Futuro Finance Sp. z o.o.

Wrocław

Opinie o Futuro Finance Sp. z o.o.

Jarek1986 2016-08-03 12:50
Na radio wrocław mówią, że firma otwiera biuro na 150 osób. Ktoś wie gdzie? Chce zobaczyć czy będę miał blisko
5
Ja 2016-08-12 19:33
Podobno w OVO Wrocław
1
Remikss 2016-08-12 23:04
Nie pisz mu,że jego język jest ekwilibrystyczny,bo pomyśli,że go obrażasz...przecież on jeździ ałtem... ;) hahaha
zatrudniony 2016-08-26 16:49
Polecam. Fajna firma. Dużo dają, jest socjal i idzie zarobić.
Uki 2016-09-07 01:17
hej wszystkim,

Opowiem Wam jak to bylo w moim przypadku :)

Bylem na rozmowie u nich we Wrocławiu i powiem , ze profesjonalnie podchodzą do ludzi , same konkrety odnośnie pracy i zarobków. Na początku daja umowe na okres probny ( 3 miesiące - I miesiac nie robisz planu , gdyz uczysz sie wszystkiego, a pozniej oczywiscie praktyka / II miesiac jest juz plan do zrobienia , trzeba sprzedac kredyt łacznie na 60 tys , a w III miesiacu na 90 tys ) , po okresie probnym analogicznie praca , z tym ze dochodzi wiecej obowiazkow , ale i benefitow , m.in. karta multisport, prywatna opieka medyczna . Jesli chodzi o zarobki, to oczywiscie um o prace czyli najnizsza krajowa a do tego prowizja bez limitu gornego. Plusem jest to , ze nie traktuja czlowieka przedmiotowo, rozmowa byla przeprowadzona w spokojnej i milej atmosferze , po zakonczeniu rozmowy zostalem oprowadzony po calym biurze , gdzie dyrektor zarzadzajacy opowiadal o poszczegolnych dzialach . Za tydzien po I etapie dostalem telefon z inf ze przeszedlem do II etapu( rowniez rozmowa , z tym ze juz z kierownikiem i pania z dzialu HR . Po 2 dniach otrzymalem odpowiedz na mail , niestety nie dostalem pracy . Szkoda , bo firma wydaje sie byc rzetelna i uczciwa. Teraz szukam dalej , moze sie uda gdzie indziej.
pozdrawiam, Uki
7
Klaudia 2016-09-07 19:22
Usłyszałam wiele dobrych rzeczy nt. firmy. Jestem zainteresowaną współpracą, wysłałam aplikacje. W poprzedniej firmie, która też nie była bankiem, a pełniła funkcje pośrednika, udało mi się nawiązać relacje z mniejszymi pośrednikami i biurami księgowymi. Czy pracując w Futuro również można mieć pośredników?
:)) 2016-09-07 20:27
Mega pozytywne wrazenia juz od samej rozmowy kwal. Czekam co z drugim etapem :)
Tak 2016-09-14 17:34
Jestem po szkoleniu na doradcę finansowego. Jak na razie nie ma na co narzekać a nawet jest lepiej niż mówiono mi na rozmowie . Polecam!
zainteresowany 2016-10-10 13:10
Znajomy pracuje w Futuro i slyszę z jego opowiadań ze bardzo dbają o pracowników i jest fajna atmosfera. Sam zastanawiam się nad aplikowaniem do nich.
1
Karmi 2016-10-13 18:32
Nowa siedziba będzie za galeria dominikańska, taki biały budynek przypominający statek ;-)
Ama 2016-10-13 18:34
Wyjazdowe
1
elena 2016-10-19 12:16
witam, czy ktos mi powie jak wygląda praca w krakowie w tej firmie ? widziałam jakiś czas temu ogłoszenie ale zniknęło juz a codziennie przejeżdzam koło ich oddziału chyba jest nowy więc może jeszcze szukają ?? jesli dają najniższą krajowa to troche kicha a wygląda profesjonalnie czy kolejny oszust finansowy ??
edzia 2016-10-19 15:08
Wiesz zależy na jakim stanowisku, ale jak na poczatek to pewnie jakaś stawka godzinowa obowiązuje lub okres próbny?
jan 2016-11-02 20:59
pracowałem w tej firmie i nie byłem zadowolony. Co do pensji to faktycznie minimalna krajowa i do tego prowizje- jeśli wyrobi sie plan.
Niby to nie jest call centre a każa wykonać minimun 120 połaczeń dziennie. Jak pracowałem to żadnej bazy nie mieli. Pozyskiwanie nowych klientów to dzwonienie po prostu z książki telefonicznej.
6
SZYMON 2016-11-21 12:00
Cześć! jestem Szymon mam 23 lata i pracuję już prawie rok w FUTURO FINANCE!

