3.9/5

• Kicin

3. Opinie o pracodawcach Poznań
  5. Opinie o Verseo

Opinie o Verseo Poznań

Nie przegap nowości o Verseo!

Handlara

13.11.2022 17:47

Kto pracuje dłużej, to wie jak wszystko chodzi we wewnętrznej maszynie - radzę uważać na Margar**ę - nie bez powodu jeden obiad je z „trzema” turami osób.
    Smutna

03.11.2022 19:02

Kolejne odejścia z firmy. Dział handlowy praktycznie przestał istnieć.
    Krzysio

04.11.2022 14:13

zalety współpracy b2b - z dnia na dzień mogę rozwiązać z każdym współprace

18.10.2022 09:24

19.10.2022 10:58

Do końca listopada pożegnamy 6 osób z naszej inicjatywy co stanowi 5% zespołu. Oprócz tego w październiku 4 osoby podjęły same decyzje o odejściu. Można zatem mówić o 10%, ale jak widać nie zawsze było to zakończenie współpracy z naszej inicjatywy. Żeby nabrać perspektywy: średnio te osoby były z nami 2 lata. Każda tego typu decyzja jest mocno przemyślana, bo dużo inwestujemy w każdą osobę, a ostatni czas był szczególnie intensywny pod kątem szkoleń. No i po ludzku się przywiązujemy. Przed nami również intensywny czas poszukiwania nowych osób. Przez ostatni miesiąc przyjęliśmy 4 osoby, a przygotowujemy miejsca dla kolejnych dziesięciu. Te zmiany wynikają z faktu, że mocno modyfikujemy wiele obszarów i procesów w firmie - od sprzedaży po marketing.
    K.

24.10.2022 14:07

Można powiedzieć, że działacie jak kiedyś Panorama Firm - rekrutacja ciągła.
    KR S

06.10.2022 10:33

Zarząd nie opublikował zgodnie z obowiązkiem ustawowym rocznego sprawozdania finansowego do KRS. Termin minął w poprzednim tygodniu.

12.10.2022 13:32

Sprawozdanie złożyliśmy w terminie. :)
    noniewierzę

13.10.2022 08:44

Widzę, że już czepiacie się wszystkiego co możliwe....
    ktoś

03.04.2022 16:13

mega duże rotacje ludzi, którzy non stop rzucają papierami. pracowałem w tej firmie ponad 3 lata temu i widzę, że ze starej gwardii nie został prawie nikt - dosłownie kilka jednostek. dobrych specjalistów ta firma odstraszyła, stąd aż tak duże rotacje. zaraz pewnie się odezwą obrońcy „jakie rotacje, o czym ty mówisz”, a wystarczy przyglądać się ilości znikających zdjęć ludzi w zakładce „o nas”, aby móc wysunąć takie wnioski.
    Alan

02.10.2022 00:08

Inflacja szaleje, dlatego specjaliści masowo odchodzą do innych firm. W innych firmach nie szaleje :D
    Gentry

05.10.2022 09:53

Rynek pracy jest rozpędzony i sprzyja decyzjom o zmianie otoczenia - to widać w każdej firmie. Większość firm obecnie zarówno traci, jak i zatrudnia. Dokładnie tak jest i w Verseo. Ale nie to jest istotą tej rozmowy prawda? W rzeczywistości z pewnością chodzi o to, że masz jakąś teorię na temat tego dlaczego ludzie odchodzą z Verseo - podzielisz się nią? Dobrze rozmawiać o konkretach.
    xx

12.07.2022 08:43

Czy w Verseo można liczyć na UoP? Jakie jest podejście do pracy zdalnej na stanowisku specjalista SEO?
    lokals

02.08.2022 09:58

akurat dział seo i dział ads się prawie podwoił za ostatnie 2 lata, więc ciężko mówić o jakiś większych odejściach, raczej to z innych agencji obecnie przychodzą
    xx

19.09.2022 09:51

Bardzo szkoda, że nie można liczyć na UoP. W takim razie trzeba szukać pracy gdzie indziej.

16.06.2022 13:30

Mark

20.06.2022 18:01

O co chodzi ?

