Schoenberger

• Grębocin

3. Opinie o pracodawcach Toruń
  5. Opinie o Schoenberger

Opinie o Schoenberger Toruń

Nie przegap nowości o Schoenberger!

Marcinoo

11.01.2019 12:33

Nie polecam pracy w tym miejscu. Totalny wyzysk i chaos. Dwóch brygadzistów na plus trzeci bodajże Damian zachowuje się momentami jak (usunięte przez administratora) Pieniądze są śmieszne i żałosne. Pracowałem tam 1,5 roku. Skandal
    xxx

30.01.2019 10:19

Dorota przecież napisał ze tam pracował 1,5 roku,PRACOWAŁ!!!czyli już nie pracuje,czytaj ze zrozumieniem,pozdrawiam.

26.03.2020 10:21

Dzień dobry, przypominamy, że wszelkie uwagi i niedogodności można zgłaszać do przełożonych, a przy braku możliwości rozwiązania problemów w cztery oczy, prosimy o kontakt z Działem HR. Dbamy o to, aby nasi pracownicy czuli się w pracy dobrze, dlatego zapewniamy, że nie zbagatelizujemy żadnego problemu. Życzymy wszystkiego dobrego. Pozdrawiamy, Zespół Schoenberger Polska
    Luizs

27.01.2019 20:18

Firma niby się rozwija, ale brak szacunku do dobrych pracowników. Im więcej z siebie dajesz, ale nie donosisz na innych tym więcej tracisz. Mistrz i brygadziści nie mają pojęcia o produkcji, wrecz pracownicy muszą im pomagać w realizacji zamówień. Nie polecam tej firmy chociaż jej Prezes jest rozsądnym człowiekiem.

26.03.2020 10:18

Dzień dobry, nie zgadzamy się z opinią, że im więcej z siebie dajesz, tym więcej na tym tracisz – im więcej z siebie dajesz, tym wyższa jest Twoja premia, a także samozadowolenie i efekty pracy :) Jeżeli jednak pracownicy odczuwają brak szacunku ze strony przełożonych i niemożliwym jest rozwiązanie konfliktu w cztery oczy, proszeni są o zgłaszanie tego odpowiednim organom (kierownicy, dział HR). Chcemy, aby pracownicy czuli się u nas dobrze, dlatego robimy wszystko, aby zapobiegać nieprawidłowościom. Mistrzowie i brygadziści zajmują się całą produkcją na danym dziale, a także pracą okołoprodukcyjną, zarządzaniem pracownikami. Możliwym jest więc sytuacja, w której pracownik danej maszyny zna jej możliwości na 100%, a brygadzista na 80%. To pracownik bowiem pracuje przy niej przez cały okres pracy, a brygadziści i mistrzowie są wielozadaniowi. W związku z tym cenimy sobie doświadczonych pracowników, którzy niejednokrotnie zaskoczyli nas swoją wiedzą :) Życzymy wszystkiego dobrego. Pozdrawiamy, Zespół Schoenberger Polska
    były

01.02.2019 01:18

Pracowałem tam przez kilka miesięcy. Na początku myślałem, że jest nawet nieźle, ale później zaczęły się praktycznie cotygodniowe spotkanka, a z żadnego nie wynikało nic dobrego. Firma chciałaby jednocześnie szybko, tanio i dokładnie, ale tak nie da rady, coś jest kosztem czegoś, więc zawsze będzie źle. Organizacja pracy fatalna, albo zlecenia się piętrzą i wręcz żądają od pracowników robienia nadgodzin, albo nie ma co robić. Bywało też tak, że ludzie przychodzili w sobotę, ale zleceń mieli tylko na kilka godzin, albo w poniedziałek trzeba było przez pół dnia wręcz konkurować z innymi pracownikami, aby mieć coś do roboty. Rotacja ogromna, praktycznie codziennie ktoś przychodził na wycieczkę po zakładzie. Gdy odchodziłem to nie było już żadnej osoby która przyszła razem ze mną, kilku doświadczonych pracowników jak i wielu z tych co zaczęli po mnie. Kierownictwo chodzi po zakładzie, patrzy, duma, ale wydumać nic nie mogą. Przez cały czas pracy nie dostałem ubrania roboczego, ani karty do drzwi. Nawet szafka jest tutaj przywilejem. Nowi pracownicy zostawiali swoje rzeczy na stołówce bez żadnego nadzoru, chociaż było tam przynajmniej kilka pustych skrytek. Plusy są takie, że wezmą absolutnie każdego no i kasa nie była zła. Ale też nie na tyle dobra, aby to ciągnąć w takich warunkach.

26.03.2020 10:17

Dzień dobry, niestety nie jesteśmy w stanie przewidzieć, ile zamówień do nas „wpadnie”. Produkujemy bowiem dla klienta indywidualnego, który zamawia nasze produkty poprzez sklep internetowy, na wymiar. W związku z tym zorganizowanie pracy bywa trudne. Każdy konsument oczekuje jak najszybciej realizacji zamówień, stąd w sezonie mogą pojawiać się nadgodziny. Czasami zaś zamówień jest mniej, a praca staje się o wiele spokojniejsza. Zależy to od wielu czynników niezależnych od nas, których nie jesteśmy w stanie całkowicie przewidzieć (takich jak pogoda). W związku z tym niemożliwa jest pełna prognoza natężenia pracy, ale staramy się robić wszystko, aby zorganizować ją jak najlepiej. Przypominam, że wszelkie uwagi i pomysły można zgłaszać do brygadzistów, kierowników, pracowników poszczególnych działów, a także anonimowo dzielić się nimi przy pomocy Skrzynki Pomysłów. Między innymi po to organizowane są również wspomniane przez Ciebie spotkania :) W kwestii kluczy do szafki śniadaniowej – zawsze pytamy o to, czy nowi pracownicy dostali tę i kilka innych rzeczy podczas ankiet, które prowadzimy po dwóch tygodniach i miesiącu pracy. Jeżeli nie, natychmiast informujemy o tym przełożonych pracownika. Zdarza się jednak, że pracownik nie chce używać szafki, tak więc kluczyka nie potrzebuje. Proszę pamiętać, że jesteśmy tylko ludźmi, a wszelkie braki i uchybienia można zgłosić do przełożonego lub Działu HR. Zapewniamy również, że nie bierzemy do pracy „absolutnie każdego”. Prowadzimy rozmowy rekrutacyjne i selekcję pracowników w sposób rzetelny. Dziękujemy za opinię. Pozdrawiamy, Zespół Schoenberger Polska
    Pracownica

14.02.2019 07:39

Jak ktoś pracuje sumiennie to jest w stanie zarobić.

14.02.2019 11:27

20 dni sumiennie wszystko na 100% jednego dnia powinien się noga i po premii xd

26.03.2020 10:14

Szanowni Państwo, to prawda, sumienni pracownicy są lepiej wynagradzani, ponieważ otrzymują dodatek frekwencyjny i premię za normy. Dziękujemy za tę opinię. Zasady przyznawania premii w naszej firmie są jasne, wielokrotnie przypominane i ujęte w regulaminie premiowania. Jeżeli pracownik cały miesiąc wyrabia normy na 100%, a jednego dnia niżej – premia będzie niższa, ale będzie przyznana. Przypominamy, że premie za normy przyznawane są od wyrobienia 80% tej normy w dobry jakościowo sposób. Życzymy wszystkiego dobrego. Pozdrawiamy, Zespół Schoenberger Polska
    marko

20.02.2019 15:20

Cięszę sie tak tracicie na opini dobrej firmy,czytając wasze komentarze mam nadzieje że pan dyrektor i reszta przejrzy na oczy.po dwóch latach pracy w firmie i wyrabianie normy ponad stan i zero spóznień,zostałem zwolniony tylko za to że nie mogłem pracować nadgodzin.Pan Dyrektor powiedział,że zwalnia mnie dla tego żeby inni się bali.
    Patryk

01.03.2019 11:52

Żałośni są i tyle, cała banda!

