Salamander Window & Door Systems S.A.

Włocławek

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 107 ocen.

Opinie o Salamander Window & Door Systems S.A.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Salamander Window & Door Systems S.A.

MatiB

Nie czepiajcie się kierownikuw są w pozadku. Dają pracę nawed ludziom odmiennej orientacji.

Grzebień

ale mam SZOPE!

Łysa pała z magazynu
@Grzebień 23.02.2018 23:30

a ja nie. Trochę mi łyso.

Zatroskany

Cebula zbierz ekipę wracaj !!!

Młody

Nie ma szacunku nie ma ludzi ale są dwie gwiazdy zachodząca no i supergwiazda wschodząca brawo

Ja76

Beznadzieja.

Zdesperowany

Witam czy w firmie Salamander pracuje osoba która zajmuje się etyką , jeśli tak to proszę o adres email na tablicach informacyjnych w dziale okleiniarni .Napewno dużo pracowników skorzysta i wyśle wiadomości co do zachowania etycznego przyszłego kierownika

Amator rolnik
@Frajerstwo we krwi 15.02.2018 22:56

To taka lokalna (usunięte przez administratora) wszędzie musi namieszać z przerosnietym ego wtajemniczeni wiedzą że i z rodziną mieszał taka kupa z bogucina na taczki i do Wisły

Czopek
@Zdesperowany 14.02.2018 17:38

W tej firmie słowo etyka nie istnieje, podam prosty przykład. Osoba na którą przychodziły zwroty z działu okleinowania była podpisywana pod zdjęciem reklamacji, robił to nie jaki magister...:) konfident.

Zżzzz

Dziwię się po co to stanowisko Buczkowskiego i kasa piękna za nic nierobienie!

Ciekawy
@Zżzzz 16.02.2018 23:38

Już wiemy, jakie jest zdanie pracowników, to może teraz niech kierownictwo napisze czy on wniósł cokolwiek pozytywnego do tego działu? Czy tylko na stworzone dla niego stanowisko poszły pieniądze, które mogły iść na podwyżki dla tych co przynoszą faktyczny dochód firmie? Wiemy, że zabiera premie, żeby się spłacić, ale czy faktycznie aż tyle zabiera, że jesteście na plus? Zadowoleni z niego jesteście?

Ciekawy
@Ciekawy 17.02.2018 17:29

premia uznaniowa zaraz nie będziecie manipulować w jej przyznawaniu jak wejdzie nowe prawo premiowania.pracownika poczytajcie !

Xxcx

Rzodkiewa daj w końcu podwyżki pracownicy na to czekają

P. K
@R.B. 16.02.2018 01:47

radzio masz rację skarbie

anonymous
@R.B. 16.02.2018 01:47

zapraszam Cię mądralo na parking przed zakładem w dowolnym terminie to wyjaśnię Tobie kilka spraw za tę hołotę jak piszesz.

