brak logo

Silesia Jeans

Mysłowice

Opinie o Silesia Jeans

oko 2013-03-22 10:24:24
Praca jak kazda inna da sie ładnie zarobić tylko wystarczą dobre chęci jeśli ktoś chce podpierac sciany to moze lepiej isc do tesco na kase.... rabaty zawsze byly i bede co 3 miesiace mam nowe spodnie za pol ceny...
4
stokrotka 2013-04-12 16:47:40
a w jakim mieście ?
1
xxxxx 2013-05-22 10:52:25
Jestem ciekawy jak długo firma wytrzyma, bo słyszałem takie plotki, że boryka się z problemami finansowymi (zbyt duże inwestycje a małe zarobki), zobaczymy ile w tym jest prawdy.
1
marco-polo 2013-06-26 23:01:05
Racja. Sam nie lubię robić zakupów w Silesii, nigdy nie wychodzę z tego sklepu zadowolony. Nie przyciąga mnie w żaden sposób.
beta 2013-07-02 21:09:04
hmm...właśnie na rozmowie kwalifikacyjnej dowiadujemy sie jak "ciężka" jest ta praca, co trzeba znosić i ile czasu poświęcać przed i po pracy. Zatem już po rozmowie można bylo zrezygnowac a nie zatrudniać się... być niezadowolonym, nafoszonym i ciągnąć zespół swoimi frustracjami na dno. SCC ma największy obrót, najwięcej klientów i największe wypłaty wśród sprzedawców...
haha 2013-09-17 00:04:40
ta firma to totalna poracha !! walisz miesiecznie ok 190 h i niby masz chodzic zadowolony do pracy jednego dnia masz 12h na nastepny np 9 godz i tak na okargloa zarobki haha mozna ich wysmiac pracujac po tyle godzin powinienes byc [usunięte przez moderatora] bogaty... szef jak i menagerka poracha piekna blondi chodzi tylko i marudzi wszystko nie pasuje ...
4
Szaloooona 2014-01-25 03:10:11
Pracowalam... Totalna poraszka...grafiki uklada kierownik sklepu zalezy jakie masz wzgledy tak dostaniesz zmiany czasami zdaza sie ze robisz np. Poniedzialek 12h od 9 do 21 wtorek od 9 do 17 sroda od 9 do 21 czwartek wolne lal...robisz za najnizsza krajowa o ile dostaniesz umowe o prace a premia to 1 !!!!!!!!!% od sprzedazy. Klient bierze ubran za 300 zl a ty masz z tego 3 zlote w innych pozadnych sklepach jest to nie do pomyslenia ludzie dostaja wysoka premie i tak naprawde pracuja na nia solidnie bo az sie chce. Zapomnialam koerowniczka i zastepca sklepu ma 2 % od sprzedazy a najmniej robia tylko stoja przy kasie i przy komputerze a zwykly pracownik co lata ma 1% masakra. Sa limity miesieczne gdzie musisz sprzedac za 50 tys towaru to masz premie 500 zl narabiesz sie jak glupi i masz razem wyplaty 1600 zl hahaha. SCC wymyslila sobie ze jesli nie zrobisz limitu np 50 tys to nawet nie dostajesz 1 % a np 0,75 hahaha nie polecam tej firmy. Przez 1,5 roku pracy przewinelo sie ok 10 pracownikow nowych ale chyba byli madrzy i od razu zrezygnowali. Rabat na spodnie co 3 miesiace za pol ceny i koszulki w ktoych trzeba robic za 5 zl sztuka???? Co to za patologia w umowie jest napisane ze pracodawca ma zapewnic stroj a co wielki ch.. Mysle ze ta firme mozna smialo podac gdzies dalej gdzie zrobia porzadek miedzy jedna 12 h dniowka a nastepna praca musi byc 24 h przerwy a jest ile ? 12 !!!!!! Nieeeeeeee polecam odradzam jesli firma ma problemy to nawet sie ciesze maja nauczke. Pracownikowi nie umia dac za darmo koszulki do pracy a pani menager przychodzi i ma 90% rabatu na ubranka. Zabiera towaru za 900 zl a placi 90 hahaha a ty pracowniku zwykly plac 5 zl za koszulke ktora musza ci dac za darmo...