26.03.2020 10:14

Szanowni Państwo, nadgodziny według Kodeksu Pracy są dobrowolne, tak więc niemożność pracowania w tychże nie może być przyczyną do rozwiązania umowy z pracownikiem. Jeżeli ktoś w taki sposób zrozumie powody swojego zwolnienia, proszony jest o osobisty kontakt z Działem HR. Zapewniamy, że nie godzimy się na taki odbiór naszej firmy, a w przyszłości w przypadku tego typu opinii będziemy prosili o osobistą konfrontację. Życzymy wszystkiego dobrego. Pozdrawiamy, Zespół Schoenberger Polska
    JeszczeNieOstatni

01.03.2019 15:56

Niestety, firma powoli schodzi ku upadkowi, mimo iz dyrekcja usilnie sie stara wmowic ze idzie do przodu. Starzy kierownicy z diswiadczeniem sa zwalniani, na ich miejsce przychodza niwdoswiadczeni "promowani" kogos z gory. Ktorzy nie maja pojecia jak kierowac dzialem i zamiast sluchac tych ktorzy sie znaja. Wywalaja ich z pracy z byle powodow. Gdzie normalnie sa ostrzezenia czy rozmowy, tu ida zwolnienia. Ludzie zaczynaja opuszczac dzialy. Nowym pracownikom daja wyzsze stawki godzinowe, wieksze niz ma staly pracownik. Przez co starzy pracownicy uczac nowych nie wyrabiaja normy i sa zwalbiani lub sami odchodza. Jak pisali w innych komentarzach, prawda jest ze karty do pracy trzeba czekac miesiacami, o strojach jesli nie jestes przez firme po 3 miesiacach nawet nie liczcie. A na szafke na ubrania to mozna walczyc z innymi. Jednym slowem masakra. Tyle czasu tam pracowalem, a i mnie zwolnili dajac powod tak blachy ze az smieszny. Ale niestety to nie farsa a realia firmy, atmosfera byla znakomita, lecz teraz kazdy patrzy czy przed koncem pracy nie zostanie zawolany na dywanik po zwolnienie. Jesli na krotko ktos chce popracowac to ok. Ale nie liczcie na rarytasy. To jest wyzysk oprawiony lukrem. Zaluje ze dyrekcja za nic ma dobrym stalych i doswiadczonych oracownikow/brygadzistow/kierownikow. A woli zamiast ich niedoswiadczonych i mlodych ludzi ktorzy niszcza ta firme.
    JeszczeNieOstatni

03.03.2019 18:39

Janusz, myślę że prezes doskonale wie co się dzieje w jego firmie, bardziej mogę myśleć że chcą wykończyć firmę od środka. Albo pozmieniać ją pod własne plany, a nie pod niemiecką filię. Co gorsze, dyrektor na pewno o tym wie, bo ktoś te zwolnienia podpisuje. A z pewnych źródeł wiem że (usunięte przez administratora) dowiedziała się o zwolnieniach pracowników i za nic ma takie błache powody. Widocznie ma ku temu powody, co dziwne zmienia strony i zdanie szybciej niż rajstopy.

26.03.2020 10:13

Szanowni Państwo, firma nie chyli się ku upadkowi, cały czas prężnie działa. W naszej firmie pracuje wielu doświadczonych pracowników, a kierownicy mają wieloletnie doświadczenie w zarządzaniu produkcją. Niektórzy pracują w niej niemal od początku otworzenia polskiego oddziału. Zapewniamy, że jako firma nie zwalniamy pracowników bezpodstawnie, a nasze decyzje w tej materii są zawsze konsultowane i przemyślane. Pracownicy na bieżąco dostają informację zwrotną na temat swojej pracy. Nowi pracownicy nie dostają wyższych stawek, niż doświadczeni pracownicy. Wręcz przeciwnie – premie za wypracowane normy rosną wraz z przepracowanym czasem. Prowadzimy również ankiety z nowymi pracownikami – po pierwszych dwóch tygodniach i po miesiącu pracy. Jeżeli zdarzy się, że pracownik nie zostanie wyposażony w niezbędne do pracy informacje i narzędzia, taka informacja natychmiast przekazywana jest brygadzistom i kierownikom, z prośbą o wyeliminowanie niezgodności. Zawsze prosimy o zgłaszanie wszelkich uchybień. Jesteśmy tylko ludźmi – każdy ma prawo do pomyłki. Dziękujemy za opinię i życzymy powodzenia na dalszej drodze zawodowej :) Pozdrawiamy, Zespół Schoenberger Polska
    Ciastko

03.03.2019 21:25

To nie jest miejsce gdzie można zrobić karierę życia. Nie ma co liczyć na rozwój. Mimo iż z zwykłego pracownika stałem się "brygadzistą" na tym po przystało. Zapowiadało się dobrze, mimo że pracowało się na wadliwych materiałach. Wad tak częstych że wartych reklamacji, a nic się z tym nie robiło, tym czasem pracownik musiał utułać z tego normę powtarzając zlecenie aż trafi na skrawek zdatnego materiału. Gdy zostało mi zaproponowane stanowisko brygadzisty zadałem pytanie kierownikowi: "czy nie powinienem znać każdego stanowiska jak własną kieszeń?" dostałem odpowiedź: "ty będziesz dyrygował ludźmi i wyznaczał kto ma nauczać na stanowisku". Z takim przeświadczeniem żyłem. Zapytałem dyrektora czy odbędzie się jakieś szkolenie, abym wiedział jakie są moje obowiązki, jakie prawa, jak obsługiwać program na którym działa cała firma. To co usłyszałem nie można uznać za odpowiedź na zadane pytanie. To były początki nowego działu i były trudne, wszyscy się wdrażali. Jakie było moje zaskoczenie gdy usłyszałem od dyrekcji że cały layout i to jakie mamy mieć maszyny do pracy powinniśmy sami ogarnąć. Pojawia się pytanie, czy to pracodawca ogarnia prace czy pracownicy ogarniają firmę zamiast dyrekcji? Na odpowiedź długo nie trzeba było czekać. Mimo usilnych próśb ze strony kierownika ciężko było załatwić potrzebne sprzęty do wykonania pracy. O same długopisy ile trzeba papierologi a i tak nie ma pewności czy się je dostanie. Bez serwisu na miejscu, bez maszyn zastępczych nie trzeba było długo czekać na katastrofę. Sezon skończony przed czasem bo zlecenia zostały przekazane innemu wykonawcy. Ludzie zamiast wykonywać swoją pracę byli wysyłani na zwaną przeze mnie "drogę krzyżową". Praca polegała na testowaniu przez bite 8 h żaluzji ciągając je za sznurki z koralikami powodującymi aż pęcherze. Przez to straciliśmy połowę składu. Do kolejnego sezonu improwizacja. Wielka zapowiedź rozwoju, szkolenia we Włoszech. A cóż to były za mroźne szkolenia w słonecznych Włoszech. Podczas nauki dobrze jeśli było 5 stopni. Nauka z włoskiego na angielski, a z angielskiego na polski, a tym czasem obok pracuje Polak który mógłby przetłumaczyć terminy bezpośrednio. Oczywiście dietę firma wp... mimo nie zapewnionych pełnych posiłków. Skoro jest zaplanowany wielki rozwój to jakże doskonałym pomysłem było zwolnić kierownika z największym doświadczeniem w danej produkcji. Nowy kierownik wyraźnie(usunięte przez administratora) bo nie można było powiedzieć że wiedział co kiedy i jak rozporządzić. (usunięte przez administratora) I nie powiem też byłem wielce zaskoczony bo niby miałem być awansowany na mistrza produkcji, a zostałem zwolniony. Powód też tak bez sensu że młody kierownik jeszcze (usunięte przez administratora) Nie potrafił mi odpowiedzieć na pytanie "skoro były jakieś uprzedzenia do mojej pracy to dlaczego nie było rozmowy na ten temat?" Cóż mogłem się spodziewać po osobie która mnie nawet nie znała. Jeśli chodzi o strój to faktycznie jest z nim problem. Przez cały okres spędzony w agencji na pewno nie dostanie się stroju. Na budowie inspektor bhp po prostu nie wpuścił by do pracy. Gdy w końcu zasłużyłem na ten zaszczyt nie cieszyłem się nim długo, ponieważ strój był najgorszej jakości i cóż, przy intensywnej pracy po prostu się zużył. Kolega odpowiedzialny za bhp powiedział mi że nowy strój dostane przy przedłużeniu umowy, bądź gdy ten wytarty, podarty, z dziurami strój będzie zagrażał pochwyceniu przez maszyny. Z szafkami to też prawda. W ogóle nie myśli się o ludziach tylko o zyskach, więc przewidując zatrudnienie kolejnych pracowników po co w ogóle organizować szafki...? Już nie mówiąc o szafkach na ważne dokumenty czy materiały łatwo palne. Podsumowując, dobrze że nie zdążyłem postarać się o kredyt na mieszkanie...