JESZCZE PRACOWNIK

KOCHANY MÓJ PRACODAWCO- KIEROWNIKU - DYREKTORZE ITP DOSTAŁEM DZISIAJ OD WAS PENSJĘ - HURA - ALE CHYBA ROBICIE SOBIE "JAJA"!!!!!!!!!! 1900 Z GROSZAMI ZA PRACĘ NA 3 ZMIANY, ZAWSZE PO 2 MASZYNKI, BRAK SOBÓT I NIEDZIEL. A MOŻE TO JEST 500+ NA MOJĄ TRÓJKĘ MALUCHÓW - NO TO PRAWIE SIĘ ZGADZA PIEPSZĘ WAS I TAKĄ ROBOTĘ U WAS. TAKĄ KASĘ TO WE WŁOCŁAWKU MOŻNA MIEĆ WSZĘDZIE I WEEKENDY W DOMU Z DZIECIAKAMI. MOJA BABCIA RYDZYKOWI WIĘCEJ DAJE. JUŻ TERAZ SZUKAM NOWEJ ROBOTY. A WY SIĘ DZIWICIE ŻE WASI LUDZIE NARZEKAJĄ. A ILE WY LENIE!!! SOBIE PREMII ZA NASZĄ PRACĘ POPRZYZNAWALIŚCIE. JAK TAK DALEJ BĘDZIECIE ROBIĆ TO SAMI STANIECIE SOBIE PRZY MASZYNACH.POJEŹDZICIE NA WÓZKACH, POPAKUJECIE PALETY POOKLEJACIE I CIEKAWE CO WASI NIEMCY POWIEDZĄ JAK LUDZIE ZACZNĄ ODCHODZIĆ NAGMINNIE. ZACZNĄ SIĘ REKLAMACJE, SPADNIE PRODUKCJA I SPRZEDAŻ A WTEDY I WY DOSTANIECIE ZA SWOJE - KASA MNIEJSZA A I MOŻE ZA TO WRESZCIE KOGOŚ Z WAS WYWALĄ NP. 10 DYREKTORKÓW NA 20 OBECNYCH. A CO TAK NIE JEST, TAK TAK - TYLKO TU JEST NP. DYREKTOR DYREKTORA. CIĄGLE SŁYCHAĆ O TYM BAKO - O JO JOJ TAM TO DOPIERO BĘDZIE HALNY - ZERO LUDZI A HELMUTY WAS ZAJE..Ą JAK INNI KOLEDZY DOBRALI SIĘ DO SWOICH KONT DZISIAJ I ZOBACZYLI WASZĄ JAŁMUŻNĘ TO CAŁA RODZINA NIE WIE CO Z TYM MA ZROBIĆ.I WY MACIE CZELNOŚĆ DAWAĆ OGŁOSZENIE O PRACĘ "WYSOKIE ZAROBKI" - PEWNIE TO TEN TZW "MARNY" PLEMNIK TREŚĆ WYMYŚLA. NIECH TERAZ NAPISZE: SZUKAMY CHĘTNYCH DO PRACY - MILE WIDZIANE OSOBY Z ORZECZENIEM O NIEPEŁNOSPRAWNOŚCI UMYSŁOWEJ -OFERUJEMY - PRACA NA 1 ETAT - PŁATNE 1/2 ETATU, DARMOWA WODA I WC ORAZ PARKING ALE ZA TO ZAPIEP...SZ BEZ WOLNEGO . ZACHĘCAM WSZYSTKICH PRZYJDŹCIE TUTAJ - SUPER SZKOŁA ŻYCIA, ZOBACZYCIE GDZIE NIE NALEŻY PRACOWAĆ

Ja
@JESZCZE PRACOWNIK 05.02.2018 23:49

Dokładnie!

Alex
@JESZCZE PRACOWNIK 05.02.2018 23:49

Bako jest w czarnej (usunięte przez administratora) moze za rok ruszy !!!!

Pracownik

Oderwani od rzeczywistości, parkujący za szlabanem, zejdźcie na dół do ludzi, którzy pracują na wasze samochody, restauracje, wygodne życie. Zbadajcie nastroje wśród tych, którzy na to pracują. Wam wystarcza od piątego do piątego, ale pracownikom już nie, wszystkie firmy dają znaczące podwyżki, tylko tu za punkt honoru postawiliście sobie płacić ludziom jak najmniej. Kierując pracownikami powinniście wiedzieć, że o nas należy dbać, bo tym samym dbacie o swoje posadki. Łatwiej wytłumaczyć właścicielom, że my też chcemy godnie żyć, niż że z braku wykwalifikowanych ludzi i motywacji dla świeżych, powstają większe problemy, narasta ilość reklamacji. Wymyśliliście, że będziecie zabierać premie, ale to nie działa. Ludzie odchodzą z tego zakładu, patrząc na różnice w stawkach, nie widzimy tu przyszłości. Zatrzymacie nas, dacie konkretne podwyżki, czy dalej będziecie robić dobrą minę do złej gry, udawali, że jest cudownie, kazali malować trawę na zielono i się uśmiechać jak niemcy przyjeżdżają? Skończcie udawać, że nie ma problemu. Załatwcie go jak należy. O pracowników trzeba dbać, a później wymagać. Tu już każdemu jest wszystko jedno, zmienić złą pracę na inną złą zawsze można, to wy macie się o co martwić. Kiedy rozmowy z załogą o podwyżkach? Zmierzycie się z problemem, nie tylko naszym, bo głównie waszym, czy dalej będziecie przemykać z głupimi minami?!