4
rcvz 2014-02-10 21:42:59
To, że koszulki pracownicy muszą kupić za 5 zł to jeszcze nic, ale spodnie kupić w granicy 200-300 zł to przesada, ile tej zniżki pracownik dostaje na strój roboczy 20% paranoja. Taki pracownik tak naprawdę premię sobie wypracuje na spodnie robocze. Sory, raz na kwartał ma 50 %( na 1 parę ). W której firmie pracownik musi kupować sobie strój roboczy, Skoro ktoś tego wymaga niech ci go da, no ale niestety nie w tej firmie. Pracuj i daj zarobić jeszcze. I do tego pracuj więcej godzin niż kodeks przewiduje za darmo. Najlepiej jakbyś za darmo jeszcze pracował wtedy byś był pracownikiem idealnym. Nie szanują pracowników i są fałszywi.
ona 2014-03-03 21:43:12
nie rozumie, jak ktos jest taki madry w wypisywaniu takich rzeczy , to niech tym osobom powie to w twarz,,,tez bylam pracownikiem tej firmy mogłabym wypisywać rozne rzeczy, ale czy to cos zmieni,niech kazdy patrzy najpierw na siebie, kogo obchodzi zycie innych ludzi,,,jak ktos sie nie nadaje to pracy to zapraszam do tesco na kase, tam przynajmniej ludzie szanuja swoja prace,,,,
2
były pracownik 2014-05-19 10:59:06
pracowałam kiedyś w SJ generalnie teraz nie polecam. Kiedyś na SCC kierowniczką była Monika.... super laska z nią można było pracować...a po niej...koszmar. to co pisała szalooona to prawda...pamiętam kiedyś jak nowa kierowniczka wróciła z zebrana i mówi " ze każdy z nas ma napisać w necie pozytywna opinie o SJ bo jest szykanowana" hahah żal
obecny pracownik 2014-05-19 12:24:04
Ale masz plytkie myslenie. Zapewne dlatego też juz nie pracujesz w silesia jeans
mariaxxx 2014-06-22 21:15:33
Jestem pracownikiem w scc ponad 2 lata. Nie rozumiem jak można być tak niesprawiedliwym w ocenie i łatwo wydawać osądy. Kierowniczka jest wymagająca, rządzi twardą ręką, ale się nie dziwię, bo gdyby była łagodna, to byśmy jej wszyscy weszli na łeb. Natomiast jest sprawiedliwa, i mimo iż postrzegają ją jako wredną, chce dobrze. Nieraz pomogła bezinteresownie innym pracownikom, rozumie wiele rzeczy. Wymaga dużo, ale od siebie jeszcze więcej. I za to ją cenię. Fakt, to ciężka praca, ale to nie jest przedszkole, czy piaskownica, żeby było pięknie. Jak komuś zależy na robocie, to ją docenia i szanuje. I wie, że trzeba ciężko pracować na chleb. Owszem, firma nie jest idealna, ciuchy powinni dawać, godzin powinno być mniej, ale w której teraz pracy jest fajnie i uroczo? Wkurzają mnie te opinie, bo piszą je ludzie, którzy nie pracują, a dlaczego? Bo zostali zwolnieni. A więc niech się sami zastanowią co w nich jest nie tak, że stracili pracę a nie jechać po firmie czy ludziach. Dla mnie to brak wiarygodności. I tchórzostwo.
