpracę z tą firmą przemyślcie to trzy razy.
3
wez sie 2014-11-25 11:33:46
smieszna jestes. akurat wiekszosc wchodzacych to tacy, co chca tylko poogladac, a zeby cos sprzedac to musisz sie czasem napocic niezle. a czasem po pol godziny obslugi uslyszysz jeszcze: zastanowie sie... kiedy bedzie jakas przecena?... pomysle i najwyzej wroce... jeszcze popatrze w innych sklepach i najwyzej wroce...
3
mini 2014-12-02 11:59:23
Skąd wiesz, o którą dziewczynę z Grudziądza chodzi? :) Chyba sama sobie wystawiłaś tą opinię.
1
Kiti 2014-12-05 10:17:41
Żądają wiele a oferują mało . NIE POLECAM . I wszytko co robisz robisz zle....
5
Kiti 2014-12-05 10:21:48
Podpisujesz odpowiedzialność materialną i jak coś zginie to potrącają z marnej pensji...ŻENADA
3
Laku 2014-12-29 17:14:20
tą tandetę z chin nazywasz dość ekskluzywną Polska marką??
2
beth 2015-01-03 08:47:55
Makalu obsluga masakra Ekspedientki maja w nosie klietow Czegos takiego w zadnym sklepie nie widzialam Weszlam do sklepu -jest zima Peni zmopem po podlodze szoruje slady po sniegu, ogladam ciuchy za mna idzie druga pani i wszystko na wieszakach wyrownuje oczywiscie pani z mopem caly czas czujna i pucuje podloge Nik nie zapytal czy w czyms pomoc boa po co ? Czytajac te wszystkie opinie widze ze firma jest dziadowska
1
roksana25 2015-03-02 19:14:38
Nie zgadzam się z niektórymi opiniami.Ja jako sprzedawca jestem dla klienta mogę mu pomóc ale nie plotkować.Jako klientka nie lubię sprzedawcy który od progu wita mnie słowami w czym mogę pomóc.Jesteśmy w ekskluzywnym sklepie czy spożywczaku.Podejście do klienta trzeba mieć to dar.Koło łodzi jest taki salon w którym szefowa to skarb.Doradzi, nauczy pomoże zrozumie i naprawdę dobrze płaci.
1
abc 2015-06-15 23:04:34
Makalu Grudziądz- zakupy 15.06.15- chyba pechowa data. fatalna obsługa, bez umiejętności obsługi terminala- Pani pyta się co znaczy SALE- przy płatności kartą. Poza tym bluzka, która fatalnie leży, Pani sprzedawczyni zachwala że super wygląda. Po co mam chodzić do sklepu, przecież ona ma doradzić, a tymczasem wciska kit. Więcej tam nie idę. Zakupy za 600 zł, obsługa na poziomie 0. Pani boi się o mano w kasie, a co tam niech będą dwa pobrania z konta, najważniejsze żeby u niej się zgadzało. Żenada. No i jeszcze komentarze na na szczupłym wszystko ładnie wygląda, a jak ktoś ma większy rozmiar to co ma zrobić?
3
klientka 2015-06-30 10:50:10
żenada,takich klientek jak Pani to dopiero ŻENADA,cieszcie się że ktoś wam coś doradzi,i Wami się zainteresuje,chyba że macie jakiś cel,stare dewotki,jestem tam stałą klientką,fakt że dziewczyny się tam zmieniają tylko ciekawe dlaczego,bo każda z nich była bardzo miła i sympatyczna ostatnio jak byłam to znowu nowa Pani trochę starsza bardzo sympatyczna,potrafiąca doradzić,byłam 16.06.15 w końcu może zostanie na dłużej jak będzie zmiana to znaczy że z firmą coś nie tak,trochę już słyszałam co się tam dzieje,tam trzeba zrobić porządek wyżej
1
Gosia 2015-06-30 11:10:47
Witam,mieszkam w Grudziądzu,Makalu jak zaczynali to była dobra firma teraz masakra,sprzedawczynie bardzo miłe ale często się zmieniają ciekawe czemu,właśnie czytam i takie klientki opisujące bzdury to jakieś.....chore,bardzo miłe dziewczyny obsługują, ale towar zszedł na niski poziom pewnie nie ma sprzedaży i dlatego je zmieniają
1
Zaneta 2015-06-30 13:13:09
Czytam i szok chodzę tam od X czasu i zawsze miła obsługa,jestem co dostawa,co tydzień,prawda Panie się zmieniają,ale każda jest bardzo miła to chyba z firmą coś nie tak,TY kobieto nigdy się nie uczyłaś no faktycznie ŻENADA dla ciebie i wstyd a dla tych dziewczyn szczęście że takiej głupiej więcej nie zobaczą,całusy dla obsługi
Ania 2015-06-30 15:25:09
Przyszłam z pracy i czytam posty, o losie,trafić na tak głupiego klienta, który urodził się fenomenem,to szczęście dla sprzedającej że takiej baby już nie zobaczy,nawet opis ni kupy ni...się trzyma,kupuję tam, babki sprzedające super, faktycznie,się zmieniają, ale tam w firmie coś jest nie tak
1
Zaneta 2015-07-01 09:24:33
Nadmieniam że byłam w woj. kujawsko-pomorskie regionalna V.
