3.6/5

• Luckenwalde

3. Opinie o pracodawcach Stahnsdorf
  5. Opinie o LPS GmbH

Opinie o LPS GmbH Stahnsdorf

Nie przegap nowości o LPS GmbH!

Joanna

14.01.2020 18:45

Zastanawiam sie na jakiej podstawie firma LPS wysyla pisma ze trzeba zaplcic kare i podaja swoj numer konta. Czyste (usunięte przez administratora) i naciaganie. Sprawa nade sie na droge sądową. Jak tępe osoby pracuja w tym biurze skoro totalnie sie na prawie nie znaja.
Elewator

15.01.2020 12:21

Nie dość ,że nie znają prawa , to jeszcze straszą tym prawem i sądami(usunięte przez administratora)
mały25

20.12.2019 17:18

Jakie odesłałeś dokumenty? potwierdzenie rozliczenia czy podpisałeś im upoważnienie? I skąd wiesz, że sprawa już załatwiona? Odpisali, że już wszystko załatwili w niemieckim urzędzie?

14.01.2020 18:49

Witam wszystkim , proszę zgłaszać do polskiej Policji lub Prokuratury ewentualne pisma z wezwaniem do zapłaty zaległego podatku. Proszę pamiętać ,że beneficjentem naszych podatków w Niemczech jest Niemiecki Urząd Skarbowy i tylko on ma prawo określić nam brakujące kwoty do zapłaty lub terminy do zapłaty. I tylko Urząd Skarbowy może wam przyporządkować klasę podatkową, dzieje się to na skutek waszych złożonych dokumentów, to nie LPS ustal klasę podatkową.Pracowałem w tej firmie długo , jestem nadal w Niemczech od wielu wielu lat i nie mam żadnych zaległości wobec urzędu skarbowego niemieckiego i również otrzymałem pismo od LPS w celu wyłudzenia ode mnie rzekomych zaległych podatków. LPS strzelił sobie sam w kolano mówiąc pracownikom że są zameldowani a nie meldował ich wcale, mądrzejsze osoby meldowały się na mieszkaniach służbowych samodzielnie w urzędzie Ratusza danego miasta. Nie macie żadnego obowiązku wysyłać im również potwierdzenia rozliczenia podatkowego za dany rok. Myślec ludzie , a jeśli nie macie pojęcia to właściwy wam urząd skarbowy niemiecki wyjaśni wszystko.

14.01.2020 18:46

14.01.2020 17:29

Witam wszystkim , proszę zgłaszać do polskiej Policji lub Prokuratury ewentualne pisma z wezwaniem do zapłaty zaległego podatku. Proszę pamiętać ,że beneficjentem naszych podatków w Niemczech jest Niemiecki Urząd Skarbowy i tylko on ma prawo określić nam brakujące kwoty do zapłaty lub terminy do zapłaty. Pracowałem w tej firmie długo , jestem nadal w Niemczech od wielu wielu lat i nie mam żadnych zaległości wobec urzędu skarbowego niemieckiego i również otrzymałem pismo od LPS w celu wyłudzenia ode mnie rzekomych zaległych podatków. LPS strzelił sobie sam w kolano mówiąc pracownikom że są zameldowani a nie meldował ich wcale, mądrzejsze osoby meldowały się na mieszkaniach służbowych samodzielnie w urzędzie Ratusza danego miasta. Nie macie żadnego obowiązku wysyłać im również potwierdzenia rozliczenia podatkowego za dany rok. Myślec ludzie , a jeśli nie macie pojęcia to właściwy wam urząd skarbowy niemiecki wyjaśni wszystko.
Peja_Slums

14.01.2020 14:48

mi się podoba firma i ogólnie współpraca. Warunki dobre jak na pracę dorywczą...
Lili2

10.01.2020 12:59

Myślę, że mogę śmiało stwierdzić że firma jest godna zaufania. Nie zwiodłam się na nich współpracując już od jakiegoś czasu. Pozdrawiam!
robert

09.01.2020 15:54

polecam firmę lps od dawna juz z nimi wyjezdzam do pracy i nigdy nie narzekalem. Robert
Marzenka

08.01.2020 15:46

pracuję dla nich i jestem zadowolona. poleciła mi ich przyjaciółka i od tamtej pory razem wyjeżdzamy. We dwoje raźniej! :)
Czarna

28.12.2019 10:51

Witam pracuję ktoś na magazynie w Munster? Jak wyglądają zakwaterowania? Ile wychodzi na czysto przy 1 klasie ?
gabris

03.01.2020 14:20

Hej! ja tam pracuję. Zakwaterowanie pomaga firma załatwić a stawki są różne, ale ogolnie da sie zarobić.
Czarna

06.01.2020 09:06

Gabris dzięki za odpowiedź czy mógłbyś napisać ile da się zarobić najmniej przy 1 klasie a ile najwięcej? W ogłoszeniu pisze że praca jest tymczasowa na jak długo?
Adameu

