brak logo

Avista media

Wrocław

Opinie o Avista media

marcin 2009-10-05 02:20:09
firma warta gnoju... razem z kierownikiem [usunięte przez moderatora], nie liczcie na nic, szkoda czasu i sil dla nich, oszusci i patrza tylko jak czlowieka wykrecic...!!! oszusci!!!
Sylwia 2010-03-18 21:58:12
cześc. do mnie dzwonili kilka dni temu zapraszajac na rozmowe a raczej spotkanie kwalifikacyjne na ul Ślężna Główna 12 na Bielanach. Miły glos Pana zachęcająco umówił mnie na jedno ze spotkań zaznaczajac bym zarezerwowała sobie conajmniej 4 godziny. Przedstawił również po krótce zarys wstępny pracy a mianowicie: umowa zlecenie, 6 tygodniowe szkolenie - paltne - stawka 8 brutto, a po szkoleniu już 9 brutto. wow
Zbigniew 2010-03-31 12:56:19
WIĘKSZYCH [usunięte przez moderatora] NIE WIDZIAŁEM,PRACOWNIK PRACUJĄCY 5 MIESIĘCY ZARABIA TYLE SAMO CO PRACOWNIK PRACUJĄCY 5 LAT.
JAK SIĘ PYTASZ O PODWYŻKĘ,TO CI MÓWIĄ,ŻE MASZ NADROBIĆ SOBIE PROWIZJĄ-SUPER:), PO CZYM ZARZĄD USTALA OBNIŻENIE STAWEK PROWIZYJNYCH O 50%- NADAL SUPER?
MAŁO TEGO, ZABIERAJĄ DODATEK DLA OSÓB,KTÓRE WYKONUJĄ DODATKOWE ZADANIA( POZA OBSŁUGĄ INFOLINI I SPRZEDAŻĄ USŁUG),DODATEK BYŁ OD ZAWSZE,A TERAZ WYKONUJESZ DODATKOWĄ ROBOTĘ ZA FREE:)))OSZUKUJĄ W OBLICZANIU PROWIZJI,ZAWSZE DOSTAJESZ MNIEJ NIŻ FAKTYCZNIE WYROBIŁEŚ- SKANDAL TO MAŁO POWIEDZIANE- DO TELEWIZJI TO SIĘ NADAJE!!!
zdenarwowana 2010-05-17 19:29:40
jeden wielki bałagan, każdy mówi co innego, nie ma się kogo zapytać, kierowniczka wydarła się na mnie za to, że do niej dzwonie z pytaniem. Tu każdy wnosi do pracy swoje problemy i wyżywa się na słabszych np. nowych pracownikach.
telefonistka 2010-05-31 12:17:52
Większość z was narzeka a mi pasuje. Co prawda na początku przez 3 miesiące umowa-zlecenia, ale ci co wcześniej zaczynali już są na umowach o pracę . Kasa w miarę o.k. choć mogła by być większa, ale nie ma co marudzić bo zawsze w terminie a nawet przed :):). Poza tym to fajna atmosfera i ekipa. Gość od rekrutacji też jest fajny - zadzwonił, powiedział co i jak, zwłaszcza z kasą, popytał o parę rzeczy i zaprosił na spotkanie - a to był mały hardcore, ale przynajmniej od razu wiedziałam o co w tym chodzi. No i się udało:):)
ktoś 2010-06-08 16:08:30
ciekawe kto cie tak wykonczyl. pewnie jakaś lewa jestes. ludzie tu są na prawde spoko i wszystko jest ok jak sie tylko chce pracowac
anonim 2010-06-16 14:09:45
telefonistka - 2010-05-31 12:17:52

Większość z was narzeka a mi pasuje. Co prawda na początku przez 3 miesiące umowa-zlecenia, ale ci co wcześniej zaczynali już są na umowach o pracę . Kasa w miarę o.k. choć mogła by być większa, ale nie ma co marudzić bo zawsze w terminie a nawet przed :):). Poza tym to fajna atmosfera i ekipa. Gość od rekrutacji też jest fajny - zadzwonił, powiedział co i jak, zwłaszcza z kasą, popytał o parę rzeczy i zaprosił na spotkanie - a to był mały hardcore, ale przynajmniej od razu wiedziałam o co w tym chodzi. No i się udało:):)

