Schoenberger

• Grębocin

3. Opinie o pracodawcach Toruń
  5. Opinie o Schoenberger

Opinie o Schoenberger Toruń

Nie przegap nowości o Schoenberger!

E.B

13.07.2021 19:41

cała ta firma to jakiś żart, chcą być nowocześni a tymczasem komuna po całości. człowiek boi się do kadr iść, bo nie wiadomo co sobie powymyslali. rodzinka (usunięte przez administratora) pl

14.07.2021 14:07

opiniami się nie kieruj tylko rób to co uważasz. chcesz pracować to pracuj a jak szukasz wymówki, żeby nie pracowac to zawsze cos znajdziesz. ja tu pracuje od prawie roku i dla mnie jest spoko szczególnie patrzac na atmosferę bo dużo fajnych ludzi jest na dziale. wypłaty też zawsze mam na czas. może na wielkie wakacje po miesiącu nie wydaje ale mogło być gorzej.
    Heh

25.08.2021 02:22

To fakt, niech każdy uczy się na własnym błędzie, wyrobi swoja opinię. I nie, tu nie ma tak że ktoś sobie szuka wymówki. Może jakieś osoby pojedyncze się znajdą przez to, że zatrudnia się KAŻDEGO. Zazwyczaj normalny człowiek robi i pracuje i mimo to dostaje... no cóż by rzec... mało :)
    Pracownik spe

24.09.2020 21:06

Na dodatek premie za pracę uznają brygadzisci, a oni nie są obiektywni, tylko patrzą na tych co dłużej pracuje. Ja ustnie juz bylem tyle chwalony i co mi z tego? Coraz więcej dawałem to coraz więcej chcieli a na wypłacie tego nie widziałem.
    Gggggg

05.05.2021 21:34

Za robotę się weź a ty tylko narzekasz jak baba

22.08.2021 21:57

rekruter jestes smieszny walisz jakimis formulkami kopiuj wklej.

12.08.2021 18:01

Jeżeli nie masz do wyboru niczego lepszego i szukasz czegoś by się zahaczyć, nawet spoko, do czasu. Na brak wyposażenia nie można zbytnio narzekać, zakład mimo swojej obskurności jest dobrze zaopatrzony. Atmosfera ? Zależy, bywała bardzo w porządku, luźna, przyjazna, ale to zależy z kim. W przypadku bycia poniżanym, jedyne co można usłyszeć od kierowniczki, to że "musicie się ze sobą dogadać", z ludźmi którzy próbują realizować na tobie swoje prymitywne, wieśniackie, typowo polaczkowe potrzeby dehumanizowania innych ? Żałosne. Co innego dział HR, który chętnie wysłucha w takiej sytuacji pracownika, i zaproponuje mu rozwiązanie, wielkie uznanie. Pięniądze raczej mocno średnie, w okresie poza sezonowym, nawet stosowne co do wykonywanej pracy, w sezonie kiedy sama temperatura czyni pracę wielokrotnie cięższą, absolutnie nie. Pamiętam kiedy rozmawialiśmy z jednym z brygadzistów na temat stawki, próbował on tłumaczyć, że to przez podatki. Niezwykle kiepski, wręcz inwalidzki argument. Dlaczego ? Firma jest zbudowana na kapitale niemieckim, a sam zakład, otworzony ze względu na panujące w Polsce niskie koszta pracy, bardzo znany schemat. Nawet baza konsumencka firmy to w zdecydowanej większości zachód, głównie kraje niemiecko-języczne, firma zyski przyjmuje niemalże tylko w euro i frankach szwajcarskich, poganiając swoich pracowników w zamian za odrobinę ponad polską minimalną. Sam pan brygadzista był bardzo profesjonalny i w porządku, niech po prostu douczy się podstaw ekonomii, i skończy kłamać. Sytuacje sabotażu "niewygodnych" pracowników, opisane z resztą w innych opiniach. Jak tylko staniesz się "niewygodnym", czyli po prostu mającym swoje zdanie i nie dającym się poniżać, nagle wszystko zostanie prostacko sprowadzone do tego, że rzekomo nigdy nic nie robiłeś dobrze. Na profesjonalne przeszkolenie nie zawsze można liczyć skoro wielce doświadczony, wieloletni pracownik, nie rozumie wyskakujących komunikatów w języku angielskim, nawet nie umie ich poprawnie przeczytać, niczego nie tłumacząc ani trochę dogłębniej niż wskazaniem palcem. Pokaz absolutnej żenady i totalnego braku profesjonalizmu ! Wśród popełnionych przeze mnie błędów, były także rzeczy robione dopiero za zatwierdzeniem takiej osoby. W jaki sposób pracownik ma się nauczyć pracy od kogoś kto ewidentnie sam ma problemy z wykonaniem jej poprawnie mimo wieloletniego doświadczenia ? I tutaj bardzo mocna kwestia, dla niektórych pewnie ogromna zaleta, można ćpać ! Kolega odurzony dzień w dzień, oczy jak 5 złotych, szczęka lata jak u warczącego wilka, zmiana poranna, kierownictwo zwyczajnie nie zwraca uwagi, ma to gdzieś.
    Zainteresowana

03.08.2021 12:56

Jak wyglądają zarobki w biurach ? Oraz jaka jest atmosfera?

04.08.2021 06:59

zarobki to ciężko powiedzieć. dużo zależy od działu od nazwy stanowiska jeszcze więcej a może to kwestia dogadania. o atmosferze nic złego powiedzieć nie mogę, jest jedną z lepszych jakie spotkal*m w swojej karierze. jak coś jest nie tak to HR prężnie działa, więc to też na plus, bo dziewczyny stają murem jak trzeba.
    Wkuf01

09.04.2021 12:04

A wyplatki oczywiście brak. Radze sie pospieszyc bo pojde do sadu
    Gość

15.07.2021 15:30

I co z tymi wypłatami? Są na czas czy nie !
    ile można?

16.07.2021 14:38

przez naście miesięcy pracy miałam może raz nieterminowa wypłatę. na całym dziale to może jedna osoba ma spóźniona raz na pół roku i nawet jak jest taka sytuacja to wystarczy się odezwać do HR albo kadr i wszystko od razu wyjaśniają. przesadzacie.

29.06.2021 20:00

?

30.06.2021 08:02

jedz nizej tam post ciagle wisi
    Porażka

30.06.2021 23:48

Już usuwacie, nie ładnie ;(((
    XYZ

10.06.2021 00:37

Pracuje już kilka miesięcy w tej firmie na dziale plis , jeśli chodzi o pracowników i atmosferę jest jak najbardziej na plus , bardziej doświadczeni pracownicy zawsze pomogą tak samo jak brygadzistki. Jeśli chodzi o samą pracę to są dni ze trzeba naprawdę zapiepszac a są dni ze trzeba szukac sobie zajęcia bo albo nie ma materiału albo jakaś maszyna nie działa.
    Marzenia

27.06.2021 13:53

Proszę przestac pisać z biura te komentarze. Jakie nadgodziny, od roku nie miałem ani jednej... Roboty jest ciągle dużo bo nie ma ludzi i każdy robi za dwóch, śmieszne są te komentarze 'osoby postronnej" które jasno wskazuje kto je piszę. Nie warto przyjść tu pracować, wyzysk i (usunięte przez administratora) źle warunki pracy i nic więcej.
    Zespół Schoenberger Polska

28.06.2021 13:32

W okresie letnim w naszej firmie zdarzają się nadgodziny, które są rozliczane zgodnie z Kodeksem Pracy za okres każdego miesiąca. Z poważaniem, Zespół Schoenberger Polska
    B.P.

