Narodowe Forum Muzyki im. Witolda Lutosławskiego

1.9 Dodaj merytoryczną opinię
opinie o firmach | GoWork.plznak

Twój głos ma znaczenie,

podziel się swoją historią!

Chcę opowiedzieć o firmie

Opinie o Narodowe Forum Muzyki im. Witolda Lutosławskiego

Pracodawca

 Aktualność
Oferty pracy w NFM. Zapraszamy!

Koordynator Zespołu ds. oświetlenia i projekcji video
Data rejestracji: 05.06.2023
Data składania ofert: 30.06.2023
Koordynator / koordynatorka ds. sprzedaży
Data rejestracji: 31.05.2023
Data składania ofert: 21.06.2023
Wykonywanie czynności dotyczących serwisu scenicznego koncertów/wydarzeń organizowanych przez Narodowe Forum Muzyki im. Witolda Lutosławskiego oraz Partnerów NFM (umowa zlecenie)
Data rejestracji: 31.05.2023
Data składania ofert: 19.06.2023
Specjalista / Specjalistka w zespole ds. zamówień publicznych
Data rejestracji: 22.05.2023
Data składania ofert: 15.06.2023
Pracownik serwisu sprzątającego
Data rejestracji: 19.05.2023
Data składania ofert: 20.06.2023

Pracodawca

 Aktualność
Technik sceniczny

 

1.     Wymagania:

a.     Wykształcenie min. zawodowe/średnie,

b.     Znajomość elementów wyposażenia scenicznego,

c.      Umiejętność obsługi i montażu podstawowych sprzętów scenicznych,

d.     Znajomość ogólna instrumentów i backline,

e.     Umiejętność czytania i analizy riderów technicznych, w szczególności stage-planów,

f.       Znajomość j. angielskiego w stopniu komunikatywnym,

 

2.     Wymagania dodatkowe:

a.     Doświadczenie na podobnym stanowisku pracy – mile widziana lista wydarzeń, w które kandydat był zaangażowany i/lub referencje od zleceniodawców,

b.     Motywacja do pracy z ludźmi, zdolność porozumiewania się i przekonywania,

c.      Umiejętność pracy zespołowej i inicjatywa, empatia, aktywność, odporność na trudne sytuacje zawodowe, umiejętność rozwiązywania konfliktów, dobra organizacja pracy, elastyczność, punktualność, dokładność oraz dyskrecja,

d.     Prawo jazdy kat. B.

 

3.     Zakres wykonywanych zadań na stanowisku:

a.     Montaż i demontaż scen, przygotowanie instrumentów i sprzętu scenicznego (pulpity, krzesła, podesty itp.), transportu, rozładunku i załadunku, na potrzeby prób, koncertów oraz innych wydarzeń organizowanych przez Narodowe Forum Muzyki, jego partnerów, oraz ekip technicznych artystów krajowych i zagranicznych,

b.     Obsługa techniczna koncertów i innych wydarzeń kulturalnych,

c.      Dbałość o sprzęt sceniczny, powierzone mienie, narzędzia pracy,

d.     Współpraca z Producentami oraz zespołami realizującymi projekty,

e.     Zbieranie wszelkich koniecznych informacji dot. projektów (ridery techniczne, instrumenty, transporty techniczne, harmonogramy działań, itp.),

f.       Analiza riderów technicznych pod kątem wszelkich aspektów mających wpływ na zrealizowanie projektów,

g.      Przekazywanie informacji oraz współpraca z zespołami oświetlenia, nagłośnienia oraz mechaniki i obsługi sceny, oraz wszelkimi innymi osobami mającymi wpływ na zrealizowanie projektów.

 

4.     Zainteresowanym osobom oferujemy:

a.     Zatrudnienie na umowę o pracę,
b.     Ciekawą, pełną wyzwań pracę i „elastyczny” grafik pracy,
c.      Możliwość zdobycia cennego doświadczenia w Dziale Produkcji Technicznej dynamicznie rozwijającej się instytucji,
d.     Udział w współtworzeniu wyjątkowego miejsca – Narodowego Forum Muzyki.
 

Wymagane dokumenty: CV, list motywacyjny, inne dodatkowe dokumenty potwierdzające posiadane kwalifikacje lub umiejętności np. referencje.
Wymagane dokumenty aplikacyjne należy przesyłać drogą mailową na adres: praca@nfm.wroclaw.pl z dopiskiem „Technik sceniczny” do dnia 8.10.2023r.

