Kantwert Sp. z o.o.

Adres: Bolesława Krysiewicza 2, 61-887 Poznań

NIP: 7831719619 KRS: 0000534453

Kantwert Sp. z o.o.
4 45 30 5 1

Opinie o Kantwert Sp. z o.o.

Filtruj opinie po kryteriach:

Anna - była pracownica
 Opinia

(usunięte przez administratora)braku kultury i dobrego zachowania, którego doświadczyłam po raz pierwszy w swojej (już prawie) 10-letniej karierze w branży IT postanowiłam wypowiedzieć się w temacie firmy kantwert, odczekawszy uprzednio ponad rok, aby mieć pewność, że moje odczucia wobec tego pracodawcy nie są nacechowane emocjonalnie ani rozdmuchane, a moja ocena jest jak najbliższa obiektywnej prawdy o tej firmie. Potwierdzam zatem co następuje: zarobki są wysokie jak na poznańską branżę IT, pakiet benefitów jest standardowy jak na tego typu firmy, można swobodnie wybrać formę zatrudnienia (B2B, UoP, część etatu), możliwość pracy zdalnej również istnieje. Firma ma prawidłowe i zdrowe podejście do kwestii urlopów, nadgodzin, chorobowego. Biuro jest urządzone w atrakcyjnym miejscu, taras jest faktycznie godny uwagi, sprzęt do pracy jest dobrej i bardzo dobrej jakości. Potwierdzam również, że współpracownicy byli (i od moich obecnych "informatorów" wiem, że nadal są) faktycznie zatrudniani według klucza: biały, heteroseksualny człowiek, który nie łapie się w kategorię "starego dziada", czyli człowieka, który przekroczył 45~50 r.ż. Nie ma tam miejsca dla odmiennych niż biały kolorów skóry oraz narodowości innej niż polska, z tego prostego powodu, że osoba zatrudniająca ludzi do swojego zespołu otwarcie mówiła, że jest rasistą, który nie zatrudni przedstawiciela innej rasy niż biała oraz nie-Polaka. Podczas mojej pracy dla tego pracodawcy zetknęłam się z dwiema innymi kobietami zatrudnionymi przez firmę kantwert. Obie złożyły wypowiedzenia w tym samym roku, w którym otrzymałam swoje wypowiedzenie (jedna ze względu na atmosferę pracy, druga z powodu otrzymania lepszej pracy, której szukała ze względu na atmosferę panującą w biurze). Tak więc powyższe zapewnienia użytkownika xtrik w sprawie natychmiastowych zmian wprowadzonych po zwolnieniu mnie, są zdecydowanie dalekie od prawdy. Wszystkie opisane na blogu dialogi oraz monologi (http://namiekko.pl/2018/06/25/poznan-2018-tu-na-razie-jest-klepisko/ ) miały miejsce na terenie firmy lub w trakcie godzin pracy (rzadko jednak podczas przerwy na lunch - tych zaczęłam intensywnie unikać). To prawda, że firma nakazała pracownikom podpisać po moim zwolnieniu informację prawną o treści jak w komentarzu użytkownika xtrik. Nieprawdą jest jednak, że atmosfera w firmie uległa zmianie. Zachowania noszące cechy dyskryminacji, rasizmu, seksizmu oraz ageizmu nadal się pojawiały i pojawiają, zazwyczaj po opuszczeniu przez co bardziej wychowane osoby przestrzeni biurowej, czyt. "potencjalni kapusie" wyszli, można być sobą. Nieprawdą jest również, że po moim zakończeniu współpracy z firmą kantwert kolejne sytuacje nie zostały zgłoszone (zostały zgłoszone słownie do przełożonego, który postanowił je zignorować). Po zakończeniu współpracy z firmą, otrzymywałam wiadomości od pracowników, którym również nie podobała się atmosfera pracy, ale nie chcieli ujawniać swojej opinii z obawy o reperkusje. Zostałam również poinformowana, jak wyżej, o tym, że nic się nie zmieniło, a mój przypadek był przedstawiany jako wizja histeryczki, której nie do końca wiadomo, o co chodzi. Oczywiście nieoficjalnie i zakulisowo. Oficjalnie i na pokaz firma zrobiła i robi wszystko, co może, by pokazać się od innej strony. Wszystkie powyższe informacje i opinie dotyczą poznańskiego oddziału firmy kantwert.

