Futuro Finance Sp. z o.o.

Wrocław

Opinie o Futuro Finance Sp. z o.o.

oleg 2016-03-23 19:33:55
Czyli ma się rozumieć, że praca polega głównie na wizytach u klientów, a nie na ich obdzwanianiu, tak? I nie ma żadnych nadgodzin, weekendy wolne? Dzięki za info :-)
Tomasz 2016-03-24 08:21:53
Mam pytanie do was jak to w rzeczywistości wygląda na początku z wyrobieniem planu. Wiadomo, że wszystko zależy od człowieka ale tak realnie jaka jest szansa, że w Pierwszych miesiącach będzie można wyrobić plan a jaka na spore przekroczenie? Jeśli chodzi o rozmowę kwalifikacyjną bardzo pozytywnie wszystko wyjaśnione także za to duży plus
rekrutowana 2016-03-24 11:44:39
Bylam na rozmowie w tej firmie na stanowisko doradcy.
Wszystko przebieglo w milej atmosferze ale tez nic szczególnego.
Bez gry aktorskiej w scenkach. I za to plus - konkrety.
Całość burzy brak odpowiedzi na tak lub nie, co dziwi przy takim początkowym podejściu.
mart 2016-03-24 13:11:30
Wszystkie te elementy składają się na pracę czyli: kontakt telefoniczny z klientem, oferta dla klienta, wizyta u klienta itp. itd. Zależy też czy aplikujesz do oddziału czy do centrali wiadomo w oddziale jest obsługa klientów bezpośrednia też. Co ważne każdy ma umowę o prace i pracuje 8 godz. i tak weekendy są wolne.
2
Futuro Finance Sp. z o.o. 2016-03-24 15:07:15 [pracodawca]
Nasz dział HR z chęcią odpowie na wszystkie pytania dotyczące zarówno samej pracy, jak i warunków zatrudnienia. Zapraszamy do bezpośredniego kontaktu e-mailowego. Pytania można wysyłać na adres: magdalena.luszczak@futurofinance.pl
ja 2016-03-24 16:57:04
Już po rozmowie, fajne warunki i wszystko ok. Czekam na odpowiedź do dzisiaj ma być bez wzgledu na to czy mnie przyjma czy nie. Mam nadzieję, że się dostanę.
kokon 2016-03-25 20:06:34
ja możesz napisać do jakiego miasta aplikowałaś? I czy sie dostalas?
sqnik21 2016-03-29 12:58:36
Dobra robota je tam? Dzownili do mnie jak mylem ałto. Rozmowa ma sie odbyc miedzy nami. Przez koma nie chcieli podac szczegolasow. Ziom co tam kiedys robil mowil ze da sie zyc ale pozniej do wujka pojechal do Szwecji .Szacun Ziom.
odp 2016-03-30 10:22:14
Często inwestują w osoby bez doświadczenia więc, zaryzykuj nic nie tracisz.
MOCCACCIO 2016-03-30 13:30:53
Czy w czasie szkoleń jest catering czy lepiej brać kanapki ;) Nie udzielają żadnych inf jak to będzie wyglądać... Ktoś coś?
PRIMA 2016-03-30 22:00:23
Moccaccio w czasie szkolen jest dostarczana cwiartka swiniaka. Wiec jak ... komus tam.. cos to moze sie na dobry kawalek zalapiesz?
Poczytaj sobie moze kodeks pracy ---> DIETA PRACOWNIKA i juz wszytskiego sie dowiesz:-)
2
PRIMA 2016-04-01 09:03:54
irek niektorym mamusia robi kanapeczki jeszcze wiec co sie dziwisz. Mamusi nie bedzie no to trzeba zapytac kto o jedzonko zadba:-)
UKI 2016-04-11 13:46:58
Witam , mam pytanie czy prowadzą Państwo jeszcze rekrutację do oddziału w Krakowie ??
4
UKI 2016-04-11 13:48:29
Witam , mam pytanie czy prowadzą Państwo jeszcze rekrutację do oddziału w Krakowie ??
Futuro Finance Sp. z o.o. 2016-04-12 14:13:11 [pracodawca]
Każdy Pracownik po przepracowanym okresie próbnym ma dostęp do 3 benefitów: karta MultiSport, grupowe ubezpieczenie w PZU oraz prywatną opiekę w LUX MED
2
Futuro Finance Sp. z o.o. 2016-04-12 14:17:09 [pracodawca]
Oczywiście wciąż prowadzimy rekrutację na stanowisko Doradcy Finansowego do oddziału w Krakowie. Zapraszamy do wysyłania CV na adres: rekrutacja@futurofinance.pl lub bezpośrednio przez naszą stronę internetową: www.worklevelup.pl
UKI 2016-04-19 13:32:02
Rozumiem , w takim razie , chciałem również zapytać , ile wynosi czas oczekiwania , w którym po przeanalizowaniu przez Państwa firmę podania o pracę, można by spodziewać się ewentualnego telefonu z Państwa strony ?
3
pracujący 2016-05-10 12:53:34
pracuje w Futuro od jakiegoś czasu i postaram sie opisac jak to wyglada od środka.

