Salamander Window & Door Systems S.A.

Włocławek

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 128 ocen.

Salamander Window & Door Systems S.A.
2 128 6 1

Opinie o Salamander Window & Door Systems S.A.

k0sa_z_n0sa

Porównują nas do Niemiec, to niech dadzą taki sam metraż kolorów, co u nich. U nas, co półtorej zmiany jest przestawienie i pełno komisów. Zostaje jeszcze kwestia zarobków, może to porównamy panie Kosiński. Bo ludzi naprawdę to interesuję.

???

Teraz robimy o sporo więcej sztuk, zobaczymy czy odbije się to w premii. Metraż przecież będzie większy.

Obiektywny

Następna fala odejść świeżych pracowników, i l4, nie da się pracować w tej firmie. Jedyne, co Salamander może zaoferować to +34 Stopnie na hali produkcyjnej + ponad 50% wilgotności, na co komu urlop i wakacie, idealne warunki do pracy.

Wariat759
@Obiektywny 24.07.2018 09:46

Wszedzie dobrze tam gdzie nas nie ma, kazdy narzeka na swoja robote wiec nie placzcie ze macie gorzej, chcecie miec gorzej to (usunięte przez administratora) na wulkanizacje i zmieniajcie ludziom kola w temp. -20 na dworze ciekawe czy dacie se rade, bo w to watpie

Iwona

@Salamandrer, napisałeś, że jest teraz fala zwolnień w Salamander Window & Door Systems. Możesz przedstawić innym użytkownikom, czym to może być spowodowane? Czy związek z tym ma aktualna sytuacja tej firmy? Proszę Cię o pozostawienie kilku zdań na ten temat. Będą ważne dla pozostałych użytkowników forum, którzy śledzą ten wątek w celu uzyskania informacji o tym pracodawcy.

Niewolnik
@Iwona 20.05.2018 22:42

Pani Iwono to wszystko jest spowodowane niestabilnością zarobkową. Kiedyś w tej firmie zarabiało się całkiem niezłe pieniądze na dzień dzisiejszy wszystko jest droższe a my zarabiamy dużo mniej pracując coraz ciężej! Mamy zobowiązania finansowe, kredyty i inne nieplanowane wydatki a nasze płace ciągle spadają. Do tego brak jakiegokolwiek szacunku, podwyżki w transzach dla lepszych i gorszych, nowe psy gończe i nic nie warci podludzie karierowicze. Organizacja pracy poniżej krytyki(a niech operator się martwi). Jeszcze bhp jak w Rosji pozastawiane gaśnice, węże strażackie a nawet wyjścia ewakuacyjne żadnego wykształcenia wśród ludzi rządzących. Tylko dyrektor 2 wille buduje.

NIewolnik
@Iwona 20.05.2018 22:42

wszystkiemu winny jest MARNY kierownik produkcji. Już dawno powinni go wywalić i zastąpić kimś kto ma pojęcie co robi

Niewola
@NIewolnik 29.05.2018 19:45

Przyznaję rację ta marna wsza jest najgorszym kierownikiem jakiego świat widział czemu on jeszcze pracuje

Janusz lawniczak
@Niewola 09.07.2018 22:17

Ci ludzie zapomnieli kto na ich wyniki pracuję!!!!

ZIOMAL
@NIewolnik 29.05.2018 19:45

Marny kierownik produkcji wie komu trzymać palec w du... Bo na pracy i ludziach to raczej się nie zna z resztą i tak całe dnie przesiaduje w KADRACH .Ciekawe po co ???

ja
@ZIOMAL 13.07.2018 02:29

nie umie rzadzic zwolnil mnie za sprawa rzodkiewy

ja
@ja 15.07.2018 22:14

a edek nastepna (usunięte przez administratora)

ja
@Iwona 20.05.2018 22:42

Omijać tą firmę szerokim łukiem !!

janusz ławniczak
@NIewolnik 29.05.2018 19:45

(usunięte przez administratora)

janusz ławniczak
@janusz ławniczak 11.09.2018 18:33

a edek nastepna wsza

ZIOMAL
@ja 15.07.2018 22:14

To wyszedł z kadr no niemożliwe? Przerwał konwersacje, raczej nie to słowo jak by to nazwać .......A może flircik nieee randeczkę ?Czy ktoś może słyszał lub widział co ten marny kieras a raczej playboy wyprawia ????