Pomocna?
Tak16Nie2
Magda
 Opinia
@Anna - była pracownica 30.05.2019 22:43

Czytam i nie wierzę własnym oczom. Przeczytałam także wpis na cytowanym blogu. Prymitywizm przełożonego, który dobrał sobie równie prymitywnych współpracowników, nie tylko kłóci się z jakimkolwiek dobrym smakiem i kulturą osobistą, ale podpada pod konkretne paragrafy. Jestem absolutnie strwożona i zszokowana, że wydawałoby się poważna firma roztacza parasol ochronny nad szefem-chamem.

Pomocna?
Tak8Nie1
odpowiedź ze strony kantwert
 Opinia
@Anna - była pracownica 30.05.2019 22:43

Szanowna Pani, przeczytałam z dużą uwagą Pani komentarz. Dziękujemy, za wnikliwe przeanalizowanie naszej obecnej sytuacji kadrowej oraz kultury organizacyjnej, jednak powoływanie się na osoby, które chcą pozostać anonimowe z uwagi na potencjalne reperkusje, jest w mojej ocenie wysoce niestosowne, niekoleżeńskie i stawia naszych obecnych pracowników w bardzo niekomfortowej sytuacji, a Panią w bardzo złym świetle - osoba o wysokiej etyce pracy i wartościach, a tak Pani siebie prezentuje, wspomnianych rzeczy nie powinna nigdy robić. Myślę, że staramy się tworzyć taką kulturę organizacyjną, w której nikt nie musi się obawiać wyrażania własnej opinii - wręcz do tego zachęcamy - zostało to również zaznaczone w procedurze antydyskryminacyjnej. Jestem głęboko przekonana, że zatrudniamy mądrych, świadomych pracowników, którzy potrafią się dzielić feedbackiem na różnych polach, stąd nie mam wątpliwości, że w tej wyjątkowej sprawie pojawiają się obawy przed wyrażeniem własnego zdania i przed ostracyzmem koleżeńskim/firmowym. Z tego co Pani napisała, wnioskuję, że nie posiada Pani rzetelnych i wiarygodnych informacji, stąd wspomniani „informatorzy” są bardzo zastanawiający :) Z informacji otrzymanych od osób będących częścią zespołu, wiem, że podczas Pani zatrudnienia w naszej firmie, była Pani również aktywnym uczestnikiem różnego typu żartów - tych niewybrednych i niestosownych dla miejsca pracy również, co mogą poświadczyć inni członkowie z zespołu. Pytanie więc, gdzie dla Pani jest granica pomiędzy wypowiedzianym przez Panią żartem, a obrażaniem innych osób? Uczyniła Pani z tego tematu swój znak rozpoznawczy - stąd też zastanawia mnie, na ile Pani sama jest wierna prezentowanym tak obszernie w social media wartościom. Aby zarażać innych swoimi przekonaniami i wpływać na relacje koleżeńskie, samej trzeba się z nimi w 100 % utożsamiać i identyfikować. Domyślam się, że pomyliła Pani nicki osób wypowiadających się, a więc chciałabym sprostować, że stanowisko pracodawcy zostało przedstawione pod nickiem „odpowiedz ze strony kantwert”. Nie czuję się w obowiązku, aby polemizować z Panią na temat dat wprowadzenia wszelkich procedur (nie jest Pani naszym pracownikiem od niemal 1,5 