Piekarnia Tyrolska Jarosław Goszczycki Sp. z o.o.

2.5 Dodaj merytoryczną opinię
Historia

Nasza Piekarnia powstała w 1989 roku w niewielkim budynku przy ul. Boenigka 7d. Sprowadziliśmy do niej sprzęt z Austrii z okolic Tyrolu co dało pomysł nazwy. Na początku mieliśmy tylko jeden mały piec. Praca trwała 24 godziny na dobę. Co roku od momentu powstania możemy się pochwalić wzrostem zapotrzebowania na nasze wyroby.

W roku 2007 zakupiliśmy w Niemczech pierwszy piec typu MIWE-THERMOROLLOMAT.
Firma Miwe to światowy potentat i lider w branży produkcji urządzeń do pieczywa z tradycją sięgającą blisko 100 lat.

Montaż pieca trwał cztery tygodnie i nadzorowany był przez fachowców z firmy Miwe,  w ten sposób dołączyliśmy do  największych piekarń  w świecie, stosujących masowo , wielopoziomowe, termoolejowe piece przelotowe.

W naszym zakładzie posiadamy obecnie  dwa piece typu MIWE-THERMOROLLOMAT które gwarantują  najwyższą jakość pieczywa.

 

 

Obecnie posiadamy ponad  100 sklepów w województwie warmińsko-mazurskim, kujawsko-pomorskim, pomorskim i mazowieckim  a kolejne zamierzamy otworzyć w najbliższej perspektywie.
Od roku 2020 działa nasz nowy zakład produkcyjny w Barczewie.

Zakład ma powierzchnię około 21.000 m². Blisko 40% kosztów związanych z tą inwestycją pozyskano dzięki Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości jako refundację z programu wdrażania prac badawczo-rozwojowych.

W zakładzie uruchomiona została produkcja prozdrowotnego pieczywa z wykorzystaniem białka pozyskanego z upraw łubinu w Polsce oraz polskich buraków. Zakład posiada własny młyn i sortownię warzyw.

Założenia projektowe nowej piekarni zakładały pełną automatyzację na każdym etapie produkcji pieczywa. Udział człowieka ogranicza się niemal wyłącznie do zdalnego sterowania procesem technologicznym. W zakładzie zastosowano nowoczesne rozwiązania w zakresie higieny i dezynfekcji.
Na zdjęciach z moment montażu pieca..

 

 

www.tyrolska.pl

 
Piekarnia Tyrolska Jarosław Goszczycki Sp. z o.o.