Green Caffè Nero

2.5 Dodaj merytoryczną opinię

Pytania do firmy Green Caffè Nero

Pytanie
 Pytanie

Jak jest z pakietem medycznym w Green Caffè Nero? Można dołączyć rodzinę?

Krzysiek
Inne

Dzięki za info. A mogłabyś przy okazji wymienić co jest w pakiecie benefitów? Widziałem też ofertę pracy jako barista i podany przedział stawki to 23,5-27 zł brutto, wiesz może (albo ktoś z pracowników) od czego to zależy czy dostanie się np. to 23,5 albo 27? Praca tylko na zleceniu?

Alice Nowy wpis
Pracownik
@Krzysiek

Stawka zależy od wyników sprzedażowych Benefity-darmowe konsultacje psychologa, imprezy pracownicze na wysokim poziomie, dostęp do platformy nauki języków obcych, może jeszcze coś, ale nie pamiętam

Alice Nowy wpis
Pracownik
@Krzysiek

I raczej na zleceniu

misia Nowy wpis
Pracownik
@Krzysiek

Jako barista na początku przez trzy miesiące masz najniższą krajową, potem 70gr więcej. 27 to kierownik zmiany

Pytanie
 Pytanie

Jak często w Green Caffè Nero odbywają się szkolenia pracownicze? W ogłoszeniu, które umieścili 4 sierpnia na GoWork.pl, obiecują bogaty rozwój.

Krycha
Inne
@Pytanie

Nom stop, idea firmy jest taka że szkolisz się cały czas

anonim
Inne
@Krycha

Masz na myśli takie szkolenie zewnętrzne? Czy bardziej ktoś przychodzi do firmy i po godzinach szkoli ludzi? Firma w całości finansuje te kursy?

Barista Nowy wpis
Pracownik
@anonim

Jakie szkolenia XD chyba takie, że wchodzi nowa bagietka i masz sobie przeczytać manual jak ja zrobić

Były pracownik
 Pytanie

To co się dzieje w tej firmie przechodzi ludzkie pojęcie. Poziom kontroli pracowników osiągnął już chyba maksimum. Przychodzisz na zmianę i chcesz miło spędzić czas i popracować ? Zapomnij Czeka cię audyt JOC kawowy bezpieczeństwa żywności GCN CBD i RCB i bóg wie jeszcze jaki . Poziom sztuczności osiągnął też już maksimum. Osoby z biura będę siedzieć w pobliżu baru po kilka godzin i nasłuchiwać czy używasz języka korzyści czy aby na pewno nie użyjesz frazy „czy jakaś kawa dodatkowo dla Pani/Pana?” Ten zwrot jest zakazany. Spytasz się czy na klasycznym mleku? Też nie możesz Przychodzi do ciebie stały gość którego znasz już kilka miesięcy i zamawia jedzenie na ciepło, które musisz podgrzać i zanieść mu do stolika? Musisz wydać mu numerek nawet jak siada przy barze nie ważne że dobrze się znacie. Jesteś po prostu za (usunięte przez administratora) żeby zapamiętać dla kogo przyrządzasz jedzenie- nie wydasz numerka to obcięte punkty na audycie. Toaleta musi być sprawdzana co 30 minut, sprawdziłeś po 40? Kolejne punkty odcięte. Nie wskazałeś gdzie jest stolik z cukrami bo Gość doskonale o tym wie bo przychodzi do tej kawiarni dłużej niż ty tu pracujesz ? Kolejne punkty w plecy. Zapomniałeś że nazwa kawy cortado pochodzi od hiszpańskiego cortar czyli przecięty? Oj kolego to znaczy odciete punkty na audycie kawowym. Nie zapomnijmy o audytach bezpieczeńtwa żywności albo audycie finansowym. Są dużo rzadsze ale to co się tam dzieje przechodzi ludzkie pojęcie. 100 punktów nigdy nie zdobędziesz. Zawsze znajdzie się coś do czego można się doczepić że zrobiłeś źle. Najgorzej jak okazuje się że ktoś z biura robi obchód po kawiarniach. Wszyscy są postawieni na nogi i muszę chodzić jak w zegarku. Każdy będzie do ciebie wypisywał. Regionalny, kierownik kawiarni, maestro, byle by wszystko było zgodne ze standardami wymyślonymi przez ludzi którzy nie wiedzą już jak wyglada praca za barem. Kiedyś ta praca była super. Teraz najchętniej zajrzeli by ci do gaci żeby sprawdzić czy twoja bielizna jest zgodna ze standardami. Cieszę się że już tu nie pracuje. Zdrowie psychiczne jest ważne i nie poświęcacie go dla pieniędzy.

