logo Pracownia Finansowa

Pracownia Finansowa

Warszawa

Opinie o Pracownia Finansowa

Sympatyk PF 2016-06-28 16:59
z takim podejściem to mogę się założyć, że samochodu też pewnie Pan nie ma bo informacje o samochodzie w katalogu są zapisane na papierze albo w wordzie w internecie a ten przyjmie wszystko i zawsze można zmienić (ot. taka mała różnica kiedy ktoś zapisze, że bezwypadkowy a w rzeczywistości bity). Nawet w nowym modelu może trafić się jakaś część z lipnej produkcji a nikt tego w informatorze nie pisał. Zdecydowanie zgadzam się z tym co pisała Anna, że inwestowanie nie jest dla każdego. Każdy ma swój rozum i musi ocenić czy to co widzi i czyta jest prawdą czy nie. Na tym forum pada mnóstwo fałszywych oskarżeń w stosunku do PF z Pana strony Panie Ciekawy i wierzę, że człowiek rozumny będzie zdawał sobie z tego sprawę, tak samo jak czyta ze zrozumieniem tabele w xls czy informatory o samochodach i świadomie podejmuje najlepsze dla siebie decyzje. Znam wiele osób z zespołu PF już od lat i wiem, że nie koloryzują rzeczywistości tylko mówią jak jest. Pozdrawiam i życzę powodzenia
3
Ciekawy 2016-06-28 23:49
Gdzie się jednoczyć? Pojebało Cię gościu?
1
Piotr 2016-07-01 09:32
Szanowni Państwo jako inwestor w wiatraku numer 7 polecam podgląd on-line na jego pracę (oraz elektrowni 8, 11 i 12) w web-camerach tutaj: ( usunięte przez administratora ) drugim kwartale zacznie się najbardziej wietrzny okres w roku. Bardzo się cieszę, ze Pracownia udostępnia nam ten widok. Lubię patrzeć jak z każdym obrotem śmigła zarabiam :)
2
obserwator OZE 2016-07-01 12:03
Świetnie to poukładali. Nie wiem czy mieli szczęście w nieszczęściu czy takiego dobrego nosa, ale zmienili w zeszłym roku strategię i wybudowali elektrownie używane, które są o wiele tańsze i nie wymagają tak dużego udziału banku. Konkurencja budowała nowe i na ten moment to co miało być błogosławieństwem jest przekleństwem ledwo starcza na kredyt. .. Polska to dziwny kraj
4
Ciekawy 2016-07-05 16:57
Ktoś się podszył pod mój nick - to tak w kwestii samochodu