no to popracuj sobie jeszcze 2 miesiące i zobaczysz, od marca tylko z pracy zrezygnowało jakieś 50 osób, więc o czymś to świadczy ... co do terminu wypłaty to pewno Ci koordynatorzy tak powiedzieli że są terminowe, terminowo to one nigdy nie były poślizg z 3 dni to normalka, a gość od rekrutacji ma liczone za "sztukę", poopowiada ile tu można zarobić, jakie to zarobki są a później czekasz aż skończy się 3 miesiące umowy zlecenia bo jak się wcześniej zwolnisz to za szkolenie musisz oddać 500 zł , i po tym się okazuje że za prowizję kasa ci przepada i że jesteś na zleceniu to musisz im wytoczyć sprawę cywilną za którą sam musisz zapłacić, no i dajesz sobie spokój bo prowizja się okazuje dużo mniejsza od kosztów sprawy, firma to wie i wykorzystuje takich jak my, tylko mnie i moim 2 koleżankom w ten sposób nie wypłacili łącznie 1500 zł za premie
Więc TELEFONISTKO żałuj że Ci się udało!!!!!!!!!!!!!!!
były pracownik 2010-06-17 19:47:16
No to powiem, co o tym myślę...
Obiecano nam gruszki na wierzbie. Spokojna praca, pensja w terminie, prowizja do końca miesiąca następującego po sprzedaży.
Z dnia na dzień było coraz gorzej.
Ciągła kontrola, ciągłe walenie po głowie za najmniejsze rzeczy, karanie za 16 sekund (!!) spóźnienia, wyzywanie od krów, grupowe pogadanki o tym, jak to jest beznadziejnie... Ok, to zniosłam.
Pensja podstawowa regularnie była wypłacana z kilkudniowym opóźnieniem - to też przeżyłam.
Ciekawy jest zapis w umowie o wypłaceniu prowizji. Jak wspomniałam wyżej, mówi on o tym, że pieniądze mają wpłynąć na konto do końca miesiąca następującego po sprzedaży. Wobec powyższego dość zabawne jest, że do dziś nie zobaczyłam pieniędzy zarobionych w marcu (!!). Są też osoby, które swojej prowizji nie widzą od stycznia.
Dodatkowo okazało się, że pieniądze z umów zawartych co prawda w kwietniu, ale aktywujących się w czerwcu/lipcu mi nie przysługują. Dlaczego? Bo nie jestem już pracownikiem Avista Media. Tym sposobem osoby, które odeszły tracą ok. 200-300 zł. Niech żyje [usunięte przez moderatora]
liliputek 2010-06-17 22:17:22
he,he, też pracuję w tym oddziale i chyba nawet się znamy ;)
to prawda, że jek nie zablokuje się kompa na pandionie zmieniają opisy na jakieś idiotyzmy. co do prowizji, to też jest nieciekawie... ale pensja podstawowa zawsze jest na moim koncie czasowo. ludzie, nie wszyscy, ale większość fałszywi. niby się wszyscy lubią a jak tylko wyjdzie się na przerwę [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] obrabiają ...
niestety jest pewien poważny problem w tej firmie ... kierownik nie jest obiektywny, a szkoda, bo i to jest powodem tak dużej rotacji pracowników...
liliputek 2010-06-17 22:33:48
dodam jeszcze, że ogólnie nie ma na co marudzić. są i pozytywne strony tej pracy :) wszystkim radzę aby sami sprawdzili, a nie tylko sugerowali się cudzymi odczuciami. firma przestrzega regulaminu... w sumie chyba normalne, że czas pracy jest pilnowany, przecież nikt nie chce płacić za obijanie się pracownika. płacą za wykonaną pracę a nie siedzenie na tyłku i dłubanie w nosie!!! praca nie jest trudna, nie bardzo męcząca, jedynie trzeba nauczyć się, to to aby nie brać do siebie tego co klt mówią... tyle. poza tym Avista jako jedna z nielicznych, odprowadza wszystkie należne składki nawet na umowie zlecenia.. tu przynajmniej nie trzeba czekać nie wiadomo ile na kasę i prosić się o zarobione pieniądze, jak to jest w innych firmach!!!
były pracownik 2010-06-17 23:45:35
Pieniądze wypłacane w terminie i bez proszenia?? No to chyba jakiś żart:) (PS. Zazdroszczę, jeśli u Ciebie tak jest). Odebrałam 3 pensje w tej firmie - KAŻDA wysłana po terminie, z poślizgiem od dwóch do czterech dni, chociaż umowa jasno stwierdza, kiedy firma zobowiązuje się pieniądze wypłacić.
W umowie wyraźnie jest napisane, kiedy można się spodziewać prowizji. To powiedz, dlaczego ludzie czekają na nią od stycznia? (informacja parafialna: mamy czerwiec).
Poza tym co powiesz na to, że zarobione przeze mnie pieniądze mają nie zostać mi wypłacone dlatego, że aktywacja zawartych w czasie pracy umów będzie miała miejsce w tym bądź następnym miesiącu, czyli po zakończeniu mojej pracy w tej firmie? Czy te umowy są efektem "obijania się, siedzenia na tyłku i dłubania w nosie"? Czas pracy, owszem, powinien być pilnowany, ale w przypadku, gdy nie mamy stopera odliczającego czas przerw co do sekundy, to trudno wymagać, że co do sekundy będziemy się pojawiać (przykład: zaczynam przerwę o 10:50:30 a kończę o 11:00:46 - już mam wspomniane wyżej 16 sekund spóźnienia).
Nie będę już wchodzić na grunt relacji w pracy, faworyzacji i sympatii - to nieuniknione w dużych firmach, niestety. Chociaż, przyznam szczerze, że dużo cieplej wspominam klientów, niż niektóre osoby w tej firmie.
Piszesz o przekazywaniu składek przez Avistę. Ok, fajnie, ale to chyba nie jest powód, żeby ich na rękach nosić, a raczej ich obowiązek, prawda?
były pracownik 2010-06-19 23:00:47
Nie mówię o tym, że czeka się na pieniądze kilka dni.
Mówię o tym, że w umowie mam wyraźny zapis, że pieniądze na koncie będą do 10, rachunki podpisywałam sporo wcześniej, a mimo to pieniądze otrzymywałam po 10tym.
anonim 2010-06-22 12:29:30
anonim - 2010-06-16 14:09:45

