Futuro Finance Sp. z o.o.

Wrocław

Opinie o Futuro Finance Sp. z o.o.

Marta 2017-05-01 17:00
Dawid, rozmowa rekrutacyjna owszem daje pewien obraz pracodawcy, a właściwie działowi HR. "Byłem, zobaczyłem i spróbowałem"...? Jakie pojęcie Ci to dało o charakterze pracy, co wiesz o ludziach, którzy tam pracują? Przypomnę, że byłeś tylko na rozmowie. A to, że miałeś telefon w dniu aplikacji i zaproszenie na anstępny dzień świadczy jedynie o tym, że HR-owi wyczerpała się baza kandydatów i szukają permanentnie ponieważ jest duża rotacja. Aż dziwne, że Cię nie zatrudnili. W końcu tak się ogłaszają, ze nie trzeba mieć żadnej wiedzy...
2
Przemek 2017-05-01 17:34
Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej w Futuro Finance, jeżeli chodzi o sam proces rekrutacji to naprawdę bardzo miła atmosfera, tak jak pisali poprzednicy po rozmowie zostałem oprowadzony po całym biurze, żebym mógł zobaczyć jak wszystko wygląda. Osoby prowadzące rekrutacje również bardzo sympatyczne, moim zdaniem nie mydlą oczy tylko mówią jak jest i co trzeba zrobić żeby uzyskać wysokie wyniki. Akurat byłem w międzyczasie na dwóch kolejnych rozmowach i wybrałem inną ofertę pracy, ale sam klimat w Futuro wyglądał na naprawdę fajny i wyluzowany.
Branża finansowa to w sumie jedna wielka loteria, szczególnie przy udzielaniu kredytów. Tak jak napisał poprzednik możesz być najlepszym sprzedawcą świata i znajdować klientów, a nagle bank Ci odmówi i nic z tego, trzeba szukać dalej. W sumie między innymi dlatego stwierdziłem, że warto pracować u samego źródła i pracuję od niecałego miesiąca właśnie w banku przy sprzedaży kredytów, a nie w pośrednictwie - chociaż wachlarz ofert macie na pewno o wiele szerszy.
Gdyby ktoś pracował w Futuro Finance i chciał współpracować z osobą w banku to śmiało można do mnie pisać(usunięte przez administratora)
Pozdrowienia dla wszystkich pracowników Futuro Finance :)
1
Bankowiec 2017-05-04 09:50
Cześć "pozytywny pracowniku". Nie masz zielonego pojęcia o pracy w banku. Jestem byłym pracownikiem Futuro Finance. Nie bez powodu byłym. Pozwólcie, że opowiem swoją historię bardzo szczerze.
Otóż dla osoby, która ma już swoje doświadczenie i w finansach swoje przepracowała, nie jest szczytem ambicji dzwonienie po bazach internetowych i próby namawiania na kredyty. I tak 8 godzin mija, zero rozwoju, bo jak Cię to rozwija? Czego Cię uczy? Gdy przywykłeś do innych standardów, te są niedopuszczalne. Nie lubisz tego.

Tak, pracuję w banku. I gdyby Futuro wtedy miało oddziały stacjonarne, miałoby ze mnie duże pieniądze.

Czym jest dla mnie Wasz target? Ja miesięcznie wypłacam przedsiębiorcom kredyty na ok. 1.000.000 - 1.500.000 PLN.
Mając do dyspozycji tylko jeden bank. Tylko ofertę jednego banku. I wiesz co? Jestem w stanie bez problemu te wyniki udowodnić.

Szkoda, że wtedy Futuro nie miało stacjonarnych oddziałów, bo moja siła tkwi w realiach. :)

Myślisz się też, co do zarobków. Tyle, co napisałeś to połowa mojej podstawy.(usunięte przez administratora) Bo ja za wynik dostaję trzy razy to, co na podstawę. A za nadwyżkę nawet nie będę pisać. Bo Ci się przykro zrobi :)