Ala
Kandydat
 Pytanie

Na jakie zarobki może liczyć kierownik lokalu, na jaki czas jest umowa, jak wyglada urlop, czy weekendy są wolne i jakie są benefity, czy nadgodziny i dni ustawowo wolne są extra platne? Czy pracuje się za barem, czy tylko nadzoruje lokal i realizuje cele? W jakich godzinach się pracuje?

KLD
Były pracownik
@Ala

Kierownik może liczyć na około 5500 brutto na umowę o prace ale bywa mniej lub więcej. Z umową różnie kierownik lokalu może mieć zlecenie ale też umowę o pracę, zależy od dogadania. Kierownik lokalu nie ma wolnego w weekendy, cały tydzień musisz być pod telefonem, jak ktoś nagle się rozchoruje i nie znajdziesz zastępstwa musisz za niego przyjść. Nic nie jest extra płatne. Pracuje się za barem i są również godziny biurowe. Godziny pracy są różne, zależne od godzin otwarcia kawiarni. Jeśli zaczyna się rano to przychodzi się na 5-6, a jak na popołudnie to około 14 i do 22-23 się pracuje. Ogólnie za takie pieniądze nie polecam.

Ala
Kandydat
 Pytanie
@KLD

Przepraszam ale czegoś nie rozumiem, skoro pracownik nie może przyjść do pracy, to dlaczego za niego musi przyjść kierownik, co z zastępstwami? Przecież można mieć swoje plany, czy inne zobowiązania lub i tak pracować tego dnia a skoro jest umowa o pracę, czyli etat to takie nadgodziny powinny być dodatkowo płatne przez pracodawcę, kiedy poświęca się swój własny czas, dodatkowo wydaje mi się że grafik powinien być tak zaplanowany, żeby nieobecność jednej osoby nie wpływała negatywnie na pracę punktu. Co z kawiarniami zamkniętymi w weekendy, wiem że takie są, tam też zarobki wynoszą te 5500? Zastanawiam się nad rekrutacją ale interesuje mnie tylko taka z wolnymi weekendami, czy jak poproszę daną lokalizację to tam trafię? Jakie są dodatkowe benefity, multisport, kafeteria, bony na święta?

Wanda
Inne
@KLD

Czyli co kierownik nie ma nawet możliwości urlop, podczas którego nie będzie siedział pod telefonem ?

Barista
 Rozmowa kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji

Rekrutacja była grupowa, dostaliśmy zadanie, gdzie w grupach mieliśmy wymyślić zestaw napój + jedzenie. Fajne doświadczenie i miła odmiana od pytań typu "Kogo w życiu uważasz za autorytet?", które padło u konkurencji:) Wcześniej prezentacja zawierająca informacje typu zakres obowiązków, stawka, system zmianowy itd.

Pytania

Pytania dotyczyły dostępności w tygodniu, preferowanego typu kawiarni i jej lokalizacji. Później podczas rozmowy indywidualnej rozmawialiśmy (w moim przypadku) dokładniej o lokalizacji, finalnie wszystkie moje wymagania co do tego zostały spełnione - mam sprawny dojazd poniżej godziny, a mieszkam dość daleko od jakichkolwiek kawiarni GNC.