Praca jako doradca odpowiadać bedzie ludziom którzy nie boją nowych wyzwań i chcą za swoją pracę mieć odpowiednie wynagrodzenie. duzo zalezy od kierownika, ale na dobra sprawe nawet jesli kierownik nic nie powie a ty widzisz ze wszyscy maja sprzedaż tylko nie ty to sam czujesz presje zeby cos zrobic.
Zarzadzanie Futuro jest zrobione naprawde konkretnie. osoby ktore narzekaja to takie ktorym sie nigdy nie dogodzi. proponuje popracowac miesiac w gdzies indziej to moze wtedy docenia uroki Futuro.
Na plus mogę zaliczyć:
cały etat i umowę o prace
super atmosferę
owoce raz w tygodniu
piłkarzyki
wysokie prowizje
fajne konkursy

Ja mam kierowniczke ok i nie mogę narzekać :)
błeheheh 2016-05-18 13:58:10
hahaha samochód służbowy? Jak wywojujesz to może... Do podziału jakieś klekoty tylko na czas wyjazdu, nawet nie są własnością firmy.
2
Futuro Finance Sp. z o.o. 2016-05-18 14:29:00 [pracodawca]
Potwierdzamy, że samochód służbowy jest dedykowany tylko do obsługi Klientów. Nie udostępniamy samochodów do celów prywatnych. Cała nasza flota to nowe samochody, wszystkie w formie najmu długoterminowego.
1
abcd71 2016-05-31 18:03:24
Witam serdecznie, chciałam się dopytać jaki dress code panuje na co dzien u Pracowników Futuro?
2
yes 2016-06-14 12:47:30
czytałęm wcześniej opinie o Futuro i myslałem, że nie może być az tak kolorowo jak tu jest opisane, ale... jestem pracownikiem Futuro od kilku miesięcy i wszystko czym firma się chwali jest prawdą. mamy multi, Luxmed, dzień z kawą, turnieje w pilkarzyki. Wiadomo, pracować trzeba ale z takimi ludźmi jak tu to przyjemnośc!
ciekawy 2016-06-17 18:44:11
Czy to prawda , ze otwierają Państwo nowy , II oddział w Krakowie w biurowcu Angel Wawel ?? Kiedy rozpocznie sie rekrutacja do tego oddzialu ? I ostatnie pytanie czy nadal trwa rekrutacja do pierwszego oddzialu ?
Katarzyna 2016-06-18 16:23:14
czy w oddziałach obowiązuje dress code? I czy szkolenie wstępne przed rozpoczęciem pracy jest wyjazdowe, w centrali? Czy odbywa się w oddziale?
Katarzyna 2016-06-18 16:26:44
Proszę o informacje, czy w oddziałach obowiązuje dress code? oraz czy szkolenie wstępne jest wyjazdowe do centrali, czy odbywa się na miejscu, w oddziale?? z góry dziękuję za odpowiedź.
Futuro Finance Sp. z o.o. 2016-06-20 11:38:02 [pracodawca]
Rekrutacja do nowo otwieranego oddziału w Krakowie wciąż trwa. Zapraszamy do aplikowania poprzez stronę www.worklevelup.pl. Można tam znaleźć, oprócz aktualnych ofert pracy do pozostałych oddziałów, informacje dotyczące Futuro Finance oraz o samej pracy na stanowisku Doradcy Finansowego.
Futuro Finance Sp. z o.o. 2016-06-20 11:39:27 [pracodawca]
Wynagrodzenie Doradców Finansowych składa się z podstawy, która wynosi 1850 zł brutto oraz prowizji zależnej od indywidualnego wyniku sprzedażowego. Najniższa prowizja jaką może otrzymać Doradca po okresie próbnym to 1500 zł brutto.
Futuro Finance Sp. z o.o. 2016-06-20 11:40:42 [pracodawca]
Szkolenie wstępne dla nowych Pracowników odbywa się w centrali we Wrocławiu. Na szkoleniu omawiany jest Dress Code obowiązujący we wszystkich oddziałach Futuro Finance.
Futuro Finance Sp. z o.o. 2016-06-20 13:07:26 [pracodawca]
Praca w sprzedaży opiera się głównie na wynagrodzeniu prowizyjnym. Nieliczne firmy z branży finansowej proponują tak jak my, warunki zatrudnienia na umowę o pracę z wynagrodzeniem podstawowym, wypłacanym niezależnie od zrealizowanego wyniku. Jeżeli szukasz pracy z podstawą to nasza firma nie jest dobrym wyborem. Szukamy ludzi, dla którym wynagrodzenie podstawowe jest dodatkiem do prowizji, nie odwrotnie.
4
Filip 2016-06-28 10:07:43
Bardzo nieprofesjonalne zachowanie. Miałem dzisiaj odbyć rozmowę kwalifikacyjną przez Skype. Rozmowa się nie odbyła. Napisałem maila, brak odpowiedzi.
123 2016-06-28 11:08:25
Czy dalej prowadzona jest rekrutacja na Specjaliste ds. HR w Lublinie?
Szalony Roman 2016-07-16 14:25:04
Witam. Zostałem zakwalifikowany do 2 etapu rekrutacji na stanowisko Doradcy Finansowego. Na czym może polegać ten etap?