roku) - od tego myślę pozostają inne miejsca, z pewnością nie social media, mogę potwierdzić tylko, że są zgodne z prawdą. Powracając do meritum naszej rozmowy w zakresie tego jak są budowane zespoły w branży IT i zapewniam Panią, że nie tylko w naszej firmie - osoby, które znają realnie branżę IT pod kątem kapitału ludzkiego - tzn. biznes i HR i czerpią swoją wiedzę z codziennych doświadczeń w pracy, a nie tylko powołują się na popularnie stosowane frazesy, mogłyby Pani przekazać dużo wiedzy i być może wówczas nie ferowałaby Pani wyroków odnośnie intencji, które nam Pani przypisuje. Każdy pracownik z Działu HR potwierdzi Pani, że zakazane w polskim prawie jest pytanie kandydata podczas rozmowy kwalifikacyjnej m.in. o orientację seksualną, a więc Pani argument, że zatrudniamy osoby heteroseksualne jest bardzo dużym nadużyciem, absolutnie niezgodnym z prawdą. W naszych zespołach zatrudniamy również kobiety, przewidujemy kolejne zatrudnienia i może być Pani spokojna, ale dotychczas, od momentu Pani odejścia żadna z koleżanek nie zgłosiła jakichkolwiek zastrzeżeń - proszę się o nas nie martwić, mamy się dobrze i nie planujemy tego zmieniać (zaznaczam, że pracujemy w kantwert dłużej niż 3 msc, w moim przypadku jest to niemal 1,5 roku :)) Z pełnym przekonaniem potwierdzam, że z chęcią powitamy na naszym pokładzie również obcokrajowców oraz osoby 45+, 50+, 60+, jeżeli tylko uwarunkowania biznesowe oraz rynek pracy nam na to pozwolą. Powołuje się Pani na konkretny zarzut odnośnie ignorowania przez przełożonego zgłaszanych niewłaściwych zachowań - uprzejmie proszę o bezpośredni kontakt z działem HR (hr@kantwert.de), z chęcią zapoznam się ze szczegółami i Pani informacjami. Wg Pani mamy wiele obszarów do poprawy - tak zgadzam się, jak każda organizacja. Jednak istotnym dla nas jest fakt, że wprowadzamy zmiany na lepsze, mamy stabilny zespół, w większości pracujący powyżej 2-3 lat - co stanowi bardzo wysoki wskaźnik retencji jak na branżę IT (proszę mi wierzyć, pracownik w branży IT nie czeka na nową ofertę pracy dłużej niż 1 dzień, a niezadowolony pracownik zmienia ją znacznie szybciej niż po kilku latach - a tak długo pracują u nas nasi pracownicy. Pani argument więc, że są pracownicy w naszym zespole, którym jest źle, którym nie odpowiada zespół, czują się niekomfortowo, nie ma wiele wspólnego z powyżej przedstawionymi faktami. Podsumowując, jesteśmy organizacją uczącą się, wyciągamy wnioski z sytuacji, które nas spotykają i ludzi z którymi współpracujemy, a co najważniejsze staramy się ulepszać to na co mamy wpływ. Proszę nam życzyć przede wszystkim merytorycznych i zaangażowanych ludzi w zespole, a poradzimy sobie z resztą niedogodności, które nas spotykają.:) Życzymy Pani dużo spokoju. Pozdrawiamy, zespół kantwert