Futuro ma potencjał i zdolną Panią Prezes. Trzymam mocno kciuki za ideę, bo faktycznie ludzie, którzy tam zostaną, kiedyś będą za to dobrze wynagrodzeni.
(usunięte przez administratora)
Niestety, zła opinia o pośrednikach :(
1
Gyin 2017-05-05 01:19
Ok
pozytywna 2017-05-05 17:02
myślę, że to dobrze świadczy o dziale HR skoro odpowiada szybko. Myślę, że nie jest to spowodowane rotacją a szacunkiem do każdej osoby, która taką aplikacje czy CV złożyła. Im szybciej dostajesz odpowiedź tym lepiej, przynajmniej wiesz czy w ogóle możesz brać pod uwagę daną pracę. Jeśli chodzi o wiedzę to tak jak wszystkiego w życiu można się nauczyć, jeśli tylko się chce i ma się do tego motywacje. Ile osób pracuje w nie swoim zawodzie i czy to oznacza, że inne firmy biorą wszystkich jak leci ? Myślę, że nie bo wiedza to jedno, a umiejętności i predyspozycje to druga kwestia, które w sprzedaży mają o wiele większe znaczenie. Poza tym zachęcam do zapoznania się z fb firmy, ja to zrobiłam i widzę ile szkoleń i warsztatów firma organizuje. To, że nie mam twardej wiedzy moim zdaniem w ogóle mnie nie dyskwalifikuje. Podsumowując myślę, że w tym wszystkim chodzi o to co mamy w głowie i jak postrzegamy świat. :)
pozytywna 2017-05-05 17:03
myślę, że to dobrze świadczy o dziale HR skoro odpowiada szybko. Myślę, że nie jest to spowodowane rotacją a szacunkiem do każdej osoby, która taką aplikacje czy CV złożyła. Im szybciej dostajesz odpowiedź tym lepiej, przynajmniej wiesz czy w ogóle możesz brać pod uwagę daną pracę. Jeśli chodzi o wiedzę to tak jak wszystkiego w życiu można się nauczyć, jeśli tylko się chce i ma się do tego motywacje. Ile osób pracuje w nie swoim zawodzie i czy to oznacza, że inne firmy biorą wszystkich jak leci ? Myślę, że nie bo wiedza to jedno, a umiejętności i predyspozycje to druga kwestia, które w sprzedaży mają o wiele większe znaczenie. Poza tym zachęcam do zapoznania się z fb firmy, ja to zrobiłam i widzę ile szkoleń i warsztatów firma organizuje. To, że nie mam twardej wiedzy moim zdaniem w ogóle mnie nie dyskwalifikuje. Podsumowując myślę, że w tym wszystkim chodzi o to co mamy w głowie i jak postrzegamy świat. :)
Teresa 2017-05-07 20:28
Może ktoś podzielić się informacją na temat pracy dla kierownika zespołu sprzedażowego w firmie? Szukam takiej pracy.
Adam 2017-05-09 14:46
Czy przy zatrudnianiu wymagane jest zaświadczenie o niekaralności? Na stanowisko doradca finansowy
Adam 2017-05-09 15:02
Czy na stanowisko doradcy finansowego wymagane jest zaświadczenie o niekaralności?
2
Gimi1234 2017-05-10 12:28
Powiedzcie na czym dokładnie polega praca na stanowisku doradcy finansowego ? To call center ? Czy bezpośredni kontakt z klientem ?
Ania 2017-05-17 09:21
Witam,
czy trzeba w tej firmie posiadać prawo jazdy? W żadnym ogłoszeniu tego nie zaznaczają, a czytam, że praca polega czasem na jeżdżeniu do klienta?
1
Maja 2017-05-17 15:37
@Ania którym z ogłoszeń o pracę jesteś zainteresowana? Jeśli chodzi o aktualnie aktywne oferty pracy na stanowisko Specjalista ds. Obsługi Klienta Biznesowego, Doradca Klienta Biznesowego oraz Kierownik Zespołu Sprzedażowego, to w każdej z nich jest wyraźnie zaznaczona konieczność posiadania prawa jazdy kategorii B.
nowy123 2017-06-06 11:44
Czytając opinie, FF wydaje się naprawdę dobrą firmą, w której warto zacząć karierę . Zastanawia mnie jednak jedna sprawa - skoro firma zatrudnia tyle nowych osób, to zapewne rotacje są też bardzo duże, bo nie wierze żeby rozwój był tak wielki, żeby nagle zatrudnili 150 osób. A skoro są takie rotacje, to chyba system rekrutacji, a potem mechanizm wdrażania nowych do pracy nie jest chyba najlepszy? Albo problem tkwi gdzie indzie, np. w produkcje ?
1
Futuro Finance Sp. z o.o. 2017-06-08 14:48 [pracodawca]
@Adam
Pracownicy naszej firmy ze względu na wykonywany zawód są zobowiązani do przedstawienia zaświadczenia o niekaralności przed podpisaniem umowy.
Futuro Finance Sp. z o.o. 2017-06-08 14:49 [pracodawca]
@Adam
Pracownicy naszej firmy ze względu na wykonywany zawód są zobowiązani do przedstawienia zaświadczenia o niekaralności przed podpisaniem umowy.
Futuro Finance Sp. z o.o. 2017-06-08 14:49 [pracodawca]
@Gimi1234
W zakres kompleksowej obsługi Klienta wchodzi zarówno kontakt telefoniczny jak i bezpośredni na poszczególnych etapach procesu sprzedaży.
Futuro Finance Sp. z o.o. 2017-06-08 14:50 [pracodawca]
Doradcy Finansowi pozyskują Klienta na obszarze całej Polski w związku z czym wyjazdy warunkują posiadanie prawa jazdy kat.B.
Futuro Finance Sp. z o.o. 2017-06-08 14:50 [pracodawca]
Doradcy Finansowi pozyskują Klienta na obszarze całej Polski w związku z czym wyjazdy warunkują posiadanie prawa jazdy kat.B.
Futuro Finance Sp. z o.o. 2017-06-08 14:51 [pracodawca]
Od lipca we Wrocławiu będzie funkcjonował drugi oddział Centrali Futuro Finance we Wrocławiu w związku z czym miejsce pracy znajdzie 150 nowych pracowników. Intensywny rozwój firmy we Wrocławiu oraz otwieranie Oddziałów we wszystkich miastach wojewódzkich wymagają ciągłej rekrutacji nowych pracowników.