 
Do aplikacji prosimy dołączyć oświadczenie: Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w dokumentach rekrutacyjnych na potrzeby tej rekrutacji, innych niż wynikające z kodeksu pracy. Ponadto wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w dokumentach rekrutacyjnych na potrzeby ewentualnych przyszłych rekrutacji, jednak nie dłużej niż przez rok od zakończenia niniejszej rekrutacji.

Uprzejmie informujemy, iż skontaktujemy się z wybranymi kandydatami.
Adam Nowy wpis
Kandydat
 Pytanie

Na jakie zarobki można liczyć na tym stanowisku i czy można się na nim w jakiś sposób rozwinąć?

Nowy wpis

Pracodawca

@Adam

Warto aplikować. Te pytania najlepiej zadać bezpośrednio podczas rozmowy kwalifikacyjnej. Kwalifikacje współmierne z zarobkami. To zawsze indywidualna decyzja obu stron zawierających współpracę.

Wiolka
Kandydat

jedna Pani pytała akurat o dział księgowości. Mnie natomiast w pierwszej kolejności interesuje odniesienie się do tych poprzednich opinii, niby są sprzed lat ale zastanawiam się czy warunki jakkolwiek się zmieniły? Jaka jest teraz atmosfera? i czy rotacje są częste? Jeśli o zarobki chodzi to wzrastają głównie rynkowo czy to już jest kwestia indywidualna? Są awanse?

wona
Były pracownik
@Wiolka

Pracowałem w NFM niestety nie polecam pracy. Stanowiska i posady ustawione brak możliwości rozwoju i awansu.Liczą się tylko nieliczni. Praca w takiej instytucji to praca dla emerytów, przykre.

Gość
Inne
@wona

Czyli według Ciebie nie ma opcji na rozwój ze względu na to, że jakieś stanowiska są ustawione? Ja tu jak na razie z ciekawości jestem. Jako kto mógłbym pracować nie mając żadnych kwalifikacji? Jakie tu wszystkie stanowiska mają?

gość 102
Kandydat
 Pytanie
@wona

Czyli według Ciebie nie ma opcji na rozwój ze względu na to, że jakieś stanowiska są ustawione? Ja tu jak na razie z ciekawości jestem. Jako kto mógłbym pracować nie mając żadnych kwalifikacji? Jakie tu wszystkie stanowiska mają?

Ooo
Inne
@gość 102

O co chodzi z tym podbitym pytaniem? Wiecie może cos o pracy przy zamówieniach publicznych? Tutaj w ofertach widnieje opcja dla specjalisty. Warunki z tego co widzę raczej spełniam, ciekawi mnie wiec sam zespół, ale przed tym jeszcze ogólna rozmowa. Jak może przebiegać?

Lila Nowy wpis
Były pracownik
@Ooo

Cześć, jeśli spełniasz warunki, to praca nie jest dla Ciebie, ktoś z wyższym wykształceniem i rocznym doświadczeniem, nie powinien pracować za stawkę zbliżoną do kosztów życia. Nie mówiąc już o tym, że pracownik w tej instytucji jest dobry jeśli bezmyślnie wykonuje polecenia przełożonych i nic od nich nie wymaga. Z początku może i będzie dobrze, ale nie warto poświęcać swojego zdrowia psychicznego dla "współtworzenia wyjątkowego miejsca"

Nowy wpis

Pracodawca

@Lila

Tak można powiedzieć o każdym miejscu pracy, jeśli nie jesteś zadowolony. Ale sporo osób pracuje i sobie chwali miejsce i zespół, w którym pracuje. Moim zdaniem warto spróbować.

Administrator

Narodowe Forum Muzyki im. Witolda Lutosławskiego poszukiwała kogoś na stanowisko brak. Czy komuś udało się dostać tę pracę i mógłby powiedzieć więcej o tym, czego można się nauczyć? Zależy mi na informacjach o zakresie obowiązków.