A wracając do tematu - jak Pan skomentuje ze RWE w swoich raportach giełdowych podaje ze pierwsze awarie turbin ( a instalują tylko nowe) maja po 4-5 latach i optymalizują koszty napraw w taki sposób ze budują duże farmy wiatrowe? Jeżeli macie Państwo kilka wiatraków obok siebie i używane turbiny to optymalizacji nie osiągniecie chyba ze macie tajna wiedzę jak to robić, ale to polecam sprzedać know-how do RWĘ za grube miliony i żyć do końca życia jako rentier
Co do otarcia się o bankructwo lub bankructwa to fakt ze spółka nie upadła formalnie ale nie płaciła zobowiązań oznacza to samo ze nie generowała gotówki z biznesu, a gotówka z biznesu i jej transfer do inwestorów to u Państwa zwrot z inwestycji
Co do wpisu o prokuraturze - to myśle ze to klasyczny hejt - takie zwykle pomówienie
Chociaż fakt ze nikt nie chce odpowiedzieć na pytanie o wykształcenie Prezesa nie świadczy dobrze o transparentnosci firmy, zwłaszcza ze w inwestycjach wykształcenie i doświadczenie biznesowe sa bezcenne, a tu rozumiem ze Prezes wykształcenia nie ma (inaczej byłaby odpowiedz na pytanie) a doświadczenia tez nie ma bo nie chcą Państwo pokazać żadnego wyniku finansowego
Co do audytu - to w przypadku wyników finansowych chodzi o opinie i raport biegłego rewidenta zrzeszonego w KIBR - jedyne miarodajne zródło opinii o wynikach finansowych - tutaj się nie zrozumieliśmy
I ostatnie pytanie - skoro na rynku kapitałowym mozna kupić pieniądze (w formie obligacji np) za ok 7,5% a Wasze projekty dają 11,5% to czemu nie kupicie pieniądza w długu , potem go oddacie i macie extra 4% zysku rocznie w kieszeni? Zwłaszcza ze forma udziałowca proponowana przez nas nie oznacza zwrotu pieniędzy i gwarancji zysków, wiec ryzyko jest na inwestorze a w modelu opisanym wcześniej macie gotówkę na biznes i tylko trzeba ja oddać ale zyski sa ponadprzeciętne
5
Tomasz Wiśniewski 2016-07-06 18:19
My płacimy gwarancję utrzymania w ruchu. Nie obchodzą nas przestoje elektrowni dłuższe niż 11 dni w roku, bo serwis wypłaca za nie odszkodowanie w takiej wysokości jakby turbina pracowała.
Farma w Barzowicach była własnością Pana Romaniszyna, nie inwestorów i była, można powiedzieć eksperymentem. Od tego czasu minęło wiele lat, setki doświadczeń i zmieniły się przepisy.
Wykształcenie wyższe – skoro się nie chwali to widocznie nie ma, co do doświadczenia biznesowego to stanowczo się nie zgodzę. Nikt nie robi obecnie lepszych inwestycji w wiatraki niż Pracownia Finansowa. Ponadto doświadczenie się kupuje a my pracujemy z pionierami tego rynku w Polsce. Co Pan powie na inwestycję w fundusz nieruchomości banku BPH, który stracił ponad 99%, czy bezpieczny, pieniężny fundusz Idea TFI, będący w portfelu Aegon, który z dnia na dzień stracił 30%? Zakładam że ich prezesi mieli wyższe wykształcenie i od groma fakultetów – pomogły?. Wynik finansowy jak będzie już dostępny, to będzie jawny, bo każda nasza elektrownia to Sp. Z o.o. Elektrownie pokażą go po zakończeniu 2016 roku. Oczywiście dla inwestorów takich jak Pan to nic nie wniesie. Najpierw kiedy 5 lat temu sprzedawałem udziały w wiatrakach, to było pytanie „a czy już coś zbudowaliście” teraz, kiedy już coś zbudowaliśmy – „ile to zarabia” jak zarobi za pierwszy rok, to będzie „ale to dopiero pierwszy rok, nie wiadomo co będzie dalej” następnie będzie już za późno, bo wszystkie dostępne lokalizacje w tym kraju się skończą.
My robimy biznes w oparciu o kapitał własny, nie o dług (obligacje). Jeśli ktoś chciałby nam udzielić takiego finansowania na 7,5% to zapraszamy do kontaktu.
4
Ciekawy 2016-07-07 15:05
Panie Tomaszu
W żadnym moim poście nie kieruje się emocjami i nie robię personalnych wycieczek
Proszę się nie irytować, nikt nie każe Panu odpowiadać na pytania, a jak Pan zdecydował się odpowiadać to wystarczy krótko i rzeczowo
Tomasz Wiśniewski 2016-07-07 17:53
Pani Karino, wymagamy minimum 5 lat doświadczenie w obsłudze klienta zamożnego. Szukamy osób zafascynowanych ciągłym rozwojem osobistym, które kierują się w sprzedaży przede wszystkim dobrem klienta, szybko uczących się nowych szczegółów kolejnych projektów inwestycyjnych i wykorzystywania nowoczesnych narzędzi informatycznych. Zapraszamy do przesłania CV - Kontakt na stronie internetowej www.pracownia-finansowa.pl
2
Krzyś 2016-07-17 15:47
Fajna firma, osiągnęła duże sukcesy jak na fakt, że istnieje dopiero od kilku lat. Tak trzymać, obserwuję firmę na facebooku i kibicuję ;)
1
Hipis 2016-08-30 22:13
"My robimy biznes w oparciu o kapitał własny, nie o dług (obligacje). "

Jaka jest relacja ceny udziału dla inwestora i dla Pracowni Finansowej ?