25.05.2021 13:42

Długo zastanawiałam się nad zostawieniem opinii o tej firmie, chyba nadszedł ten czas. Zaczęło się dziwnie, nie otrzymałam zakresu obowiązków, dostałam krzesło i mały stolik w kącie zimnej hali działu ,w którym miałam pracować, inni pracownicy na równorzędnych stanowiskach mieli przynajmniej stanowiska przystosowane do pracy z komputerem. Potem było różnie, pochwały, podwyżka, przedłużenie umowy i trach. Inagle się okazało że nie mogę nic załatwić, dostawaliśmy złe Boomy, surowiec się marnował, nie mogliśmy nic przekazać do sprzedaży bo nie dało się wydrukować prawidłowych etykiet. Ktoś zmieniał dane, które wprowadzałam do systemu przed SOP-ami Na ostatni mój SOP poszłam spóźniona ponieważ nie dostałam powiadomienia. Dane w systemie znów były zmienione a ja zostałam postawiona pod ścianą. Padło pytanie na które nie mogło być pozytywnej odpowiedzi więc cóż wyleciałam. Toksyczni przełożeni, nieszczerzy współpracownicy i cała masa pozytywnych i kompetentnych pracowników na różnych szczeblach. Dewiza w tej firmie - albo się dostosujesz albo wylatujesz!
    X

27.05.2021 21:26

Każdy kto wyleciał, albo się zwolnił potwierdza, że wyszło mu to na dobre. I ci, co tutaj niby byli beznadziejni super ogarniają w kolejnych pracach. Chyba każda firma jest lepsza niż ta. Nikt nie jest zadowolony z pracy w tej firmie. Mam nadzieję, że tobie też wyszło to na dobre. Zapomnij ;)
    Zespół Schoenberger Polska

28.06.2021 13:28

Od poniedziałku do piątku, od godziny 13:30 do 14:30 każdy z pracowników naszej firmy może indywidualnie zgłaszać swoje sugestie do Działu HR. Po otrzymaniu informacji niezwłocznie podejmowane są stosowne działania. Z poważaniem, Zespół Schoenberger Polska
    Wkuf01

24.06.2021 12:24

Wszystkich którzy mieli nie przyjemności z ta firma proszę o odpowiedź na ten komentarz. Z chęcią się skontaktuje bo mam zamiar złożyć skargę lub pozew.
    Dobry plan

27.06.2021 13:44

Daj namiary, skontaktuje się z chęcią
    Technician for everything

04.06.2021 15:30

Witam. Podobnie jak niektórzy opiniotwórcy, długo zbierałem się by tu coś napisać. Pomimo usilnych starań, godzin, nadgodzin by jak najlepiej wykonywać swoją pracę, przyczyniać się do zapewnienia płynności produkcji, rozwiązując problemy poszczególnych wydziałów - w bardzo "wyjątkowy" sposób podziękowano mi za współpracę - żeby zwolnić pracownika, posuwać się do tak wrednych działań? Amatorszczyzna... Mógłbym wystawić od razu negatywną opinię, jednak chcę by moja opinia była pomocna osobom rozważającym pracę w SPE a nie odebrana jako prywatny osąd czy hejt. Pierwsze jak i ostatnie wrażenia mam dość pozytywne. Jeśli chodzi o operatorów maszyn: tworzycie miłą i przyjazną atmosferę. Macie wiedzę, umiejętności - tak trzymać!!! Z kierownictwem również dobrze mi się współpracowało, co prawda każdy ma inny charakter ale można znaleźć kompromis. Zanim przejdę do "góry"- zwanej zarządem, dziękuję Działowi HR za swoją waleczną pracę, I tu fenomen firmy - jedyny dział w SPE, który ma na celu dobro pracownika. Dziękuję za pomoc w wdrożeniu mnie, 1-osobowemu Działowi BHP, Panie Wojtku każdy pożar w szopie jest do ugaszenia - także wzrok przed siebie - look in future, uszy na dół, żeby tego mętnego kociokwiku nie słyszeć, robić swoje, koko dżambo i do przodu :P Noo i teraz wisienka na Schoenbergerze. Zarząd...z racji, iż głównie z tą częścią SPE miałem najwięcej styczności tutaj uśmiech z twarzy znika samoistnie. Jestem mocno zaskoczony brakiem profesjonalizmu ze strony zarządu...Pan Prezes spoko facet, dość inteligentny generalnie współpraca z Nim nie sprawiała jakichkolwiek trudności jednak...po drodze do niego był jeden dość specyficzny przystanek...wytwarzający sztuczne tempo pracy, niepotrzebny pośpiech, zamęt, nieprzemyślane decyzje lub podejmowane pod wpływem impulsu. Wstyd!!! Kiedy wizytowali ludzie z zewnątrz w temacie różnych projektów, wstyd że osoba na takim stanowisku zachowuje się w tak prosty, nawet prostacki sposób, bez szacunku do innych z "moje zawsze na wierzchu". Ja się czerwieniłem choć nie powinienem. Już brak jakiejkolwiek wiedzy technicznej przemilczę. Każde spotkanie to cicha myśl: znów stracę niepotrzebnie sporo czasu. Posiada też pozytywne atuty, za co publicznie pochwalę: świetny rysownik ;) Białe tablice w firmie to szczał w 10 :D Podsumowując: Trochę szkoda trochę nie, jednak takie sytuacje dodają większej motywacji, odwagi i uczą większej asertywności. Czy drugi raz zatrudniłbym się w SPE? Być może...jednak nie przy obecnej ideologii :) Ani ona mocno polska ani typowo niemiecka. Fakt - jest dość oryginalna. Brawa dla pomysłodawców :) Mam nadzieję że moja opinia pomoże Wam w podjęciu decyzji wybierając tą firmę :) Ps. prośba do moderatorów tego wpisu - miejcie chociaż honor i nie usuwajcie ani nie redagujcie go - nie buduje to zaufania do firmy lecz wręcz je osłabia. Dziękuję. Pozdrawiam.