  • Poziom rozmowy:
  • Rezultat: Dostałem pracę
Zainteresowana
Kandydat
 Pytanie

Jeśli chodzi o grafik to jak jest układany z wyprzedzeniem, na miesiąc? Jeśli coś mi wypadnie i nie przyjdę do pracy, to kiedy muszę odrobić ten dzień? Jaki jest termin?

Dawny pracownik
Były pracownik
@Zainteresowana

Kiedyś grafik był układany na tydzień, więc można było sobie zaplanować życie wcześniej a pracować trzeba było minimum 3 dni, nie wiem jak teraz. Nie ma czegoś takiego, że nie przyjdziesz, musisz znaleźć zastępstwo za siebie a jeśli nie znajdziesz to i tak przychodzisz. Były przypadki, że jak ktoś nie przyszedł 2 razy to został zwolniony. Tak było kiedyś (rok temu), może się coś zmieniło

Maja
Kandydat
 Pytanie

Z Jakiego numeru dzowni Green Cafe Nero z informacja o rozmowie rekrutacyjnej? Ostatnio złożyłam cv i dzownil do mnie ktoś kilka razy, niestety nie widziałam i próbuje się dodzwonić ale nic z tego:( nie wiem czy dalej próbować

2

Pracodawca

@Maja

Cześć, prosimy o kontakt pod adresem mailowym praca@greencaffenero.pl

Pytanie
 Pytanie

Ile jest zmian w Green Caffè Nero?

pracownik
Pracownik
@Pytanie

Zależy od kawiarni, czesto 2-3.

Mkki211
Kandydat
 Pytanie

Od ilu lat można się zatrudnić w caffe nerro? Czy 16/17lat jest wystarczające?

XER
Były pracownik
@Mkki211

Nie jest. Tylko od 18

Grzegorz
Inne
@XER

A studenci też są tu mile widziani? :) Jakie umowy są na początku?

Pracodawca

@Mkki211

Cześć, prosimy o kontakt z naszym Działem Rekrutacji pod adresem mailowym praca@greencaffenero.pl

Pracodawca

@Grzegorz

Cześć, tak, serdecznie zapraszamy, prosimy o kontakt z naszym Działem Rekrutacji pod adresem mailowym praca@greencaffenero.pl

Pawi
Inne
 Pytanie

W greenie spędziłem kilka lat. Bywało różnie- gastro jak gastro, trzeba zasuwać i tu nie ma co się zwolniłem się bo wymagania biura i nieprzyjemne zachowania ze strony biura i regionalnego staly się norma. Po pierwszym lockdownie to istna tragedia- tylko robić hajs i siedzieć cicho. nie możesz być sobą, nikt z Tobą nie rozmawia, nie szanuje ciebie i Twojego zdania- jesteś robotem i masz zasuwać. No masakra jakaś. Gdzie tu przyjazna i miła atmosfera? Gdzie szacunek? Przeć zmianami to oczywiście milo wspominam kierownika Michala, z tego co wiem to nie pracuje już, a był spoko gościem, regional Pauline- nie zgodziła się na stanowisko niższe po tym jak wróciła z L4, także pozdro nero, gratulacje w traceniu normalnych, życiowych ludzi. Jest jeszcze kilka osób, ktore mógłbym wymienić- Kasia, Dominik, Natalia, Maciej. OByło dobrze, ale już nie jest. Podsumowując- NIE POLECAM

Pracodawca

@Pawi

Dziękujemy za Twoją opinię. Chętnie omówimy osobiście lub telefonicznie wszelkie Twoje uwagi. Prosimy o kontakt pod adresem mailowym praca@greencaffenero.pl

Pytanie
 Pytanie

Czy w Green Caffè Nero zaszły jakieś zmiany od momentu pojawienia się ostatnich opinii?

U
Pracownik
@Pytanie

Nie :)

Kierownik
Pracownik
 Pytanie

Witam, na jakie wynagrodzenie może liczyć kierownik kawiarni?