M.

Ja (usunięte przez administratora), ogarnijcie Się! Zamiast (usunięte przez administratora) i użalać się podnieście kwalifikacje i do Nowej Pracy, chociażby nawet Prawko C czy D! Każdy post, który przeczytałem jest żenujący. Zamiast (usunięte przez administratora) na Innych Co są chu*ami i tak każdy Wie lepiej pomyśleć o Sobie. Piszę tutaj o ogóle bo Wielu z Was poznałem i Rozumiem, na nie jeden Temat Rozmawialiśmy, oczywiście szanuję, bo każdy ma Prawo do wypowiedzi, ale nie lepiej powiedzieć wprost? Ok Macie rodziny, Ja akurat Swojej Nie, i nie każdy może ze względów finansowych nikt bogaczem nie jest. Ja też nie. Łatwo się mówi razem powiedzieć NIE, łatwo się mówi w towarzystwie, ale jak przychodzi co do czego, to niestety po kolei każdy ma coś do zrobienia, aż nagle zostaje trzech załóżmy z 20stu,a może 50 z 200 stu. Niech będzie. I dalej jest to samo, a tzw. Góra chociaż ludzie z wykształceniem (ale tylko na papierze, ponieważ teoria z praktyką to inna sprawa, wiecej pojecia ma pracownik fizyczny niż osoba z biura), okazują się kompletną Żenadą. Zastanówcie się Panowie, Osobiście Was rozumiem. Ponieważ Wy, będziecie gdybać o podwyżkach, a Oni jak tu Wam Panie i Panowie więcej PRACY załatwić. Ujawnię się jak zobaczę konkretną dyskusję pod TYM MOIM POSTEM. 3majcie się! M. Odnosząc się do regulaminu. Nie mam dowodów, były by osoby potwierdzające moją wypowiedź, ale ze względów osobistych Chcę Tego uniknąć. Myślę,że Moja wypowiedź jest merytoryczna, z ogólnym uzwględnieniem, nie stosując słów obraźliwych, ale zacenzurowanych.

ja
@M. 02.11.2018 23:49

to zwolnij buczka człowieku i zmien go innym bo to nie wypapał i reszta inna

ja
@ja 05.11.2018 20:23

inteligentny to on je nie jest!!!

Pan Siusiak

Znacie może niejakiego Mordospycha który kiedyś pracował w magazynie? Idzie zima trzeba go znaleźć, będzie ryjem spychal śnieg!!!!!

No to jak to w końcu?

Z jednej strony dyrektor zapewnia, że jest coś robione w sprawie podwyżek, ludzie są już zdezorientowani, bo po licowaniu biega kierowniczyna junior i smiejąc się ludziom w twarz mówi że podwyżek nie będzie, starym pracownikom w oczy rzuca teksty "ty to i tak nie odejdziesz, bo nie masz gdzie" to jest motywacja i szacunek do pracownika? Dziwić się że na dziale jest lawina zwolnień, porzuceń pracy, chorobowych i urlopów na żądanie. Z takim podejściem żeby tylko zgnoić pracownika i zastraszyć zabraniem premii za byle co, to równie dobrze możecie już zamykać powoli dział licowania, albo i cały zakład, bo ktoś mu na to pozwala i albo nie traktuje ludzi poważnie, albo nie ma pojęcia co tu się wyprawia.

Zzzz
@No to jak to w końcu? 06.09.2018 07:49

Wygląda to tak, jak opisałeś, mają po kilkanaście spotkań tygodniowo, z których nic nie wynika. Trzeba zorganizować spotkanie z Panem Warcholińskim. Może wreszcie dowiemy się, kto blokuje podwyżki? Niemcy, czy nasz zarząd. A wtedy, podjąć już jakieś radykalne działania, bo jak widać zlewają nas po całości.

stary, były pracownik
@Zzzz 06.09.2018 11:03

Nic się nie dowiesz. Nazwisko szefa zobowiązuje do odpowiednich zachowań.

Janusz lawniczak
@No to jak to w końcu? 06.09.2018 07:49

Odeszlem i mam wiecej !