Pozdrawiam.
Futuro Finance Sp. z o.o. 2016-07-25 15:29:11 [pracodawca]
Niestety w zaplanowanym dniu rozmowa nie mogła się odbyć z powodu problemów technicznych. Została ona przełożona na pierwszy dogodny dla Kandydata termin, o czym Pan Filip może zaświadczyć.
Futuro Finance Sp. z o.o. 2016-08-02 17:19:23 [pracodawca]
W Futuro pracujemy od poniedziałku do piątku zatem nie ma problemu w pogodzeniu pracy ze studiami i z weekendowymi zjazdami. Zapraszamy do aplikowania!
1
Jarek1986 2016-08-03 12:50:05
Na radio wrocław mówią, że firma otwiera biuro na 150 osób. Ktoś wie gdzie? Chce zobaczyć czy będę miał blisko
5
Ja 2016-08-12 19:33:30
Podobno w OVO Wrocław
1
Remikss 2016-08-12 23:04:00
Nie pisz mu,że jego język jest ekwilibrystyczny,bo pomyśli,że go obrażasz...przecież on jeździ ałtem... ;) hahaha
zatrudniony 2016-08-26 16:49:13
Polecam. Fajna firma. Dużo dają, jest socjal i idzie zarobić.
Uki 2016-09-07 01:17:26
hej wszystkim,

Opowiem Wam jak to bylo w moim przypadku :)

