Fortaco

3.3/5

• O Fortaco
  • Co zyskujesz?
  • Jak wygląda rekrutacja?
  • Czym się zajmujemy?

• Mokronos Dolny
  • Ślęza
  • Żerniki Wrocławskie
  • Zabrodzie

3. Opinie o pracodawcach Wrocław
  5. Opinie o Fortaco Sp. z o.o.

Opinie o Fortaco Wrocław

Nie przegap nowości o Fortaco Sp. z o.o.!

Zenon

23.01.2021 15:19

Slyszalem duzo dobrego o tej firmie, czy sa przyjecia? Podobno sa premie za polecenie pracownika ?
    NORRIS

27.02.2021 10:13

Przyjęcia są. Atakuj na 4700brutto moze Ci dadzą ale Bedzie ciezko wyciągnąć
    pawel

03.02.2021 12:36

dzien dobry,jestem monterem spawaczem z wieloletnim stazem zagranicznym ,zjechalem z zagranicy i szukam pracy w kraju

11.09.2020 19:57

01.10.2020 00:06

Nie wiem kogo masz na myśli, bo HR w firmie to nie osoba lecz skrót od Human Resources ( Management) czyli innymi słowy zarządzanie zasobami ludzkimi, chyba że błędnie zrozumiałem Twój wpis.
    jazgacz

08.09.2020 22:12

Witam Zaprosili mnie na rozmowę na wózkowego....zanim jednak pójdę na przedstawienie powiedzcie proszę jakie są realia jako wózkowy Pozdrawiam
    Topsi

11.08.2020 19:36

Busy i dopłatę do jedzenia zabrali... (usunięte przez administratora) Wieczny podgląd kamer bhp (przychodzenie, wychodzenie, kiedy i ile przerwy - jeden się chwali że miał czas na urlopie popatrzeć na każdego z osobna) Szatnie i stołówki gorsze niż na starych dworcach... -zero rozwoju!

31.08.2020 06:45

Firma prowadzi swoją działalność na kilku halach produkcyjnych, jedna z nich jest rzeczywiście zabytkiem, ale regularnie remontowanym. Busy i dopłatę do jedzenia kiedyś dali teraz zabrali ale pewnie wrócą.
    Olek

30.10.2019 12:50

Słyszałem, że szukają lakierników. Ktoś może powiedzieć coś ciekawego na ten temat?

14.05.2020 19:04

@Daniel nie do końca się z Tobą zgadzam. Sprzęt nie jest już najnowszy - ma ponad 10 lat, ale sprawny, normy spokojnie do zrobienia choć nie na każdej ramie, a kierownik całkiem spoko i o niebo lepszy od poprzedniego, dobrze, że już go nie ma ????
    Janusz

29.08.2020 13:03

Sprzęt sprawny? Haha nie wierzę niestety ale firma bardzo oszczędza na serwisie sprzętu i jest mocno zużyty.
    Zainteresowany

23.08.2020 11:46

Witam mam pytanie ile może zarobić brygadzista ?
    PracujeDlaJaj

05.06.2020 23:38

czy ostatnio odbywały się rekrutacje na inżynierów? czy to był pic na wodę? po to by "najważniejsza osoba" oczywiście w firmie czyli HR miała pracę i udawała że pracuje?

28.04.2020 18:34

A kto jest kierownikiem na offshore?
    Ty

15.04.2020 15:56

Witam czy Fortaco spawa offshore?

23.03.2020 07:49

uj

26.03.2020 17:29

Lepsze wrogiem dobrego
    hu

29.03.2020 09:26

Lepsze to juz bylo, jest coraz gorzej

18.03.2020 01:55

20.03.2020 10:02

W dobie epidemii zajmijmy się pracą i własnym zdrowiem.
    Bibo

10.03.2020 04:49

Oto obecną sytuacja firmy dla zainteresowanych. Z placami to różnie, ale szału nie ma. Premie to fikcja. Ale tak zawsze było. Wprowadzili premie gdzie łącznie można było 1000 zł dostać ale pewnie nikt takiej premii na oczy nie widział. Sama zasada działania premii jest bardzo niejasna. Są normy i jakieś dziwne inne czynniki obniżające premie. Powiedzmy od biedy ze 200 zł realnie można dostać. Z batem raczej nikt nie stoi ale jak dasz z siebie 200 procent to i tak nie ma to wpływu na zarobki. Pozwalanialo się dużo osób więc jak ktoś szuka pracy raczej ja dostanie. Z kierownictwem nie ma co rozmawiać, najlepiej poprostu ignorować. Mam na myśli kierowników wzwyż.

