Vive Profit Center

• Wola Kopcowa
  • Dyminy
  • Górki Szczukowskie

3. Opinie o pracodawcach Kielce
  5. Opinie o Vive Profit Center Sp. z o.o.

Opinie o Vive Profit Center Kielce OLSZEWSKIEGO 6

WebsiteIconVIVE Group

Nie przegap nowości o Vive Profit Center Sp. z o.o.!

Iwona

24.09.2022 23:52

Ja polecam pracę w Vive Profit. Praca,wiadomo,ciężka,po 10,12 godzin na nogach i wieczne podnoszenie ciuchów i nieraz uzeranie się z ludźmi, ale za to pewne jest,że co miesiąc pewna wypłata,podstawa plus premia. Ja sobie bardzo chwaliłam tego pracodawcę,tym bardziej,że jest opcja benefitow,tzn "wczasy pod grusza",ubezpieczenie grupowe,system premiowy,bony na święta i paczki dla dzieci(mnie się wprawdzie nie należały,bo nie mam dzieci,ale wiem od koleżanek,że były zawsze na czas). W tych czasach,patrząc na to jak u co niektórzy pracodawcy,to te benefity są super. Ja z czystym sercem polecam pracę w Vive Profit????
    Neutralny 2223

03.03.2023 12:16

Oczywiście wczasy po dwóch przepracowanych latach co drugi rok .

07.03.2023 11:36

Witaj Neutralny 2223, Dziękujemy za Twoją opinię. Zgadza się - aby móc skorzystać z benefitu "Wczasy pod gruszą", pracownik powinien przepracować min. 24 miesiące w VIVE Profit, wówczas ma prawo do pierwszego skorzystania z dofinansowania. Każda kolejna możliwość złożenia wniosku o dofinansowanie do wypoczynku również jest realna w odstępie co 2 lata. Zachęcamy wszystkich pracowników do skorzystania z tego benefitu! :) Pozdrawiamy serdecznie, Zespół HR
    Bożydar

27.02.2023 10:36

Witam. Mam pytanie do zespołu HR, liczę na konkretną odpowiedź a nie prośbę o kontakt. Kiedy można spodziewać się telefonów służbowych? Korzystanie dziesiątki razy podczas zmiany z telefonu prywatnego jest bardzo denerwujące.

28.02.2023 08:47

Cześć, rozumiemy Twoją frustrację, jednakże nie znając Twojej sytuacji, nie możemy dać konkretnej odpowiedzi na Twoje pytanie. Nie chce również, abyś pozostawił swoich danych w miejscu publicznym, stąd podpowiadamy, żeby skontaktować się z Działem Administracji, który odpowiada za telefonu służbowe. Pozdrawiamy, Zespół HR
    Tamara

25.10.2019 19:08

Stanowczo nie polecam pracy w Vive, praca mega ciężka bieganie po 10-12 h nie raz dwa trzy dni pod rzad. Ludziom sie wydaje ze to tylko wieszanie ciuszków i co w tym trudnego... zrób sobie 3-4 razy w tyg 20km co metr przysiad trzymając w rekach 3kg a dowiesz sie jak to jest. Ja nie raz nie mialam sily nawet sie umyc po pracy a w dzien wolny ledwo chodzilam. Dziewczyn na sklepie jest gora 6 i to tylko w wyprzedaz i nowy towar w tym 2 na kasie i jedna w biorze na cala hale zostaje 3 dziewczyny i to w najlepszym przypadku. W inne dni zwykle gora 2 dziewczyny na powiedzmy 30 klientów 1 na kasie a wymaga sie od nich cudu posortowanego i posprzatanego sklepu półek bez kurzu i czystej witryny. Człowiek nie ma czasu sie po tylku czasem podrapac z przerwy sie doslownie wybiega a nawet czasami rezygnuje zeby po godzinach (darmowych) nie zostawać. W dodatku coraz wiecej obowiązków a coraz mniejsze wynagrodzenia. Ewidentnie patrzą tylko gdzie i jak premię uciąc. Dla przykladu nie masz wplywu na to jak studenci spakuja towar, ale to tobie utna za to premie bo zle posortowany. Chorowac tez nie wolno bo premia przepada, lepiej zeby jeden chory pracownik zarazil cala reszte...Moze kiedyś bylo dobrze, teraz jest tragedia. W dodatku klienci traktuja Cie (usunięte przez administratora) a pozniej przyjadą do kasy i jeszcze chca sie targować. Teraz jeszcze slyszalam ze tajemniczego klienta wymyslili... kpina. Za te same pieniadze mozesz pójść do Tesco czy Kauflandu a sie tak nie obiegasz przynajmniej mokra i smierdzaca.
    Bezcenne chwile

