Nowel

• Dąbrowa Chotomowska
  • Kępa Kiełpińska
  • Poniatów

3. Opinie o pracodawcach Legionowo
  5. Opinie o Nowel Sp. z o.o.

Opinie o Nowel Legionowo

Nie przegap nowości o Nowel Sp. z o.o.!

20.09.2021 13:40

Jakie godziny pracy obowiązują w NOWEL Sp. z o.o.?

20.09.2021 22:26

To zależy w jakim dziale.. biura coś 8-16.. mechanicy, magazynierzy, kontrola jakości, produkcja.. praca na trzy zmiany..
    byłykontroler

06.09.2021 19:54

W momencie gdy odchodziłam z firmy, sytuacja tam bynajmniej nie sprzyjała pracy tam: wciąż dokładane nowe obowiązki, a część z nich była właściwie bezsensowna (ponowne mierzenie raz zmierzonego już chleba po 3 dniach, gdy problem był z miękiszem). Komunikacja z przełożonymi była trudna (sprzeczne polecenia albo np. traktowanie z góry) lub nie było jej wcale. Duża presja i zła atmosfera wprowadzana przez kierownictwo działu. Delegowanie zbyt dużej ilości zadań na aktualnie przebywający na zmianie skład, w dodatku pracy, na którą się nie aplikowało (przy rozmowie rekrutacyjnej nie usłyszałam, że przynoszenie przeze mnie po 5, 7, 12 kartonów z mroźni będzie normą). Grafik bardzo często układany z kilkudniowym wyprzedzeniem. Ogólnie nie polecam (nawet za większe pieniądze) - szkoda swojego zdrowia i fizycznego i psychicznego.
    Szuka pracy

21.03.2021 00:22

Witam jak wygląda praca na produkcji czy pensja jest na czas proszę o odpowiedź z góry dziękuję

21.03.2021 13:31

praca jak praca.. a pensja - tak, zawsze jest na czas tzn najpóźniej 10 dnia każdego miesiąca, a często jakiś do trzech dni wcześniej.
    Kamila

16.12.2020 15:44

Z czego wynika rotacja?
    bbb

11.03.2021 15:32

Ze złego zarządzania, niskiego wynagrodzenia, wysokich oczekiwań :)

30.12.2020 09:55

aaa

10.02.2021 22:26

Firma jest duża i szybko się rozwija- to fakt. Praca jak to na produkcji , ciężka, monotonna i absorbująca mnóstwo czasu, soboty , niedziele święta. Płaca niezadowalająca, dużo do poprawienia organizacyjnie, merytorycznie etc . Nigdzie nie jest idealnie, ale momentami opadają ręce. (usunięte przez administratora)Ogólnie firma ma duży potencjał i jeszcze większe aspiracje a co najważniejsze ma polski kapitał. Moim zdaniem to dobre miejsce na zdobycie doświadczenia i przejście pierwszej szkoły zawodowego życia.
    Ciekawa

29.11.2020 18:36

Witam, jak pracuje się na stanowisku asystentki zarządu? Jak z rotacją i ogólnie z pracą ? Dzięki za informacje
    Karolina

30.11.2020 10:34

rotacja dość duża, wymagania również, płaca na poziomie sekretarki, a nie asystentki

03.05.2020 13:45

Jak jest z awansem w NOWEL Sp. z o.o.?
    ktoś takowy

29.05.2020 00:17

Z awansem w jakiej komórce? Ewentualnie pionie? Generalnie żadna możliwość. Nie ma rozbudowanych struktur, po których można poruszać się. Generalnie żadna możliwość awansu...

02.02.2020 14:34

Już nie wiem iść tam do jakości czy nie, znowu się pojawiło ogłoszenie na infPrraca.pl. Mogę prosić o jakieś konkrety jak w tym dziale jest - jacy ludzie jakie godziny pracy - czy przewidywalny grafik ( praca w ruchu ciągłym!!- jak to wygląda w praktyce?), traktowanie?