26.03.2020 10:10

Dzień dobry, dziękujemy za tę opinię. Cenimy sobie wszystkie opinie o naszej firmie, również te negatywne. Przepraszamy, że nie udało nam się odpowiedzieć na Twój komentarz wcześniej. Prosimy wszystkich pracowników, aby w przypadku nieporozumień, nieprawidłowości, których nie można rozwiązać ze współpracownikami/przełożonymi w cztery oczy, zgłaszać je do działu HR. Zawsze przyjrzymy się sytuacji i pomożemy. Z tego, co opisałeś, mogłeś liczyć na rozwój. Stanowisko brygadzisty niewątpliwie nim jest. Na sukces firmy pracuje zarówno zarząd, jak i pozostali pracownicy. Rady naszych doświadczonych pracowników są niezwykle cenne – w końcu to te osoby pracują na co dzień na danych stanowiskach pracy. Wielokrotnie zdziwiliśmy się, jak świetne rozwiązania firma może wprowadzić, słuchając rad i pomysłów na ulepszenie pracy ze strony pracowników. Życzymy Ci powodzenia na dalszej drodze zawodowej, wszystkiego dobrego ???? Pozdrawiamy, Zespół Schoenberger Polska

26.03.2020 10:10

Dzień dobry, przepraszamy, że wcześniej nie udało nam się z Tobą skontaktować i odpowiedzieć na pytania dotyczące rekrutacji. Obecnie nie prowadzimy żadnych naborów. Jeśli będziesz zainteresowany współpracą z naszą firmą, zapraszamy do śledzenia naszych ofert na portalach pracuj.pl. Można również zadzwonić bezpośrednio do naszego działu HR (+48 566 399 339). Życzymy wszystkiego dobrego. Pozdrawiamy, Zespół Schoenberger Polska
    Jaca

19.07.2019 15:56

Startuje do was na brygadzstę warto czy odpuścić. Znam się na tym co robicie i mogę być pomocny.

25.03.2020 10:31

Dzień dobry, przepraszamy, że wcześniej nie udało nam się z Tobą skontaktować i odpowiedzieć na pytania dotyczące rekrutacji. Obecnie nie prowadzimy żadnych naborów. Jeśli będziesz zainteresowany współpracą z naszą firmą, zapraszamy do śledzenia naszych ofert na portalach (usunięte przez administratora). Można również zadzwonić bezpośrednio do naszego działu HR (+48 566 399 339). Życzymy wszystkiego dobrego. Pozdrawiamy, Zespół Schoenberger Polska

26.03.2020 10:07

Dzień dobry, Jaca – możesz proszę rozwinąć swoją myśl? Dlaczego tak uważasz? Życzymy wszystkiego dobrego. Pozdrawiamy, Zespół Schoenberger Polska
    Zawiedziona

11.07.2019 16:54

Na szczęście nie było mi dane pracować długo w tej firmie. Wyzysk człowieka i (usunięte przez administratora). Bardzo nieprzyjemna atmosfera, praca ciężka za 10 złotych na godzinę. Gra nie warta świeczki. Podziwiam szczerze osoby, które wytrzymały tam dłużej niż miesiąc. Odradzam wszystkim.

05.12.2019 02:03

10 zł jest przecież minimalna krajowa?

26.03.2020 10:06

Dzień dobry, minimalna krajowa od początku roku 2020 wynosi 2600 złotych brutto za etat. Życzymy wszystkiego dobrego. Pozdrawiamy, Zespół Schoenberger Polska
    nie warto

08.10.2018 14:05

Przepracowałam w firmie ponad rok. Jak pracowało się na agencje to wypłata była powyżej 2000zł na rękę, po przejściu na umowę w firmie spadła do najniższej krajowej mimo nadgodzin. Kierownik tylko marudzi jak to nie wyrabiają się z robotą, biuro nawala z zamówieniami a zamiast na maszynie postawić kogoś kto wyrobi normę to dają dwóch nowych którzy razem nie zrobią nawet 50%normy. Po ostatnich podwyżkach gdzie stawka godzinowa wzrosła ale za to obcięli premie o 14% czyli pensja ta sama co przed podwyżką. Z każdym miesiącem pracy atmosfera była coraz bardziej napięta, każdy na każdego latał skarżyć (jak w przedszkolu ) a kierownictwo nic z tym nie robiło. Zlecenia były zmieszane i klienci dostawali nie swoje zlecenia i zaraz cały dział miał po premiach (choć często biuro źle tłumaczyło zlecenia). Normy z czterech liter. Przez niskie wypłaty i brak otrzymania urlopu ciągła rotacja pracowników. Nie polecam.

05.12.2019 02:28

nadgodziny i mimo nadgodzin najniższa czyli poniżej najniższej krajowej?to jest nie dopuszczalne. jest stawka najniższa.. a nadgodziny nie mogą być wliczane w pensję podstawową.

26.03.2020 10:04

Dzień dobry, jako pracodawca jesteśmy zobowiązani do przestrzegania Kodeksu Pracy. W związku z tym pensje naszych pracowników nigdy nie były i nie będą niższe, niż wynosi płaca minimalna. Każdy ze składników wynagrodzenia (zarówno podstawy, jak i dodatków frekwencyjnych oraz za realizację norm/wydajności) jest rzetelnie przedstawiony podczas rozmowy rekrutacyjnej, szkolenia wstępnego oraz na samej umowie o pracę. Ponadto zawsze upewniamy się, czy dla pracownika zasady wynagradzania są jasne. Istnieje również możliwość rozmowy o zasadach przyznawania premii z przełożonym, który w razie potrzeby wyjaśni jeszcze raz wszystkie zasady jej przyznawania. Jeżeli mimo wszystko zauważasz jakieś niezgodności – przyjdź proszę osobiście porozmawiać z działem HR lub księgowości, na pewno pomożemy wyjaśnić sytuację. Życzymy wszystkiego dobrego. Pozdrawiamy, Zespół Schoenberger Polska
    Eldorado

16.05.2018 07:35

Niemożliwe jest tam wiele rzeczy. Marcinek z oferty zakręcony jak dziecko z adhd. Biuro a raczej kanciapa tak zwana to melina gdzie nawet lista obecności jest poszukiwana przez kilkanascie minut. Markizy rozladowywane w czterech . Kursy ważą prawie 120kg. Na pace bywa ich ponad 200. Nosisz . Dłonie maleją. Jedną przerwa sniadaniowa. Że (usunięte przez administratora) nie wiesz czy masz zjeść czy zapalić. Wieczne niezgodności z towarem. Bajzel przy rozładunku załadunku. Czas przyjazdu spedycji wiecznie się wydłuża. Niby już koniec a tu bum ...telefon dzwoni i kiblujemy do16 stej bo się spóźnia. Ludzie tam gubią kregoslupy. Agencja zatrudnia byle sztukę. Wieczne kontrole których nie widzę. Czyli wproeadzanie stresu bezpodstawnie. Wkrecaja jakieś (usunięte przez administratora) zarobki z kosmosu .a nie ma takich. 92zeta za dzień. Kosztem kuzwa inwalidztwa. soboty nie sa co tydzien. Ani swieta nie co codzien. (usunięte przez administratora) Nie polecam. Szanujcie zdrowie.