28.06.2022 15:51

Bardzo prosimy o komentarze bez podszywania się pod pracowników firmy w nazwie użytkownika. Godzi to w ich reputację i wprowadza innych w błąd. Autorka bądź autor tego wątku właśnie to uczyniły.
    Ulamex

05.05.2022 10:25

Pełen profesjonalizm. Polecamy! :)

21.01.2022 11:38

Czy w Verseo można liczyć na inną formę zatrudnienia niż B2B?
    Można się dogadać

03.02.2022 18:53

Większość pracowników jest na b2b i jest to preferowana forma zatrudnienia, jednak na niektórych stanowiskach można zacząć od zlecenia i potem przejść na B2B.
    halo

17.12.2021 14:26

Czy verseo ma płatny urlop na b2b?
    gopnik

18.12.2021 09:09

tak - 30 dni
    Kuba

07.12.2021 11:46

Aplikowałem do Verseo, bo znałem dobrą markę firmy i wiedziałem, że mogę się tam dużo nauczyć. Proces rekrutacji od samego początku przebiegał sprawnie, a pracownik był "testowany" pod różnymi względami. To mi dało do zrozumienia, że w Verseo poszukują jakości, a nie ilości, co mnie utwierdziło, że chciałbym pracować w tej firmie. Ostatecznie rekrutacja przebiegła pomyślnie, złożono mi ofertę współpracy, którą zaakceptowałem, ale ostatecznie pracy tam nie podjąłem, bo dostałem bardzo dobrą ofertę pracy zdalnej. Niestety, praca w Verseo wiązałaby się z przeprowadzką do Poznania w dość krótkim czasie. Niemniej, nie będąc jeszcze pracownikiem otrzymałem nawet zaproszenie na firmową Wigilię, co było bardzo miłe :) Stały kontakt z rekruterką po zakończonym procesie również było bardzo na plus. Polecam serdecznie :)
    Dariusz Gryczewski

29.10.2021 04:28

Verseo to coś więcej niż miejsce pracy :) Od atmosfery tworzonej przez pracowników, przez pomocność liderów, aż po zrozumienie i wyrozumiałość zarządu, wszystko to tworzy wspólną całość. Miejsce to staje się formą spędzania czasu i elementem życia. Wszystko jest w Verseo odpowiednio poukładane i zorganizowane. Firma stawia na ciągły rozwój swoich pracowników i wciąż wyznacza nowe wyzwania i cele. Szkolenia, warsztaty czy webinary są na porządku dziennym. Nie ma tam nudy, zawsze się coś dzieje, zarówno w biurze jak i poza nim. Trudno znaleźć drugi tak świetnie wyszkolony zespół specjalistów online marketingu jak w Verseo. Profesjonalizm i otwartość to przymiotniki jakimi mógłbym opisać poznańską firmę. Jako były wieloletni pracownik, uważam że firma dba o swoich "podopiecznych" :) na wszystkie możliwe sposoby. Z pewnością mogę powiedzieć, że praca w Verseo to najlepsze zawodowe doświadczenie w moim życiu. Polecam V. każdemu kto mierzy wysoko i pragnie od miejsca pracy czegoś więcej :)

02.11.2021 15:28

A możesz odpowiedzieć coś więcej o tych poza-pracowych elementach? Czy w Verseo są jakieś spotkania/wyjazdy integracyjne, spotkania po pracy itd.?

13.10.2021 10:30

Czy Verseo ma ściśle ustalone godziny pracy?

26.10.2021 16:20

Godziny pracy są w Verseo elastyczne. Są osoby, które lubią zaczynać swój dzień wcześnie rano o 6, a są i tacy, którzy preferują późniejszy start. Liczy się dla nas jak, a nie kiedy. :)

Kontakt - Verseo

Węglowa 1/3 60-122 Poznań

26.07.2021 22:38

?

23.08.2021 12:14

jakich odejść, nikt nie odchodzi przecież

14.06.2021 10:08

Czy w Verseo są szkolenia zewnętrzne?
    dynia

08.07.2021 13:37

Tak - zazwyczaj samodzielnie się je dobiera.

01.12.2020 16:40

Pracowałem tam długo i naprawdę odradzam, koropo style!

09.12.2020 23:50

Na opiniach google firmy verseo wspominają o panu, jako nie kompetentny. To sam Pan odszedł czy nie ?
    anonim zmiany

17.02.2021 16:32

Ja chciałbym oznajmić, że byłem tą zmianą i chciałbym dodać, że do sprzedaży Opla , który służył do dojazdów do pracy. Opel się zepsuł i dlatego zdecydowałem się na zmianę na Skodę z instalacją LPG.
    KOMENTARZE!