Ten
Były pracownik
@Kierownik

Najniższa krajowa ????

X
Były pracownik
@Kierownik

4400 brutto + najlepiej umowa śmieciowa.

Cała nadzieja w zniknęła
Były pracownik
 Pytanie

Niestety praca w GCN nie jest już taka jak kiedyś. Harowanie za najniższą krajową? Pewnie. Nawet jak masz uprawnienia kierownika zmiany to jeśli masz zmianę z kierownikiem kawiarni pracujesz za stawkę baristyczną. Czyli teraz gdy zaczęły się studia i większość daje ograniczone dyspozycje zdarza się to bardzo często. Nie wiedzieć czemu co roku jest ta sama sytuacja, że brakuje osób do pracy i czy jesteś chory, zmęczony albo po prostu nie chcesz aż tylu zmian to musisz pracować, bo ktoś musi. GCN postawiło na ilość a nie na jakość - nie zależy im żeby zatrzymać w pracy tych, których już mają doświadczenie. Wolą zatrudnić dużo nowych ludzi, nie zawsze do końca nadających się do tej pracy, ale po takiej rozmowie o prace to chyba nic dziwnego. Tylko, że potem to my w kawiarni mamy problem, bo ktoś nie przyjdzie na zmianę, bo zapomniał/zaspał/rzucił te prace tylko zapomniał powiedzieć komukolwiek. Ogólnie teraz praca biura polega tylko na szukaniu problemów w twojej pracy i kawiarni. Ze wszystkim lecą po taniości, nie zatrudnią specjalisty tylko każą to robić tobie, bo wyjdzie taniej. Bardzo to demotywujące. Przez to wszystko za barem pracują przemęczeni nie raz wkurzeni bariści. Nie ma już tej atmosfery co kiedyś.

Nie to samo
Były pracownik
 Pytanie

Pracowałem w GCN ponad rok w czasie pandemii i przerwy w postaci zamknięcia restauracji przez rząd. Ten postój to najlepsze co mnie mogło spotkać w tej pracy. Warunki umowy pomijam z wiadomych względów bo każdy mądry człowiek wie, że nie dostanie nic więcej na takiej posadzie jak (barista/kierownik zmiany/maestro) zlecenie. Pracowałem w jednej z kawiarni gdzie klienci są wymagający, ale duża większość z nich to stali bywalcy, którzy zawsze poprawiają humor w ciągu dnia. Ta mniejszość klientów to gwiazdy z telewizji lub jakieś zwykłe... potrafią zepsuć dzień całemu zespołowi. Praca ciężka, nie oszukujmy się ponad 8 godzin na nogach do tego obsługa zmywaka i sprzątanie każdej części kawiarni, do domu przychodzisz po to, żeby spać i mieć energię na następny dzień. Całe szczęście miałem dobry zespół u siebie i nie zauważyłem jak bardzo ta praca wysysa ze mnie życie. Regionalni to buce które przychodzą po to, aby popsuć Ci dzień. Nie żyją tymi kawiarniami i nie wiedzą co się tam dzieje, nie patrzą na ilość sprzedanych zestawów czy kaw w ciągu dnia kontroli tylko, że przydałaby się jeszcze jedna osoba, której i tak nie zatrudnią. Jedynie ... to osoba z którą dało się porozmawiać i wyjaśnić sytuacje, lecz z tego co tu czytam zależy od kawiarni w której był. Słupki sprzedażowe muszą się zgadzać i tyle, więcej ich nie interesuje. GCN proszę nie odpisujcie jak z automatu, przykro się patrzy jak sieć kawiarni takiego kalibru się powoli stacza, rozumiem, że pandemia nie pomogła, ale postarajcie się wziąć te opinie na poważnie. Byli pracownicy się wypowiadają opisując swoje złe przeżycia, a jedyne co trafia do przełożonych czy ludzi odpowiedzialnych za bajzel w kawiarniach to cisza. Teraz historia odnośnie mojego zwolnienia. Przyszedłem po przerwie, wymuszonej przez rząd. Robiąc pierwszą kawę o 7 rano pierwszemu klientowi powiedziałem, że odchodzę. Dlaczego? Po przerwie zrozumiałem jak bardzo ta praca wysysa z Ciebie energię, bo jako dobry pracownik nie jesteś doceniany tam poza twoimi kolegami z pracy, a zdarza się, że przez nich też nie patrząc na komentarze tutaj.