Dobry model biznesowy ... dla PF.
2
PF 2016-09-09 20:40
Pracownia Finansowa właśnie dodała do portfolio kolejny projekt wiatrowy, tym razem składający się z dwóch, 2-MW, turbin wiatrowych Vestas V90 na 105m wieżach. Wartość inwestycji przekroczyła 20 mln. zł. Elektrownie pracują w ramach spółki Ekologiczna Elektrownia Wiatrowa 15. (usunięte przez administratora)
3
Ciekawy 2016-09-09 21:54
To ile Pan zarobił bo drugi kwartał już sie skończył? Niech sie Pan podzieli tą wiedza bo nikt inny nie chce podać twardych danych.
Ciekawy 2016-09-10 07:16
Dajmy szanse @Piotr żeby dał odpowiedź. Nie trzeba na każdy mój post robić błyskawicznie odpowiedzi
Tomasz Wiśniewski 2016-09-10 08:32
Panie, lub Pani shhh, Nie szukamy pracowników "z ogłoszenia". Zdarzyło nam się popełnić taki błąd i nic dobrego z tego nie wynikło. Kiedy pojawia się na horyzoncie ktoś wybitnie utalentowany i pracowity, wówczas rozmawiamy i sprawdzamy, czy pasujemy do siebie. Na Goworku jesteśmy tylko dlatego, że zaprosili nas tutaj hejterzy, z tego względu, że nie trzeba się rejestrować ani nawet podawać adresu e-mail, więc każdy może pisać co mu ślina na język przyniesie.
Bas42 2016-09-10 12:29
Przystępowałam do inwestycji w elektrownię wiatrową, kiedy Pracownia była jeszcze bardzo mała i udało mi się spotkać bezpośrednio z Panem Maciejem. To co mnie zaskoczyło i jednocześnie przekonało, to z jaką rozbrajającą szczerością powiedział on o ryzykach jakie mogą wystąpić przy budowie elektrowni i że jest to ryzyko prowadzenia działalności gospodarczej. Gdyby koloryzował i zapewniał, że nic się nie może wydarzyć, to bym mu pewnie nie uwierzyła i słusznie, bo większość z tych rzeczy właśnie miała miejsce podczas realizacji naszego wiatraka, od zastopowania finansowania wiatraków przez banki do chwili wejścia nowego systemu wsparcia, po przesunięcie o pół roku wejścia w życie nowej ustawy o OZE. Mimo to wiatrak kręci i zarabia, co w mojej opinii jest mistrzostwem świata i Pracowni należy się za to medal :)
5
Paweł33 2016-09-10 14:41
Poznałem całą ekipę podczas letniego eventu. Świetny biznes połączony z prawdziwą wartością. Cały zespół wkłada serce w to, co robi, nic dziwnego, że osiągają sukcesy.
3
Mariusz 2016-09-10 19:24
Jestem pod wrażeniem tej firmy. Zazwyczaj jestem człowiekiem ostrożnym w inwestowaniu pieniędzy, lecz po kilku mailach z ich strony nie sprawilo mi to żadnych zahamowań.
2
Krystian 2016-09-11 16:15
@ni
Nie ma szans dostać u nich pracy zaraz po studiach chyba ze wykażesz sie jednocześnie co najmniej 5 letnim doświadczeniem w inwestycjach - dzwoniłem to potwierdzić. Na pewno będę sie jeszcze starał za jakiś czas bo jestem przekonany ze wiatraki to świetny kierunek. Obojętnie co różni gamonie twierdza.
Ciekawy 2016-09-12 20:51
To ile Pani zarobiła konkretnie?
Ciekawy 2016-09-12 20:57
Panie Tomaszu
A nie zastanawiał sie Pan skąd ten hejt? Z reguły bierze sie z zawiści i zazdrości ale to sie szybko kończy, a może ten bierze sie z tego ze ktoś chce przed Wami ostrzec innych a najłatwiej przypiąć mu łatkę hejtera? Łatwo sie z takimi walczy podając konkrety, ja sam wielokrotnie pytałem o konkrety i nigdy ich nie otrzymałem. A gwarantuje ze nie zazdroszczę ani Pracowni ani Panu. Wiem ze za chwile pojawia sie kolejne wpisy o "zadowolonych inwestorów", "szczęśliwych pracownikow", setka osób szukających pracy u Państwa. Ale moje pytania o konkrety i tak zostaną bez odpowiedzi - kto nie wierzy niech sprawdzi
