gestio sa

Tychy

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 38 ocen.

Opinie o gestio sa

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie gestio sa

Alina K.

Witam, również dostałam pismo z ZUS, szczerze powiedziawszy nie mam pojęcia dlaczego, jestemtym zaniepokojona, dotyczy roku 2005. 08-09,nie mam żadnych dokumentów. Bardzo proszę o szybki kontakt, angelika.kiszka@gmail.com

Jolanta

Jolanta 8.11.2017 rok Witam Też dostałam pismo z ZUS i jestem zaniepokojona,chodzi o rok 2003 i nie mam z tego okresu żadnych dokumentów.Proszę o kontakt. jolanta-dybala@wp.pl

Zbyszek R.

zrudy@o2.pl Witam, mam podobny problem. Dostałem pismo z ZUS a nie mogę znaleźć dokumentów. Proszę o kontakt i pomoc. Pozdrawiam Zbyszek - 08.10.2017

Lidia
@Zbyszek R. 09.10.2017 08:41
zrudy@o2.pl Witam, mam podobny problem. Dostałem pismo z ZUS a nie mogę znaleźć dokumentów. Proszę o kontakt i pomoc. Pozdrawia...

Witam. Dzisiaj też dostałam takie pismo z ZUS i szczerze jestem zaniepokojona. Czy Ty już odpowiadales Zus-owi? Jeśli tak to jak to wyglądało? Też nie mam żadnych dokumentów z tego okresu. Bardzo proszę o kontakt

sarenka

@normal jeśli wierzyć temu co mówi krs to oczywiście przedsiębiorstwo nadal istnieje i funkcjonuje na rynku bodajże w pośrednictwie finansowym,a e w necie cisza, ciekawe czy gdzieś mają swoją stronę może

poszkodowany

no niestety mój problem z gestio zaczął się wczoraj a chodzi o lata 2007/2008 gdzie gestio przekręciło mnie wobec zus-u i nie wiem co będzie dalej .Melkator to poprzednik gestio i już mam jeden rok w plecy .szlag by .....

nerro

Ja podobnie myslę, czy nie poszukać pracy w gestio, jednak w Internecie nie ma zbyt wielu informacji, tutaj też, kilka opinii z 2014 roku, a zero takich aktualnych. Może ktoś się wypowiedzieć, czy w ogóle warto rozwazac tutaj zatrudnienie, czy lepiej poszukac od razu innej firmy, może nawet nie dla tego, że jest źle, ale nie szukaja nowych osób?

serniczka

ja się aktualnie zastanawiam nam nowym pracodawcą, nie ukrywam że mam kilka korzystnych ofert od różnych firm, ale wciąż się waham a teraz zobaczyłam że jest jeszcze gestio sa. nic o nich nie wiem szczerze mówiąc a w internecie nie mogę znaleźć konstruktywnych dostatecznie opinii, ktoś z was wie czy szukają kogoś do pracy teraz i czy warto ogólnie?

mimi

Witamm Prosze o telefon do gestio Poniewaz Nie moge namierzyc telefonu do (zetelnej i uczciwej firmy)Pozdrawiam

lukasz

może nie chodzi tu o ogólną słabość firmy gestio, a o problem jakiejś jednostki i jej konflikt z tą firmą

wąż

w KRS firma nadal widnieje, na goworku sami piszący na tym forum ocenili ją na 3 gwiazdki na 6, a tyle niezadowolenia..

oszukany zbieram informacje na wlaścicieli Gestio

Zbieram informacje na temat Gestio i działalności osób które wymyśliły ten przekręt. Sam mam kilka którymi mogę się podzielić. Napisz: oszukani.pl@o2.pl

Edi

Tak byla w zus zarejstrowana bo miałam kontrole ZUS ze wszystko jest zgodnie z przepisami a po latach nasze umowy z ZUS były dla ZUS pozorne to jest jak walka z wiatrakami po 2.5 roku walki z nimi moi znajomi przechodzili to samo a jest ich ponad 30 osob

m.zurek1982@gmail.com
@Edi 11.10.2013 16:58
Tak byla w zus zarejstrowana bo miałam kontrole ZUS ze wszystko jest zgodnie z przepisami a po latach nasze umowy z ZUS były dl...

Witam mam podobnie podaj do siebie kontakt

anonim

(usunięte przez administratora)

BOZENA

proszę o dorade z jakiego paragrafu mogę skorzystać aby uzyskać abolicję,mam ten sam problem z gestio.

?