sylwula 2014-11-10 19:17:21
Pracowałam w firmie rok nie wiem jak tyle wytrzymałam... totalna porażka u mnie na salonie jeszcze jako sprzedawca dostawałam w porządku pensje na innych salonach bywało gorzej pracownicy nie dostawali premii- na moim salonie było okey-to jedyny plus. Pracownika traktują jak tanią siłę roboczą, grafik totalna porażka - całe życie w pracy zero czasu na życie prywatne - każdy weekend w pracy;/ pan sławek który na szczęście już nie pracuje w firmie robil z siebie wielkiego Pana ;/ zatrudnial przyjaciol których wyrzucal potem jak smiecia z firmy;/ wypowiedzenie dostalam wracajac z l4 po wypadku który miałam w miejscu pracy powód nie zadowolenie z wynikow mojej pracy utargów- miałam najwyższa sprzedaż a bedac w pracy tylko 10 dni z 30 bo reszta miesiaca to l4 miałam 80% najlepszego pracownika który pracował cały miesiac...
wyzyskany 2015-02-22 10:25:37
Wszystko co jest na pisane na temat firmy S.J
J to prawda pracuje od 4mc niestetu jestem zmuszony. Wszystko sie pokrywa z opiniami o zarobkach 1000m-c praca nap po 12h kilka dni pod rząd ponieważ nie ma osob lub nie przychodza na rekrutacje.z reszta na rekr uslyszaly by jak jest pieknie
Jesli kreci was praca z grafikiem ktory jest zmieniany na bieżąca.kreci kogos bycie pod tel w wolny dzien np po 2dniach gdzie pracowaliscie po 12h. Pracujace wekk np 5 pod rzad.
Niestety to nie big star (firma do ktorej nabralem obrzydzenia) jak do galeri handl.wiem jak to dziala
Np dziwne liczniki w bramkach wejściowych ktore licza klientow.duzo klientow duza sprzedaz ok mala sprzedaz nie ok.
Masakra.zycze powodzenia wszystkim w znalezieniu normalnej pracy.ps zlozlem wypowiedzenie
wkurwiony 2015-04-08 17:14:58
Firma jest najgorszą z możliwych. Radze omijac szeeerookiim łukiem bo to jest kpina co tam się dzieje. Najlepiej zglosic to dalej bo to jak traktuja pracownikow to przesada, ciagle demotywowanie ze slaby obrot, ze sie nie starasz. Najsmieszniejesze byly ciagle upomnienia, kontrole na kamerach czy przypadkiem ktos nie stoi bezczynnie i nie rozmawia sobie. Tam trzeba napierdalac caly czas. Tajemnice to obowiazek kierownika i zastepcy. Wedlug szefostwa nikt ze zwyklych pracownikow nie moze sie dowiedziec o nadchodzacych zlych zmianach ( przykladem jest ostatnia zmiana dotyczaca wyplat) Twoim OBOWIAZKIEM jest zostawac po godzinach pracy zeby np zmieniec witryne, jezeli jest remont sklepu to MUSISZ siedziec do godzin nocnych (3.00) i jeszcze nie miec za to zaplacone :D MUSISZ przyjezdzac przed godzinami pracy zeby np odebrac jakis zalegly towear lub spakowac go na inne sklepy dla kierowcy i oczywiscie NIE MASZ ZA TO ZAPLACONE BO JEST CIAGLE TLUMACZENIE ZE ROBISZ TO DLA FIRMY :) Zwyczajny wyzysk. Niesttety nic sie nie zmieni poniewaz perosel tam pracujacy jest zbyt tchorzliwy zeby sie przeciwstawidc... Akurat jest to zrozumialem bo musieli by wszystkich zwolnic :)
4
dedede 2016-02-04 09:25:47
asertywna możesz być tylko raz :) bo po tej asertywności już nie bedziesz pracować, albo wszyscy pracownicy, którym moim zdaniem coś się w mózg stało, będą na Ciebie naskakiwać, żeby tylko się nie sprzeciwić kierownictwu. "robisz to dla firmy" stały tekst. Dopoki siedzisz cicho i robisz ZA DARMO nadgodziny to jest wszystko ok - można fajnie pracować. Upomnij się o swoje to spokoju nie zaznasz.
