brak logo

InPost

Gdańsk

Opinie o InPost

Post boy WALDEMAR 2010-12-17 11:50:44
Witam wszystkich oczekujących na to jakże proste pytanie jak tam jest?
A wiec już odpowiadam w Inpost jest beznadziejnie!!! Masz 1350 zł brutto do tego naliczane jest to co rozniesiesz, czyli to jest tak zrobione ze na chodzisz się jak pielgrzym po swoim rejonie i (usunięte przez administratora)... zarobisz, nie wspomniałem jeszcze zwroty za paliwo.
To jest (usunięte przez administratora) śmiech na sali , za zwroty za paliwo tego nie można nazwać ,paliwo jest twoje i zwrot jaki ty otrzymasz to jest jakieś 10-15% tego co ty wydasz.
Rejony są podzielone na odpowiednie stawki sektorów czyli jest sektor A,B,C,D, za ten ostatni płaca 40gr. za przesyłkę listonoszom ale tu uwaga jest kolejna niespodzianka takiego sektoru jak D nie ma.
To prawda co do kar , nakładane są cichaczem tylko na zebraniach co tygodniowych mówi się o tym fakcie wymienia się ile za to poszczególne przewinienie ale nie mówią ile tej kary.
Przed wejściem Wielka tablica kar taryfikator od 20zł do 200zł to wszystko idzie z tego co ty zarobisz rozniesiesz. Długo by można wymieniać i pisać ja przekonałem się na własnej skórze i przez ten (usunięte przez administratora) inpost jestem 700zł do tylu z paliwem. To tyle co mam do powiedzenia pozdrawiam nowo przyjętych i wytrwałości bo będzie potrzebna dodam jeszcze że pracuje sie tam po 12 godzin codziennie.
taaaaaa.... 2011-02-08 11:20:45
Ciekawe tylko, że nikt nigdy nie wspomina ZA CO są te kary- ja pracuję normalnie, uczciwie i kar nie mam.

Paliwo? No jest niewiele ale jak się nie jeździ od domu do domu to wystarcza.

A rejony są wszyskie. D też.
robol 2012-03-11 21:10:48
ciekawe rzeczy piszesz ,chyba jestes kierownik
0987 2012-09-09 20:46:15
taaaaaa.... - 2011-02-08 11:20:45

Ciekawe tylko, że nikt nigdy nie wspomina ZA CO są te kary- ja pracuję normalnie, uczciwie i kar nie mam.



Paliwo? No jest niewiele ale jak się nie jeździ od domu do domu to wystarcza.



A rejony są wszyskie. D też.
aleś mnie rozbawił :) z tego co wiem kary są tam za nic , bo żeby były prawnie nakładane , to muszą być prawnie w 100% udowodnione , a jak jest ? kary są zazwyczaj z czapy lub wyimaginowane , jeśli jest reklamacja lub kara , to zawsze znajdzie się bicz na "winnego" .
Wojtek 2013-04-17 13:22:49
Twojego komentarza nie da się normalnie czytać bo co drugie słowo to "żart" Napisz to normalnie, składnie i gramatycznie!
dyrek 2013-04-17 17:48:10
jeśli to do mnie , to tak , (usunięte przez administratora) to faktycznie żarty , przepraszam :):):) , że im ubliżam , ale nie stać mnie w stosunku do nich na nic innego , i sądze , że zgodzi się ze mną większość pracowników inpostu :) :)
dana 2013-07-12 21:56:32
Najgorsza z firm w Gdańsku ,pracownik to śmieć omijajcie wielkim łukiem (usunięte przez administratora)
1
dana 2013-07-12 22:01:36
Odpuść(usunięte przez administratora)
1
obeznany z rynkiem 2013-07-21 16:31:58
słuchajcie, jaki oddział inpost dostarcza do kilkunastu gmin w pomorskiem emerytury z krusu? jakie są stawki, a przede wszystkim - jak jesteście zabezpieczeni w przypadku napadu itp. (chodzi mi o to, co mówi umowa i ewentualnie o to, jak ktoś takie coś już miał - na kogo zwala się odpowiedzialność, bo jak jest w inpost, wszyscy wiemy? aha, i dodatkowo -czy taka osoba jedzie tylko z emeryturami, czy tez ma na dany rejon ewentualnie listy, bo nie ma nic gorszego, jak masz listy, 100 poleconych i jeszcze kasę do rozniesienia...
bambaryła 2013-07-23 11:30:08
dana - 2013-07-12 22:01:36