06.06.2021 15:04

Obawiam się że zaraz usuną ten wpis tak jak poprzednie.
    Technician for everything

06.06.2021 16:49

@Były pracownik, spokojnie, mam skopiowane xD
    Ciekawa

17.03.2021 13:14

Dzień dobry, mam pytanie odnośnie pracy w tej firmie. Czy przyjmuje ona do pracy na produkcji także kobiety?
    Porażka

10.04.2021 22:58

Kolega ma racje, szukaj czegos innego, wypłaty smieszne a obietnice firmy niesamowite gdzie nic sie nie zmienia
    Polak

06.05.2021 16:39

Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma

12.04.2021 15:33

Nie polecam tej firmy. Kierownicy którzy nie znają się na swoich działach to norma. Wykorzystywanie brygadzistow którzy odwalają czarna robotę za kierownika, kierownik który nie potrafi nic zrobić tylko robotę chrzani na swoim dziale. Na temat pensji to już szkoda słów, niby najniższa jest podnoszona ale po wypłacie tego nie widać. Jeżeli możesz to trzymaj się z dala od tej firmy
    Dawid

01.02.2019 17:39

Szczerze nie polecam pracy w firmie Schoenberger. Firma stale się rozwija ale mimo wszystko nie widzisz tego po zarobkach,co z tego ,że średnia krajowa wzrasta a zarazem w tej firmie premia idzie w DÓŁ! To jest skandal. Ktoś napisał poniżej im więcej z siebie dajesz tym najwięcej na tym tracisz,czysta prawda! Dodam jeszcze ,że były kierownik p. Artur robił wszystko dla pracowników by więcej zarabiali. Dla niego nie liczyło się kogo bardziej lubi *w tej chwili tak to wygląda* jeśli Pan to czyta to serdecznie pozdrawiam. W tej chwili rządzi Dyrektor i kierowniczka...wszystko upada. Rotacja w firmie straszna! Nie szanują pracowników którzy na swoich stanowiskach czynią cuda,dają z siebie wszystko. Do sobót i nadgodzin ludzie są w zasadzie zmuszani. Premię to musisz wyszarpać. Jedyny plus to pomocni i mili doświadczeni pracownicy. Szanujcie się i nie róbcie za te pieniądze!
    Gab

12.03.2021 11:23

Minęły dwa lata od tej opini i w firmie coraz gorzej. Serdecznie nie polecam

22.03.2021 10:40

Dzień dobry, przykro nam, że tak odbierasz pracę w naszej firmie. Serdecznie zapraszamy do kontaktu osobistego lub telefonicznego z działem HR. Zrobimy wszystko, żeby pomóc :) Pozdrawiamy serdecznie i życzymy wszystkiego dobrego, Zespół Schoenberger Polska
    Br

12.03.2021 11:41

Od wnętrza wygląda to tak że materiał sprowadzany z Chin, robione w Polsce za najniższa krajową, a sprzedawane na Europę jako produkt niemieckiej jakości. Dużo wymagają od pracownika jak za taka płacę. Jak ktoś chce pracować tam byle robić i byle marne 2 tys wpłynęły to da się przeżyć. Ale żeby dostać fajna premie czy cokolwiek ponad to nie ma na co liczyć. Nawet jak robisz normę po 160% miesięcznie to premii i tak nie widać. Wszystko co robią jest na "gębę", nie ma żadnych aneksów do umów. Na rozmowie zapewniają że szukają stanowiska aby każdemu odpowiadało, a tak na prawdę przerzucają Cię jak pachołka gdzie im pasuję. Najlepiej jak umiesz kilka stanowisk to wtedy biegasz i obsługujesz nawet 3 na raz. Niby masz prywatna opiekę medyczną, ale tak na prawdę jest to grupowe ubezpieczenie w PZU które niewiele daje. Nie mówię już o braku szacunku do pracownika, obiecywane jest dużo a mało robione. Przepisy BHP które obowiązują tylko pracownika. Robaki w szatniach, toaletach i na hali. Nawet śniadanie z myszą na stołówce można zaliczyc.

22.03.2021 10:23

Dzień dobry, nasze zakupy – materiały i inne komponenty niezbędne do produkcji, sprowadzamy z różnych krajów (Polski, Włoch i innych krajów europejskich, Turcji, a także z Chin). Zanim wprowadzimy je do obiegu i oprzemy produkcję na danych komponentach, muszą one spełnić szereg kryteriów. Dokładamy wszelkich starań, aby nasze produkty były jak najwyższej jakości, nad czym pracuje wielu pracowników firmy (i równie wielu tę jakość kontroluje). Nasze produkty cieszą się dużym uznaniem wśród klientów, a my nieustannie się rozwijamy. Jeśli chodzi o premię – jej zasady są jasne, a progi są widoczne na działach. Za wyrobienie co najmniej 80% normy premia sukcesywnie rośnie. Można osiągnąć premię o wiele wyższą, aniżeli miało to miejsce przy poprzednim systemie wynagrodzeń. Wraz z nowym rokiem i zmianą systemu płac każdy pracownik dostał aneks do umowy. Ponadto informacje o premiach są dostępne w regulaminie wynagrodzeń. Jeśli będziesz miał(a) pytania czy wątpliwości, zapraszamy do kontaktu z przełożonym lub działem HR. W naszej firmie istnieje możliwość objęcia opieką medyczną Medicover. Więcej informacji na ten temat możesz uzyskać w kadrach lub dziale HR. Grupowe ubezpieczenie w PZU również mamy, jednakże jest to zupełnie inny benefit. Jeśli chodzi o stanowisko pracy – rzeczywiście, im bardziej elastyczny i wszechstronny pracownik, tym lepiej. Dotyczy to każdego działu i każdej pracy :) Może on wówczas np. zastąpić nieobecną koleżankę/kolegę, dzięki czemu proces produkcji się nie urywa i nie opóźnia. Doceniamy kompetencje pracownika i jeśli zna on więcej stanowisk, może liczyć na większą miesięczną podstawę wynagrodzenia – jest to bowiem jedno z kryteriów oceny pracowniczej, która wpływa na miesięczną podstawę wynagrodzenia. Przepisy BHP obowiązują zarówno pracownika, jak i pracodawcę. Regularnie prowadzimy audyty, kontrolujemy stan obiektów i spełniania wymagań BHP na stanowiskach oraz w pomieszczeniach. Reagujemy na każde zgłoszenie pracownika. Proces deratyzacji przeprowadzamy regularnie (2 razy do roku) w ramach profilaktyki, która jest konieczna – przede wszystkim ze względu na higienę, komfort i bezpieczeństwo pracy, ale także ze względu na dużą ilość tkanin, których nie możemy narazić na inwazję gryzoni ;) Nic nam nie wiadomo o tym, że gdzieś jest aktualnie problem z insektami czy gryzoniami – nie mamy takich zgłoszeń i sami takich sytuacji nie widzieliśmy. Jednakże jest to naturalne zjawisko, które oczywiście wyeliminujemy, jeśli dostaniemy zgłoszenie (można to zgłosić przełożonemu, działowi BHP lub Utrzymania Ruchu, a także działowi HR, którzy przekaże sprawę odpowiednim osobom). Jeśli możemy Ci jeszcze jakoś pomóc, rozwiać wątpliwości – serdecznie zapraszamy do kontaktu z działem HR (osobistego lub telefonicznego – nasze numery telefonów są dostępne na plakatach na każdym dziale). Pozdrawiamy serdecznie i życzymy wszystkiego dobrego, Zespół Schoenberger Polska
    Smutna prawda

15.11.2020 00:53

Nie polecam, płacą minimalna krajową bądź kilka groszy nad, kierownictwo które nigdy nie stało na maszynie wypowiada się jak powinno się pracować, przyszły nowy system płac jeszcze bardziej pozwala robić w(usunięte przez administratora) pracownika,
    Porażka x2

