Opinie o Hanse Yacht

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hanse Yacht

Jan

Podpowiedzcie coś o pracy za granicą? Jakie wymagania stawiają kandydatowi?

Michal

Witam. Jak jest teraz z zarobkami? Zatrudnienie przez agencje.

Jony

Witam. Chcialbym sie dowiedziec czy w HY zatrudniaja elektrykow/automatykow okretowych ?

mały468
@Wojtek 27.11.2017 20:18
Elektrycy sa ,a czy jest teraz zapotrzebowanie to nie wiem

Wojtek mam sprawe nie znamy sie ale potrzebuje informacji znajdz mnie na facebook Mariusz Siejak .Mam tło zółte z napisem wyrób ramek odezwij sie masenger

Wojtek
@mały468 09.12.2017 18:49
Wojtek mam sprawe nie znamy sie ale potrzebuje informacji znajdz mnie na facebook Mariusz Siejak .Mam tło zółte z napise...

Nie moge Cie wyszukac .

maly468

witam jest tu jakis stolarz który pracuje w niemczech w firmie HANSE zatrudniony przez tts bardzo mi zalezy na skontaktowaniu z kimś jak nie ma stolarza to ktos kto moze mi na priv dac jakiec informacje podaje konto na fb i prosze o odzew na mesenger :https://www.facebook.com/mariusz.siejak.5

poznaniak

Czy zatrudniają na maszyny (frezarki lub inne) cnc?

Wojtek
@poznaniak 05.12.2017 17:53
Czy zatrudniają na maszyny (frezarki lub inne) cnc?

Raczej nie ,ale nie wiem na 100%.

Str
@poznaniak 05.12.2017 17:53
Czy zatrudniają na maszyny (frezarki lub inne) cnc?

Jest ogłoszenie na cnc

Antyworen

Woren stosuje mobbing wobec polskich pracownikow ,ale to sie skonczy ,juz mu sie gora do (usunięte przez administratora) dobierze!!!

Wojtek
@Antyworen 03.12.2017 17:09
Woren stosuje mobbing wobec polskich pracownikow ,ale to sie skonczy ,juz mu sie gora do (usunięte przez administratora) dobier...

Worenowi sie zakład pracy z Auschwitz pomylił !!!

anonymous

Dzień bez worena jest dniem udanym,tydzien bez worena jest tygodniem cudownym .

Laminator
@anonymous 27.11.2017 12:24
Dzień bez worena jest dniem udanym,tydzien bez worena jest tygodniem cudownym .

Prawda .

Dawid

Witam. Pochodzę z Augustowa. Mam 8 lat doświadczenia w produkcji jachtów z Laminatów Poliestrowych. Teraz mieszkam w Świnoujściu. I chciał bym dowiedzieć się więcej o tej firmie. Zarobki warunki itd. Czy warto złożyć tam cv.

Damian
@Dawid 19.11.2017 11:21
Czy jest zapotrzebowanie na laminatorow? Pracowałem też długo na poprawkach ( wykończenie) .

Sa okresy ,kiedy jest zapotrzebowanie i takie kiedy nie ma ,złoz cv i sie przekonasz .

Dawid
@Damian 23.11.2017 11:29
Sa okresy ,kiedy jest zapotrzebowanie i takie kiedy nie ma ,złoz cv i sie przekonasz .

Już to zrobiłem.dzieki

Misiek

Ten łoren jest jakiś (usunięte przez administratora) dobrze ze pojechał ten (usunięte przez administratora) niech nie wraca!

Laminator
@Misiek 21.11.2017 17:43
Ten łoren jest jakiś (usunięte przez administratora) dobrze ze pojechał ten (usunięte przez administratora) niech nie wraca!...

Prawda,nie ma (usunięte przez administratora) i miła atmosfera jest!!!!