23.01.2023 17:48

Widać po cenach że ktoś patrzy na maksymalizację zysków widać że nie tylko źle się traktuje klientów ale także pracowników. Wielokrotnie tam byłem dziewczyny latają jak na sraczkę podnoszą te ciuchy układają. Maksymalny wyzysk. I fakt wcale tam nie muszę chodzić. Bo jest wiele innych sklepów w których jest taniej.

24.01.2023 09:14

Witaj BEZCENNE CHWILE, Dziękujemy za pozostawienie komentarza. Jesteśmy otwarci na wszelkie opinie i konstruktywną krytykę. Jeśli chciałbyś podzielić się z nami swoimi uwagami w tej sprawie, prosimy o kontakt pod adresem - [email protected]. Miłego dnia, Zespół HR
    Nesa

12.01.2023 12:47

Witam Mam pytanie jak zostanę zatrudniona na nowy sklep który będzie się otwierać będę pracownikiem pod firme czy franczyzobiorcy złożyłam cv.. Pozdrawiam
    Pppp

30.11.2022 23:12

A to co Viva wymyśliła to kpina ty oddajesz i swój Tower bo proponują ci 1 zł za kg ja osobiście przyniosłam towaru za 300 zł wartwgo to było 30 kg dostałam 30 zł to ok ale wydać, tego nie mogłam bo musiałam mieć dwuktotmos. Rachunku żenada co to ma być ty sprzedajesz, im ciuchy na których oni mają czysty zysk 100 procent a oni robią łaskę czlowekowi że chce wydać te głupie 30 zł bo przybosl towaru na 300 zł czystego zarobku a oni jeszcze łaskę robią że wydać w tej kwocie nie można typowe oszostwo wolę dać następnym razem te moje ciuchy biednym niż tym co są bogaci a żerują na nednych kpina dla firmy wstyd oj ludzie nie przynoście um ciuchów kg za 1 zł śmiech niech lepiej biedny się ubierze a pytanie do firmy co za mądry czlowek to wymyślił musi mieć naprawdę coś nie tak z głową żenada nie polecam interesów bo prawdę dopiero i tak dowiadujemy się przy kasie coś strasznego

12.12.2022 12:10

Drogi PPPP, Dziękujemy za komentarz. Projekt Game4Planet to naturalna odpowiedź na ważne, środowiskowe potrzeby. W jego ramach każdy może oddać swoje niepotrzebne już tekstylia, którym VIVE może dać drugie, trzecie, kolejne życie. Jest kilka, równie ekologicznych możliwości wykorzystania przez nas ubrań – mogą trafić do sklepów VIVE Profit, zostać przetworzone na czyściwo, czy stać się donicą kwiatową, lampą, częścią tarasu. Chcemy edukować, poszerzać świadomość odbiorców na temat ekologii, przeciwdziałać nadprodukcji odzieży. Dbanie o środowisko to wspólny obowiązek wszystkich nas – udział w projekcie to kolejny, dobry krok dla Planety, a voucher to forma symbolicznego podziękowania każdemu, kto się do tego przyczynia. Informacja o tym jest cały czas widoczna na plakatach w sklepach oraz na multimediach powiązanych z grupą VIVE. Pozdrawiamy, Zespół HR
    Maciek

06.10.2022 09:15

A jak wygląda praca kierowcy C+E w vive trasy międzynarodowe , czy jest tu ktoś kto pracował lub pracuje na tym stanowisku ? Proszę o komentarze .
    GrubyRys

02.09.2022 12:07

Czy ktoś wie kiedy wrócę nocki ?

