zooplus Polska Sp. z o.o.

3 Dodaj opinię
zooplus Polska Sp. z o.o.
3 71 84 5 1

Opinie o zooplus Polska Sp. z o.o.

Filtruj opinie po kryteriach:

JustM
 Opinia

pracuję w zoopusie od dłuższego czasu i naprawdę dziwie się większości z negatywnych opinii tutaj. Jak w każdej firmie są zadania ciekawe i mniej ciekawsze, ale zawsze idzie się dogadać, coś zmienić cz przedyskutować. Niestety część osób zamiast spróbować wziąć sprawy w swoje ręcę woli pogadać sobie tutaj. Ja jestem bardzo zadowolony zarówno z pracy jak i samych warunków. Myślę, że mało która firma IT oferuje taką różnorodność zadań w połączeniu z dość nowymi techonlogiami i ludzkim podejściem.

Pomocna?
Tak22Nie1

Pracodawca

 Opinia
@JustM 27.06.2018 14:10

Witam, bardzo dziękuję za opinię. Cieszę się, że jesteś zadowolony ze współpracy i warunków panujących w firmie. Pozdrawiam, Marta Niedźwiedź – HR Manager

Pomocna?
Tak5Nie
Pracownik
 Opinia
@zooplus Polska Sp. z o.o. 24.07.2018 15:43

Boże jaki fake... Ten wpis i odpowiedz pokazują jak w tej firmie jest. Sprawia sie wrażenie cudowne na początku, po prostu niebo na ziemi itd. Niestety po niedługim czasie okazuje się, że tak wcale nie jest. Jedyne co sprawia wrażenie "funkcjonowania" w tej firmie to PR zewnętrzny. Piękne spoty i wpisy. Zarządzanie leży, ciężka i sztuczna atmosfera, komunikacja. Pani dyrektor mówi, że wszystko w zooplusie jest możliwe - tak to prawda - wszystkiego możesz się po niej i po tej firmie spodziewać. Zwalnia pracowników bez żadnych ostrzeżeń czy rozmów. Pracujesz koło człowieka, gadasz, śmiejesz się i nagle odwracasz się i już go nie ma - zwolniony. A w firmie panika. Tak się ludzi zastrasza. Niczego nie możesz być pewny. @JustM, pracujesz w zooplusie od dłuższego czasu to doskonale wiesz, jak było i jak jest. A i na pewno jak będzie... Jest wiele innych, fajniejszych miejsc do pracy w Krakowie - nie dajcie się zwieść. Reszta opinii to tylko potwierdza.

Pomocna?
Tak8Nie
zawiedziony
 Opinia
@Pracownik 13.12.2018 12:08

Potwierdzam. Ładne filmiki tego nie zmienią jak się traktuje ludzi w tej firmie. Zwalniają (lub nie przedłużają umowy) niewygodnych ludzi, którzy potrafili głośno powiedzieć jak jest, albo chcieli działać. Brak jakiejkolwiek komunikacji, nie wiesz czego się spodziewać. Można nabawić się choroby pracując w takiej atmosferze. Ludzie udają, że im się podoba, żeby przetrwać i nie podpaść. Przykre, ale prawdziwe...

Pomocna?
Tak10Nie
Pracownik
 Opinia
@JustM 27.06.2018 14:10

Popieram, naprawdę z przyjemnością się tutaj pracuje. Można dużo zrobić i nauczyć się nowych rzeczy. Ludzie do tego super fajni. Narzekają zawyczaj Ci którzy nie dają rady albo nie chce im się po prostu.

Pomocna?
Tak14Nie1
Smutno
 Opinia
@zawiedziony 18.12.2018 11:36

Niestety ale tak właśnie jest jak wyżej opisane

Pomocna?
Tak1Nie1
JulA
 Opinia

W Zooplus pracuje stosunkowo krótko jednakże niemal od razu można zauważyć przyjazną atmosferę oraz indywidualne podejście do każdego człowieka - coś czego korpo nie uświadczysz. Dziwią mnie bardzo negatywne komentarze dotyczące procesu rekrutacji który jak dla mnie był przeprowadzony profesjonalnie i rzeczowo, muszę w tym miejscu podkreślić wręcz WZOROWĄ komunikację, byłam na bieżąco informowana o kolejnych etapach jak również wszelkie moje prośby spotkały się z całkowitym zrozumieniem i potraktowane poważnie i profesjonalnie. Poza tym: - świetna lokalizacja - nowoczesne biuro - wyposażenie kuchni :) - parking - szatnie i prysznice dla rowerzystów - bogaty pakiet benefitów - rodzinna atmosfera