5
Ciekawy cykora Michał 2016-09-13 01:35
Maja nawet jednego fana hehe @ciekawy ;), gość ma misje wciąż pisze to samo i nie odnosi sie do tematu. Albo tam pracowałeś albo nie i nie zawracaj gitary... jak masz odwagę i piszesz prawdę to sie przedstaw, a nie z konkurencji wypisujesz bzdety za złotówki na konkretne osoby, a sam nie masz odwagi sie przedstawić? Łatwo będzie zweryfikować co mówisz @ciekawy tak samo jak to co pisze PF tylko oni sie przedstawiają a ty sie cykasz?
Tomasz Wiśniewski 2016-09-13 10:33
Panie Ciekawy, wielokrotnie odpowiadałem na pytania. Wygląda na to, że pytający wcale nie jest ciekawy odpowiedzi. Potencjalnych inwestorów zapraszamy do kontaktu z nami, poza tym internet aż kipi od informacji - strony www, materiały do pobrania, materiały wideo, webinary, na których każdy może zadać pytanie...
Hejtbuster 2016-09-13 11:28
Zdziwiłbym się, gdyby taki hejter był bardziej wytrwały w harytatywnym ostrzeganiu innych, niż w swojej zawiści. Konkrety w przypadku takich ludzi nic nie dają, bo wnioski jakie płyną z badań Instytutu Nauk Kognitywnych i Neurologicznych im. Maxa Plancka, są takie, że hejterzy mają na ogół uszkodzony mózg.
2
Ciekawy 2016-09-13 19:52
To Panie Tomaszu, skoro nie zauważyłem odpowiedzi to przepraszam i prosze o powtórkę odpowiedzi na pytanie, na bazie wyników jakiej spółki (nazwa, nr Krs) maja Panstwo opracowany swój biznesplan który okazuje wyniki. Krótka odpowiedz z nazwa spółki i znikam
2
Paweł 2016-09-14 00:02
Mam znajomą, która pracuje w tej firmie i mówi, że trudno byłoby jej odejść ze względu na ludzi, którzy tam pracują i ze względu na to, że firma się bardzo szybko rozwija więc są duże perspektywy
4
Tomasz Wiśniewski 2016-09-15 12:17
Panie Ciekawy, obecnie możemy już bazować na wynikach spółek z naszego portfela, działających w docelowym modelu biznesowym. Jedne z tych elektrowni pracują od roku, inne od 4 lat. Jeśli ktoś jest zainteresowany inwestycją i poznaniem konkretnego case-study, to zapraszam do kontaktu z nami - podamy szczegóły.
2
Ciekawy 2016-09-16 16:12
Dane sp. Z o.o. W Polsce sa jawne wiec może je Pan podać, chociaż około miesiąca temu zarzekał sie Pan ze dopiero po 2017r będziecie bazować na swoich danych. Zakładam ze pytanie było zbyt trudne bo dokładne żeby dostać odpowiedz. Tak samo jak pytanie o wykształcenie p. Musiała.
Niech Pan nie opowiada o transparentnosci itp bo jak widać poza obietnicami konkretu od Pana uzyskać nie można. Jakby wyniki były super to chwalilby sie Pan nimi na około - jak każdy w takiej sytuacji
Transparentność i uczciwość polega na odpowiadaniu nawet na trudne pytania. Eksmisjach poza obietnicami nic wiecej uzyskać od Pana nie mozna
Tomasz Wiśniewski 2016-09-16 17:34
Panie Ciekawy, miesiąc temu nie mieliśmy jeszcze w porfolio farmy, która działa od 4 lat. Teraz mamy. Dane sp. Z o.o. W Polsce są jawne wiec może Pan sobie je sprawdzić i zapraszam do złożenia CV na adres biura. Cenimy dociekliwość i dbałość o szczegóły, więc może coś z tego wyniknie, ale nic nie obiecuję.
2
Zespół Pracowni Finansowej 2016-09-19 18:14
Szanowni Państwo,