Informator
@Informator 29.01.2018 23:31

Za wiedzę i umiejętności trzeba płacić dobre pieniądze !!!

Zdesperowany pracownik
@parkujący za szlabanem 29.01.2018 16:11

jeśli tacy inteligenci żądzą zakładem to szacunek

Zmienić kierownika produkcji

Popieram opinie kolegi o pseudo Pracownik. Pracuję tu już tak długo że mogę powiedzieć że Salamander to już nie ten zakład co kiedyś. Płace bardzo słabe a do tego zabieranie nadgodzin XI,XII,I gdy idą wszystkie maszyny. A inne działy mają, im się nie zabiera a tylko daje, ale to zasługa kierownika danego działu który chce by jego załoga mogła sobie zarobić. a kierownik produkcji zabiera. Mamy już po 2-3 maszyny a kiedy mamy dopilnować jakości. Drogi kierowniku produkcji - zacznij słuchać ludzi. Jesteś tu tyle lat i nie dorobiłeś się wśród nas żadnego szacunku. Nie dbasz o swój dział i pracowników. Może by tak skończyć wreszcie jakąś szkołę!!!! chociaż średnią!!!!!!!!!!!!! co cię czegoś nauczy i przygotuje na to stanowisko, bo nie nadajesz się na kierownika tak ważnego działu, no może na portiernię. Pomijając już brak wykształcenia na to stanowisko to nic w koło nie widzisz tylko swoją małą postać, nic nie robisz, z pracownikami nie potrafisz rozmawiać, nie słuchasz nikogo a dodatkowo kłamiesz nas - mówisz jedno a robisz drugie. Nie potrafisz nic zmienić na lepsze. U nas potrzeba świeżej osoby co pokieruje dobrze i sprawiedliwie tym działem .

Stary
@Zdesperowany pracownik 04.02.2018 00:00

Pierwsza część odnośnie pseudo wice kierownika słuszna i celna. A druga... Nie dziw się młody jak stawki macie o złotówkę niższe niż pracownicy co ustawiają maszyny i pracują kilka lat, nie bierz tego osobiście, bo wynika to z zaniedbań firmy względem starszych pracowników. Kiedyś tacy jak Ty patrzyli na prowadzących z zazdrością i chcieli iść do przodu, żeby zacząć wreszcie zarabiać. Teraz operator pieniędzy ma ledwie parę groszy więcej, za to całą odpowiedzialność na głowie. Teraz nikt tu się nie chce rozwijać, bo za to dostanie nieznaczną podwyżkę, a będzie ryzykował premią, która jest równowartością podwyżki 4-5 zł/h. Prowadzą ci co muszą, bo pokazali, że potrafią i są wręcz terroryzowani przez B. żeby to robili. Stąd problemy na licowaniu. Winni są i ci co poganiają szeregowymi pracownikami i ci co zaniedbując kwestie finansowe sami kopią dołki pod całą płynnością produkcji, balansują na krawędzi, ale są zbyt krótkowzroczni, żeby to zauważyć.

anonymous
@Zdesperowany pracownik 04.02.2018 00:00

masz rację, radek ( tak z małej litery bo na dużą taka g..da nie zasługuje, to zwykły buras, karierowicz co myśli że jest dobry, ładny, wspaniały .... radziu spadaj do do innej pracy albo wywieziemy cię kiedyś na taczkach jak Jagnę w "Chłopach"

Informator

Dbajcie o fachowców bo zaraz ich nie bedzie w tym zakladzie i co wtedy!!

