Twoje konto

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
<<<Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.>>>
słup_soli - 2011-03-03 20:29:37 odpowiedz | cytuj
uwaga na tą firmę , ostrzegam wszystkich kandydatów / kandydatki , które staraja sie tam o pracę . niekompetentny kierownik , niedokształcona załoga, firma udaje, że bawi się w biznes. Ludzie , omijajcie ich z daleka, firma wykorzystuje pracownika do cna, nie płaci żadnych nadgodzin , łamie prawo pracy na każdym kroku. Pracownik traktowany jak( usunięte przez administratora )klika samych swoich i znajomych ( usunięte przez administratora )kadrowa rozpowiada wszystkim , ile kto zarabia, [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w planowaniu i na magazynie, kierownik ( usunięte przez administratora )pańszczyźniany ekonom kręci intrygami i oszustwami, głupie idiotki w biurach zawistne i podłe szmaty niedokształcone bez kompetencji nad tym wszystkim szef - ostatnia ( usunięte przez administratora )losu sterowana przez nich wszystkich. Taki obrazek w Jaworznie za murami nowiutkiej fabryki z czerwonym szyldem.
anonim - 2011-03-23 17:18:22 odpowiedz | cytuj
a ja tam nie narzekałam, może ty byłeś-aś zbyt słabym ogniwem żeby tam funkcjonować a obrażanie wszystkich tylko to potwierdza. Przełożonych trzeba szanować, a tym bardziej jak się jest bez szkoły i doświadczenia- trochę pokory!!!!!!!!!!!
irka - 2011-03-25 12:19:28 odpowiedz | cytuj
masz ładnie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] miodem smarowaną że tak bronisz tej kliki
anonim - 2011-03-26 01:58:54 odpowiedz | cytuj
nawet jak z maszyny poszly kopty to pan kierowniczek stal na srodku hali i wymachujac reka krzyczy \"pracujemy,pracujemy,pracujemy\"to nic ze wszystko co bylo mozliwe przeciwpozarowe pootwieralo sie,ale kazda wkladka sie liczy do upadlego;)hmmm wielki logistyk dobrze umie krecic i manipulowac ludzmi,cza przyznac ze ma to we krwi.Dziwie sie szefowi ze tyle lat pracowal na dobre imie tej firmy,a przyjal niby kierownika i juz firma ma opinie zjechana w Jaworznie,juz sa rotacje dzieki komu?wiecie dobrze;)i uwaga bo znow bedzie zebranie;)zreszta jak niemal co dzien;););) i dochodzenia beda;)
anonim - 2011-03-26 03:47:53 odpowiedz | cytuj
powiedzcie mi dziewczyny, kto was tam trzyma, nie pasuje to spadaj, na twoje miejsce jest wiele chętnych.a nie jakieś anonimy,opisy w gazecie i internecie chyba jest z tobą coś nie tak. A gdyby nie płacili nam nadgodzin, to by nikt nie przyszedł do pracy w weekend, bo nikt nie jest zmuszany.
anonimowy - 2011-03-27 17:45:07 odpowiedz | cytuj
Czytając ten post zastanawiam się co reprezentuje sobą osoba ,która to napisała.Po pierwsze-zero kultury sądząc po ilości słów niecenzuralnych,które zostały usunięte.Po drugie-jeśli chodzi o niedokształcony personel,to raczej nie Twój problem,bo moim zdaniem liczy się kto jak pracuje.Po trzecie-co do określeń jakie padły pod adresem kierownika,kadrowej,pań pracujących w biurze,to jedyne co mi przychodzi na myśl to że brak Ci klasy,Twoje wypowiedzi mówią same za siebie.Jeśli chodzi o intrygi i zawiść,to popatrz w lustro,to odpowiedni adresat tych zarzutów.Nadgodziny są wypłacane,wiem z własnego doświadczenia.Szef-to człowiek ,którego bardzo szanuję i nie zasługuje on na tak podłe określenia.Czerwony szyld-mnie się podoba,a kandydaci i kandydatki,którzy starają się o pracę niech sami wyrobią sobie opinię o firmie,kiedy już podejmą pracę.Pozdrawiam obecnych i przyszłych pracowników firmy ANEKS.