telefonistka - 2010-05-31 12:17:52

Większość z was narzeka a mi pasuje. Co prawda na początku przez 3 miesiące umowa-zlecenia, ale ci co wcześniej zaczynali już są na umowach o pracę . Kasa w miarę o.k. choć mogła by być większa, ale nie ma co marudzić bo zawsze w terminie a nawet przed :):). Poza tym to fajna atmosfera i ekipa. Gość od rekrutacji też jest fajny - zadzwonił, powiedział co i jak, zwłaszcza z kasą, popytał o parę rzeczy i zaprosił na spotkanie - a to był mały hardcore, ale przynajmniej od razu wiedziałam o co w tym chodzi. No i się udało:):)

no to popracuj sobie jeszcze 2 miesiące i zobaczysz, od marca tylko z pracy zrezygnowało jakieś 50 osób, więc o czymś to świadczy ... co do terminu wypłaty to pewno Ci koordynatorzy tak powiedzieli że są terminowe, terminowo to one nigdy nie były poślizg z 3 dni to normalka, a gość od rekrutacji ma liczone za
Weź na mnie nie najeżdżaj tym i wcześniejszym tekstem... Nie mam powodu do żałowania. Jest super i wszystko jest idealnie na czas. A skoro tak dobrze ci idzie w doczytywaniu się kar, to sprawdź jaki masz apis w umowie o wypłacie. Mi sie kasa jeszcze nie opóźniła i innym ludziom tez. A z pracy nie zrezygnowało 50 osób, bo by prawie ludzi nie było, a jakoś są... Pewnie jakaś niedorobiona jesteś...!!! i do roboty sie nie nadajesz.
liliputek 2010-06-23 09:00:21
jeszcze nie było takiej sytuacji o której piszesz... nie opóźniła mi się wypłata, nawet na zleceniu. a co do prowizji... przecież nie są one uzależnione tylko od Avisty, ale i od Dialogu, Play.... tak więc może trzeba winą obarczyć te firmy a nie tylko Awistę??
anonim 2010-06-24 00:40:40
liliputek - 2010-06-23 09:00:21

jeszcze nie było takiej sytuacji o której piszesz... nie opóźniła mi się wypłata, nawet na zleceniu. a co do prowizji... przecież nie są one uzależnione tylko od Avisty, ale i od Dialogu, Play.... tak więc może trzeba winą obarczyć te firmy a nie tylko Awistę??

Ja tez mam zawsze wypłate na czas i dziwi mnie, ze czesc z was pisze ze jest inaczej. Ale ja mam inne pytanie- czy ktos z was ludzie pracował kiedyś w innym telecentrum???? Z niektórych wypowiedzi raczej chyba nie i jest to wasza wogóle pierwsza praca. Jak macie pretensje, ze pilnuja czasu pracy, kontroluja rozmowy, i tak dalej to macie chyba wogole malepojecie o pracy. Ja przed Avistą pracowalem na sluchawkach w innefj firmie i moge wam powiedziec waruki jakie tam byly - stawka godzinowa 10 - 12 brutto (tak mowili na poczatku. Nikt jednak nie dodal, ze tyle jest wtedy, jak jak osiagnelo sie plan, 12 zl jak 150% planu. Realnie plany nie do osiagniecia wiec stawka ktora placili faktycznie wynosia 6 zl. O premiach mozna bylo zapomniec. Czas rozmowy rozliczany codziennie, obcinali godziny w ktorych nie gadales z klientami. Zanim wiec bedziecie pisac komentarze, zastanowcie sie czy to co jest w Aviscie to nie jest przypadkiem norma w normalnej pracy. Jak juz ktos napisl - zawsze mozna na wyspy pojechac a ja dodam - zawsze mozna pojsc do innej firmy i samemu sie przekonac, czy Avista taka zla. Z pozdrowieniami do wszystkich kolegow z boksow w Aviscie.
zajefajny konsultant 2010-07-02 08:36:25
były pracownik - 2010-06-17 23:45:35

