brak logo

Cyfra +

Bydgoszcz

Opinie o Cyfra +

Arecki 2010-02-11 19:31:42
Witam wszystkich. Chciał bym Wszystkim przedstawić moją opinie o Cyfrze + która znajduje się w Bydgoszczy przy ulicy Grobla. Jestem Szczerze nie zadowolony z pierwszego dnia tj. z owej rozmowy kwalifikacyjnej, ponieważ poszedłem na nią z ogłoszenia z gazety w której pisało następując " Młodych kat. b" Rozmawiałem z panem niestety nie pamiętam nazwiska... Lecz nic szczególnego się nie dowiedziałem na temat tej właśnie pracy. Pan powiedział ze mimo mojego braku doświadczenia w tej "Branży" podkreślam tej Branży ponieważ się nie dowiedziałem o jaką posadę chodzi. Ale nic, pan zaprosił mnie na następny dzień na szkolenie zgodziłem się. Następnego dnia o godzinie 10.00 miało odbyć się szkolenie ubrałem się w garnitur w lakierkach na lato. Szkolenie polegało na chodzeniu po domach i pozyskiwanie klientów, czego dowiedziałem się w drodze. Lecz zaczęliśmy od Reala gdzie wybierali sobie pączki. Właśnie tam zakończyła się moja przygoda z ta Firmą. Nie przez to że jestem wybredny co do pracy tylko dla tego jak ten człowiek ze mną postąpił nie informując mnie o niczym, jak i również pozostałych kandydatów którzy razem ze mną czekali. Kiedy wracaliśmy po prywatne auta pod rzekomą firmę rozmawiałem z jednym z kandydatów którego poznałem 30min wcześniej. I doszliśmy do tego że Koledze obiecywał wszystko to samo co mi tak że tą gadkę trzyma dla każdego chętnego. Życzę Powodzenia Pozdrawiam Szukających pracy
bezrobotny 2010-02-22 14:17:28
powiem krótko nie polecam nikomu........tyle w temacie i oczywiście zgadzam się z przedmówcą. Jedna wielka ściema.
gość 2010-04-22 19:35:28
a ile zarabia człowiek pracujący w salonie cyfry? może ktoś pracuje/pracował i się wypowie?
Jaro 2010-05-05 21:55:44
W tej firmie liczy się tylko sprzedaż. Kadra to ludzie w tej chwili
czysto z przypadku badz z rodziny tych wyżej.
Nie mający pojęcia o zarządzaniu zasobami ludzkimi a tym bardziej o
sprzedaży CC.
Nie polecam.
edek 2010-09-06 14:31:45
To jest ściema a nie firma. Podejrzewam, że już miałem z nią styczność kilka lat temu. Wówczas biura mieściły się na ulicy Niedźwiedziej (przy Starym Rynku), a teraz na Gdańskiej. Między czasie jeszcze inne miejsca. ;) Łapali idiotów i niestety dałem się na to nabrać, lecz w porę się zreflektowałem. Kiedy przyszedłem na drugi dzień w garniturze i usłyszałem, że ruszamy w teren, z miejsca podziękowałem i uciekłem. Na moje stwierdzenie, co to jest jak nie akwizycja, odpowiadali wymijająco, jesteśmy dystrybutorem i takie inne... Chodzisz w garniturze i próbujesz wciskać ludziom towar, więc w języku fachowym brzmi to akwizycja (nie mylcie z przedstawicielstwem handlowym). A prawdziwi dystrybutorzy Cyfry+ to np. Netia na ul. Gdańskiej (tylko tam dalej aniżeli "to") lub na Skarżyńskiego w Fordonie. Wracając do przedsiębiorstwa, to w zasadzie nie wiesz teraz, czy jest to autoryzowany dystrybutor Cyfry+ czy może tzw. korporacja handlowa. Wystarczy spojrzeć na zamieszczane ogłoszenia w prasie i internecie. Raz tak, raz tak, natomiast co się nie zmienia to ludzie do obsługi administracji, magazyny i obsługa klienta. Zarobki 1800-2500 (podają pewnie brutto, sam nie wiem). Dzisiaj już jestem wyczulony na takie oferty.
edek 2010-09-06 14:37:30
Zamiast sprzedaży i obsługi klienta, zdecydujcie się na stanowisko administracyjne lub magazyny. Być może usłyszycie, że takowe miejsca pracy są i nawet powiedzą proszę bardzo, lecz są tam mniejsze pieniądze. Naiwny, młody człowiek złapie się na ten tekst, przestraszy w temacie zarobków i powie: to ja już wolę tego sprzedawcę, obsługę klienta, bo lepiej płacą. Przed rozmowami może być np. wypełnienie ankiety z pytaniami.
Erninho 2010-09-07 11:05:38
Może i firma jest dystrybutorem Cyfry+, sprzedaje i świadczy usługi w tym zakresie, lecz nie wygląda to przekonująco. Wystarczy porozmawiać z tamtejszym Szefem. Po co kręcić w ogłoszeniach, że są stanowiska administracyjne, magazyny i na końcu dział obsługi klienta. Tak naprawdę chodzi o to ostatnie. O stanowiskach administracyjnych pokroju tego, co robią panie w sekretariacie zapomnijcie, mimo waszych szczerych chęci tam was nie wezmą,a ogłoszenie przecież mówi też o administracyjnych. Magazyny? Wiadomo tylko, że są na Lisim Ogonie, ale dokładnie na jakiej ulicy? Tego już Szef powiedzieć nie może, ze względu na konkurencję. Pozostaje obsługa klienta w postaci telemarketingu. I może rzeczywiście tak jest, że masz nakłaniać ludzi na Cyfrę+ za 7 netto na godzinę, 8 dni w tygodniu i ok, tylko że wrażenie na rozmowie z Szefem jest po prostu złe. Bo kręci na temat stanowisk administracyjnych i magazynów i jaką macie mieć pewność, że akurat będziecie telefonować do ludzi i proponować im Cyfrę+? Po takiej rozmowie pewności nie ma żadnej. Pozdrawiam.
byla pracowniczka 2012-08-06 20:16:29
zgadzam sie z kazda wypowiedzia, ktorej sens jest taki ze to jedna wielka sciema! niestety sama mialam przyjemnosc tam pracowac, no zasady prawa pracy sa obchodzone szeeerokij lukiem, zpazylam sie ta firma na cale zycie. kandydaci niech sie lepiej 10 razy zastanowia zanim podejma tam prace
gino 2016-05-20 08:23:23
@bhj jeżeli szukasz u nich pracy to kontaktuj się z firmą nc+.Oni wykupili cyfrę i teraz tylko oni działają. Ja tam pracowałem aż dom połączenia i muszę przyznać że po połączeniu wiele rzeczy zmieniło się na lepsze.
Zostaw swoją opinię o Cyfra + - Bydgoszcz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Cyfra +