04.02.2021 08:00

POTRAFIĄ TYLKO USUWAĆ KOMENTARZE! INACZEJ KAŻDY ZOBACZYŁBYJAK JEST. SZEFOWIE POKŁÓCENI, PRACOWNICY ODCHODZĄ, KASY BRAK...USUWAJCIE USUWAJCIE LUDZIE I TAK CZY TAK W KOŃCU TO ZOBACZĄ!
    Uspokoj się

04.02.2021 19:30

Ale o co Ci chodzi? To naturalne, że ludzie po pewnym czasie zmieniają pracę z roznych przyczyn - np. może zacząć ich interesować inny zakres działań albo przeprowadzają się do innych miast itd. Odejście z firmy nie zawsze równa się niezadowoleniu. Jesli chodzi o wypłaty, to są zawsze na czas i można dobrze zarobić. Z tego co widzę, szefowie mają wspólną wizję na rozwój firmy i działają wspólnie w tym kierunku, chyba nigdy nie byles/byłaś w firmie, gdzie przełożeni faktycznie siebie nie znosili I "gryzli".

05.01.2021 13:56

12.01.2021 10:27

W Verseo jest dwóch Maciejów i żaden z nas tego wpisu nie wykonał. ;) Ktoś tu prowadzi prywatną krucjatę, ale chyba się zwyczajnie pogubił w swoim zacietrzewieniu.
    Odp

22.01.2021 17:47

Czym?
    Mit mitomanów

05.11.2020 12:43

No cóż. Najlepsi ludzi właśnie odeszli z Verseo. Zaczął się exodus i nie ma szans, żeby było lepiej. Szefowie są butni i pyszni, obłudni i z kompleksem "ja siam, ja siam". Szkoda, bo dużo sobie obiecywałam po fimie i całej branży.
    Były

20.11.2020 03:49

Z jakiego działu ten exodus i ilu ludzi ?

15.12.2020 15:33

Z żadnego. Zdarzają się odejścia z działu handlowego - szczególnie przez pierwsze 3 miesiące pracy. Pozyskiwanie klientów i jednoczesna nauka systemów reklamowych stanowią duże wyzwanie i nie każdemu odpowiada aż tak intensywny tryb nauki i sprzedaży przez pierwsze miesiące. Więcej o tym napisałem tutaj: https://verseo.pl/ile-zarabia-specjalista-google-ads/

04.09.2019 18:52

Krzysztof Masłowski

22.11.2019 13:01

@Lilka Stawki są różne, też jak ktoś zaczyna to ma niższe, bo testujemy czy ktoś regularnie potrafi z nami pisać. Zawsze też można napisać do nas że ma się więcej czasu i można wziąć więcej zleceń. Co do tematyki jeśli chcesz mieć swoją specjalizację to musisz nam napisać, ale też potem mniej tekstów może być bo nie zawsze mamy akurat klientów z danej tematyki.
    Kasia

12.11.2020 11:56

Bzdura. Stawki to minimum 6 i 14. A są tez dużo wyższe - zależy id rangi zlecenia.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Verseo?

BeBe

09.02.2020 07:05

W Poznaniu jest naprawdę dużo mniejszych agencji, które oferują podobne wynagrodzenie i w których panuje lepsza atmosfera, bez korpo standard ????

24.02.2020 14:54

Dzień dobry! Ludzie, klimat, swoboda, struktura organizacyjna, infrastruktura, podejście Szefów i system prowizyjny pozbawiony sufitu, są zgoła odmienne od tego, co można znaleźć w klasycznej korporacji - wiem, bo pracowałem już w dwóch takich miejscach i jednym aspirującym do tego miana. Zresztą - mimo, że nie jesteśmy korporacją - nie uważam, by taki system był z gruntu zły. Duże firmy nie mają specjalnego wyjścia powyżej pewnego poziomu i muszą wprowadzać hierarchię zadań i stanowisk. Niektórzy się w tym odnajdują, a inni nie. My natomiast mamy jeszcze przestrzeń, by wybierać między różnymi modelami i póki co, priorytetem jest samodzielność pracowników i płaska struktura. Metodologia pracy jest omawiana już w trakcie rozmowy kwalifikacyjnej i znajduje potwierdzenie w rzeczywistości. Co do wynagrodzeń to trudno orzec, bowiem sporo agencji nie jest transparentnych w tym temacie. My tak - można wejść na profil LinkedIn Krzysztofa Masłowskiego, gdzie dzielimy się danymi finansowymi i zarobkami w poszczególnych specjalizacjach. Robimy to również po to, by wywoływać takie dyskusje i żeby specjaliści wiedzieli na co mogą liczyć nie tylko u nas, ale zyskali też obraz rynku. Sądzimy, że to wartościowe. :) Jeżeli gdzieś można zarobić podobnie lub lepiej, to nie mamy nic przeciwko. :) Grunt, żeby każdy znalazł swoje miejsce i - o ile mieliśmy przyjemność razem pracować - żałujemy, że Verseo w tym przypadku się nim nie stało. Mamy jednak nadzieję, że znalazłaś / znalazłeś takie miejsce pracy BeBe. :) Pozdrawiam, Maciej
    Lidka

05.10.2019 20:29

Jak wygląda rozmowa rekrutacyjna? Na co uważać, jak się przygotować?