27.02.2021 21:20

Mozesz cos dopowiedzieć? Słyszałem ze u was były nieralne normy i jakieś strajki, jak to wyglądało na prawde?
    Porazka

01.03.2021 06:46

Tak właśnie jak pan słyszał, tylko niestety na obietnicach się skończyło
    Jakis

14.11.2020 00:51

Pracowalem tam jakis czas temu . Ktos sie podniecil ze ponad 2 mozna zarobic.Ludzie taki potencjal zakladu powinni placic 2tys ale euro.To jest niewolnictwo Byl tam taki kierownik pamietam wiesniak w kreconych wlosach do tego jakas mloda nowobogacka rzesza pierdostolkow na tzw gorze. Zastanowcie sie nad soba za ile i jak robicie. Tam jest rezim patologi i burakow w smierdzacych skarpetach.To taki ogolnie typowy zaklad rotacyjny dla fizoli, zeby napychac kielnie tym z niemiec i temu burakowi prezesowi. Widze ze jest tu jakis admin rekrutant cos lagodzi komentarze. Naczytales sie jakis pseudo kodeksow itd i rzniesz kozaka zamiast bronic pracownika. (usunięte przez administratora)
    Pitu

21.02.2021 20:10

Pani E miało być nadal ma manie wyższości nad pracownikami
    Niezadowolony pracownik

26.02.2021 15:45

Niestety nadal sie to dzieje , mimo ze jest to zgłaszane anonimowo Pani E wie kto „Uprzejmie doniósł” i złe traktuje dane osoby . Gdy była na chorobowym ( dobrze ze wyzdrowiała ) był spokój każdy robił swoje na SPOKOJNIE ,posiadł komfort spokoju , a gdy wróciła wszystko zmieniło się o 360stopni . Osoby (zwykli pracownicy ) którzy donoszą na swoich „kolegów” są traktowani inaczej w sensie lepiej ... raczej to nienormalne ... trzeba uważać co się mówi ..
    Apollo24

24.02.2021 18:44

Co tu dużo mówić pracownik jest niczym. Zwalniają doświadczonych ludzi żeby na jedno miejsce zatrudnić kilku żółtodziobów. Ważne żeby zgodzili się pracować za tak marne grosze. Szkoda ze nie próbują docenić ludzi którzy się starają i tyle wnoszą do firmy
    Piston

20.12.2020 04:54

(usunięte przez administratora) i (usunięte przez administratora) W miare normalna pensja powinna zaczynac sie od 4-5 klocków na łape plus dodatki. Zenada. Za 2-2,5 koła to moga mnie cmoknac w kukiel . Jeszcze chetnie rozchyle poślady.pozdro

02.11.2020 09:21

Czy w Schoenberger zawierane są umowy na zlecenie w okresie próbnym?

16.12.2020 18:51

Nie polecam tej firmy zarobki marne za soboty płacą niby setki a podciągają to do podstawy ja za dwie soboty wyszłam po 25 złotych to jakaś kpina i przesada.Trzymajcie się od tej firmy z daleka

16.12.2020 19:23

A atmosfera i pani E to brak słów od pierwszego dnia czułam od niej niechęć w stosunku do mnie chociaż nie znała a oceniła
    Pracownik spe

24.09.2020 08:43

Najlepsze jest to, że na umowie jest napisane że nasze stawki na produkcji to 13,50 brutto na godzinę, plis pełno niby dodatków z plus premia, z czego wychodzi najniższa krajowa.. Haha smiech
    Pracownik obecny

14.10.2020 09:15

Wynagrodzenie stanowiące podstawę obliczania dodatku z tytułu pracy w godzinach nadliczbowych, obejmuje wynagrodzenie pracownika wynikające z jego osobistego zaszeregowania określonego stawką godzinową lub miesięczną. Już wiesz dlaczego masz taka stawkę godzinową.

16.10.2020 09:46

Dzień dobry, w naszej firmie prowadzimy bardzo niewiele nadgodzin. Jest to związane zarówno ze zmianą organizacji pracy w ostatnich miesiącach i latach zmierzającej ku stałym godzinom pracy, jak i bezpieczeństwem w trakcie pandemii (odległości - dystans społeczny; dwie odrębne zmiany, które nie mają ze sobą kontaktu). Tak jak wspomnieliśmy w poprzednim komentarzu, zdajemy sobie sprawę z tego, że takie rozbicie nie jest jasne (zwłaszcza dla kandydatów i nowych pracowników) i od nowego roku planujemy wprowadzić zmiany w systemie wynagrodzeń. Pozdrawiamy :), Zespół Schoenberger Polska

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Schoenberger?

Kontakt - Schoenberger

Mazowiecka 70A 87-100 Toruń

REGON:34149144200000

Branża główna: Materiały i narzędzia budowlane

samiec

28.09.2020 21:50

Czy na moskitierach dalej czerwona feministka straszy?
    Były korsarz.

07.07.2020 21:09

Tomasz "Powyższe aspekty potwierdzają jak dla mnie negatywne opinie pracowników, gdybym szukał pracy, na pewno nie chciał bym do Państwa składać aplikacji. W mej firmie nieco mniej się zarabia, ale firma szanuje ludzi, też tych na robotniczych stanowiskach," Przecież tutaj kilkakrotnie poniżej było napisane że zarobki są poniżej minimum.To ile Ty człowieku zarabiasz ?? i czym się teraz zajmujesz że jesteś w stanie za to przetrwać ?. A może jesteś jedną z tych byłych leniwych zabłąkanych duszyczek ? którym wydaje się po podpisaniu umowy to już się tylko w ubikacji na telefonie siedzi??Twój pracodawca wie że dokonujesz wpisu o 8:48 ??. Na prawdę nie rozumiem po co HR odpisuje na wypociny tego całego hejtu. Nie wiem ile teraz firma zatrudnia pracowników ale jak pracowałem to było już około 150 osób i większość była zadowolona a ci którym się nie podobało to po prostu poszukali sobie pracy i odeszli . Przecież widać że te wpisy wykonują dwie,może trzy osoby i mają niezły ubaw. Złożyłbym zawiadomienie do prokuratury z prośbą o udostępnienie IP i podał ich do sądu. A jak jest rzeczywiście tak źle jak piszą to niech zgłoszą to do inspekcji pracy a nie obrażają bezpodstawnie ludzi zasłaniając się szacunkiem do drugiej osoby.
    RH

02.09.2020 09:18

Nie przyszło ci do głowy, że na świecie są inne prace niż pochylony fizol za dychę na godzinę dający czadu od 6 do 14, 14-22, 22-6? To teraz muszę zaburzyć twój fizolski świat, otórz za górami, za lasami, w baśniowej krainie, są ludzie pracujący np: od 10 do 18, a nawet od 12 do 20. Pracują na takich bajkowych stanowiskach jak doradca finansowy, handlowiec, architekt sieciowy, projektant studia kuchennego itp. więcej nie piszę bo to może zachwiać twoim wąskim światem na zasadzie szchonenberger-chałupa-stoisko alkoholowe w biedrze.

