Również odradzam pracę w tej firmie !!! Jak już kilka osób wspomniało to " (usunięte przez administratora) quot;, dyspozycyjność 24 h/ dobę i najlepiej jakbyś pracował za najniższą. O chorobowym nie ma mowy, bo kto to widział chorować !!! Wstyd to mało powiedziane, jak człowiek może traktować tak drugiego człowieka !!! pani dyrektor blondi ( z małej litery bo na duża nie zasługuje ) największa s... w całej firmie. Nic dziwnego, że nie zna ortografii ani języka polskiego , bo z tego co słyszałam nawet w zawodówce powtarzała klasę ( hmm no do mądrych osób to ona raczej nie należy więc sami odpowiedzmy sobie na pytanie, dlaczego pełni takie a nie inne stanowisko i jak je zdobyła !!! ) Poniżać innych potrafi, choć sama jest " (usunięte przez administratora) quot;warta. Zero szacunku dla innych , ale jak się nie ma szacunku dla samego siebie to nic dziwnego. Nawet stanowiska "konserwatora powierzchni płaskich " ( oczywiście z całym szacunkiem dla osób, które pracują w tym zawodzie) nie mogłaby pracować bo brak jej odpowiedniego wykształcenia. Kolej na drugą panią , która odpowiada za rekrutację. Fakt uroda to nie wszystko, ale inteligencją ona również nie grzeszy. Ale znając życie zapewne jak w/w osoba dostała takie a nie inne stanowisko wiadomo za co. :) Sprzedawcy, którzy tam pracują na prawdę są to fajni ludzie ( oczywiście dupowłazów nie brak i trochę ich tam jest . Można policzyć na palcach jednej ręki ha ha ). Dziwię się niektórym osobą , że jeszcze tam pracują. Na prawdę psychika siada. Non stop pod kontrolą jakby wszyscy byli ułomni, niedorozwinięci itp. Nie mam nic do monitoringu sklepów, bo wiadomo co niektórzy mają lepkie "łapki", Ale w tym przypadku tak się nie sprawdza bo i tak jak ktoś coś ukradnie to pracownik musi zapłacić, bo sklep nie może mieć przecież żadnych strat. Bardziej monitoring jest do kontrolowania pracowników, nawet na 10 min nie możesz usiąść bo już telefon co robisz , dlaczego siedzisz ble ble ble .Pomijając jedzenie w locie, ale to już swoją drogą wiadomo klient nasz Pan, ale My też jesteśmy ludźmi i mamy swoje potrzeby. Następna uwaga dotyczy "dźwigania" skrzynek przez kobiety. Rozumiem sięganie z odpowiedniej wysokość czy przenoszenia z jednego miejsca na drugie, ale nie "zapierdzielanie " ze skrzynkami po schodach. Jedną, dwie skrzynki można przynieść a nie 50-100 skrzynek głównie w weekendy w sezonie. Z całym szacunkiem, owszem są dziewczyny, które dają radę, ale bez przesady to raczej należy do płci przeciwnej (mam na myśli sklep na powstańców Śrem) ,albo układanie 10 skrzynek w słupek i skakanie po skrzynkach , żeby było więcej miejsca a później jak potrzeba to ściąganie ich, co My jakieś małpy???Wszyscy mierzeni są jedną miarką ( pomijając dupowłazów mających ulgi ), ale jak wiadomo ludzie są różni. Ale jakby nie było szacunek należy się każdemu. Wg. szefa wszyscy są debilami,głupkami itp. Skoro nikt się nie nadaje to niech sam stanie za kasą , niech postawi też swoich dupowłazów i resztę tych wszechwiedzących osób to wtedy na pewno utargi mu spadną. Niech zacznie szanować i doceniać swoich sprzedawców bo tylko dzięki nim ma tyle sklepów. Tylko w jego przypadku to będzie ciężko , bo ten człowiek ma bardzo wysokie mniemanie o sobie. Kilka osób tam pracujących wyżej " (usunięte przez administratora) quot; niż " (usunięte przez administratora) quot; mają !!!! Owszem ciężka praca popłaca,ale tylko wtedy gdy inni szanują Ciebie i pracę , którą wykonujesz. W tym przypadku jest odwrotnie brak szacunku dla pracownika , może i zarobisz te 2000, może i nawet więcej , ale przy wypłacie masz tak to wypomniane że taką duża wypłatę masz !!! to tylko później wkurza człowieka naginasz 200 h nieraz więcej no to chyba logiczne, że wypłatę masz większą. I zamiast się cieszyć z tego ze pracownicy starają się , żeby utargi były większe bo od tego zależą też ich wypłaty to nie . Jeszcze Ci "dogryzają". Decyzja należy do Was, ale wiem że stać Was wszystkich na więcej, niezależnie od tego jakie macie wykształcenie i kim jesteście. Szanujcie siebie i wierzcie, że możecie znaleźć lepszą pracę. Może mniej zarobicie, ale przynajmniej będą Was szanować, bo nie znam drugiej takiej firmy gdzie traktują ludzi gorzej niż tutaj . Powodzenia TEJ FIRMY NIE POLECAM !!!