Fortaco Sp. z o.o.
2 60 6 1

Opinie o Fortaco Sp. z o.o.

PolakRodak

Łe no już nie płaczcie.4,5 tys za 168h to nie jest tak źle.W 8 godzinach pracy robisz w sumie max 4h a potem się odpoczywa.Bałagan jak wszedzie.Ukraina robi najgorszą robote czyli tak jak być powinno.Jak nie pasuje to zapraszam do niemiec za 10 euro świnki zabijać i pakować do worków a Hans za plecami z batem bedzie was motywował.Pozdrawiam

Ola
@PolakRodak 19.12.2018 08:48

4.5 tyś chyba za 2 miesiące po 300km pracy miesięcznie

Ola
@PolakRodak 19.12.2018 08:48

300 h pracy

Paco
@PolakRodak 19.12.2018 08:48

Jak masz 4,5 K za 168 h to gratuluję bo w tej firmie to malo realne .

PolakRodak
@Paco 19.12.2018 11:56

Czy ja niewyraźnie pisze ? 168h 4500 netto (to jest na rękę inaczej).Tylko trzeba miec mózg i nie zatrudniać się przez fortaco tylko np.wlasna działalność.I uprzedzając pytania.Tak, to 4500 zl to już po odciagnieciu zusu/ksiegowości i podatku.

Pracownik
@PolakRodak 20.12.2018 11:17

A za dwa lata, zmiana firmy i zawieszenie aktualnej działalności gospodarczej. Prawda najmusie? Zawnętrzni powinni lecieć za bramę, bo to przez Was zwykli pracownicy mają lipę. Połowa kasy najemników idzie pod stołem. Jak kiedyś zainteresuje się tym skarbówka.... wtedy się wypowiedz Panie z mózgiem.

PolakRodak
@Pracownik 21.12.2018 01:23

Nie kolego.Dla twojej wiadomości ulga się skończyła i jestem na dużym zusie.Tylko lamusy po dwóch latach zawieszają firme i zaczynają płakać tak jak ty bo są życiowymi niedojdami.Pozdrawiam

Anonim
@PolakRodak 21.12.2018 07:57

Nie jesteś więc pracownikiem tylko podwykonawcą, a to forum dla pracowników

Kicek
@PolakRodak 19.12.2018 08:48

Witam, możesz cos powiedzieć wiecej o firmie, czy sa nadgodziny i ile masz na tej działalności bo sam jestem chętny zaczecia pracy.

Zuzanna
@PolakRodak 21.12.2018 07:57

Twoje wypowiedzi na tym forum są trochę wulgarne, a do tego obrażasz inne osoby na wątku. Postaraj się proszę, aby Twoje komentarze były bardziej przystępne dla innych czytelników. W razie wątpliwości zawsze możesz zajrzeć do regulaminu - tam wszystko opisane jest w sposób szczegółowy. Głównym założeniem forum GoWork jest to, aby osoby zainteresowane pracą w Fortaco z Wrocławia zaczerpnęły jak najwięcej wiadomości na temat firmy, które są prawdziwe, merytoryczne i rzetelne. Czy ktoś w sposób klarowny może napisać, na jakie przywileje można liczyć w tej firmie? Czym wyróżnia się ona spośród innych?

Paco

W firmie teraz jest tak że odkąd zwolniona dyrektora(Grubego) lub sam odszedł bo był na wypowiedzeniu to firma ma dołek . Prawdopodobnie zabrał ze sobą swoje kontakty . Robił sobie przekręty , ale kazdy mial tez lepiej . Były nadgodziny i kazdy mogl sobie dorobić . Teraz nadgodzin nie ma , premii nie ma więc sa słabe wypłaty . Dlatego nasa ludzi szuka innej pracy , a Ci którzy zostali czekają aż bedzie lepiej .

Arek

Witam słyszałem że dużo ludzi się zwolniło i zwalnia że zostali tylko konfidenci bandery i kruszynka prawda to pierwsi kapują drudzy za darmo robią a trzeci daje w łapę pewnie i rżną bismesmenów z pod ukraińskiej granicy we wrocku dobrze nie będzie jak wschodnio-podkarpacki land się nam tu wprowadza, stawki zaniżają i podatków nie płacą tylko kombinują.

Arek

Z 7 złotych to on czteropak kupuje z denaturatem a chłopaki płacą po 10 pln z 5 l 1 sztukę

Kkk

Zima idzie jak tam kruszynki macie plyn do szyb czy kupujecie u szefa

Nick
@Kkk 07.12.2018 19:53

Tak bylo. Plyn po 7 zlotych.

BYSSMESMEN

Hej hej a co tam z kruszynką dalej łapówki smaruje dyrektorom i whisky pije z nimi słyszałem że miał sprawę za próbę wręczenia łapówki policjantowi za przekroczenie prędkości i siedział na dołku 24 h w Pyrzycach

Arkadiusz SKM
@BYSSMESMEN 15.11.2018 08:21

Jesteś niedoinformowany dyrektorów już nie ma kolego zostali prawdopodobnie zwolnieni dyscyplinarnie a firma K... jeszcze dycha ale podejrzewam że też się położy za dużo ma za paznokciami mnie jedna rzecz zastanawia jeżeli gość miał sprawę i został skazany wyrokiem prawomocnym to jakim cudem ma licencję transportową są dwa warianty albo się wywinoł od kary albo GIT nie wie że był karany bo by mu licencję cofneli niekaralność jest jednym z warunków do uzyskania licencji.

operator

nikt nie trzyma nikogo na siłe . na szczescie jest rynek pracownika i jak nam nie pasuje mamy gdzie isc . jak mi sie nie podoba to ide gdzie indziej. jest robota wszedzie to sie nie ma co przejmowac. nie tu to tam

Dextet
@operator 12.11.2018 22:26

Dokładnie tak ????????????

Arbeiter

Znajdą się nowi fachmani na lakiernę, z łapanki oczywiście, być może zza wschodniej granicy. Firma potrafi zastąpić wykwalifikowanych pracowników byle kim. Sztuka jest sztuka, byle (usunięte przez administratora)i się nie stawiał.

Krycha
@Arbeiter 09.11.2018 02:15

Nawet zza wschodniej granicy fachowcy za takie stawki jak płaci fortaco nie będą chcieli przyjechac

Donald
@Krycha 09.11.2018 08:23

Krycha jak ty pędzla nie umiesz trzymac prosto to co sie dziwisz...

lakiermaster
@Arbeiter 09.11.2018 02:15

juz nie ma lakiernikow na rynku nawet ze wschodu. nic nie potrafia ludzie

emeryt

pracowałem kiedys w tej firmie. roznie bywało

pracownik

wszedzie dobrze gdzie nas nie ma

anonim

(usunięte przez administratora)

Uczciwy

Skończyły się układziki i mścicie się na osobie ,która serce do firmy przykładała żeby nikt nie okradł do końca ja na miejscu Pani tej co piszecie nieprawdę założyłbym wam taka sprawę cywilno-karna ze nie chciało by się wam głupot już nigdy pisać

Zuzanna
@Uczciwy 09.11.2018 12:11

Z tego co widzę nie zgadzasz się z komentarzami osób, które negatywnie oceniają firmę Fortaco i posługują się prywatnymi plotkami z życia osób, które są ich pracodawcami. Mi też tego typu oskarżanie i plotkowanie się nie podoba. Wobec tego chciałabym Wam wszystkim zwrócić uwagę na baner u góry strony portalu GoWork pod hasłem "Zero tolerancji dla płaczu, krzyku i mobbingu w pracy!" Tam dowiecie się, iż aby oskarżać kogoś trzeba mieć ku temu rzetelne podstawy i dowody. Zerknijcie proszę na ten baner. To nie jest forum poświęcone dla plotek. Jest to forum, które od swoich użytkowników wymaga prawdomówności.

skromny

To koniec mojej pracy w fortaco!!! Przyszedłem do roboty na nockę a tu jakaś masakra! Koniec lakierni ! Zmykam szybko szukam roboty !

Donald
@skromny 05.11.2018 01:27

Idz do kfc na kase. Tam nie ma masakry

skromny
@Donald 05.11.2018 09:22

bardzo świetny pomysł ! tam zarobię więcej a kurczak mi nie zrobi krzywdy jak parę ton stali bo bhp tam nie ma donaldzie od gumki z fiut...

RUMUN GRZEŚ

Czerwiec mega maly czlowiek fachowcow powyrzucal bo nie chcieli mu (usunięte przez administratora) lizac jak jego przdupasy wsik I gladko- o produkcji pojecia zero ale miszczowie podpirdalania to sa super-ciekawe jak dlugo bo magazyn od lipca kuleje My ludzie to widzimy co tam sie dzieje- miesiac to lapowkarz ktory juz jedna firme polozyl A teraz bierze sie za kolejna I dlatego otoczyl sie durniami co o robocie zielonego pojecia nie maja!

Rzeźnik

Duża firma wyzyskiwaczy, o atmosferze w biurze nie wspomnę, szkoda tam kilku osób, które się muszą męczyć z nie jednym już w tej chwili oszołomem. Dupowlaz płaski na lakierni ,miazga chodzi udaje mądrego a po ryju widać że sra po portach.Jestem z innej hali ale to jaka jest atmosfera od jakiegos czasu to nie wazne czy firma zewnetrzna czy jak ja fortakowiec, nędza i rozpacz. Odkąd zwolnili dyrektora większość szuka innego etatu, ciekawe kto mnie zastąpi na już ????????

wesoło

Na lakierni nie ma juz trzeciej zmiany jak tak dalej będą robić to za chwilę bedzie juz tylko jedna zmiana ! Tak miesiąc pozamiatał

Spawaj sam
@wesoło 05.11.2018 21:04

Przyjdzie miesiąc zrobi zebranie nastawia kolorowych kropek i premie zgranie a efektów brak ale działa super dr. dobrze musi sciemniac swoich przełożonych..

Lider

Dyrektora i kierwników zwolnił miesiąc, pracownicy sami uciekają i to na masową skalę! Czas na liderów!!! Sami odejdziemy dość traktowania nas jak psy do szczucia !!! NIGDY WIĘCEJ. W tej firmie godność człowieka została sprowadzona do poziomu robala !!!

Brygadzista
@Lider 30.10.2018 18:25

Nie tylko liderzy - brygadziści też mają dość. Szkoda gadać pozamiatali firmę więc trzeba się ewakuować

Jeden z wielu
@Lider 30.10.2018 18:25

Dokładnie czas ucieka i trzeba jak najszybciej zmienić pracę póki jeszcze firmy obok mają zapotrzebowanie i godnie płacą ludzia. Jak pewnie "Jeden z wielu" mam kredyt, opłaty rodzinę i chce godnie żyć. W tej firmie to można jedynie godnie rzucić papierami i iść gdzie indziej bo w Biedronce lepiej płacą jak firma oferuje. Idą święta i lepiej być mądrym i za wczasu niż czekac na "prezent " od miesiaca i dostać wypowiedzenie. Sami zróbmy sobie prezent i zmieńmy ten chory zakład póki jeszcze jest szansa i daja dobre stawki. Chyba że ktoś czeka na jałmużnę w kwocie lekko ponad 300zl na święta od firmy to życzę powodzenia. Miesiąc już jedna firmę utopił i radzę sobie poczytać bo teraz też ewidentnie ciągnie firmę na dno. Z kadry kierowniczej to zostały raczej marionetki pana Cz. Więc tą firmą nie ma kto zarządzać. I tak oto najlepszy oddział fortaco spadł na dno jestem tylko ciekaw jak nisko jeszcze upadnie.

fort-nox

Po 5 latach (usunięte przez administratora) z tego Tytanica!! Ktoś tu ma ewidentny problem ze zrozumieniem,tego że jest rynek pracownika a nie pracodawcy.Zamiast proponować coś co zachęci starych pracowników do zostania a nowych do przyjęcia ofert Czerwiec ucina wszystko!!! Myśli,że ludzie to debile i za głodową pensje będą tańczyć jak im zagra no to grubo się myli!!!!

JARECZEK

Dajcie spokój nie ma o czym gadać ! Jak nawet Ukraińcy pracujący przez pośredników którzy płaca i tak najwiecej uciekają gdzie pieprz rosnie a co dopiero nasi ! Zmykać jak najprędzej

Mistrz 45

Pracowlem tam kilka lat na poczatku dalo sie przezyc ale teraz pan czerwiec pokazal jak dzieki niemu mozemy pozegnac sie z rodzinami i szukac pracy za granica. Wszyscy sie cieszyli ze starego dyrektora wywalili razem z bratem ale chyba nie na dlugo bo za jego czasow to sie krecilo i teraz macie jak w gwiezdych wojnach nadszedl" nowy porzadek "Czerwiec (usunięte przez administratora) i ich nowy general Gladki a rycerze Jedi znow musza uciekac.

spawacz
@Mistrz 45 28.10.2018 18:17

3 lata temu juz zrezygnowałem z pracy w tej parodii produkcji. Ale koledzy co zostali mówią ze trzy lata temu to jeszcze było ok ale teraz to juz koniec. Pakuj manele zmykaj z tamtąd szkoda czasu

Waldek

Ta firma to jakiś dramat!!! Takiego cyrku jak jest teraz to jeszcze nie widziałem! Nie polecam nikomu tego kolchozu. Te tumany z biur rozwaliły to przdsiebiorstwo ! Mogę spawać nawet w Bangladeszu byle nie u nich

Antonio

Czas kryzysu nastał już na moje miejsce nie czeka 10 za braną. Parę słów o całoksztaucie.... Za Dwornikowskiego było jak było były nadgodziny były premie szło zarobić. Lesiak był jaki był ale sie kręciło. Pan (usunięte przez administratora) Czerwiec rozpierdolil wszystko... Zabrał ludziom co było tylko możliwe z myślą że dalej będą popierdalali no to się (usunięte przez administratora) zdziwił. GŁADKI nowy kierownik lakierni podnóżek Czerwca nie znam typa nie będę się zagłębiał(ponoć głupszy niż ustawa przewiduje) No i jest jeszcze brygadzista STEĆ(Paruwa) (usunięte przez administratora) gość jak coś potrzebuje jest do rany przyłoż a później ma cię w (usunięte przez administratora) Podsumowując Fortaco "AKADEMIA PANA KLEKSA"

Oldboy

Takiego haosu to tu nigdy nie widziałem. Awanse są... ciekawe co trzeba zrobić bo wiadomo komu i w jakim miesiącu. Nowy kierownik lakierni, niestety wygląda na to że nie zna się ni w ząb. Ale awans bardzo proszę. . Woźnica raczej troszczy się tylko o swoje cztery litery bo napewno nie o produkcję.

Kleks
@Oldboy 26.10.2018 21:05

Gość jedno mówi drugie robi zwykły(usunięte przez administratora) nie można mu ufać ,trzeba uciekac ,rozwala taka firmę kto mu na to pozwala !!! Ludzie nie idźcie tą drogą- uciekajcie!!!bo w czerwcu będzie za późno.

Jeszcze pracujący
@Oldboy 26.10.2018 21:05

No wiadomo że nowy pseudo kierownik lakierni nie zna się wogole na procesie produkcyjnym i działaniu lakierni nie ma zielonego pojecia. Zapewne musiał komuś wejść głęboko w (usunięte przez administratora) żeby przejąć lakierni, zresztą tak samo jak został kierownikiem utrzymania. (usunięte przez administratora)

Jeszcze pracujący

Ta firma to już dramat. Pan Miesiąc razem z kadrową pokazują nam gdzie nasze miejsce poza szeregiem bo o równym traktowaniu pracowników to mają wiedzę tylko z Google. Pracowalem 7lat i nie jedno w tej firmie widziałem ale takiego pogrążania firmy nigdy nie widziałem. Celowe doprowadzanie firmy do upadku. Wydzbywaja się ludzi którzy mieli pojecie o produkcji i trzymaly reke nad tym zakładem. Czas otworzyć oczy ta firmą nie ma przyszłości. Napewno nie pod wodzą Miesiąca.

adi

lakiernia trzeszczy tylko czekać az sie to rozwali ramy zalegją na placu a oni karzą robić mądrze i duzo Debilizm !!! 90 % załogi szuka nowej pracy. Byle z daleka od czerwaca

Fg
@adi 26.10.2018 19:18

Czerwiec pozamiatał firmę

Były.

Nigdy więcej!!!

pospawane

Szybko uciekac tytanik tonie!!! stawki śmieszne nawet pośrednicy uciekają ! Za bramą płacą dwa razy więcej. Katastrofa jak to wytrzyma jeszcze 3 miesiace to sukces. Pracuję na fortaco i ruukki kupe lat i zawijam wrotki ! Brawo pan czerwiec

Nowy

Witam są może przyjęcia na operatora wypalarki ????