02.09.2020 11:41

Dzień dobry, w naszej firmie nie pracujemy na nocnych zmianach. Zawody, które wymieniłeś, są tak samo potrzebne jak te związane z pracą produkcyjną, fizyczną. Każda praca jest potrzebna, a my nie zgadzamy się na obrażanie naszych pracowników. Godziny pracy, które wskazałeś, dla jednych są bajką, dla innych udręką – każdy ma inne preferencje w tej kwestii, zależne od wielu czynników. Życzymy miłego dnia i pozdrawiamy, Zespół Schoenberger Polska

17.08.2020 11:04

18.08.2020 11:34

Dzień dobry, nie korzystamy z pomocy agencji pracy w celu rekrutacji pracowników produkcyjnych oraz biurowych. Umowa o pracę jest zawierana bezpośrednio z naszą firmą. Rozmowa rekrutacyjna jest ważna zarówno dla pracodawcy, jak i kandydata. Po jej zakończeniu obie strony podejmują decyzję, czy chcą podjąć współpracę. W trakcie procesu rekrutacji przekazujemy kandydatom wszelkie informacje, które są niezbędne do podjęcia decyzji. Przypominamy, że stawka godzinowa nie jest jedynym składnikiem podstawy wynagrodzenia w naszej firmie. Składniki wynagrodzenia rzetelnie przedstawiamy na rozmowie, a następnie przy szkoleniach i przy podpisywaniu umowy, upewniając się, że wszystko jest zrozumiałe. Podstawa nie może wynosić mniej, niż najniższa krajowa, zgodnie z Kodeksem Pracy. Widzimy jednak, że rozbicie podstawy na składniki nie jest do końca zrozumiałe dla kandydatów, w związku z tym od nowego roku wprowadzimy zmiany w polityce wynagrodzeń, które będą korzystne dla pracowników i bardziej klarowne dla kandydatów. Premia za normy wynosi u nas 2% dla pracowników, którzy pracują poniżej 3 miesięcy. Po tym czasie sukcesywnie wzrasta, wraz z okresem zatrudnienia. Dla pracowników, którzy wyrabiają normy ponad 100%, przewidziane są większe dodatki. Przykro nam, że nie zgłosiłeś swoich uwag w trakcie rozmowy. Na pewno bylibyśmy w stanie odpowiedzieć na wszystkie pytania i wątpliwości. Pozdrawiamy, Zespół Schoenberger Polska
    Km

30.08.2020 21:08

Zespół Schoenberger Polska Martwi mnie stan waszego umysłu.

16.07.2020 10:07

W jaki sposób rozwiązany jest problem nadgodzin w firmie Schoenberger? Są one dodatkowo płatne czy może jest możliwość odbioru godzin?

16.07.2020 12:10

Dzień dobry, nadgodziny są dodatkowo płatne (w tygodniu dodatkowo 50%, w soboty 100%). Jeżeli zaś zdarzy się praca w soboty (nasze regularne dni pracy to od poniedziałku do piątku) można za nią odebrać dzień wolny w tygodniu. Pozdrawiamy, Zespół Schoenberger Polska
    Tomasz

05.07.2020 08:48

07.07.2020 12:18

Dzień dobry, celem naszej odpowiedzi dla Xxxx było przedstawienie możliwych przyczyn zaistniałej sytuacji. Przykro nam, że odniosłeś wrażenie takie, jak opisujesz, ale w swojej odpowiedzi tak naprawdę przyznaliśmy autorowi rację, także nie było w tym miejsca na jak to określiłeś „pyskówkę”. Autor zapytał, jak nazwiemy sytuację, a my staraliśmy się znaleźć możliwe przyczyny jej zaistnienia. Nie znamy dokładnie sytuacji, ponieważ osoba, która napisała komentarz nie zgłosiła nam tego. Wiemy jednak, że kierownicy starają się informować pracowników o ewentualnym nieprzedłużeniu umowy z wyprzedzeniem, właśnie ze wspomnianych przez Ciebie powodów. Tym bardziej, że byli i są uczulani na temat tego, jak w odpowiedni sposób rozstawać się z pracownikiem. Ponadto dbamy o to, żeby pracownicy na bieżąco dostawali informacje zwrotne – zarówno pozytywne, jak i negatywne. W przypadku, gdy nowy pracownik nie radzi sobie na danym stanowisku, próbujemy go także przesunąć na inne, z nadzieją, że sytuacja ulegnie poprawie. Tak jak napisaliśmy – decyzje o rozstaniu z pracownikiem zawsze są trudne, a ich podjęcie poprzedzone jest gruntowną analizą i rozważeniem wszystkich za i przeciw. Absolutnie nie chcieliśmy okazywać ironii i pogardy wobec autora opinii. Jesteśmy życzliwie nastawieni, a słowa „życzymy wszystkiego dobrego” nie są niczym innym, niż dokładnie tym, co zostało napisane. Jeśli o „chochlika” chodzi – każdemu może zdarzyć się pomyłka. Pamiętajmy, że każdy z nas jest tylko człowiekiem i może popełnić błąd. Najważniejsza jest umiejętność przyznania się do niego i próba naprawy. Z uwagi na brak możliwości edytowania komentarzy na portalu GoWork, musimy je korygować w taki sposób :) Jak sam piszesz, nie jesteś pracownikiem naszej firmy. Mamy nadzieję, że gdyby było inaczej, wiedziałbyś, że jako dział robimy wszystko, aby być wsparciem dla pracowników (potencjalnych, obecnych i byłych). Szacunek jest dla nas nadrzędną wartością w relacjach z pracownikami SPE, którymi my również jesteśmy. Pozdrawiamy, Zespół Schoenberger Polska

07.07.2020 12:47

Dzień dobry, usuwanie opinii lub jej części jest możliwe tylko w przypadku naruszenia regulaminu dostępnego tutaj https://www.gowork.pl/regulamin. Może być to na przykład podanie danych osobowych pracownika lub wulgaryzmy (moderatorzy serwisu sami usuwają takie fragmenty). Pozdrawiamy, Zespół Schoenberger Polska
    Krystian

05.07.2020 09:09

Po kilku latach w jednej firmie chcę zmienić pracę, dowiadywałem się opinii na temat różnych firm w Toruniu, o Schoenberger Toruń nie ma zbyt wiele pozytywów "na mieście". Chciałem zweryfikować posłyszane informacją z tym portalem, i nic pozytywnego. Krążą informacje o pewnym kierowniku T. G., że pracował w banku i nagle został kierownikiem na produkcji??? Jeśli to prawda, to uzasadnia te wszystkie wpisy o braku kompetencji na stanowiskach kierowniczych w Schoenberger Toruń, no bo skąd taka osoba mogła mieć wiedzę i doświadczenie na temat linii produkcyjnych (nie urągam tej osobie, ale firmie czy raczej układom, które pozwoliły tej osobie zająć to stanowisko bez elementarnej wiedzy i doświadczenia w tej dziedzinie i dopiero uczyć się na żywym organizmie metodą prób i błędów).

