zooplus Polska Sp. z o.o.

Kraków

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 23 ocen.

Opinie o zooplus Polska Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie zooplus Polska Sp. z o.o.

Noname123

Witam, ktoś mógłby podzielić się opinią odnośnie samej pracy, atmosfery i wynagrodzenia w zooplus ?

anonim

(usunięte przez administratora)

zooplus Polska Sp. z o.o.
pracodawca

Witam, Pana opinia nie dotyczy firmy Zooplus jako pracodawcy, niemniej jednak pozwolę sobie skomentować Pana wpis. Ponieważ zawsze dbamy o naszych klientów, każde zgłoszenie reklamacyjne jest przez nas dokładnie rozpatrywane. W przypadku jakichkolwiek wątpliwości dotyczących zamówienia zachęcamy do kontaktu z naszym serwisem obsługi klienta, który dołoży wszelkich starań, by jak najszybciej zająć się zgłoszeniem. Reklamacja, która została przez Pana złożona w naszym dziale Obsługi Klienta, została rozpatrzona pozytywnie i otrzymał Pan nowy artykuł, niemniej jednak bardzo przepraszamy za wszelkie niedogodności. Serdeczne pozdrowienia, Zespół zooplus

Józek

Dwie rozmowy: pierwszy etap i drugi etap. Na drugi trzeba było przygotować prezentację na 5 tematów, w tym pomysły na rozwój. Pomysły zostały spisane, kandydatura odrzucona. Brak feedbacku, mimo próśb. Ogłoszenie pojawia się dalej. Wniosek: rekrutacja prawdopodobnie ma na celu zbieranie pomysłów.

zooplus Polska Sp. z o.o.
pracodawca
@Józek 02.01.2018 10:03

Witam, Dziękuje za komentarz. W związku z tym, że cały czas pracujemy nad usprawnieniem procesu, zależy nam aby takie kwestie wyjaśniać. Proszę o kontakt z: marta.niedzwiedz@zooplus.com

anonymous

Znajomi, którzy byli na rozmowie, ostrzegali, że nie dają w tej firmie feedbacku zwrotnego. Nie uwierzyłem. Ale uzbrojony w wiedzę o takich praktykach, poszedłem na rozmowę i mówię na koniec, że (coś stylu) "krążą pogłoski, że Państwo nie dają feedbacku, proszę o jakikolwiek, nawet mailem, nawet najkrótszy, jeśli negatywny". Dostałem stos obietnic, że (ogólnie) pogłoski to oczywiście nieprawda, że dają i dadzą na pewno (X dni później). Jest X miesięcy później i chyba nie muszę wyjaśniać, dlaczego piszę tę opinię? :) Nie wiem, mnie wychowano, że jak się do mnie ktoś fatyguje, to minimum szacunku nakazywało się odwdzięczyć, choćby strzępem informacji. Dziwni moi rodzice...

zooplus Polska Sp. z o.o.
pracodawca
@anonymous 19.01.2018 14:12

Witam, Dziękuje za komentarz. W związku z tym, że cały czas pracujemy nad usprawnieniem procesu, zależy nam aby takie kwestie wyjaśniać. Proszę o kontakt, abyśmy mogli udzielić informacji zwrotnej. Podaję adres mailowy bezpośrednio do działu rekrutacji: marta.niedzwiedz@zooplus.com

mirabelka

Jak wygląda proces rekrutacji w Zooplusie? Czy są testy analityczne lub testy umiejętności na stanowiska związane z logistyką?

anonymous
@mirabelka 22.05.2017 21:29

Proces rekrutacyjny zależy od roli, na którą kandydat aplikuje.