Pracodawca

 Aktualność
Specjalista ds. administracyjnych w dziale produkcji technicznej

 

WYMAGANIA

·      wykształcenie minimum średnie,
·      doświadczenie w pracy administracyjno-biurowej,
·      znajomość języka angielskiego na poziomie komunikatywnym,
·      znajomość pakietu Office w stopniu bardzo dobrym,
·      wysoki poziom samodzielności i kreatywności,
·      doskonałe umiejętności organizacyjne i komunikacyjne.
 Rozmowa kwalifikacyjna
Brałeś udział w rekrutacji na stanowisko Koordynator Zespołu ds. oświetlenia i projekcji video w firmie Narodowe Forum Muzyki im. Witolda Lutosławskiego? Podziel się swoimi wrażeniami z rozmowy kwalifikacyjnej i opisz przebieg spotkania z rekruterem.

Pracodawca

 Aktualność
Oferty pracy w NFM. Zapraszamy!

Koordynator Zespołu ds. oświetlenia i projekcji video
Data rejestracji: 05.06.2023
Data składania ofert: 30.06.2023
Koordynator / koordynatorka ds. sprzedaży
Data rejestracji: 31.05.2023
Data składania ofert: 21.06.2023
Wykonywanie czynności dotyczących serwisu scenicznego koncertów/wydarzeń organizowanych przez Narodowe Forum Muzyki im. Witolda Lutosławskiego oraz Partnerów NFM (umowa zlecenie)
Data rejestracji: 31.05.2023
Data składania ofert: 19.06.2023
Specjalista / Specjalistka w zespole ds. zamówień publicznych
Data rejestracji: 22.05.2023
Data składania ofert: 15.06.2023
Pracownik serwisu sprzątającego
Data rejestracji: 19.05.2023
Data składania ofert: 20.06.2023
Karo
Kandydat
 Pytanie

Dzień dobry, czy jest ktoś kto mógłby się podzielić opinią o dziale księgowości? Zastanawiam się nad podjęciem pracy, jak rozmowa rekrutacyjna?

Bu

Witam, pracuję w tej instytucji już jakiś czas. Czytam te komentarze i aż za głowię się można chwycić :D! Mobbing?! Przymusowe nadgodziny?! Zła atmosfera?! Jezu... Chyba naprawdę opinie wystawiają ludzie, którym dano pstryczka w nos podczas rozmowy rekrutacyjnej, bo innego rozwiązania nie widzę. Praca po znajomości? Nigdy. Co najwyżej polecenie pracownika po znajomości, który przechodzi te same procedury jak KAŻDY INNY!!! Płaca? - jak to w Państwówce i to w dodatku w kulturze, więc tak jakby.. w czym zaskoczenie? poza tym nie jest tak źle jak ludzie piszą, ale rewelacji też nie ma :) Zła atmosfera? - Kurde, świetnie tu jest. Wiadomo, że są osoby, które działają Ci na nerwy mniej bądź bardziej, ale w jakiej firmie wszyscy się kochają? Najważniejsze, że mimo zgrzytów zachowany jest profesjonalizm i chowanie urazy w kieszeń kiedy trzeba współpracować. Przymusowe nadgodziny? - Proszę mi wskazać chociaż JEDNĄ instytucję Państwową, która wymaga nadgodzin... Instytucje Państwowe mają duuuuuuuuuuuuuuuuuuuużą kontrolę w każdym aspekcie i uwierzcie mi, dawno by to zamknęli, gdyby tak było. Mało tego, często przymykane jest oko, kiedy potrzeba wyjść wcześniej. Czy jest tak kolorowo jak opowiadam? - Oczywiście, że nie. Dużo stanowisk kierowniczych obsadzonych jest przez osoby - nie oszukujmy się - niekompetentne... bardzo niekompetentne. Na istotne pytania/propozycje, uzasadnione bardzo dobrze, odpowiada się bardzo często - nie, bo nie. I koniec i nie dyskutuj. Faktycznie żeby załatwić jedną rzecz musisz skonsultować ją z niemalże każdym działem, co wiąże się z ogromną irytacją, ale po to to (usunięte przez administratora) wszystko jest!!!! Minimalizuje się błędy. Przechodzą dziennie przez Twoje ręce naprawdę duże pieniądze. Weźmiesz na siebie całą odpowiedzialność, bo nie chciało Ci się ruszyć tyłka na drugi koniec korytarza po zgodę? Powodzenia. Nieprzedłużanie umów - Owszem, były takie przypadki, ale co najciekawsze - bardzo dużo z tych przypadków widziałem osobiście i podsumuje to jednym zdaniem - niech te osoby się cieszą, że tylko im umów nie przedłużono. Te osoby po prostu nie dawały rady/były odporne na wiedzę, więc im podziękowano. Rozumiem poirytowanie tych osób, ale same są niestety temu winne... Niezatrudnianie obcokrajowców - Emm.. tak jakby proszę otworzyć stronę z osobami kontaktowymi w NFM i spojrzeć ile osób nie pochodzi z Polski. Następnie podejść do lustra, puknąć się w głowię i nie włączać nigdy więcej internetu. W skrócie - bardzo polecam. Część negatywnych komentarzy jest dla mnie totalną abstrakcją, część się niestety zgadza, ale oczywiście pozytywnych opinii jak zawsze brak, bo nikt nie myśli żeby nawet tutaj zajrzeć i podzielić się doświadczeniem. Przykre, że osoba z zewnątrz weszła zobaczyć opinie ludzi, którzy tutaj naprawdę pracują, a podsuwa się jej opinie ludzi-widmo.