K. - 2011-03-28 20:05:06 odpowiedz | cytuj
Czytając te posty dochodzę do wniosku że popadamy z jednej skrajności w drugą,albo wszystko zle albo wszystko super.Prawda leży po obu stronach,jeśli chodzi o kwalifikacje personelu to z przykrością stwierdzam że są niskie np.nowa pani z kontroli jakości ledwo zawodówkę ukończyła,a poziom jej zachowania i wypowiedzi pozostawia wiele do życzenia,nowa pani kierownik zmiany ma co prawda średnie ale na tym poprzestała rozwijac się zawodowo komputer to dla niej czarna magia,ale ma za to odpowiednią przyjaciółkę,następnie warto wspomniec o liderach ludzie od spraw nie potrzebnych za to biorą funkcyjne.Szkoda dalej się rozwijac bo takich absurdów jest więcej.Zgadzam się z przedmówcą co do systemu wynagrodzeń i terminowości wypłat.Zgadzam się również z tym że każdy powinien sam wyrobic sobie opinie na temat firmy. Pozdrawiam
piki - 2011-03-31 23:00:21 odpowiedz | cytuj
bez szkoły i doświadczenia to są w większości pracownicy biura tejc.h .u.j.n.i. zbyt jednak zastraszeni i nieporadni na zewnątrz by sie tam komu sprzeciwiać i wylecieć , nie mają z czym wyjść na rynek pracy. Szef tego wszystkiego również nie ma żadnego dyplomu, ale to akurat nie ważne - nawet z dyplomem byłby bucem. Świadczy o tym jego wybór kierownika pradukcji , którego tam trzyma.
navi - 2011-03-31 23:09:33 odpowiedz | cytuj
K. - 2011-03-28 20:05:06

a któż tak broni szefa? czyżby największa ludzka [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w Jaworznie JB? a może Pani kierownik zmiany? Epitety których użył autor w poście w najmniejszym nie oddają sytuacji choć były ciężkiego kalibru, bo nie ma w słowniku określeń, które nazwały by nikczemność większości pracowników biura na młynarskiej
To nie ja byłam Ewą. - 2011-04-04 10:30:37 odpowiedz | cytuj
Dobry szef. Jaki powinien być?
Generalnej zasady bycia dobrym szefem nie ma. Jest jednak zespół cech, które każdy kierownik musi bezwzględnie reprezentować:
szacunek do pracowników, wysokie kompetencje, świetna organizacja pracy, umiejętność pracy z ludźmi, łatwość komunikacji z pracownikami, sprawiedliwość...
Prawdziwy przywódca - umiejętność bycia liderem, skupiania wokół siebie ludzi, rządzenia tak, że ludzie chcą sluchać i być rządzeni.Władza nie służy szefowi do straszenia.
Dobry szef traktuje ludzi tak jak sam chce być traktowany. Dobry szef dostrzega innych, potrafi się z nimi cieszyć, żartować, poznać kiedy mają kłopoty, a kiedy potrzebują rady. Jeśli w życiu kieruje się dobrymi zasadami to i w pracy będzie potrafił utrzymać prestiż i szacunek.
Co ze złymi szefami? Nic. Trzeba jakoś ich znosić. Zawsze można zmienić pracę. Może zmieni się szef - musimy stać za nim murem, nawet jeśli to burak.
To nie ja byłam Ewą - 2011-04-04 10:37:18 odpowiedz | cytuj
Trzeba zachować spokój i traktować szefa, jak kolejne doświadczenie w życiu. Szef to szef - musimy stać za nim murem, nawet jeśli to burak.