1
regina 2015-07-06 15:52:58
Panie klientki z Grudziądza mają rację, że to firma ma jakiś problem, bo wierzyć się nie chce, że trzecia czy czwarta ekspedientka się nie nadaje i trzeba ją zwolnić. Ale w tej firmie nie szanuje się pracownika, jak coś źle, to out, znajdzie się inna na twoje miejsce.
3
ola 2015-08-19 20:16:22
Pracowałam nadgodziny za które miałam mieć płacone.Obiecanki nawet o pensje musiałam się prosić,a pieniądze za nadgodziny mogłam zapomnieć.Czysty wyzysk.Okropna firma nie polecam.Szkoda czasu.
2
gaość 2016-03-03 10:28:33
Firma wyzyskująca pracowników ogromne wymagania marne zarobki niemiła atmosfera. Jeżeli możecie unikać
3
monka 2016-03-05 00:39:03
Studentki? Zapomnijcie.
2
anita 2016-06-11 12:32:04
Obsługa w salonie w Łodzi, to dopiero jest brak poszanowania w stosunku do klienta, wyniosłe nieuprzejme ekspedientki zainteresowane wyłącznie sobą

2
Aneczka 2016-07-07 15:01:06
Od ponad 2 miesięcy pracuje w Makalu. Muszę przyznać,że troche inaczej przedstawiano mi pracę przed zatrudnienie. Do wszystkiego przypisane jest tysiące papierów,odbieranie dostaw to koszmar,zdjąć folie,zmienić wieszak,zmienić koralik itd... ciężka robota. Wymagają utrzymania perfekcyjnej czystości na sklepie co wymaga czasami zostania po godzinach,ale czy ktoś widział pieniądze? Ciągłe sprawdzanie,porównywanie wyników,tabelki i rozliczenia. Nie wyrabiasz targety,to znaczy ze jesteś do niczego.. a pieniądze? Wypłata raz 5,raz 8,a raz 2 dnia miesiąca..
4
Edzio 2016-07-09 09:08:19
Jest taka możliwość, tylko musisz mieć przypisaną grupę inwalidzka. Jak masz takie papiery wyślij CV mailem do makalu i dopisz ze masz grupę inwalidzka.
Edzio 2016-07-09 09:30:37
Coś tam słyszałem ze szukają na magazyn, ale nie wiem co dokładnie tam się robi. Czy chodzi o ciuszki, czy też przy tkaninach. Wyślij CV z listem motywacyjnym na stanowisko pracownika fizycznego. Jak masz jakieś doświadczenie techniczne np. Uprawnienia elektryka, spawacz itp tez dopisz.
Edzio 2016-07-09 10:44:47
Wysłać CV nic nie kosztuje, a może szykują się zmiany w biurze. Co do doświadczenia to pewnie zależy na jakim konkretnie dziale. Sadze ze średnie wystarcza z jakimś doświadczeniem zawodowym. Ale na to wedlug mnie nie ma reguły.
Nina 2016-07-18 20:38:31
Dowiedziałam się że poszukują dziewczynę na recepcję,
To oferta dla dziewczyn z grupą
Asik 2016-07-20 23:06:05
Ta rzekomo tandeta "z chin" nosi się bardzo dobrze nawet kilka lat więc opinia jest nie na miejscu. Mam kilka rzeczy z tej firmy które kupiłam parę lat temu i gdybym stała lepiej finansowo dalej bym od nich kupowała. Nic się nie rozłazi na szwach i tkaniny są wysokiej jakości (np. spodnie od ryłka rozchodzą się na szwach). Nie pierwszy raz spotkałam się ze złą opinią odnośnie złego traktowania pracowników i jest to jedyne zastrzeżenie do nich choć nie dotyczy mnie - klienta a mam zdanie, że dobra praca powinna być dobrze opłacana i doceniana przez pracodawcę a jakość, przy wszechobecnej "bylejakości" wyjątkowo dobra.
2
Nina 2016-07-26 08:39:54
Na recepcję to tylko główna siedziba Makalu w Łodzi
Nina 2016-07-26 08:40:47
Na recepcję to tylko główna siedziba Makalu w Łodzi
Eryk 2016-10-15 17:13:19
Makalu idzie na dno!!!!!!!!!!!!!!!!!1
narnia 2016-10-15 17:23:43
a twoim zdaniem niby dlaczego miałoby tak się stac i jakie są tego objawy? nie wierze w to, jakoś tego nie widać - a poza tym są przecież nowe rekrutacje w dużej ilości na kierowników regionów więc to dobrze świadczy o kondycji firny
1
Zostaw swoją opinię o makalu - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie makalu