Forum1111
 Pytanie

Mam pytanie czy coś się zmieniło od czasu tych negatywnych komentarzy?

Lai
@Forum1111

Tak zmieniło się, jest jeszcze gorzej.

Agata
Inne

Wie ktoś o nowych miejscach pracy?

1037
@Agata

Tak wszystko jest na stronie NFM ostatni rekrutacja trwa do jutra

Pytanie
 Pytanie

Czy w Narodowe Forum muzyki panuje luźna atmosfera?

Krystian
@Pytanie

Atmosfera jest luźna, ale zagęszcza się bardzo podczas festiwali i kiedy następują jakieś decyzje oszczędnościowe.

Odradzam

Omijać szerokim łukiem. Jak ktoś słusznie zauważył w komentarzach poniżej - "przyciąga magia miejsca". Jeden wielki (usunięte przez administratora), a o jakichkolwiek podwyżkach można co najwyżej pomarzyć. Pracownicy wodzeni są za nos, wmawia się im, że obwiązujące umowy będą przedłużane a nagle na chwilę przed końcem ich trwania dostaje się pstryczka w nos. W efekcie to, co dotychczas było obiecane zostaje wyparte. Nie są to pojedyncze przypadki. Szkoda, że instytucja kultury jest jej w praktyce pozbawiona przez osoby zarządzające. Dodatkowe minusy to klaustrofobiczne pomieszczenia biurowe, brak benefitów, zależność każdego, nawet drobnego tematu od nieprofesjonalnych osób decyzyjnych.(usunięte przez administratora) To w bardzo dużym skrócie. Oczywiście na plus bez wątpienia trzeba wymienić obcowanie z muzyką w pięknej przestrzeni, ale to tylko pierwiasteczek z całego chaosu jaki dzieje się wewnątrz budynku.

Jan
@Odradzam

Potwierdzam, każda, nawet najmniejsza decyzja musi być zaakceptowana przez kierownictwo które kieruje się zasadą "byle jak najtaniej i jak najszybciej". (usunięte przez administratora). Co do pomieszczeń, faktycznie panuje ciasnota, zwłaszcza w dziale produkcji. Nie polecam miejsca pracy, chyba że jako chwilowy przystanek w karierze zawodowej.

Mało

Jest ok i tego się trzymajmy

Rafał
Inne
@Mało

Cieszy mnie, że jesteś zadowolony, jednak Twoja opinia jest mało merytoryczna. Co konkretnie sprawia, że jesteś zadowolony z Narodowego Forum Muzyki jako pracodawcy? Jaka według Ciebie panuje tam atmosfera? Zapraszam do dyskusji również pozostałych pracowników firmy.

Julita
Inne

Czy trudno dostać się tu do pracy? Jakie wymagania stawia firma?

poszukująca

Mam pytanie odnośnie stanowiska "Asystent w Dziale Wydawnictw (zastępstwo)" - czy ktoś zna szczegóły dotyczące zarobków?

manager

większość , która pisze opinie to osoby , które jak można przeczytać nie przeszły rozmów kwalifikacyjnych , nie mogą sie z tym pogodzić więc mają wszelkie teorie spiskowe może warto dopuścić do siebie fakt , ze konkurencja na Stanowiska zapewne jest ogromna i wasza kandydatura musiała być za słaba względem innych

Nie warto

Szkoda zdrowia na pracę w takich warunkach i za tak niskie wynagrodzenie.

Martyna
Inne

Jakieś newsy z ostatnich wydarzeń mógłby ktoś napisać na tym wątku. Może słychać coś o ewentualnej pracy?