To nie ja byłam Ewą.
EE. - 2011-04-05 10:43:28 odpowiedz | cytuj
Jak widać kierownik nie posiada tych pozytywnych cech.
Szacunek do ludzi? Przecież tutaj pracuje większość kobiet, ktorym należy się szczególny szacunek, a jak to wygląda na co dzień. Tylko straszenie. liczy się ilość i ilość. Zebrania w stylu: cyt. "za często chodzą panie to toalety, albo was nadgarstki bolą, albo ciocia z Ameryki przyjechała," oto szacunek do ludzi.
Podchodzi do pracowników i tylko stresuje, dlaczego pani tak malo zrobiła mimo, że ilość tej osoby wcale nie jest mała, ale skoro ktoś już robi więcej to i ty masz tyle robić, nie ważne ile pracujesz miesiąc czy dłużej. Jesteś rzetelnym pracownikiem zostajesz nadgodziny przychodzisz do pracy w soboty, niedzielę, pracujesz we firmie długo a co w zamian masz umowę przedłużoną na dwa miesiące.

Więc dalej stres. Sobota i niedziela jeżeli chcesz to idziesz do pracy jest to twoj wybor, ale czy napewno tak jest???
anonim - 2011-04-05 12:02:31 odpowiedz | cytuj
EE. - 2011-04-05 10:43:28

Jak widać kierownik nie posiada tych pozytywnych cech.
Szacunek do ludzi? Przecież tutaj pracuje większość kobiet, ktorym należy się szczególny szacunek, a jak to wygląda na co dzień. Tylko straszenie. liczy się ilość i ilość. Zebrania w stylu: cyt. \
Tak jest idę jak chcę, nie to śpię w domu i marudzę że mało zarabiam!!!!! Nikt mnie nie zmusza nawet (pseudo kierownik)!!!!
pracownica - 2011-04-10 23:29:24 odpowiedz | cytuj
Jak wynika z waszych komentarzy na temat tej firmy , to nie macie zielonego pojecia jak może wyglądać praca i co to jest stres z kierownictwem !!!!!!!! Ja mogę coś na ten temat powiedzieć, bo pracowałam w innych zakładach. Od dłuższego czasu jestem w Aneks i..........owszem , kierownik wymagający , ale do wytrzymania . Co do pracowników biurowych , to nie nam decydowac o tym kto tam siedzi i jakie ma wykształcenie. Mysle , że wlasciciel wie co robi, to jego sprawa. Nigdy nie miałam żadnych problemów z nadgodzinami i ich naliczaniem. Wyplaty są zawsze na koncie punktualnie. W mojej starej firmie to był dramat !!!! nigdy nie wiedziałam kiedy wpłynie kasa i w jakiej częśći . Cieszcie sie , ze mozecie pracowac w takich warunkach, bo nie zdajecie sobie sprawy jak może być syfiasto i brudno w innych zakładach. I tak jak już ktoś pisał, jak się nie podoba, szukać innej roboty!!! Zawsze macie takie wyjście zamiast narzekać na wszystko i ...........troche kultury !!!, bo za co mi wstyd, to jedynie to , że obok mnie w pracy stoją takie idiotki jak te , które wypisują te głupoty !!!! Rozejrzyjcie się obok , jak wygląda polska rzeczywistość i inne firmy ! Powodzenia!
anonim - 2011-04-10 23:31:47 odpowiedz | cytuj
anonim czy nie ??? - 2011-04-11 22:19:53 odpowiedz | cytuj
!!!!!!!!!!!!UWAGA!!!!!!!!!!!!!