05.09.2022 15:17

Witaj, obecnie nie potrafimy odpowiedzieć na to pytanie. Jednak gdy tylko się pojawi zmiana nocna, napewno o tym wszystkich poinformujemy :) Pozdrawiamy Zespół HR
    ZRAŻONY

26.08.2022 15:26

wiki

06.08.2021 12:44

Po wprowadzeniu towaru metkowanego, nie opłaca się u Was kupować. Ceny wysokie, towaru marniutki, a klientów mało. Jak na lumpeks - drożyzna!!! a towar bez rewelacji. Kiedyś ubranka dla dzieci były w przystępnej cenie, teraz ceny z sufitu.

28.09.2020 18:33

Pytanie?

28.09.2020 19:57

To może wina Pani kierownik?
    Szukam pracy

01.08.2021 21:51

Cześć, mógłby ktoś napisać, ile mniej więcej zarabia kierownik???
    Zapytanie

21.01.2021 17:34

Mysle, ze anonimowo wypada, wiec zapytam jakie sa zarobki aktualnie? mysle nad zmiana pracy i chcialabym wiedziec, szczerze, ile na czysto sie wychodzi :) Pozdrawiam
    Ktosiek

10.02.2021 20:45

Praca nadal na najniższej krajowej, śmieszne premię których nie da się wyrobic bo targety olbrzymie. Braki w kasjerach. 7 osób łącznie z czego 3 szefowe które na kasę nie pójdą. Praca po 12 a wychodzi 13 płacone za 12. Nadgodzin nie płacą.. szczerze nie polecam, jak tylko sytuacja się uspokoi szukam innej pracy.
    Anna krajanka

06.08.2020 11:26

Premia 2020 Sierpien 0.35℅x2600=910 40%x910=364 brutto czyli 314 zł. 2600 brutto czyli 1921+314=2235 zł plus nocki 2300 odjąć sb każdy ubezpieczenia itp. Wrzesień 60%x910 czyli 546brutto czyli 471 1921+471= 2392zl plus nocki odjąć sb każdy ubespieczeni itp. Za mi siać sierpien wyoracowywujemy już premie max 35% czyli max 910 zł brutto. Wypłacają w październiku :) Pozd
    Bbb

16.07.2020 07:50

Czy może ktoś coś więcej powiedzieć o szkoleniu czy rzeczywiście bez niego ciężko jest wejść w świat sklepu Vive profit?

02.08.2020 12:56

latwo, są w stanie wszystkiego nauczyc Cię na miejscu.

11.04.2020 10:08

Jaka jest kultura pracy w Vive Profit Center? Obowiązuje typowy dress code?

03.07.2020 02:37

nieprzewiewne koszulki polo z poliestru, oraz tshirty..

03.07.2020 02:35

Pracowałam w Vive w Poznaniu. Osobiście pracy nie polecam. Faktycznie kierownik regionalny naciska na wyniki, choćby nie wiem co się robiło zawsze jest źle. Praca 12h, + często kilka godzin na nocki, ponieważ normalnie nocna zmiana nie wyrabia się z wykładaniem towaru przez co później sprzedawcy muszą zostawać. A muszą bo nie są wypuszczani, jak ja tam pracowałam drzwi wyjściowe od tyłu były przekluczone i nie dało się wyjść dopóki kierowniczka nie otworzyła- masakra. Kierowniczka nie zna się na pracy i jej nie ogarnia.. przydziela wolne/urlop po czym w wolnym dniu dzwoni do pracownika z zapytaniem gdzie jest i dlaczego nie jest w pracy..a dziwnym trafem zastępcom została córka oraz jej przyjaciółka. Początkowo szkolenia (2 tygodniowe ) odbywały się na drugim końcu kraju- za dojazd ( tylko PKP lub autobusy) wykładano ze swoich pieniędzy, a później firma zwracała koszta. Podczas szkoleń zapewniali również nocleg, jednakże wyżywić trzeba było się samemu. Obowiązuje dresscode (koszulki polo, prawie 100% poliester)..
    Asia

29.10.2019 17:25

Witam czy ktos pracował we Wrocławiu w tej firmie i może się wypowiedzieć czy warto?