A teraz kilka słów prawdy - FUTURO FINANCE to najlepsza firma i praca jaką miałem w życiu.
Wygrałem 2 bilety do Tajlandii , dzięki OGROMNYM miesięcznym przelewom mogę podróżować i realizować swoja marzenia.

Ci którzy wypowiadają się negatywnie o firmie to ludzie którzy są nauczeni robić minimum

'' zarobić a się nie narobić '' , wymagać , nie dawać nic od siebie.

Futuro daje Ci ogromne możliwości ale MUSISZ DAWAĆ DUŻO OD SIEBIE !
jeśli myślisz , że przyjdziesz posiedzisz sobie 8 h , podzwonisz i Ci z nieba spadnie - niestety

Co musisz robić , żeby zarabiać 5 cyfrowe kwoty?
- czytać książki na temat sprzedaży ( w tym roku przeczytałem okolo 45 sprzedażowych )
- Twój ubiór ma znaczenie! jeśli jedziesz podpisywać umowę na 500.000 w dresach - przykro mi
- inwestować w siebie i swój rozwój osobisty
-być komunikatywny
-być optymistą
- szukać winy w sobie a nie w firmie - ponieważ jeśli mam 23 lata i jestem w stanie mieć najlepsze wyniki w firmie , zarabiać 5 cyfrowe kwoty to Ty też jesteś w stanie - jeśli zatrudnimy Cię - znajdź mnie a pokażę Ci jak! - obiecuję!

Dla kogo nie jest to praca?
Dla kogoś kto jest pesymistą
Dla kogoś kto pomimo braku kompetencji ma ogromne wymagania , nie chce się uczyć , a jakość jego rozmów to DZIEŃ DOBRY CHCE PAN KREDYT - nie , ŻEGNAM!
Dla kogoś kto przychodzi w dresach i adidasach, a wygląd jest mało schludny.


Kogo szukamy?

Ludzi którzy mają pasję , którzy chcą zarabiać więcej niż 10.000 msc - i dadzą dużo od siebie, którzy świetnie się prezentują i są wygadani - uczą się od najlepszych! i są głodni wiedzy!

Ile robię dziennie telefonów ? - około 40-50 - ponieważ jakość moich rozmów jest na takim poziomie , że klienci są na okrągło!

BIEDNI LUDZIE WOLĄ WYNAGRODZENIE ZA GODZINY SWOJEJ PRACY , BOGACI ZA WYNIKI PRACY !

Dzięki mojemu zaangażowaniu mam , dwa bilety do Tajlandii na luksusową wycieczkę 10dniową , 10.000 na wykorzystanie na dodatkowe wycieczki , które sam sobie wybiorę , przelewy często 5 cyfrowe i to , że codziennie przychodzę z uśmiechem do pracy.

IM WIĘCEJ WIESZ TYM WIĘCEJ ZARABIASZ ! POPATRZ LUDZIE STUDIUJĄ 5 LAT NP FINANSE , PRZYJDĄ DO SPRZEDAZY NIE PRZECZYTAJĄ ANI JEDNEJ KSIĄZKI Z ZAKRESU SPRZEDAZY , NIE ZNAJDUJĄ WIEDZY I CHCA ZARABIAĆ :))) JAK?

PRZYJDŹ NA ROZMOWĘ , SPYTAJ O SZYMONA - JEŚLI BĘDĘ W BIURZE - SPOTKAJMY SIĘ :)

POLECAM ! POLECA ! POLECAM!
8
Karolina Augustyn 2016-11-21 18:55
W Futuro Finance pracuję kilka miesięcy. Po dwóch latach zarabiania dużych pienieędzy w korporacji doszłam do wniosku, że wolę zarabiać BARDZO duże pieniądze w firmie,w której najważniejszy jest człowiek.