Pracodawca

@Nie to samo

Dziękujemy, że podzieliłeś się swoimi spostrzeżeniami. Prosimy jednocześnie o nie używanie obraźliwych słów w opinii. Zapewniamy Cię, że jesteśmy świadomi sytuacji i nieustannie podejmujemy odpowiednie działania. Nie możemy na tym forum pisać o konkretnych osobach, ale jeżeli naprawdę i szczerze zależy czy Ci na przekazaniu dokładniejszych informacji oraz podzieleniu się wnioskami i spostrzeżeniami jesteśmy do dyspozycji w każdej chwili. Możemy wymienić maile pod adresem praca@greencaffenero.pl , a następnie umówić się na rozmowę telefoniczną lub spotkanie na żywo. Czekamy na wiadomość od Ciebie. Zespół Green Caffe Nero.

Anonim
Były pracownik
 Pytanie

Pracowałem w kawiarni na Mokotowie, gdzie moją kierowniczką była dziewczyna, która spóźniała się na swoje poranne zmiany, bhp? W jej przypadku nie istniało, całe swoje zmiany spędzała na telefonie, przez co reszta załogi musiała tak naprawdę pracować za nią. Chamski sposób obsługi klienta, wieczne narzekania i niezadowolenie z pracowników, a co jest w tym wszystkim najlepsze? Dalej pracuje w tej firmie i nikt sobie z tego nic nie robi.

Pracodawca

@Anonim

Dziękujemy za wpis. Jest nam przykro, że doszło do takiej sytuacji, zdecydowanie nie powinna ona mieć miejsca. Sprawę już wyjaśniamy. Prosimy Cię o kontakt z nami pod adresem mailowym praca@greencaffenero.pl w celu dalszego wyjaśnienia kwestii. Zespół Green Caffe Nero.

Emilia
Kandydat
 Pytanie

Dzień dobry, niedawno skończyłam studia i jako chcąc podjąć pierwszą pracę myślałam o sprawdzeniu swoich sił za barem kawiarni. Mieszkam we Wrocławiu i swego czasu często odwiedzałam tutejsze Nero, to też myślałam żeby tam spróbować swoich sił - pamiętam jak kiedyś znajomi, którzy tam pracowali, polecali mi to miejsce do pracy, zachęcali, zresztą sama atmosfera panująca w kawiarniach do tego zachęcała. Jakie było moje zdziwienie, kiedy po odwiedzeniu kawiarni kilka dni temu, nie zastałam żadnej znajomej twarzy. Dowiedziałam się jedynie, że w przeciągu ostatnich kilku miesięcy większość składu się zwolniła, pozostało zaledwie kilka osób, które też szukają pracy i chcą się zwolnić. Od samego wejścia do kawiarni było widać, że atmosfera znacząco się zmieniła - mniejszy skład, ludzie niewyrabiający z kolejką, pracownicy robiący kawę bez żadnego zaangażowania. Dziewczyna, z którą rozmawiałam chcąc zostawić CV też nie do końca zachęcała mnie do pracy, twierdząc, że skoro pamiętam jak super było kiedyś to niestety już tak nie jest. Sama Jej mina, na której było widać ogromne zmęczenie z przepracowania mówiła sama za siebie. Chciałam się dowiedzieć co się stało, że taka fajna sieć tak bardzo się zmieniła, ale nie usłyszałam za wiele. Dostałam jedynie informację, że to nowe zasady regionalnych. To też postanowiłam napisać tutaj, skoro tu jesteście, żeby być może dowiedzieć się u źródła o co chodzi, dlaczego taka swego czasu super sieć, w przeciągu ostatnich kilku miesięcy tak bardzo stoczyła się na (usunięte przez administratora) Cięcie kosztów po pandemii jest zrozumiałe, ale czy aby na pewno powinno się to robić kosztem pracowników, którzy dostają więcej obowiązków za te same pieniądze? Czy to też wina zatrudniania nowych osób, ale nie tak zaangażowanych w pracę jak kiedyś, tylko takich, którzy traktują tą pracę jako etap przejściowy i po kilku godzinach pracy za barem pytają kierownika "mam dość, mogę już iść do domu?" - tak, autentycznie takie pytanie usłyszałam od jakiejś młodej, nowej dziewczyny. Chciałam dołączyć do Nero we Wrocławiu, ale po tym co ostatnio widziałam, chyba jednak zmienię zdanie. Z góry dziękuję za wyjaśnienie co się stało.