Pomocna?
Tak2Nie4
norman_lyky
 Opinia
@odpowiedź ze strony kantwert 12.06.2019 09:19

Dzieki Kantwert za sprostowanie i wyjaśnienie!!! Dla mnie wszystko jasne i 100 % akceptacji. Szersza perspektywa wiele mówi, to ważne zwłaszcza w czasach social media, gdzie każdy możne napisac wszystko, użyje kilka górnolotnych haseł i zawsze znajdzie grono potakiwaczy! Jak będę szukał nowej pracy, chętnie sobie o Was przypomnę! Bravo! Gratz!

Pomocna?
Tak2Nie2
rocky
 Opinia
@odpowiedź ze strony kantwert 12.06.2019 09:19

Slyszałem o Was od kolegów z Polibudy, których rekrutowaliście - same pozytywne komentarze. Podoba mi się szczerość i to, że wzieliście na klate problem i jasno powiedzieliście o co chodzi, bez ściemy. Jak będziecie cos mieli dla juniorów/regularów Java, dawajcie znać, podeślę Cv na maila.

Pomocna?
Tak2Nie2
pracownik_kobieta
 Rekomendacja
@odpowiedź ze strony kantwert 12.06.2019 09:19

Duży plus dla Kantwert za wyciąganie wniosków z trudnych personalnie sytuacji! Takie same/podobne kryzysy zdarzają się w większości firm, na pewno nie jesteście w tym osamotnieni. Najważniejsze jest jednak, jak się takie problemy rozwiązuje i jakie wnioski wyciąga. Uważam, że bezpośrednia konfrontacja jest najlepszym co można zrobić w takiej sytuacji i przedstawienie swojej perspektywy. Co do Pani "bohaterki" - ….. nie chciałabym z nią współpracować na żadnym polu. Trzymam kciuki za rozwój firmy, za nowych i obecnych pracowników! Pozdrawiam

Pomocna?
Tak2Nie3
odpowiedź ze strony kantwert
 Opinia
@norman_lyky 12.06.2019 16:51

Dzień dobry :) Dziękujemy za miłe słowa i zrozumienie- bardzo doceniamy. Pozostawiamy adres e mail, w razie jakichkolwiek pytań: hr@kantwert.de Pozdrawiam, zespół kantwert

Pomocna?
Tak2Nie2
odpowiedź ze strony kantwert
 Opinia
@pracownik_kobieta 12.06.2019 20:11

Dzień dobry :) Dziękujemy za miłe słowa i zrozumienie- bardzo doceniamy. Pozostawiamy adres e mail, w razie jakichkolwiek pytań: hr@kantwert.de Pozdrawiam, zespół kantwert

Pomocna?
Tak2Nie2
odpowiedź ze strony kantwert
 Opinia
@rocky 12.06.2019 17:18

Dzień dobry :) Dziękujemy za miłe słowa i zrozumienie - bardzo doceniamy. Uprzejmie prosimy o przesłanie Pana CV na adres hr@kantwert.de Dziękujemy. Do usłyszenia! Pozdrawiamy, zespół kantwert

Pomocna?
Tak1Nie2
Anna
 Opinia
@odpowiedź ze strony kantwert 12.06.2019 09:19

Szanowna Pani, strona ta służy wyrażaniu opinii o pracodawcy, dlatego nie rozumiem poruszania tutaj wątku mojego zachowania czy ogólnie mojej osoby. Ocena mojej koleżeńskości lub jej braku oraz stosowności mojego zachowania wobec pracowników firmy kantwert po ustaniu zatrudnienia nie jest wątkiem w tej sprawie, a poruszanie tej kwestii w obliczu popełnienia oraz popełniania czynów wyczerpujących znamiona przestępstwa m.in. z art. 11 [3] k.p. jest klasycznym victim blamingiem. W mojej ocenie Państwa wypowiedź wskazuje wyraźnie, że zmiany, które zaszły w firmie kantwert, nie są zmianami pozytywnymi.

Pomocna?
Tak6Nie1
odpowiedź ze strony kantwert
 Opinia
@Anna 17.06.2019 20:17

Szanowna Pani, w powyższym komentarzu przedstawiliśmy nasze stanowisko oraz odnieśliśmy się do Pani zarzutów. Na tym etapie oraz w tym miejscu, chciałabym zakończyć z Panią wszelką polemikę. Z poważaniem, zespół kantwert

Pomocna?
Tak2Nie2
obecny pracownik
 Opinia

W kantwert pracuję od niemal roku, jest to firma która pozwala mi na rozwój zawodowy, dając dużo niezależności i decyzyjności. Firma pomimo tego, że jest mlodą spólką, bardzo szybko się rozwija, dbając jednocześnie o jakość produktu, który proponuje swoim klientom. Jest to spółka niemiecka, co jest widoczne (pozytywny aspekt), biorac pod uwagę moje doświadczenie w pracy również w firmach z polskim kapitalem. Zespół polski jak i niemiecki, to bardzo przyjaźni i pomocni ludzie, profesjonaliści z poczuciem humoru. Pakiet benefitów również jest dla mnie satysfakcjonujący, zwłaszcza: elastyczny czas pracy, nowoczesne biuro (owoce, słodycze w biurze), budżet integracyjny, kurs językowy, możliwość pracy w systemie home office. Firma jest skierowana na pracownika, ufa zespolowi, dba o niego, dobrze wynagradza, jednocześnie realizując zadania biznesowe. Polecam wspolprace.

