brak logo

Global Work Sp.zo.o

Zabrze

Opinie o Global Work Sp.zo.o

Tata 2014-06-27 12:15:14
Dobra, dopraszać się o robotę, ale w jakim sensie? nie mają nowych zleceń dla pracowników i siedzą tam bez pracy? Jeśli jesteś pracownikiem MAMO to chciałbym od Ciebie usłyszeć coś więcej o warunkach jakich mogę się spodziewać tam na miejscu?
1
Siostra 2014-06-27 17:28:03
czy ty z choinki się urwałeś Tato czy co?Global Work jest społką zależną od Kaefer,Kaefer nie ma roboty to i Global nie ma,
jak ci sie wydaje?dzwonisz i jedziesz?
gdzie siedzą bez pracy?w domu na tyłku...
obudź się chłopie,forum ci sie nie pomyliło?znasz zasady pracy w firmie Global na kontraktach?
Tata 2014-06-30 14:00:40
No właśnie nie do końca je znam bo naa ich stronie internetowej niestety nie mogę się doczytać. Chętnie usłyszę od osoby doświadczonej już w tej branżyi osoby która pracowała dla Global Work, jak to wszystko wygląda. Jeśli mówisz o kontraktach, to jestem ciekaw jak długie kontrakty się podpisuje. Jakie to są okresy czasu? Więcej pytań zadam jak troszkę mi rozjaśnicie jak to wygląda, a nasuwają się mi kolejne...
1
kono 2014-08-29 14:34:59
cześć wszystkim, właśnie pojawiło się w necie ogłoszenie o pracę w tej firmie dla monterów izolacji, mam pytanie:
1. jak wygląda proces rekrutacji na to stanowisko
2. jaką dają umowę o pracę (czy trzeba założyć swoją działalność ?)
3. jaka jest stawka godzinowa na tym stanowisku
4. za co odliczają od wypłaty (przeloty, zakwaterowanie ?)
5. gdzie ma być ewentualnie ta praca
bardzo proszę o odpowiedź
Pozdrawiam
szkot 2014-09-01 14:41:25
Siema, zadzwon se do globala tam Ci powiedza co i jak. global szuka ludzi dla kefera. to niejest ich oferta. kasa jak trzeba. pozdro
sporo info 2014-09-02 12:33:35
no a nie możesz szkocie tutaj nic napisać ;> nie wiem czy można tak zadzwonić do firmy i oni tak wszystko od razu ujawnią. ja z doświadczenia wiem, że takie procesy to raczje ukryte są, żęby konkurencja nie wiedziała co i jak. Mnie to najbardziej kasa intersuje na takim stanowisku. reszta jest jakoś do przeżycia - dlatego napiszcie jaka kasa?
barf 2014-09-26 19:18:42
dam 8tysiecy za prace w norwegi jako monter izolacji
2
dasz? 2014-09-28 02:16:43
jak to dasz? jakis to ma związek z globalworkiem ? jak tak oferujesz to może jakieś szczegóły... np to ile godzin dziennie pracy na jak dlugo gdzie dokladnie w norwegii...duzo na pewno jest rzeczy ktore powinny zostac powiedziane. a przede wszystkim brakuje jednego - konkretnego kontaktu do osoby
barf 2014-09-28 09:57:45
przynajmniej na rok pracy w Norwegi w systemie dwa na dwa lub dwa na trzy tygodnie pracy nr telefonu ( usunięte przez administratora )
nickolas 2014-10-05 16:23:43
Może to być Karsto w Norwegii jest to rafineria gazu Statoil. Naprawdę pracuje się tam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] eby się tam dostac musisz zdać Test komputerowy poźniej zostaje ci site test. Wiem bo tam pracuje
1
praca 2014-10-13 04:21:45
@nickolas to skoro tam pracujesz to napisz jeszcze coś wiecej o samych warunkach pracy, ciekawi mnie jak to wygląda od strony pracownika. Tak właściwie to co na tymteście komputereowym jest? Pewnie nie tak łatwo go zdać. chciałem właśnie jechać do norwegii bo ostatnio czytałem na blogu jednym, że tam na prawdędobrze można zaoszczędzić.