LPA

Tak zastanawiam kiedy skończy się pierd...e kierowników i brygadzistów, że dużo zarabiamy, bo były podwyżki. Zapomnieli że były lata zaniedbań w tym zakładzie, najniższa krajowa nas dogoniła. Duże pensje były z wypracowanych nadgodzin. Ostatnio jedna z sieci marketów z biedronką na szyldzie, chwali się że na początek daje 2650 brutto (16,56 godz), po 3 latach 2950 (18,43 godz), magazyn od 3050 do 4000 brutto (19-25 godz). To teraz zastanówmy się, czy my dużo zarabiamy? Tak mamy premię, ale jutro jej możemy nie mieć. Praca trzy lub czterozmianowa, a co najgorsze w chemii. I niech mi tu żaden Marek nie wmawia, że mieścimy się w normie, bo każdy wie jak odbywają się pomiary. Ktoś się mnie zapyta, to czemu tu pracuję. Sam nie wiem, przez zasiedzenie, być może uwierzyłem naszym "szefom". Czas otworzyć oczy i rozejrzeć się dookoła. Nie mówię o tej śmiesznej firmie spod Brześcia Kuj., myślą że wchodzą na obszar z dużym bezrobociem, a co się okazało sztucznie zawyżony przez nygusów spod sklepu.

Wałęsa
@LPA 06.01.2018 11:16

Racjonalna geneza , ale co dalej ? Ludzie nie wierzą w lepsze jutro i potrzebują osoby która poprowadzi ich do zwycięstwa . Ale na czym polaga owe zwycięstwo ? na podniesieniu stawek o 1zł ? na wyrzuceniu nierobów ? poprawieniu warunków pracy ?

anonymous
@LPA 06.01.2018 11:16

Nik

Janusz

Wigilia w zagładzie żenada dajcie pieniądze w lokalach ubiawimy się lepiej!

Janusz
@get 29.12.2017 12:22

Ha ha !!!

Janusz
@get 29.12.2017 12:22

To ustawialcie sobie dalej biedaki

Owieczka

Będę we beeeee

Wałęsa

Jeżeli część ludzi zarabia powyżej 3000 netto i nadal mają mało , to dlaczego przyprowadzają znajomych do pracy ? Dowartościowują się mówiąc jak oni mają dobrze - bo część z nich ma ale tego nie wiedzą.

acocieto
@Wałęsa 07.12.2017 00:25

teraz to oni przyjmują kogo popadnie

Wałęsa
@Haha 07.12.2017 11:26

To niech opowiedzą znajomym w ilu godzinach trzeba wypracować tą kwotę , a tak ktoś przychodzi i jest rozczarowany bo mówili że będzie (usunięte przez administratora)

ciapaty

boryna oddaj kotlety... jak ci nie wstyd

Rudy

w magazynie brygadzisci kręcą awantury o to że ktoś jest dostępny w godzinach pracy na Facebooku i messengerze a sami w swoich godzinach pracy udostępniają posty i komentują zdjęcia. Proszę kierownika o sprawdzenie tego i wyciagniecie konsekwencji. Jak wam nie wstyd????

A to feler

Gdzie na grudniowe i styczniowe urlopy wyjeżdżacie? Przez cały rok odłożyliście z tych mega pensji to teraz można się poopalać.

Informator
@A to feler 01.12.2017 11:38

Nagroda to stocjal zenada zapare zlotych wypoczywać

Stary praownik Profitecu

Odszedłem z tej firmy jakieś 1,5 roku temu, a przepracowałem w niej 18 lat, tak byłem od początku gdy na produkcji pracowało 10 osób. Nie rozumiem, dlaczego skoro jest wam tak źle ciągle tam pracujecie. Firma jest dobra (to moje zdanie), a ludzie tak ja wszędzie są gorsi i są lepsi. Jak czytam to ciągle się cos komuś nie podoba. Jeszcze się taki nie narodził co by wszystkim dogodził. Może ktoś kto to czyta zaskoczy kim jestem, ale nie o to chodzi. Teraz są czasy pracownika, dlatego albo podkulcie ogonki i do roboty, albo poszukajcie sobie pracy w innej firmie. Lecz myślę, że ci niezadowoleni zawsze będą niezadowoleni. Pozdrawiam wszystkich i nie płaczcie tutaj, tylko zmieńcie coś w swoim życiu. Możecie mi wierzyć, że warto zaryzykować.

Haha
@A to feler 03.12.2017 06:32

Ciekawe gdzie byliście jak ci co odeszli walczyli nie rozumiem takich komentarzy pewnie jednego z tchurzy bohater za plecami innych

Stary praownik Profitecu
@A to feler 03.12.2017 06:32

Nie trzeba brać ze mnie przykładu. Lecz jak przepracujesz w tej firmie 18 lat to wtedy pogadamy czy jesteś wystarczająco dobry dla tej firmy. Miałe Ci jeszcze coś odpisać, ale boję się, że możesz nie zrozumieć. Mimo wszystko życzę Ci dobrych zarobków i szacunku przełożonych - chyba że na ten szacunek nie zasługujesz.