Inteligentni
@Janusz lawniczak 06.09.2018 22:19

Nie tylko ty

Janusz
@Inteligentni 06.09.2018 22:23

Ci co mieli jaja odeśli już dawno zostali kłapacze niema mężczyzn facetów na tym dziale dwie (usunięte przez administratora) robią co chcą a góra jest wniebowzięta brawo kosa rozkładasz drugą firmę ze swoim mentorem

Salamander
@Janusz lawniczak 06.09.2018 22:19

Weź się już Janek nie wypowiadaj, chciałeś się sądzić to dlaczego tego nie robisz?

Janusz lawniczak
@Salamander 09.09.2018 09:56

Mam to w (usunięte przez administratora) tego mander i tak ktoś potraktuje odpowiednio !

Janusz lawniczak
@Salamander 09.09.2018 09:56

Zrujnowal moje zdrowie teraz muszę się leczyć

Janusz lawniczak
@Janusz lawniczak 09.09.2018 14:50

Ty baranie to twuj efekt ptacy na dziale ale pakujesz do tej pracy masz talent!!

janusz ławniczak
@Janusz lawniczak 09.09.2018 17:16

wykonczysz kazdego z inpiracjami lepszymi niz ty baranie

anonymous
@No to jak to w końcu? 06.09.2018 07:49

Narzekacie - ale pokażcie gdzie we Włocławku dostaniecie lepsze pieniądze, to nie salamander - tylko wszystkie zakłady w tym mieście oszczędzają na ludziach pracy.

arek
@janusz ławniczak 10.09.2018 17:55

w tym zakładzie to na kierowników biora samych nieuków. U was na licowaniu to ten id..ta buczek a na produkcji to marny erwinsiu - co ten człowieczek potrafi - chyba tylko palec trzymac w (usunięte przez administratora) bo sie boi o swój stołeczek i motorek prezesowi. niech zmienia kadre moze coś sie zmieni

koło
@janusz ławniczak 10.09.2018 17:55

robiłem w kole - potem przyszedłem do salamandra - i uciekłem do koła z powrotem. salamander to pomyłka, teraz w kole zatrudniaja - zapraszam, lepsza kasa, socjal jak w salamandrze jak nie lepszy. jak cos nie będzie tak do tego syfu zawsze można wrócic .

Qwe
@anonymous 10.09.2018 18:53

Gdzie się nie rozejrzysz to placą przynajmniej tak samo, a charakterystyka pracy jest skomplikowana i męcząca. Dziwią mnie teksty tego typu. Skoro jest tak dobrze w Salamandrze to czemu przez licowanie przewinęło się już w tym roku ze 40 osób i nikt nie chce zostać. Praca jest ciężka to i pieniądze muszą być cięższe, nie przeciętne.

janusz ławniczak
@koło 10.09.2018 19:13

(usunięte przez administratora)masz w koncu na czym sie znałeś i wruciłes!

janusz ławniczak
@anonymous 10.09.2018 18:53

wyjechac i zarobić

janusz ławniczak
@anonymous 10.09.2018 18:53

mozna tylko trzeba miec rozum a nie jak pusty leb zresztą łysy buczka l

janusz ławniczak
@Qwe 10.09.2018 22:00

i nikt nie zostanie trzeba sie cenic za grosze mozna pracować wszędzie!

janusz ławniczak
@No to jak to w końcu? 06.09.2018 07:49

buczek jesteś mierny ale bierny tyle na te temat twojej opinii o de mnie

janusz ławniczak
@No to jak to w końcu? 06.09.2018 07:49

dla mnie to trzeba zrobić miłą atmosferę zatrzymywać pracownika który zna się na swojej pracy!

janusz ławniczak
@koło 10.09.2018 19:13

możne w kole są normalni szefowie a nie jak w salamandrze

MałyMułek
@Qwe 10.09.2018 22:00

Ale przecież monety są cięższe od banknotów więc w czym problem :D ?

Janusz lawniczak
@No to jak to w końcu? 06.09.2018 07:49

Dla mnie to nie jest inteligentny szacunek dopiero praca i nic nie umie !!

