EXPOSITE SP. Z O.O.

Chwaszczyno

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 15 ocen.

EXPOSITE SP. Z O.O.
2 15 6 1

Opinie o EXPOSITE SP. Z O.O.

Bamber

Nie polecam pracy zdecydowanie w tej pseudo firmie. Gdzie dosłownie na każdym kroku kombinują jak okraść z kasy pracownika. A to nie płacąc składek na ZUS. Nie dziwota, że "szefy" jeżdżą takimi furami. Raty na leasing są ze składek pracowników.

Iili Lili laj
@Bamber 11.11.2018 07:17

Bamber.. czy ty to Bunia?

Antoni
@Bamber 11.11.2018 07:17

Płacenie składek ZUS jest obowiązkiem pracodawcy. Jeśli jesteś zaniepokojony tym faktem, powinieneś to sprawdzić w księgowości. Napisz proszę, jakiego rodzaju umowy są podpisywane z pracownikami? Zlecenie, czy na czas określony? Pracodawca oferuje kursy lub szkolenia podnoszące kwalifikacje zawodowe dające nowe uprawnienia? Zajrzyjcie na stronę http://www.exposite.pl/kariera Jest tam kilka ofert pracy.

NINKI
@Antoni 08.12.2018 16:37

Tak zdecydowanie składki są opłacane na ZUS od kasy, która idzie do pracownika pod stołem. Normalnie uśmiałem się ;)

Kris

Firma ta to troche niewypał. Z jednej strony sa jakies plusy ale zdecydowanie wiecej minusow. Zarobki nie naleza do najwyzszych a jesli chodzi o klimat w pracy to tragedia. Na kazdym kroku kazdy kazdemu opierd*la (usunięte przez administratora) i nie wiesz nawet jakie bzdury dochodza do szefa czy kierownika. Ludzie tam wbija ci noz w plecy tylko zeby przypucowac sie komus wyzej. Tragedia

STANLEY
@Kris 12.03.2018 14:18

Ty kris widzę że trochę zakompleksiony jesteś A pewnie sam chodzisz z ucha strzelać i przy nas tylko udajesz dobrego kumpla.a jak Ci klimat nie odpowiada to idź do biedry na kasę posiedzieć.jest tu sporo osób z ktorymi można się dogadać, po prostu ciebie pewnie nikt nie lubi

Panda
@STANLEY 13.03.2018 22:35

Ty Stanley musiałbym być łysy na głowie żebym podpierda....ł

STANLEY
@Panda 14.03.2018 19:13

Hehe dobre

ja
@STANLEY 13.03.2018 22:35

siedze w biurze

Ola
@Kris 12.03.2018 14:18

faktycznie klimat skopany jest i to się nie zmieni bo tam głównie rodzinka i znajomi ...no i siostry grubaski … nic ciekawego Jak ktoś ambitny jest i chce rozwoju to nie ucieka lub wcale nie przychodzi. Do tego słaba jakość wyrobów

anonim

(usunięte przez administratora)

ILONA

TAK (usunięte przez administratora) WSZYSCY WIEDZA

JUCJ

TAK TAK JA JUZ NIE PRACUJE TAM OD DWOCH LAT ALE JESLI DOBRZE MYSLE TO TAK (usunięte przez administratora)

JULIA
@JUCJ 29.09.2018 23:06

ZNAMM GO

ela

to ten z kaszub ? ma faceta wiem to

LUCAS
@ela 29.09.2018 23:17

co TY gadasz!!! oni piszą chyba o tym z kitą

Gucio

Zapraszamy Przystojny sitodrukman czeka na nowe osoby

kuv
@Gucio 02.07.2018 13:37

niech spojrzy w lustro rozwodnik

Men

Nie polecam - plotki, układy i siostrzane hiper lizusostwo ... Jeśli nie jesteś rodziną lub dobrym znajomym paru osób to daj sobie spokój. Chcą coś produkować ale nie trzymają ani jakości ani terminów. Polska firemka polska mentalność.