03.01.2020 14:21

polecam firmę korzystne warunki pracy. stawki tez jaknajbardziej okej. PEwnośc i jakość!
Łukasz

31.12.2019 13:28

Dokładnie! może nie praca marzeń, ale da się zarobić i to jest ważne. Jak ktoś potrzebuje pracy tymczasowej na już to ja od siebie mogę ich polecić! :)
Grzegorz

24.12.2019 11:49

Nie jest to praca marzeń, ale da się wytrzymać. Wielkim problemem jest to gdzie cię zakwaterują. Wszyscy nowi idą na domki, a naszą grupę przenieśli na hostel... Zostały dwie osoby z naszej grupy i nadal nie chcą nas przenieść. Nie potrafią zapewnić podstawowych środków do życia choćby krzesła w bardzo małej kuchni żeby usiąść i zjeść obiad jak człowiek przy stole. Jak się wprowadzaliśmy to nikt nie powiadomił nas chociażby o braku pościeli, którą niby nie trzeba było brać wg biura we Wrocławiu. Połóż się na takim materacu jak tu.. Gwarancja porzygania. LPS ma gdzieś nas pracowników (za wyjątkiem tych wybranych). Powiedzieli, że coś pozałatwiają w kwestii sztućców i innych przyrządów codziennej potrzeby, olali nas.. Teraz są święta niby mieli nas przenieść i też nas olali. Zaraz się wszyscy pozwalniają, ale to też mają w (usunięte przez administratora)
Janusz

23.12.2019 15:14

Mi firma pomogła z rozliczeniem i nie miałem problemów. polecam! Janusz

Oferty pracy - LPS GmbH

Komisjonowanie owoców i warzyw-ok.Potsdam od zaraz

Werder

15.33 - 15.33 EUR / h

Pracownik Centrum Przesyłkowego wNauen różne daty startu

Nauen

15.33 - 19.16 EUR / h

Komisjonowanie art. dla zwierząt wMünster

Münster

15.33 - 19.16 EUR / h

Komisjonowanie art. Spożywczych – BLISKO GRANICY

Lübbenau/Spreewald

16.07 - 16.07 EUR / h

Komisjonowanie art. drogryjnych w Burgwedel k.Hannover od zaraz!!

Hanower

15.67 - 15.67 EUR / h

Pracownik Inwentaryzacji na terenie Niemiec/Francji

Berlin

14 - 14 EUR / h

trurl

19.12.2019 19:53

Witam. Czy ktoś otrzymał jakieś wezwanie do sądu w sprawie tych podatków?
gość

21.12.2019 02:09

Jeszce nie ale dzwonią codziennie
Adam Szyk

20.12.2019 15:56

Polecam gorąco! żadnych problemów i niejasności :)
enelop

19.12.2019 16:15

u mnie tez wszystko ok, nie mogę narzekać :)
Michel

18.12.2019 15:41

Bardzo dobra współpraca, 0 problemów, kontakt dobry, tylko pracować i liczyć spływające pieniążki :D
Zack

17.12.2019 16:05

Fajna współpraca. Na pewno jeszcze z nimi wyjadę :D
2xs

16.12.2019 15:21

nie zgadzam się z niektórymi opiniami tutaj... ja sobie bardzo chwalę wspólprace z lpsem i mam nadzieje ze w przyszlosci dalej tak będzie....
Najlepszy17

13.12.2019 15:21

Polecam ze swojej strony współpracę z firmą LPS. Podczas ponad rocznej pracy z nimi i wyjazdów jestem zadowolony. Oby tak dalej!

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w LPS GmbH?

Pablo

18.11.2019 23:11

Witam czy ktoś wyslal to upoważnienie i zakończył sprawę podatku bez płacenia ???
Paulina

12.12.2019 18:02

Proszę nic nie podpisywać. To są naciągacze. Zgłosiłam doniesienie na policje w tej sprawie.
Ela

12.12.2019 15:53

Trzeba wziąć się za robotę i nie narzekać. Jak ktoś chce pracować to dogada się z firmą. Oni ułatwiają i pomagają jak występują jakieś problemy. Zachęcam.
aldona

10.12.2019 15:55

ja jestem zadowolona ze wspólpracy i polecam wszystkim :)
sisi

11.12.2019 16:25

Ja to samo, byłam w duisburgu na etykietowaniu i wszystko ok a praca łatwa ze szok
Rychu

11.12.2019 15:27

Byliśmy z bratem na zleceniu w niemczech i bylo calkiem znosnie. Praca nie taka najgorsza ludzi fajni i pieniadze na czas . polecam
kecaj6466

20.11.2019 17:21

wybieram sie do Duizburga,z tą agencją czy jakies opinie praca ,zakwaterowanie ,warunki..
Kecaj6466

22.11.2019 08:39

Tzn.o jakie sprawy chodzi? Możesz coś przybliżyć, z góry dzięki,ppzdrawiam

11.12.2019 10:16

Gdzie się wybierasz ? Naucz się najpierw nazwy miasta jak z nimi jedziesz , bo jak cię wyruchaja żebyś wiedział gdzie jesteś .
Babcia