Z wielką przyjemnością informujemy, że otrzymaliśmy nagrodę Wiktoria, znak jakości Przedsiębiorców, już drugi rok z rzędu! To jednak nie wszystko - kapitała uznała nas za godnego reprezentanta Konkursu, co zaowocowało nadaniem nam tytułu Ambasadora Marki Wiktoria. Po więcej informacji zapraszam do odwiedzenia naszej strony.


4
Mari 2016-09-20 17:33
Powiem wprost - mam dosyć pracy w korpo i szukam małej firmy z rodzinną atmosferą, gdzie nie będę tylko trybikiem w wielkiej maszynie. Czy u Was znajdę możliwość wykazania się i zakres obowiązków, za które będę odpowiedzialna od A do Z? Czy zatrudniacie kobiety, czy tylko mężczyzn? Wnioskując z postów powyżej i z Waszej strony, nie zamieszczacie aktualnie ogłoszeń rekrutacyjnych, ale jednak jesteście otwarci na wartościowych kandydatów jeśli tacy się pojawią - jak się zatem wkupić? :) Jakich kompetencji aktualnie potrzebujecie?
Pracownia Finansowa 2016-09-21 11:06
Am, nie - Pracownia Finansowa nie sprzedaje kredytów, tylko inwestycje w realną wartość, takie jak elektrownie wiatrowe i nieruchomości. Umożliwiamy inwestowanie w duże projekty, osobom, które nie dysponują kapitałem pozwalającym sfinansować je samodzielnie i/oraz takim, które mają środki, jednak nie dysponują czasem, lub zwyczajnie nie chcą się angażować w realizację i nadzór nad inwestycją.
2
Zespół Pracowni Finansowej 2016-09-22 12:22
Szanowna Mari,

W naszej firmie jak najbardziej wszelkie działania są dostrzegane, ciekawe pomysły doceniane. Jesteśmy na etapie bardzo intensywnego rozwoju i każdy z osobna ma poczucie, że to, co robi, ma realny wpływ na rozwój firmy. Niewątpliwie, daje to poczucie satysfakcji :) Z sukcesów cieszymy się wspólnie, ewentualne potknięcia są omawiane i wnioski wspólnie wyciągane. Wszystko to sprawia, że tworzymy bardzo zgrany zespół. W każdej chwili jesteśmy otwarci na nowe osoby ponieważ w każdej chwili może okazać się, że akurat na tym etapie potrzebujemy kompetencji jakie posiada akurat Pani. Jeżeli jednak nie dziś, to może niebawem, ponieważ, jak już zostało wspomniane wcześniej, wciąż się rozwijamy. Zapraszamy do nadesłania CV pod adres, który znajduje się na naszej stronie www :)

Z wyrazami szacunku

Zespół Pracowni Finansowej
2
Greg 2016-09-22 12:24
Gratulacje! Pracowałem w Grupie Azoty i wiem, że musieliśmy się na prawdę postarać, żeby dostać Wiktorię. To nie jest jedna z tych statuetek, ktore dostaje się za odpowiednią opłatą. Kapituła konkursowa bada wiele aspektów funkcjonowania firmy. To dobra informacja dla osób, które chcą aplikować.
6
Tomasz Wiśniewski 2016-09-28 18:32
Pani Mari, osobiście sporą część kariery zawodowej przepracowałem w korporacji i doskonale rozumiem rozterki osób, które tam pracują. U nas łatwiej niż w korpo zostać tzw. gospodarzem tematu. Odpowiedzialność jest większa, ale satysfakcja też. Jeśli ktoś chce się wykazywać i rozwijać, to w takiej firmie jak nasza ma na to większe perspektywy. Łatwiej też realizować swoje pomysły, ze względu na brak biurokracji i długiego procesu akceptacji projektów. Zatrudniamy kobiety i jest ich u nas całkiem sporo. Obecnie najbardziej oczekiwaną przez nas kompetencją jest umiejętność pozyskiwania i obsługi inwestorów.
6
Andrzej, łódzkie 2016-10-19 17:11
Godny partner do robienia wspólnych interesów, polecam!
9
Xyz 2017-01-03 22:09
Witam. Proszę o info na temat aukcji na oze. Czy uczestniczyliście Państwo w I aukcji i z jakim skutkiem.
Zespół Pracowni Finansowej 2017-01-05 15:53
Szanowny Xyz,

dziękujemy za zainteresowanie. Strona GOwork.pl jest serwisem pracy przeznaczonym głównie do wymiany opinii o pracodawcach. Informacje, o które Pan prosi można znaleźć w naszym najnowszym biuletynie (01/2017), który znajduje się w na stronie pracownia-finansowa.pl w zakładce Media-> Do pobrania http://pracownia-finansowa.pl/pl/do-pobrania/ lub na stronie ekologicznaelektrownia.pl w zakładce Aktualności.