To była świetna decyzja. Futuro wymaga wiele samozaparcia. Po co? Po to, żeby dążyć do samodoskonalenia. Do bycia profesjonalistą. Jak można doradzać komukolwiek mając połowiczną wiedzę z zakresu finansów? Nie można. Nie można więc wymagać wtedy zawrotnych wyników.
Sprzedaż to ciągła batalia z samym sobą i często z przeciwnościami niezależnymi od czynnika ludzkiego. Dzięki determinacji i chęci rozwoju w Futuro zarobisz tyle, by ta firma stała się dla Ciebie maszyną do spełniania marzeń. Pracownicy Futuro Finance wiedzą po co przychodzą do pracy. Mogą tu rozwijać swoje pasje i inspirować się wzajemnie.
Wyjazdy firmowe na najwyższym poziomie? Szkolenia? Ścieżka kariery,zupełnie bez ściemy?Wszystko tu jest. Trzeba tylko chcieć.

Polecam Futuro Finance. Ale tylko tym, którzy wymagają od życia czegoś więcej niż ciepła, nudna posadka.
7
Turbo 2017-01-03 09:30
Ja z przyjemnością dołączę się do tej oceny. Tu się można rozwijać. Super firma i super ludzie
2
Misio 2017-01-16 11:25
Czy aktualne są ofert pracy dla doradcy w Poznaniu? Wynika z nich, że sa premie i umowa na rozpoczęcie . To chyba dobrze? Jeśli ktoś może coś poradzić?
BIAŁY 2017-01-22 19:25
Dobre określenie :)
NIE, NIE, BEZ SENSU 2017-01-22 19:37
Wg mnie dla dobrego sprzedawcy, człowieka który ma dobry kontakt z Klientem i doświadczenie,
to strata czasu.
Dość sybiektywne, ignoranckie zachowania, poganianie bydła.
Jeżeli masz szacunek do siebie to działaj na innym polu. Biuro w centrum miasta niczego Ci nie wynagrodzi. Płaca na czas też nie jest atutem tylko obowiązkiem.
Niestety godzę się tylko z negatywnymi opiniami które widać wyżej.
Zapewne komentarz szybko zostanie usunięty (jak wcześniejsze) albo wypowiedzą sie osoby dla których ta firma to spełnienie marzeń i zaprzeczą. Życzę im większego doświadczenia zawowdowego. Wtedy będą mieli porównanie.
Turbo 2017-01-23 08:14
Nie zgadzam się z Twoją negatywną oceną. Wszystkich i wszystko można widzieć w różnych barwach, od białej po czarna. Każdy miewa lepszy i gorszy czas.
Szymon 2017-01-23 11:52
Kolejny któremu nie wyszło :) , jakie Ty masz pojęcie o byciu dobrym sprzedawcą , który ma dobry kontakt z klientem i doświadczenie ??? skoro pewnie nie zrobiłeś żadnych wyników '' dobry , doświadczony - sprzedawco '' - Twoja wypowiedź jest żałosna , skoro nie zrobiłeś wyników - to jaki z Ciebie dobry sprzedawca, jaki Ty miałeś kontakt z klientem skoro nic nie potrafiłeś zdziałać ??? idź do banku , zobaczysz co to gonienie bydła za 3.000 złotych , hahah , a może już pracujesz? :) - Twoja wypowiedź świadczy również o byciu ofiarą :) to ludzie którzy zrzucają winę na rząd, państwo , politykę , firmy - a nie na siebie i to co sobą reprezentują , zapytaj się pijaka na ulicy dlaczego do tego doszło że jest tam gdzie jest , będzie obwiniał każdego oprócz siebie.