06.02.2020 13:03

Dzięki za bieżące informacje czyli kanał :-(
    Była pracownica

17.04.2020 11:32

Tak, kanał. Sytuacja opisana wyżej prawdziwa. Praca w Dziale kontroli jakości tylko na przeczekanie żeby znaleźć coś lepszego. Swoją drogą nie widziałam brudniejszej hali produkcyjnej. Zdarzało się że nawet liście walały się po podłodze...

29.03.2020 22:35

Witam pracowałem w tej firmie ponad 5 lat widziałem naprawdę różne rzeczy. Ludzie ogólnie w porządku sporo Ukrainy ostatnimi latami niestety za marne grosze nikt normalny nie chce już pracować tym bardziej w weekendy. Atmosfera w tej nazwał bym to dżungla ciągła gonitwa (usunięte przez administratora) mechanik nawet nie ma kluczy żeby czymś robić porażka. Chłopaki z dział dur w porządku. Ogólnie nie polecam firmy wyzysk białego człowieka tam rządzi prawo dżungli ....

23.01.2020 13:34

Czy pracodawca NOWEL Sp. z o.o. motywuje w jakiś sposób swoich pracowników?

23.01.2020 23:16

Szczerze mowiac to raczej slabo jest w tej kwestii.. Chyba jedyna motywacja to premia ktora tracisz jesli masz nieobecnosc lub zwolnienie, ewentualnie jakies razace zaniedbanie. Aczkolwiek jest ona stala i bardzo niska.
    Finish

14.01.2020 00:09

Zdecydowanie odradzam pracę w tej firmie(usunięte przez administratora) Okrzyknęli się rodzinna firmą a z żadnej strony tego nie widać... Praca na 3 zmiany 6 dni w tygodniu za marne grosze - śmiech na sali, nie wiem może nadrabiamy np. za Niemców, którzy pracują od pon. do pt. i tylko na 2 zmiany,a o wolnych weekendach można tylko pomarzyć. Poza tym niewyobrażalny brak szacunku dla pracowników i ich ciężkiej pracy, bo przypominam że to dzięki nam -" tyrakom" zarabiacie te grube miliony! Ciągle jakieś zmiany w organizacji pracy a przede wszystkim redukcja osób pracujących na liniach, nic dziwnego że jest tyle zwolnień skoro trzeba tyrać za 2 osoby... Do tego zatrudnianie co chwilę jakiejś nowej osoby do biura, ile asystentów może mieć asystent?!?!? Jest jedno wielkie zamieszanie i dezorganizacj(usunięte przez administratora)Zatrudnili nie wiadomo po co 3 kierowników dla każdej zmiany(usunięte przez administratora)Cała nasza praca wyliczona jest co do sekundy(usunięte przez administratora)Musisz przytakiwać tym z "góry", bo inaczej nie ma szans na zostanie kimś więcej jak tylko pracownikiem produkcyjnym. I jeszcze to określenie że jesteśmy operatorami maszyn(usunięte przez administratora) nawet nie możemy skasować błędu. (usunięte przez administratora)Jeżeli chodzi o atmosferę panującą w firmie...no cóż... jest fatalna(usunięte przez administratora)Nie docenianie naszej ciężkiej pracy, zero pochwał od przełożonych, chociaż co niektórzy jeszcze normalni brygadziści nawet podziękują za zrobienie ponad normy, ale większość ma to gdzieś, co niekoniecznie mnie dziwi, bo wszyscy jesteśmy zawaleni robotą ponad siły i czas. Nic dziwnego, że przestajemy szanować pracę, bo zwyczajnie nie mamy siły i ochoty codziennie tak tyrać, jesteśmy przemęczeni i też mamy swoje życie czy problemy. Niestety osobom z biura brakuje zwykłej empatii a co poniektórzy wykazują się tylko ignorancją ,ale nie ma się czemu dziwić, skoro dostali posadki po znajomości i nie mają pojęcia o pracy fizycznej.(usunięte przez administratora) Można tak pisać w nieskończoność i mnożyć przykłady (usunięte przez administratora)ale czy to coś zmieni? Nie ma osoby, przynajmniej na mojej zmianie, która nie szukałaby innej pracy, ale czy my dalej będziemy tam pracować czy nie to raczej nic nie zmieni, może kiedyś ci z "góry" się ockną jak sami będą musieli zejść i tyrać na liniach. Uważam, że najlepszym rozwiązaniem poprawy sytuacji w tej firmie jest założenie związków zawodowych (usunięte przez administratora) Nie można oczywiście pominąć faktu, że jedni donoszą na drugich, to jest notoryczne, ciągle jakieś skargi, niedomówienia. Z roku na rok zarabiamy coraz mniej. Na prawdę ta firma potrzebuje gruntownych zmian(usunięte przez administratora)a co najważniejsze nie opłaca się nawet starać, bo nic z tego nie mamy.
    Aja