1
nickolas 2014-10-13 22:04:37
Warunki pracy są na bardzo wysokim poziomie. Mamy bardzo restrykcyjne BHP. Wszędzie są inspektorzy HMS to BHP. Statoil nie pozwoli sobie na jakieś niedociągnięcia. Czas pracy jest przestrzegany, trzeba przestrzegać przerw bo jak nie to dostaniesz warringa i raport. Jak przestrzega się zasad to nic Ci nie bedzie. Musisz używać rękawic, specjalnych kombinezonów, w zależności Co robisz zawsze musisz przemyślec swoją pracę i zminimalizować zagrożenia. Język angielski jest wymaganym minimum chyba że znasz norweski. O testach nie mogę nic napisać ale Masz 3 próby i nie możesz się pomylić na alarmach. Jak to wszystko zdasz to dasz sobie radę. Ogólnie to robota ruszy tam raczej od nowego roku. Może coś będzie w grudniu
Kierw 2014-10-28 12:13:09
Praca w Norwegii jest bardzo kusząca mozna zarobic dobre pieniadze. Jedyny minus jaki zauwazam to, rozłąka z bliskimi. Dla kazdego jest to minus, z kim bym nie rozmawial, czy z ludzmi, ktorzy przyjechali do Polski pracowac z zagranicy czy samemu bedąc w pracy zagranica. No ale przsynajmniej wiadomo za co się pracuje :)
karsto 2014-12-02 20:08:45
hej,kiedy ta robota na Karsto?
Stachu 2014-12-07 16:57:30
Ciezki site test , QC pilnuje jakosci
ale trzeba sobie radzic byli tez tacy co kontrakt przelazili , kurs na komputerach banał
slyszalem o nowym site test jest na niego 5 dni po 7,5 h
foamglass + blocha
nickolas 2014-12-17 21:48:47
Robota na Karsto ma ruszyć od lutego. Chociaż izolatorzy już tam robią
beny 2014-12-21 09:17:41
A orientuje sie ktos jaka rotacja tam bedzie na Karsto
szkot 2014-12-22 10:44:04
jeszcze nie wiadomo..
szkot 2015-01-30 13:59:13
12-9 jurz ruszyla
superizoler 2015-01-30 16:58:00
Do wszystkich którzy marzą o załapaniu się na projekt KARSTO !!!
Wszyscy pseudofachowcy z j.angielskim nie mają szans aby przejść sitest na nowym modelu i przy bardzo skrupulatnej ocenie nowego QC z KAEFERA szkoda waszego czasu. Wjazd na projekt mają pierwszeństwo byli pracownicy BEERENBERGA na Karsto czyli byłego PROJEKTPARTNERA którzy aktualnie sa zatrudnieni w firmie IMO Offshore AS i która to firma już podpisała kontrakt na dostarczenie około 40 swoich pracowników na projekt !!!
Załapiesię jeszcze kilkanaście osób z GLOBALA ale na pewno nikt przypadkowy !!!
superizoler 2015-01-30 17:15:16
Aha zapomniałem jeszcze dodać, że na Karsto wchodzi również STS GRUPPEN AS z byłymi pracownikami PROSJEKTPARTNERA na tym projekcie tylko ,że to litwińcy wszyscy z FAGBREFAMI !!!
Czy jeszcze jakieś pytania !!!
superizoler 2015-01-30 17:24:56
ale żeby nie wiało zbytnio pesymizmem mam również dobrą wiadomość dla tych którzy już zwątpili. Otóż z Norwegii zostały wyrzucone KRAPKOWICE !!!