05.12.2019 03:10

swoją drogą jeśli jesteś jednym z pracowników.. to pokazuję tylko że słabo kolegę pouczasz. ja również mogę wpisać w umowę ETAT choć nie takie w życiu umowy widziałem. xD z dopiskiem że spedycja jest do 16 nie informując ludzi że będą musieli zostawać do 16. ale kto odpowiada za nie rozładowany pojazd który przyjedzie później.. pracownik najniżej postawiony czy kierownik? a właśnie dlatego ma więcej płacone.. i dysponuje premiami.. by premiami zachęcać ludzi by zostali dłużej w pracy. ale to jest ich wola.. po to są kierownicy.. dyrektorzy.. by być odpowiedzialnymi za firmę oraz za ludzi.. po to płaci się więcej ludziom.. by oni mogli starać się bardziej lub by być odpowiedzialnymi.. a nie zrzucać odpowiedzialność na pracownika świeżo przyjętego.. . kierownik ma więcej na głowie.. i dostaje większą wypłatę.. zatem nie można od ludzi którzy pracują za najniższą stawkę krajową..druga sprawa.. nie można wymagać od ludzi mniej kompetentnych jak to ująłeś więcej niż od odpowiedzialnych ludzi. kierownik nie jest po to by siedzieć i rozkazywać. dlatego zapewne firma zmieniła kierowników. by brali więcej odpowiedzialności niż zwykli pracownicy..którzy mają niższą pensję. po to jest piramida w firmie.. po to są te różnice .. :) .. mimo wszystko firma nie może trzymać na siłę ludzi...ani żaden kierownik.. pomijam fakt.. pozwu cywilnego w stosunku do przełożonego który nadużywa praw. w pracy jeśli umowa podpisana jest na etat.. nawet jeśli dopisek że samochód się będzie spóźniał.. to ci którzy zostają w pracy to tylko ich wolna wola! co powinno być nie normą.. a nagrodą. w prawie polskim jest dość jasno napisane.. że Etat to 8 godzin. w Polsce nie tylko politycy ustalają pewne zasady a rynek weryfikuje..oraz inne firmy. dlatego wymaga się tego wszystkiego od nowych firm które powstają...by one nie wprowadzały swoich zasad... polityka firmy to tylko ich polityka.. ale polityka firmy nigdy nie jest nad prawem.. a moralność nie jest dla prawa... a prawo na podstawie moralności. dlatego nie zawsze powinniśmy kierować się prawem.. dosłownie.. ale nie można naginać prawa.. pozbawiając wolności innych. ETAT Ilość godzin pracy w ciągu dnia – 8 Ilość godzin pracy w tygodniu – przeciętnie 40, jeśli tydzień jest pięciodniowy, Okres rozliczeniowy – nieprzekraczający 4 miesięcy. wyzywasz kolegę od nie kompetentnych.. a sam dajesz ciała.. po to zakłada się firmę.. by organizować ludzi.. i ich czas.. a jeśli firma nie potrafi zorganizować czasu na tyle by na siebie zarobić.. to jest złe prowadzona firma...lub ma jakieś problemy wewnętrzne jeśli ma stałą bazę klientów. choć nie wiem nie byłem ale z twojej wypowiedzi również nic nie wynika. wynika bardziej fakt że z braku kompetencji bawicie się w firmie w małych komunistów. za komuny tak było kolego że ludzie robili co chcieli. ale prawo morale.. wartości to działa w obie strony.. warunki prowadzenia firmy też nie są świetne.. ale z tego co piszesz.. zmienił bym kadrę zarządzającą i tak jak napisał ktoś wyżej firma zrobiła. do pracy nie idziesz pozyskiwać kolegów.. a organizować i pomagać organizować ludzi by zaproponować ludziom po pracy towar.. by przekonać ludzi do tego by chcieli coś kupić.. właśnie od was.. was bo jeśli pracujesz to jesteście wy jako całość.. ale odpowiedzialność spada na kadrę zarządzającą.. a nie za pierwszego lepszego kolegę który musi mieć czas na wdrożenie.. którego obrażasz. rutyna... musisz zrobić sobie przerwę.

26.03.2020 10:03

Dzień dobry, godziny pracy w naszej firmie są przedstawione w sposób klarowny. Zgadzamy się ze stwierdzeniem, że kierownicy i zarząd są odpowiedzialni za firmę oraz za ludzi, ale nie zapominajmy, że odpowiedzialność za efekty pracy spoczywa na każdym zatrudnionym pracowniku. Zgadzamy się, że prawo pracy jest niezwykle istotne i każdy przedsiębiorca winien się do niego stosować. Zapewniamy również, że każdy pracownik w naszej firmie ma odpowiednio długi czas wdrożenia. Nie zostawiamy nikogo bez opieki szkolącego, dopóki nie będzie czuł się na siłach do samodzielnej pracy. Jeżeli kiedykolwiek odczułeś/aś, że Twój przełożony traktuje pracowników nieodpowiednio lub że w firmie są aspekty, które wymagają poprawy – porozmawiaj proszę o tym osobiście z działem HR, a na pewno pomożemy. Życzymy wszystkiego dobrego. Pozdrawiamy, Zespół Schoenberger Polska
    Zadowolone????

13.03.2019 10:20

Jest super...duża wypłata, częste wychodzenie do toalety...mało pracy, praca dla wszystkich, nie zwalniają od razu no chyba że jesteś brygadzista...długi czas na naukę...super atmosfera...goraco polecam

25.03.2020 10:33

Dzień dobry, dziękujemy za pozytywną opinię o naszej firmie. Masz rację - nie ma firm idealnych. W każdej firmie pracują tylko ludzie i czasami popełniają błędy. Cieszymy się, że jesteś zadowolony(a) ze współpracy z nami :) Nie wiemy, jak interpretować wypowiedź dotyczącą brygadzisty. Decyzje o rozstaniu z pracownikiem nie należą do łatwych. Zapewniamy, że nie zwalniamy pracowników bezpodstawnie, a nasze decyzje w tej kwestii są zawsze dogłębnie analizowane. Pracownicy na bieżąco dostają informację zwrotną na temat swojej pracy. Życzymy wszystkiego dobrego. Pozdrawiamy, Zespół Schoenberger Polska

26.03.2020 10:03

Dzień dobry, niepotrzebny jest wór, wystarczy numer konta ;) Wynagrodzenia w naszej firmie są wypłacane w formie przelewu bankowego. Życzymy wszystkiego dobrego. Pozdrawiamy, Zespół Schoenberger Polska
    Marcel

22.01.2020 07:56

Robota spoko nawet możesz po handlować jaja i i masz drugą wypłatę a jak nimi jeszcze przekupisz kogo trzeba to masz życie jak w madrycie
    Montezjusz

23.01.2020 20:48

Spoko? Chyba tylko dla ludzi skrajnie zdesperowanych lub chcących szybko pracę na przetrwanie.

26.03.2020 10:02

Dzień dobry, cieszymy się, że praca Ci się podoba. Mamy jednak nadzieję że nikogo nie przekupujesz tymi jajkami ;) Życzymy wszystkiego dobrego. Pozdrawiamy, Zespół Schoenberger Polska
    obecny pracownik

26.01.2020 08:39

Na rozmowie kwalifikacyjnej (zaznaczam, że przyjmują każdego jak leci) starają się wmówić, że firma się rozwija i będzie tylko coraz lepiej, i tak już od lat. Kierownicy mają szkolenia, potem sprytnie sugerują potencjalnemu pracownikowi możliwości rozwojowe, ścieżkę kariery, coraz większe płace, jak ktoś nierozgarnięty to łyknie te kity i oczyma wyobraźni widzi siebie jako brygadzistę, może kierowca, kierownik, mistrz produkcji, bo to niby tylko kwestia czasu i zaangażowania.