Odpuść, to oszuści.
potwierdzam , pracowałem tam , masakra ! nie życzę najgorszemu wrogowi !
1
Były listowy 2013-07-31 22:58:40
Nosiłem KRUSy w Gdańsku. Zabezpieczeń nie masz praktycznie żadnych, na szczęście ominęły mnie przygody typu napad. Kase nosi się razem z listami, nie masz szans zeby jechać tylko z KRUSami, chyba ze bedzie ich 100, ale tak sie nie zdarza... Moga cie za to wysłać za inny rejon, dodatkowo, bo np. kolega sie rozchorował, a kasa leży. Stawka jest bodaj 1 zł brutto od sztuki, na szczęście ludzie na ogól dają napiwki (niektórzy nawet i po 20 zł).
Szukam pracy 2013-09-06 09:16:40
Trwa nabór do InPost. Jak jest tam teraz? Da się zarobić normalną pensję?
Łoś 2013-10-04 16:06:30
W tej firmie nie ma widełek płacowych. Może wyciągniesz 2tys. przy super rejonach, super wydajności i jak kier ma dobry humor to nie upieprzy wynagrodzenia karami z kosmosu aby ratować swój tyłek, o sorry budżet oddziału.
1
maryska z zabianki 2013-11-26 15:05:23
praca fatalna - oszukiwanie pracowników. za wypisanie awizo nie dostaniesz kasy. za dostarczenie poleconego kasa taka sama, jak za list zwykły. a oddział (właściciel oddziału) inkasuje prawie 2 pln. za list zwykły dostaniesz 20 groszy, jak zdarzy się reklamacja, bo coś niby zginęło, zabiorą tobie 40 złociszy (czasem to nawet nie cala dniówka). specjalnie złe dobrane parametry płacowe za daną dzielnicę (dlaczego osoba robiąca wieżowce dostaje 2200 kasy i wraca z roboty po 14tej, a ja mam pipidówkę, dostaję 1200 i na dodatek łażę do 17tej?). dlaczego mam brać paczki, które powinny być dostarczone samochodem (oddzialik ma z tego 5 pln, a ja marne 20 groszy, bo płacą za to jak za list). ogólnie jedna wielka piramida finansowa, pracuję do końca miecha i rzucam. nie zwracają za bilety komunikacji. Cwaniactwo i wyzysk w dobie bezrobocia.
1
byly 2013-11-27 11:27:02
czy w dalszym ciągu (od lat) inforsys placi za dostarczane listy listonoszom czy umowy śmieciowe z inopst + druga umowa ?
wódz kraków 001 2014-01-09 13:06:56
halo gdanisk, halo gdanisk, tutaj krakow. jak tam idą polecone i jak staweczki? ;)
77-200 miastko 2014-01-22 20:45:53
Poczytajcie, jak miejscowość 11000 mieszkańców nie ma punktu awizacyjnego. W Google wystarczy wpisać POLSKA WPADKA POCZTOWA! Będzie się działo!
yx 2014-02-21 00:53:44
Pracowałem tam przez miesiąc i do tej pory nie przysłali mi umowy... Wypłata 750zł moja wina bo na umowie był 1000 ale mówili że dostane za ten 1 miesiąc pracy około 1600zł i zwrot za paliwo i za przeproszenie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dostałem. Jak ktoś się zastanawia nad pracą w tej firmie to radzę uważać, bo co innego ci powiedzą na rozmowie a co innego wyjdzie jak już zaczniesz pracować. Ja pracowałem jako "listonosz" na popołudnia czyli cały dzień rano wstać i jechać zadać listy do pok-u jakieś 15km w jedną stronę i co się uda jeszcze roznieść jechałem po nowe i z powrotem na rejon. Czyli na samo takie durne jeżdżenie nawało jakieś 70km na dzień a śmieszny zwrot za paliwo średnio 15zł na dzień to kpina jakaś. PAMIĘTAJ NIE DAJ SIĘ ZWIEŚĆ obiecanką 4000 zł to w życiu tam nie zarobisz
xy 2014-02-22 01:26:22
taran masz u mnie piwo jak by mi to śmieszna firma normalnie zapłaciła to flaszka by była ale wiadomo... Propozycja! jeżeli pracowałeś w tej śmiesznej firmie to mów w rodzinie by nie zamawiali nić co ma im im dostarczyć in post a jak już muszą to niech to zrobi poczta. I ludzie którzy nie dostali umowy to proponuje iść do pip ( inspekcji pracy ) nam jako byłym pracownikom to może nic już nie pomoże ale może uda nam się uchronić innych...
1
... 2014-03-18 15:12:00
no fakt Parodia... Tam sie cyrki dzieją... Każdy chce rządzić wszystkimi.. Żenada. a jeśli chodzi o Płace to sorry ale tyle ile rozniesiesz tyle zarobisz... haha a te smieszne kary za "nic" jak to mowice mnie tez bawią, a wiem duzo..;D haha pozdrawiam
2
Rakso 2014-11-16 15:26:54
WITAM, W INPOSCIE PRACUJE JUZ OD 2 MIESIĘCY. Pensje mam 1680 brutto!!! !!! + zwrot paliwa 50gr za kilometr!!! !!! Myślę że nie ma tu o czym dyskutować, mi to pasuje!!!
ktosik z branży 2014-12-19 15:39:46
Dobra wiadomość dla wszystkich szukających pracy, firma INPOST opublikowała właśnie nową ofertę pracy. Bardzo mnie zaciekawiła, a wy co na to? Ogólnopolska firma InPost – oddział w Piotrkowie poszukuje osób na stanowisko DORĘCZYCIEL-LISTONOS...
http://www.gowork.pl/praca_podglad,5690541?keywords=&region=
kochamy inpost 2015-01-22 15:29:46
Czy w przetargach publicznych powinno się preferować firmy zatrudniające ludzi na umowę o pracę?