Zachęcamy do poczytania na temat planów firmy i poznania nas lepiej:
http://businesswomanlife.pl/praca-w-finansach-futuro-finance-otwiera-nowe-mozliwosci-w-polsce/
http://pracujebolubie.pl/futuro-finance/
www.worklevelup.pl
Kuban 2017-06-08 16:54
Zastanawiam się nad aplikowaniem do Futuro ale mam kilka pytań do osób, które są w temacie. Na tym forum widzę praktycznie miód i cukier a prawda jest taka, że w każdej firmie trawę malują na zielono, pytanie tylko w jakim stopniu dzieje się to tutaj, sądząc po wpisach odnoszę wrażenie że w dużym - więc interesuje mnie kilka informacji:
1. Podobno podstawa oscyluje w okolicach minimalnej krajowej tj. 2000 brutto - jak to wygląda w rzeczywistości? Czy pracownicy mogą liczyć na jakieś podwyżki po 3,6, 12 miesiącach?
2. Podobno można dużo zarobić ale jak do realizacji planu minimalnie zabraknie, zostaje wtedy tylko podstawa - to prawda?
3. Ile pracownik musi doplacic za benefity:
a) multisport
b) luxmed
c) pzu
4. Bazy klientów - jest jakiś crm czy z internetu?
6
Turbo 2017-06-20 12:06
Czy praca na stanowisku konsultant- CONTACT CENTER jest aktualna? Może ktoś ma informacje i mógłby mi podpowiedzieć? Czy na tym stan owsiku da sie godziwie zarobić? Jaka jest atmosfera w firmie, z forum wynika ok.
Rami 2017-06-24 13:30
Bylem na rozmowie więc odpowiem:
1) Podstawa to rzeczywiście 2000 zł brutto. W kolejnych miesiącach zatrudnienia masz zwiększany target oraz dostajesz prowizję i na tym opiera się Twoja wypłata. Twoja prowizja to 1% wartości sprzedanego kredytu.
2) Nie znam odp na to pytanie.
3) Do Luxmedu i PZU nie trzeba dopłacać, do karty Multisport 50%.
4) Lecisz z internetu - firma "liczy na Twoją kreatywność i nie ogranicza pracowników bazami, dając im wolność w wyborze potencjalnych klientów". Jakiś CRM firma podobno posiada, ale jest "przeznaczony do innych celów" - cokolwiek to znaczy.
1
Turbo 2017-06-24 21:07
Firma potrzebuje kilka osób zatrudnić ale generalnie pracuje się dobrze i nikt nie szuka nowej pracy. Jestem spokojna o jutro i kasa całkiem dobra co miesiąc.
Rafal 2017-06-26 00:55
Tak
pracownik_1 2017-06-26 15:28
Rami chyba byłeś na rozmowie w innej firmie albo nie zrozumiałeś na czym polega praca i to co ci zaoferowano. Jestem pracownikiem Futuro od prawie roku więc moge sie wypowiadać na ten temat bez ściemniania i przedstawiania wymyślonych informacji. Stała podstawa to rzeczywiście 2000zł brutto ale system prowizyjny opiera się na przychodzie dla firmy od twojej łącznej sprzedaży w miesiącu i jest to kilkanaście a nie kilka %!!!! Plan prowizyjny każdego doradcy jest stały od 4 miesiąca czyli przedłurzenia umowy na czas nieokreślony. Jest to moja druga praca w tej branży i nie spotkałem się z takim atrakcyjnym systemem bez sufitu.
Siwy 2017-06-28 15:54
Pytanie do osób, które aplikowały na stanowisko doradcy w Krakowie. Po jakim czasie od złożenia CV był kontakt od firmy w celu umówienia spotkania i czy jest możliwość uelastycznienia terminu takiego spotkania? Sprawa wygląda tak, że wysłałem aplikację, ale możliwe, że będę musiał wyjechać na dniach i nie wiem czy zdążę wrócić, jeżeliby nagle się okazało, że dzwoni telefon z terminem rozmowy na dzień następny. Z góry dzięki za odpowiedź.
Futuro Finance Sp. z o.o. 2017-06-28 17:01 [pracodawca]
Jak najbardziej jesteśmy elastyczni pod kątem ustalenia dogodnego terminu spotkania. Po przesłaniu CV informujemy, że dział HR skontaktuje się z wybranymi Kandydatami, żeby zaprosić na spotkanie rekrutacyjne w oddziale firmy.
Tania 2017-07-04 17:39
Trzeba mieć szczęście żeby trafić na Futuro Finance z pierwszą pracą.
Turbo kamyk 2017-07-20 09:00
Jak firma jest fajna to i do pracy trudno jest sie dostać, nie maja nowych ofert. Może ktoś słyszał o nowej rekrutacji i mógłby podzielić się informacją? Szukając pracy słyszałem sporo dobrego o Futuro.
pracuje-w-FF 2017-07-20 15:53
Pracuje w oddziale firmy wiec chyba moge wypowiadac sie na temat pracy w futuro. Firma cały czas rośnie i zatrudnia nowych pracowników, w ostatnim czasie moj zespól powiększył się o kolejne 3 osoby! Turbo kamyk, sprawdź ogłoszenia bo rekrutacja trwa napewno. To co zostało mi powiedziane na rozmowie jest spełnione i praca też wygląda tak jak się tego spodziewałem. szczerze polecam!
1
Kinga xxx 2017-07-21 08:51
Byłam ostatnio na rekrutacji w OVO swietnie biuro maja!! Ogólnie rozmowa spoko, widzialam ze ludziom podobalo sie w pracy. smiali sie i nie bylo sztywno. Ciekawa jestem czy przejde do rozmowy z kierownikami, bo to juz ostatni etap. praca wydaje sie spoko i warunki tez kozak
Kasiarz 2017-07-25 21:22
Opinie są tak skrajne. Jak ktoś lubi tę dziedzinę to jest jego miejsce.
Ciekawy 2017-07-26 13:19
Witam, mam pytanie do osób które dostały prace w FF. Jak wyglądają szkolenia we Wrocławiu, ile trwają? Czy firma pokrywa koszty dojazdu, zakwaterowania, jakieś posiłki, diety etc?