Pracodawca

@Emilia

Emilia, dziękujemy za Twój wpis. Chętnie wyjaśnimy wszelkie Twoje wątpliwości i odpowiemy na każde pytanie. Prosimy o kontakt z nami pod adresem mailowym praca@greencaffenero.pl Zawsze cenimy sobie poznanie drugiej osoby, rozmowę osobistą lub chociaż przez telefon. Dlatego możemy się umówić na kawę w jednej z naszych wrocławskich kawiarni. Pozdrawiamy, Zespół Green Caffe Nero.

Załamana
Pracownik
 Pytanie

Ogólnie miejsce pracy tworzą ludzie z którymi się pracuje, tak jest tutaj i co do tego nigdy nie miałam złych ocen. Jednakże sama firma niestety działa słabiej. Ciągła polityka sukcesu oraz mydlenie oczu pracownikom jak jest pięknie jak cudownie. Wymaga się od nas bardzo dużo, wprowadza się ciągle nowości dla gości, oferty ciekawostki. Jednak osoby które są wizytówka traktuje się już gorzej. Zwalnianie pracowników spowodowane zabieraniem jedzenia do domu, które pójdzie na śmietnik jest złe. Cała otoczka "eko" która jest przez górę promowana umiera u samych podstaw kawiarni... Segregacja śmieci to kolejny problem praktycznie każdego lokalu. Ludzie mają to gdzieś i nic ich totalnie to nie interesuje. Nawet góra nie wprowadza żadnych kroków aby to naprawić. Ale co robi góra zapytacie? Płaci wszystkim mniejszą stawkę od ponownego otwarcia kawiarni, dodaje mnóstwo obowiązków, odbiera motywację pracownikom każdego dnia i w dodatku zwalnia ludzi którzy nie chcą wyrzucić dobrego jedzenia.

Pracodawca

@Załamana

Dziękujemy za wiadomość i podzielenie się opinią. Chętnie dowiemy się od Ciebie więcej szczegółów, wyjaśnimy wszelkie wątpliwości i opowiemy o zasadach dotyczących wynagrodzeń. Prosimy o kontakt pod adresem mailowym praca@greencaffenero.pl lub ze swoim bezpośrednim przełożonym. Zespół Green Caffè Nero.

Pytanie
 Pytanie

Jaki rodzaj umowy preferowany jest w firmie Green Caffè Nero?

1

Pracodawca

@Pytanie

Rodzaj umowy uzależniony jest od stanowiska i zakresu pracy. W celu uzyskania szczegółowych informacji prosimy o kontakt na adres praca@greencaffenero.pl Pozdrawiamy, Zespół Green Caffe Nero.

Obeznany
Pracownik
@Pytanie

Barista/maestro maja umowę śmieciową

G
Kandydat
 Pytanie

Czy oferta Pracy jest aktualna? pisząc do Państwa maila odpowiedzieliscie ze nie ma wolnego stanowiska, a ogłoszenia wciąż widnieją na dwóch portalach i są aktualne...