26.03.2020 10:01

Dzień dobry, zapewniamy, że proces rekrutacji w naszej firmie jest przeprowadzany w sposób staranny. Nie zatrudniamy „każdego jak leci”. Prowadzimy rzetelną selekcję wysłanych do nas aplikacji, a także weryfikujemy doświadczenie i kompetencje kandydatów na etapie bezpośredniej rozmowy. Długość zatrudnienia ma wpływ na wysokość premii. Rośnie ona wraz z okresem zatrudnienia w naszej firmie. Pracownicy, którzy wykazują się inicjatywą, wykonują swoją pracę starannie i rzetelnie, mogą zostać operatorami maszyn, co wiążę się z dodatkami funkcyjnymi. Awanse są jak najbardziej możliwe. Życzymy wszystkiego dobrego. Pozdrawiamy, Zespół Schoenberger Polska
    Zainteresowany

09.01.2020 15:11

Możecie napisać jakie warunki pracy są w firmie.Jaka płaca jaki system pracy jedno dwu czy trzy zmianowa praca.Mam rozmowę nie bawem a chciałbym wiedzieć czy warto ale odpowiedzi nie szukam od biura tylko pracowników zatrudnionych nie byłych bo ci zawszę piszą (usunięte przez administratora)

26.03.2020 09:58

Dzień dobry, cieszymy się, że Pana/ Pani kolega jest zadowolony ze współpracy z nami ???? Przypominamy, że oprócz premii frekwencyjnej, mamy również premię za normy/wydajnościową. Życzymy wszystkiego dobrego. Pozdrawiamy, Zespół Schoenberger Polska

26.03.2020 10:00

Dzień dobry, zapewniamy, że żadna osoba, która jest u nas zatrudniona nie otrzymuje pensji mniejszej, niż przewidują to obowiązujące przepisy prawa. Obecnie najniższa krajowa wynosi 2600 zł. brutto. Każdy ze składników wynagrodzenia (zarówno podstawy, jak i dodatków frekwencyjnych oraz za realizację norm/wydajności) jest rzetelnie przedstawiony podczas rozmowy rekrutacyjnej, szkolenia wstępnego oraz na samej umowie o pracę. Ponadto zawsze upewniamy się, czy dla pracownika zasady wynagradzania są jasne. Istnieje również możliwość rozmowy o zasadach przyznawania premii z przełożonym, który w razie potrzeby wyjaśni jeszcze raz zasady jej przyznawania. Życzymy wszystkiego dobrego. Pozdrawiamy, Zespół Schoenberger Polska

14.02.2020 20:42

26.03.2020 09:54

Dzień dobry, z dużą uwagę przeczytaliśmy Twój komentarz. Cenimy wszystkie opinie naszych pracowników, również te negatywne. Jeśli Twój przełożony zachował się w sposób nieodpowiedni, to przyjdź proszę i porozmawiaj z naszym Działem HR osobiście. Obiecuję, że przyjrzymy się Twojej sprawie i pomożemy. Zapewniamy jednak, że osobiste poglądy naszych pracowników nie maja przełożenia na sam proces pracy. Prosimy o nieocenianie naszych pracowników na podstawie wyglądu – jest to niestosowne, a wygląd nie ma żadnego przełożenia na to, jakim przełożonym czy pracownikiem jest dana osoba. Życzymy wszystkiego dobrego. Pozdrawiamy, Zespół Schoenberger Polska

15.02.2020 07:59

Same zakazy a ty zaiwaniaj jak chińczyk bez słowa sprzeciwu. Prawdziwy (usunięte przez administratora). No chyba że jesteś donosicielem i lizusem a takich nie brakuje. Telefonu nie możesz używać no chyba że z relacja do pani przelozonej

26.03.2020 09:53

Dzień dobry, w większości firm w trakcie pracy nie można używać telefonów w celach innych, niż pracownicze. Jest to naturalne. Jesteśmy jednak przekonani, że w przypadku bardzo ważnej, osobistej sprawy, każdy pracownik może z niego sporadycznie skorzystać. Są to naturalne, ludzkie potrzeby, jednakże pamiętajmy, że w pracy przede wszystkim pracujemy ;) Nie zgadzamy się natomiast na takie słowa w kierunku pracowników naszej firmy – prosimy o to, aby odnosić się do siebie z szacunkiem. Życzymy wszystkiego dobrego. Pozdrawiamy, Zespół Schoenberger Polska
    Produkcja

22.02.2020 16:35

1800 zł za pracę na 2 zmiany, to nie żart. Zawsze znajdą powód żeby nie dostać całej premii. Na wszystkim oszczędności, ciągle awarie maszyn przez kupowanie tanich zamienników do nich, o ciuchy robocze też się trzeba prosić kilka tygodni po okresie próbnym. Same zakazy, masz robić i się nie odzywać. Praca dla desperatów.

26.03.2020 09:52

Dzień dobry, każdy ze składników wynagrodzenia (zarówno podstawy, jak i dodatków frekwencyjnych oraz za realizację norm/wydajności) jest rzetelnie przedstawiony podczas rozmowy rekrutacyjnej, szkolenia wstępnego oraz na samej umowie o pracę. Ponadto zawsze upewniamy się, czy dla pracownika zasady wynagradzania są jasne. Istnieje również możliwość rozmowy o zasadach przyznawania premii z kierownikiem działu, który wyjaśni jeszcze raz wszystkie zasady jej przyznawania. Maszyny ulegają awarii - jest to naturalny proces. Oczywiście chcielibyśmy, aby było ich jak najmniej i trwały jak najkrócej, w związku z czym dbamy o jak najwyższą jakość utrzymania ruchu w naszej firmie. Niestety nie jesteśmy w stanie całkowicie wyeliminować usterek. W życiu pozazawodowym również kupujemy nowe, drogie sprzęty (pralki, lodówki), które ulegają awariom. Mimo naszych nadziei, że tak nie będzie, amortyzacja jest naturalnym procesem, tym bardziej w przypadku skomplikowanych technologicznie maszyn. W naszej firmie pracują więc specjaliści, którzy zajmują się naprawami i zapewniamy, że realizują je najszybciej jak mogą. Jeżeli widzisz, że maszyna nie pracuje tak, jak należy – zgłoś to proszę jak najszybciej przełożonemu, tak abyśmy mogli działać. Życzymy wszystkiego dobrego. Pozdrawiamy, Zespół Schoenberger Polska
    eks worker

26.02.2020 21:34

W mojej opinii, ta firma nie posiada jakiejkolwiek cechy pozytywnej, która mogłaby być atrakcyjna z perspektywy zwykłego pracownika, no chyba jedynie, że dają kilka stówek dodatkowo na święta, dlatego niezrozumiałe jest dla mnie to, że tam w ogóle ktoś pracuje dłużej niż miesiąc. Rygor jak na porannym apelu (nie napiszę gdzie), przez kilka miesięcy zapomnij o odzieży ochronnej, potem jak się doprosisz to dostajesz jakieś drelichy których jakość jest niższa niż najtańsze worki na śmieci, jedna przerwa 20 min, sam nie wiedziałem czy mam zjeść, pójść do toalety czy zapalić, te ich śmieszne zebrania na których trzeba wysłuchiwać, że pracownicy kradną, lenią się, (usunięte przez administratora) na czasie pracy itd, o pensjach nawet nie wspomnę, poniżej krytyki, wszystko musisz sobie organizować sam, a czas leci i norma stoi, wymogi takie jakby każdemu płacili po 5 tyś zł netto, a płacą tyle to zapomoga socjalna. Oczywiście rozumiem, że można dać się nabrać na tych ich rozmowach kwalifikacyjnych, stosują pewne socjotechniki by omamić potencjalnego robotnika, ale przecież po czasie każdy widzi, że to wszystko to bajer, a rzeczywistość tej firmy jest zgoła inna.

26.03.2020 09:51

Dzień dobry, tak to prawda mamy jedną przerwę śniadaniową, która trwa 20 minut. Z uwagi na osoby palące jest ona przedłużona o 5 minut (Kodeks Pracy zakłada przerwę 15-minutową). Jeżeli pracownicy w danym dniu pracują dodatkowo nadgodziny – mają również drugą przerwę. Mamy również gorącą prośbę do wszystkich naszych pracowników - jeśli Twój przełożony zachował się w sposób nieodpowiedni w trakcie zebrania lub rozmowy w cztery oczy, to przyjdź proszę i porozmawiaj z naszym Działem HR osobiście. Obiecuję, że przyjrzymy się Twojej sprawie i pomożemy. Zapewniany również, że cały proces rekrutacji jest prowadzony w sposób rzetelny i przejrzysty. Nasze rekruterki nie stosują żadnych technik manipulacyjnych w trakcie rozmów. Byłoby to nie tylko wysoce niestosowne, ale i bezsensowne – pracownik bardzo szybko przekonuje się, jak wygląda rzeczywista praca w firmie, a nam zależy na tym, żeby zostawali oni naszymi pracownikami na jak najdłuższy okres czasu. W związku z tym zależy nam na tym, aby każdy kandydat miał przekazane wszystkie niezbędne informacje na każdym etapie rekrutacji, tak aby mógł podjąć świadomą decyzję co do pracy w SPE. Życzymy wszystkiego dobrego. Pozdrawiamy, Zespół Schoenberger Polska

09.03.2020 09:28

Jaka jest kultura pracy w Schoenberger? Obowiązuje typowy dress code?