Andrzej

Witam cię Wojtku drogi . Nie cukruję panu X tylko powiedzeniem prawdę ten pan mi w żaden sposób nie nadepną na odcisk i żadnej krzywdy z jego strony nie zaznałem wręcz przeciwnie . Wcale a wcale nie zapomnieli o mnie a to raczej ja nie byłem przygotowany na wyjazd z powodu kolejnej sprawy o dziecko . No i puki nie zamknę pewnych spraw nie bardzo będę mógł zdecydować się na wyjazd . Są sprawy ważniejsze jak pieniądze i zarabianie w .... A to jak było i jak tam jest to ja wiem acz mogę się tylko domyślać bo nie jestem z wami tam i nie spotkało mnie nic jeszcze takiego abym w taki sposób się wypowiadał o znajomych itp. Lubię was wszystkich z tego grona i za każdym stanę murem czy to za tobą czy za Gelciem ,Robertem czy Jarkiem jeżeli ktoś będzie na was wyklinał. No chyba że zrobicie mi krzywdę wtedy i ja będę pomstował . Jak na razie nie zaznałem od was krzywdy więc nie mam powodu robić niepozytywnych wpisów na kogoś a już tym bardziej w imię ślepej solidarności . Nie będę robił takich wpisów na żadnego z was skoro mnie to nie dotyczy puki co . Za to spotkało mnie dużo dobrego od was z stąd taki a nie inny wpis był mój .

Wojtek

Tak na bieżąco,dzisiaj dwie minuty przed przerwa woren kazał mi okulary załozyc ????????????,żenada

anonim

(usunięte przez administratora)

Wojtek

Andrzejku Wojtek z tej strony ,pozdrawiam ,nie cukruj mu ,bo i tak cie tu nie przyjmie z powrotem ,a tego chyba chcesz ,sa nowi z tts ,ao tobie chyba zapomnieli.???? prawda jest napisana i tyle w temacie !!!

Wojtek
@Wojtek 09.11.2017 18:57
Andrzejku Wojtek z tej strony ,pozdrawiam ,nie cukruj mu ,bo i tak cie tu nie przyjmie z powrotem ,a tego chyba chcesz ,sa nowi...

A do tej prawdy ciag dalszy sie pisze ,mam na mysli pomowienia.wobec kolejnego polaka .

anonim

(usunięte przez administratora)

Antyworen

Do ludzi z lajt firm on nigdy nic nie mial

anonim

(usunięte przez administratora)

Antyworen
@Krakowiak 08.11.2017 17:06
Chciałbyś być takim timlajterkiem i mieć takie plecy w tej firmie jak on

Ha ha ,i podpier...?uwierz mi ze nigdy w zyciu ,szuka teraz szacunku ,jak mozna szanowac szmatw i konfidenta ? ,zastanow sie co piszesz ????????????

Antyworen
@Antyworen 08.11.2017 17:19
Ha ha ,i podpier...?uwierz mi ze nigdy w zyciu ,szuka teraz szacunku ,jak mozna szanowac szmatw i konfidenta ? ,zastanow sie co...

Mozna byc timlajterem ,ale nie byc ku...,jest takich wielu .

anonim

(usunięte przez administratora)

Laminator

Jakis czs temu byl innym człowiekiem,(usunięte przez administratora) mu niedawno.

Legnar

Gdyby nie było Worena to połowa Polaków by już nie pracowała jeśli chodzi o hhb ,osoby które wypisują głupoty o Worenie zapomniały jak pomagał i pomaga do dziś Polakom i to nie tylko w sprawach związanych z pracą ,ale także w prywatnych ,poświęca swój prywatny czas i nic za to nigdy nie chciał, większość Polaków którzy zostali przyjeci na hhb to zasługa Worena , pozdrawiam

Anonim
@Legnar 08.11.2017 11:35
Gdyby nie było Worena to połowa Polaków by już nie pracowała jeśli chodzi o hhb ,osoby które wypisują głupoty o Worenie zapomni...

I tym ,co nieprzedlyzaja umow to tez zasluga worena.

Anonim

Gdyby nie było Worena to praca bylaby ok ,ta świnia podjudza timlajterow niemcow na Polakow !!!

Misiek
@Anonim 07.11.2017 10:12
Gdyby nie było Worena to praca bylaby ok ,ta świnia podjudza timlajterow niemcow na Polakow !!!