Kornik.

W sumie praca jest ok,ale dla ludzi którzy nie boją się rozmawiać z szefostwem. Naprawdę polecam przestać się bać rozmawiać otwarcie,bo to też ludzie z którymi można porozmawiać a nawet pomóc kiedy jest potrzebna. P.Ela ? to prawda jest ostra,ale wystarczy zrozumieć jej myślenie. "Będziesz robić dobrze,nie będzie się czepiać". Trzeba mieć też trochę dystansu. Moim zdaniem dyrektorem powinien być Mariusz,może i jest za miękki ale jak o coś kogoś poprosi to nie będzie osoby która by się nie zgodziła i przede wszystkim każdy go szanuje. Dobra atmosfera w pracy to podstawa do sukcesu. Trzeba zrozumieć że większość pracowników po prostu powinna myśleć o sobie jak o zespole,a nie konkuręcja.

Mazurek

Jedyne co się zgadza to kasa-jeśli orasz po 250- 300 godzin w miesiącu. Atmosfera gęstsza niż w ulu. Jeden drugiego podpie...la . Zgadzam się że faceci w tej firmie to najwięksi plotkarze. Prawda jest również to ze A.B. prawa ręka szefa pracuje chyba dzięki temu że pucuje się do właściciela bo jak wytłumaczyć to ze uchodzi mu na sucho ze często przychodzi do pracy pod wpływem alkoholu. Ciekawe jak zareaguje szefostwo gdy spowoduje wypadek? Ja na szczęście już tam nie pracuję i nie polecam chcącym się rozwijać.

Jaś
@Mazurek 29.04.2018 22:00

Skoro nie pracujesz a wiesz wszystko,to zastanawiające.A za co Cię wylali, R...

Jaro
@Mazurek 29.04.2018 22:00

Czy możesz mi powiedzieć ile można faktycznie wyciągnąć w miesiąc na produkcji? Podobno część jest na papier, a reszta w kopercie - to nie problem. Zresztą mi tam specjalnie nie zależy na papierach, byleby kasa się zgadzała. A.B.? taki koło 40-stki? Może to mój kumpel z poprzedniej roboty xD

zigi
@Jaro 08.06.2018 16:03

może i Twój kumpel napisz coś więcej o nim

Jaro
@zigi 27.07.2018 09:52

Wcześniej pracował w innych firmach przy meblach, ale skończył jakieś studia informatyczne chyba, ma 40 lat (z tego co pamiętam to imieniny i urodziny ma w wigilię), w zeszłym roku rozwiódł się z żoną (to wiem od znajomej), wygląd: wysoki - tak ok 1,9 metra, szczupły, blondyn. Ma na imię Adam, pochodzi gdzieś z wielkopolski - jego rodzice mieli gospodarkę. Palił i pił jak jeszcze razem robiliśmy.

STANLEY

Hmm.dawno tu nie zaglądałem.czytam ostatnie komentarze i na myśl mi przychodzi "hipokryzja ".ja tam zdania nie zmieniłem chociaż dla mnie też tu nie jest kolorowo. Szefostwo jest ogólnie spoko.jeśli chodzi o biuro to faktycznie nieroby. Nie no coś tam robią bo by się nie kręciło inaczej.dyrektorek ma swoje wizje Ale jeszcze nie jest do końca świadomy ,gdzie jest:-).Serdel (Brak słów)no nie wiem jak go opisać ,może kłamca,fałszywiec,pasożyt. Dobrze w sumie że już się mniej angażuje w produkcję bo swoje błędy zawsze zwalał na ekipę.Starsza Pani ma swoje odpały w sumie to czasem sam już nie wiem co o niej myśleć .wydaje się wporzo A jednak nie do końca .Dziewczyny w końcu się wkur..ą kiedyś. Szkoda Pyziaka. Pozdro