Tak zrobiła Straż Gminna w Człuchowie, która pod koniec ubiegłego roku razem ze strażą w Kobylnicy, Debrznie oraz Kęsowie zorganizowała przetarg na usługi pocztowe - pisze Gazeta Wyborcza.

W jego warunkach umieściła zapis, który na naszym rynku jest nowością. Za niską cenę usług, owszem, przyznawano 80 pkt. Po 5 pkt było za liczbę stałych placówek oraz możliwość internetowego śledzenia przesyłek. Ale o wyniku przetargu decydowało zatrudnianie pracowników na podstawie umowy o pracę. Dawało to 10 pkt, a ceny oraz sieć pocztową dwójka oferentów, czyli Poczta Polska oraz InPost, miała podobne - czytamy w "GW".

Przetarg wart w sumie około 3 mln zł wygrała Poczta Polska. Prywatne firmy pocztowe zazwyczaj zatrudniają doręczycieli na umowach-zleceniach.

Jak wyjaśnił "GW" Krzysztof Bulwan, komendant straży gminnej w Człuchowie Konstytucja chroni stosunek pracy zawierany na podstawie umowy o pracę, a porządek prawny w Polsce preferuje umowy o pracę jako pożądane i oczekiwane społecznie. Dlatego jako zamawiający postanowili zwrócić na to uwagę, przyznając dodatkowe punkty w przetargu wykonawcom, którzy promują właśnie tego typu umowy.

InPost od wyniku przetargu w Człuchowie odwołał się do Krajowej Izby Odwoławczej. Ta jednak uznała, że przetarg nie łamie zasad uczciwej konkurencji - podaje gazeta. - W połowie października ubiegłego roku weszła bowiem w życie nowelizacja ustawy o zamówieniach publicznych, która wprowadziła nową zasadę, że cena przestaje być wyłącznym kryterium rozstrzygania przetargów.