VENTOR przejął ich projekt na EGERSUNDZIE i będzie potrzebował dużo ludzi bez angielskiego. Tak więc wszyscy na Ventor !!! Tylko co to za firma ?
hiper_izoler 2015-01-30 19:47:21
Ventor firma miodzio,a Multiserwis sam się de facto wyrzucił z Norwegii.
dydy 2015-02-10 13:51:10
niestety koledzy dzwonilem do firmy ventor dwa razy w przeciagu 2 tygodni nic nie maja, a jak juz cos maja to mowi babka ze wystarczaja im ci ludzie co sa juz sprawdzeni i pracowali dla nich
vibowit 2015-02-28 11:41:55
jakoś Multiserwis dalej pracuje w Egersundzie dopiero wstałem po nocnej zmianie
janek 2015-03-02 17:23:46
to to skad te dziwne opinie się wzięły? a jaka jest atmosfera w Global Work Sp.zo.o jeśli chodzi o pacownikóe, tez takie dziwne plotki krążą czy nie? widziałem od nich fajną oferte pracy na Site Managera, wiecie moz ejak w praktyce wygląda praca osoby zatrudnionej na tym stanowisku? Pomóżcie prosze.
marek 2015-03-22 08:59:29
Znajac sie troche na robocie ale nie znajac jezyka angielskiego czy jest szansa na zatrudnienie w firmie-NORWEGII-czytajac posty doszedlem do wniosku ze liczy sie tylko jezyk czy ktos normalny moglby potwierdzic lub zaprzeczyc
bron 2015-03-22 14:56:22
Firma GLOBAL WORK powstała w czerwcu 2007 będąc odpowiedzią na rosnące potrzeby rynku w zakresie technicznych zawodów specjalistycznych. Ich usytowanie w Zabrzu dodatkowo pomaga im na łatwość w wyłapywaniu specjalistów z poszczególnych branż. A wiadomo , że w tej części kraju chętnych do pracy technicznej nie brakuje
Luiz 2015-04-07 20:16:25
Rzeczywiście ulokowanie takiej firmy na terenie Śląska wydaje się być strzałem w dziesiątkę chociaż nieco dalej mieszkający na zachód pewnie nie zastanawiają się za wiele tylko wyjeżdżają za granicę do Niemiec. Ciężko się dziwić, skoro zarobki są zupełnie nieporównywalne. Ale powracając do tematu - jakiś sukces w global work jest możliwy do odniesienia?
nickolas 2015-04-14 21:25:13
Głównie język, pozniej lata pracy i norsok 501 chyba ze masz faga to wszystko zmienia. Chociaż już na jezyk angielski krzywo patrzą
Rejting 2015-04-30 15:32:09
Ale właśnie jeżeli ma się dobrze opanowany język angielski to jest szansa na zatrudnienie. Bo z tego co piszecie to zacząłem się nad tym głeboko zastanawiać.
wasik 2016-02-05 09:36:26
Trochę niepokoi mnie to co napiał Hojja powyżej. Zwłaszcza, że mają teraz ciekawe ogłoszenie na montera izolacji. Trzeba znać oczywiście angielski, ale to tylko poziom B1, wymagają także doświadczenia.
leniuch 2016-02-11 20:00:42
Wiam wszystkich.Jestem na tej stronie poraz pierwszy.Pewnie nie zadam zbyt oryginalnego pytania ale jesli ktos cos wie to bede bardzo wdzieczny,mam na mysli to czy w Globalu bedzie jakakolwiek praca odnosnie Chartek-u.
Dzieki za odpowiedz.