Dobry sprzedawca to taki który sprzeda wszystko każdemu , niezależnie od sytuacji. Jeśli ja potrafię robić to miesiąc w miesiąc '' doświadczony sprzedawco który nie lubi tracić czasu '' to zapraszam do EMPIKU po książki. Z takich zachowaniem i brakiem wdzięczności czeka Cię ciężkie życie, zawsze możesz to zmienić i być po prostu lepszy, widzisz u kogoś drzazgę w oku ale u siebie belki nie dostrzegasz, to przykre.
3
Szymon 2017-01-23 11:52
Kolejny któremu nie wyszło :) , jakie Ty masz pojęcie o byciu dobrym sprzedawcą , który ma dobry kontakt z klientem i doświadczenie ??? skoro pewnie nie zrobiłeś żadnych wyników '' dobry , doświadczony - sprzedawco '' - Twoja wypowiedź jest żałosna , skoro nie zrobiłeś wyników - to jaki z Ciebie dobry sprzedawca, jaki Ty miałeś kontakt z klientem skoro nic nie potrafiłeś zdziałać ??? idź do banku , zobaczysz co to gonienie bydła za 3.000 złotych , hahah , a może już pracujesz? :) - Twoja wypowiedź świadczy również o byciu ofiarą :) to ludzie którzy zrzucają winę na rząd, państwo , politykę , firmy - a nie na siebie i to co sobą reprezentują , zapytaj się pijaka na ulicy dlaczego do tego doszło że jest tam gdzie jest , będzie obwiniał każdego oprócz siebie.

Dobry sprzedawca to taki który sprzeda wszystko każdemu , niezależnie od sytuacji. Jeśli ja potrafię robić to miesiąc w miesiąc '' doświadczony sprzedawco który nie lubi tracić czasu '' to zapraszam do EMPIKU po książki. Z takich zachowaniem i brakiem wdzięczności czeka Cię ciężkie życie, zawsze możesz to zmienić i być po prostu lepszy, widzisz u kogoś drzazgę w oku ale u siebie belki nie dostrzegasz, to przykre.
2
Paulina 2017-01-24 09:48
Futuro Finance to firma dla osób, które zaczynają swoją karierę w sprzedaży lub są naprawdę dobrymi wyjadaczami. Jeśli ktoś nie czuje się dobrze w sprzedaży, to lepiej odpuścić temat.

Praca w dobrej atmosferze z dobrą kadrą dyrektorską i kierowniczą.

Twoim zadaniem jest telefoniczne pozyskanie klienta i sprzedanie mu kredytu dopasowanego do jego potrzeb. Kredyt nie jest najtańszy, a klient jest wymagający. Otrzymujesz do tego środki w postaci telefonu, laptopa i możliwości dojazdu autem służbowym, więc jeśli jesteś kreatywny to dużo pozwiedzasz.

Minusem jest kompletny brak szkoleń, szczególnie z technik sprzedaży. Jedyne szkolenie to szkolenie wstępne, podnoszące wiedzę w dziedzinie produktów bankowych i finansów.

Wynagrodzenie to najniższa krajowa, jako podstawa, plus premia od sprzedaży. Najlepsi zarabiają ponad 10 tys. Miesięcznie :) dodatkowo masz luxmed i multisporta, No i ubezpieczenie grupowe z PZU.

Dodatkowo jest cały pakiet motywujący, w ramach nagrody dla najlepszych sprzedawców, bo liczy się wynik - Tajlandia, Islandia, Kuba... ;)

Reasumując, jeśli jesteś wytrwały, znosisz presję na wyniki, potrafisz sprzedać produkt, który sam się niestety nie broni, to jest to praca dla Ciebie. Bełkot o samorozwoju jest słaby, bo ciężko za podstawę zorganizować sobie szkolenia, można nadrobić czytając książki i oglądając wykłady motywacyjne. Ale i to podobno w Futuro ma się zmienić.