03.02.2020 12:17

Warto
    Byłą pracownica

10.04.2020 21:24

Nie polecam Ci pracy w Vive. Przez dłuższy okres pracowałam w tej firmie i ogólnie nie polecam. Kierownik regionalny jest słaby, wymagania wymagania a jak widzieliśmy że obroty są ok, to o dodatkowych pieniądzach nigdy nie było czasu porozmawiać. Ciągła walka o wyniki. Słaby kontakt z centralą firmy. Jakiekolwiek telefony m.in. do pewnej pani w centrali to wieczne problemy, ciągle jest zajęta, po chwili zaczyna podnosić głos. Firma jest nieprofesjonalna i nie dba o pracowników. Dobra rada szukaj czegoś innego, szkoda Twojego czasu na tą firmę.
    Wero

07.11.2019 11:31

Czy może mi ktoś powiedzieć czy święta na czerwono są również pracujące?
    Ktoś

27.01.2020 11:03

Nie.
    Klient

23.01.2020 12:46

Opinia dotyczy Vive profit Lublin ul. fabryczna. Tam za hity-takie ciasteczka pracownicy przymykają oko na ilość odzieży wystającej poza torbę. Natomiast jeśli jesteś poza strefą słodkości, to już dokładnie zostaniesz zmierzony. Polecam bierzcie ciastka na wyprzedaż i pędźcie do slepuna zakupy.
    Klient85-239

23.01.2020 15:37

Dowód proszę. Napisać można wszystko żeby innych pogrążyć. Dlaczego nie zgłaszasz tego w sklepie. To forum nie jest do pisania takich bzdur, a do opisywania pracy u danego pracodawcy. (usunięte przez administratora)
    Klient

23.01.2020 20:02

Dowód macie na monitoringu. Inny potrzebny?
    Marta

25.10.2019 19:35

Kurczę myślałam nad zatrudnieniem tutaj i teraz się zastanawiam. A jaką umowę i stawkę oferują za ciężką, jak tu opisujecie, pracę?
    Janina

24.11.2019 20:32

Dla sprzedawcy najniższa
    Timo

08.11.2019 00:03

Zła zmiana to było zatrudnienie nowej dyrektorki. Decyzje nietrafione. Pozatym w biurze jest inny świat. Koło siebie potrafią zadbać. Ale całą reszta już się nie liczy. Tylko harować za marne pieniądze. gdyby nie premie to pieniądze były by wręcza żałosne. Ale i tak potrafią obciąć i to.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Vive Profit Center?

Kontakt - Vive Profit Center Sp. z o.o.

OLSZEWSKIEGO 6 25-663 Kielce

VIVE Group
    Branża główna: Moda, projektowanie

11.07.2019 20:50

Nie warto. Z zewnątrz wygląda profesjonalnie, szkolenia, premie, możliwość awansu a w środku zwykła firma - nie dostrzegłam możliwości awansu, ciągłe podlizywanie się starych pracowników do przełożonych.

19.09.2019 20:36

Szkolenie chociaż raczej można nazwać to pogawędką na początku pracy tylko. Później radź sobie sama. (usunięte przez administratora) brak pomysłu na firmę. (usunięte przez administratora). Brak możliwości rozwoju. Ogólnie kiedyś fajna firma teraz zupełnie nie polecam. Są inne dużo lepsze.