07.07.2020 11:38

Dzień dobry, z tego, co napisałeś wynika, że nie jesteś pracownikiem naszej firmy. Niezmiernie nam przykro, że mimo tego wyrabiasz sobie o niej pogląd. Nasi nowi pracownicy niejednokrotnie wspominają na ankietach pracowniczych, że są pozytywnie zaskoczeni pracą u nas i atmosferą, ponieważ opinie w Internecie wskazują inaczej. Dzięki temu wiemy, że większości naszej załogi pracuje się u nas dobrze i nieustannie prosimy, żeby gdy tylko coś będzie nie tak – od razu zgłaszali to przełożonym czy działowi HR, żebyśmy mogli niezwłocznie eliminować wszelkie niedogodności. W naszej firmie nie ma miejsca na układy. Prowadzimy rekrutacje w sposób rzetelny, a doświadczenie potencjalnych pracowników jest dla nas elementem kluczowym przy podejmowaniu decyzji o zatrudnieniu. Nasi kierownicy mają odpowiednie kompetencje, niezbędne do zarządzania procesem produkcyjnym, a my nieustannie dbamy o ich rozwój poprzez organizację szkoleń. Pamiętaj też proszę, że każdy ma w życiu różne doświadczenia zawodowe, a każde z nich jest cenne i może wiele nauczyć. Najważniejsze są jednak kompetencje tu i teraz. Pozdrawiamy, Zespół Schoenberger Polska
    Alex

05.07.2020 11:39

Witam. W przeważającej ilości opinie negatywne. Pracowałem jakiś czas na dziale markiz i rzeczywiście kierownik z tego dzialu do pchania karuzeli się nadaje. Nie zna się na robocie, materiałach, czasie potrzebnym na wykonanie danego produktu. Tylko chdzi ponagla, podkręca atmosferę i straszy zwolnieniami. Tak było w przypadku pewnej soboty..."Kto nie przyjdzie w sobotę, to może w poniedziałek już się nie pokazywać". Brawo TY. Zwykle (usunięte przez administratora) siano wystające z butów. Mając tyle sygnałów od pracowników, zróbcie coś z tym, a nie wysyłacie ludzi do HR, do spowiedzi spowiedzi. Żegnam, Alex.

07.07.2020 11:36

Dzień dobry, zapewniamy, że jako firma nie godzimy się na zachowania takie, jak wspomniane przez Ciebie w powyższym komentarzu i nieustannie prosimy o zgłaszanie wszelkich uchybień działowi HR. Żałujemy, że nie zgłosiłeś swoich uwag, gdy jeszcze u nas pracowałeś. Mamy nadzieję, że mimo wszystko dobrze wspominasz pracę u nas :) Weryfikujemy wszystkie opinie znajdujące się na GoWorku, między innymi przez rozmowy z pracownikami. Zawsze reagujemy, jednakże (tak jak wiele razy wspominaliśmy) nie możemy traktować komentarzy tutaj jako wiążących, przede wszystkim dlatego, że są one anonimowe. Niestety, ale wiele z nich jest autorstwa osób spoza naszej firmy, co nie każdy wprost przyznaje, a my nie mamy możliwości sprawdzenia tego. Pozdrawiamy, Zespół Schoenberger Polska
    Xxxx

11.06.2020 09:57

Gdzie i do kogo w tej firmie można zgłosić skargę na kierownika zmiany ?

03.07.2020 14:36

W poprzedni komentarz wkradł się chochlik (ze znakami zapytania) ;) Życzymy wszystkiego dobrego :) Pozdrawiamy, Zespół Schoenberger Polska
    Tomasz

05.07.2020 08:46

Refleksja na temat zamieszczonych tu odpowiedzi działu HR: - ton wypowiedzi i wdawanie się w "pyskówkę" z autorem posta powyżej świadczy o nędznej kulturze firmy. Pokazuje, że negatywne opinie pracowników tu umieszczone o braku profesjonalizmu ze strony działu HR to prawda. - zdanie o tym, że kierownik zmiany być może potrzebował więcej czasu na rozważenie za i przeciw o przedłużeniu lub nie przedłużeniu umowy pracownikowi, gdy ten powyżej poinformował, że dowiedział się na 15 minut przed końcem swej zmiany jednak o braku przedłużenia z nim współpracy, nie świadczy już o braku kultury korporacyjnej, ale o zwykłym braku szacunku do ludzi, jak i braku umiejętności zarządzania ludźmi: w normalnej firmie taki kierownik powinien dostać reprymendę od działu HR by zachowywać się profesjonalnie i nie blokować pracownikowi możliwości znalezienia sobie pracy przez przerwy w zatrudnieniu. Każdy ma jakieś zobowiązania: rodzinę, kredyty, opłaty miesięczne. Nie traktujmy ludzi jak mięso robocze. Chyba, że... taka jest polityka firmy? - apogeum wpisu to zdanie: " Życzymy wszystkiego dobrego ???? ". Ironia i pogarda do autora postu, aż brak słów. Późniejsza odpowiedź o "chochliku"... Klawiatura się zacięła? Nie czytacie, co piszecie przed publikacją? Pamiętajcie jednak, że nic nie jest na zawsze, może i ci co pracują w Schoenberger w Toruniu w HRach będą po drugiej stronie rynku pracy. Nauczyliby się szacunku do ludzi. Powyższe aspekty potwierdzają jak dla mnie negatywne opinie pracowników, gdybym szukał pracy, na pewno nie chciał bym do Państwa składać aplikacji. W mej firmie nieco mniej się zarabia, ale firma szanuje ludzi, też tych na robotniczych stanowiskach, tak że drodzy pracownicy: szukajcie dobrego pracodawcy, który będzie stawiał na długoterminową współpracę i zasady fair play. Autorowi postu życzę powodzenia i zapewniam, że są w Toruniu firmy dobrze traktujące pracowników.
    ......

12.06.2020 07:24

Pan p z markiz nawet dorzuca stówki w gratisie do wypłat pracowników od siebie hahaha ???? śmieszny jest jak te jego śmieszne teksty myśli że ma dzieci przed sobą opowiadając takie bajki pracownikom . Będziemy pisać petycje o zmianę kierownika działu
    (***)

02.07.2020 10:03

Czytam zgrabne wpisy HR i niestety uważam że nadal w firmie są dwie firmy a w tej, która daje wszystkim chleb dzieje się źle a niestety firma nadzoru ma w (usunięte przez administratora) tą pierwszą a na dodatek często wie kto i po co udaje się do HR, przykre

02.07.2020 14:33

Dzień dobry, robimy wszystko, aby cała firma była jednością i każdemu pracownikowi dobrze się u nas pracowało. Jeżeli czujesz że jest inaczej – skontaktuj się proszę z działem HR. Jeśli masz sugestie związane z tym, jakie jeszcze działania możemy podjąć, aby w naszej firmie pracowało się lepiej – również prosimy o kontakt. Możesz przyjść do nas w dowolnym momencie. Przypominamy o godzinach otwartych HR (13:30-14:30 od poniedziałku do piątku), które wychodzą naprzeciw oczekiwaniom pracowników i zwiększają dyskrecję dzięki możliwości porozmawiania z nami w ustronnym miejscu przed lub po pracy. Ponadto przypominamy, że nasz dział jest etycznie zobowiązany do zachowania anonimowości zgłaszających. Życzymy wszystkiego dobrego i pozdrawiamy, Zespół Schoenberger Polska
    Stary pracownik

11.06.2020 10:11

Pan kierownik na markizach dość że nie szanuje ludzi nie zna się na pracy wprowadza jeden wielki zamęt to w dodatku nie wie co jak czasowo się robi jednego nie skończysz każde już zaczynać druga rzecz a żeby było tego mało łamie zasady epidemiologiczne ludzie wychodzą o takich godzinach jak jemu pasuje a nie jak jest ustalone w firmie i straszy ciągle zwolnieniami .