21.01.2020 08:37

Nic nikogo tu nie boli. Chyba że tylko ciebie. Ja mam wątpliwości co do twojego wpisu i tyle.
    UPS

22.01.2020 16:25

Jeśli będziesz faktycznie pracował a nie ściemniał to jak najbardziej będzie Ci się dobrze pracowało.

29.05.2018 11:08

Jak wyglądają zarobki w kontroli jakosci?
    ciekawy

15.05.2019 15:28

witam, jesli chodzi o zarobki w dziale kontroli jakosci, to o jakiej kwocie @fred piszesz?
    fred

21.01.2020 08:39

Najniższa krajowa.
    Może zainteresowany

20.01.2020 16:02

Witam jak jest naprawdę w zakładzie. Wiadomo praca na produkcji jest ciężka. Bardziej mi chodzi o przestrzeganie BHP. jaka jest atmosfera w zakładzie, czy brygadziści są w porządku? Jak oceniacie warto tutaj spróbować pracować. Pracowałem w jednej piekarni i wiem że nie jest kolorowo.
    Byłemtu

21.01.2020 08:35

Daj sobie spokój, praca ciężka pod presją czasu, a zarobki słabe.
    Byłemtu

21.01.2020 08:36

Kwestie BHP i atmosfery już ktoś omówił parę komentarzy niżej.
    newimage

06.11.2016 15:40

Bardzo proszę o informacje na temat pracy w dziale jakości. Zamierzam rekrutować na stanowisko kontrolera jakości. Proszę powiedzcie ilu jest pracowników na tym stanowisku , jak warunki pracy w tym atmosfera.?I tak ogólnie jaka jest wasza opinia. Bo przecież wszystko zalezy od ludzi .Dzięki

18.01.2020 23:01

Dlaczego jest źle??
    pracownik produkcji

19.01.2020 14:56

No ok, ja pracuję na produkcji nie w Kontroli Jakości, więc nie wiem od środka jak dokładnie w tym dziale jest.. aczkolwiek parę osób tam pracuję i jak dla mnie chyba wszyscy sa w miarę spoko. Mozna z nimi pogadać i w ogóle.. nie wiedziałem, ze jest niby tam tak źle..

08.10.2019 10:39

Wypłacają dodatkowe nagrody w NOWEL Sp. z o.o.?
    Żart

14.01.2020 18:31

Nie, chyba, że dyrektorom
    pracownik produkcji

16.01.2020 09:14

Dodatkowe nagrody w prywatnej firmie? To chyba rzadkość, a tutaj na pewno ich nie ma. Jest premia miesięczna, dość mała ale zawsze jakaś ( która można stracić za nieusprawiedliwioną nieobecność, ewentualnie za jakieś naprawdę poważne uchybienie - co jest rzadkością). Dodatkowo ostatnio na święta są dawane talony w wysokości 400 zł. Żadnych innych nagród nie ma.
    Ryszard

30.11.2018 08:13

Terroryzują mieszkańców hałasem . Nagrań mnóstwo na policji . Spotkania z dyrekcją i prezydentem nic nie dały .