Pieniądze wypłacane w terminie i bez proszenia?? No to chyba jakiś żart:) (PS. Zazdroszczę, jeśli u Ciebie tak jest). Odebrałam 3 pensje w tej firmie - KAŻDA wysłana po terminie, z poślizgiem od dwóch do czterech dni, chociaż umowa jasno stwierdza, kiedy firma zobowiązuje się pieniądze wypłacić.
W umowie wyraźnie jest napisane, kiedy można się spodziewać prowizji. To powiedz, dlaczego ludzie czekają na nią od stycznia? (informacja parafialna: mamy czerwiec).
Poza tym co powiesz na to, że zarobione przeze mnie pieniądze mają nie zostać mi wypłacone dlatego, że aktywacja zawartych w czasie pracy umów będzie miała miejsce w tym bądź następnym miesiącu, czyli po zakończeniu mojej pracy w tej firmie? Czy te umowy są efektem

ty to chyba jakis/jakas pomlony/a jesteś albo na tyle malo rozumna ze nie rozumialas ze w tym czasie firma miała zmiane struktury i regulaminow - sie nie czyta powszechnie dostepnych komunikatow to sie potem skarzy. wszystko jest na czas i w terminie, a jak sie notorycznie ktos spoznia na stanowisko z przerwy to w koncu załapie uwage od koordynatora. nikt nam tu nie placi za opie...anie sie. poza tym widac ze nie doczytalas umowy-zlecenia na ktorej robiles/as - wypłata w terminie 7 dni od odstarczenia podpisanego rachunku a nie do 7 nastepnego miesiaca...
anonim 2010-07-12 12:58:20
dzis dzwonil do mnie pan z avisty we wroclawiu i zaprosil na rozmowe. czytam to co piszecie o nich i zastanawiam sie czy mam isc. mowi ze cala ta rozmowa potrwa 2h !!!!!! co oni tam robia przez 2h!!!!??????????
pomozcie ! nie wiem czy mam isc czy nie!??
zatrudniony 2010-07-16 12:19:40
Jak sie boisz isc na rozmowe po tym jak juz do ciebie zadzwonili to zaluj. Calkiem klawe doswidczenie - o ile mozna to wogóle nazwać rozmowami :
- najpierw rekruter szcegulowo mowil o warunkach zatrudniena - czegoś takiego jeszcze nie spotkalem, zeby gośc przez 40 minut nawijał ze wszystkimi szczegółami, jak jest z pracą kasą, prowizjami, umowami, klimacie itd
- potem sa oryginalne cwicenia ponoc pokazujace czy ktos ma predyspozycje do tej roboty - ddalej sie zastanawiam na jakiej zasadzie oniu to oceniają, no ale mniejsza o to - zabawa jest przednia
- na koniec informacja zwrotna jak się wypadlo - zwłaszcza dla tych, którzy nie zostali przyjęci (dziewczyna która odrzucili, mówila że byla pod wrażeniem, bo jeszcze nigdy z nią nikt tak nie rozmawiał, szkoda jej bylo że sie nie zalapała, ale po tej rozmowie stwierdzila ze top rzeczywiście praca nie dla niej.
Tak było jak rekrutowali w ubiegłym tygodniu - nasza ekipa zaczela 12 lipca, wiec do ciebie pewnie dzwonili z innym stanowiskiem niz na infolinie.

Jak na razie po tygodniu szkoleń jest spoko - jak już czlowiek pogadał w z ludxmi którzy pracują dlużej to sie okazuje, że w rzezcywistości jest lepiej niż mówili na rekrutacji - zwlaszcza jezeli chodzi o kase bo poczatkowo myslalem ze wkrecaja. a tu mila niespodzianka:) trzeba tylko przetrzymac okres szkoleniowy umowie-zleceniu i dalej jest [usunięte przez moderatora]