Rekin Młot
@MałyMułek 19.09.2018 20:24

Ja tam wolę dostawać dychę w jednym banknocie niz 14.50 w drobnych monetach :v

Bolek
@Rekin Młot 11.10.2018 17:32

Ja wolę też w papierku, ale 20 zł. Poniżej 20 zł za godzinę, to tylko niewolnik dostaje, a wiadomo, z niewolnika nie ma dobrego pracownika.

Wszystkowidzący
@arek 10.09.2018 18:57

Przecież ten "marny "pseudo kierownik nie przychodzi do pracy żeby pracować tylko trzymać palec w du..e przełożonym i przesiadywać w KADRACH- każdy wie PO CO !!! A no i obrabiać tyłki pracownikom !!!!W tym jest najlepszy.

Lipno

Janek już po Ciebie jedziemy!

Przesladowany
@Lipno 14.10.2018 15:57

Zabierzcie tych co doprowadzają ludzi do takiego stanu edka lizusa buczka poprzez krzyki zastraszanie to ci pseudo ludzie są niebezpieczni i stanowią zagrożenie ilu musi się jeszcze zwolnić aby ktoś to dostrzegł

janusz ławniczak
@Lipno 14.10.2018 15:57

ty baranie

I co?

Zadowoleni z podwyżek?

nie
@I co? 21.10.2018 19:45

nie

zając

Czy ktoś słyszał jak ma być z tymi podwyżkami? nie wiadomo ile, ponoć w tym miesiącu? Kto to dzieli buczek z edkiem ? I jak oni to podziela za prace czy za co?

Łysy BORYSEK z biura magazynu
@zając 16.10.2018 12:39

Ja będę dzielił wszystkim!

Pracownicy

Dlaczego na hali nie ma wody pitnej !!!!!!

Pracownicy 2
@Pracownicy 12.10.2018 15:41

Bo jest jej pod dostatkiem w kranie.

Wałęsa

Podwyżki ,podwyżki - ale będzie się żyć

Bolek
@Wałęsa 09.10.2018 19:16

Przecież ta podwyżka, to nic innego jak wyrównanie do przyszłorocznej podwyżki wynagrodzenia minimalnego. Że też ktoś jeszcze się na to łapie, to aż dziw. Jeszcze dziwniejsze jest to, że są jeszcze chętni, by pracować w Salamandrze.

L4

W tym zakładzie nie szanuje się pracowników. Dwie osoby samodzielnie prowadzące maszyny, są na chorobowym, kto wie czy wrócą, strata dla brygady jest odczuwalna. W naszym fachu liczą się doświadczenie i umiejętności. Natomiast, perfekcyjny, bez skazy zastępca kierownika, wypowiada się negatywnie o tych pracownikach. „ Często chorował i tak był do zwolnienia”, „ Tego bolały plecy i tak się nie nadawał”. Wynika z tego, że nikt się nie nadaje. Czy to jest motywowanie, ludzi do dalszego rozwoju w tej firmie? Takim postępowaniem, nie wprowadza się dobrej atmosfery, tym bardziej, że ludzie są karani finansowo, za niewielkie błędy produkcyjne, natomiast brak jakiegoś dodatkowego czynnika za dobrze wykonaną prace. Nauczcie się, że bez nas małych, nikt z was, nie byłby taki duży. Trochę kultury panowie, i poszanowania do pracowników. Bo to my, jesteśmy fundamentem tej firmy.

anonymous
@L4 09.10.2018 18:35

teraz ma dobrą posadę to nie obchodzą go ludzie tylko jego pensja a te teksty że się nie nadawał i tak był do zwolnienia sa dobrze znane tez na innych brygadach

pracownik magazynu

A ja mam takie pytanie kto to jest ten pażdzież od reklamacji Przemek nazwiska nie znam i co on konkretnie robi bo nikt nie wie? u nas na magazynie robi? dlatego pytam ponieważ codziennie jest u nas na kawie tak około godziny, potem jeszcze z pięć razy na szludze...masakra jakaś, a w nas orają jak niewolników za 16 złotych brutto. I tylko szybko, szybko! i tylko metry metry!!!!!!!!!!!!!!!!!! A jeszcze jedno ile ten chłopaczyna może zarabiać bo z tego co słyszałem na fajce przed biurem naszego magazynu kochanego, rozmowę naszego kierowniczka i kędziora to ma 5000 kafli brutto i jeszcze na nad godziny jak przyjdzie to ja pierd......... To jest właśnie sprawiedliwość zakładu Salamander.