Informator

Smród na chali licowania gdzie jest super kierownik co on robi nie reaguje

były informator
@Informator 02.12.2017 00:10

Może tak do szkoły by się poszło ??? Hali się trochę inaczej pisze.

Informator
@były informator 02.12.2017 12:33

Ortografia nie jest gorsza niż zdrowie pracowników

czopek

Dlaczego mnie ubliżacie? Jestem ze wsi i idę do pola. Ziemnioki trza wykopoć, owsa zasioć, a później kolacja, sponie i podpoerdolanie.

Kolżeanka
@czopek 23.10.2017 15:59

Gimnazjum już podobno zostało zamknięte? To, że człowiek jest ze wsi to nie znaczy, że nie umie się wysławiać... oj dzieci, dzieci...

Ojojoj
@Kolżeanka 27.11.2017 07:49

On jest de best !wiesniak i burak!

jan

W ciągu roku odeszło z licowania ponad 20 osób? To praktycznie jedna cała brygada. Czy ktoś wyciągnie z tego wnioski???

Cha cha
@jan 28.11.2017 19:48

I wykorzystują do prac inne osoby na licowaniu pracowników nie zwiazanych z mocowaniem chodzi tu o pracowników z u szlachetniania

Statystyczny Kowalski
@Cha cha 29.11.2017 00:25

W tym zakładzie nic się nie zmieni . Szeregowi pracownicy traktowani są jak woły robocze, a szefostwo myśli, ze robi wielką łaskę dając nadgodziny. Gardzą nami i szczują jeden na drugiego. Prowadzą do tego, żeby ludzie, koledzy z pracy, patrzyli jeden na drugiego podejrzliwie. Skłócić nas leży w ich interesie.

okleiniarki

za mała wentylacja odciagowa nie trujcie pracowników

informator
@informator 23.11.2017 06:54

macie człowieka wykształconego na dziale to niech on pokarze co jest wart

Takisobiektoś
@informator 24.11.2017 07:34

Kogo ma pokarać i za co? Czy może chodziło o „pokaże”?! Ludzie też mnie wkurza ta robota, ale na słownik też się obraziliście?!

Poszukujący.

Widzę solidną dyskusję o pracy na produkcji. A jak wygląda praca handlowców w terenie? Znalazłem ofertę pracy jako kierownik regionu i zastanawiam się czy wchodzić w to czy nie? Jak się sprzedaje Salamander? Z tego co czytam to macie sporo wolnych mocy produkcyjnych. Czyli co? Kiepsko ze sprzedażą? Cena? Jakość? A może słabi handlowcy? Czy mógłby mi ktoś odpisać bez zbędnych emocji i w miarę uczciwie? Pozdrawiam.

Chłop
@Poszukujący. 27.07.2017 13:26

Jeśli to jeszcze aktualne - nie pchaj się w to. Dyrektor Handlowy to podobno niezła szuja. Chodziły słuchy po zakładzie że jednego z handlowców zwolnił z dnia na dzień tuż przed wigilią firmową... Po prostu wysadził faceta z auta i chłop wrócił pociągiem do domu na święta. Tak się z ludzmi nie robi

Informator
@Chłop 14.11.2017 10:45

To nie są słuchy tylko prawda. Nawet nie miał go kto odwieźć na dworzec, a przyjechał w grudniu tylko w marynarce(usunięte przez administratora)

Informator

I mamy podobno nowego prezesa zarządu spółki zobaczymy jak będzie rządzić

Cha cha
@zdegustowany 07.11.2017 11:09

Spadł i to w dużej ilosci

Cha cha
@Informator 06.11.2017 23:19

Prokurent zobaczymy co zdziała

zdegustowany

Napisałem dziś post, który został usunięty. Nie rozumiem dlaczego. Napisałem, że prezesem zostanie obecny wice prezes i niektóre osoby ze starej kadry powinny się bać. Pozbył się prezesa to i pozbędzie się innych, nawet kobiety nie mogą czuć się bezpieczne.