Serdecznie zapraszamy do lektury!
1
Ciekawy 2017-02-03 08:45
Panie Tomaszu

zamknięty rok 2016 i jak wyniki? może Pan się już pochwalić twardymi danymi? czy jak zawsze pościemnia Pan?
przy okazji może jakiś komentarz do tego artykułu https://www.pb.pl/wiatraki-nad-przepascia-853755
Zespół Pracowni Finansowej 2017-02-03 16:00
Szanowny Panie Ciekawy,

tak jak pisaliśmy powyżej Pańskiej wypowiedzi, strona GOwork.pl służy do wymiany opinii na temat pracodawców. Wszelkie pytania dotyczące działalności spółki, w tym informacje o jej wynikach, czy też prośby o komentarze do ukazujących się publikacji bądź udzielenie wywiadu prosimy kierować do nas mailowo. Dedykowane do tego adresy znajdzie Pan na naszej stronie internetowej www.pracownia-finansowa.pl w zakładce kontakt.
2
Ciekawy 2017-02-07 17:15
Szanowni Państwo

dotychczas chętnie Państwo odpowiadali więc rozumiem że nie ma czym się chwalić (można zauważyć odpowiedzi na moje pytanie o wykształcenie p. Musiała) skoro dostałem odpowiedź zlewająca

Na całe szczęście te pytania w moim poście kierowałem bezpośrednio do p. Tomasza a nie Państwa firmy

pozdrawiam
1
Zespół Pracowni Finansowej 2017-02-08 12:53
Panie Ciekawy,

w związku ze stałym rozwojem firmy wiążącym się również z powiększaniem Zespołu chcemy zadbać o wykorzystanie profilu na GoWork zgodnie z jego przeznaczeniem, jakim jest wymiana informacji na temat spółki Pracownia Finansowa jako pracodawcy. Mamy więc uprzejmą prośbę, by pytania dotyczące działalności firmy kierować do nas mailowo lub zadawać je bezpośrednio pod ukazującymi się artykułami na naszych stronach internetowych np. http://www.ekologicznaelektrownia.pl/wyniki-pracy-elektrowni-wiatrowej-15/. Okazją do zadawania pytań są też cyklicznie prowadzone webinary. Istnieje również możliwość zapisania się do newslettera by regularnie otrzymywać informacje na temat bieżącego funkcjonowania firmy.