Stary pracownik

Witam a ja mimo opuszczenia firmy bardzo dobrze ja wspominam a zwłaszcza ludzi i atmosferę panującą na magazynie. Chciałbym pozdrowić osoby pracujące w tym samym czasie co ja, w szczególności konia, googla, tego bez jedynek niewiem chyba mówili na niego Wybite, grabarza, spycha, Jacka, arbuza, pedałka z okleiny. Naprawdę miło wspominam ten czas pozdrówka dla was fajnie by było się kiedyś wspólnie spotkać i napić he

ALFONS

MYŚLĘ, ŻE ŁYSY BORYSEK Z BIURA MAGAZYNU NA WSZYSTKO ZARADZI!

Szewa
@ALFONS 02.10.2018 18:05

No myślę że tak a jak nie to ja zaradze moja magiczna kropką

Smoleń
@ALFONS 02.10.2018 18:05

Jestem Smoleń tera szykóje na magazyńe i pokarze im jak się pracóje kórde le bele!ewa

Marcin mastalerek
@ALFONS 02.10.2018 18:05

No to fajnie ze taka atmosfera na magazynie złożyłem już podanie myślę że rozpatrza je pozytywnie, pozdrowienia dla długowłosej Anny z magazynu

Dżimi niezamykajaca się gęba
@Smoleń 03.10.2018 17:09

Jestem owrzezany!

W K P B - Osoby Destrukcyjne

Na dzień dzisiejszy, zatrudniają osoby jakieś nieporadnie życiowo, straszny jest sort ludzi, który tu napływa. Bez jakichkolwiek chęci pomysłu, niepotrafiący samodzielnie myśleć. I niedługo z takimi pracownikami, zostanie ten zakład. Brawo Panowie W, K, P, B.

Janusz lawniczak
@W K P B - Osoby Destrukcyjne 28.08.2018 17:47

Chciałem się rozwijać ale Buczek zwolnił mnie bez żadnej przyczyny

Janusz lawniczak
@Janusz lawniczak 03.09.2018 19:27

Bo jestem lepszy od niego i umiem myśleć niż ten pustak!

zdesperowany
@W K P B - Osoby Destrukcyjne 28.08.2018 17:47

oni są tak już zdesperowani brakiem ludzi że na młynie zatrudniają pijaków. ostatnio jak na szatni przechodziłem obok tego dziadka młynarza i jego kumpla to tak od niego zaleciało wódą - ale co tam trzeźwy czy pijany ktos robic musi. jeszcze troche to zamiast kremów wóde nam dawać bedą byśmy nie marudzili

zdesperowany 2
@zdesperowany 10.09.2018 18:50

u nas robią skazancy po wyrokach co wprowadza patologie cpaja chlaja na zmianie nikt nic nie robi

janusz ławniczak
@Janusz lawniczak 06.09.2018 21:51

postawiłem się nie będę poniżany jak on to zrobił postawcie się nie dajcie się temu baranowi bez szkoły pracownik to nie robot !!!!!!!!!!!!!

JANUSZ ŁAWNICZAK
@janusz ławniczak 22.09.2018 15:11

Buczkowski o tobie mówię

Grucha
@zdesperowany 2 11.09.2018 16:26

O jaką zmianę ci chodzi ?

yo

Skoro pracownicy Biurowi tutaj się udzielają, to może ktoś, będzie wstanie udzielić nam informacji, na parę pytań. Dlaczego, na nadgodziny, na dziale licowania, Operator wózka widłowego, może przyjść do pracy, pod warunkiem wykonywania czynności, tylko na dziale pakowania. A operatorzy maszyn, są zobowiązani, do wykonywania swojej pracy i wózkowego jednocześnie? Następne pytanie, które irytuje większość osób, to urlop na żądanie. Mając styczność z osobami z innych działów, tylko na licowaniu są zabierane tak kolosalne sumy z premii, ( jeżeli, jakakolwiek Pani, z kadr to czyta, prosimy o informacje odnośnie kwoty, za Jeden dzień urlopu na żądanie, czujemy się zobowiązani, ponieważ Pan B. twierdzi, że tak wylicza to system).