Prawda ,nie było go dzisiaj w pracy i atmosfera ok ,az chce sie pracowac

Chubbaka

A tam marudzicie. Siedzę tam już czwarty rok i jakoś leci. Kasy dużo nie ma na I-szej grupie podatkowej ale można w soboty sobie przyjść i już 160 e więcej do wypłaty. Robota niezbyt skomplikowana ale fakt, jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z organizacją, w biurach mieszają. Podstawowe zwroty po niemiecku znasz to już jest dobrze. W dwa dni załatwisz meldunek i grupę podatkową, a po roku jak cię lajter polubi to i zproponują ci przejście do HY. A później to idziesz do spółdzielni mieszkaniowej i z kumplami 3 pokojowe mieszkanko wynajmujesz i płacisz 180 e za pokój, bo na hotelu to bryndza - jak w kołchozie. Z robotą to różnie - najgorzej to w maju, czerwcu bo robi się przestój do końca września, najlepiej przyjmować się październik listopad, po targach jest więcej zamówień. Co do teamlajtrów - trzeba na nich uważać, nie zgrywać kozaka i nie wymądrzać się, oni tego nie lubią. Oni sami pomiędzy sobą toczą ciche wojenki. Jest paru ok i jest też paru, którzy myślą że są dyrektorami. Tak samo z Niemcami - jedni spoko, inni chętnie by Polaka widzieli w Polsce, prawda taka, że w tej HY nie ma kto pracować, Niemcy też się tam nie graną, głównie karierowicze i leserzy, tak jak napisałem wyżej - praca jak każda inna.

Joanna

@Krasnal - a czy możesz napisać nieco więcej o warunkach zatrudnienia w Hanse Yacht? Jak dokładnie wygląda współpraca z Agencją? Na jak długi okres są proponowane wyjazdy zagraniczne? Czy firma zapewnia zakwaterowanie? Każda merytoryczna informacja będzie cenna dla osób, które są w trakcie poszukiwania pracy.

stefek

a z widzi mi się pokracznych majstrów to typowe NRD zarobki kicha robota żadna typowy PGR głupota beznadzieja i tyle w temacie tylko dla desperatów ludzi zagubionych bez przyszłości phiiiii

Santi
@stefek 18.04.2017 17:27
a z widzi mi się pokracznych majstrów to typowe NRD zarobki kicha robota żadna typowy PGR głupota beznadzieja i tyle w temaci...

To co Ty tam jeszcze robisz, jak Ci tam tak ŹLE!!!!!!!!!

Joanna

@bombel z czego wynika rotacja pracowników, o której wspomniałeś?

urbi

witam wybieram sie tam do pracy w niedziele 02.04.2017 czy moze ktos jedzie z kim mozna sie zabrac ? e-mail: roberturban91@wp.pl

aro

jade z Mikolajek war-maz czy wybiera sie ktos z okolicy

aro
@aro 05.03.2017 17:07
jade z Mikolajek war-maz czy wybiera sie ktos z okolicy

dostalem oferte pracy do H Y prosze o opinie

Tom
@aro 05.03.2017 17:07
jade z Mikolajek war-maz czy wybiera sie ktos z okolicy

Cześć wybieram się dziś dodaje numer 601168022

Januszlaminatow

Witam dostałem ofertę pracy w Hanse Yacht jako laminarz. Jako pośrednik TTS sporo opinii negatywnych więc ciekaw jestem jak to naprawdę jest. A że jestem z dość daleka nie chce ryzykować.

bombel
@Januszlaminatow 02.03.2017 17:38
Witam dostałem ofertę pracy w Hanse Yacht jako laminarz. Jako pośrednik TTS sporo opinii negatywnych więc ciekaw jestem jak to...

rotacja rotacja i jeszcze raz rotacja sąludzie którzy nawet tygodnia nie przepracowali zarobki przeliczając 1200 eur max z czego trzeba odjąć 240 za hotel dojazdy i inne wydatki daj sobie chłopie spokój poszukaj czegoś pewniejszego

Barcislaw

a jakiś kontakt ? i co oferują ?

morawiec
@Barcislaw 15.02.2017 19:37
a jakiś kontakt ? i co oferują ?

a nic sam wszystko załatwiasz nie ma się czego spodziewać zostaniesz na lodzie

Papa

szukali stolarzy

Barcislaw

i o co chodzi z tą firmą Signum Yacht Service ?

Barcislaw

również otrzymałem ofertę od tej firmy i czytając to mocno się zastanawiam , wiadomo że na Rodaków trzeba uważać a tym bardziej na tych spoufalających się ale czy warto ? Jeśli ktoś ma jakieś rzetelne dane proszę o info

rafik

witam dostałem ofertę pracy w firmie HanseYachts AG przez agencje bmservice, czy ktoś pracował przez tą agencje?