Pozdrawiam
Ciekawy 2017-07-26 13:19
Witam, mam pytanie do osób które dostały prace w FF. Jak wyglądają szkolenia we Wrocławiu, ile trwają? Czy firma pokrywa koszty dojazdu, zakwaterowania, jakieś posiłki, diety etc?

Pozdrawiam
Gregor 2017-07-31 12:10
Praca w Futuro Finance to dobre miejsce i widzę, że można sie tu rozwijać!
MnG 2017-07-31 13:50
Można człowieka nauczyć wszystkiego. Sam jestem szkoleniowcem i trochę na ten temat mogę powiedzieć. Parę osób z tego forum może mnie kojarzyć już z nie istniejącej firmy MoneyExpert gdzie wykształciłem 40 kierowników nie chwaląc się, zaczynali od zwykłych pracowników szeregowych.
MnG 2017-07-31 13:50
Można człowieka nauczyć wszystkiego. Sam jestem szkoleniowcem i trochę na ten temat mogę powiedzieć. Parę osób z tego forum może mnie kojarzyć już z nie istniejącej firmy MoneyExpert gdzie wykształciłem 40 kierowników nie chwaląc się, zaczynali od zwykłych pracowników szeregowych.
Trezor 2017-08-13 20:54
FF do dla mnie super miejsce do pracy i duma mnie rozpiera.
1
Maja 2017-08-21 15:44
W sieci pojawiła się oferta pracy na stanowisko Specjalisty ds. Telefonicznej Obsługi Klienta - czy ktoś z forumowiczów był już może na rozmowie kwalifikacyjnej na to stanowisko? Jakie pytania usłyszeliście? Czy coś szczególnie Was zaskoczyło? A może macie jakieś rady dla przyszłych kandydatów? Chętnie dowiemy się od Was więcej.
Pati 2017-08-23 17:36
Duzo mozna zarobic na pozyskaniu klienta i kredsytu przez niego zaciagnietego?
Trezor 2017-08-24 22:24
Czy moze mi ktoś podpowiedzieć czy doradca klienta biznesowego może w Futuro Finance zarobić jakieś przyzwoite pieniądze? Na jaką umowę można liczyć?
Ekonomista 2017-09-02 16:36
Jaka podstawa jeśli można spytać? Stanowisko Opiekun klienta biznesowego. Dzięki z góry :)
Treza 2017-09-05 15:36
Czy ktoś z pracowników mógłby napisać kilka słów o atmosferze w pracy? Może jakieś informacje czy można w firmie się rozwijać? Nowi szukają takich informacji
Lama 2017-09-12 14:21
Ktoś mi powie czy to jest praca stacjonarna czy w terenie ?
Lama 2017-09-12 14:22
Ktoś mi powie czy to jest praca stacjonarna czy w terenie ?
Tymoteusz 2017-09-12 21:03
To, że Futuro Finance jest bardzo dobra firmą to wiem ale może jednak wyjdziecie z tego dobrobytu i pochwalicie się przed innymi. Może obawa przed konkurencją??
Pracownik 2017-09-13 21:32
Drogi pracodawco, na razie apel wystosuje w tym miejscu. Następne będą LinkedIn oraz GoldenLine.
Odniose sie do pracy Call Center. Jako pracownicy znamy swoje obowiązki i kazdemu z nas zalezy, a raczej zależało na tym aby pozyskać jak najwięcej leadów i najzwyczajniej wykazać się. Niestety, wasza polityka dokręcania śruby i wprowadzenia polityki obozu pracy przynosi efekt odwrotny. Wymuszone uśmiechy do słuchawki nic nie dadzą jeżeli nie zaczniecie traktować nas z szacunkiem. Zamiast wzmacniać nasza pewność siebie, sprowadzacie ja do parteru. Rozumiem że koniec końców liczy się wynik, lecz w tym wszystkim kluczową rolę odgrywa zmotywowany a nie stłamszony pracownik. W porównaniu do innych firm tego typu pierwszy raz spotykam się z tak pogardliwym traktowaniem. Przykrych przykładów jest sporo, na razie nie będę ich wymieniać - daje szansę na pozytywną zmianę. Pracodawco, masz tydzień na rozpoczęcie szczerej rozmowy z nami - pracownikami. Jeżeli do takiej rozmowy nie dojdzie, pójdę krok dalej
1
Futuro Finance Sp. z o.o. 2017-09-14 11:29
Futuro przykłada wiele uwagi do tego, żeby było dobrym i przyjaznym miejscem pracy. Jeżeli ktokolwiek ma jakieś zastrzeżenia to może to zgłosić do pracodawcy oraz może być pewien, że sprawa nie pozostanie bez rozpoznania.