ags 2016-02-13 19:23:25
Pracuję od niedawna, ale nie nudzę się, nie muszę stać jak słup i rzucać się na każdego klienta, mogę swobodnie zajmować się różnymi rzeczami na sklepie, a klientom udzielam raczej informacji o aktualnych promocjach, czy jestem "mapą" sklepu, gdy widzę, że ktoś jest zagubiony. Umieć "poprowadzić" klienta, a nie narzucać mu się i stać nad głową to sztuka. Fajnie, że nie ma parcia na ten atak od wejścia. Limity-w każdej firmie są jakieś cele, ale tu nikt cię nie zje, jeśli ich nie zrealizujesz. Nagrody dla pracowników i program motywacyjny jest super :) kasa średnia, to fakt, ale ani mózgu nie przeciążysz, ani kręgosłupa. Grafik elastyczny. Atmosfera-trochę parcia, ale gdzie go nie ma?
x 2016-03-15 11:16:06
A Ciebie to Pani I namowila do pisania tych bzdur?! Nie wierze nie wiem ile tam pracujesz ale chyba dosyć krótko, nie ma nacisku na limit? Haha nie wyrobisz raz i drugi to nara! Niestety caly czas gadki ze mało i straszenie zwolnieniami..
1
Pani I 2016-04-03 23:31:20
Odpowiedź
y 2016-05-12 14:24:01
Osobiście odradzam pracę w Silesia Jeans, szczególnie osobom szukającym stałego zatrudnienia. Jedynymi osobami, które mogą iść tam pracować to studenci, ale to też tacy, którzy nie mają zbytnich zobowiązań finansowych. Dlaczego? Bo w każdej chwili mogą odejść z firm, gdy szefostwo zaczyna przeginać z zostawaniem po godzinach tłumacząc, że towar który dostajesz np po południu ma być już teraz natychmiast zrobiony do końca dnia. Osoby, które są w tej firmie na umowę o pracę są notorycznie wykorzystywane a za nadgodziny nikt im nie płaci. Aha, koronnym argumentem jest "Może sobie pohandlować". Grafik też pozostawia wiele do życzenia ponieważ najważniejsze są prośby osób na zleceniu a dopiero TY jako stały pracownik możesz łaskawie dać dwie/trzy prośby do grafiku. Ale chyba najgorszą rzeczą w firmie jest atmosfera. Ciągłe szukanie dziury w całym, ciągłe tajemnice. Osoby zarządzające nie potrafią się dogadać, słyszysz po 3 różne wersje jak masz zrobić daną rzecz i później to Ty dostaniesz opieprz bo niby coś źle zrobiłeś. Chyba nie ma w tej firmie osoby(nie mówię tu o zleceniach) która mówi dobrze o tej firmie: połowa narzeka a druga połowa zarzeka się że ma przygotowane wypowiedzenie. Jedyne co to na sklepach, które mają wysokie utargi pracownicy potrafią wyrobić sobie przyzwoite premie. Pozdrawiam :)
2
ona7 2016-05-31 07:16:20
te zrzuty są prawdziwe...
barbara 2016-07-01 21:42:28
@y a możesz konkretnie napisać za co naliczane są te premie?