25.03.2020 10:16

Dzień dobry, dziękujemy za zainteresowanie naszą firmą. Przy pracy biurowej w naszej firmie nie obowiązuje dress code. Jeśli Twoje stanowisko nie wymaga spotkań biznesowych, to możesz przyjść do pracy nawet w dresie ;) Dla nas najważniejsze jest Twoje zagazowanie i kompetencje. W przypadku pracy na produkcji - pracownicy otrzymują ubranie robocze. Życzymy wszystkiego dobrego. Pozdrawiamy, Zespół Schoenberger Polska

25.03.2020 12:40

Przepraszamy za chochlika, który wkradł się do naszej odpowiedzi przy ich natłoku. Prawdopodobnie to sprawka edytora, w którym go napisaliśmy. Niestety nie mamy takiej mocy, żeby edytować komentarz. Oczywiście chodziło o zaangażowanie i kompetencje, nie chcemy nikogo zagazować :) Pozdrawiamy

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Schoenberger?

Kontakt - Schoenberger

Mazowiecka 70A 87-100 Toruń

REGON:34149144200000

Branża główna: Materiały i narzędzia budowlane

11.08.2019 23:16

Moja opinia o tej firmie jest zdecydowanie pozytywna. Płacą terminowo, zero problemu z urlopami.

25.03.2020 10:38

Dzień dobry, zgadzamy się ze stwierdzeniem, że terminowość wypłat to absolutna postawa. Nasi pracownicy mają również zapisy w umowach o obowiązku wypłacenia wynagrodzenia przez pracodawcę do 10 dnia każdego miesiąca. W naszej firmie nie ma problemu z udzielaniem urlopu, nawet w trakcie trwania sezonu. Wystarczy ten fakt z odpowiednim wyprzedzeniem zgłosić przełożonemu. Życzymy wszystkiego dobrego. Pozdrawiamy, Zespół Schoenberger Polska

25.03.2020 10:49

Dzień dobry, dziękujemy za pozytywną opinię o naszej firmie. Cieszymy się, że jesteś zadowolony ze współpracy z nami :) Życzymy wszystkiego dobrego. Pozdrawiamy, Zespół Schoenberger Polska
    aktulny pracownik

21.02.2020 16:47

Zanim ktoś podejmie prace w firmie za najniższą krajową, chciałbym opowiedzieć kilka niepokojących sytuacji które od dłuższego czasu mają miejsce. Na produkcji nie zostały zamknięte drzwi pan P dezorganizuje wszystkim prace ponieważ twierdzi że to była zaplanowana akcja grupy pracowników/złodziei. Juz od jakiegoś czau pan P twierdzi że wszyscy pracownicy to (usunięte przez administratora) kompletny brak zaufania do pracowników przez co praca staje się coraz bardziej uciążliwa dla całego zakładu. Jakiś czas temu pracownik został złapany na kradzieży wie o tym cała firma, dziwnym trafem pracuje dalej...hmmm spółka z panem P ??. dziwne , ponieważ dobrzy pracownicy są niedoceniani na podwyżkę nie ma szans , a nawet zwalniani, ale cała firma zna powiedzenie pana P ,, dla przykładu czasami trzeba zwolnić najlepszego pracownika żeby reszta się bała" , " nie ma ludzi niezastąpionych" . Mistrz magazynu zdegradowany ze stanowiska za złe traktowanie ludzi... mija kilka tygodni dostaje znowu mistrza... hmm... ( co w rodzinie to nie zginie ?;)) Najlepsze jest gdy pan P wpada na dział i nie bedąc na nim pare miesięcy daje swoje swietne pomysly czym dezorganizuje tylko pracę (bo jest najmądrzejszy a reszta ludzi to.....) Ogólnie pan P ma ludzi za nic za gorszych głupszych od siebie, najgorsze ten jego szyderczy usmiech gdy występuje na forum i mowi o nas pracownikach jacy jestemy wspaniali i ze ta firma jest dzieki nam, (usunięte przez administratora) i obłuda panie P nic więcej, masz pracowników za ludzi niższej kategorii, bo jesteś majętny a ludzie muszą pracować i myślisz że są na twojej łasce, stad pewnie ten brak szacunku dla drugiego czlowieka, ale oczywiście szczerze to mówisz tylko o tym w swoim kręgu, tak to chodzisz po działach szyderczy usmiech dobre slówko i myslisz ze my myslimy ze jestes cool, nic bardziej mylnego każdy zna twoje prawdziwe ja i co o nas sądzisz... , ostatnio była nawet inspekcja pracy na kontroli więc coś tu złego się dzieje.... podsumowując odradzam pracę w tej firmie ja niestety mam taką sytuacje że jeszcze muszę trochę wytrwać ..... CDN

25.03.2020 10:44

Dzień dobry, każdej firmie zależy na tym, aby rotacja pracowników była jak najmniejsza. SPE nie jest tu wyjątkiem. Większa rotacja pracowników to większa ilość czasu potrzebna na nowe rekrutacje, szkolenia oraz dodatkowe koszty dla przedsiębiorstwa. W naszej firmie jest wiele osób, które pracują niemal od początku powstania polskiego oddziału, a także polecają pracę u nas znajomym czy rodzinie. Życzymy wszystkiego dobrego. Pozdrawiamy, Zespół Schoenberger Polska

25.03.2020 10:46

Dzień dobry, zapewniamy, że w naszej firmie komunikujemy się poprzez rozmowy, a nie „szczekanie” ;) W SPE obowiązują pewne zasady i normy, za które pracownicy mogą otrzymywać premie. Przypominamy, że normy ustalone są na podstawie średniej liczby sztuk wyprodukowanej przez pracowników na danym stanowisku, a o premiach zaczyna się mówić już po spełnieniu 80% tej normy. Nie są to więc wybujałe liczby, ale takie, z którymi bez problemu poradzi sobie każdy doświadczony pracownik. Nie chcemy, aby naszym pracownikom praca kojarzyła się z rygorem czy obozem. Robimy wszystko, aby nasza praca była dla pracowników jak najprzyjemniejsza. Organizujemy pikniki firmowe, prowadzimy firmowego Facebooka, przeprowadzamy z pracownikami ankiety, w których przebiegu mogą zgłosić swoje uwagi. Jeżeli mimo wszystko czujesz się u nas źle – porozmawiaj o tym proszę z przełożonym lub działem HR. Życzymy wszystkiego dobrego. Pozdrawiamy, Zespół Schoenberger Polska
    Bandyckie metody

07.03.2020 08:23

Umowy są tak konstruowane ze o najniższej krajowej można zapomniec, nie polecam. Trafiłam tam przez agencje fair Personal z Torunia. Nigdy więcej !

25.03.2020 10:28

Dzień dobry, my również pozdrawiamy ;) Życzymy wszystkiego dobrego. Pozdrawiamy, Zespół Schoenberger Polska

25.03.2020 10:39

Dzień dobry, żaden pracownik, który jest zatrudniony w naszej firmie, nie otrzymuje wypłaty niższej, niż wynosi najniższa krajowa. Jako pracodawca jesteśmy zobowiązani do przestrzegania prawa, które zakłada od początku tego roku pensję minimalną na poziomie 2600 złotych brutto. Każdy ze składników wynagrodzenia (zarówno podstawy, jak i dodatków frekwencyjnych oraz za realizację norm/wydajności) jest rzetelnie przedstawiony podczas rozmowy rekrutacyjnej, szkolenia wstępnego oraz na samej umowie o pracę. Ponadto zawsze upewniamy się, czy dla pracownika zasady wynagradzania są jasne. Premia jest naliczana osobno, ponieważ jest ona uzależniona od zrealizowania indywidualnych norm. Dziękujemy za komentarz i życzymy powiedzenia w dalszej karierze zawodowej. Życzymy wszystkiego dobrego. Pozdrawiamy, Zespół Schoenberger Polska
    Tak panie

30.10.2019 15:22

A od kierownika wychodzi sie z placzem. To jest pozytyw jedyny w tej firmie.