sprawiedliwy
@zdegustowany 31.10.2017 16:01

kobiety to inna sprawa sa bezpieczne bo my nauczymy ich pracy

żenada

Jeżeli, dla niektórych liczy się tylko praca, to ok. Natomiast inni chcieliby spędzić trochę czasu z rodziną, i nie żyć tylko pracą. Ale niestety, ledwo starcza od 5 do 5, tak zarabia się w tym zakładzie z nadgodzinami. Zero progresu w płacach. Najniższa krajowa wzrosła o 8,1% ( z 1850zł na 2000 zł) daje to 1.50 Zł podwyżki. Zakład oferuje 1zł podwyżki, więc nawet nie dostaniemy tego. Brawo, hieny.

stary
@informator 27.10.2017 17:19

Wtłoczenie świeżej krwi może wyjść na dobre firmie. nowy prezes będzie chciał otoczyć się swoimi ludźmi dlatego czekamy na wymianę jeszcze tych dwóch panów z Gelana

informator
@stary 30.10.2017 10:18

panowie w Niemczech z nas się śmieją ile my tu zarabiamy wyjeżdżają tam od nas Polacy tylko delegacja jest wysoka na pln

zdegustowany

No tak, prezesa już nie ma , teraz czas na następnych ze starej kadry. Wszyscy wiemy kogo nie bardzo lubi wiceprezes. Panie też niech się boją bo nie są pod ochroną, chyba że emerytalną.

___

Atmosfera i podejście przełożonych, do ludzi w tej pracy jest taka, że „Aż Chce się Ż” Żgać!

Kula
@Sprawiedliwy 23.10.2017 19:05

Według ciebie ci którzy odchodzą sami to nie udacznicy to jak nazwać tych którzy zostają i obrabiaja sobie tylki i narzekają jesteś inteligentny jak rzodkiewa

sprawiedliwy
@Kula 25.10.2017 01:02

efekty jego pracy

Kosa

Przestańcie narzekać i się sprzedawać tak jak się zachowujecie tak was traktują trochę szacunku do kolegów i do siebie samego

Zdesperowany

Ja pracuję prawie 4 lata i mam stawkę 13.50 znam się na swojej pracy a niektórzy prześcigają mnie w stawce żenada tylko odejść i szukać większych pieniedzy

poszkodowani
@Zdesperowany 23.10.2017 18:46

panowie zamykajcie kabiny to wyjdzie to wam na zdrowie polecam

Sprawiedliwy
@Zdesperowany 23.10.2017 18:46

Dziękuję za14.50 ale to mnie to by żyć zastanówcie się nad poważnymi poduszkami

Wałęsa

No to trzeba napisać list otwarty do zarządu , ale tego niemieckiego ...

poszkodowani
@Wałęsa 22.09.2017 20:23

napisz i co wskórasz nic bo i tak będzie tak jak jest

Wałęsa

Wszyscy robią wrażenie , zakład oszołomów

Poszkodowani
@ha ha 10.10.2017 15:33

To wdychaj ten smród cały czas zobaczymy co z ciebie będzie

Poszkodowani
@Poszkodowani 17.10.2017 23:54

Bo ja wiem co mi może szkodzić moze by zawiadomić państwową inspekcję pracy oni znają się co nam szkodzi smród aż mi krew z nosa leci

Jacek

Czytam te wasze wypociny i pękam ze śmiechu. Przecież w tym zakładzie nikt nikogo nie trzyma - jest tyle pięknych zakładów we Włocławku, ludzie mają po 25 zeta na godzinę a rano mają podawaną czekoladę na gorąco. Czekają tylko na Was. Pozdrawiam i do roboty

Cichy
@Jacek 20.10.2017 13:58

Twój wpis dotyczy pracowników biurowych rozumiem rzodkiewo

po_co_sie_starac

No i co! znowu ludzie przychodzą i nie wytrzymują tygodnia na licowaniu, o czymś to świadczy. Kiedy zaczniecie płacić godne pieniądze??? Jak odejdzie wam więcej osób??????