Pozdrawiamy,
Zespół Pracowni Finansowej
7
Marcin T. 2017-02-15 11:25
Witam,

natknąłem się na linkedin na ogłoszenie o pracę na stanowisku specjalisty e-commerce i zastanawiam się nad podesłaniem CV. Czy ktoś słyszał coś na temat warunków pracy w firmie? zarobki ? atmosfera? Grzebałem trochę w sieci, ale udało mi się znaleźć jedynie pojedyncze opinie z zeszłego roku, więc zastanawiam czy nadal są aktualne. Będę wdzięczny za wszelkie inf.
Michał 2017-03-29 22:36
Jakiś czas temu postanowiłem zmienić pracę. Poprzednia okazała się niewypałem. Z racji tego, że całe życie zajmuje się e-commerce, to postanowiłem wysłać swoją aplikację na stanowisko specjalista e-commerce. Dość szybko się odezwali i zaprosili mnie na rozmowę. Pierwsze wrażenie bardzo dobre, ponieważ nie spodziewałem się, że rozmową będzie tak merytoryczna. Oczywiście przeszedłem do kolejnego etapu. Po drugim spotkaniu otrzymałem odpowiedź pozytywną i zostałem zatrudniony. Pracownicy firmy to doświadczeni profesjonaliści. Praca praktycznie bezstresowa na bardzo dobrych warunkach. To, co najbardziej spodobało mi się w tej firmie to możliwość realizować własnych pomysłów. Niewiele firm pozwala pracownikom na pełną samodzielność.
5
Łukasz 2017-03-30 10:43
Chciałbym podzielić się swoimi wrażeniami z webinaru na temat inwestycji w elektrownie wiatrowe, w którym uczestniczyłem. Pan Tomasz dość szczegółowo przedstawił, na czym polega uczestnictwo w realizacji inwestycji oraz ile można zarobić. Po wysłuchaniu doszedłem do wniosku, że to raczej inwestycja dla ludzi, którzy chcą bezpiecznie ulokować oszczędności na więcej niż 2% w skali roku. Dowiedziałem się, że realnie można uzyskać około 9% rocznie. Sądzę, że taka inwestycja jest korzystna przy kwocie powyżej 200 000 PLN. Po roku otrzymuje się 20 tys. zł odsetek. Po analizie stwierdziłem, że nie jest to inwestycja dla mnie z uwagi na niewielki kapitał, ale moim zdaniem świetnie sprawdza się jako inwestycja długoterminowa, która pozwala otrzymywać co roku 10% zwrotu. Propozycja inwestycji w wiatraki jest raczej dla osób, które szukają bezpieczeństwa, a nie dużego ryzyka.
7
Iwona 2017-03-31 09:15
@Michał chętnie usłyszymy więcej na temat tego jak wyglądał proces rekrutacji do firmy. Na jakie pytania należy się przygotować?
3
Michał 2017-03-31 14:18
Uczestnicząc w rekrutacji, odpowiadałem na pytania związane z tematyką stanowiska. Nie padały pytania o marzenia czy cele w życiu. Pan Tomasz Wiśniewski okazał się bardzo konkretnym człowiek, który wie, kogo szuka. Odniosłem wrażeniem, że mam do czynienia z człowiekiem szanującym innych ludzi. Spotkanie odbyło się punktualnie, a więc nie musiałem czekać. Pan Tomasz jasno przedstawił swoje oczekiwania i miło mnie zaskoczył brakiem pytania: Dlaczego chce Pan u nas Pracować? Lub o czym Pan marzy? Będąc na innych spotkaniach, ciężko było wykazać się wiedzą, ponieważ osoby prowadzące rozmowy nie miały pojęcia o czym, mają rozmawiać i pytali o motywacje, nie określając oczekiwań. Bardzo rzadko zdarza się, aby osoba prowadząca rekrutacje była kompetentna w temacie na ten temat. Większość firm, która rekrutuje na to stanowisko w dużych czy małych firmach, nie ma pojęcia o temacie i nie wiedzą, o co pytać. Tutaj było inaczej z racji na wiedzę, jaką na temat e-commerce posiada Pan Tomasz. Zostałem zapytany, czym się zajmowałem, jeśli chodzi o projekty e-commerce oraz poproszony o podanie przykładów, oraz i wyników, jakimi to się kończyło. Padło sporo merytorycznych pytań związanych z SEO oraz SEM. W pytaniach padały dość trudne słowa, których znaczenia zna w Polsce maksymalnie kilka tysięcy osób. Zostałem również zapytany o przebieg swojej kariery. Na końcu padły pytania o moje oczekiwania finansowe oraz od kiedy mógłbym rozpocząć pracę. Po zakończeniu rozmowy zostałem poinformowany, że jeśli dojdzie do następnego spotkania, to odbędzie się w obecności prezesa firmy. Zostałem zaproszony na kolejne spotkanie, które odbyło się w sympatycznej atmosferze. Ze strony prezesa padały pytania odnośnie do poprzednich projektów oraz doświadczenia. Odpowiadając na te pytania, pomyślałem, że jest to firma, która wiele wymaga. Pan Maciej (prezes zarządu) przedstawił jasno formę zatrudnienia, która spełniła moje oczekiwania. To, co zdarza się rzadko to negocjacje, które mogłem prowadzić z Panem Maciejem oraz Tomaszem. Dzięki tej możliwości mogłem przedstawić swoje argumenty, co zostało wysłuchane. Po jakimś czasie otrzymałem wiadomość zwrotną, że zostałem zatrudniony.
9
Kamila 2017-04-04 09:23
Znalazłam na waszej stronie internetowej w aktualnościach informacje, że poszukujecie specjalisty e-commerce. Czy oferta jest nadal aktualna?
Zespół Pracowni Finansowej 2017-04-05 10:11
Pani Kamilo,

ogłoszenie niestety nie jest już aktualne. Znaleźliśmy specjalistę, który dołączył do naszego zespołu. Firma dynamiczne się rozwija więc niewykluczone, że za jakiś czas znowu pojawią się nowe oferty pracy. Proszę śledzić nasze strony!

Pozdrawiamy
1
inwestor 2017-07-04 23:20
Pytanie w jakiej formie prawnej oferując produkty inwestycyjne. Co to jest obligacje, akcje, certyfikaty?
Zespół Pracowni Finansowej 2017-07-07 13:55
Drogi Inwstorze, dziękujemy za zainteresowanie naszą ofertą. W trosce o poprawne wykorzystanie profilu w serwisie GoWork staramy się nie udzielać tu informacji sprzedażowych. Zapraszamy jednak na naszą stronę internetową www.pracownia-finansowa.pl i zadawania pytań za pośrednictwem formularza lub kontakt telefoniczny, przy okazji którego postaramy się odpowiedzieć na wszystkie pytania.

Pozdrawiamy,
Zespół Pracowni Finansowej
Zostaw swoją opinię o Pracownia Finansowa - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pracownia Finansowa