10.12.2019 12:43

Terroryzują mieszkańców hałasem? Przecież to jakaś bzdura.. Czasem sa tacy ludzie co wszystko im przeszkadza.. Tak się składa że tam pracuję i gdy wyszedłem na zewnatrz w nocy nie odczułem zeby było jakoś głosnoco dopiero mowic o ludziach mieszkajaceych pareset metrów dalej. Bo w bezposrednim sasiedztwie zdaje sie ze budynkow mieszkalnych nie ma. Poza tym, owszem byly na to skrargi, że noca za głosno. Zostały podjete odpowiednie działania zeby zminimalizowac hałas: pozakładane obudowy tłumiace na spręzarki, zakaz rozładunku mąkowozów do silosow w godzinach nocnych itp.. Więc ja sie z ta opinią nie zgadzam i jak dla mnie pisał ją ktoś komu przeszkadza ze sasiad po 22 głosniej (usunięte przez administratora). Dziękuję
    Ból prawdy

10.11.2019 09:03

Pewnie ta opinia się nie ukaże ale cóż. Zastanawiające jest to że od wielu miesięcy nie pojawia się żadna nowa opinia. Niestety muszę to napisać. Ludzie którzy są odpowiedzialni za to co tam się dzieje powinni zostać ukarani. Tam jest niebezpiecznie, ciasno człowiek potyka się o człowieka, o palety, kuwety z odpadem itp. Tam nie ma warunków żeby prowadzić tak ogromną produkcję. Nie ma warunków do jazdy paleciakiem elektrycznym. Najlepsze jest to że produkcja jest tam olbrzymia a ogarnąć to wszystko muszą tylko dwie osoby! Bhpowiec czepia się np tego że ktoś nie założy kasku wyjeżdżając na magazyn, a nie widzi tego niebezpieczeństwa dla ludzi które jest cały czas na odbiorze (Tak jak pisałem ciasno, niebezpiecznie, nie ma dróg dla pieszych czy wózków, wózki lawirujace między ludźmi). Wszystko to odbywa się w szybkim i dzikim tempie. Istny horror. Ludzie ludziom zgotowali ten los...
    Nic

13.11.2019 22:31

(usunięte przez administratora) Pisałem, że na Mroźni jest też niebezpiecznie, bo wchodzą tu ludzie z innych działów ( wykonują polecenia przełożonych), bez towrzyszącego asekurującego nagazyniera. Wózki z paletami jeżdżą sobie i jeżdżą, pchają przed sobą palety i wózkowi nie widzą kogoś kto nagle pojawi się na ich drodze. (usunięte przez administratora)
    Zmiana pracy

05.08.2019 07:59

Szukaja kogos do administrowania budynkami Wie ktos jakie wynagrodzenie?duzo budynkow?stan techniczny ok?jaka atm.pracy w administracji firmy?
    Wembley27

30.01.2019 09:52

Witam Szukam kontaktu z osobami co pracuja lub pracowaly w okresie okolo 10 lat Pozdrawia. K.Nowakowska
    Wembley 27

15.02.2019 11:43

Droga prawdo Dawno dawno temu pracowałam w piekarni i poznałam fajnych ludzi Później wyjechałem z Polski i kontakt się urwał I teraz może ktoś się odezwie kto pracował w tamtych latach Pozdrawiam serdecznie

29.07.2019 15:23

Ja pracuje od ponad 8 lat..

29.07.2019 15:17

Nie jest idealnie ale tez nie ma tragedii. Kiedys bylo gorzej teraz poprawia sie. Duzo brakuje zeby bylo dobrze ale pracowac sie da. Zarobki sie poprawiaja. Zalezy na jakim stanowisku jestes. Ale jak jestes kumaty to mozesz miec lepsze stanowisko no i bardziej odpowiedzialne.
    Pracownik NOWEL

09.08.2019 19:12

Nie ma tragedii, ale juz nawet Ukraincy nie przychodza tu pracowac.(usunięte przez administratora)

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Nowel?

Kontakt - Nowel Sp. z o.o.