Pracodawca

 Rekomendacja
@G

Dzień dobry, prosimy o ponowny kontakt pod adresem mailowym praca@greencaffenero.pl w celu wyjaśnienia sprawy.

Lara
Były pracownik
 Pytanie

To co w tej firmie się dzieje od dłuższego czasu to żenada. Przyjaciółka zachęciła mnie do pracy swoimi opowieściami o super warunkach i atmosferze, ale te przeminęły z wiatrem. Ponad rok temu faktycznie jeszcze dało się normalnie pracować, w miarę fajne warunki, atmosfera w niektórych kawiarniach ok, dobre ciasta i kanapki, pod koniec roku wprowadzenie stawek stażowych (im dłużej pracujesz tym minimalnie więcej zarabiasz), ale po lockdownie wszystko poszło w zapomnienie i bariści pracują za najniższą krajową i nie stać ich na podstawowe opłaty, ciasta beznadziejne, suche i puste kanapki. Od kilku kierowników kawiarni słyszałam, że nie ma szans na przywrócenie dawnych stawek w tym roku - brawo gcn, to są te wasze metody na zatrzymanie pracowników na dłużej? Jeśli tak to nie dziwcie się, że nagle z kawiarni zwalnia się większość osób, które pracowały kilka lat, a zostały potraktowane jak śmieci. Ale co tam, zwolni się jeden, przyjdzie następny, doskonała metoda na redukcję rotacji pracowników, brawo! Świetnie też motywujecie kierowników kawiarni, że co chwila się zmieniają i zwalniają, a tych najmniej kompetentnych, którzy na to stanowisko się nie nadają i dostają je za ładny uśmiech i znajomości, utrzymujecie na miejscu. Swoją drogą, czy macie świadomość tego, że wprowadzanie co tydzień nowych produktów, które umówmy się - są beznadziejne - jest słabą zagrywką nie tylko wobec gości, ale też wobec pracowników? Jeszcze gdyby te ciasta były dobre, ale co tam, najważniejsze żeby wcisnąć jak najwięcej mascarpone i niech goście nim rzygają, a do bagietki wrzućmy 3 produkty - i oczywiście ziarna, bo prezesowi musi chrupać - i oznaczmy je premium. Zamiast przywrócić do oferty ciasta i kanapki, które faktycznie się sprzedawały, po które goście ustawiali się w kolejce...nieeee, lepiej wprowadzić bezwartościowe jogurciki czy genialną nowość - rozpadające się tortille! Tak, utrudniajmy pracownikom pracę! Dodawajmy co chwila nowe, beznadziejne produkty, każmy pracować w trudnych warunkach ze szmatami na twarzy, niech biegają i myją stoliki i robią dziesiątki innych rzeczy za najniższą z możliwych stawkę. Aa i może jak tak poszerzamy beznadziejną ofertę kanapkową o kolejne "słone" produkty to zmieńmy nazwę na Green Bistro? Bo z kawą to ma coraz mniej wspólnego. Ja już podziękowałam swojemu żenującemu kierownikowi za ponad rok pracy i uwolniłam się od tej harówy i pozostałym pracownikom też tego życzę!

Pracodawca

 Rekomendacja
@Lara

Dzień dobry, dziękujemy za wiadomość. Kwestie dt. wprowadzanych i sprzedawanych produktów podlegają analizie i decyzjom właściwego Zespołu i są zgodne z naszym konceptem od kilkunastu lat. Informujemy również o tym zakresie obowiązków związanym z przygotowywaniem produktów już podczas procesu rekrutacji. Kwestia wynagrodzeń jest wewnętrzną sprawą firmy, którą na bieżąco komunikujemy do wszystkich Baristów. W razie dodatkowych pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt z nami pod adresem mailowym: praca@greencaffenero.pl