Forum Gowork nie jest natomiast dobrym miejscem na dawanie takich skarg, tym bardziej, że firma jest na tyle otwarta, że można takie sprawy podnosić wewnętrznie. Sprawa zostanie wyjaśniona wewnętrznie jednakże wyniki tych wyjaśnień z oczywistych względów nie będą ujawniane publicznie. W przypadku jakichkolwiek dalszych zastrzeżeń zapraszamy do skorzystania ze ścieżki wewnętrznej.
7
Pracownik 2017-09-14 19:46
Pracodawca zdał egzamin. Odbyło się spotkanie na którym poświęcono nam sporo uwagi. W spotkaniu uczestniczyła również Pani Prezes, która sprawą zajęła się osobiście. Poprzedni wpis uznaje za nieaktualny i być może zbyt emocjonalny biorąc pod uwagę faktyczne zaangażowanie kierowników i atmosferę pracy. Szczera rozmowa to klucz do sukcesu. Dziękujemy
Ania 2017-09-15 20:44
Zastanawiam się nad podjęciem pracy w Futuro. Nie rozumiem jednak tego, że firma nie oferuje żadnego przeszkolenia w zakresie pozyskiwania klienta, ani nie zapewnia żadnej bazy. Stwierdzenie "szukaj klientów w internecie" nie przemawia do mnie, bo jeśli mam wykonać dziennie 100-200 telefonów to jest to zwyczajnie nierealne. Czy ktoś z obecnych doradców finansowych może opisać jak realnie wygląda pozyskiwanie klientów?
Zostaw swoją opinię o Futuro Finance Sp. z o.o. - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Futuro Finance Sp. z o.o.