MARIA55

KAŻDA SZANUJĄCA SIĘ FIRMA PODAJE W INTERNECIE DANE DO KONTAKTU A TUTAJ TEGO NIE MA...

anonymous
@MARIA55 27.05.2017 14:14

Witam, Zapraszam do kontaktu z zespołem HRowym. recruiting@zooplus.pl

Agnieszka

Znalazłam kilka ofert pracy w Zooplus Polska Sp. z o.o. Zauważyłam, że pracodawca wymaga znajomości angielskiego i niemieckiego. Czy j. niemiecki jest koniecznością na każdym stanowisku w tej firmie? Czy osoby, które go nie znają mogą próbować aplikować do firmy, czy raczej mogą spotkać się z brakiem zainteresowania? Podzielicie się wiedzą na ten temat?

anonymous
@Agnieszka 12.12.2017 12:22

Witam, język niemiecki nie jest wymagany na każdej roli. Zapraszam do podesłania swojego CV na adres recruiting@zooplus.pl

Maggie

Gdzie mieści się krakowska siedziba firmy?

bcbc
@Maggie 12.12.2017 09:12

Nowy budynek biurowy na Prądnickiej 20 a.

smcb

Rekrutacja dość długa i mozolna, ale fajna atmosfera, sensowni ludzie i ciekawe możliwości. Z mojej strony jestem bardzo zadowolony i mogę tylko polecić, zwłaszcza porównując do moich wcześniejszych doświadczeń z innych firm.

InżynierIT

W Zooplus Polska spędziłem rok jako jeden z inżynierów w IT. Oceniając globalnie firmę (nie tylko polski oddział) mogę napisać, że: - zooplus to e-commerce i posiada większość cech tego typu firmy (polityka, nacisk na wyniki, niekoniecznie zwinność technologiczna) - produkt zooplus odniósł znaczący sukces biznesowo, co daje możliwość w stabilnej firmie - ma biura w wielu różnych krajach europejskich co gwarantuje współpracę z osobami z wielu różnych kultur - jest to mocno ustrukturyzowane miejsce, z mocną zaplanowaną strukturą zarządzania - decyzje są podejmowane w formule tzw. "alignmentów", w których uczestniczą wszystkie zainteresowane osoby (ciężej jest o eksperymenty, działanie niezaplanowane) - firma proponuje pracę w Scrumie/Kanbanie, jest jeszcze daleka od sensownej implementacji, jednak zatrudnia osobisty mające poprawić sytuację - bardzo dużo zespołów, technologii, co gwarantuje rozwój, - porównując do innych firm znacząco niższe velocity w sprintach Kilka informacji konkretnie o Zooplus Polska: - sympatyczni ludzie - nowoczesne biuro (osobiście zastanawiają mnie jedynie zwierzęta przyklejone na szklanych drzwiach i oknach oraz hulajnoga - ale tutaj to już zgodnie z zasadą co kto lubi) - dobre wynagrodzenie jak na realia krakowskie - mało miejsc parkingowych (można kupić bardzo drogo swoje ~500 PLN od właściciela budynku, albo liczyć, że jedno z kilku zakupionych przez firmę uda się zarezerwować) - krakowski pakiet Luxmed, multisport, języki obce Podsumowanie: Zooplus Polska to specyficzne miejsce. Z jednej strony to firma charakteryzująca się procesami, działaniami i kulturą e-commerce, z drugiej strony miejsce pełne różnych kultur, w trakcie reorganizowania się. To z pewnością idealny moment, aby dołączyć do firmy i spróbować znaleźć dla siebie miejsce. Z drugiej strony nie postrzegam tego miejsca jako ciekawe dla osób potrzebujących zwinności, szybkości realizacji celów, autonomii itp. Mnie rok spędzony w tej firmie pokazał, że nie jestem idealnym fitem i znacząco różnię się w podejściu do pracy i stawiania czoła problem. Z drugiej strony wiem, że polecone przeze mnie osoby są szczęśliwe i odnajdują się w działającej w ten sposób firmie. Życzę powodzenia w rekrutacjach i radości z pracy w Zooplus Polska, którą na pewno można tam znaleźć.

Agnieszka

@MARIA55, wejdź na stronę internetową pracodawcy, tam masz wszytko podane kontakt i maila. Czy ktoś z was aplikował aktualnie na oferty pracy? Firma prowadzi teraz dużą rekrutację. Ktoś z obecnych pracowników napisze jaka panuje atmosfera, na jakim poziomie plasują się zarobki?