demotywatory

Ile jeszcze wartościowych ludzi musi odejść z tej firmy, żeby zarobki się poprawiły? Kiedy nasi przełożeni zrozumieją, że szkolenie nowego pracownika jest czasochłonne a my mamy tego już dość. Firma nie chce inwestować w ludzi, aby ich zatrzymać i mobilizować do lepszej pracy. Nadgodziny się ucinają, dla osób produktywnych. Natomiast pracowników biurowych na licowaniu to nie obowiązuje. Patrząc na to, co się dzieje, z perspektywy czasu, mam wrażenie, że zmierza to wszystko w zła stronę. Za wszystko jesteśmy karani ucinaniem premii. Pracujemy w chemii, od zakładu nie dostajemy żadnej rekompensaty. Zakaz chorowania, umierania i urlopowania. Więcej za mniej. Te dwa wersy powinny być umieszczane w ogłoszeniach o prace w tym zakładzie.

Były pracownik

Praca zespołowa na dziale okleinowania w szkodliwych warunkach (utlenia się podkład nakładany na profil) można to wyczuć wchodząc na hale, aż odrzuca, dodatkowo myję się rozpuszczalnikiem profile jeśli coś pójdzie na maszynie nie tak. Atmosfera raczej nie zachęca do wiązania przyszłości w firmie, zważywszy na opinie starych pracowników którzy dostali jakąś śmieszną podwyżkę po kilku latach. Bardzo dużo obowiązków, za wszystko jest odpowiedzialny pracownik operator, praktycznie wszystkie problemy są zrzucane na niego. Całokształt wygląda mało zachęcająco, pozdrawiam pracowników licowania.

Szopa

Na magazynie jest jeszcze lepsza szopka... ludzie pracują po 3 lata ciężko... bo lekko nie jest... po popołudniami hasło trza się zostać(pisownia orginalna sierzant S) do 24:00 albo dłużej stawka 15zl!!!! Na godz. Przychodzi świeżak i ma 14 zł i ku..a nie chce robić...a dla ciebie to nagroda te 15 zł... A jeszcze w biurze... chamstwo jak ch.. idziesz po zwyda a tu szydera... smianie się że za mało, że sie pomyliłeś(1 pomylka) i premi nima. Pryszczol(pisownia oryginalna przez sierzanta i i łysą pałę pawla k) podobno nie bedzie podwyżek tak!!! A dlaczego!!!! I tu pojawia sie mega inteligentna odp. Dyrektora nie bo nie!!!!

Lipigóra
@Szopa 14.09.2017 12:44

Jestem bystry i mam dobry wzrok. Ogólnie to jak kompletuje to zbieram z 11 adresów na raz. Do tego się nie myślę, zaczynam w siebie wierzyć. Teraz jadę na IO w strzelaniu z łuku do 5 tarcz jednocześnie, wygram to, będę miał medal i emeryturę sportową.

"Spokojny do Czasu"
@Szopa 14.09.2017 12:44

Siema Szopa opowiedz trochę więcej o pracy biurowej i pracujących tam osobach i jaką tam ciężką pracę mają "Bo to co tam się dzieję też trzeba nagłośnić "- Chętnie ze znajomymi z firmy dołączyłymy sie , jak oni sie bawią na imprezach mocno zakrapianych i co tam sie wyrabia ! Nas traktują jak gó..o, tylko śmianie się , śniadanka co chwila przerwy na kawkę i słodycze! Jakby na randkach byli !!! A to my na nich ciężko charujemy , na ich wyskoki, nowe auta , moyocykle i balangi !!!!!! Włocławek jest mały nic się nie ukryje .

anonim

(usunięte przez administratora)

Kojak

Ma taki honor jak rzodkiewa na licowaniu nie wiadomo czy śmiać się czy płakać

Iwona

@nowyrozumiem, że jesteś już po Twojej rozmowie kwalifikacyjnej. Możesz powiedzieć o niej coś więcej? Jakie są Twoje pierwsze wrażenia na temat tego pracodawcy?

nowy

Część mam jutro rozmowę na stanowisko oklejarki.z tego co czytam strasznie i Was nie ciekawie.jak sytuacja wygląda na dzień dzisiejszy?