Bylem na rozmowie u nich we Wrocławiu i powiem , ze profesjonalnie podchodzą do ludzi , same konkrety odnośnie pracy i zarobków. Na początku daja umowe na okres probny ( 3 miesiące - I miesiac nie robisz planu , gdyz uczysz sie wszystkiego, a pozniej oczywiscie praktyka / II miesiac jest juz plan do zrobienia , trzeba sprzedac kredyt łacznie na 60 tys , a w III miesiacu na 90 tys ) , po okresie probnym analogicznie praca , z tym ze dochodzi wiecej obowiazkow , ale i benefitow , m.in. karta multisport, prywatna opieka medyczna . Jesli chodzi o zarobki, to oczywiscie um o prace czyli najnizsza krajowa a do tego prowizja bez limitu gornego. Plusem jest to , ze nie traktuja czlowieka przedmiotowo, rozmowa byla przeprowadzona w spokojnej i milej atmosferze , po zakonczeniu rozmowy zostalem oprowadzony po calym biurze , gdzie dyrektor zarzadzajacy opowiadal o poszczegolnych dzialach . Za tydzien po I etapie dostalem telefon z inf ze przeszedlem do II etapu( rowniez rozmowa , z tym ze juz z kierownikiem i pania z dzialu HR . Po 2 dniach otrzymalem odpowiedz na mail , niestety nie dostalem pracy . Szkoda , bo firma wydaje sie byc rzetelna i uczciwa. Teraz szukam dalej , moze sie uda gdzie indziej.
pozdrawiam, Uki
6
Klaudia 2016-09-07 19:22:51
Usłyszałam wiele dobrych rzeczy nt. firmy. Jestem zainteresowaną współpracą, wysłałam aplikacje. W poprzedniej firmie, która też nie była bankiem, a pełniła funkcje pośrednika, udało mi się nawiązać relacje z mniejszymi pośrednikami i biurami księgowymi. Czy pracując w Futuro również można mieć pośredników?
:)) 2016-09-07 20:27:59
Mega pozytywne wrazenia juz od samej rozmowy kwal. Czekam co z drugim etapem :)
Tak 2016-09-14 17:34:49
Jestem po szkoleniu na doradcę finansowego. Jak na razie nie ma na co narzekać a nawet jest lepiej niż mówiono mi na rozmowie . Polecam!
zainteresowany 2016-10-10 13:10:18
Znajomy pracuje w Futuro i slyszę z jego opowiadań ze bardzo dbają o pracowników i jest fajna atmosfera. Sam zastanawiam się nad aplikowaniem do nich.
Karmi 2016-10-13 18:32:55
Nowa siedziba będzie za galeria dominikańska, taki biały budynek przypominający statek ;-)
Ama 2016-10-13 18:34:39
Wyjazdowe
elena 2016-10-19 12:16:39
witam, czy ktos mi powie jak wygląda praca w krakowie w tej firmie ? widziałam jakiś czas temu ogłoszenie ale zniknęło juz a codziennie przejeżdzam koło ich oddziału chyba jest nowy więc może jeszcze szukają ?? jesli dają najniższą krajowa to troche kicha a wygląda profesjonalnie czy kolejny oszust finansowy ??
edzia 2016-10-19 15:08:06
Wiesz zależy na jakim stanowisku, ale jak na poczatek to pewnie jakaś stawka godzinowa obowiązuje lub okres próbny?
jan 2016-11-02 20:59:21
pracowałem w tej firmie i nie byłem zadowolony. Co do pensji to faktycznie minimalna krajowa i do tego prowizje- jeśli wyrobi sie plan.
Niby to nie jest call centre a każa wykonać minimun 120 połaczeń dziennie. Jak pracowałem to żadnej bazy nie mieli. Pozyskiwanie nowych klientów to dzwonienie po prostu z książki telefonicznej.
2
SZYMON 2016-11-21 12:00:44
Cześć! jestem Szymon mam 23 lata i pracuję już prawie rok w FUTURO FINANCE!

A teraz kilka słów prawdy - FUTURO FINANCE to najlepsza firma i praca jaką miałem w życiu.
Wygrałem 2 bilety do Tajlandii , dzięki OGROMNYM miesięcznym przelewom mogę podróżować i realizować swoja marzenia.

Ci którzy wypowiadają się negatywnie o firmie to ludzie którzy są nauczeni robić minimum

'' zarobić a się nie narobić '' , wymagać , nie dawać nic od siebie.

