ADAMUS25.05.2014 19:44
Ja tez pracuje w kepak cork troche juz czasu i moge cos powiedziec na ten temat.Szczerze jak nie masz trudnej zyciowej sytuacji i nie potrzebujesz pieniedzy na juz omijaj to miejsce z daleka.Wszechoobecny mobbing i zastraszanie to norma ,ludzie boja sie walczyc o swoje ,robia jak roboty,druga sprawa to przedmiotowe traktowanie czlowieka ,tak jak bysmy byli jakimis maszynami do zasuwania,a jak ci siadzie kregoslup ,czy cos innego stanie sie na terenie zakladu to firma tak bedzie robila zeby zwalic wine na ciebie, ze stalo sie to z twojej winy.Trzecia kwestia to nasi wspaniali polscy rodacy, ktorzy przescigaja sie w przebijaniu normy jeden przez drugiego,byle tylko zadowolic supervisora,tym sposobem nabijajac mu dodatkowa premie.A oni ciesza sie ,ze maja takich bialych murzynow co im sami kase nabijaja.Ogolnie zero jakiejkolwiek logistyki,wszystko roboine bez ladu i skladu,byle produkcja szla,ogolnie istny kierat.Nikt nie wie co jest grane od nikogo sie nic nie dowiesz , nikt ci nic nie pokaze , ale bedzie wymagal zebys potrafil.W razie jakis bledow managerowie czy supervisorzy ,staraja sie zwalic wine na pracownika,a ty nawet nie wiesz ,ze cos takiego popelniles , lub zrobiles jakis blad,a to wszystko za sprawa rowniez ich niewiedzy i umycia raczek od problemu , bo w razie czego oni ciebie robola z a 8.65 beda scigac,straszac tym czy owym ,ze niby na meetingu o tym juz dyskutowano,lub jakimis innym herezjami typu warning na pismie.Nastepna juz kwestia to ludzie ktorzy chcieliby sie pozagryzac nawzajem.Nikt z nikim tu nie trzyma kazdy na kazdego nagaduje ,a przed tym udaje wielkiego twojego przyjaciela,a za plecami oborobi ci ....wiesz co.Ludzie miedzy soba jecza i stekaja jak to im zle w miejscu pracy jak to maszyna szybko pracuje ,ze nie nadazaja ,ze im zimno ,ze rekawiczek nie ma ,ze to a ,ze tamto,ze pojda sie w tej sprawie poskarzyc do managera.A jak zjawia sie manager wiadomo dla pracujacych tam i byc moze czytajacych kiedys ta wypowiedz,i domyslajacych sie o kogo mi chodzi to panuje wtedy cisza i wszyscy maja spuszczone glowy i jakos im te zale i postulaty przechodza jak reka odjal na jego widok.Ogolnie podsumowujac
jest to kierat i wykanczalnia zdrowia,poprzez wysrubowane normy wypodnoszone przez ludzi ktorzy chcieli byc lepsi od tamtej zmiany czy tam od kolegi i kolezanki,i mysleli ,ze ich supervisor przyjdzie i bedzie klepal po plecach i chwalil za dobra robote , a tu kicha sie okazala bo potem zaczelo sie podkrecanie srubki bo jak da sie tyle zrobic to czemu nie jeszcze wiecej.Szczerze nie polecam i jesli to czytasz dwa razy albo wiecej sie zastanow zebys potem nie plakal , nie plul sobie w brode gdzie trafiles,bo trafisz do pracy pomiedzy ludzi obludnych,chamskich,negatywnych,czesto z przeszloscia kryminalna,majacych delikatnie mowiac zabrudzone papiery,ktorzy beada udawac twoich kolegow,a jak trzeba bedzie sprzedadza cie managerowi przy pierwszej lepszej okazji,lub nagadaja na ciebie steku bzdur po prostu wejda z butami w twoje zycie.Pamietaj pieniadze to nie wszystko,wiem ze praca w dzisiejszych czasach jest w wielu przypadkach na wage zlota i jest o nia bardzo ciezko.Ale kepak cork to nie jest dobra opcja na przyszlosc na zarabianie pieniedzy.Pracujac tu bedziesz narazony na wiele czynnikow,na prace z wrednymi ludzmi ,bedziesz pod ciagla presja,bedziesz znerwicowany i zestresowany,a po paru latach bedziesz zmeczony niezadowolony jak wiekszosc ludzie wogole sie tu do siebie nie usmiechaja sa ciagle niezadowoleni,zmeczeni zwlaszcza ci co pracuja po pare ladnych latek.Takze uwierz mi czleku popracujesz trzy lata i bedziesz sie zloscil na siebie samego gdzie trafiles,bedzie ci brzydla ta robota,bedziesz do niej przychodzil zly i bedziesz narzekal tak jak ja w tym wpisie.Zaczynajac prace tam tez bylem na hurra nastawiony i co mi ztego przyszlo?Pamietaj juz na koniec jest to praca kosztem zdrowia i nerwow takze co z tych pieniedzy z tej pracy przyjdzie chyba to ,ze lekarz na tobie potem zarobi.