Pomocna?
Tak19Nie2

Pracodawca

 Opinia
@JulA 03.01.2019 23:19

Cieszymy się, że doceniasz nasze starania. Nieustannie pracujemy nad tym, żeby rekrutacja do zooplus przebiegała coraz sprawniej. Dbamy też o dobrą atmosferę w pracy m.in. poprzez indywidualne podejście do pracownika, wewnętrzne wydarzenia oraz pakiet benefitów. Życzymy wielu sukcesów i zadowolenia z pracy w zooplus! Pozdrawiamy, HR Team

Pomocna?
Tak4Nie1
Vad
 Opinia

Hej! Podzieli się ktoś swoją opinią dot. stanowisk związanych z marketingiem/e-commerce? Jakie zarobki? atmosfera? możliwości rozwoju? Ogłoszenia są bardzo mało precyzyjne ;/

Pomocna?
Tak4Nie

Pracodawca

 Opinia
@Vad 28.01.2019 21:30

Dziękujemy za Twoje zainteresowanie pracą w zooplus. Zakończyliśmy już rekrutację do działu e-commerce. Zachęcamy do sprawdzania naszych ofert na stronie: http://www.jobs.zooplus.pl. Pozdrawiamy, HR Team

Pomocna?
Tak3Nie
Zenek123
 Opinia

W zooplus mozliwosci jest bardzo dużo ale głową trzeba ruszyć a nie czekać tylko ze ktoś ścieżkę kariery zaproponuje bo to miejsce dla raczej ogarniętych ludzi. Widać że MD się bardzo stara żeby wszystko działało jak najlepiej więc rezultaty widać. Ja jestem tu już trochę i na razie się nigdzie nie ruszam.

Pomocna?
Tak28Nie1

Pracodawca

 Opinia
@Zenek123 09.01.2019 22:48

Dziękujemy za Twoją opinię. Cieszy nas, że jesteś zadowolony z pracy w zooplus i wiążesz z nami dalsze plany. Pozdrawiamy serdecznie, HR Team

Pomocna?
Tak2Nie
Maciej
 Opinia

Czy ktoś może wie, jakiej stawki brutto można spodziewać się na tym stanowisku: Junior Shop Manager - Analyst E-Commerce ? Pojawiło się takie ogłoszenie kilka dni temu na pracuj.pl i chciałbym aplikować

Pomocna?
Tak10Nie

Pracodawca

 Opinia
@Maciej 04.01.2019 09:45

Dziękujemy za Twoją wiadomość. Zakończyliśmy już rekrutację na stanowisko Junior Shop Manager. Jeśli jesteś zainteresowany pracą w zooplus, zachęcamy do sprawdzania aktualnych ofert na stronie: http://www.jobs.zooplus.pl lub do bezpośredniego kontaktu pod adresem: recruiting@zooplus.com. Z chęcią odpowiemy na Twoje pytania. Pozdrawiamy serdecznie, HR Team

Pomocna?
Tak2Nie
Ania
 Opinia

Uwazam to za plus, ze firma zooplus prowadzi z ludzmi rozmowe...na platformach jak ta.

Pomocna?
Tak3Nie1

Pracodawca

 Opinia
@Ania 07.12.2018 11:55

Witamy, bardzo dziękujemy za opinię. Rzeczywiście staramy się prowadzić aktywny dialog z naszymi pracownikami i osobami, które są zainteresowane pracą w naszej firmie. Zawsze jesteśmy otwarci na wszelkie pytania i sugestie – zarówno te dotyczące zatrudnienia, jak i te związane z rekrutacją – nie tylko na tej platformie, ale również za pośrednictwem maila, telefonicznie i w bezpośrednim kontakcie. Każda uwaga jest dla nas cenna i każdą bierzemy pod uwagę, usprawniając nasze procesy. Cieszę się, że te starania zostały docenione. Pozdrawiamy serdecznie, HR Team