Janek
Inne
 Pytanie

Szanowne gcn, dlaczego usuwacie niewygodne opinie na temat firmy? Widziałem opinię o kiepskich rządach nowego dyrektora, a dzień później już jej nie było. Czy na to przeznaczacie pieniądze, na które ciężko harują wasi pracownicy za obniżoną stawkę i całą masę obowiązków - na płacenie za usuwanie niewygodnych opinii? Czy tak wygląda budowanie marki dyrektora - wybielanie się w internecie żeby po odejściu kolejny pracodawca widział tylko pozytywy? Moja dziewczyna regularnie wraca z pracy u was w środku nocy ze łzami w oczach od przemęczenia, a Wy jeszcze ucinacie stawkę, dokładacie obowiązków, ucinacie ilość osób na zmianach i mając dwie bądź trzy zmiany w tygodniu i zarabiając marne grosze każecie przeżyć ludziom w Warszawie? Czy to jest polityka waszej firmy - zatrudnijmy wszystkich, obiecajmy wszystko, dajmy jak najmniej za jak najwięcej obowiązków? To jest kpina.

Pracodawca

@Janek

Dzień dobry, dziękujemy za wiadomość. Nie usuwamy żadnych opinii. Poprzedni wpis został zarchiwizowany przez Administratora portalu GoWork.pl, najprawdopodobniej ze względu na kwestie RODO. Nie my decydujemy o tym, tylko osoby nadzorujące prawidłowe działanie tego portalu i przestrzeganie jego regulaminu. W kwestii Twojej dziewczyny prosimy o kontakt pod adresem praca@greencaffenero.pl lub bezpośrednio z Szefową Personalną (kontakt telefoniczny lub mailowy można uzyskać np. od Kierownika Kawiarni lub Kierownika Regionalnego). Na pewno wyjaśnimy sprawę i odpowiemy na każde pytanie i wątpliwości. Zawsze preferujemy rozmowę osobistą, tym bardziej z naszymi Baristkami i Baristami.

Interesant
Pracownik
@Green Caffè Nero

Tak wyjqśnicie, że biedna kobieta zostanie zwolniona za negatywne reprezentowanie firmy. TFU.

Pracodawca

 Pytanie
@Interesant

Na jakiej podstawie tak uważasz? Prosimy o merytoryczną dyskusję, opartą na faktach i w zgodzie z Regulaminem portalu GoWork. Jesteśmy zawsze gotowi do rozmowy, ale bez obraźliwego sformułowania, które pojawiło się w Twoim wpisie. Pozdrawiamy, Zespół Green Caffe Nero.

Zostaw merytoryczną opinię o Green Caffè Nero - Warszawa

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej


Drogi Użytkowniku,

Pamiętaj, przed dodaniem opinii o Pracodawcy, koniecznie zapoznaj się z poniższą informacją:

NIE dodawaj opinii, która:

ikona dobre praktyki
łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
ikona dobre praktyki
jest wulgarnym komentarzem
ikona dobre praktyki
jest niemerytoryczna

Każda merytoryczna opinia jest ważna, każda z nich może być zarówno pozytywna jak i negatywna, dlatego zachęcamy do tego by dzielić się swoimi przemyśleniami, które dotyczą Pracodawcy. Nie pisz jednak pod wpływem negatywnych emocji.

Zadbaj o kulturę pozytywnego feedbacku, nie pisz tylko negatywnych informacji o Pracodawcy, zwróć uwagę na stosowne aspekty i realia w swojej opinii. Wszystkie oceny są wartościowe. Wspólnie zadbajmy o sens merytorycznych opinii.

Dodaj pomocną opinię, którą sam chciałbyś przeczytać o swoim potencjalnym Pracodawcy. Podziel się swoimi przemyśleniami, a poniższe przykłady możesz potraktować jako podpowiedzi o czym Użytownicy lubią czytać odwiedzając profile firm.

ikona dobre praktyki
przebieg on-boardingu nowego pracownika
ikona dobre praktyki
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
ikona dobre praktyki
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie
Green Caffè Nero
Przejdź do nowych opinii