Podobne zapisy jak Straż Gminna w Człuchowie w swoich przetargach wprowadzają kolejne instytucje.
ja 2015-01-22 21:59:15
rob tam gdzie robisz bo sobie "polepszysz"
Rumia 2015-01-31 02:19:36
InPost w Rumi to dopiero kino..jak zatrudnimy nowego to dostaniecie Państwo swój list, średnia pracy "doręczyciela" 2 dni. Tak DORĘCZYCIELA, bo listonosze są w Poczcie Polskiej ! InPostowi dziękujemy.
3
gostek 2015-02-10 12:53:21
jak chcesz byc sponsorem szefa, to to jest dobre miejsce. nie polecam
inny post 2015-06-23 21:14:57
Odnośnie systemu motywacyjnego, którym to tak szczyci się Pan B.:
Jaki system motywujący pytam się?
Raczej wielkie nieporozumienie.
Ktoś kto wymyślił taki system pracował chyba wcześniej w polu przy zbiorach i myśli że list jest jak burak, że wystarczy wrzucić go do koszyka.
75 gr za wrzucenie buraka do koszyka, 10gr za nie trafienie burakiem do koszyka - w polu na pewno taki system by się sprawdził, wszystkie buraki wylądowały by w koszyku.
System przeniesiony prosto z pola.
10 groszy za awizowanie listu poleconego? - to jest kpina jakaś.
Drugie awizo - niesiesz za darmo.
Poza tym im mniej listów uda ci się doręczyć tym mniej masz za to zapłacone.
W jaki sposób jest liczona skuteczność - nikt nie wie, ale na pewno w taki sposób aby doręczyciel zarobił jak najmniej.
Zadanie listonosza jest proste: dotrzeć pod wskazany na kopercie adres i tyle, a nie jeździć za kimś po całym mieście, albo pytać wszystkich gdzie aktualnie mieszka, albo może pracuje, a na koniec i tak nawet jeśli uda się znaleźć takiego delikwenta, prosi żeby dać mu awizo, bo mu się nie spieszy z odebraniem listu.
Jestem za systemem motywującym do tego aby jak najwięcej listów doręczać, ale nie takim jaki jest obecnie, lub proszę ułatwić nam pracę, jak prawdziwym kurierom i umieszczać na kopercie numer komórkowy do adresata + do tego telefon służbowy.
Jak mam znaleźć kogoś, do kogo nie mam żadnego kontaktu, oprócz często nieaktualnego adresu?
polo 2015-10-21 09:11:36
Firma w Gdańsku Osowej to "SYF". 6 dni paczka leży u nich i nie mogą mi jej dostarczyć. Przesyłkę musiałem sam znaleźć, nikt z impostu nie potrafił jej zlokalizować, był wpis w lokalizacji przesyłek ich firmy "PRZESYŁKA PRZEKAZANA DO DORĘCZENIA". Odszukałem, zadzwoniłem i dalej nic. Jak na początku pisałem ŻADNA FIRMA tylko SYFILIS brak słów.
żałosne 2015-10-21 09:54:17
Po co są zatrudnieni ludzie w inpost Rumia,za ciężko im zadzwonić czy zapukać na drzwi zostawiają awizo bo im tak wygodnie ludzie muszą jeżdzić na koniec redy żeby odebrać przesyłke.....TO SIĘ W GŁOWIE NIE MIEŚCI.
STOP wyzyskowi 2015-11-28 15:56:01
@żałosne: wina leży tylko w inpost, ponieważ słabo płacą oraz nie mają punktu awizo do odbiorów bliżej. Ogólnie ta firma to porażka w skali kraju.
kurier66 2015-12-02 13:56:21
Popracowałem w tej "super firmie " przez półtorej miesiąca , zanim napiszę coś więcej żeby nie zniechęcić ewentualnych czytających do dalszej treści epopei to na wstępie przekaz główny PODARUJCIE SOBIE chyba że macie nóż na gardle z powodów finansowych i może lubicie zapierniczać od wczesnego rana do późnego wieczoru dzień po dniu i usłyszeć jeszcze o słabych efektach i braku zaangażowania.
Dla mnie to totalne wykorzystywanie ludzi robienie interesu na grzbietach ciężko pracujących za marne pieniądze ale u nas to chyba standard. Fatalne zwyczaje przy zawieraniu umowy w moim przypadku nie stworzenie warunków do swobodnego zapoznania się z jej treścią , nie chcę się teraz rozpisywać na ten temat, dla zainteresowanych mogę to rozszerzyć. Jako pierwszy fakt świadczący o bezczelności zleceniodawcy wystarczyło mi ,że w treści obu umów jakie podpisywałem słowem nie było wzmianki o kosztach jakie ponosi zleceniobiorca .To jakaś paranoja, firma która opiera się na mobilności i korzysta z prywatnych pojazdów nie uważa za stosowne zagwarantowania tej kwestii w drodze umowy . Hasłowo przekazywane były jakieś bzdurne informacje o zwrocie za paliwo , które zupełnie nie miały potwierdzenia w treści umowy . Nawiasem mówiąc musiałem postawić sprawę ostro żeby otrzymać egzemplarz podpisanej umowy , kazano mi czekać aż wróci z siedziby głównej . Uparłem się i kiedy mogłem ją już dokładnie przeczytać na następny dzień byłem z wypowiedzeniem i całe szczęście bo gdybym czekał na jaj powrót to zapierniczałbym dla nich jeszcze dłużej , bo mimo ,że jest to praca na umowę zlecenie zastrzegają sobie miesięczny okres wypowiedzenia.