17.06.2020 11:55

Dzień dobry, zapewniamy, że nie godzimy się na zachowanie takie jak opisane w Twoim komentarzu. Dobre samopoczucie, zadowolenie z pracy i bezpieczeństwo naszych pracowników są dla nas sprawami priorytetowymi. Jeżeli czujesz, że Twój przełożony nie dba o te aspekty, porozmawiaj proszę z działem HR osobiście. Na pewno pomożemy. Życzymy wszystkiego dobrego, Zespół Schoenberger Polska

17.06.2020 11:56

Dzień dobry, chcemy podkreślić, że gorsza organizacja pracy wynika z problemów z dostawami materiałów z Włoch i Hiszpanii, które są spowodowane pandemią. Robimy wszystko, aby sytuacja nie odbijała się na jakości naszej pracy, a pracownicy odczuwali ją jak najmniej. Prosimy o wyrozumiałość i cierpliwość. Zarówno SPE, jak i nasi zagraniczni dostawcy, robimy wszystko, aby przywrócić łańcuch dostaw do prawidłowego rytmu. Zadowolenie naszych pracowników jest dla nas niezwykle ważne. Z tego, co widzimy, jesteś nowozatrudnionym pracownikiem naszej firmy. Porozmawiaj z nami proszę podczas ankiet, które prowadzimy z nowymi pracownikami po pierwszych tygodniach pracy i zgłoś swoje uwagi. Zrobimy wszystko, aby pomóc. Życzymy wszystkiego dobrego i pozdrawiamy, Zespół Schoenberger Polska
    Xxxx

11.06.2020 10:06

Chodzi dokładnie o dział markiz kierownik nie ma szacunku do pracowników i jak tak dalej będzie to jednego dnia wszyscy położą wypowiedzenia właśnie przez niego . W tej firmie ludzie chcą pracować ale właśnie kierownicy ja niszczą i właśnie przez nich ludzie odchodzą

17.06.2020 11:52

Dzień dobry, jeśli czujesz, że atmosfera na Twojej zmianie nie jest odpowiednia, przyjdź proszę i porozmawiaj z Działem HR osobiście. Tak jak podkreślamy tutaj wielokrotnie, jesteśmy otwarci na dialog. Życzymy wszystkiego dobrego. Pozdrawiamy, Zespół Schoenberger Polska

17.06.2020 11:52

Dzień dobry, niezmiernie przykro nam czytać takie opinie. Cenimy sobie naszych pracowników i ich zdanie. Prosimy, żeby wszelkie negatywne odczucia związane z pracą w naszej firmie zgłaszać do działu HR, a na pewno pomożemy. Zapewniamy, że czytamy wszystkie wpisy i reagujemy na każdy z nich. Zależy nam na dobrej atmosferze w firmie i zadowoleniu naszych pracowników. Z naszej strony zawsze będzie otwartość na dialog, jednakże nie możemy traktować anonimowych opinii jako wiążących – co nie zmienia faktu, że każdą z nich weryfikujemy. Życzymy wszystkiego dobrego. Pozdrawiamy, Zespół Schoenberger Polska

15.06.2020 18:23

17.06.2020 11:49

Dzień dobry, nie zajmujemy się życiem prywatnym naszych pracowników, a takie insynuacje uważamy za niestosowne. Życzymy wszystkiego dobrego. Pozdrawiamy, Zespół Schoenberger Polska

17.06.2020 11:50

Dzień dobry, dziękujemy za pozytywną opinię i cieszymy się, że doceniasz zaangażowanie pracowników SPE :) Życzymy wszystkiego dobrego. Zespół Schoenberger Polska
    koziołek matołek

01.06.2020 07:49

Znowu na pracuj pl robią polowanie na jeleni :-)

08.06.2020 13:55

Dzień dobry, obecnie na pracuj.pl mamy aktywne oferty na stanowiska Inżyniera Procesu oraz Młodszego Specjalisty ds. zaopatrzenia. Jeleni nie szukamy – dajmy im spokojnie żyć w lesie ???? Życzymy wszystkiego dobrego i pozdrawiamy, Zespół Schoenberger Polska
    On

03.06.2020 13:22

Czy są tutaj osoby z działu zaopatrzenia? Jak się tam pracuje? Polecacie aplikować?
    nnn

13.05.2020 11:42

Czy firma aktualnie rekrutuje na stanowiska produkcyjne ? Gdzie można złożyć aplikacje ?

13.05.2020 22:26

Dobrze się zastanów czy chcesz testować tą firmę bo szczerze nie polecam

14.05.2020 11:44

Dzień dobry, tak - rekrutujemy na stanowiska produkcyjne. Zachęcamy do śledzenia naszych ofert na pracuj.pl, w zakładce "kariera" na spe.torun.pl oraz na na naszym Facebooku. Aplikować można również przez ten formularz: https://system.erecruiter.pl/FormTemplates/RecruitmentForm.aspx?WebID=1cc34b7144044f089f655baac607f25e Dziękujemy serdecznie i życzymy wszystkiego dobrego :) Pozdrawiamy, Zespół Schoenberger Polska
    Anonimowy62

03.04.2020 11:47

Stanowczo odradzam pracę w tej śmiesznej firmie. Aktualnie najniższa krajowa to 17 brutto gdzie tam zarobisz jedynie 13.5 brutto + jakies premie wyrównawcze byleby wyrównać do najniższej krajowej jednym słowem "ściema" ruchają pracowników na kase jak tylko się da nie liczy sie dobro pracownika tylko to żeby z niego jak najwięcej wycisnąć.