18.01.2020 16:46

Hej, czy w firmie Fortaco Sp. z o.o. płacą za nadgodziny?
    urgen

04.02.2020 23:51

Tak najemnikom
    Lombi

22.09.2019 06:41

Pracowałem na dziale Komatsu przez jakiś czas lecz wolałem się zwolnić a to za sprawą mistrzów, kierownika i byłego dyrektora ,którzy wiedzieli o zaporowanych ramach po spawaniu, które szły do klienta. Nie chciałem odpowiadać za takie przekręty.
    Lakiernik

21.01.2020 13:54

To chyba nie wiesz jakie cuda wyprawiały się na lakierni!Silikon,silikon i jeszcze raz silikon!I wsio szło bez por.Oczywiście zarządzenie dyrektora.A gdy rama wróciła na produkcję to szlifierka.Najważniejsze,żeby szło w terminie.A,że wracały ramy później to już nie ważne.Lepiej puścić bubla i nie płacić kar za nieterminowość,a później co będzie to już inna bajka.Mają wkalkulowane reklamacje.
    Rrr|r

06.12.2019 10:51

Dziadostwo ????
    Marcin

19.11.2019 22:55

Witam A jakie stawki mają spawaczem i jak ma się ich wypłata. Bo właśnie dostałem ofertę żeby w fortaco pracować ? Pozdrawiam Wszystkich grupowiczow .

07.10.2019 11:51

Na jakie narzędzia pracy może liczyć pracownik w Fortaco Sp. z o.o.?

11.10.2019 10:27

Zależy od stanowiska, od miotły po samochód służbowy ;)

24.06.2019 14:15

31.07.2019 11:49

Oczywiście tego typu fachowcy są pierwsi na nadgodzinach i w większości przypadków bezczelnie się opieprzają.

21.08.2019 06:52

to przez ten (usunięte przez administratora) i bajzel jaki tam panuje.... a najgorsze jest powietrze kompletny brak wentylacji a wypalarki i spawacze robia 24h
    Prawnik

04.07.2019 16:38

W Fortaco co raz ciekawiej...Pytam u brygadzistów: jaka ma być wydajność % żeby dostać premie... Dostałem odpowiedz... Wszystko fajnie, pieńknie...Pytam u kierownika działu...Jak dostałem odpowiedź to od razu zrozumiałem że ktoś chce mnie oszukać...Bo to było coś innego... Dlaczego tej informacji niema na działce?

18.07.2019 10:16

Oprócz premii, to możesz pojechać na dorsza. Tyle w kwestii innych benefitów.

18.07.2019 10:22

Pamiętaj że w lipcu nie ma premii ze względu na okres urlopowy, a jak wybierasz się w sierpniu na wczasy to masz dwa miesiące bez bonusów. Ja bym tak nie starał się tych 80% wyrabiać ????

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Fortaco?

Kontakt - Fortaco Sp. z o.o.

Fabryczna 10 53-609 Wrocław

Branża główna: Konstrukcje metalowe

18.07.2019 10:09

Na niektórych działach po prostu premi nie ma, pracując w normalnym tempie nie masz szansy zmieścić się w czasówce która jest regularnie skracana. Regulamin premiowania to zwykła fikcja moim skromnym zdaniem. Najzwyczajniej nie opłaca się być wydajnym. Tylko się namęczysz za niepewną i nieadekwatną niby premię

21.05.2019 02:24

Olo

30.05.2019 18:58

A Ty skąd wyskoczyłeś Robercik? Z zarządu?

12.04.2019 07:54

Czy ktoś może mi coś powiedzieć na temat pracy w dziale zakupów?

03.04.2019 00:05

Chciałbym podzielić się moimi odczuciami firma fortaco nie jest taka zła pod względem pracy zarabiam 4200 brutto a pracuje 4 g dziennie i 4 godziny się obijam więc nie ma co narzekać jaka nazwa taka praca w tłumaczeniu na produkcji four z angielskiego to 4 a reszta nazwy tak o (fortaco)????????????????????????

28.03.2019 23:27

Jak tam wczasy pod gruszą nadal premie wstrzymują na wakacje by dać ludziom złudne pieniądze na wczasy pod gruszą ?
    Zawiedziona.y

31.01.2019 22:43

Nie polecam. Każdy orze jak może, za czym idzie robienie drugiemu pod górkę, płace śmieszne, socjal niby jest, ale mają człowieka za nic. A jeśli już pojawi się u tegoż człowieka problem to tym bardziej wypad z zakładu, radź sobie sam. Przykre. Kierownictwo nie liczy się z ludźmi, usmiechną się w oczy, a nóż wbiją w plecy, nie mówiąc już o pracownikach.
    S P AWACZ

31.01.2019 23:25

Socjal to smiech na sali, trzy w porywach do pięciu stów na Boże Narodzenie.....i co dalej ; wycieczka rowerowa, narty albo wypad na dorsza. No i paczka dla dzieci. Trochę słabo fundusz socjalny wraca do pracownika.