Witaj ma otrzymalam abolicje ale ile nerwów mnie to kosztowało i nie przespanych nocy to tylko ja wiem ale co z tego skoro zabrali mi 4 lata pracy które oplacalam i gdzie za pare lat w tym chorym kraju mam ich szukać oki zabrali nic nie zrobie to niech oddadza mi pieniadze [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z ZUS !!!!!

Edi

Witaj tak to to samo gg 5661795 napisz tu

Edi

Witaj Nas jest tysiace uwierz wszyscy zostalismy wrobieni w gestio i melkator To 2 (usunięte przez administratora) firmy

Jaśko

Firma jest nierzetelna,nie płaci wynagrodzeń,nie opłaca ZUS-u.Jeszcze raz przestrzegam przed współpracą z Gestio.Nie jestem jedyny którego wystawili do wiatru.

Jaśko

Witaj Jaro.Daj mi jakieś do siebie namiary to Ci opowiem jakie ja mam teraz kłopoty z Gestio.Pozdrawiam.

Jaśko

Człowieku jak najdalej od gestio.Jeżeli nie chcesz mieć problemów omijaj tę firmę z daleka.

remontpp@interia.pl

alex - 2009-11-20 10:37:47 poszukuje ludzi którzy byli zatrudnieni w firmie gestio s.a,płaciłam im dwa lata ateraz musze wyrównać długi w z.u.s wraz z odsetkami odezwijcie sie kto był w tej sytuacji ,to było w tychachWitam poszukuję ludzi którzy byli zatrudnieni w gesti

Sylwia

Darku jak udało się Tobie odkręcić sprawę w ZUSie?? Czy jesteś w stanie jakoś pomóc??? Proszę o kontakt na maila jeśli ktoś wie co dalej robić (usunięte przez administratora)

fajnadzaga

witam przeczytalam wiad o firmie gestio i melkator tez tam bylam i chcialam sie dowiedziec jak sie sprawa potoczyla u pani bo u mnie zus teraz domaga sie zaplaty dziekuje podam gg 5661795

ppppppppppp

już nie istnieje

poszkodowana

Witam mam pytanie czy ktoś wie gdzie znajduje się siedziba Gestio???

justyna

Witam wszystkich nie moge uwierzyc ze ta sprawa juz jest tak dawno problemem. Ja dostalam wczoraj z zus o zaplacenie składek za okres w ktorym pracowalam na umowe o prace nakladcze. co dalej mam zaplacic? dajcie znac (usunięte przez administratora).DZIEKUJE...

rena

Witam Do mnie też zus się przyczepił przez gestio. Księgowy zapewniał mnie, że wszystko jest jak najbardziej legalne, a teraz mam za to płacić? jak zakończyły się wasze sprawy. Jest szansa na wygranie tego? Renata

anonim

W podobnej sytuacji jest tysiące przedsiębiorców. Zobacz na www.zlikwidujzus.com

Gabi

Witam, mam ten sam problem z ZUS przez firmę GESTIO co większość tu wypowiadających się osób, moja sprawa znalazła swój finał w sądzie. Sprawę prowadziła kancelaria adwokacka z Częstochowy. Sprawa zakończyła się na moją niekorzyść, wyrok jest prawomocny sądu apelacyjnego który twierdzi iż podstawa od której były naliczane składki była za niska, z racji tego umowa o pracę nakładczą była pozorna. Jestem na etapie składania wniosku do sądu najwyższego o kasację wyroku. Adwokat zaznaczył, iż są marne szanse na pozytywne rozstrzygnięcie całej sprawy. Jeżeli może ktoś pomóc to proszę o kontakt g(usunięte przez administratora)

tychy

no tak ( usunięte przez administratora )ynagrodzenia ,faktury kolejna! SP Z OO www.Power Clean Sp. z o.o.Tychy skalna 159 CZYNI CUDA JAK ZWYKLE !!!!!!!!!!!!! (usunięte przez administratora)

Weksel

Witam, osoby poszkodowane lub/i oszukane poprzez wystawienie weksla przez firmę Gestio informuje że Kancelaria Adwokacka Czesław Tic w Tychach przy ul Budowlanych 29/14 prowadzi postępowanie karne. Tel. 32 747-55-79 .

gestio

jak można się z toba skontaktować w sprawie gesto, bo ja dostałam dzisiaj pismo z zus.