25.03.2020 10:36

Dzień dobry, z dużą uwagę przeczytaliśmy Twój komentarz. Cenimy wszystkie opinie naszych pracowników, również te negatywne. Jeśli Twój przełożony zachował się w sposób nieodpowiedni, to przyjdź proszę i porozmawiaj z naszym Działem HR osobiście. Obiecuję, że przyjrzymy się Twojej sprawie i pomożemy. Życzymy wszystkiego dobrego. Pozdrawiamy, Zespół Schoenberger Polska
    Mac

29.10.2019 10:15

Cześć Chce iść na koordynatora zakupów. Ktoś powie jak tam jest? Ile można zarobić ? Jak wygląda relacja z innymi działami? Jak szef ?
    Mac

14.11.2019 14:58

Tak, naturalnie.

25.03.2020 10:36

Dzień dobry, przepraszamy, że wcześniej nie udało nam się z Tobą skontaktować i odpowiedzieć na pytania dotyczące rekrutacji. Obecnie nie prowadzimy żadnych naborów. Jeśli będziesz zainteresowany współpracą z naszą firmą, zapraszamy do śledzenia naszych ofert na portalach (usunięte przez administratora) Można również zadzwonić bezpośrednio do naszego działu HR (+48 566 399 339). Życzymy wszystkiego dobrego. Pozdrawiamy, Zespół Schoenberger Polska
    Tomasz L

01.12.2019 22:18

Witam firma poszukuje inzyniera produkcji? Jakie sa zarobki na tym stanowisku?

25.03.2020 10:35

29.11.2019 09:03

Czy zdarzają się nadgodziny w Schoenberger?

02.12.2019 20:51

Tak, ale są dodatkowo płatne :)

25.03.2020 10:34

Dzień dobry, tak, zdarzają się u nas nadgodziny w trakcie wysokiego sezonu (okres wiosenno-letni; jego dokładny czas i długość jest zależny od wielu czynników, np. pogody, ponieważ produkujemy osłony okienne). Niestety nie jesteśmy w stanie przewidzieć, ile dokładnie zamówień do nas „wpadnie”. Produkujemy bowiem dla klienta indywidualnego, który zamawia nasze produkty poprzez sklep internetowy, na wymiar. Każdy konsument oczekuje jak najszybciej realizacji zamówień, stąd w sezonie mogą pojawiać się nadgodziny. W naszej firmie są to maksymalnie 2 nadgodziny w ciągu dnia. Od poniedziałku do piątku są płatne dodatkowo 50%, a w sobotę dodatkowo 100%. Życzymy wszystkiego dobrego. Pozdrawiamy, Zespół Schoenberger Polska
    Pioter

19.12.2019 23:51

Hej, widzę, że jest aktualnie oferta pracy dla inżyniera produkcji do waszej firmy. Czy mógł by się ktoś podzielić informacjami dotyczącymi atmosfery oraz widełek płacowych na owe stanowisko ? Z góry dziękuje

25.03.2020 10:33

X

30.08.2019 09:44

Wybieram się tam do pracy . Czy warto ?

25.03.2020 10:30

Dzień dobry, obecnie nie prowadzimy żadnych naborów. Jeśli będziesz zainteresowany współpracą z naszą firmą, zapraszamy do śledzenia naszych ofert na portalach (usunięte przez administratora)oraz (usunięte przez administratora) Można również zadzwonić bezpośrednio do naszego działu HR (+48 566 399 339). Życzymy wszystkiego dobrego. Pozdrawiamy, Zespół Schoenberger Polska
    Paweł dawny prac mag

28.02.2020 22:21

Praca w magazynie spoko, pracowałem tu trochę czasu. Brygadzisci i pracownicy super poza tym szczekaczem co do każdego ma problem i się awanturuje. Płaca wiadomo najniższa. Szczerze na krotki czas ok.

25.03.2020 10:28

Dzień dobry, ubolewamy, że nie zgłosiłeś problemu do naszego działu HR, kiedy u nas pracowałeś. Wierzmy, że bylibyśmy w stanie pomóc w naprawieniu relacji z osobą, o której wspomniałeś w komentarzu. Atmosfera w naszym zakładzie pracy jest dla nas niezmiernie ważna. Cenimy wszystkie opinie naszych pracowników, również te mniej przychylne. Życzymy powodzenia w Twojej dalszej karierze zawodowej. Życzymy wszystkiego dobrego. Pozdrawiamy, Zespół Schoenberger Polska
    Lipa

22.03.2020 14:47

Jak ktoś lubi słuchać bajek na rozmowie kwalifikacyjnej o zarobkach i pracy to bardzo dobrze trafił. Rzeczywistość jest wręcz odwrotna niż mówią. A o tej premii do najniższej krajowej żeby mieć to powinien zająć się PIP. Co do Pana G kierownika i jego brygadzistki Uprzejmię donoszę Pani E to sama prawda. Jedynie w tym zakładzie czują się dowartosciowani .

25.03.2020 10:23

Dzień dobry, nasze rozmowy rekrutacyjne prowadzone są w sposób rzetelny, a przedstawione na niej informacje zawsze są zgodne z prawdą. Przedstawianie "bajek" byłoby nie tylko wysoce niestosowne, ale i bezsensowne – pracownik bardzo szybko przekonuje się, jak wygląda rzeczywista praca w firmie, a nam zależy na tym, żeby zostawali oni naszymi pracownikami na jak najdłuższy okres czasu. W związku z tym zależy nam na tym, aby każdy kandydat miał przekazane wszystkie niezbędne informacje na każdym etapie rekrutacji, tak aby mógł podjąć świadomą decyzję co do pracy w SPE. Każdy ze składników wynagrodzenia (zarówno podstawy, jak i dodatków frekwencyjnych oraz za realizację norm/wydajności) jest rzetelnie przedstawiony podczas rozmowy rekrutacyjnej, szkolenia wstępnego oraz na samej umowie o pracę. Ponadto zawsze upewniamy się, czy dla pracownika zasady wynagradzania są jasne. Istnieje również możliwość rozmowy o zasadach przyznawania premii z przełożonym, który w razie potrzeby wyjaśni jeszcze raz wszystkie zasady jej przyznawania. Nie płacimy poniżej najniższej krajowej. Jest to niezgodne z Kodeksem Pracy, który jako pracodawca jesteśmy zobowiązani przestrzegać. Jeżeli kiedykolwiek odczułeś/aś, że Twój przełożony traktuje pracowników nieodpowiednio – porozmawiaj proszę o tym osobiście z Działem HR, a na pewno pomożemy. Życzymy wszystkiego dobrego. Pozdrawiamy, Zespół Schoenberger Polska
    Murzyn

15.03.2020 07:18

W dobie korona wirusa podzielono pracę na 2 zmiany i jeżeli komuś to nie odpowiada to zapraszamy do działu kadr po papier. Mam nadzieje ze kiedyś te mobingowe zachowania mistrzów brygadzistow odbija się na nich samych i że zarząd przejrzy na oczy. Nauczcie się szacunku do drugiego człowieka

25.03.2020 10:15

Dzień dobry, z uwagi na bezpieczeństwo i troskę o zdrowie naszych pracowników podjęliśmy decyzję o podziale pracowników produkcji oraz pracowników biurowych na dwie brygady. Pan dyrektor oraz prezes również pracują obecnie w systemie dwuzmianowym. Zmiany dotyczą wszystkich pracowników zatrudnionych w SPE. Mniejsze skupisko ludzi, a także dezynfekcja pomieszczeń i inne działania profilaktyczne, które podjęliśmy jako firma, pomagają zmniejszyć ryzyko zachorowania na koronawirusa. Dla wszystkich jest to niecodzienna i bardzo trudna sytuacja. Nam również towarzyszą silne emocje. Dlatego prosimy o zrozumienie podjętej decyzji, ponieważ jej celem jest zwiększenie bezpieczeństwa pracowników. Na działach, które pracowały w systemie jedno zmianowym, druga zmiana zostanie zniesiona jak tylko sytuacja w kraju zostanie opanowana. Nie tolerujemy mobbingu w pracy. Dla przypomnienia mobbing to: „prześladowanie, uporczywe nękanie i zastraszanie, stosowanie przemocy psychicznej wobec podwładnego lub współpracownika w miejscu pracy”. Jeżeli czujesz, że informacja dotycząca wprowadzonych zmian nosi znamiona mobbingu (o którym wspomniałeś), prosimy o bezpośredni kontakt z działem HR. Życzymy wszystkiego dobrego. Pozdrawiamy, Zespół Schoenberger Polska
    Zenek Roleta