19.12.2018 08:48

21.12.2018 01:23

A za dwa lata, zmiana firmy i zawieszenie aktualnej działalności gospodarczej. Prawda najmusie? Zawnętrzni powinni lecieć za bramę, bo to przez Was zwykli pracownicy mają lipę. Połowa kasy najemników idzie pod stołem. Jak kiedyś zainteresuje się tym skarbówka.... wtedy się wypowiedz Panie z mózgiem.
    Kicek

03.01.2019 16:26

Witam, możesz cos powiedzieć wiecej o firmie, czy sa nadgodziny i ile masz na tej działalności bo sam jestem chętny zaczecia pracy.
    Arek

11.12.2018 19:43

Z 7 złotych to on czteropak kupuje z denaturatem a chłopaki płacą po 10 pln z 5 l 1 sztukę
    Kkk

07.12.2018 19:53

Zima idzie jak tam kruszynki macie plyn do szyb czy kupujecie u szefa

07.12.2018 20:23

Tak bylo. Plyn po 7 zlotych.
    operator

12.11.2018 22:26

nikt nie trzyma nikogo na siłe . na szczescie jest rynek pracownika i jak nam nie pasuje mamy gdzie isc . jak mi sie nie podoba to ide gdzie indziej. jest robota wszedzie to sie nie ma co przejmowac. nie tu to tam
    Dextet

22.11.2018 19:12

Dokładnie tak ????????????
    Arbeiter

09.11.2018 02:15

Znajdą się nowi fachmani na lakiernę, z łapanki oczywiście, być może zza wschodniej granicy. Firma potrafi zastąpić wykwalifikowanych pracowników byle kim. Sztuka jest sztuka, byle (usunięte przez administratora)i się nie stawiał.
    Donald

09.11.2018 16:29

Krycha jak ty pędzla nie umiesz trzymac prosto to co sie dziwisz...
    lakiermaster

12.11.2018 21:55

juz nie ma lakiernikow na rynku nawet ze wschodu. nic nie potrafia ludzie
    emeryt

12.11.2018 21:52

pracowałem kiedys w tej firmie. roznie bywało

12.11.2018 21:45

wszedzie dobrze gdzie nas nie ma

07.11.2018 20:52

Uczciwy

09.11.2018 12:11

Skończyły się układziki i mścicie się na osobie ,która serce do firmy przykładała żeby nikt nie okradł do końca ja na miejscu Pani tej co piszecie nieprawdę założyłbym wam taka sprawę cywilno-karna ze nie chciało by się wam głupot już nigdy pisać
    skromny

05.11.2018 01:27

To koniec mojej pracy w fortaco!!! Przyszedłem do roboty na nockę a tu jakaś masakra! Koniec lakierni ! Zmykam szybko szukam roboty !
    Donald

05.11.2018 09:22

Idz do kfc na kase. Tam nie ma masakry
    skromny

08.11.2018 00:31

bardzo świetny pomysł ! tam zarobię więcej a kurczak mi nie zrobi krzywdy jak parę ton stali bo bhp tam nie ma donaldzie od gumki z fiut...
    Rzeźnik

07.11.2018 21:17

Duża firma wyzyskiwaczy, o atmosferze w biurze nie wspomnę, szkoda tam kilku osób, które się muszą męczyć z nie jednym już w tej chwili oszołomem. Dupowlaz płaski na lakierni ,miazga chodzi udaje mądrego a po ryju widać że sra po portach.Jestem z innej hali ale to jaka jest atmosfera od jakiegos czasu to nie wazne czy firma zewnetrzna czy jak ja fortakowiec, nędza i rozpacz. Odkąd zwolnili dyrektora większość szuka innego etatu, ciekawe kto mnie zastąpi na już ????????
    wesoło

05.11.2018 21:04

Na lakierni nie ma juz trzeciej zmiany jak tak dalej będą robić to za chwilę bedzie juz tylko jedna zmiana ! Tak miesiąc pozamiatał
    Spawaj sam

07.11.2018 21:14

Przyjdzie miesiąc zrobi zebranie nastawia kolorowych kropek i premie zgranie a efektów brak ale działa super dr. dobrze musi sciemniac swoich przełożonych..

30.10.2018 18:25

Brygadzista

30.10.2018 20:22

Nie tylko liderzy - brygadziści też mają dość. Szkoda gadać pozamiatali firmę więc trzeba się ewakuować
    JARECZEK

28.10.2018 20:34

Dajcie spokój nie ma o czym gadać ! Jak nawet Ukraińcy pracujący przez pośredników którzy płaca i tak najwiecej uciekają gdzie pieprz rosnie a co dopiero nasi ! Zmykać jak najprędzej
    adi

26.10.2018 19:18

lakiernia trzeszczy tylko czekać az sie to rozwali ramy zalegją na placu a oni karzą robić mądrze i duzo Debilizm !!! 90 % załogi szuka nowej pracy. Byle z daleka od czerwaca

Zostaw merytoryczną opinię o Fortaco Sp. z o.o.