Pomocna?
Tak4Nie4
Odpowiedź ze strony kantwert
 Opinia
@obecny pracownik 18.10.2018 20:44

Dziękujemy za pozostawienie pozytywnej opinii. Pozdrawiamy, zespół kantwert

Pomocna?
Tak1Nie
poznaniak
 Opinia

Kantwert to fajna firma, daje duzo mozliwosci rozwoju, atmosfera pracy jest w porzadku. Zespół w Poznaniu nie jest duży, za to zgrany. Dodatkowo oceniam pozytywnie: warunki pracy - fajne biuro w centrum miasta z duzym tarasem, ze wzgledu na lokalizacje - duza ilosc knajp, pod katem obiadów. Duzo benefitow m.in. mozna pracowac z domu.

Pomocna?
Tak5Nie2
Teresa
 Opinia
@poznaniak 19.10.2018 09:02

Dziękuje za podzielenie się istotnymi informacjami dotyczącymi zatrudnienia w firmie. Co możesz powiedzieć na temat benefitów pozapłacowych w firmie? Wspomniałeś w swoim komentarzu o możliwości pracy zdalnej. W dzisiejszych czasach to dla wielu pracowników udogodnienie. Czy istnieje określona liczba godzin, którą można przepracować w domu? A może są to na przykład określone dni w miesiącu?

Pomocna?
Tak1Nie1
Odpowiedź ze strony kantwert
 Opinia
@poznaniak 19.10.2018 09:02

Dziękujemy za pozostawienie pozytywnej opinii. Pozdrawiamy, zespół kantwert

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
maze1
 Opinia

Benefity w miarę ok, pensja przyzwoita (nieco powyżej średniej w Poznaniu). Duza zaleta - nowoczesne biuro w centrum miasta. Ogólnie polecam.

Pomocna?
Tak5Nie
Odpowiedź ze strony kantwert
 Opinia
@maze1 25.01.2019 09:52

Dziękujemy za pozostawienie pozytywnej opinii. Pozdrawiamy, zespół kantwert

Pomocna?
TakNie
dzik
 Opinia

Firma ok, dobre warunki pracy i niezłe benefity, z plusów jeszcze jest lokalizacja. Miejsce dobre na rozwój kariery. Mały zespół na +.

Pomocna?
Tak4Nie
Odpowiedź ze strony kantwert
 Opinia
@dzik 25.01.2019 14:37

Dziękujemy za pozostawienie pozytywnej opinii. Pozdrawiamy, zespół kantwert

Pomocna?
TakNie
xtrick
 Opinia

Widzę, że "firma" ma problem z aceptacją niepochlebnych opini. W celu lepszego rozeznania na temat sytuacji panującej w firmie polecam odwiedzenie bloga "namiekko" i zapoznanie się ze wpisem: "POZNAŃ 2018: TU NA RAZIE JEST KLEPISKO".