anonim

kupiłam od GESTIO APARAT KOSMETYCZNY ZA KTÓRY ZAPŁACIŁAM W 2009 MAM ŚWIADKÓW ! A TERAZ OKAZAŁO SIE ZE JESTEM IM WINNA 118 TYŚ podpisałam weksel na ten aparat na kwote 73 oni go po prawie trzech latach wypisali na ..... sprawa już jest u PROKURATORA !

as

a ja powiem tak: was wszystkich do jednego wora i na Prokuraturę za( usunięte przez administratora )

Marcin

Witam. Odnośnie GESTIO czy MELKATORA. Dużo każdy pisze a nic nie robi się w tym kierunku!!! Jestem jednym z poszkodowanych. Penie procedura jak u każdego więc nie będe opisywał. Proponuje konkretnie zająć się sprawą. Czyli jak wiadomo z naszym ( usunięte przez administratora ) samemu nic się nie ugra, wobec czego skoro jest Nas tysiące osób ( usunięte przez administratora ) przez Gestio i skoro jest luka w prawie pozwalająca na korzystanie z pracy nakładczej ale oczywiście zus ma swoją interpretację zbierzmy się się i wytoczmy sprawę przeciwko zusowi to jest raz i może też coś wskuramy przeciwko temu Gestio. Im więcej osób nas będze tym tańszy koszt wynajęcia odpowiedniej kancelarii a przynajmniej będziemy swiadomi że zrobiliśmy wszystko w tej sprawie. Kontakt do mnie 533 307 700 - Marcin Nie piszmy bzdur jak to każdy jest poszkodowany tylko weźmy się za konkrety. Pozdrawiam i czekam na zainteresowany osoby któe chcą wytoczyć sprawę przeciwko zus i jak się uda Gestio

Ela]

Witam Ja mam już rozprawę w sądzie w sprawie pracy nakładczej 1 ego marca 2011. Czy ktoś może mi coś mądrego doradzić? Czy sprawa jest na przegranej pozycji. Mój nr. to 0502203037. czekam na jakikolwiek sygnał, oddzwonię

anna

witam właśnie dziś dostałam takie samo pismo co mamy robić może do adwokata pomóżcie szybka odpowiedż pilne

ewela

proszę o kontakt w tej sprawie na email ewelinawachowiak@wp.pl tez jestem ofiara tych Firm i szukam ludzi którzy mogli by pomóc

anonim

Darek - 2009-11-21 11:59:19 byłem w podobnej sytuacji chyba w 2006 roku (rok po współpracy z Gestio) ... ZUS kazał mi zapłacić za 12 miesięcy z odsetkami, ale jakoś to mój znajomy pomógł mi po prostować odpowiednimi dokumentami w zusie. Nie zapłaciłem ani złotówki. po tej sytuacji dostałem nawet na moje rządanie zaświadczenie o niezaleganiu wobec ZUS na potrzeby otrzymania kredytu hipotecznego, wszystko odbyło się pomyślnie. także ta kwestia u mnie pozytywnie się zakończyła. Jedynie to co ..Gestio oszukało mnie i nie zapłaciło mi za ostatni miesiąc obowiązywania umowy (luty 2009) ..tj. wtedy gdy Gestio wysyłało na płatny urlop (miesięczny). Byłem w PIPie i powiedzieli mi że pod PIP to nie podlega, muszę iść do sądu pracy...natomiast nie wiem czy to ma sens. GESTIO jest w upadłości i z bardzo pewnego źródła wiem że oszukali tysiace ludzi na około 1,5 miliona zł. Jeżeli udało im się wyprowadzić majątek ze spółki to małe szanse na odzyskanie sowich należności gdyż płace są na końcu kolejki u syndyka. Witaj Darku. Bardzo proszę Cię o kontakt pod nr gg:142710.Pilna sprawa. Mirek

krzych

czyżby na forum wypowiadają sie prezesi firmy gestio???

nail

no odzywają sie sami i jeszcze na was zarabiają. A właściciele GESTIO współpracują z nimi i sami sie u nich radzą. Tak na marginesie w marcu br sad oddalił wniosek o upadłośc tej firmy. Wiec formalnie firma dalej istniej.

Gestianin

No, może nie prezesi, ale osoby zatrudnione w Gestio.Na jedno wychodzi.