16.10.2019 15:34

Rozmowę przeprowadzają najczęściej wspólnie Krzychu i Mateusz czyli nasi CEO. :) Jeżeli już dochodzi do rozmowy to znak, że bazowo jest ok i teraz chcielibyśmy po pierwsze przedstawić Ci w szczegółach specyfikę danego stanowiska pracy (byś sama zyskała pewność, że jest to to, czego oczekujesz i że będziesz się czuła swobodnie, a potencjalne korzyści będą satysfakcjonujące), a po drugie sprawdzić czy charakterologicznie się spinamy - ergo czy jest "chemia", czy lubisz się uczyć, czy jesteś przygotowana do samodzielnego działania, ewentualnie jakieś dopytywanie i kompetencje itd. :)

07.10.2019 11:38

Jaki jest styl zarządzania kadrą w Verseo?

16.10.2019 15:27

Przede wszystkim jest sporo zaufania. Jeżeli jest się osobą zdolną do zachowania samodyscypliny, a jednocześnie chętną do nauki, to jest idealne miejsce, bo nikt nie będzie patrzył Ci na ręce. Zostaje się zatrudnionym do konkretnych zadań. Od początku wiadomo co masz robić, za jaką kasę i co można i powinno się osiągnąć w perspektywie 3,6, czy 12 miesięcy. Co do stylu to jesteśmy wszyscy młodzi i nikt tutaj kija od szczotki nie połknął. Jest po prostu swobodnie. :)
    Z

01.08.2019 13:32

Pracuję w Verseo od ponad 2 lat. Jestem zadowolony i nigdzie się nie wybieram. Stale się rozwijam, wraz z moją pensją, gdyż jest ona oparta o rozbudowany system premiowy. Można się wiele, nauczyć, a firma wyznacza trendy i się rozrasta. Brakuje możliwości awansu, ale nie można powiedzieć, że brakuje rozwoju i zwiększenia odpowiedzialnosci
    Krzysztof Masłowski

23.03.2016 14:49

Witam, Trochę dziwi mnie zarzut rotacji, ponieważ 80% zespołu jest na stałe od dłuższego czasu, zespół się także zwiększa regularnie. Rotują osoby, które nie potrafią sobie poradzić ze sprzedażą i były zatrudnione w nowo powstałych zespołach co jest moim zdaniem zupełnie normalne. Sprzedaż to presja, nacisk, i motywacja, jeśli ktoś nie ma w sobie samodyscypliny, musi się jej nauczyć, więc to także standard. Każdy kto jest w Verseo.pl zna swoje cele i oczekiwania. Nikt w Verseo.pl nigdy nie został zwolniony wcześniej niż po 3 miesiącach okresu próbnego, ale jeśli ktoś się nie sprawdza to chyba zupełnie normalne? Bycie specjalistą z marketingu online to ciągła nauka i zdobywanie wiedzy, jeśli nie ma się doświadczenia to trzeba czytać, a do tego najlepsze miejsce to dom. Co do różnych ofert pracy na informatyka czy specjalisty ds. pozycjonowania, wynika to z faktu, że nie każdy informatyk zdaje sobie sprawę, że może być świetnym pozycjonerem, dlatego różne przedstawienie ofert pracy ma na celu ułatwienie znalezienia pracy agencji/kandydatowi. W dziale SEO jest akurat zerowa rotacja. Z pozdrowieniami, (usunięte przez administratora) właściciel
    Gość

18.05.2015 22:43

Ogromna rotacja pracowników to domena tej firmy. Nie dziwie się - ciągła presja, nerwowa atmosfera oraz piekielnie nerwowy jeden z dwóch szefów. Nie jestem pewien czy energiczne chodzenie z pokoju do pokoju pomoże w "motywacji" swoich pracowników. Nacisk na wynik, brak poszanowania pracownika. Wylecieć możesz w każdej chwili jeśli nie spełnisz określonych zadań które bardzo często wymagają pracy w domu do późnego wieczora. Na plus możliwość zdobywania wiedzy bez której pracować i rozwijać się po prostu nie da bo też "wylecisz". A jak to mówią w owej firmie jak Ci się nie podoba to wypie****. Nie polecam!

Zostaw merytoryczną opinię o Verseo