19.09.2019 20:37

Premie są miesięczne ale zależne od obrotu firmy. Kiedyś były dużo wyższe. teraz jest to śmieszne "parę złotych" w porównaniu do tego co było kiedyś.
    Przyszły pracownik

14.07.2019 19:21

Wie ktoś jak wygląda obecnie sytuacja z przyjęciami do pracy na produkcji? Szukają ciągle nowych pracowników?
    Kuba

11.08.2019 21:00

Jak wyżej
    Nenni

10.06.2019 23:24

Brakuje pomysłu na firmę, napoczątku jest plan który później jest odkładany a później znowu powraca gdyż nie ma nic ciekawszego do zaproponowania. Szef w biurze zamiast pomagać pracownikom to bierze ich pomysły jako swoje.
    Inna

29.04.2019 22:41

(usunięte przez administratora)Szkoda, bo poprzedni boss naprawdę dobrze zarządzał firmą. Szkoda bo kiedyś była to naprawdę dobra firma. Teraz jest dużo słabej.
    długoletn pracowni

06.04.2019 23:14

słaba atmosfera w pracy a z racji kłopotów finansowych spółki jeszcze gorsza , zarobki przeciętne, pozwalniali durzo ludzi i teraz nie ma kto pracować stąd pracy jest za 2 osoby a wynagrodzenie słabe jak na Kielce. Dużo (usunięte przez administratora). Polecam szukać innych pracodawców.
    EVA

04.04.2019 22:13

Kiedyś fajna firma teraz coraz gorzej Obecnie duży chaos i bałagan, gonienie za wynikami za wszelką cenę jakby od tego zależała przyszłość firmy i rozliczanie o wszystko Pozostała niepewność o pracę bo wciąż nie wiadomo czy firma wyszła z kłopotów finansowych czy wciąż w nich jest Niestety ta druga ewentualność jest bardziej prawdopodobna
    Czesiek

31.03.2019 22:23

Słaba firma niepewność o jutro dużo pracy trzeba zostawać po nadgodzinach za kture nie chcą płacić. Ciągle wszędzie oszczednosci na wszystkim i szukanie grosza w każdej dziurze. Chyba nie o to chodzi "w dynamicznie rozwijającej się firmie" ?
    Kinio

22.03.2019 21:54

Niby piszą że firma stabilna a jest fala zwolnień co powoduje, że firma jest po prostu niestabilna. Człowiek boi się o przyszłość. Duży bałagan. Brak organizacji. Brak perspektyw. Kiedyś to była dobra firma, teraz już nie. Nie polecam.
    Ania

18.03.2019 21:01

Najlepszy sklep w Polsce Lubię atmosferę w Vive Profit Center za: Markowe rzeczy
    Tolcia

31.01.2019 14:14

Byłam dwa razy i sklep i obsługa (Jaworzno ) bardzo mi się podobała ...jestem zadowolona z zakupów ----polecam znajomym :) Lubię atmosferę w Vive Profit Center za: Duży wybór rzeczy ...
    Pracownik vive

07.12.2018 11:57

Pracuje w Vive. Na początku umowa na 3 miesiące, potem przedłużają na 3 lata :) pracy jest dużo, jest męcząca, ale równoważny system pracy pozwala na odpoczynek, ponieważ średnio ok. 3 dni w tygodniu są wolne. Wypłaty zawsze na czas do 10-go dnia miesiąca, przyznawane są też premie. Atmosfera między pracownikami super, nie ma żadnych spięć czy kłótni. Klienci jak klienci.. Jedni fajni, inni mniej, na pewno trzeba mieć do nich cierpliwość.

29.11.2018 13:00

Lubię atmosferę w Vive Profit Center za: ;-)

29.11.2018 13:24

Coś mi tu głupi komentarz sam si wpisał poniżej ;-( Ale do rzeczy..... Przestańcie głupoty pisać, błagam ! Nie wiem jak Waszych sklepach ale w tym gdzie ja pracuj atmosfera jest bardzo dobra. Co do wypłacania pensji to wszystko płacone jest w terminie. Ktoś kto tu wywala swoje żale to pewnie nie dostał premii bo na to zasłużył swoim lenistwem i obijaniem si w pracy.
    wonderland