Mariusz

Człowieku jak nie masz wiedzy to się nie wypowiadaj, istnieje jeszcze coś takiego jak dobra osobiste a takimi wypowiedziami je naruszasz, a tak jeśli chcesz zdobyć trochę wiedzy to weź KRS GESTIO i sprawdź iniciały zarządu a potem pisz bzdury bo nie masz o tym zielonego pojęcia!!!

gestianin

Gestio upadło, ale panowie prezesi wykombinowali w zamian dwie firmy: SAST ( inicjały z imion i nazwisk) i AMC (assets market counseling). Proponują m.in.: budowanie piramidy finansowej, "zatrudnienie" na Litwie lub oddanie firmy pod ich zarząd na podstawie pełnomocnictwa. A więc nic nowego i rewelacyjnego. Beznadzieja i radzę nie zawracać sobie nimi głowy. Stać ich na zakładanie dziwnych i podejrzanych firm z kapitałem założycielskim 10 000 zł ( wielka mi kwota), a nie stać na rozliczenie się formalne i fizyczne!!!

Darek

Słyszałem o firmie Optigen, zatudnienie w UK na podstawie dyrektywy Unijnej, ale trzeba lecieć do Angli i podobno nie wracają druki E101 potwierdzające ustawodastwo w zakresie ubez. społecznych. Podobno bardzo dobre rozwiązania ma firma SAST z Tychów, już kilka razy w internecie o niej słyszałem. Ktoś pisał, że jedne z lepszych jakie spotkał na rynku, ale tak naprawdę to nie wiem co oni proponują.

Tomek

Witam mam pytanie, słyszałem o podobnej firmie, która nazywa się Optigen. Oni proponują nie płacenie ZUS-u na podstawie ''niby'' zatrudnienia na etat za granicą. Tak naprawdę zostaje się w kraju, a opłaca się składki w innym. W Polsce się nie płaci wtedy ZUS-u wcale. Słyszeliście o tym? co myślicie?

kar

witam byłem w gestio 3 lata czy ktos jest po rozprawie ? jakie sznse na umorzenie zusu ??

Prawda

Do Darka. Oj Gościu, Gościu. Skąd twój język pochodzi? Chcesz walczyć z Gestio? O ile? 100 zł, 150 zł, 200 zł? A może tą energię przeznacz na walkę z ZUS, z tym całym chorym systemem, który powoduje że przedsiębiorca, który legalnie wybrał tytuł ubezpieczenia i płacił niższą składkę dziś ma ogromne problemy, a ZUS się śmieje w kułak i "z taśmy" wydaje negatywne decyzje. Sądy? Nie żartujmy sobie. Sądy wykonują robotę za ZUS. Poczytaj sobie posty na www.zlikwidujzus.com, a zorientujesz się szybko kto tak naprawdę jest twoim wrogiem, bo szukasz go nie tam gdzie trzeba.

Prawda

Moi Drodzy Forumowicze. Wy nie macie problemów ani przez Melkator ani przez Gestio. Macie problemy, bo nasz kraj jest krajem bezprawia. Sądy Ubezpieczen Społecznych nie są niezawisłymi sądami, a wydziałami egzekucyjnymi ZUS-u. Bo kto w państwie prawa widział, aby działanie legalne, zgodne z obowiązującymi przepisami uznawać za bezprawne? Kto "nagina" prawo, aby udowodnić że przedsiębiorca, który legalnie (art.9 ust. 2 ustawy o systemie ubezpieczeń społecznych) wybrał możliwość płacenia niższej składki, jest oszustem i naciągaczem? ZUS i tylko ZUS. I Melkator i Gestio proponowało całkowicie legalne rozwiązanie. Nie miejcie do nich pretensji i nie udawajcie, że ktoś was do czegoś zmusił. Sami podpisaliście wszystkie umowy. I bardzo dobrze! Nikt jednak nie przewidział bezczelności działania ZUS-u i sądów. Taki pech. Myslę jednak, że gdyby wszyscy poszkodowani przez ZUS bezprawnymi decyzjami potrafili się skrzyknąć, to mieliby sznaśe na sprawiedliwość. Chocby w Strasburgu.

Prawda

Ja też pracowałem dla gestio. Bzdury tu piszecie. Ile trzeba mieć nienawiści w sobie, żeby takie głupoty pisać! Prawda jest taka,że to nie gestio okradło, ale zostało okradzione. Przez tych wszystkich "uczciwych", którzy korzystali z oferty , a nie zapłacili faktur na ponad 1 mln zł. Taka jest prawda!

estera

Zbierajmy sie do kupy i walczmy o swoja kase: zapraszam na forum ludzi, którzy zostali oszukani jak WY: ( usunięte przez administratora )

Zostaw opinię o gestio sa - Tychy

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie gestio sa