Pomocna?
Tak16Nie1
Odpowiedź ze strony kantwert
 Opinia
@xtrick 11.03.2019 09:14

Szanowny Panie/Szanowna Pani, dziękujemy za tak wnikliwe przeanalizowanie wszystkich opinii dotyczących naszej firmy. Jako pracodawca, jesteśmy jak najbardziej przygotowani również na negatywne komentarze. Jest to naturalna sytuacja, która ma miejsce w każdej organizacji - staramy się jednak zmieniać na lepsze. Wracając jednak do tematu wspomnianego artykułu – z perspektywy kantwert sytuacja wyglądała inaczej. Uważamy, iż, artykuł nie jest obiektywny i rzetelny, choć w części prawdziwy. Jako pracodawca przeprosiliśmy za poziom dyskusji/żartów prowadzonych przez grupę naszych pracowników/współpracowników, który był zdecydowanie nieodpowiedni i nigdy takie sytuacje nie powinny mieć miejsca w środowisku zawodowym jak i rozmowach prywatnych w firmie. Jako firma, po otrzymanym komunikacie o tego typu zachowaniach, wzięliśmy pełną odpowiedzialność i wdrożyliśmy rozwiązania mające na celu uniknięcie ich w przyszłości m.in. każdy z obecnych/przyszłych pracowników był/jest zobligowany do zapoznania się i podpisania informacji prawnej na temat niepożądanych zachowań w miejscu pracy, dodatkowo do informacji wszystkich pracowników zostało przygotowane oświadczenie ze strony Zarządu oraz Działu HR o zdecydowanym potępieniu poczynań mających znamiona: dyskryminacji, mobbingu oraz innych niepożądanych zachowań i dyscyplinarnych konsekwencjach w przypadku naruszenia powyższych zasad. Każdy pracownik/współpracownik otrzymał informację z prośbą o bezpośredni kontakt z Działem HR oraz o dedykowanym mailu, pod którym może zgłaszać wszelkie nieprawidłowości dotyczące powyższych zakazanych w kantwert zachowań. Poniżej załączam fragment oświadczenia ze strony kantwert, przedstawiony wszystkim pracownikom/współpracownikom: „As the Company we have undertaken actions which aim to respect and protect rights of every employee and a contractor and we have done it by introducing a procedure (a rule) which blatantly opposes undesired behaviours in kantwert. Company acutely condemns any inappropriate behaviours. In order to fully implement the abovementioned procedure, the help of employees and contractors is indispensable. We are individually responsible for creating common workspace. Thus, everyone is obliged to react when encountered with an inappropriate conduct from colleagues. Employees and contractors may either reports act of mobbing, harassment, discrimination or ask a question regarding these issues under the e-mail address: hr@kantwert.de or directly to the HR Department. What is important are the following remarks: 1) It is certain that there will be no punishment or consequence for an employee/contractor who alerts the HR Department of a discriminatory action of a fellow co-worker. 2) Confidentiality and discretion are essential elements that must be protected at all times and there will be in this case too. 3) Investigations towards these complaints are fair, unbiased, and impartial. 4) Disciplinary actions will be a must in the event of particularly unbecoming conduct. Organisational culture is an end-product of a long-lasted journey which relies on mutual respect, hard work, and small every day efforts. Sometimes this culture is built with the method of small steps which are not always good steps, but sometimes steps in a wrong direction. It is, however, of the utmost importance that we are aware of the impact that we can make on Company's culture. In this way, we all should reinforce and promote good values” Od chwili, gdy zgłoszone zachowania miały miejsce i zdecydowanie, jednogłośnie zostały potępione, nie otrzymaliśmy innych sygnałów, mówiących o tym, że sytuacja się powtórzyła. Lekcja jaką odebraliśmy jako pracodawca, jest dla nas bardzo ważna i zwróciła naszą uwagę na to co powinno być istotne w każdym miejscu pracy: tolerancja, wzajemny szacunek oraz empatia. Gdyby pojawiły się dodatkowe wątpliwości z Pana/Pani strony zachęcam do kontaktu (hr@kantwert.de). Pozdrawiamy zespół kantwert

Pomocna?
Tak2Nie2
Luboniak
 Opinia

Firma dość niepoważna. Rekrutacja dość nieprzyjemna i zdaje się, że nie wiedzą kogo szukają. Niestety straciłem kilka godzin na zadanie i rekrutację tylko po to, żeby otrzymać gburowatą odpowiedź od pani sekretarki. O atmosferze w pracy ponoć było na jednym z blogów o IT w Poznaniu.

Pomocna?
Tak17Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Odpowiedź ze strony kantwert
 Opinia
@Luboniak 15.01.2019 12:39

Szanowny Panie, Pana komentarz jest zdublowany, stąd odpowiedź ze strony kantwert została udzielona tylko w Pana pierwszej opinii. Pozdrawiamy, zespół kantwert

Pomocna?
TakNie
Luboniak
 Opinia

Firma dość niepoważna. Rekrutacja dość nieprzyjemna i zdaje się, że nie wiedzą kogo szukają. Niestety straciłem kilka godzin na zadanie i rekrutację tylko po to, żeby otrzymać gburowatą odpowiedź od pani sekretarki. O atmosferze w pracy ponoć było na jednym z blogów o IT w Poznaniu.