Hdjdjxn 2016-10-26 21:35:21
Ta firma to jedna wielka farsa, wypłaty nie sa na czas, premie sa opłacalne tylko w większych sklepach. Zniżka -20% i to nie na wszystkie marki. Chcesz zacząć prace? Okej, ale MUSISZ miec spodnie z Marek ktore sprzedajesz i koszulkę za 5 zł. Nie zrobiłeś limitu? To sie tłumacz. Nie zrobiłeś 3 raz limitu? No to dowidzenia. Często syzyfowa praca. Koordynatorka każe zrobic tak, przychodzi szef i każe to zmieniać. Ukradli wam cos ze sklepu? To zaczyna sie zbieranie pieniędzy od PRACOWNIKÓW, bo jeżeli nie wyjdzie inwentaryzacja kierowniczka straci prace. (Albo sama sie zwolni pod naciskiem). Oczywiście kierowniczki sa nieomylne i zawsze wszystko musisz robić tak jak ona ci każe. Nie zdążysz zrobic do zakończenie pracy? Nie ma problemu, zostaniesz po pracy za darmo. Zero poszanowania godności człowieka. Nie polecam.
5
Hela 2016-10-28 14:49:30
Teraz już koszulki są po 7 zl ;)
1
W. 2016-11-26 23:42:26
Witam zainteresowanych
Zacznę od początku, rozmowa kwalifikacyjna wygląda tak jakby błagali cie, żeby zacząć u nich pracować. Potem umawiasz się na 2 dni po 6-8h na rekrutację, za które dostajesz 50zl( za 2 dni) . Jeśli zgadzasz się na warunki (na początku układanie spodni) podpisujemy umowę. Nagle okazuje się, że rano i wieczorem musisz sprzątać (mycie podług, luster itd.).Koszulka do pracy 5zl, a spodnie ok. 150zl ze zniżka!!! (zostaje lump, bo to 1/8 lub 1/4wyplaty) Obsługa klienta wygląda tak, że jeżeli masz 1 osobę, to możesz mieć następnego klienta, ale jeżeli 1osoba rozmawia z tb, albo wyjdzie i zostawi ci gacie do składania ) to musisz splawić drugiego klienta (chamsko)i zająć się roznoszeniem spodni , albo gadka często bezcelowa. Zdaza się, że musisz prze składać spodnie, obsługiwać klienta, sprzątać i zmieniać witrynę na raz. Najgorsze jest to, że przez 1 dwa miesiące to ty w sumie wszystko robisz, a kierownik, zastępca i pozostałe osoby gadają gdzieś skryci w sklepie, wyjdą tylko po to, żeby ukraść ci klienta. Gdy ty się odezwiesz, że obsługuje pania/Pana to usłyszysz "pomogę ci" a potem kasa idzie na konto tamtej osoby a nie twój(limit ma każdy ok. 1.500zl dziennie) szczerze nie polecam pracy, jak ktoś nie jest chamem i dobrze się czuje z okazywaniem ludzi to tak. Jeszcze 1 przykład, 30min przed zamknięciem sklepu słyszysz "nie sprzedawaj juz, bo robie raporty", a potem dostajesz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] e nie zrobiłeś limitu. Ciężko czasem kłamać, że nie ma odpowiedniego rozmiaru czy coś.. Taka firma, (marna) praca. Jeżeli chcesz zarobić za wszelką cenę to dasz rade, na parę tygodni.. przy dużym zdeterminiowaniu
Aha przy umowie podpisujemy różne bzdety, że nie bd wyjawił tajemnic firmy i takie tam inne rzeczy. Zgadzasz się na stawek podana w umowie, gdzie jest napisane x zł (ok. 9zl brutto) lub mniejsza
pracownicaSJ 2016-12-01 22:43:49
Grubo przesadzone... obsługa klienta w tej firmie jest bardzo ważna i nigdy nie spotkałam się, żeby ktoś spławiał klientów! Nie wiem w jakim sklepie byłeś na rekrutacji ale to dziwne co piszesz.. po drugie 50 zł za dwa dni rekrutacji a w innych sklepach nie dadzą Ci nic! Pracując w sklepie myślałeś, że będziesz stał i robił dobre wrażenie? przecież mycie podłóg i luster to normalna rzecz!! aż śmieszne co piszesz..
Zostaw swoją opinię o Silesia Jeans - Mysłowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Silesia Jeans