jak ci termin rozmów nie przeleciał to idź, na prawde nie ma sie czego bac
POLECAM!!!
meggay 2010-07-16 20:03:55
no niestety albo stety juz po terminie, ale nie poszłam bo mam złe doświadczenia z firma w której ostatnio pracowałam. kasy nie zapłacili i teraz bede sie z nimi sadzic, wiec stwierdziłam ze nie bede sie w kolejne [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pakowała. jest troche ofert w necie z niemieckim, takze pochodze na rozmowy i moze cos znajde. ale dzieki za odpowiedz!!!
pozdro
zatrudniony 2010-07-21 12:00:05
meggay - to możesz zalowac, bo z tego co mowi nasz rekruter, to z reguły nie kontaktuja sie drugi raz z osobami, ktore o...lały spotkanie. wogole dowiedzialem sie ze na tych stanowiskach z niemieckim praca w jest centrum wroclawia i na fajnych warunkach. a co do kasy to też mialem pietra bo róznie bywalo ale na prawde jest spoko. pytalem juz chyba ze 40 osob jak jest z kasa i wszyscy mówili ze wyplata zawsze jest na czas
anonim 2010-07-24 00:24:39
Brak obiektywnoci u kierownika? Cos z nim nie tak? Za co sie czepia? Tak w ogole, to za co zwalniaja? Jestem od niedawna i do tej pory jakos sobie radze a na pracy mi zalezy wiec chcialabym popracowac jeszcze
aguzula 2010-07-25 15:17:04
Tez jestem z rekrutacji, ktora zaczela szkolenia od 12 lipca, i szczerze mowiac jestem mile zaskoczona. Ludzie chetnie podpowiadaj, mowia jasno i zrozumiale. Grupa szkoleniowa tez jest ok. Duzo smiechu ale i pelen profesjonalizm. Jest tylko male "ale" do starszych pracownikow, ktorzy maja Nas za "koty". Ale i na nich trafi los :D :)
Naprawde nie ma co narzekac, inni maja gorzej.

Pozdro dla REKRUTACJI V :)

anonymous 2010-09-08 17:30:53
(usunięte przez moderatora)co 900 zł miesięcznie może zrobić z człowieka. W Polsce panuje patriotyzm i wszyscy się jednoczą i integrują. Dzięki ale beze mnie- wyjeżdżam stąd.
zdr 2010-09-08 17:40:54
sam jesteś lewy skoro tam pracujesz
Zespół Rekrutacji i Szkoleń Avista Media 2010-10-11 09:59:47
Wszystkie osoby zainteresowane jak w rzeczywistości wygląda praca w TeleCentrum Avista Media Sp. z o.o. w Legnicy zapraszamy do udziału w procesie rekrutacji na stanowisko konsultanta telefonicznego - w trakcie wstępnych rozmów można dowiedzieć się wszystkich szczegółów związanych z charakterystyką pracy, zatrudnieniem i klimatem panującym w naszej firmie. Poniżej znajdziecie państwo naszą propozycję pracy.

Zachęcamy do kontaktu,
Zespół Rekrutacji i Szkoleń

Avista Media jest firmą, specjalizującą się w najnowocześniejszych usługach contact center oraz obsłudze procesów biznesowych. Świadczymy usługi mające na celu wsparcie działań marketingowych, obsługowych oraz sprzedażowych.

W związku z intensywnym rozwojem projektów sprzedażowych, do naszego oddziału w Legnicy poszukujemy kandydatów i kandydatki na stanowisko:

KONSULTANT TELEFONICZNY / TELEMARKETER
nr ref. CC/LEG/PLA/10-2010/GW

Podstawowym zadaniem osób zatrudnionych na tym stanowisku będzie:
* obsługa telefonicznych i elektronicznych zgłoszeń Klientów
* telefoniczna sprzedaż produktów i usług telekomunikacyjnych
* udzielanie informacji na temat usług i oferty firmy

Od kandydatów oczekujemy:
* wykształcenia min. średniego
* nienagannej dykcji
* doświadczenia w pracy w obsłudze klienta lub/i sprzedaży
* podstawowej znajomości obsługi komputera
* komunikatywności i wysokich umiejętności interpersonalnych
* dyspozycyjność

Oferujemy:
* wynagrodzenie od 1800 zł brutto (stała podstawa + prowizja)
* pracę na cały i część etatu
* pracę w rozwijającej się firmie o ugruntowanej pozycji na rynku
* przyjazną atmosferę pracy
* prywatną opiekę medyczną

Miejsce pracy:
Legnica, ul. Złotoryjska 178-184 (wieżowiec koło Huty, 8 p.)

Osoby zainteresowane ofertą pracy prosimy
o przesłanie aplikacji na adres:

praca@avistamedia.pl

W temacie wiadomości prosimy wpisać numer referencyjny.
anoni 2010-10-15 21:26:00
Z tymi "kotami", to niemożliwe.
Kot jest jeden...
lubię kota 2010-10-27 13:58:10
anoni - 2010-10-15 21:26:00