Pozdrawiam.
klurol 2016-02-11 20:25:46
Jest jest @leniuch, tylko, że w Norwegii. Poszukaj sobie dokładniejszych informacji. Ogólnie jest to stanowisko Malarz (Chartek), wymagają dobrego angielskiego
leniuch 2016-02-12 09:12:35
Jesli jest praca w Norwegii to nawet bardzo dobrze.A co do jezyka angielskiego to oczywiscie ze jest wymagany ale zycie zyciem i z doswiadczenia wiem ze zdecydowana wiekszosc osob tam pracujacych to polacy,wiec bariera jezykowa raczej nieistnieje
leniuch 2016-02-12 09:14:50
Oczywiscie dzieki za odpowiedz
Karsto 2016-02-12 09:51:23
Angielski na karsto jest potrzebny. Jest to rafineria statoila i musisz zaliczyć kurs na bramę i sitetest. Ja pracuje jako izoler ale wiem ze malarze łatwego sitetestu nie maja. Także jeśli z językiem słabo to lipa. Pozdrawiam
leniuch 2016-02-12 11:55:51
Jesli chodzi o prace na rafinerii to zgadzam sie z Tobe w 100% co do znajomosci jezyka.Ale mialem na mysli prace w stoczni i wiem ze tam sa mniejsze wymagania.
monik 2016-02-13 20:32:11
tak, na stoczni troche łatwiej jest o prace już no ale nadal to jedt troche pracy... poza tym oferuja teraz staż w dziale rekrutacji wiec to na pewno będzie tez uczace i rozwijająca.. no i płatne!
psohfhf 2016-02-19 14:24:57
Sama praca jest za granicą @monik, trzeba na to zwrócić uwagę, a konkretnie w Norwegii. Stąd też minimum jakie trzeba spełnić to znajomość języka angielskiego.
kolio 2016-02-23 14:33:35
no tak, w tym przypadku angielski to podstawa, fajnie, że potrzebują też ludzi za granicą nie tylko do pracy fizycznej. uważam, że to w porządku, że zatrudniają na podstawie norweskiej umowy
izoler 2016-02-26 10:28:24
"Karsto" a izolerzy jaki mają site test na rafinerii? Możesz coś więcej powiedzieć? Chciałbym też zapytać gdzie można zrobić Norsoka R004?
leniuch 2016-02-26 13:39:26
Słuchajcie Kochani,mam takie pytanie czy ktos z was tu obecnych orientuje sie gdzie mozna zrobic certyfikat na ;chartek;na terenie Polski? Dodam ze znam sie na tej robocie tylko ze niestety brakuje mi certyfikatu który by to potwierdzał.A jak sami zapewne wiecie bez odpowiedniego dokumentu jest niestety coraz gorzej ze znalezieniem pracy.bede bardzo wdzieczny za odpowiedz.
agik 2016-02-26 15:58:07
'leniuch, najrozsadniej bedzie, jak sam sie zglosisz osobiscie z tym pytaniem do nich, poniewaz tu raczej forum pracownicze ,gdzie wypowiadaja sie pracowcy nie pracodawca,wiec moze sam napisz do nich osobiscie, czy to wazne.
byly 2016-03-04 12:46:01
zadzwon do wentora debica,moze oni ci udziela odpowiedzi gdzie mozna yaki siste test zrobic na czartek.
leniuch 2016-03-04 14:27:53
Dzieki wielkie -byly- za informacje. Ale z tego co mi wiadomo to ventor juz przeszkoil duza iosc pracownikow i na obecna chwile juz takich kursow ,saitestow nie robia.
John 2016-03-12 14:15:52
Tak to prawda - baardzo duża ilość była szkolona ..
CEKOLEM I SIATKĄ NA ZIEMNIAKI :))
leniuch 2016-03-13 10:33:36
Ale (papiery) maja
Az 2016-03-14 12:48:14
Musze przyznac, ze naprawde mają ogłoszenia na kilka fajnych miast, niestety nie tak bardzo global jak mówi nazwa, ale i tak nie jest źle, dobra pensja i na czas
ygt 2016-05-06 11:59:01
no powiem Ci ze oni mieli nawet oferty pracy za granica- w Norwegii..tylko ze pameitam ze szukali raczej ososb tam do pracy fizycznej i pameitam ze trzeba bylo tam znac dobrze jezyk angieslki do pracy..
Zostaw swoją opinię o Global Work Sp.zo.o - Zabrze
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Global Work Sp.zo.o