Koelner Rawlplug Ip

• Co robimy?
  • Nasza historia
  • #WeAreRawlplug
  • Rawlplug Academy
  • Jak wygląda rekrutacja?

Kim jesteśmy?

• Mokronos Dolny
  • Ślęza
  • Żerniki Wrocławskie
  • Zabrodzie

3. Opinie o pracodawcach Wrocław
  5. Opinie o Koelner Rawlplug Ip Sp. z o.o.

Opinie o Koelner Rawlplug Ip Wrocław KWIDZYŃSKA 6

WebsiteIconRawlplug S.A.

Nie przegap nowości o Koelner Rawlplug Ip Sp. z o.o.!

KOELNER RAWLPLUG IP Sp. z o.o.

16.03.2022 15:16

Szanowni Państwo,

Cieszymy się, że korzystacie z naszej nowej platformy komunikacyjnej. Jesteśmy otwarci na Wasze opinie oraz ciekawi pytań, które do nas kierujecie. Cenimy każdą pozytywną ocenę, jak i konstruktywną krytykę, którą wyrazicie, ponieważ to właśnie dzięki niej wiemy co poprawić, aby nasi Pracownicy  czuli się w Rawlplug jeszcze lepiej niż do tej pory.

Liczymy na zachowanie kultury wypowiedzi z Waszej strony oraz uszanowanie godności innych osób. Wpisy o charakterze obraźliwym i niezgodnym z prawdą nie będą tolerowane. Każdy komentarz naruszający Regulamin Serwisu będzie archiwizowany przez Administratora.

Serdecznie zachęcamy do dzielenia się opiniami na temat pracy w Rawlplug, wierzymy że rzetelna komunikacja pomoże nam w dalszym rozwoju firmy.

Zachęcamy do obserwowania naszego profilu oraz zapoznania się z aktualnymi ofertami pracy.

Serdecznie pozdrawiamy,
    Zespół Rawlplug S.A.

09.09.2023 09:05

W najbliższym tygodniu mam rozmowę w sprawie pracy jako magazynier. Jest coś co powinienem wiedzieć na temat pracy w tamtym dziale?

Jer

27.03.2026 14:36

I jak tam podjąłeś pracę? Złożyłam dokumenty do nich jak to u nich wygląda?

19.08.2023 13:05

Jakie godziny pracy obowiązują w KOELNER RAWLPLUG IP Sp. z o.o.?

03.10.2023 15:57

Zależy w jakim dziale, na magazynie i produkcji system 3-zmianowy (6:00-14:00, 14:00-22:00, 22:00-6:00). a pracownicy administracyjni pracują w ruchomym przedziale 7:00-17:00.

10.05.2023 12:36

Jakie są warunki zatrudnienia w KOELNER RAWLPLUG IP Sp. z o.o.?
    Jola

25.05.2023 11:19

Warunki zatrudnienia są jasne dla wszystkich, umowa o pracę na okres próbny, potem czas określony i kolejna na nieokreślony. Zależy jakie stanowisko to jest podstawa + premia wynikowa lub podstawa + premia zadaniowa.

KOELNER RAWLPLUG IP Sp. z o.o.

05.07.2022 15:55

Dzisiaj będziemy wędrować na … Kilimandżaro :)

Będzie nam w tym towarzyszyć Agata, Starsza Graficzka, która na co dzień tworzy projekty związane z naszymi produktami. Jej finezyjne grafiki mieliście okazję oglądać nie raz, wchodząc na naszą stronę internetową  http://www.rawlplug.com lub oglądając e-learningi Rawlplug Academy.

A co dzieje się, gdy Agata wyłącza komputer? Wyrusza w świat! Zwiedziła Afrykę i Azję, a Europę zna jak własną kieszeń. Na okrągłe urodziny postanowiła zdobyć szczyt Kilimandżaro i jak zapowiedziała, tak zrobiła - czego serdecznie jej gratulujemy!

Przed Wami odsłona akcji #WeAreRawlplug – ludzie z pasją, poprzez którą chcemy Wam pokazać, z jak wspaniałymi ludźmi pracujemy na co dzień.

Chcielibyście dowiedzieć się jak wspomina swoje wyprawy? Czego jej nauczyły? W jaki sposób jej doświadczenia podróżnicze wpływają na jej styl pracy? Zachęcamy do obejrzenia wywiadu, który znajdziecie w zakładce #WeAreRawlplug.