żelek
@STANLEY 23.07.2018 22:50

dziewczyny się nie wkurwi..ą bo sie boją

lilia

od kilku tygodni mam urlop. Wiem, że za Jarka S. teraz brygadzistą jest pijak A.B. ciekawe co zastane ja wrócę

Brzoskwinka

Słyszałam, że ludzie szykują wypowiedzenia, narazie może być ich kilka, ciekawe dlaczego? Hmmm....nerwy? zła kasa? mobing? coś w tym musi byc

Piter

Zwykła firma krzak, wieś tańczy i śpiewa. Nie polecam pracy w tej firmie. Szkoda nerwów i zdrowia psychicznego.

Gary

Zgadzam sie z kazdym komentarzem . Podpier#alanie (nie zawsze to prawda ) plotki ploteczki plotunie . Praca typowo dla ludzi o mocnych nerwach Mobing tu to na porzadku dziennym Zarobki za taka praca ktora wykonujesz to tak jak bys robil za darmo . A.B do pracy przychodzi codziennie wciety wiekszosc czasu zamiast pracowac chodzi i patrzy kogo by tu podpier#olic , ( bo premia sama sie nie zrobi ) . Okej sa lidzi z ktorymi mozna sie dogadac ale to mniejszosc ,mozna na palcach jednej dloni policzyc. Przyszedl sobie jakis czas temu dyrektorek ktory probuje wprowadzic jakies zmiany ale za ch#j mu to nie wychodzi . Na hali 40°C a musimy w dlugich spodniach robic ( bo trzeba nogi ochronic przed bog wie czym ) tylko potanie w krotkim rekawku pracowac mozna a w spodenkach nie ? Pracujemy nogami , czy rekoma ? P. E.G ma czasem swoje humorki , da sie z nia dogadac .

A co cie to obchodzi ?

Typowy kombinat. Mobing pod..nie i zastraszanie. Śmiem twierdzić że większość pozytywnych opini pisanych jest przez szefostwo. Zreszta sami do tego namawiali . Traktują ludzi jak typową siłę roboczą. Nic sie nie liczy poza kasą . Nieważne czy jedziesz trzeżwy czy pijany . Kasa kasa kasa. Nieważne że jesteś 12 godzin w pracy potem 8 godzin w trasie i następne 10 na montażu . Liczy sie kasa. Jak coś Ci się stanie to umyją ręce. A kto mu kazał ? Mógł odpocząć. No i nowy kier. Pseudo Serdel. Katastrofa!!! Wprowadza takie zamieszanie że trudno uwierzyć. Najpierw coś Ci karze zrobić a potem się tego wypiera w żywe oczy. Największy kłamca w całej firmie. Ekipa? No cóż? Poza kilkoma dziewczynami i paroma facetami tragedia. Sprzedadzą Cię za czapkę śliwek. No i jeszcze jedno tylu nierobów w biurze nie widziałem w żadnej firmie. Więcej pracowników w biurze niż na produkcji. Zarobki powiedzmy przeciętne . Bez szału. Wymagania zdecydowanie ponad przeciętne. Jeśli zdecydujesz sie na pracę pamiętaj sby mieć w zanadrzu telefon do dobrego psychiatry. Zwłaszcza jeśli jesteś kobietą i trafi Ci sie praca z panią E.G .

Administrator

Jak przedstawia się sytuacja EXPOSITE SP. Z O.O. na tle innych przedsiębiorstw? Przekazane przez Ciebie informacje, związane m.in. z wynagrodzeniem mogą okazać się bardzo istotną wskazówką dla osób pochodzących z Chwaszczyno i okolic oraz będących w trakcie poszukiwania zatrudnienia.

Administrator

Od Waszych ostatnich aktywności w tym wątku minęło już sporo czasu. Możecie napisać co w tym momencie dzieje się w EXPOSITE SP. Z O.O.? Jak przedstawia się atmosfera w miejscu pracy i ewentualne warunki pracy?

Mały Ksiaże

Polecam prace , bardzo milutko i przytulnie ...