Szarych Szeregów 11 05-120 Legionowo

REGON:36473259200000

Branża główna: Piekarnictwo i cukiernictwo
    Malwina

12.06.2019 12:38

Odradzam jeszcze raz odradzam. Za stawkę poniżej rynkowej szeroki wachlarz obowiązków. Stanowisko biurowe administracyjne. Lokalizacja tj. Dojazd fatalny, satelity Legionowa tam już nie ma nic tam zawracaa ptactwo. Liczcie się z kosztem utrzymania własnego środka lokomocji. Praca dla osób bez wyjścia na nawet pokuszę się...na moment. Strata energii. (usunięte przez administratora)Pozdrawiam
    Zdziwiony

08.04.2019 17:13

To co dzieje się w tym zakładzie woła o pomstę do nieba. Firmy zewnętrzne stawiają sobie kolejną nową linię nie licząc się z tym że akurat na wszystkich pozostałych liniach idzie produkcja. Manewrują wielkimi wózkami tam gdzie nie ma miejsca, uniemożliwiają osobom które odbierają palety normalną pracę. Nie da się pracować. Palety które powstają muszą być szybko schowane na mroźnię. Inaczej bardzo szybko się rozmrażają. Dzisiaj dosłownie zastawili jeden jedyny możliwy przejazd, dodatkowo blokując wózkiem bramkę wjazdową do mroźni. Kierownik produkcji wielce zdziwiony że palety stoją. Tak stoją bo nie ma możliwości żeby to wszystko ogarnąć. Tych palet jest naprawdę ogromna ilość. To są setki, tysiące dziennie.(usunięte przez administratora) Produkcja idzie jak szalona, na zabój a oni nie zważając na to stawiają w tym tyglu kolejne maszyny. Gdzie jest Bhp? Jak dalece niekompetentni są ludzie którzy tym zarządzają? W tym zakładzie był już wypadek śmiertelny na początku 2016 roku, były inne wypadki i niebezpieczne sytuacje. Czy naprawdę nikt tego nie widzi? To ciągle mało? Co jeszcze musi się stać? Jak dalece złymi i chciwymi ludźmi muszą być właściciele tego zakładu. Czy poza pieniędzmi są jeszcze na tym świecie jakiekolwiek inne wartości? Tam traktuje się pracownika jak powietrze. (usunięte przez administratora)Wtedy jesteś widoczny...
    Marta

03.01.2018 14:41

@Qazwsx czyli w Nowel Piekarni Nowakowski brakuje miejsca? Czy jeżeli pracodawca przeniósłby zakład pracy do większego miejsca lub powiększył salę to lepiej by się pracowało? Plus jeszcze szkolenia pracowników powinny się odbywać częściej tak? Jak kierownicy reagują na te wypadki w pracy? Czy ten Ukrainiec był ubezpieczony? Jak się takie sprawy w firmie załatwia?
    Żegnam Ozięble

03.01.2018 18:28

Tak właściwie to nie pozdrawiam lecz żegnam ozięble (tak jak napisałem w Nicku ;) )
    Andrzej

14.02.2019 01:27

Byl baranie
    Bmwxxx3

10.02.2019 01:06

To już jest ukraiński kołchoz. Na hali wiele napisów i tabliczek jest już tylko po rosyjsku. Ni słowa po polsku. Czyżby dyskryminacja? Co to w ogóle są za czasy?
    Bmwxxx3

10.02.2019 01:05

m

22.01.2019 11:58

Ja jestem bardzo zadowolona ze współpracy
    Wembley 27

30.01.2019 09:39

Witam Szukam kontaktu z osobami co pracowały lub pracuja w piekarni (Okolo 10 lat)
    Mechanik-były na szczęście

20.01.2019 12:52

Powiem Tak- myślałem że takich miejsc nie ma. A jednak....Kierownictwo na produkcji poza dwoma wyjątkami to banda niewychowanych i chamskich delikwentow. W dziale technicznym chłopaki i kierownik spoko. Warunki ciężkie i od h... roboty. Za mało mechaników. Kasa w technicznym średnia. Pozdrawiam dział techniczny. Ale pracy nie polecam.

11.01.2019 03:00

Pensje słabe. Jest odgórne polecenie że pracownicy mają zarabiać mniej. Parking i chodnik przed firmą nie odśnieżony. Przed firmą stoją już nowe samochody dla prezesów: BMW x3, vw passaty, skody itp.