Krasnal
@rafik 17.05.2017 21:15
pomyliłeś osoby, nigdy nie byłem w niemczech

Być może Rafik ! Ja pracuje w Signum i tam nie narzekam . Pega jest dalekie wyjazdy mam i spokój .........

rafik
@Krasnal 18.05.2017 08:13
Być może Rafik ! Ja pracuje w Signum i tam nie narzekam . Pega jest dalekie wyjazdy mam i spokój ............

signum to jest firma czy agencja? mam wyjazd do angli ponownie, ale chciałbym bliżej znaleźć prace np niemcy

amader

jasne że nie ma nowych opinii bo wszyscy wywaleni z roboty i nendza z bryndzom kilku wybrańców dostało oferte przejścia do hansy reszta na zbity pysk

Bolek

Praca jest w miarę dobra, chce tylko przestrzec potencjalnych pracowników przed polaczkiem dorobkiewiczem Łukaszem Z. (zającem) grasującym na 4 bandzie, który za wszelką cenę dąży do "władzy". Zna dobrze niemiecki i tak manipuluje, oczernia polskich pracowników że już przez niego zostało zwolnionych kilku dobrych stolarzy. Gorszej łajzy nie widziałem więc uwarzajcie na niego.

dżozef

oj tak przypadkowo wszedłem i czytam i sporo jest prawdy ale nie jest tak źle podejście ttsu się troszkę zmieniło i nabierają doświadczenia na rynku niemieckim jest może nie idealnie ale źle nie jest czyli opieka coraz lepsza częste wizyty pani martyny osoby kontaktowe ubrania itd no oczywiście w porównaniu do zarobków w innych landach jest słabo ale dla osób z terenów przygranicznych to dobra alternatywa co wazne zaangażowanie pani martyny jest co raz większe i nabiera doświadczenia problem polega tylko na ilości zamówień i co z tym związane z praca i zapotrzebowaniem na fachowców praca spokojna lekka ale wymagająca hotel we własnym zakresie ale to i tak lepiej niż w pl

suseł

nie przypominaj mi !!!!! katastrofa!!!!!!!! nara;)

Amader

Ty tesz pozdro od Dorotki z krainy czarów;)

suseł

hej am-der zamilknij bo wypłoszymy nowe mięso armatnie :)))

Amader

No zamurowało mnie. Ale co racja to racja. Szacun /suseł/

Amader

No teraz pojechałeś po "Bandzie" nie powiem po której , ale wiem ;) Co mogę dodać ? Kuwa mać ! Toż to wszystko prawda !

suseł

jakieś pytania jeszcze ?????? po ile euro? ile godzin? jak daleko do domu? no czekam! priv nie dam ! kiedyś poprowadziłem gościa i pożałowałem! nie znam niemieckiego nie znam się na robocie nie znam niemców nie pracowałem w kilkunastu innych firmach tak w kilkunastu dobrze czytacie ;)

suseł

zarobki????????? no przez tts ok 7 tyś ale koszta spore więc na czysto 5 tyś do 6 tyś pod hanse mniej i niech was nie zwiedzie dodatek mieszkaniowy wszystko oddacie w podatku wcześniej czy później po roku mija okres wsparcia i 1280 max eu miesięcznie z tego koszta dojazdu i mieszkania na czysto poniżej 1000 eu zejście na trzeciią klasę podatkową to większę zarobki miesięczne ale brak zwrotu podatku i często dopłata pozostanie na pierwszej to niższa wypłata ale niemcy i tak ci zwrócą nadpłatę można załatwić kindergeld ale jak tu słucham geniuszy i najmądrzejszych to mi się śmiać chce a sam biorę od dawna i na jakieś debilne uwagi odpowiadam żenie znam siię na tym haha ale to inny temat nie związany z pracą

suseł

a i zapomniałem dopisać że zabierz ze sobą choćby podstawowe narzędzia w zależności czy stolarz czy mechanik bo tu nie dostaniesz ! a jak roboty nie zrobisz to różnie dwa dni dwa tygodnie dwa miesiące i wylatujesz chyba że od niemców będziesz pożyczał choćby wiertło na przykład fi 4 czy fi 6 i takie tam

suseł

darmowe zakwaterowanie to masz w budmex skanska exbud notech iwiele wiele innych firm a tu niestety 220 eu miesięcznie bulisz z własnej kieszeni tylko musisz zakupić te eurusy do tego nie ma koordynatora kierownika czyli sam musisz wszystko sobie załatwić a spraw jest sporo od meldunku po klasę podatkową ale co by nie powiedzieć 4 tyś złociszów na rękę po odliczeniu kosztów to dla większości rodaków majątek no może z pięć tyś max pegieerowcy nie macie innego wyjścia uczyć się języka i robić karierę ja wam życzę jak najlepiej a co mi tam nie życzę nikomu źle tylko się draźnię słucham nie odzywam się bo szkoda słów zachęcam żeby wam zrobić na złość a może nawet lepiej kto wię??????????? zapraszam nie jako specjalista od rekrutacji ale jako złośliwa qwa i to nawet na swoje miejsce chociaż przężyłem tu kilku dorobkiewiczów tak na swoje miejsce bo spierdalam stąd za,,,, a może do końca umowy i wspomnienia będą raczej do doopy ;)