To może i było bezprawne ale firma zastrzega sobie ,że przy nagłym rozwiązaniu stosunku pracy może wystąpić o zwrot kosztów spowodowanym brakiem pracownika.Szereg innych najprostszych rzeczy mogących pomóc w pracy w terenie leżało, dla kierownictwa liczy się tylko żeby roznieść jak najwięcej nie robiąc nic co mogłoby to ułatwić. Ważna jest twoja inicjatywa w domyśle zapierniczaj w terenie do nocy albo proś się o kody wejścia do klatek jest jeszcze opcja otwierania ich jak włamywacz, żałosne.Inna warstwa to procedury np. awizowania , to jakiś absurd ocierający się lub wprost naruszający przepisy kodeksu karnego . Może w innych oddziałach jest inaczej ja to przerobiłem i mam jak najgorsze zdanie chciałbym żeby ktoś zrobił z tym porządek . Nie mówię ,że jestem wszystko wiedzącym ale wystarczy mi to czego zaznałem i wiem o czym mówię z każdym jestem w stanie wejść w polemikę bo mimo tego bagna starałem się pracować solidnie.
pesci 2015-12-15 14:07:42
Czy to prawda ze tam obowiazuja dwa jezyki? polski i ukrainski ?
1
pesci 2016-01-13 00:42:49
Inpost umowa o prace??? Samochod sluzbowy??? Skad ty sie zerwales ...umowa zlecenie i autobus 210
pesci 2016-02-03 00:16:38
Inpost sie rozwija ale tylko w PR , Wystarczy ze zrozumieniem poczytac komentarze , ktore w polowie sa pisane przez pracownika inpostu na umowe zlecenie
pesci 2016-02-03 20:58:08
Ten portal jest po to by wymieniac sie opiniami i wyciagac wnioski. Widze jednak korporacyjnych PR-owcow ,ktorym karza wypisywac bzdury by ratowac zszarpane imie firmy. Adas - Idz , przekonaj sie sam , oby atrakcyjne wynagrodzenie nie wyrwalo Cie z butow
pesci 2016-02-06 13:03:08
@ilonka za duzo ci sie wydaje :)Inpost w Gd to jeden z najgorszych pracodawcow pozdrow anke
2
operacyjny 2016-02-15 16:22:45
w firmie inpost pracuję dwa lata i wiem jedno wszystko zależy od agenta ktory prowadzi oddział ja pracuje dla agenta z tczewa i jestem super zadowolona szef i ekipa szefoistwa jest super a kierowniczka oddziału najlepsza wynagrodzenie nie ma co narzekać
Ano 2016-02-22 17:58:10
In Post to najgorsza z firm kurierskich. Nie szanuje swoich pracowników, traktuje ich jak śmieci!!!Wykorzystuje płacąc marne grosze za paliwo!!! Obiecują podwykonawcom wypłatę do 20-ego każdego miesiąca a musisz dzwonić i prosić o swoje odcinki wypłat i pieniądze na konto rozbite na dwie umowy ponieważ nie płacą w terminie. Jak Ciebie zatrudnią na umowę o dzieło to kręcą i nic nie wiadomo na początku ile zarobisz, jak naliczają opłaty za paliwo i jakie kryteria wpływają na twoją wypłatę. Totalna porażka. Śledzę portal Trojmiasto praca. Cały czas się ogłaszają, szukają do pracy na kurierów przesyłek, twierdzą że nie trzeba mieć doświadczenia i dają Tobie szanse na przeszkolenie a w rzeczywistości straszą ciebie za wszystko karami pieniężnymi. Jeżeli miałabym coś doradzić, to proszę sobie nie zawracać głowy ofertami pracy tej firmy, szkoda czasu i nerwów. Lepiej poszukać innej pracy.Bo tutaj nawet studenci nie chcą pracować a nie wspomnę o ludziach, którzy mają rodziny i szukają stabilizacji. Nie ten adres!!!
1
Jedrek 2016-03-03 19:26:52
Burdel na kółkach. Takie jest moje zdanie o Inpost.
gdańsk 2016-05-02 07:44:06
Słuchajcie, czy w Gdańsku paczkomatami i listami zajmuje sie ten sam oddział, czy ajent?
ani 2016-05-08 17:33:51
witam chcę się dowiedzieć coś o pracy w sortowni inpost wola bykowska. warunki??
1
Monika 2016-08-05 10:47:19
Dzień dobry.