Giętki Krzysztof

Mi sie tu bardzo podoba , jest bardzo fajnie , naprawde sympatycznie

panda

Miła obsługa w narzędziownii ....

MR . WALO

Chlopaki znaja sie na rzeczy

BLONDI

D. Ma (usunięte przez administratora) posladki

BLONDI

Co dzien rano wstaje z mila checia do pracy , bo wiem ze spotkam mojego misia ...

PIOTR

Serdecznie pozdrawiam tego malego przystojniaka

BlonDi

Zakochana jestem w jednym z pracownikow , dziwczyny wpadajcie spodoba wam sie P.D

BALKING

Gdyby nie M.K bylo by (usunięte przez administratora) ????????

STANLEY

Prawda jest taka że nikt tu nikogo na siłę nie trzyma.Nie jest chyba tak źle skoro ludzie tu robią po parę ładnych lat.A starsza pani dba o dorobek syna, to chyba nic dziwnego.Mi się tu ogólnie spoko pracuje,robię swoje i opinie innych mam w (usunięte przez administratora) Pozdrawiam Leserów

Lu...
@STANLEY 13.02.2018 13:26

PEwie siedzisz w jakiejś kanciapie lub biurze i nie wiesz co się dookoła Ciebie dzieje.

STANLEY
@Lu... 22.02.2018 19:37

I tu byś zdziwił.skoro tu nadal pracuje to znaczy że mi to odpowiada. Jeśli bym narzekał tak jak ty to po prostu robił bym z siebie debila

Dr

Pracuje tu dosyć sporo i faktycznie ludzie tu robią po kilka lat. Dla mnie ta praca ma swoje plusy i minusy. Co do p. Eli to moim zdaniem robi dobrą robtę, tylko według niektórych za dużo wymaga. Najbardziej dziwi mnie to i bardzo drażni, że szew Wojtek pozwala przychodzić tzw. 'prawa reka' A.B. pod wpływem alkoholu, a mało tego wynosi z pracy co chce (wkręty, ledy. ..)a normalny człowiek coś chcę pożyczyć, odkupić to Wojtek mówi, żeby mu nie zawracać gitary. Widać są równi i rowniejsi.

Kajtek
@Dr 07.03.2018 21:19

Jeden z magazynierów tez wynosi.

Ktoś

Tak. Tez tu pracuje i widzę że dużo się zmieniło na gorsze. Nikt nikomu nie ufa. Każdy każdemu za plecami ...... faceci najwięksi plotkarze. A.B. prawda pijak prawa ręka szefa no i niektórzy podpier.... innych żeby dostać podwyżkę niekoniecznie mówiąc prawdę. Odradzam.

Brzoskwinka

Najdorsze jest to, źe szef Wojtek słucha tylko i wyłącznie mamusi. Gdyby nie ona ludzie by pracowali mocniej i byliby bardziej zaangażowani ale po co zostawać nadgodziny i narażać się na stres i nerwy od STAREJ PANI gdyby nie ona byłoby LEPIEJ. Synuś Mamusi i tyle. ZWOLNIĆ starą

salceson

najgorsze jest to, że każą pracować... człowiek nie może sobie spokojnie w komórce pogrzebać bo tylko rób i rób. Ani się oprzeć o ścianę, ani przespać w szatni bo tylko rób i rób. Nie polecam leniom

Baleron
@salceson 19.06.2017 15:23

Jesteś moim debeściakiem :D napisałeś całą prawdę :)

Amber

Ogólnie nie polecam firmy, robota raz jest a raz jej nie ma. Ekipa była spoko poza P. Starszą szefa, która tak naprawdę trzęsie przybytkiem niedoli. W swojej wydumanej głowie nie wiadomo co myśli, a prawda jest taka, że słoma z butów wystaje.

Zostaw opinię o EXPOSITE SP. Z O.O. - Chwaszczyno

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EXPOSITE SP. Z O.O.