Ania213
@Agnieszka 12.08.2017 09:00

Ja ostatnio aplikowałam i czekam na odpowiedź. Moja koleżanka pracuje w zooplus i bardzo jej się podoba. Mówiła że ludzie fajni a warunki pracy super bo mają nowe biuro. Menadżerowie też podobno bardzo w porządku, więc i atmosfera jest przyjemna. We wrześniu wszyscy jadą na wyjazd integracyjny całej firmy do Monachium, więc ogólnie super. Zarobki podobno bardzo atrakcyjne ale trudno się dostać bo mają wysokie wymagania. Mam więc nadzieję że się dostanę:)

ap

Niestety po rozmowie nie przekazali feedbacku pomimo tego, że obiecywali na pewno dać jakąkolwiek opinię.

Bite

Naprawdę fajna firma. Przyjemnie do pracy przychodzić. Ludzkie podejście do pracowników i naprawdę szansa na to żeby się uczyć i rozwijać.

ka_ma

Nieprofesjonalne podejście HR, brak feedbacku po rozmowie kwalifikacyjnej, brak odpowiedzi, osoba na stanowisku rekrutera powinna mieć świadomość, że takie podejście psuje wizerunek firmy.

Zooplus Polska Sp. z o.o.
@ka_ma 24.03.2017 12:49

Bardzo dziękujemy za informacje. Zależy nam, aby każdy kandydat dostał odpowiedź i feedback po rozmowie. Jeśli jednak tym razem nie miało to miejsca - przepraszamy i zachęcamy do kontaktu pod adresem : recruiting.it.pl@zooplus.com.

ka_ma
@Zooplus Polska Sp. z o.o. 24.03.2017 14:07

Dziękuję za odpowiedź, doceniam szybką reakcję, oczywiście prześlę do Państwa @ z prośbą o feedback z rozmowy kwalifikacyjnej. Państwa uwagi będą dla mnie cenną i konstruktywną wskazówką, którą będą mogła wykorzystać w dalszych poszukiwaniach pracy. Myślę, że nie obciążam Państwa działu HR, tym bardziej, że taką obietnicę otrzymałam na rozmowie kwalifikacyjnej. Na przyszłość proszę pamiętać o tym , że profesjonalizm wymagany jest po obydwu stronach. Osoby poszukujące pracę bardzo poważnie traktują dział HR, przygotowanie do rozmowy, natomiast w drugą stronę niekoniecznie działa to w ten sam sposób. Szanujmy się nawzajem. Pozdrawiam,

Olo

Fajne warunki pracy, nowe biuro, ludzie i atmosfera super. Zdecydowanie polecam!

Prawda o ZOOminus

Cała obsługa klienta dla zooplusa odbywa się w Bułgarii. Tak zwany outsourcing. Praca na infolinii to dramat. Prawo pracy bułgarskie to też dramat w porównaniu do polskiego, na przykład przez pierwsze pół roku mogą Cie wyrzucić na zbity pysk bez dnia wypowiedzenia, przez piersze osiem miesięcy nie masz prawa do urlopu itp. Ale najgorsze są inne rzeczy: klienci traktują cie jak śmiecia (porównując do innych prac na infolini tu jest zdecydowanie gorzej), upokarzający sposób oceny rozmów, bat, wyzysk, zmuszanie ludzi do kłamstw typu przybrane imie i nazwisko (szczególnie gdy nie jest się Polakiem ale zna polski i udaje Polaka), kłamst że jest się w Warszawie (szczególnie gdy człowiek w życiu Warszawy na oczy nie widział), kłamst dotyczących dostawy itp. . GORĄCO NIEPOLECAM.

Lukasz

Firma nie udziela feedbacku po rozmowach rekrutacyjnych. Miałem u nich długa rozmowę telefoniczną i spotkanie i nie dostałem żadnego konkretnego feedbacku. Powiedzieli jedynie po trzech tygodniach, że ktoś inny bardziej im odpowiada. Jedna rzecz, która mnie zastanawia to reakcja na moje pytania podczas rozmowy rekrutacyjnej. Miałem wrażenie, że nie do końca chcą odpowiadać na moje pytania. Na jedno pytanie jeden z rekruterów aż parsknął z niezadowolenia. Pierwszy raz spotykam sie z taką reakcją i na prawdę nie wiem już co o tej firmie myśleć. Być może nie byłem wystarczający dobry na to stanowisko ale mam już kilka lat doświadczenia i mogli mi dać znać nad czym warto popracować skoro poświęcam czas, żeby dowiedzieć się więcej o firmie.