Drogie koleżanki. Na waszym miejscu byłabym bardziej ostrożna w wyrażaniu własnego zdania na temat konkretnych osób pracujacych w PH Aneks . Znam sytuacje gdzie firma wynajęłą adwokata, ten informatyka i na podstawie adresu IP spokojnie dotarli do osoby na którą zarejestrowany jest internet z którego facet wypisywał na kolegów i firmę teksty, które były niecenzuralne i obrażające poszczególne osoby. Wylali go z pracy i myślał, że sprawa załatwiona. Niestety , za miesiac przyszło wezwanie do sądu z oskarżeniem z paragrafu powództwa cywilnego plus obraza wizerunku firmy. Radzę uważać z tą swobodą słowa. Mogą być z tego powudu niemałe problemy. Pozdrowionka dla wszystkich z firmy Aneks.
jaw - 2011-04-12 13:54:43 odpowiedz | cytuj
TO JUZ SIE MAMY BAC?????WOLNOSC SLOWA KOLEJNY PUPILEK PRZYDUPASA.to prawda w oczy kole?no chyba ze ten koles nie pisal prawdy;)
navi - 2011-04-12 21:03:20 odpowiedz | cytuj
Już widzę, jak firma ciąga po sądach rzekomych autorów postów i zatrudnia armię detektywów i prawników do takich śledztw, buhahaha..
poza tym w tym przypadku nikt nikomu wprost personalnie z nazwiska nie ubliżył, napisano ogólnie o firmie i jej organizacji a nie o ludziach, trudno się tu dopatrzyć jakiegoś czynu karalnego, za którego można kogoś skarżyć. Niech firma lepiej pilnuje, by nie stanąć za ciężkie przestępstwo przed sądem pracy...
a poza tym posty są anonimowe i nikt nikomu nie udzieli takich informacji, kto personalnie kryje sie pod danym IP bez nakazu prokuratury, ze względu na niską szkodliwość społeczną nikt sie tym z urzędu nie zajmie,
i ostatnia rzecz - jak ktoś nie ma stałego IP - jest prawie nie do wychwycenia ... i pozamiatane ...
irena - 2011-04-16 17:58:19 odpowiedz | cytuj
od napisz do gazety bo jestem wzruszoa
anonim - 2011-05-02 19:27:13 odpowiedz | cytuj
Drogie Panie,jeśli Wam się nie podoba praca w ANEKSIE to zapraszamy do firmy obok....czyli POT-BUD może wtedy docenicie to co macie....Nikt Wam nie KAŻE pracować po 12 godzin(6-18,18-6),nie nakazuje pracy w soboty i czasami niedziele.\\\"bo jest pilna wysyłka\\\"...Tylko tę wysyłkę ktoś ustala..i nie kto inny tylko słynny tu już P.J.B.Nie jesteśmy robotami...mamy rodziny i życie poza firmą....ale NIKOGO TO NIE OBCHODZI.....Pakować ,pakować,pakować....Nie czekacie na wypłaty tygodniami a pytając o nią bo Wam się słusznie należy,(przecież po to do cholery jasnej pracujecie)nikt Wam nie odpowiada,że P.Wrona rzekomo nie przelał pieniędzy....i tak jest z miesiąca na miesiąc....coraz gorzej...Jeden blaszany budynek z czerwony napisem.W środku dwie firmy.Niby współgrające ze sobą ale jak różne traktowanie pracowników....Cieszcie się tym co macie....Wypłaty na czas-a to jest chyba ważne,8-godzinny czas pracy,wypłacane nadgodziny bo My tego nie mamy...i mieć nie będziemy...
zuza - 2011-05-02 20:49:43 odpowiedz | cytuj
A o niżej wymienionej firmie to szkoda pisać.Dziwię się,że tam jeszcze ktoś pracuje.To dopiero OBÓZ PRACY.Jak One tam wytrzymują:(:(:(.Z tego co mi wiadomo to rekrutacja tam jest duża.Tylko niektóre wytrzymują i zostają.....bo musza pracować i utrzymać rodziny.Reszta ucieka i się nie dziwię,zero szacunku dla pracownika:(Tylko wymagania i brak pochwał.Podziwiam Te dziewczyny.My narzekamy na swoją prace a faktycznie przyjrzyjmy się co się dzieje obok Nas.