Kulturoznawca

Prawda pracy jest dużo ale do ogarnięcia (jeśli ktoś jest ogarnięty) i są możliwości rozwoju Pracuje tam 6 lat wiec opinie wcześniejsze ze pracują tam długo tylko starsi to bzdura Jest tam wiele osób , które pracują długo i przez ten czas tez awansowali Żeby rozumieć prace w kulturze trzeba mieć artystyczne podejście do życia Praca w kulturze nie jest dla każdego

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonymous
@Kulturoznawca

Mam 33 lata

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonymous
@Kulturoznawca

Artystyczne podejście do życia wcale nie musi oznaczać bezrefleksyjnego wykonywania poleceń i niestosowania się do kodeksu pracy. To, że instytucja artystyczna czasem nie poddaje się sztywnym regułom prawa nie oznacza, że tego prawa nie trzeba szanować i tym bardziej, że można nie szanować ludzi

Olga
Inne

@produkcja możesz określić na jakiej podstawie po jednym dniu chorobowego zabiera się 20% pensji? Masz zapis w umowie o dodatku za brak absencji w pracy, czy może chodzi Ci o wynagrodzenie podstawowe? Czy oprócz obcowania z muzyką, zauważasz jeszcze jakieś pozytywne aspekty pracy w Narodowe Forum muzyki? Wypłaty są na czas?

produkcja

Niestety praca w tej instytucji - poza samą przyjemnością obcowania z muzyką, to w tej chwili olbrzymia niepewność. . . Szykują się zwolnienia, bo budżet trzeszczy w szwach, idą wybory i nikt nie wie na czym stoi. Doszło. to do tego stopnia, że o pracę boją się nawet ludzie na umowach na czas nieokreślony, bo i takie wypowiedzenia się zdarzają. Rotacja kadr jest ogromna, szczególnie w gronie menadżerów zespołów, księgowości, zamówień publicznych, pracowników technicznych, to o czymś świadczy - kto pracował w takim środowisku wie o czym mówię. . . W dodatku system wynagradzania jest totalnie uznaniowy - miałam dużo pracy, ale "mieszczącej się w zakresie" - premii nie ma, bo akurat (usunięte przez administratora) nie lubi o nią wnioskować, w innym dziale premie są 6-7 razy do roku, po każdym możliwym festiwalu (a że instytucja ma ich wiele, to jest za co "premiować". . . ). W dodatku wystarczy jeden dzień chorobowego żeby ci obcieli 20% pensji. Z takim podejściem życzę powodzenia, ja powoli już zwijam stąd żagle. . .

Zostaw merytoryczną opinię o Narodowe Forum Muzyki im. Witolda Lutosławskiego - Wrocław

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej


Drogi Użytkowniku,

Pamiętaj, przed dodaniem opinii o Pracodawcy, koniecznie zapoznaj się z poniższą informacją:

NIE dodawaj opinii, która:

ikona dobre praktyki
łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
ikona dobre praktyki
jest wulgarnym komentarzem
ikona dobre praktyki
jest niemerytoryczna

Każda merytoryczna opinia jest ważna, każda z nich może być zarówno pozytywna jak i negatywna, dlatego zachęcamy do tego by dzielić się swoimi przemyśleniami, które dotyczą Pracodawcy. Nie pisz jednak pod wpływem negatywnych emocji.

Zadbaj o kulturę pozytywnego feedbacku, nie pisz tylko negatywnych informacji o Pracodawcy, zwróć uwagę na stosowne aspekty i realia w swojej opinii. Wszystkie oceny są wartościowe. Wspólnie zadbajmy o sens merytorycznych opinii.

Dodaj pomocną opinię, którą sam chciałbyś przeczytać o swoim potencjalnym Pracodawcy. Podziel się swoimi przemyśleniami, a poniższe przykłady możesz potraktować jako podpowiedzi o czym Użytownicy lubią czytać odwiedzając profile firm.

ikona dobre praktyki
przebieg on-boardingu nowego pracownika
ikona dobre praktyki
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
ikona dobre praktyki
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

Często zadawane pytania

  • Jak się pracuje w Narodowe Forum Muzyki im. Witolda Lutosławskiego?

    Zobacz opinie na temat firmy Narodowe Forum Muzyki im. Witolda Lutosławskiego tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 2.

Narodowe Forum Muzyki im. Witolda Lutosławskiego
Przejdź do nowych opinii