Jak z każdą firmą, jak nie spróbujesz to się nie dowiesz.
1
Dominika Kastelik 2017-01-24 13:45
Ja Futuro będę miło wspominała. Jeśli ktoś dobrze czuje się w sprzedaży, chce pracować w dobrej atmosferze i nie frustruje się, kiedy coś nie idzie z jego winy - polecam. Praca doradcy to praca wymagająca dużego samozaparcia, mocnej motywacji i dobrego nastawienia. Brakowało mi tylko szkolenia o technikach sprzedaży, ale wiem, ze ma się to zmienić :)
2
Wesoła 2017-01-29 18:41
Pracuje tu i polecam pracę osobom, które lubią taką prace.
2
Racjonalista 2017-02-07 20:33
Miałem okazję pracować w tej firmie przez 3 miesiące. Ja uważam że nie jest to praca dla każdego (dla mnie nie była). Nie ma co ukrywać ze żeby zdobyć klienta trzeba się trochę nadzwonić a nie każdy to lubi, 2 sprawa to sam sprzedawcy produkt- kredyt, bardzo drogi kredyt jest to bardzo wymagająca rzecz do sprzedaży, IMO trudniejsze są tylko ubezpieczenia i 3 minus to czas oczekiwania na pierwszą premie- jak sprzedałeś 1 stycznia to premie zobaczysz dopiero 10 kwietnia i 4 rzecz która mnie osobiście denerwowała najbardziej to ,,hurra optymizm" wg mnie sztucznie nakręcany ale wiem ze niektórzy to lubią. Praca ma też sporo plusów: jak juz uda Ci się sprzedać to premie oraz benefity są naprawdę fajne. Większość pracujących tam ludzi jest bardzo życzliwa i w porządku, chętnie Ci pomogą.(usunięte przez administratora) Robiąc podsmuwanie: praca niełatwa ale jeśli masz smykalke sprzedawcy i silny charakter (99% to odmowy) to warto spróbować swoich sił w Futura Finance. Jeśli zależy Ci na spokoju, stabilizacji i wolisz raczej podtrzymywać kontakt z Klientem niż zdobywać nowych to praca zdecydowanie nie dla Ciebie. Pozdrawiam
1
praca 2017-02-08 10:57
Jako obecny pracownik firmy przyznaję, że atmosfera w firmie przyjemna, ludzie życzliwi, można sie dużo nauczyć. Zarobki zalezą tak naprawdę tylko ode mnie. Co do kadry kierowniczej- jeśli ma sie jakiś problem, zawsze można sie dogadać. Reasumując dla mnie ok.
Turbo 2017-02-08 23:29
Widziałem ofertę dla doradcy . Co znaczy stała podstawa ile to jest? Wysokie prowizje ? Umowa na jaki czas dobrze by było dowiedzieć się wcześniej . Po co jeździć jak nie będzie odpowiedniego wynagrodzenia
guzek 2017-02-09 18:44
Kiedyś na prawdę można było zarobić ale teraz firma praktykuje typową masówke, pełno obdzwonionych kontaktów jak chcesz zarabiac to tylko z polecen. Mimo wszystko FF jak najbardziej spoko.
Ekonomista 2017-02-15 22:44
Złożyłem swoje cv na stanowisko doradcy finansowego i mam nadzieję, że dostanę się. Wiem, że to jest bardzo dobra firma, ciężko jest dostać pracę, ale muszę spróbować. Mam pytanie czy firma daje jakieś dodatki socjalne? Jaka jest atmosfera w firmie.?
Futuro Finance Sp. z o.o. 2017-02-20 12:57 [pracodawca]
Podstawową zasadą Futuro jest współpraca w oparciu o stabilizację oraz bezpieczeństwo. Każdy pracownik Futuro Finance ma zagwarantowaną umowę o pracę (pierwsze trzy miesiące na okres próbny, od 4 miesiąca już na czas nieokreślony). Na stanowisku Doradcy Finansowego obowiązuje wynagrodzenie składające się z podstawy oraz prowizji. Podstawa wynosi 2000 brutto – natomiast tym na czym przede wszystkim opiera się wynagrodzenie Doradcy to prowizja, która nie ma górnej granicy.
Futuro Finance Sp. z o.o. 2017-02-20 13:00 [pracodawca]
Owszem Futuro Finance otwiera nowe i nowoczesne biuro w budynku OVO. Przygotowania do jego otwarcia już ruszyły, a 150 nowych pracowników będzie mogło rozpocząć w nim pracę już niedługo.