04.05.2020 09:46

Dzień dobry, nie możemy operować kwotami netto, ponieważ te różnią się w zależności od różnych czynników. Kwota netto jest wyższa na przykład w przypadku osób do 26 roku życia. Pracodawca jest również zobowiązany do operowania kwotami brutto prawnie – szerzej można przeczytać o tym tutaj https://kadry.infor.pl/kadry/wynagrodzenia/dokumentacja_placowa/735774,Okreslenie-wynagrodzenia-w-umowie-o-prace-brutto-czy-netto.html. Jednakże zawsze na rozmowach rekrutacyjnych przedstawiamy orientacyjną kwotę netto, gdy kandydat o to zapyta. Zachęcamy również do korzystania z kalkulatorów brutto-netto, na przykład tutaj https://zarobki.pracuj.pl/kalkulator-wynagrodzen. W tym miejscu można dokładnie sprawdzić, jakie koszty ponosi pracownik oraz pracodawca przy danym wynagrodzeniu brutto i jak ostatecznie kształtuje się jego kwota netto. Pozdrawiamy, Zespół Schoenberger Polska

05.05.2020 17:52

Co tu gadać prezes na koniec roku opowiada jakimi zyskami kończy się rok i co to ma za znaczenie jak któryś rok z kolei jest najniższa krajowa. Kabze nabijają a pracownicy tania siła robocza. Nic dziwnego że taka rotacja ludzi. (usunięte przez administratora)
    Nowa

06.04.2020 16:59

Każdy wie jaka jest sytuacja na świecie i boi się o swoje zdrowie, a w tej firmie pozwala się pracować osobom chorym, nikt nie mierzy temperatury. Kierownictwo udaje że nie widzi, bo się zaczął sezon.W innych zakładach produkcyjnych każdy pracownik zanim rozpocznie prace ma mierzoną temperaturę.Jeśli chodzi o zarobki, to prawda że nieraz nie dostaje się nawet najniższej krajowej. Jak nie wypracujesz normy to masz 13,50 brutto+ 80 brutto frekwencyjnego i tyele samo za opinie pracowniczą.

08.04.2020 09:16

Dzień dobry, prosimy pracowników, którzy mają niepokojące objawy kliniczne o nieprzychodzenie do pracy. Bezpieczeństwo i zdrowie naszych pracowników jest dla nas priorytetem, zwłaszcza w obecnej sytuacji. Jako firma wprowadziliśmy wiele środków bezpieczeństwa, które są zalecane przez państwo, takich jak przytoczone przez GOV tutaj https://www.gov.pl/web/koronawirus/zalecenia-dla-zakladow-pracy-w-zwiazku-z-rozprzestrzenianiem-sie-koronawirusa . Dbamy o jak najlepsze poinformowanie naszych pracowników o tych środkach, odpowiednią odległość między pracownikami, dezynfekcję pomieszczeń. Podzieliliśmy załogę na dwie zmiany, oddzieliliśmy działy od siebie. Promujemy regularne mycie rąk i udostępniamy środki dezynfekujące, zapewniamy dostęp do darmowych maseczek ochronnych. GOV ma taki stosunek do pomiaru temperatury: „Jeśli chodzi o pomiar temperatury przez pracodawcę, należy skontaktować się z PIP. W przypadku określonych rodzajów pracy mogą istnieć dodatkowe zalecenia branżowe, np. dla personelu medycznego. Przede wszystkim należy zachować zdrowy rozsądek i podstawowe zasady higieny.”. PIP, czyli Państwowa Inspekcja Pracy, zwraca uwagę na problematykę mierzenia temperatury a RODO. Temperatura pracownika jest bowiem daną dotyczącą zdrowia, a więc wrażliwą. Jeśli pracownik w trakcie pracy poczuje się gorzej, mamy wydzielony punkt pierwszej pomocy, w którym może być zmierzona temperatura. Żaden pracownik, który jest zatrudniony w naszej firmie, nie otrzymuje wypłaty niższej, niż wynosi najniższa krajowa. Jako pracodawca jesteśmy zobowiązani do przestrzegania prawa, które zakłada od początku tego roku wynagrodzenie minimalne na poziomie 2600 złotych brutto. Dodatek frekwencyjny oraz za normy, o którym napisałaś, są dodatkowymi składnikami wynagrodzenia, które wychodzą poza podstawowe wynagrodzenie. Przypominamy, że składniki wynagrodzenia są rzetelnie przedstawione podczas rozmowy rekrutacyjnej, szkolenia wstępnego oraz są widoczne na samej umowie o pracę. Jeżeli jednak masz jakieś wątpliwości – prosimy o kontakt z kierownikiem, działem kadr lub HR. Życzymy wszystkiego dobrego :) Pozdrawiamy, Zespół Schoenberger Polska
    Marek26

27.03.2020 13:36

Chciał bym się dowiedzieć na jaką umowę są zatrudniani pracownicy produkcji ? Ile trwa umowa próbną i kolejna.

30.03.2020 11:22

Dzień dobry, zatrudniamy na umowę o pracę. Okres próbny trwa miesiąc. Jeżeli wszystko będzie w porządku, czyli pracownik będzie zadowolony z nas, a my z niego, przedłużamy umowę na 9 lub 12 miesięcy. Kolejna zawierana jest na ok. 2 lata, a trzecia na czas nieokreślony. Czas nieokreślony (zgodnie z Kodeksem Pracy) obowiązuje od podpisania trzeciej umowy lub przepracowania 33 miesięcy, nie wliczając w te wymogi okresu próbnego. Życzymy wszystkiego dobrego :) Pozdrawiamy, Zespół Schoenberger Polska
    Ruszyła maszyna nikt jej......

26.03.2020 15:25

Bardzo miło z Waszej strony, że zaczeliście odpisywać. Lawina krytyki raczej nie ucichnie, bo za dużo zostało popsute przez każdy wie jakie osoby.

27.03.2020 11:35

Dzień dobry, dziękujemy za przychylny komentarz :) Zdajemy sobie sprawę z tego, że opinie negatywne dalej będą się pojawiały, nie tylko u nas, ale również na profilach innych firm. Niestety osoby mające pozytywną opinię rzadziej udzielają się w komentarzach, na każdym portalach i w każdej branży. Celem naszej konwersacji z Państwem na GoWorku jest przede wszystkim rozwianie wątpliwości, odpowiedzenie na pytania i pokazanie, że opinie nas interesują – wcześniej też tak było, zawsze je uważnie czytaliśmy i weryfikowaliśmy, ale nie było tego widać na samym portalu. Życzymy wszystkiego dobrego :) Pozdrawiamy, Zespół Schoenberger Polska
    German

29.01.2019 20:59

Może ktos podzielic sie opinia na temat stanowiska "Doradca klienta z językiem niemieckim" w tej firmie? Na czym dokladnie polega praca, w jakich godzinach, jakie mniej wiecej jest wynagrodzenie i atmosfera wsrod ludzi ?

26.03.2020 10:22

Dzień dobry, doradca klienta z językiem niemieckim w naszej firmie zajmuje się obsługą klienta, właśnie w tym języku ;) Jest to obsługa zarówno telefoniczna, jak i mailowa. Osoba zatrudniona na tym stanowisku odpowiada za informowanie klientów o stanie zamówienia i wysyłki, a także wprowadzanie zmian w stanach tychże. Ponadto udziela informacji o produktach, dbając o jak najwyższą jakość świadczonych usług. Zatrudniamy na umowę o pracę, godziny pracy to 8-16 i 10-18 (jednego tygodnia 1. zmiana, drugiego – 2. zmiana). Informacji o wynagrodzeniu udzielamy podczas rozmowy kwalifikacyjnej. Atmosfera w całej naszej firmie jest przyjazna, o czym na pewno przekonuje się każdy nasz nowy pracownik :) Życzymy wszystkiego dobrego. Pozdrawiamy, Zespół Schoenberger Polska

Zostaw merytoryczną opinię o Schoenberger