Pomocna?
Tak14Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
xtrik
Nazwa działu: IT
 Opinia
@Luboniak 15.01.2019 12:39

Zgadzam się z Twoją opinią na temat tej "firmy". Skrajna niekompetencja na stanowiskach kierowniczych jest tu normą. Twoja rekrutacja wyglądała jak wyglądała, bo postać która Cię rekrutowała kreuje się na osobę biegłą w technologiach o których nie ma zielonego pojęcia. Firma wydaje się być niepoważna. Atmosfera w firmie ponoć jest beznadziejna, na każdym kroku widać podziały na grupki i frakcje walczące między sobą. Tutaj blog o którym wspomiałeś, zachęcam do przeczytania, wspaniale oddaje "klimat" tej "firmy". (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak14Nie2
Odpowiedź ze strony kantwert
 Opinia
@xtrik 08.03.2019 10:48

Szanowny Panie/Szanowna Pani Dziękujemy za komentarz. Nie możemy polemizować z Pana/Pani opinią na temat modelu zarządzania oraz kompetencji managerów, w przypadku tak szczątkowych informacji i często jednak bardzo subiektywnej oceny. Jeżeli chodzi o atmosferę pracy, to dość ciekawe spostrzeżenie, ponieważ nie słyszymy od naszych pracowników/współpracowników narzekań :) Podczas spotkań feedback’ujących z poszczególnymi pracownikami/współpracownikami, nigdy nie pojawiła się kwestia złej atmosfery pracy. Zespół, który zatrudniamy w większości pracuje u nas powyżej 2-3 lat, co na rynku IT stanowi ponadprzeciętny wskaźnik retencji, rotacja jest niemal zerowa. Jestem w pełni przekonana, że z firm, które są źle zarządzane i które mają złą atmosferę pracy oraz inne dokuczliwe dla pracownika problemy, pracownicy odchodzą znacznie wcześniej, zwłaszcza w branży IT. Na temat artykułu, który zechciał Pan/Pani zacytować odpowiedź została udzielona powyżej, w Pana/Pani kolejnym komentarzu. Gdyby chciał Pan/Pani porozmawiać bezpośrednio na tematy Pana/Panią zajmujące, w tym związane z kulturą organizacyjną kantwert, zachęcam do kontaktu (hr@kantwert.de). Dziękuję. Pozdrawiamy, zespół kantwert

Pomocna?
Tak2Nie
Odpowiedź ze strony kantwert
 Opinia
@Luboniak 15.01.2019 12:39

Szanowny Panie, dziękujemy za podzielenie się swoimi spostrzeżeniami. Jest nam trudno odnieść się do przedstawionej przez Pana sytuacji, bez wskazania szczegółów. Dotychczasowa ocena "candidate experience" wygląda bardzo dobrze w odniesieniu do innych kandydatów, stąd Pana opinia wzbudziła nasze szczególne zainteresowanie. Poruszył Pan również temat atmosfery pracy w kantwert, zachęcam do przeczytania komentarza z naszej strony pod nickiem @ xtrick. Zakładamy, że pozostawiając opinię, chciałaby Pan zwrócić uwagę na konkretny problem, stąd podaję mail do działu HR w celu przedstawienia szczegółów (hr@kantwert.de). Z góry dziękuję. Pozdrawiamy, zespół kantwert

Pomocna?
Tak2Nie
13456
Nazwa działu: IT
 Opinia

Oo

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
admin
 Opinia

Chciałbyś żeby polski rynek pracy był bardziej szczery i transparentny? Możesz zacząć go takim kreować już teraz. Dodaj szczerzę opinię o KANTWERT jako pracodawcy. Dobra zmiana zaczyna się od twojego komentarza.

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Zostaw opinię o Kantwert Sp. z o.o. - Poznań

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej