Fortaco

3.3/5

• O Fortaco
  • Co zyskujesz?
  • Jak wygląda rekrutacja?
  • Czym się zajmujemy?

• Mokronos Dolny
  • Ślęza
  • Żerniki Wrocławskie
  • Zabrodzie

3. Opinie o pracodawcach Wrocław
  5. Opinie o Fortaco Sp. z o.o.

Opinie o Fortaco Wrocław

Nie przegap nowości o Fortaco Sp. z o.o.!

10.09.2022 17:59

Drodzy użytkownicy portalu GOWORK.PL,
    bardzo dziękujemy za Wasze opinie na nasz temat. Wszystkie są dla nas niezwykle istotne, zarówno te pozytywne, jak i te negatywne. Każda merytoryczna opinia jest dla nas cenną informacją zwrotną. Pomaga nam zrozumieć, jakie obszary wymagają poprawy. Jest to dla nas bardzo ważne, ponieważ celem Fortaco jest zostać najlepszym pracodawcą.

Wolność słowa to jedna z naszych najcenniejszych wartości. Daje ona prawo do publicznego wyrażania własnych opinii oraz myśli. Każda wolność słowa ma jednak swoje ograniczenia. Swoboda wypowiedzi nie daje bowiem prawa do naruszania dóbr osobistych innych ludzi, obrażania, pomawiania, czy świadomego kłamstwa. Dlatego prosimy Was o rozważne, przemyślane i odpowiedzialne publikowanie wpisów dotyczących naszej firmy.

Chcielibyśmy poinformować Was, że wszystkie komentarze niezgodne z regulaminem serwisu, sprzeczne z polskim prawem lub zawierające nieprawdziwe treści będą niezwłoczne usuwane przez Administratora portalu GOWORK.PL.

Zachęcamy również do bezpośredniego kontaktu z nami, nie tylko poprzez portal GOWORK.PL.

Wszystkich zainteresowanych pracą w Fortaco zapraszamy do zapoznania się z naszym profilem oraz najnowszymi ofertami pracy publikowanymi na portalu. W sprawach związanych z rekrutacją możecie kontaktować się z nami wysyłając wiadomość na adres:
    [email protected]
    Najważniejszą wartością w firmie są ludzie, którzy ją tworzą. Jeśli posiadacie więc informacje, które w Waszej ocenie wymagają wyjaśnienia, zweryfikowania czy podjęcia interwencji – uprzejmie prosimy o ich przesyłanie na adres: [email protected]
    News image

12.01.2026 12:42

Dziękujemy za poświęcony czas i udział w próbie spawalniczej. Proces rekrutacyjny, w tym spawanie próbne, oceniany jest według konkretnych kryteriów technicznych i jakościowych dostosowanych do naszej produkcji. Decyzje podejmowane są na podstawie całościowej oceny prób oraz bieżących potrzeb produkcyjnych. Rozumiemy, że wynik rekrutacji może być rozczarowujący i że warunki panujące na hali nie spełniły Pana oczekiwań. Jednocześnie chcemy zaznaczyć, że zakład funkcjonuje w trybie ciągłej produkcji, co może wpływać na organizację przestrzeni w danym momencie. Mimo to, pragniemy podkreślić, że wszystkie obowiązujące zasady BHP, normy bezpieczeństwa oraz wymagania prawne są w firmie spełnione i regularnie kontrolowane. Kwestie porządku, sprzętu oraz organizacji pracy są przez nas na bieżąco analizowane i usprawniane. Szanujemy Pana opinię i dziękujemy za szczere uwagi. Życzymy powodzenia w dalszych poszukiwaniach pracy i rozwoju zawodowym. Fortaco
    potencjalny p.

15.04.2026 14:42

A już miałem aplikować do tej firmy. Całe szczęści, że są takie portale gdzie można zaczerpnąć informacji o swoim potencjalnym pracodawcy. Podejście do zatrudnienia jak opisuje "SPAWACZ" urągające przyzwoitości. Czasy PRL'u do lamusa.

24.09.2022 13:30

Pracuje tutaj ponad 10 lat, to z pewnością jest to firma w której nie jest nudno, zmienia się na przeciągu lat, nie jest to firma idealna (pewnie takie są tam gdzie nas nie ma). Miała swoje wzloty i upadki, ale jest cały czas stabilna, od tylu lat nigdy nie słyszałem aby ktoś miał w niej problemy po za tymi na które sam sobie zapracował .
    Qwerty

25.07.2024 01:32

Na start dostaniesz stawkę wyższa niż pracownicy z 10 letnim stażem niezależnie od umiejętności a jak nie boisz się (usunięte przez administratora)przez starszych pracowników i wykonywania najtrudniejszych prac to jest nawet opłacalnie

16.07.2025 11:58

6500 brutto
    Byly pracownik

12.10.2022 07:46

Dobrze wspominam prace w tej firmie, mozna bylo się dogadać, załatwić co trzeba, atmosfera i współpraca z innymi ok. Wiadomo, czasem trzebabyło się sprężyć ale to praca trzeba robić a nie leżeć

20.09.2022 10:54

jest ok, kasa na czas a robota da sie lubic
    JASIU

07.10.2022 12:33

Tak tak 40 stopni latem i pospieszanie , dogryzanie jak chcesz iść na chwilę na kawę się schłodzić w kurzu , pyle i hałasie. Nie jest tak źle w kopani maja gorzej.
    Tofik

08.09.2022 19:15

praca jak praca, robić tzreba a wszędzie dobrze gdzie nas nie ma

21.04.2026 15:54

Firma przeżywa lepsze i gorsze czasy jak każda, zazwyczaj jest to podyktowane ogólną kondycją całej branży - pisanie skrajnych opinii o rzekomych warunkach jak w (usunięte przez administratora) i niedługim bankructwie firmy jest co najmniej niepoważne. W Fortaco pracuję kilka lat i uważam, że pozytywne aspekty pracy tutaj przeważają nad negatywnymi - to dlatego tak mało osób decyduje się na odejście - co by nie mówić Fortaco jest konkurencyjne - nie zarobisz kokosów ale też się nie przepracujesz - coś za coś. Warto dodać, że firma przeprowadza sporo nowych inwestycji - niektóre oczywiście są nietrafione, ale takie inwestycje są dobrym wyznacznikiem tego jak firmie się powodzi i czy jest rentowna.

Szukający pracy

08.03.2026 17:39

Szukam pracy na operatora maszyn CNC, zostawiam się nad Fortaco. Jak wygląda praca na tym stanowisku w tej firmie? Praca na akord, czy raczej po ludzku? Ile zmian? Jak wygląda hala, czy faktycznie w lato jest tam po 40 stopni?
    #OperatorMaszyn

Damian

09.12.2025 10:15

Czy w firmie Fartaco jest zapotrzebowanie na programistę robotów spawaliczych ? 13 lat doświadczenia w programowaniu robotów spawalniczych Panasonic , ABB i Yasakwa. Pozdrawiam.

09.12.2025 10:46

Dzień dobry, prosimy o przesłanie Pana CV na adres: [email protected]. Przekażemy Pana kandydaturę do kierownika. Pozdrawiam, Fortaco
    Lolipop

20.09.2025 15:50

Firma kroczy ku upadkowi. Nie ma zamówień, nie ma nadgodzin, za chwilę pewnie zwolnienia, bo nie mają już co z nami robić. Tak źle to tu jeszcze nie było a pracuje tu od 4 lat.

22.09.2025 12:35

Dzień dobry, dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Rozumiemy, że obecna sytuacja na rynku może budzić niepokój, jednak zapewniamy, że zarząd oraz cały zespół dokładają wszelkich starań, aby zapewnić stabilność i dalszy rozwój firmy. Chcemy podkreślić, że nie planujemy zwolnień, mniejsza liczba zamówień nie oznacza ich całkowitego braku, a sytuacja na rynku jest dynamiczna i często się zmienia. Cały czas pracujemy nad pozyskiwaniem nowych kontraktów oraz optymalizacją procesów, aby zapewnić bezpieczeństwo zatrudnienia wszystkim pracownikom. Gdyby były potrzebne dodatkowe wyjaśnienia co do bieżącej sytuacji, zapraszamy do kontaktu z bezpośrednim przełożonym lub z działem P&HR, zawsze chętnie odpowiedzą na pytania i ewentualne niepokoje. Pozdrawiamy, Fortaco
    Jasiu

31.10.2025 15:32

Dobrze to juz było. Odkąd Pan "Gruby" odszedł to jest tylko gorzej.

09.12.2024 19:27

Czy jest możliwość pracy zdalnej np dwa dni w biurze, 3 zdalnie ?

26.03.2025 12:50

Dzień dobry, w naszej firmie praca zdalna jest okazjonalna, na co dzień spotykamy się w biurze :) Pozdrawiam, Fortaco
    Pieter

20.10.2025 11:13

Tak, na stanowisku spawacza lub montera. Ale elementy spawane/montowane do domu zanosisz Sam , tak samoo sam je odwozisz, może być komunikacją miejską.
    Cichy Bob

23.08.2025 17:22

Powiem krótko za te pieniądze co oferują to nie warto pracować w tym pyle,hałasie i brudzie.Latem jest tak gorąco że pot po tyłku leci. Ptaki srają na głowę.Smierdzi komuną.
    Adi 277

16.08.2024 16:46

Ile wynosi gruszka na wakacje
    Klop

19.08.2025 11:21

Tyle co kilo w sieciówkach. 4.99

17.06.2025 19:27

Fortaco, dział Boom (Spawacz) – przestroga dla kandydatów Praca spawacza sama w sobie jest w porządku, ale niestety to jedyny plus. Jeśli zastanawiasz się nad pracą w dziale Boom w Fortaco, weź pod uwagę poniższe punkty: (usunięte przez administratora) Atmosfera jest przez to nerwowa i nieprzyjemna. * Brak komunikacji: O niczym nie można się dowiedzieć na czas. Ważne informacje są ukrywane albo przekazywane na ostatnią chwilę. * Problemy z urlopami: Zapomnij o planowaniu urlopu. To kierownictwo decyduje, kiedy możesz odpocząć, a prośby i tak najczęściej są odrzucane. * Nierzetelny brygadzista: Umowy i ustalenia często nie są dotrzymywane. Wielu dobrych pracowników uciekło z tego działu do innych w tej samej firmie i dopiero tam odżyli. To mówi samo za siebie. Zdecydowanie nie polecam. Szkoda nerwów i zdrowia.

09.07.2025 08:26

Dzień dobry, zachęcamy każdego pracownika, który spotyka się z jakimkolwiek problemem pojawiającym się na dziale lub w firmie, do zgłoszenia nam tego osobiście lub anonimowo. W przeciwnym wypadku nie jesteśmy w stanie wyciągnąć konsekwencji i poprawić się w strefach, które tego wymagają, aby tworzyć lepsze miejsce pracy. Jeśli będzie Pan chciał zgłosić swoje obserwacje oficjalnie, zapraszamy do działu kadr lub skorzystania z procedury sygnalistów. Pozdrawiamy, Fortaco
    Pracownik Fortaco

10.07.2025 14:12

Dzień dobry Każde takie zgłoszenie czytaj skarga na kierownika/brygadzistę skutkuje tym, że jesteś jeszcze gorzej traktowany. Sam tego nie robię ale wiem jak kończyli koledzy .

09.07.2025 07:52

Dzień dobry, jakie są widełki zarobkowe przy pracy zsuwnica/wózek widłowy?
    Michi

06.02.2025 16:04

Witam. Z ciekawości spytam. Jakich zarobków może spodziewać się kontroler jakości z dwuletnim stażem? Certyfikaty VT MT PT.

26.03.2025 12:49

Dzień dobry. Niestety zgodnie z odgórnymi wymogami, nie jesteśmy w stanie podać jawnej stawki. Jeśli jest Pan/Pani zainteresowany szczegółami pracy w Fortaco, prosimy o wysłanie CV na adres: [email protected]. Pozdrawiam, Fortaco
    Jacek

10.10.2024 05:31

Witam serdecznie. Czy ktoś orientuje się jakie warunki obowiązują w Dziale Zakupów we Wrocławiu? Czy jest szansa na rozwój i awanse? Czy raczej "ciepła posadka"? Z góry dziękuję o opinię.
    Robo

01.10.2024 12:21

Cześć wszystkim. Firma dla początkujących którzy chcą się nauczyć zawodu . Dla doświadczonych pracowników nie polecam bo w tej firmie nie zarobicie na utrzymanie swojej rodziny .

15.08.2024 15:34

Pracowałem w tej firmie przez dłuższy czas jako operator CNC: Zalety: -dobre ubrania BHP -miła obsługa w dziale kadr -benefity: -karta multisport -aplikacja smartlunch z dofinansowaniem do posiłków -ubezpieczenie grupowe -opieka zdrowotna -worksmile (comiesięczny kupon na 50zl do wybranych sklepów) Minusy: -praca w trybie 3 zmianowym, częste zmiany grafiku, błaganie kierownika i brygadzistów o przyjście na nadgodziny -pensje jak na operatora CNC niskie -bardzo kiepski system wprowadzania nowych pracowników działający na zasadzie „patrz i się ucz”. Jeśli współpracownicy sami nie wyjdą z inicjatywą żeby cię czegokolwiek nauczyć to możesz liczyć na pracę sprzątacza a nie operatora cnc. Pracownicy nie są motywowani w żaden sposób do szkolenia nowych ludzi, nie mają za to premii, wymaga się od nich takiego samego wyrobienia z dodatkowym obciążeniem jakim jest uczeń. -niekompetentna kadra zarządzająca ludźmi, w ramach motywacji możesz się dowiedzieć, że jesteś najgorszym pracownikiem. -toksyczny system premiowy, premia grupowa, każdy pogania każdego przez co atmosfera potrafi się zepsuć. Podsumowując, warunki pracy na hali nie są najlepsze, ale da się tam pracować. Dział HR robi wszystko żeby dbać o dobre imię firmy, dobrze ja promuję, stara się dbać o pracowników, aczkolwiek sytuacja na hali jest już troszkę inna. Nie wiem czy mogę polecić tą firmę czy nie, ale napewno nie chciałbym do niej wracać.

12.09.2024 12:24

Dziękujemy bardzo za Pana opinie! Zależy nam na tym, aby nasi pracownicy czuli się komfortowo i byli zadowoleni z pracy dlatego też doceniamy Pana uwagi dotyczące obszarów, które wymagają poprawy. Pana opinia wskazuje na istotne kwestie, nad którymi będziemy pracować. Chcemy, aby każdy pracownik miał poczucie, że jego wkład jest doceniany, a atmosfera w zespole sprzyja współpracy. Mamy nadzieję, że w przyszłości uda nam się poprawić te aspekty i stworzyć jeszcze lepsze warunki pracy. Życzymy powodzenia w dalszych krokach kariery i dziękujemy za Pana szczerość oraz cenne uwagi. Pozdrawiamy, Fortaco

12.09.2024 12:18

10 września mieliśmy okazję brać udział w kolejnych warsztatach z cyklu Safety Day.
    Mimo niesprzyjającej pogody pracownicy dzielnie uczyli się, jak postępować w przypadku pożaru, jak powinna przebiegać ewakuacja oraz jak obsługiwać gaśnicę.
    Nie możemy się doczekać, czego nauczymy się na kolejnych warsztatach!
    Zdjęcie 0
    Zdjęcie 1
    Zdjęcie 2
    Anna

15.07.2024 12:53

@PracodawcaDzień dobry,czy pracownicy biurowi są równiez poszukiwani do pracy na terenie Knurowa?

16.07.2024 08:46

Dzień dobry, wszystkie aktualne rekrutacje na Fortaco Gliwice może Pani zobaczyć na platformie pracuj.pl. Pozdrawiam
    Tomek

08.05.2024 08:36

Operator produkcji - na jakie zarobki można liczyć? Bo oferta bez widełek płacowych
    Stsry

14.05.2024 10:03

Najniższa krajowa, plus premia i stażowe po roku. Czyli mało. Dlaczego tak jest? Bo jak chcesz zarobić w tej firmie to tylko przez nadgodziny.
    Marcela

12.04.2024 07:26

Od wczoraj poszukują planisty. Mam doświadczenie z tego stanowiska a jak widać minimum 2 lat wymagają. Zastanawiam się jaka występuje atmosfera na dziale, bo to ze względu na nią chce zmienić pracę. omówicie warunki?

16.04.2024 15:04

Atmosfera jest jak najbardziej ok, to nie typowe korpo. Ale zarobki mocno średnie, więc jak tylko ze względu na atmosferę chcesz zmienić to spoko.
    NIKI

23.04.2024 09:47

A jak się kształtują zarobki na t6m stanowisku mniejwiecej ?
    zainteresowany

15.03.2024 01:37

czy @Pracodawca w knurowie bedzie poszukiwal operatorow wozkow widlowych i gdzie mozna skladac podanie

07.04.2024 08:17

Gdzie można skladac cv w Knurowie.Na jakie zarobki mozna liczyć

28.03.2024 10:21

Drodzy użytkownicy,
    dostajemy ogrom zapytań o rekrutacje w nowo powstającej fabryce Fortaco Polska w Knurowie.
    Fabryka jest w trakcie budowy, jej zakończenie jest planowane w drugiej połowie roku 2024r.
    Osoby zainteresowane rekrutacją zapraszamy do obserwowania profilu Gliwic na stronie Pracuj.pl, a także na Instagramie i Facebooku:

• Fortaco Gliwice (@fortaco.gliwice) • Zdjęcia i filmy na Instagramie

• Praca w firmie FORTACO POLSKA SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ – profil pracodawcy (pracuj.pl)

Pozdrawiamy,
    Fortaco
    zainteresowany

27.03.2024 09:18

na magazyn tez beda potrzebni pracownicy? jakie uprawnienia trzeba posiadac?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Fortaco?

Kontakt - Fortaco Sp. z o.o.

Fabryczna 10 53-609 Wrocław

Branża główna: Konstrukcje metalowe

Ciekawy

26.03.2024 01:11

Na jakie zarobki można liczyć w tej firmie jeśli chodzi o Wrocław?

14.03.2024 09:59

Jak wygląda praca w kontroli jakości? Jak liczebny jest dział?
    Soul25

12.03.2024 15:55

Witam Na jakiej stronie można przejrzeć oferty pracy Fortaco w Knurowie ( konkretne stanowiska)?

20.01.2024 09:32

Czy Fortaco Sp. z o.o. zapewnia kartę multisportu?

07.03.2024 11:18

Dzień dobry, tak zapewniamy kartę multisport :) Pozdrawiam, Fortaco
    Aplikacja

05.12.2023 14:51

Gdzie można składać CV na stanowisko kierownika w oddziale Knurów?

07.03.2024 11:17

Dzień dobry, CV można składać bezpośrednio na maila rekrutera: [email protected]. Pozdrawiam Fortaco
    Agnieszka

22.01.2024 11:39

@Pracodawca Czy można już składać CV na Knurów?Jeśli tak to na jaki adres????

25.01.2024 13:32

Gdzie można składać CV na stanowisko inżyniera industrializacji / procesu w oddziale Knurów?

Malarzlakiernikakrobata

20.02.2024 16:33

Witam . Zastanawiam się czy założyć CV na stanowisko lakiernika . Czy jest ktoś mi w stanie powiedzieć jakie są warunki na lakierni oraz jak wygląda wynagrodzenie?
    Lion

02.11.2023 21:52

Ogólnie nie jest źle, kasa na czas a i z kierownikiem da się pogadać na fajce
    Robol

24.01.2024 07:54

To super, kierownik z pracownikami ma dodatkowe przerwy na fajce a niepalący muszą za nich robić...firma dyskryminująca niepalących
    Ади

12.01.2024 09:42

Pracowałem 5 lat, jeśli ktoś to lubi to się odnajdzie. Catering bardzo dobry. Opinia 100% pozytywna.
    Krzywy

18.01.2024 19:28

Tak, dużo stażystów jeżeli się sprawdzi to dostaje umowe

27.11.2023 11:34

Targi Pracy Talent Days

Gdzie byliśmy 12.10? Na Talent Days! Szukaliśmy fantastycznych osób do naszego zespołu!

Poznaliśmy wielu, wspaniałych kandydatów, a dodatkowo mieliśmy okazję się czegoś nauczyć podczas trwających w trakcie warsztatów

Dziękujemy Talent Days za cudowną organizację!

PS Chcesz dołączyć do naszego zespołu? Aplikuj!
    Zdjęcie 0
    Zdjęcie 1

14.11.2023 17:33

Witam czy potrzebujecie Państwo aktualnie pracowników w dziale obróbki? @pracodawca
    @fajnafirma

09.11.2023 14:15

Dobre miejsce dla kogoś kto chce pracować, uczyć się i robi swoją robotę.

03.11.2023 10:30

Witam Serdecznie, Ucieszyłem się z wiadomości iż otwiera się nowy oddział właśnie w Knurowie. Widzę że aktywnie szukacie pracowników. Od 2005 roku pracowałem dla przemysłu motoryzacyjnego o najwyższych standardach, jak i firm zajmujących się obróbką aluminium. Przez ostatnie 5 lat piastuję stanowisko industrialization Engineer w dziale nowych uruchomień. Z przyjemnością aplikowałbym do Waszej firmy i poszerzyłbym horyzonty.
    Dominik

25.10.2023 21:02

Dzień Dobry @Pracodawca W związku z tym, że w Knurowie buduje się nowa hala produkcyjna... Czy odbędą się rekrutacje zewnętrzne na stanowiska menadżerskie, jak tak to kiedy planujecie je uruchomić?

27.10.2023 16:49

Z podanych informacji wiemy, że budowa ruszyła w 2023, a planowane otwarcie jest na rok 2024.
    Artur

27.10.2023 11:16

W Knurowie trwają prace budowlane,także w przyszłym roku z tego co wiem ma.sie otworzyć zakład...czy jest ktoś w stanie mi powiedzieć na jakie zarobki można liczyć, bo nie wiem czy warto tracić czas na szukanie pracy w tej firmie
    Kwiatuszek

26.10.2023 12:06

Dobrze wspominam pracę tutaj.
    Tiger

26.10.2023 12:04

To pierwsza firma, do której chce mi się przychodzić. Nie zawsze jest idealnie ale jak w każdej firmie. Atmosfera i ludzie w pracy wszystko wynagradzają.
    Gliwiczanin

05.10.2023 19:29

Dobry wieczór Mam pytanie kiedy zacznie się rekrutacja do nowego zakładu w Knurowie. Jestem zainteresowany złożyć CV.

06.10.2023 07:21

Dzień dobry, nie jesteśmy niestety na tę chwilę w stanie odpowiedzieć kiedy dokładnie ruszy rekrutacja w Gliwicach. Obecnie jesteśmy na etapie rekrutacji na stanowiska menadżerskie. Prosimy o śledzenie ofert na naszych platformach. Pozdrawiam
    ada to nie wypada

02.10.2023 20:27

warunki pracy ok, kasa zawsze na czas, nie wszędzie tak jest. Wiem bo się zwolniłem i chyba wrócę

Zostaw merytoryczną opinię o Fortaco Sp. z o.o.