Z tymi
To prawda - kot jest jeden!! - Lotus ma na imię i przynajmniej do związku zawodowego koordynatorów nie należy:)Z nim można "pogadać" i na pewno nie pod...eprzy i ploty nie puści, w przeciwieństwie do naszych związkowych działaczek...Zamiast pomóc konsultantowi to mówią że nie maja czasu, a tak na prawdę to same nie wiedzą co zrobić w niektórych sytuacjach. Niestety taka jest prawda - POWSTAŁ ZWIĄZEK ZAWODOWY I DBA TYLKO O INTERES KOORDYNATORÓW KTÓRZY SĄ W JEGO ZARZĄDZIE. Wiecznie sieskarżą, że jest źle a nie robią nic, żeby było lepiej...
lubię kota 2010-10-27 13:58:58
To prawda - kot jest jeden!! - Lotus ma na imię i przynajmniej do związku zawodowego koordynatorów nie należy:)Z nim można "pogadać" i na pewno nie pod...eprzy i ploty nie puści, w przeciwieństwie do naszych związkowych działaczek...Zamiast pomóc konsultantowi to mówią że nie maja czasu, a tak na prawdę to same nie wiedzą co zrobić w niektórych sytuacjach. Niestety taka jest prawda - POWSTAŁ ZWIĄZEK ZAWODOWY I DBA TYLKO O INTERES KOORDYNATORÓW KTÓRZY SĄ W JEGO ZARZĄDZIE. Wiecznie sieskarżą, że jest źle a nie robią nic, żeby było lepiej...
żona pracownika 2010-10-27 21:45:20
Kociak jest podobno bardzo fajowski.
Warunki w Avista nie są takie złe. Nikt nie zmusza do nadgodzin. Socjal jest, talony na święta zawsze są, Gruszka też jest. Dla najlepszych pracowników kiedyś wypłacane byly nagrody. Teraz można podobno wybrać sobie przez miesiąc zmianę. Możliwe ze sytuacja się pogorszyła ale nie tylko w Aviscie. Ja pracuje w firmie gdzie mam zaniżoną podstawę, brak socjalu, a premi swiatecznej mozna zapomniec.
anonim 2010-10-31 22:39:49
lubię kota - 2010-10-27 13:58:58

To prawda - kot jest jeden!! - Lotus ma na imię i przynajmniej do związku zawodowego koordynatorów nie należy:)Z nim można
... zeby było lepiej ....?a co ty chcesz miec lepiej? Wieksza podstawe? wiecej przerw w pracy? 35 godzinny tydzien pracy, 10 letnia gwarancja zatrudnienia, rewaloryzacja wynagrodzenia o inflacje + 3%, 13 stke, udzial w zyskach? 6 tygodni platnego urlopu wypoczynkowego? Milego wspolczujacego szefa? zyczliwych wspolpracownikow? bezstresowej pracy? darmowa kawe z ekspresu i kanapaki? karnety na fitnes? Porownaj warunki zatrudnienia w innych call centre i zastanow sie z czego wynika roznica (roznica na plus i ta na minus)
twinkie 2010-11-02 01:28:01
Nie tak sobie wyobrazałam dzialanosc zwiazku, na który co miesiac bule abonament. Ciagle przepychanki i walka o wplywy - to jest wasz prawdziwy cel a nie prawa i dobro pracownikow! Klóccie sie dalej beze mnie - wysiadam. Dla mnie i ludzi z ktorymi co dzien rozmawiam nic sie nie zmienilo, a nawet pogorszylo. Z szummnych deklaracji i zapewnien zostala podgrzana atmosfera i mijanie sie bez patrzeniaw oczy.
wkurzony 2010-11-23 07:55:09
twinkie - 2010-11-02 01:28:01

Nie tak sobie wyobrazałam dzialanosc zwiazku, na który co miesiac bule abonament. Ciagle przepychanki i walka o wplywy - to jest wasz prawdziwy cel a nie prawa i dobro pracownikow! Klóccie sie dalej beze mnie - wysiadam. Dla mnie i ludzi z ktorymi co dzien rozmawiam nic sie nie zmienilo, a nawet pogorszylo. Z szummnych deklaracji i zapewnien zostala podgrzana atmosfera i mijanie sie bez patrzeniaw oczy.



Masz rację twinkie - nic tylko sobie spotkania zarządu związku urządzają... A nam konsultantom mówią że nie mają czasu bo tyle obowiązków, zleceń itd - jedna wielka ściema.(usunięte przez moderatora)
mr nodbody 2011-01-25 22:47:02
Witam, proszę mi napisać jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna w avista media w miejscowosci Ślęza? W czwartek wybieram się na spotkanie i chciałabym wiedzieć czego mam się spodziewać.
marcin 2011-02-11 02:08:18
dajcie sobie spokoj z praca tam ... pracownik nie ma własnego słowa, nie masz zadnych praw, jesli pracujesz na umowe zlecenie to godziny opuszczone musisz odpracowac .... oszukują, bedziesz miał premie... a jak premii nie dostaniesz to ci powiedzą ze premie dostales z wypłata. Avista zmusiła do odejscia z pracy najlepszych sprzedawców ... bo chcieli dostac rozliczenie zawartych umów... dzieki bogu Dialog zerwał umowe z Avista...
anonim 2011-02-11 19:35:13
nie dość, że Dialog nie zerwał umowy z Avistą, to firma podpisuje umowy z innymi spółkami na obsługę telefoniczną, widać rozwój firmy, aż miło :)
Zespół Rekrutacji i Szkoleń Avista Media 2011-02-15 13:27:59
Osoby zainteresowane naszymi nowymi ofertami pracy zachęcamy do aplikowania, lub skontaktowania się z nami bezpośrednio samemu. Najlepiej wszystkie pogłoski sprawdzać osobiście.