Przestrzeń biurową można zobaczyć w zamieszczonym linku:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.798836713581353.1073741848.607635942701432&type=3

Futuro Finance Sp. z o.o. 2017-02-20 13:10 [pracodawca]
Każdy z naszych Pracowników po przepracowanym okresie próbnym ma zagwarantowane grupowe ubezpieczenie w PZU, prywatną opiekę medyczną dla siebie i dla rodziny w Lux Med oraz dostęp do karty Multisport.
@Ekonomista Do zobaczenia na spotkaniu rekrutacyjnym!
aaa 2017-02-21 12:21
Zaczęłam pracę jakieś 4 miesiące temu i jestem zadowolona z pracy. Dużo informacji na początku ale w miarę łatwo się je przyswaja . Warunki ok, atmosfera super, bardzo miło, koleżeńsko, wszyscy wspierają.
Jak ktoś się zastanawia czy przyjsc to WARTO! :)
Rosa 2017-02-23 11:14
Miło czytać takie pozytywne opinie od nowego pracownika. Pracuję tu już dość długo i jestem bardzo zadowolona. Pełen profesjonalizm i dużo życzliwości.
Li 2017-02-23 14:01
Nowe, drugie biuro będzie w OVO Wrocław prawdopodobnie od kwietnia. Osobiście polecam
sadasdas 2017-02-24 10:58
Ludzie nie warto pracować w tej firmie : ^^za marne grosze
1
Maja 2017-02-27 15:00
@aaa dobrze, że odnalazłaś się w nowej pracy! Mogłabyś opowiedzieć więcej o jej warunkach? Jak wyglądały Twoje pierwsze dni pracy?
Zlecenie -dzieło 2017-03-03 13:15
Czy jest możliwość nawiązania współpracy z firmą - nieformalnie?
Nina 2017-03-04 07:41
Kilka słów o Rekrutacji w Poznaniu
Aplikujesz na stanowisko Kierownika. Przechodzisz dwa etapy rozmów. Na drugiej rozmowie dowiadujesz się jak zarabia Doradca a nie Kierownik. I tu nasuwa się pytanie ? Na jakie stanowisko aplikujesz.???
Gdy już dojdzie do informacji zwrotnej czy udało się otrzymać prace na stanowisku kierownika otrzymujesz informacje ze przepraszamy ale dziś możesz zostać doradca za najniższa krajowa ale zawsze możesz zarobić z prowizji : wypłata nawet pięciocyfrowa: A potem masz możliwość awansu. Tylko po co skoro jako doradca masz takie wynagrodzenie?
Żenujące.
Rekrutacja z góry nadstawiona na zdobycie doradcy a nie kierownika. Ba bardzo długo już trwa budowanie zespołu sprzedażowego w Poznaniu. Czyżby nikt nie chciał zarabiać takich pieniędzy a może osoby które rekrutują nigfu nie miały do czynienia z taka praca jaką jest pośrednictwo finansowe np pani z biedronki która rekrutuje . Osobiście odradzam strata czasu.
doradca FF 2017-03-04 17:34
Pracuje w firmie już od dłuższego czasu i mam info "od środka". Firma w ostatnim czasie zatrudniła naprawdę sporo osób na stanowisko kierownicze. Jeżeli zaproponowano Ci stanowisko doradcy, oznacza to tyle, że pewnie są jeszcze rzeczy nad którymi trzeba popracować żeby dostać swój zespół. Firma mocno stawia na rozwój pracowników pod warunkiem, że sam/sama tego chcesz. Nikt nie przychodzi tu po to żeby zarabiać podstawę.
P.S. Wypłata pięciocyfrowa dla doradcy to nie jest "fake" . Wiem co mówię
Maja 2017-03-06 08:50
@doradca FF chętnie usłyszymy jakie możliwości rozwoju oferuje firma. Jak długo już pracujesz w firmie Futuro Finance Sp. z o.o.? Co możesz opowiedzieć na temat oferowanych pracownikom szkoleń?
doradca FF 2017-03-07 23:09
@Maja mogę powiedzieć dużo. Na ten rok dział szkoleń zaplanował 12 szkoleń sprzedażowo-motywacyjnych. W lutym przeszliśmy rewelacyjne warszataty z Jakubem Bączkiem, na marzec planowany jest Łukasz Jakóbiak i tak co miesiąc tylko nie pamiętam kto szkoli w kolejnych miesiącach. Osobiście uważam to za rewelacyjną inicjatywę i jestem za te szkolenia wdzięczny, bo wnoszą wartość. Fajne też jest to, że zmieniły się szkolenia wstępne, są dużo bardziej szczczegółowe i dobrze, bo osobiście na początku czułem niedosyt. Zawsze można się do czegoś 'doczepić', jednak różnica pomiędzy Futuro a moim wcześniejszym pracodawcą jest taka, że tutaj słuchają krytyki i dokonują zmiany i ja to szanuje. Pozdrawiam
Jakub 2017-03-07 23:18
@Nina czytałem Twój komentarz z zaciekawieniem do momentu opinii o 'pani z biedronki'. Jeżeli oceniasz ludzi nie przez kwalifikacje tylko stereotypy, dobrze, że nie dostałaś stanowiska kirowniczego. Kierownik szuka w ludziach iskry, błysku i podnosi ich kompetencje, nie zrobi tego dobrze z takimi klapkami na oczach. Swoją drogą ja zaczynałem w Tesco, jestem szczerze wdzięczny za lekcję życia. Życzę powodzenia
1
Maja 2017-03-08 08:48
@doradca FF Dziękuję, że podzieliłeś się swoimi doświadczeniami z pracy w firmie. Rzeczywiście z tego co opisujesz firma zapewnia możliwości doszkalania i rozwoju. Umiejętność zmian i słuchania krytyki jest również bardzo cenna.
Dawid 2017-03-13 19:06
Byłem na rozmowie w FF we Wrocławiu - nigdy, ale to nigdy (mimo wielu rozmów za sobą) nie miałem okazji na tak profesjonalne podejście do kandydata. Niestety nie przeszedłem pierwszego etapu rekrutacji (moja wina, zerowe doświadczenie w obsłudze klienta, wielki błąd podczas studiów, iż zdecydowałem się zarabiać lżej i więcej - korepetycje - zamiast pójść do cięższej pracy w McDonald/KFC - może by się inaczej to potoczyło). Mimo wszystko byłem, zobaczyłem, uwierzyłem że są pracodawcy o wysokich standardach i pełnym profesjonalizmie. Fakt faktem, że oferują najniższą krajową + prowizje, ale według mnie podstawa jest tylko po to by zaspokoić podstawowe potrzeby (czynsz/opłaty/etc.) - natomiast pracownik powinien być nagradzany za swoją pracę i to daje możliwość walczenia o jak najwyższe prowizje.