Taaaa
@yo 06.09.2018 23:41

Śmieszne jest te jego cięcie kosztów, sam zawsze był największym nygusem, a teraz zasypuje ludzi dodatkową pracą, bo "nie ma potrzeby żeby wózkowy przychodził na nadgodziny" i mówi to najbardziej zbędny człowiek w zakładzie, co od zawsze chodził z rękami w kieszeni, albo spał, oczywiście jak nie widzieli przełożeni. Nie umie pracować i rozmawiać z ludźmi, tylko potrafi zabrać premię. Kierownictwu widać jest to bardzo na rękę, nie liczyą się z ludźmi, nie rozmawiają, tylko utrzymują tego prostaka od czarnej roboty. A teraz płacz, że nie chcą do firmy przychodzić ludzie, a ci co przyszli i zorientowali się w sytuacji uciekają gdzie pieprz rośnie. Może Salamander też zasponsoruje linię autobusową, ale nie dla pracowników bo z nimi jak widać się nie liczy, tylko dla kandydatów do pracy.

janusz ławniczak
@yo 06.09.2018 23:41

buczek ty zabierasz premie jak inni i niecce tu się t pracować

janusz ławniczak

to ty zabierasz premie i jesteś w wniebowzięty ze coś zrobilles

Kajtuś

Hilfe

ogłoszenie

Jeśli chcesz: - tyrać za grosze - być poniżanym przez przełożonych - wysłuchiwać wiecznych obietnic kierownictwa o mitycznych podwyżkach to dołącz do drużyny Salamander, gdzie pracujesz na Niemca za minimalną pensję.

jakoś to będzie

Maszyn przybywa, operatorów ubywa. Jutro ISO, a mają problem by wybrać trzy sztuki HO 8520 na próbki hahaha, więcej statystów, mniej operatorów na pewno będziecie mieli, jakość!!!

Ciekawy

A może jakieś opinie na temat pracy w biurze a nie non stop tylko na temat produkcji? Firma nie tylko ma pracowników na jednym dziale

biuro
@Ciekawy 28.08.2018 23:27

W biurze mają bardzo ciężko, powinni siedzieć po trzy osoby, na jednym komputerze. Do tego dochodzi wdychanie chemii, z tuszu od długopisów. Oraz ryzyko przeziębienia, gdy klimatyzacja chodzi na okrągło.

Ciekawy
@biuro 29.08.2018 06:28

Bardziej myślałem o normalnej odpowiedzi od ludzi niż kolejnej wypowiedzi od pracownika z produkcji

Na co czekasz
@Ciekawy 29.08.2018 14:50

Jak widzisz nie narzekają, możesz aplikować nawet na prezesa, jest wolny wakat. Kapitan też już wyskoczył z tego tonącego statku.

biurwa
@Ciekawy 29.08.2018 14:50

W biurze też siedzą mierni, bierni, ale wierni. Praca bardziej na przeczekanie, niż na rozwój.

Edyt
@Ciekawy 28.08.2018 23:27

Na jakie zarobki można liczyć ?

jaszczurka
@Edyt 05.09.2018 05:15

od minimalnej wzwyż

PiesNaBaby123

Ułożyłem ciekawy wierszyk... Noc, noc. Gdy śpię w furze, myślę o tobie jak, Buczek o fryzurze. Miłość ma do ciebie wzlata, Jak zarząd z samego rana. Ene due rabe, Kosa dmucha Edka, Edek się wypina, Wybrał Buczka na kierownika. --------------------------------------------------------- #Buczek , #ŁysaPała , #Stuleja , #KosaJebałaGoOsa , #ŚwiętaTrójca , #KosaWyciągaGilaZNosa , #EdekOdpadek #BuczekGróźliczek

xxx

Może trzeba się zrzucić na wachę żeby Marek w końcu dotarł do tych Niemiec.

pracownik_n

Okleiniarnia się postawiła i pokazała, że dalej tak nie może być. Innym działom brakuje widać jaj, by walczyć o swoje.