W związku z rozwojem dwóch nowych projektów sprzedażowo-obsługowych, do naszego oddziału w Legnicy poszukujemy:

KONSULTANT INFOLINII DS. SPRZEDAŻY

nr ref. CC/LEG/INS/02-2011/GW

Podstawowe zadania:
• udzielanie informacji na temat usług i oferty firmy
• umawianie spotkań handlowych
• telefoniczna sprzedaż produktów i usług telekomunikacyjnych
• telefoniczna sprzedaż usług mobilnego Internetu
• realizacja kampanii marketingowych i promocyjnych

Wymagania:
• wykształcenie min. średnie
• dobra dykcja, poprawne posługiwanie się językiem ojczystym
• doświadczenie w kontaktach z klientem / sprzedaży
• mile widziane doświadczenie w pracy telefonicznej
• entuzjazm i łatwości w nawiązywaniu kontaktów
• chęć do zdobywania nowej wiedzy i umiejętności
• umiejętność obsługi komputera
• otwartość na nowe doświadczenia i poczucie humoru

Oferujemy:
• pracę zmianową na cały etat (10:00 -18:00; 12:00 -20:00) lub 3/4 etatu (9:00 -15:00)
• pracę od poniedziałku do piątku
• stałe wynagrodzenie godzinowe
• prowizję powiązaną z osiąganymi wynikami
• wewnętrzne konkursy z nagrodami
• szkolenia pozwalające podnieść kwalifikacje
• przyjazną i otwartą atmosferę pracy

Miejsce pracy:
Legnica, ul. Złotoryjska 178-184 (wieżowiec koło huty)

Osoby zainteresowane ofertą pracy prosimy o przesłanie aplikacji na adres:

praca@avistamedia.pl

W temacie wiadomości prosimy wpisać numer referencyjny. Skontaktujemy się jedynie z wybranymi kandydatami.

Prosimy o umieszczenie w CV następującej klauzuli:
"Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w ofercie pracy dla potrzeb procesu rekrutacji Avista Media, zgodnie z Ustawą z dnia 29.08.1997 o ochronie danych osobowych Dz. U Nr 133 poz. 883."

www.avistamedia.pl



anonim 2011-03-31 22:11:32
anonim - 2011-02-11 19:35:13

nie dość, że Dialog nie zerwał umowy z Avistą, to firma podpisuje umowy z innymi spółkami na obsługę telefoniczną, widać rozwój firmy, aż miło :)

Dialogu juz avista nie sprzedaje bo Dialog oddał sprzedaż Cotel'owi z wrocławia. Avista podpisała umowe z PLAY ale zwalnia wszystkich którzy maja umowe o prace bo nie chce miec garba, zatrudnia tylko na umowe zlecenie... zwalniaja z powodu nieefektywności ... rozwija sie aż miło ha ha ha ha ha
kotek 2011-04-06 09:05:04
Pracuję w Aviście dwa lata. Praca dobra, firma dosyć konkretna. Wypłata i prowizja na czas.Ludzie są super!!! Nie wiem dlaczego tak oczerniacie!!! W każdej firmie trzeba pracować, czasmi są dni lepsze czasami gorsze jak wszędzie. Wydaje mi się, że większość tych negatywnych komentarzy napisała banda nierobów!!! Czy wy chcecie dostawać pieniądze za darmo, za to, że tylko jesteście a w zamian nic od siebie nie dawać???
anonim 2011-06-21 10:56:09
ta praca - to powiem krótko zwięźle i na temat - powolne umieranie.
Więc zastanówcie się 5 razy zanim złożycie aplikacje i to nie żart...
mimi 2011-09-08 12:47:41
WITAM PROSZĘ PILNIE O INFORMACJĘ ILE MOZNA WYCIĄGNĄĆ NA CALL CENTER- JAKA JEST PODSTAWA? Z GÓRY DZIĘKUJĘ!
nowy 2011-09-16 18:27:54
8 zeta za godzine + premia, ale placą za cały czas pracy, czyli 8 godzin a nie jak w niektórych cc - gdzie chodziłem na rozmowy rekrutacyjne, gdzie kasa jest tylko za rzeczywisty czas rozmowy z klientami-czyli jestes 8 h w robocie a dostajesz za 4 bo tyle trwaly rozmopwy z klientem podczas dnia