Oferta pracy listonosza w woj. pomorskim - różne lokalizacje. Umowa o pracę + premia + premia roczna, różnorodny pakiet świadczeń socjalnych, bony żywnościowe, stabilność zatrudnienia, wdrożenie do pracy. Kontakt pod numerem (58) 32 66 144.
karol 2016-10-18 17:18:01
dostarczanie przesyłek masakra fatalne firma powinna nie istnieć najgorsze dziadostwo
Matka 2016-11-30 15:18:19
Bardzo dziękuję Panu na infolinii, który sprawnie załatwił możliwość odbioru przesyłki z paczkomatu w Gdańsku oraz Panu ,który tą przesyłkę dostarczył. WIELKIE DZIĘKI Wdzięczna matka której syn wylatuje dzisiaj do Londynu.
wiola-1005 2016-12-02 17:13:47
Omijajcie jak możecie szerokim łukiem firmę InPost zamówiona przesyłka wysłana przez nadawcę 27.10. 2016 winna być u mnie 28.10.2016 tak też widnieje w statusie śledzenia przesyłek jako odebrana tego dnia,jednak do dnia dzisiejszego przesyłki nie otrzymałam .Po wielu telefonach i mailach interwencyjnych przy których dodam wiecznie byłam zbywana zdaniem w stylu ,,skontaktujemy się z panią wyjaśniamy sprawę ''otrzymałam telefon do kuriera ,który przyznał,iż zostawił przesyłkę na klatce bez uprzedniego kontaktu ze mną w momencie kiedy nikogo nie było w mieszkaniu (towar wartości około 160 zł) Paczki nie mam do dziś jak również zwrotu środków pieniężnych ,to jest po prostu żenujące ,ale nie odpuszczę tego!!!!!!
Zostaw swoją opinię o InPost - Gdańsk
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie InPost