MB

Dzień dobry.Jak wygląda praca i zarobki na montażu związanym z Laminatem??

suseł

No te 4500 zł na czysto to pod warunkiem że nie na pierwszej klasie podatkowej czasem wyjdzie mniej trzeba dodać że TTS nie interesuje się losem oddelegowanych pracowników musisz radzić sobie sam. Filozofia TTS prosta wysłać najemników czerpać zyski nie przejmować się niczym a jak nie pasuje to wypad. Rotacja rotacja i jeszcze raz rotacja:) Oczywiście są ludzie którzy nawet za 3000 zł będą pracować w Niemczech. No bo w Niemczech to można sie na wsi pochwalić hahahaha!!!!

xxx
@suseł 06.02.2016 14:06
No te 4500 zł na czysto to pod warunkiem że nie na pierwszej klasie podatkowej czasem wyjdzie mniej trzeba dodać że TTS nie int...

dokładnie tak jest jak napisałeś tak jest bo też tam pracowałem. brak materiału brak narzędzi i język musisz znać bo bez tego dupa!

Amader

trzeba coś jasno wytłumaczyć tu się pracuje na godziny dostajesz oddelegwanie do hanse z TTSu masz 47 zł brutto na godzinę nie mylić z euro tylko w zł przyjeżdżasz sam musisz iść się zameldować w urzędzie miasta potem w urzędzie finansowym i od razu dostajesz grupę podatkowa z tych pieniędzy wypłacanych w złotówkach musisz kupić euro po aktualnym kursie żeby mieć na życie i opłaty ogólnie zarobisz ok 5500 do 6500 na rękę z tego płacisz za hotel 220 to ok 1000 zł do tego dojdzie ci abonament 18 euro a jak nie zapłacisz to ci z podatku ściągną albo zool cię złapie i już nie wypuści dopóki nie zaplacisz czyli niecałe 100 zł do kosztów dodaj koszta dojazdu z hotelu do pracy i koszta dojazdu do domu na sobotę i niedziele na ja mam 200 km to w dwie strony 400 zostaje na czysto ok 4500 zł nie mylić z euro no oczywiście jedzenia nie liczę czy warto ? każdy musi sobie sam odpowiedzieć

leszczu_83

Odezwij sie do mnie na e-mail, to mogę Cię zabrać, ale ja bede wyjeżdżał z kujawsko-pomorskiego, z okolic Bydgoszczy, napisz na: leszczu_83@wp.pl

Amader

Premie? Jakie premie ? Tu nie ma żadnych premii. A niby co sprzedawać ? Przecież tu się nic nie sprzedaje tylko pracuje przy budowie jachtów . Ogólnie popieprzone to wszystko narzędzi brak nie ma szatni żeby się przebrać ani prysznica żeby się spłukać po szlifowaniu laminatów.

suseł

ludzie ! komunikacja to podstawa do tego myślenie i doświadczenie zawodowe kreatywność poważne podejście do pracy a nie narobisz się i będziesz pracował jedna zasada nic nie zepsuj zrób ładnie i czysto rozwiązuj problemy mózgiem a nie młotkiem zastanów się zanim zrobisz szukaj sam co jest do zrobienia jeśli nie masz pracy zapytaj co jest jeszcze do zrobienia i umiejętność ściemniania też jest ważna bo nie każdy to potrafi piszę jako monter mechanik czyli w hanse jako ślusarz ogólnie spoko tylko narzędzia to nieporozumienie trzeba sobie skompletować i ewentualnie pożyczać od niemców i nie warto się wyrywać przed szereg czyli pracować w niemieckim tempie powoli i spokojnie ;)

first2h

heya! Mam propozycje pracy od tej firmy przy laminatach. Co się wyprawia na tym dziale ?

bolo

ta firma i wacek w tokurwy

anonim

(usunięte przez administratora)

Amader

Martyna ? ;):)

Zostaw opinię o Hanse Yacht - Greifswald

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hanse Yacht