Futuro daje Ci ogromne możliwości ale MUSISZ DAWAĆ DUŻO OD SIEBIE !
jeśli myślisz , że przyjdziesz posiedzisz sobie 8 h , podzwonisz i Ci z nieba spadnie - niestety

Co musisz robić , żeby zarabiać 5 cyfrowe kwoty?
- czytać książki na temat sprzedaży ( w tym roku przeczytałem okolo 45 sprzedażowych )
- Twój ubiór ma znaczenie! jeśli jedziesz podpisywać umowę na 500.000 w dresach - przykro mi
- inwestować w siebie i swój rozwój osobisty
-być komunikatywny
-być optymistą
- szukać winy w sobie a nie w firmie - ponieważ jeśli mam 23 lata i jestem w stanie mieć najlepsze wyniki w firmie , zarabiać 5 cyfrowe kwoty to Ty też jesteś w stanie - jeśli zatrudnimy Cię - znajdź mnie a pokażę Ci jak! - obiecuję!

Dla kogo nie jest to praca?
Dla kogoś kto jest pesymistą
Dla kogoś kto pomimo braku kompetencji ma ogromne wymagania , nie chce się uczyć , a jakość jego rozmów to DZIEŃ DOBRY CHCE PAN KREDYT - nie , ŻEGNAM!
Dla kogoś kto przychodzi w dresach i adidasach, a wygląd jest mało schludny.


Kogo szukamy?

Ludzi którzy mają pasję , którzy chcą zarabiać więcej niż 10.000 msc - i dadzą dużo od siebie, którzy świetnie się prezentują i są wygadani - uczą się od najlepszych! i są głodni wiedzy!

Ile robię dziennie telefonów ? - około 40-50 - ponieważ jakość moich rozmów jest na takim poziomie , że klienci są na okrągło!

BIEDNI LUDZIE WOLĄ WYNAGRODZENIE ZA GODZINY SWOJEJ PRACY , BOGACI ZA WYNIKI PRACY !

Dzięki mojemu zaangażowaniu mam , dwa bilety do Tajlandii na luksusową wycieczkę 10dniową , 10.000 na wykorzystanie na dodatkowe wycieczki , które sam sobie wybiorę , przelewy często 5 cyfrowe i to , że codziennie przychodzę z uśmiechem do pracy.

IM WIĘCEJ WIESZ TYM WIĘCEJ ZARABIASZ ! POPATRZ LUDZIE STUDIUJĄ 5 LAT NP FINANSE , PRZYJDĄ DO SPRZEDAZY NIE PRZECZYTAJĄ ANI JEDNEJ KSIĄZKI Z ZAKRESU SPRZEDAZY , NIE ZNAJDUJĄ WIEDZY I CHCA ZARABIAĆ :))) JAK?

PRZYJDŹ NA ROZMOWĘ , SPYTAJ O SZYMONA - JEŚLI BĘDĘ W BIURZE - SPOTKAJMY SIĘ :)

POLECAM ! POLECA ! POLECAM!
3
Karolina Augustyn 2016-11-21 18:55:09
W Futuro Finance pracuję kilka miesięcy. Po dwóch latach zarabiania dużych pienieędzy w korporacji doszłam do wniosku, że wolę zarabiać BARDZO duże pieniądze w firmie,w której najważniejszy jest człowiek.

To była świetna decyzja. Futuro wymaga wiele samozaparcia. Po co? Po to, żeby dążyć do samodoskonalenia. Do bycia profesjonalistą. Jak można doradzać komukolwiek mając połowiczną wiedzę z zakresu finansów? Nie można. Nie można więc wymagać wtedy zawrotnych wyników.
Sprzedaż to ciągła batalia z samym sobą i często z przeciwnościami niezależnymi od czynnika ludzkiego. Dzięki determinacji i chęci rozwoju w Futuro zarobisz tyle, by ta firma stała się dla Ciebie maszyną do spełniania marzeń. Pracownicy Futuro Finance wiedzą po co przychodzą do pracy. Mogą tu rozwijać swoje pasje i inspirować się wzajemnie.
Wyjazdy firmowe na najwyższym poziomie? Szkolenia? Ścieżka kariery,zupełnie bez ściemy?Wszystko tu jest. Trzeba tylko chcieć.

Polecam Futuro Finance. Ale tylko tym, którzy wymagają od życia czegoś więcej niż ciepła, nudna posadka.
4
Zostaw swoją opinię o Futuro Finance Sp. z o.o. - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Futuro Finance Sp. z o.o.