Szkoda, że nie wyszło, ale polecam wszystkim przynajmniej spróbowanie swoich sił.

PS. Telefon z zaproszeniem na rozmowę miałem w tym samym dniu, w którym wysłałem swoją aplikację, rozmowa na następny dzień.
Maja 2017-03-14 08:58
@Dawid to rzeczywiście bardzo szybko od przesłania Twojej aplikacji odbyła się rozmowa kwalifikacyjna. A możesz powiedzieć coś więcej o samej rozmowie? Co sprawiło, że odebrałeś ją jako tak bardzo profesjonalną?
Manager 2017-03-23 17:02
Jakie warunki należy spełniać aby zostać kierownikiem zespoły? Jak duże są zespoły? Czy KIEROWNIK też sprzedaje ? Jaka rolę faktycznie spełniają kierownicy ?
Jakie narzędzia pracy otrzymuje KIEROWNIK
Czy KIEROWNIK otrzymuje umowę o pracę ?
Jakie wynagrodzenie firma zapewnia dla doświadczonego kierownika który może zdać swój zespół ?
Gregor 2017-03-23 17:15
Futuro Finance to świetna firma, szanująca swoich pracowników. Ludzie z którymi pracuję też są zadowoleni z takiej pracy. Nas nikt nie musi poganiać czy pilnować, tu się chce pracować tym bardziej, że zarobki są naprawdę ok. Firma się rozwija i ciągle zatrudnia nowych pracowników.
Zostaw swoją opinię o Futuro Finance Sp. z o.o. - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Futuro Finance Sp. z o.o.