News image
    Memuar

01.04.2019 11:52

Praca w firmie zapowiadała się obiecująco. Na rozmowie kwalifikacyjnej wszystko było ok. Konkretne pytania i odpowiedzi. Bardzo podobało mi się moje stanowisko. Można było liczyć, że dzięki niemu rozwinę swoje umiejętności i będzie możliwość awansu. Po przyjściu do pracy okazało się, że mam innego szefa, a w sumie dwóch i zupełnie inne obowiązki. Osoba wprowadzająca mnie do pracy nie miała pojęcia o stanowisku. Przepływ informacji i możliwość szkoleń zerowa. Praca wymagająca, często dyspozycyjność w weekend, odbieranie maili w nocy. Co tydzień minimum 50 godzin w pracy. Na plus: jest bardzo dużo fajnych osób, ale skutecznie to niszczy Zarząd. Nie polecam tej firmy dla osób po studiach. Niczego się tu nie nauczycie, stracicie tylko czas. Zerowa organizacja pracy, beznadziejny przepływ informacji, brak procedur. Ludzie w tej firmie znikają. Jednego dnia są na spotkaniu, a drugiego nie ma ich w systemie i nie ma możliwości na kontakt. Tak się nie robi.
    KOLOS

30.05.2020 06:39

Popieram to co piszesz, zwalniają bez słowa i zostawiają na ulicy bez niczego, mając rodzinę na utrzymaniu, pozbawiają wszystkich środków do życia. Firma dramat, bez szacunku do ludzi. Nie polecam, na moich oczach tak ludzi zwalniano. Bez argumentów, bez podstaw, po prostu stawali się zbędni, bez żadnej szansy na poprawę... Tak sie nie robi, mam nadzieje ze firma pojdzie kiedys po rozum do głowy.
    Xy

20.03.2022 00:40

Fajnie opisałeś działania jakie są stosowane po przyjęciu do pracy. Jednakże ta opinia mocno wpływa na moje nie, ale może to i dobrze:)))
    Solidarność Dolny Śląsk

08.07.2021 13:15

Cześć, jeżeli maci problemy, sprawy i nie wiecie jak je rozwiązać, jak wynegocjować lepsze warunki pracy, czy chcecie bronić się przed niesłuszną karą? Skontaktujcie się z nami [email protected]. Pomożemy Wam zorganizować się i założyć Związek Zawodowy, otrzymacie wsparcie ekspertów, prawników. Zapraszamy do rozmowy.
    Xy

14.02.2022 17:04

Dzień dobry właśnie wracam z rozmowy kwalifikacyjnej z firmy Rawlplug Wrocław i koniecznie muszę określić swoje oczekiwania finansowe na stanowisku elektrodrążenia przy czym moje doświadczenie jest bardzo duże Proszę o podpowiedź ile powiedzieć na start?
    Maly

16.11.2021 14:27

Witam, pracowalem przez jakis czas w tej firmie, I nie polecam. Zaczynalem na bhp pozniej na pwt 10, to Co tam sie w tej firmie odpier...to jest horror, a do tego pan kierownik produkcji Pawel Z.zwykly (usunięte przez administratora) stanowisko dostal tylko ze na plecach Dominika urosl I dobrze wchodzi w (usunięte przez administratora) wlascicielom, dyrektorowi a tak na prawde jest leszczem, przeplyw informacje zerowy, traktowanie zwyklych pracownikow jak zero na kazdym kroku. Szczerze odradzam.
    Patrycja

16.12.2020 12:02

Ile jest aktualnie działów w firmie i do którego najlepiej się dostać ?
    Kamil

16.03.2021 15:43

dział sieci elektroinstalacyjnych omijać z daleka, reszta działów ok.

Kontakt - Koelner Rawlplug Ip Sp. z o.o.

KWIDZYŃSKA 6 51-416 Wrocław

Rawlplug S.A.
    Branża główna: Materiały i narzędzia budowlane
    Jola

28.01.2021 22:02

Jakich zarobków można się spodziewać w dziale BHP lub innej biurowej? Jaka atmosfera i wyposażenie stanowisk pracy? Wrocław. Z góry dziękuje za odpowiedzi
    Pablo

16.12.2020 10:45

Dział elektroinstalacji omijać szerokim łukiem. Uwaga bo pewna osoba lubią podsłuchiwać pod drzwiami hotelowymi o czym rozmawiają handlowcy. Dziwne ze pani kierownik dalej trzyma się swojej posady skoro przez rok z tego działu odeszło już ok 9 osób . Jeśli chodzi i inne działy to polecam, tam są wymagający ale normalni kierownicy .
    Alwarez