Głos
@nowy 03.10.2017 11:17

Jeżeli ludzie sami się zwalniają to nie bez powodu są ludzie którzy robią karierę po trupach a nowe szefostwo preferuje takie zachowania nie polecam patrz wpisy wyżej 90% prawdy

Szeryf

Dlaczego w magazynie brygadziści pobierają ciuchy robocze a w nich nie chodzą? Gdzie jest Bhpowiec? kazdy kto dostaje ciuchy ma obowiązek w nich chodzić. Co robicie z tymi ciuchami?

Wałęsa

Trzeba zamknąć tą firmę z obcym kapitałem a pozwolić rozwijać się polskim ... Rzućmy wszyscy wypowiedzenia i szach ...

ower game
@Wałęsa 26.09.2017 20:11

juz nie długo ja tez odejdę z tej firmy jak inni

Xxxxx

W firmie jest wyzysk niesamowity ,teraz Kobiety prowadzą maszyny???? za 13 zł brutto i uczą nowych, chociaż one biedne same zaczely prowadzic maszynę z dnia na dzień kiedy to już nie było kogo na prowadzącego. Pożal się firma Salamander

Odchodzacy
@Xxxxx 26.09.2017 18:52

Czy nie masz znajomego kto by chciał podjąć pracę w salamandrze taka jest weryfikacja nowo zatrudnionych w srod pracownikow

miałem piękny sen

Prowadzący maszyn odchodzą, filcowi odchodzą, z ciecia foli również, brygadzista z jednej zmiany odszedł, nowi pracownicy pracują niecały tydzień i żegnają się z tym „EDENEM”, który salamander nam serwuje. Podwyżki to jakaś jałmużna, siła wydarta, są już obietnice, że w przyszłym roku może będą lepsze, i ciągle to może… Może to w końcu pierd*****, jak dużo prowadzących odejdzie i nie będzie miał, kto prowadzić maszyn. A wtedy cały zarząd, który bierze grube pieniądze, a nie ma pojęcia o pracy na dziele „LICOWANIE”, zostanie przez Niemców zwolnionych, może wreszcie obejmie to stanowisko osoba, która zna się na rzeczy i nie będzie szukać oszczędności na ludziach produktywnych, którzy utrzymują ten zakład. I głodowe stawki się skończą i zaczną płacić, chociaż połowę tego, co Niemcom a nie ¼.

odchodzący

wymagają a nie płacą ha ha !

odchodzący
@odchodzący 23.09.2017 06:59

za najniższą krajową można robić wszędzie

Wałęsa

Odchodzą i odchodzić będą ale nikt prawdy nie powie...

Qwer
@Głos 24.09.2017 21:06

Więcej się dowiedzą z tej strony niz od nich

ower game
@Głos 24.09.2017 21:06

mnie nie zastraszy bo i tak odchodze

Tak to wygląda pani Iwono

Tak stało się na dziale nazywanym licowanie. Rotacja była, ale nasiliła się po utworzeniu stanowiska pracy dla wice kierownika. Na to stanowisko chyba jedynym wymogiem było to, aby zaprowadzić porządek na dziale, jakkolwiek by to nie było rozumiane. Oczywiście tutaj nie pożałowano pieniędzy, w przeciwieństwie do podwyżek. Wszystkie zwolnienia, odejścia i napięte sytuacje są wynikiem tego kroku zarządu firmy, który możnaby powiedzieć był odwróceniem się plecami od załogi. Więc teraz i nowy wice kierownik i reszta kierownictwa po prostu zbiera żniwa swoich decyzji. Odchodzą ludzie z doświadczeni, nawet jeden brygadzista z tego działu, co jest konsekwencją ostatnich działań kierownictwa. Odchodzą i odchodzić będą.

Iwona

@opw jakim dziale firmy jest tak duża rotacja? Co jest powodem tego, że nowo zatrudnione osoby tak szybko rezygnują? Rozumiem, że nowi pracownicy są przyuczani przez tych bardziej doświadczonych, jednak Ci również odchodzą. Jak duża jest skala odejść? Czy problem ten dotyczy całej firmy, czy też może niektórych z jej działów szczególnie?

Zostaw opinię o Salamander Window & Door Systems S.A. - Włocławek

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Salamander Window & Door Systems S.A.