warunki podane od razu, bez ściemniania ogólnie ok
Optymistka 2011-11-17 10:38:12
przestrzegam wszystkich, którzy zamierzają podpisać umowę o pracę z Avista media Ślęza, zastanówcie się zanim to zrobicie dokładnie przeczytajcie umowę. Ja bezmyślnie podpisałam z nimi umowę bez dokładnego czytania i teraz jestem uwiązana na 3 m-ce ponieważ w przypadku zerwania umowy ta fantastyczna firma żąda zwrotu pieniędzy za pseudo szkolenie. Kara to 2000 zł za 4 tygodniowe szkolenie (rzeczywiście trwało 4 dni). Ogólnie w firmie panuje jeden wielki bałagan, każdy mówi co innego najlepsi pracownicy to tacy którzy nic nie chcą i posłusznie cały czas odbierają połączenia.
juzek 2012-02-09 16:45:14
Ja koc [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] aviste, to super mega fajna firma i mnie lubi i jest fajna i miła.
konsultant 2012-05-11 18:20:15
Nie wiem co ci tak zdenerwowało- ja tez pracuje w tej firmie już dwa lata i ogólnie aktualne zmiany idą w bardzo dobrą stronę.
Grupe Dialog przejęła Netia i aktualnie okazało się chyba że mamy lepszą Infolinie ponieważ Avista nie tylko ocalała ale bardzo silnie się rozbudowuje, przejmujemy Infolinie Netii-. Są nowe rekrutacje- jest okazja dostac sie do pracy w firmie ze stabilną pozycją i renomą.
Z mojej strony atmosfera jest świetna- warunki bardzo dobre- pensje wypłacane zawsze na czas- jesli ktoś naprawdę chce popracować, czegoś sie nauczyć to moge tylko polecić:)))
filipinka 2012-10-15 22:16:37
W Aviście pracowałam 2 lata temu (telecentrum Ślęza)rozmowę kwalifikacyjną przeszłam,potem szkolenie,dostałam na początek umowę zlecenie na 3 miesiące.Po tym czasie myślałam że dostanę umowę o pracę ale nic z tego kolejne zlecenie,potem następne a kiedy na początku października koleżanka przekazała do kadr moje zwolnienie ponieważ w tym czasie byłam w ciąży dostałam telefon żebym przyjechała i zwolniła się a następnie zarejestrowała w PUP żeby mieć ubezpieczenie.
Byłam na rozmowie u kierownika i najlepszy był tekst:\"gdybyś dostała umowę o pracę to ZUS by się wkurzył\",co ma ZUS wspólnego z tym że dostaję umowę o pracę?nie chciałam się z nimi kłócić ani podawać ich do sądu,bo pewnie bym nie wygrała a jeśli chodzi o wypłaty to owszem były na czas.
ratek 2014-12-16 16:24:12
minęło trochę czasu od ostatniej wypowiedzi więc podbijam pytania o obecne stawki i ogólne warunki pracy. Widzę że niektóre sprawy idą w dobrą stronę z tego co piszecie ale jakaś aktualna opinia bardzo by mnie interesowała. Zastanawiam się nad pracą w tej firmie jednak ostatnio mam złe doświadczenia więc mocno sugeruje się opiniami
Alleno 2015-02-25 03:45:24
Jeżeli chodzi o avista media to jest to ogólnopolski dostawca usług call center/contact center posługujący się modelem business proces outsourcing. Co prawda wiele jest tego typu miejsc pracy gdzie głównie pracują osoby młode, w trakcie studiów, ale mam nadzieję, że jest możliwość rozwoju zawodowego w konkretnym kierunku. Umożliwiają to?
jugi 2015-03-13 03:43:59
Avista Media świadczy rzeczywiście usługi oparte o zintegrowane systemy komunikacji, wykorzystujące nowoczesne narzędzia call/contact center. Rozwiązania te pozwalają na poprawę efektywności oraz usprawnienie działań pozyskania, utrzymania i kompleksowej obsługi klientów. I to właśnie różni ich od konkurencji
petro 2015-03-31 20:23:55
Super, to coś dla mnie, bo z tego co wiem to w call center można mieć dopasowany grafik do innych zajęć i odpowiadałoby mi to, bo na codzień studiuje. Gdzie jest siedziba avista media we Wrocławiu żebym mógl zanieść Cv czy po prostu popytać jak wygląda u nich praca. Mam nadzieje że elastczny grafik na call center to norma
modelka 2016-05-14 15:59:20
a możecie napisać o co chodzi z tym modelem BPO u nich?
Zostaw swoją opinię o Avista media - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Avista media