Antoni
@pracownik_n 26.08.2018 20:11

Na tym dziale kobiety mają większe jaja od facetów pomijając śmiesznych brgadzistów którzy myślą ze zrobią karierę

pracownik_n
@Antoni 26.08.2018 20:44

W takim razie tylko czekać na kobiety z ekstruzji :)

M O B B I N G
@pracownik_n 26.08.2018 23:34

I co?! I ci, co zabrali głos są teraz poddani ciężkiemu mobbingowi przez kierownictwo działu. Tak Buczek, każdy wie co wyprawiasz z tymi co mieli śmiałość się odezwać. Zaraz sami będziecie pracowali na maszynach, bo zakład zostanie bez ludzi. Już wielu się zwolniło właśnie przez tego karierowicza, a reszta która została jest wręcz zmuszana by się zwolnić. Oni nie chcą pracowników, chcą niewolników i życiowych desperatów, co będą bali się odezwać, choćby nie wiem co się działo. Firma jest niszczona przez kierownictwo. Tu już brakuje operatorów, a jeszcze nie chcą dopuścić do siebie myśli, że większość już szuka innej pracy.

KUPA
@pracownik_n 26.08.2018 20:11

Postawili się i dostali do buzi.

PLNY

Ludzie obyci z tą pracą odchodzą… W planach macie zwiększać liczbę maszyn, ale jak tak dalej pójdzie, nie będzie tylu doświadczonych operatorów, aby je obsadzić. Widać to, kiedy parę osób przebywa na zwolnieniu, bądź urlopie. Maszyny są zatrzymane, bo nie ma ich, komu prowadzić! Kierownicy, nie dbają i nie szanują pracowników. Świadczy o tym język, jakim się z nami komunikują. (usunięte przez administratora) brak szacunku. Ludziom wykonywującym dobrze swoją pracę, robią pod górę, dodając dodatkowych obowiązków, albo obarczają szkoleniem nowych ludzi. Jeżeli chcecie zatrzymać doświadczoną kadrę, musicie sięgnąć głęboko do kieszeni. Innej recepty nie ma.

bravo

Idą na rekord, w zeszłym roku przez jeden dział przewinęło się ponad 30 osób. Teraz ledwo pół roku i będzie chyba z 20 osób. Brawo dla panów rządzących! (To, kiedy upadłość oddziału w Polsce?)

CZE777777777777777777777777777
@bravo 24.07.2018 09:52

i smród na hali który nie wyjdzie nikomu na zdrowie mogłeś dodać jeszcze !!!!

Informator
@CZE777777777777777777777777777 24.07.2018 15:50

Bo nawet Edek ma to w D...ie

rzodkiewa
@Informator 01.08.2018 16:20

JA WIEM WIĘCEJ NIŻ CAŁA RESZTA Z EDKIEM I RZODKIEWĄ

JANUSZ ŁAWNICZAK
@rzodkiewa 03.08.2018 20:21

DAWAŁES MI PREMIE WYŻSZĄ O 50 PLN WSADZ SOBIE TO GDZIEŚ NA WIECEJ ZASŁUGUJE !!

JANUSZ ŁAWNICZAK
@Informator 01.08.2018 16:20

edek to nic nie warty kierownik w salamandrze

Tomasz

Panowie i panie, ostatnio sporo się dzieje w firmie, premie zabierają nam za wszystko, proponuję żeby pracownicy złożyli się z resztek swojej premii na leczenie Aleksandra Erwina Nowaka, syna Erwina Nowaka (pracownik licowania), który urodził się po przejściach we włocławskim szpitalu. Cała historia https://www.facebook.com/sara.gozdziewska/posts/1946678945388398, wstępna propozycja 100zł, zróbmy zbiórkę, nie bądźmy frajerami jak cała dyrekcja firmy, ale jeśli mają honor powinni dać dużo wiecej, 10X 20X wiecej tyle ile zarabiają od nas więcej.

wuwuwuwu

Jesli masz nazwisko na W mozesz robic co chcesz

pracownik

Po co jest rekrutacja wewnętrzna, skoro kierownicy działu i tak blokują pracownika !!!!

Zostaw opinię o Salamander Window & Door Systems S.A. - Włocławek

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Salamander Window & Door Systems S.A.