Bartoszek

I Z CZARNEGO PO KONTROLI ITD ZROBI SIĘ BIAŁY

Biały
@Bartoszek 11.10.2018 07:44

Czar prysł jak czerń hehe

Milioner

Przypominam że forum dotyczy firmy FORTACO WROCŁAW a nie firmy KRUSZYNKA proszę sobie utworzyć nowe forum dotyczące firmy KRUSZYNKA lub się nie udzielać .

Andrzej
@Milioner 03.10.2018 08:49

Znasz kawał o nosie???

Bartek

Hallo czy jest na tym forum CZARNY FAJFUS CHWAST SZKODNIK NAWROT czy nie.

Bartek&RSA

Zabanki analfabeta albo się stresuje hihi czarny fajfus

Bartek&RSA

Może chcesz z bańki (zabanki)i napisz coś innego niż (ciotko) podaj nr.to zadzwonię szkodniku bo skasowałem.

Slawek Nawrot (Czarny )
@Bartek&RSA 02.10.2018 10:01

Nie myli się ten kto nic nie robi. Gdybyś był choć trochę inteligentny to bez problemu zdobył byś mój numer. Dzięki takim tepakom jak ty , ludzie traktują kierowców jak polglowkow. A skoro mowa o bance to możesz spróbować i zaryzykować. Dla mnie jesteś zwykłym (usunięte przez administratora) i nic tego już nie zmieni. Skończyłem z Tobą temat. (usunięte przez administratora) pozostaniesz nadal bo boisz się przedstawić.

Bartek
@Slawek Nawrot (Czarny ) 02.10.2018 12:00

Tylko na tyle cię stać z równowagi się wprowadzasz ogarnij się chłopaku słabo odporny jesteś psychicznie

Bartek
@Slawek Nawrot (Czarny ) 02.10.2018 12:00

TY KIEROWCA HAHAHA CHŁOPAKU CO TY BREDZISZ PO PODSTAWÓWCE JESTEŚ NAWET SZKOŁY NIE MASZ.

Slawek Nawrot (Czarny )
@Bartek 02.10.2018 12:20

Jak ja pracowałem na dobrym stanowisku to ty jeszcze żelazko po torach ciagles. A teraz odpal wrotki i spadaj. Za cienki w uszach jesteś. A podstawowke to chyba sam skończyłeś. A teraz możesz podotykac się ze swoim kolegą ptakami bo słyszałem ze to lubisz :):):)

Bartek
@Slawek Nawrot (Czarny ) 02.10.2018 13:23

Na dobrym stanowisku hahahaha pomocnik murarza ziemia łopata powietrze lub traktorzysta w pgr a teraz masz awans kierowca gdzie (usunięte przez administratora) jesz śpisz w swojej szoferce jak ja ciągałem żelazko po torach to twój stary trzepał cię do kondoma chłopczyku.

Slawek Nawrot (Czarny )
@Bartek 02.10.2018 18:27

Tak jak myślałem, ty nie masz mózgu tylko sznurek i jak by go przeciąć to by ci uszy odpadły. A teraz jak ma ci ulżyć to możesz na mój temat nawet ksiazke napisać. Jesteś tak płytki ze zal mi Ciebie.

Nowy na forum
@Slawek Nawrot (Czarny ) 02.10.2018 13:23

KU. TA. SIE. dostales juz kase za urlop, czy nalezy ci sie dopiero za 2 lata? Hihihi. Prowokujesz. Ale przejdzie ci po pierwszej kontroli ITD. Potem 28 dni spokoju i znowu kontrola i tak w kolo

23280
@Slawek Nawrot (Czarny ) 02.10.2018 18:58

Czarny będziesz nadany na ITD dzięki twoim wpisom będzie trzepanie w firmie zobaczymy co napiszesz po kontroli .

TEMAT DO ITD
@23280 03.10.2018 07:47

CHŁOPAKI OPOWIADALI KIEDYŚ ŻE NAJLEPSZE BYŁO 04512 JAZDA NA KARCIE PÓŹNIEJ PRZESIADKA NA TACHO Z TACHA NA KARTĘ I 3300 KM W 5 DNI TEN TEMAT NADAJCIE NA ITD.

Andrzej
@TEMAT DO ITD 03.10.2018 07:55

Jakie 3300 km co ty bredzisz minimum 3700 km

Zostaw opinię o Fortaco Sp. z o.o. - Wrocław

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fortaco Sp. z o.o.