klemens klemesiński

Jedna z firm HR mnie tam przysłała, skusiła mnie wysoka stawka. Na początek codility - banał, chyba odsiewają tylko beznadziejne przypadki na tym etapie. Niestety, po rozmowie w siedzibie firmy nie byłem zachwycony - doskonale znali moje CV, ale pytali głównie o to, czego tam nie było. Jak usłyszeli, że używam w pracy Javy w wersji 7 to od razu zaczęli szczegółowo pytać o funkcje wersji 8. Podobnie było z kilkoma innymi rzeczami. Niestety nie dostałem się, ale słabiutki proces rekrutacji sprawia, że niespecjalnie żałuję. Obie strony oszczędziły by dużo czasu, jakby moja kandydatura odpadła już na etapie selekcji CV, ale odniosłem wrażenie, że ta 'selekcja' polegała tylko na weryfikacji długości doświadczenia, a nie na sprawdzeniu dokładnie treści. Są też inne firmy w Krakowie, które oferują podobne stawki (nazw nie będę wymieniał, ale chyba każdy z IT wie, o jakie firmy chodzi), gdzie proces rekrutacji przebiega o wiele lepiej, dzisiaj z jednej z firm z okolic Białego Domku dostałem ofertę za dokładnie tyle, ile na początku krzyknąłem w Zooplus AG. Żeby być uczciwym - rozmawiałem z kimś, kto tam pracuje, jest bardzo zadowolony, więc jak już się przejdzie rekrutacje to źle tam na pewno nie jest. Natomiast jeżeli nie spełniacie WSZYSTKICH wymagań z ogłoszenia, a jedynie większość, to nie ma co tam iść na rozmowę.

zenek
@klemens klemesiński 14.12.2016 19:03

Hej, mógłbyś zdradzić o co pytają w trakcie rozmowy oprócz Javy 8?

do_zenka
@zenek 16.02.2017 21:55

Hmm, dość wyraźnie jest napisane, że o wszystko, co jest w ogłoszeniu, nawet jak tego nie ma w CV ;)

tk

Ja to się zastanawiam czy w najbliższym czasie pojawi się u nich jakakolwiek oferta pracy, wiesz może ? @walo. Doświadczenie u nich zdobyte jest dość cenne.

anonim

(usunięte przez administratora)

Edi252

Pieniądze odpowiednie, rozmawiałem z agencją i zarobki topowe w Krakowie, ale wymagania wysokie też mają. Pomęcz się więc z Niemcami jak masz taką możliwość :)

Stach 999

Firma ciekawa, biuro w Krakowie bardzo dynamicznie się rozwija. Powiedzieli mi że przenoszą się do nowego nowoczesnego biura od drugiej połowy roku. Miałem okazję brać udział w rekrutacji i czekam na odpowiedź. Moje wrażenia są bardzo pozytywne, bo firma nie jest zbyt duża i inwestuje w pracowników. Trochę rozbudowany proces, ale z tego co się dowiedziałem to zależy im na jakości i nie biorą byle kogo do pracy. Zazwyczaj są dwie rozmowy a końcowa w centrali Monachium. Tyle na razie mogę powiedzieć o firmie. Czy ktoś ma jakieś inne informacje?

AAA
@Stach 999 28.04.2016 10:32

Po co do Monachium? Mam nadzieje, ze bezposredni przelozony jest w PL, bo jak jest w niemczech to beznadziejnie... No chyba, ze placa na wstepie 12-17 brutto, wtedy nawet z niemcami mozna sie pomeczyc.

Edu

Polecam tę firmę jako były pracownik - miałem okazję spędzić tam jakiś czas. Świetna atmosfera, dobre warunki, fajni ludzie i niemiecki porządek i luz o (to wbrew się nie wyklucza).

student

Super firma, kultura, niemieckie warunki. Rewelacja ! Moje koleżanki pracują w zooplus i mówią że rzadko spotyka się taką atmosferę w pracy. Pani Prezes z wielką charyzmą i bardzo lubiana przez pracowników. Mam nadzieję że będzie więcej takich firm w Polsce.

Zostaw opinię o zooplus Polska Sp. z o.o. - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie zooplus Polska Sp. z o.o.