... - 2011-05-06 16:57:31 odpowiedz | cytuj
Dlaczego ktoś nie da za wzór dobrych zakładów, gdzie wypłata jest na czas, gdzie jest umowa o pracę, gdzie jest socjalne - tak jest socjalne, gdzie jest premia, tylko piszecie cieszcie się z tego co macie.
Nie, po to człowiek pracuje i naraża swoje zdrowie aby godniej żyć i należy się to każdemu pracującemu, po to jest kodeks pracy aby pracodawca go przestrzegał i nie mam zamiaru za to nokomu dziękować, bo za pracę jest wynagrodzenie pieniężne i to należy się jak psu buda. Nikogo za to w "gołą nie mam zamiaru całować", a jeżeli w twojej firmie twoj pracodawca nie płaci na czas to jest przestępcą i trzeba do sądu sprawę dać i niech nikt nie pisze, że się nie wygra. Tylko my kobiety nie wszystkie, ale nie pojdziemy walczyć o swoje, nie pojdziemy do sądu, bo nas zwolnią, każdy ma prawo walczyć o swoje i tyle. jest też PIS i można wezwać, nawet anonimowo i jeżeli będzie solidarność, ale nie tego też nie zrobicie, z wielu powodów. I po to kończycie szkoły, aby mówić cieszcie się z tego co mamy, masz jedno życie i przeżyj je najlepiej jak potrafisz. Zyjemy w 21-wszym wieku i niech nam kitu nikt nie wciska, bo coraz gorzej będzie.
anonim - 2011-05-06 17:37:34 odpowiedz | cytuj
Jesli Twój pracodawca nie wypłaca pensji na czas. Takich sytuacji jest - niestety - coraz więcej. Często są to działania celowe, bo pracodawcy kosztem naszych wynagrodzeń, obracają pieniędzmi na własne potrzeby. Zdarza się też, że przyczyną nieterminowych wypłat jest nieznajomość przepisów, czy kłopoty finansowe firmy.
Pracodawca, który zalega z wypłatą wynagrodzeń może zostać ukarany przez inspekcję pracy mandatem....
Pracownik, który nie otrzymuje na czas bądź wcale świadczeń pracowniczych może złożyć skargę w Państwowej Inspekcji Pracy.
Może również skierować pozew bezpośrednio do sądu pracy.
... - 2011-05-06 17:52:10 odpowiedz | cytuj
Jeśli Twój pracodawca nie wypłaca pensji na czas.
Takich sytuacji jest - niestety - coraz więcej. Często są to działania celowe, bo pracodawcy kosztem naszych wynagrodzeń, obracają pieniędzmi na własne potrzeby. Zdarza się też, że przyczyną nieterminowych wypłat jest nieznajomość przepisów, czy kłopoty finansowe firmy. Pracodawca, który zalega z wypłatą wynagrodzeń może zostać ukarany przez inspekcję pracy mandatem.
Pracownik, który nie otrzynuje na czas bądź wcale świadczeń pracowniczych może złożyć skargę w Państwowej Inspekcji Pracy.
Może również skierować pozew bezpośrednio do sądu pracy.
... - 2011-05-08 20:59:19 odpowiedz | cytuj
W TYM ZAKŁADZIE"P-B" PENSJA NA CZAS JEST JAK WYGRANA W TOTO LOTKA ALBO JAK OBSTAWIANIE ZAKŁADÓW.MOŻNA LICZYĆ NA FART I SZCZĘŚCIE,ŻE DOSTANIE SIĘ WYPŁATĘ 10 ALBO BYĆ W GRUPIE PRZEGRANYCH.OSTATNIMI CZASY WIĘCEJ JEST PRZEGRANYCH NIŻ TYCH DO KTÓRYCH LOS SIĘ UŚMIECHNĄŁ,
x