10.12.2019 15:44

Był ktoś w Munster, jak tam jest? Ile tirów do zapakowania ręcznie? Warunki, koordynator? Dzięki za info

Kontakt - LPS GmbH

Ruhlsdorfer Straße 95/H101 14532 Stahnsdorf

Joe

10.12.2019 11:09

polecam praca ok
Agata

09.12.2019 21:00

Jak tam, rozwiązał ktoś już tą sprawę podatnikami lps wyjaśnił coś telefonicznie?
Psycho

30.11.2019 15:35

Pisma nie odniosły skutku to się za dzwonienie zabrali.W ogóle nie potrafią wyjaśnić o co im chodzi.Nie naciskają na zapłacenie , ale o podpisanie pełnomocnictwa.Dobrze wiedzą ,że tylko dzięki temu pełnomocnictwu mogą coś zdziałać.Nie dawać się oszukać , ja się dziwie ,że ta firma tyle lat prosperuje i nikt się do nich nie dobrał.(usunięte przez administratora)
Psycho

05.12.2019 17:43

Na drogę sądową haha, jak oni te pisma nie wysyłają poleconym, ciekawe jak w sądzie udowodnią, ze ktoś w ogóle odebrał te papiery.
gosc

06.12.2019 16:44

Przez whatsappa dzwonią czy już z swojego nr telefonu?
Maria

05.12.2019 16:00

Cieszę się że mogłam wziąć udział w pracy z firmą LPS. Było to dla mnie fajne doświadczenie i okazja dodatkowego zarobku. Raz jeszcze dziękuję i polecam. Maria
Ilona

25.10.2019 09:02

szukam osoby która pracowała przez firme lps po 5 latach odezwali się ze mam zaplacic jakas kwote wyrównawcza bo zle mnie zakwalifikowali do klasy podatkowej prosze was o pomoc czy mieliscie cos takiego i jak to sie zakonczylo prosze piszcie [email protected]
Kejt

04.12.2019 14:31

Mnie też cos takiego wysłali. Ciekawe, że przesłali swój nr konta chociaż podobno jestem te pieniądze winna finanzamtowi! Pracowałam 3 miesiąc w 2015. Co ciekawe później mieszkałam jeszcze w Niemczech 2 lata, ostatnio w 2017 roku, miałam zameldowanie, Steuernummer i żaden urząd nic ode mnie nie chciał. To na pewno jest ich wina i koszty, szukają jeleni którzy będą płacić za ichbledy.
Asienka

05.12.2019 15:34

Witam, mi również przysłali tak jak Pani po 5 latach to samo.. Dopiero dostałam list
Krzysiek JJ

04.12.2019 14:53

Regularnie wyjeżdżam z tą firmą. Byłem już na kilku pracach z nimi i byłem zawsze zadowolony. Polecam!
Elżbieta-0

03.12.2019 15:10

Ja tam nie mam zastrzeżeń do firmy. Byłam z nimi w pracy ja, był mój mąż i nigdy nie było problemów...
Henryk

02.12.2019 15:51

Jak ktoś potrzebuje kasy na już i nie boi się pracować to z pewnością znajdzie tu coś dla siebie. My z żoną jestesmy zadowoleni ;)
karolczak

30.11.2019 13:16

ja tez dostalem pismo z biura i doslalem brakujace dokumenty i sprawa jest moja juz moja zamknieta nie ma zadnego problemu
Adamwww

28.11.2019 15:25

ja też mogę z czystym sumieniem polecić. Współpraca przebiegła bez zastrzeżeń :)
Krysiaa

27.11.2019 12:16

Mogę polecić współpracę. Wyjechałam, zobaczyłam jak to wygląda i wróciłam zadowolona. życzę wam tego samego :-)))
janusz z.

25.11.2019 14:24

Jeśli ktoś chce sobie dorobić wyjeżdżając do pracy zagranice to myślę że to dobra opcja. Aktualnie nie mam takich potrzeb ale wyjeżdzałem już z lps i zawsze wszystko było dobrze. pozdrawiam
Patryk91

26.11.2019 00:04

Tak, a za kilka lat problemy z kasą podatkową bo oni leicą w (usunięte przez administratora) ze wszystkim...
gabrysia

22.11.2019 14:14

Polecam współprace z firmą, dobre warunki, wypłata na czas, miły kontakt, na pewno po nowym roku znowu zdecyduję się na wyjazd żeby trochę dorobić :) Pozdrawiam Gabrysia :)
Lotos123

20.11.2019 11:34

Wyjechałem z nimi i nie moge narzekac, mila atmosfera przy podpisywaniu umowy, pieniadze na czas, dobre warunki i transport na miejsce. Wydaje mi sie ze jest to jedna z najlepszych firm tego typu na rynku.

Zostaw merytoryczną opinię o LPS GmbH