10.01.2019 05:02

Pensje słabe. Jest odgórne polecenie że pracownicy mają zarabiać mniej. A przed firmą? Preżą się bezwstydnie nowe BMW x3, vw passaty, nowe skody itd. Odechciewa się robić jak się na to patrzy. (usunięte przez administratora)
    Kolorowanka

06.12.2018 09:56

Witam, czemu moja opinia zostala usunieta? Nie lamalam regulaminu, jedynie napisalam, ze pani z HRu do mnie nie oddzwonila mimo iz obiecala. Co w tym obrazliwego czy niezgodnego?
    PLN

13.10.2018 16:57

Bardzo fajnie że strona się zmienia. Widzimy w nagłówku: "Super, że znasz firmę NOWEL Sp. z o.o. - podziel się swoją opinią z innymi użytkownikami!" Ok tylko co z tego że podzielę się opiniami skoro ta opinia zostaje usunięta? Była tutaj od dobrych kilku dni bardzo trafna i prawdziwa opinia dotycząca min braku benefitów poza płacowych itp. Komuś to się nie spodobało i została usunięta. Ok reklamujecie się nawet w radiu i innych mediach że można wyrazić swoją opinię. Tylko niestety kasujecie prawdziwe bo pewnie wszystko załatwiają układy i pieniądze... Moje sugestie dla NOWEL Sp. z o.o.: Sugestie mam takie że nie wolno usuwać opinii które nikogo nie obrażają. Opisują jedynie prawdę która najwidoczniej kogoś boli. Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Traktować pracownika z szacunkiem i podmiotowo a nie przedmiotowo jak przykładowo część zamienną.

09.09.2018 10:34

Praca na produkcji to właściwie sama Ukraina. Najlepiej jest o godz 18 gdy się zmieniają. Przychodzi ich cała armia i potem już pracują do 6 rano. Gdybym nie zobaczył to bym nie uwierzył.
    Andzia

23.08.2018 01:57

Od czerwca portal opľacony nic nie można pisać :D PRL opłacony przez GS spółka z zoo :D
    Plejadianin

30.06.2018 16:48

Źródła Pentagonu mówią: “Trump stworzył siły kosmiczne, aby uwolnić tajny program kosmiczny i jego stłumioną technologię, aby przynieść korzyści ludzkości z takimi rzeczami jak antygrawitacja, darmowa energia, holograficzne łóżka medyczne, przedłużanie życia, teleportacja, maskowanie, replikatory itp. “
    Akceptuję regulamin

31.07.2018 16:29

Jedna gwiazdka na sześć możliwych i brak możliwości swobodnego wypowiadania się. No no są powody do dumy ;) Gdyby były replikatory to takie fabryki nie będą już nikomu do niczego potrzebne heheh ;)
    Buła

25.06.2018 09:49

Dbacie o opinie ??? A kasijecie prawdziwe :( PRL.
    Bolo

25.06.2018 08:19

Parówka za 1 tyś podwyżki za mianowanie obiecał kłamać nawet w sadzie :D :D
    Wuju

25.06.2018 08:09

Po pół roku ogłoszeň poszukiwania nowego kierownika wuju się poddał I ściąga Rafałka bo dobrze raportował na innych kierowników :D :D :D PGR reaktywacja :D :D
    Pl

30.05.2018 01:30

No właśnie nie daj Boże napisać prawdę to już usuwają opinię. Wczoraj było zebranie. Przecież im chodzi tylko o to żeby zwiększać ciągle produkcje i o mniejsze przerwy między produkcją. Usuwają opinie ale nie tylko tutaj. Tak jest też w innych firmach. Wolność słowa to tylko teoria.
    Piecowy

28.05.2018 15:47

Jak podziel sie opopinia jak admin w porozimieniu z prezesowa kasuje opinie pracownikow ciagle :D
    Pracownicy

21.04.2018 21:43

Skąd admin wie że opinie pracownikow mijają sie z prawdą ??? Dzwoni do pani prezes z zapytaniem co można opublikować ?

Zostaw merytoryczną opinię o Nowel Sp. z o.o.