08.05.2020 12:43

Firma która ma bardzo duży problem z zapanowaniem nad złą atmosferą wśród ludzi , hamskie odzywki , wulgarne rodem z rynsztoku , podwyżki stawki podstawowej dopiero po 2 latach , trzymanie człowieka na jednym stanowisku , nawet gdy wyraźnie sygnalizuje umiejętności pracy na innych stanowiskach, brak odpowiedniej wiedzy i kompetencji u przełożonych , oraz brak znajomości podstaw kodeksu pracy , więc jeżeli ktoś się szanuje i nie pozwala się poniżej radziłbym omijać tą firmę szerokim łukiem.
    nikt

12.03.2019 07:14

Witam. Pojawiła się oferta na przedstawiciela handlowego kuj.pomorskie i pomorskie. Chcę aplikować ale mam kilka pytań. Jakie są warunki finansowe? Czy samochodu można używać prywatnie? Plany realne?
    Bross

13.08.2019 14:08

Stanowisko doradca techniczny bądź pH jest ok. Byle byś nie trafił do nowego działu elektroinstalacyjnego . Tam przełożona jest osoba która nie ma kompletnie pojęcia i doświadczenia w zarządzaniu ludźmi. Już dużo osób uciekło z tego stanowiska . PH średnio zarabia od 3-5tys. Autem bez problemu jeździsz prywatnie .
    Tomas

20.04.2017 13:07

Starzy pracownicy są cwani,będą ci swoją robotę dorzucać ,na patykach ciagle to sam bubel idzie ,oczopląsu mozna dostać,oglądając przez 8 h te patyczki ,dodatkowo trzeba je pakować a,waga ciagle złe wazy.nie ma opcji zapakować 100 worków idealnie ,bo zmienia materiał i juz inaczej waza,przyjdą z jakości i za jeden worek się doczepia i trzeba w wolnym czasie przebrać cały karton ( nie kartonik ,karton wielkości jak dwie palety ,wypełniony metr na wysokość .Chora praca ,naprawdę trzeba byc jakiejś niedorozwojem po podstawówce ,żeby cieszyć się taka praca.Baby są chamskie i tylko patrzą jak wyzyskać nowego ,maja układy z kierownikiem .Mozna wytrzymać miesiąc jak ktoś potrzebuje mieć ciągłość finansowa. A na dłuższa metę to szkody zdrowia
    party

19.04.2016 21:52

to prawda, z samopoczuciem w firmie nie ma problemów, są też podobno organizowane np. wyjazdy integracyjne czy imprezy
    hhhhyyy

02.08.2015 12:41

to chyba z pokolenia na pokolenie tam jest pisane przykazanie nowych gnębić i pomawiać . a kierownictwo się śmieje bo nikt się wykorzystywaniem pracownika nie zajmie tylko wieczne afery na hali więc rób do śmierci jak maszyna do obrażania i pomiatania za drobne na waciki . czerwone kartki jak na stadionie odcinające ci kasiorkę . narzędzi do pracy jak nie ukradniesz bliżniemu to nie masz zostaniesz wyru....chany i zwolniony
    nowaa

25.05.2015 17:19

Pracowałam w tej firmie krótko bo około 2miesięcy ,ale to wystarczyło by poznać się na chorym systemie jaki w niej panuje...starowinki na montażu to porażka, uważają się za lepsze, bo pracują tam po 10 lat. Żadna praca nie hańbi, natomiast ludzie mający tak wysokie ego z powodu swojej kariery na produkcji pakując śrubki są naprawdę zadziwiający. Młodzi, którzy przychodzą dorobić są wykorzystywani przez owe Panie. Wbicie się w całą tą ciężką atmosferę jaka tam panuje jest bardzo trudna, praca zazwyczaj jest ciężka , choć bywają lżejsze dni. Traktowanie nowych przez pracowników przejętych pod Koelner to jest problem. Owi ludzie tam są podli, szkoda nerwów i nieprzespanych nocy jak na taką płacę... Oczywiście sprzęt jakim się tam pracuje to porażka, wagi zepsute, większe maszyny się non stop zacinają. Ogólnie człowiek po pracy wraca brudny, spocony i zbyt zmęczony by żyć swoim życiem. Gorąco NIEEE polecam chyba,że ktoś naprawdę jest zmuszony...

Zostaw merytoryczną opinię o Koelner Rawlplug Ip Sp. z o.o.