11.06.2016 09:41

owszem na start umowa próbna na okres trzech miesięcy-chyba pracodawca musi każdego sprawdzić czy się ktoś nadaje do tej pracy czy nie, ale chyba po tym okresie jest na rok czasu, a następnie na czas nieokreślony. widać po tym jakie głupoty tu wypisujesz, że Ty w tej pracy sobie nie poradziłaś. lżej Ci na sercu za wypisywanie takich bzdur? chyba naprawdę nudzi Ci się w domu. poszukaj lepiej jakieś roboty, a nie zmyślasz jakieś niestworzone historie...

29.11.2018 13:14

Ludzie po prostu chcieliby dostawać pensje za nic nierobienie i pachnienie leżąc w swoim łóżku ;-p
    wonderland

11.06.2016 00:14

śmiać mi się chce jak to czytam, nic nie wiecie, a się wymądrzacie i nic więcej!!! po tych wszystkich waszych bardzo dokładnych informacjach zgaduje, że to pewnie wy jesteście tymi osobami co już tam nie pracują i bruździcie na kierowniczkę i na resztę ekipy, a z tego co wiem, to tam jest zupełnie inaczej. Misia dobrze mówisz, za pierdzenie w stołek nikomu nie płacą, owszem trzeba się nachodzić przez 10 czy 12h, lecz są takie czasy a nie inne, a VIVE przynajmniej oferuje na wejściu umowę o pracę. w dzisiejszych czasach ciężko jest znaleźć pracę, gdzie na wejściu proponują Ci taką umowę, a to ile zarobisz, to zależy od Ciebie i Twojej pracy i zaangażowania, aczkolwiek, owszem mogliby zaoferować większą stawkę, bo naprawdę trzeba się nachodzić, ale nie jest tak tragicznie, jak wy tutaj wypisujecie. z tego co wiem, to atmosfera poprawiła się po odejściu tych trzech osób, więc to wy jesteście porażką, a nie praca w VIVE. ;)

29.11.2018 13:13

Popieram ;-)
    Zosia

30.12.2017 23:09

Praca v vivie jest nic nie warta ,tyrasz a i tak maja cię za nic .Na stanowisku kierowniczym dobra znajoma kierownika regionalnego ,która tylko wrzeszczy i tobą pomiata ,i co najlepsze nic nie mozna z tym zrobic ,bo i tak zostanie na swoim stanowisku.Mozna jeszcze wiele innych rzeczy tu dopisac ,ale by to zajelo A 4 ,co sie tam wyprawia.
    qpa

22.12.2017 05:59

no i jeszcze te (usunięte przez administratora).Nieszanuja pracownika a same chca byc szanowane niby za co? za obelgi????????majac dwadziescia pare lat nieszanuje toi niebedzie szanowana.
    anonymous

14.12.2017 14:58

Chcialam dodac ze na stanowiskach kierowniczych pracuja ludzie po zawodowkach oczywiscie bo posada byla zalatwiona. Natomiast ci po studiach tyraja jako spezedawcy
    anonymous

14.12.2017 15:01

Mysle ze ta sprawa powinna trafic do zarzadu bo zapewne nie maja o tym zielonego pojecia
    Xy

30.10.2017 18:09

Nikomu nie polecam tej pracy. Traktują ludzi jak smieci
    kar

10.10.2017 18:21

Nie polecam nie wypłacaja całej kasy tyraczka jak nie wiem zero szacunku pracowalam tam i sie zwolniłam bo maskra ludzi traktuja jak smieci szkoda głowy zawracac !!!!!
    ahtjuk

26.09.2017 10:58

sluchajcie czytam te opinie i nie wiem co już myslec...owszem slyszalam ze robotnicza ma rózne opinie a juz w szczegolnosci kierowniczka, ze podobno bez znajomosci i lizania tyłka nie da sie utrzymac.o drugiej z ck podobnie...ale jak jest z zarobkami???

Zostaw merytoryczną opinię o Vive Profit Center Sp. z o.o.