18.03.2020 08:41

Dezynfekcja między zmianowa zasługuje na uznanie. Nikt nie dezynfekuje haha

25.03.2020 10:07

Dzień dobry, jeśli chodzi o kwestię dezynfekcji - traktujemy ją bardzo poważnie. Bezpieczeństwo i zdrowie pracowników jest naszym priorytetem, czego dowodem są wszystkie wprowadzone przez nas działania profilaktyczne w związku z panującą pandemią. @Koronaświrus - W przypadku zauważenia awarii prosimy o bezpośrednią informację do działu BHP, tak abyśmy mieli szansę na natychmiastową reakcję. Życzymy wszystkiego dobrego. Pozdrawiamy, Zespół Schoenberger Polska

25.03.2020 10:09

Dzień dobry, w przypadku wszelkich usterek prosimy o bezpośredni kontakt z działem utrzymania ruchu lub o zgłoszenie sprawy brygadziście. To na pewno skróci drogę do rozwiązania tego problemu. W przypadku zauważenia uchybień w kwestii dezynfekcji - prosimy o kontakt ze specjalistami BHP. Życzymy wszystkiego dobrego. Pozdrawiamy, Zespół Schoenberger Polska
    a.p

19.03.2020 21:14

Witam. Proszę odnieść się do wpisu z dnia 28.02 i wskazać zdania które są nieprawdziwe jak i do innych opinii , chętnie podyskutuje na ten temat i wspólnie ustalimy co jest prawdą ;) Korzystając z okazji, czytając wasz wpis na FB o tych wszystkich przeciwdziałaniach , oczywiście wszytko na plus ...... prawie.... , ale chciałbym zapytać jak i cała firma czy pan P w końcu udał się do lekarza?? zrobił test ? nie bo nie chciał siać paniki???. Przez ponad tydzień był chory objawy grypowe i wrócił do pracy również w nie najlepszej kondycji bywał na produkcji miał kontakt z wieloma ludźmi. to jest odpowiedzialne zachowanie ?? ludzkie ?? zawsze nam mówi o odpowiedzialności , myśleniu i wiadomo wszystko wie najlepiej w każdej dziedzinie życia. Czas może żeby te opinie przeczytał ktoś kto siedzi jeszcze wyżej , przecież...... nie ma ludzi niezastąpionych... bardzo proszę o odpowiedz

25.03.2020 10:03

Dzień dobry, postaramy odnieść się do wszystkich komentarzy, które pojawiły się tutaj od 2019 roku. W tym tych, o których Pan/Pani wspomniał/a. Proszę tylko dać nam trochę czasu. Jak wspomnieliśmy w oświadczeniu, powinno się to udać w ciągu tygodnia. Co do stanu zdrowia Pana Prezesa - są to dane wrażliwe i nie możemy udzielać informacji na ten temat. Zapewniamy, że gdyby stan jego zdrowia uniemożliwiał mu pracę lub byłby zagrożeniem dla innych pracowników, na pewno nie pojawiłby się w pracy. Życzymy wszystkiego dobrego. Pozdrawiamy, Zespół Schoenberger Polska

25.03.2020 10:05

Dzień dobry, tak jak wspomnieliśmy w komentarzu powyżej Pan prezes jest osobą odpowiedzialną. Gdyby stan jego zdrowia zagrażał zdrowiu jego lub pracowników nie pojawiłby się w pracy. Życzymy wszystkiego dobrego. Pozdrawiamy, Zespół Schoenberger Polska

19.03.2020 12:19

Szanowni Państwo, jako, że jesteśmy firmą otwartą na merytoryczną dyskusję, w ciągu najbliższego tygodnia odpiszemy na ostatnio publikowane opinie. Jeżeli macie do nas pytania – prosimy o ich umieszczenie w odpowiedzi na nasze oświadczenie. Zapewniamy, że każdy komentarz traktujemy jako źródło informacji o firmie i weryfikujemy opisywane przez Państwa uchybienia. Za wszelkie merytoryczne opinie dziękujemy. Mamy szczerą nadzieję, że podjęcie przez nas oficjalnej korespondencji z Państwem rozwieje wątpliwości, a także pozwoli zdementować nieszczere opinie, które również się tutaj pojawiają. Pozdrawiamy i życzymy wszystkiego dobrego, Zespół Schoenberger Polska

25.03.2020 09:55

Dzień dobry, dziękujemy za Wasze komentarze. GoWork.pl jest dość kontrowersyjną stroną, jeśli chodzi o publikowanie opinii. W związku z tym wielu pracodawców unika komunikacji ze swoim byłymi, przyszłymi lub obecnymi pracownikami na tym portalu. Rzeczywiście nasza firma długo zastanawiała się nad decyzją w sprawie odpowiadania na opinie na GoWorku, jednakże zapewniamy, że na bieżąco się z nimi zapoznawaliśmy i je weryfikowaliśmy. Uznaliśmy jednak, że należą się Państwu odpowiedzi na pytania, a nasza obecność tutaj jest niezwykle ważna. Nie śpimy, cały czas pracujemy ???? Życzymy wszystkiego dobrego. Pozdrawiamy, Zespół Schoenberger Polska

25.03.2020 10:01

Widzimy, że wdał się chochlik :) Zamiast znaków zapytania, miała być uśmiechnięta buźka :)

24.03.2020 17:40

25.03.2020 09:58

Dzień dobry, nikt nie robi pomiarów czasu spędzonego w WC. Nie zmienia to jednak faktu, że są pracownicy, którzy notorycznie w ciągu dnia spędzają więcej czasu przesiadując w toalecie, niż pracując na stanowisku pracy. Nieludzkim byłoby wprowadzenie zakazu korzystania z niej poza przerwą, dlatego tego nie robimy i nie zrobimy. Pozdrawiamy, Zespół Schoenberger Polska
    IKa

17.06.2019 10:34

Nie polecam
    niezbyt obeznany na rynku prac

17.12.2018 12:02

Moja ocena to 5/10 (może dlatego że nie mam dużego doświadczenia zawodowego) Plusami pracy są: - jedna, ew. 2 zmiany - swobodne wychodzenie za potrzebą - dosyć dobra atmosfera, zwykli pracownicy są w porządku. Minusy pracy: - po części nieogarnięci brygadziści - brak kompleksowego szkolenia stanowiskowego, uwzgledniąjącego różne sytuacje, wiele niedopowiedzeń przez co ciągle inni brygadziści/wyżej ustawieni pracownicy zwracali mi uwagę na błędy, o których nie wiedziałem że są błędami - donosiciele - brak własnych narzędzi, co powodowało zmniejszenie wydajności produkcji (pracowałem przy ręcznym składaniu rolet) Ogółem nie polecam tej pracy, jeżeli nie jest się jednocześnie szybkim, dokładnym i ekonomicznym, przynajmniej jeżeli mowa jest o moim stanowisku. Zwolniony zostałem po 3 tygodniach za niewyrabianie się w normie (ale jak wcześniej wspomniałem, trudno wyrobić tą normę, jeżeli nie ma się własnych narzędzi, trzeba biegać na inne stanowiska aby coś pożyczyć). Rotacja jest tam dosyć spora i wiem z relacji jednego z byłych pracowników, który pracował przy pakowaniu, że nie przedłużono mu umowy, bez podania żadnej przyczyny. Więc jest duża szansa, że idąc tam, popracujesz sobie dwa tygodnie po czym Tobie podziękują.

10.12.2018 22:01

Nie polecam pracy. Czysty wyzysk, lepiej szukać czegoś lepszego.
    Nicj

12.12.2018 09:24

Atmosfera jedyny plus, chociaż z czasem nawet ona nie wystarcza. Wieczne niezadowolenie, problemy, brak zapewnienia podstawowego bhp (odzież ochronna), normy. Ogólnie 2/10.
    Lajn

28.11.2018 21:59

Lubię atmosferę w Schoenberger za: Fajna atmosfera, paczki wcale nie ciężkie, jak na miesiac to spoko praca

Zostaw merytoryczną opinię o Schoenberger