Pomocna?
Tak4Nie1
anonymous
 Opinia

Znajomi, którzy byli na rozmowie, ostrzegali, że nie dają w tej firmie feedbacku zwrotnego. Nie uwierzyłem. Ale uzbrojony w wiedzę o takich praktykach, poszedłem na rozmowę i mówię na koniec, że (coś stylu) "krążą pogłoski, że Państwo nie dają feedbacku, proszę o jakikolwiek, nawet mailem, nawet najkrótszy, jeśli negatywny". Dostałem stos obietnic, że (ogólnie) pogłoski to oczywiście nieprawda, że dają i dadzą na pewno (X dni później). Jest X miesięcy później i chyba nie muszę wyjaśniać, dlaczego piszę tę opinię? :) Nie wiem, mnie wychowano, że jak się do mnie ktoś fatyguje, to minimum szacunku nakazywało się odwdzięczyć, choćby strzępem informacji. Dziwni moi rodzice...

Pomocna?
Tak15Nie1

Pracodawca

 Opinia
@anonymous 19.01.2018 14:12

Witam, Dziękuje za komentarz. W związku z tym, że cały czas pracujemy nad usprawnieniem procesu, zależy nam aby takie kwestie wyjaśniać. Proszę o kontakt, abyśmy mogli udzielić informacji zwrotnej. Podaję adres mailowy bezpośrednio do działu rekrutacji: marta.niedzwiedz@zooplus.com

Pomocna?
Tak3Nie2
af
 Opinia
@zooplus Polska Sp. z o.o. 23.01.2018 13:56

@zooplus Polska Sp. z o.o. Jakby ktoś Wam nie dał odpowiedzi i na przykład nie przyszedł w pierwszym dniu swojej pracy to byłby zapewne na czarnej liście. Dlatego nie dziwcie się ludziom, że im też nie chce się 'wyjaśniać'.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
JuzNieChceTuPracowac
 Opinia

Nagle firma odkryła, że sama kasa to za mało, zeby ludzie przychodzili i dba o PR? ;] Za późno trochę, ludzie są pamiętliwi :)

Pomocna?
Tak14Nie1
Były pracownik
 Opinia
@JuzNieChceTuPracowac 09.07.2018 11:24

Dokładnie tak!!

Pomocna?
Tak7Nie

Pracodawca

 Opinia
@JuzNieChceTuPracowac 09.07.2018 11:24

Witam, dziękuję za przesłaną opinię. Staramy się, aby warunki pracy w naszej firmie – nie tylko te finansowe – były zadowalające dla naszych pracowników. Zależy nam też na tym, aby każdy czuł się tutaj komfortowo i wiedział, że może dzielić się pomysłami, które mogłyby ten komfort poprawić. Przykro mi, jeżeli w Twoim przypadku tak nie było. Pozdrawiam serdecznie, Marta Niedźwiedź – HR Manager

Pomocna?
Tak5Nie1
zawiedziony pracownik
 Opinia
@JuzNieChceTuPracowac 09.07.2018 11:24

zgadzam się, słaba firma dla mało ambitnych i posłusznych jak to w korpo...a tyle obiecują

Pomocna?
Tak13Nie

Pracodawca

 Opinia
@zawiedziony pracownik 04.09.2018 16:17

Witam, w naszej firmie pracują ambitni, pracowici i utalentowani ludzie. Najlepiej świadczy o tym tempo, w jakim się rozwijamy – bez naszych pracowników, ich pomysłów i ich zaangażowania tak dynamiczny rozwój nie byłby możliwy. To właśnie dzięki nim możemy stawiać czoła nowym wyzwaniom i świętować kolejne sukcesy. Przykro nam, że Twoje wrażenia są odmienne. Pozdrawiam serdecznie, Marta Niedźwiedź – HR Manager

Pomocna?
Tak8Nie
Ex- pracownik
 Opinia
@zooplus Polska Sp. z o.o. 26.09.2018 16:16

Zgadza się- w zooplusie pracują utalentowani ludzie. Ale krótko. Chwilę zajmuje, żeby aię zorientować, że mimo długiej rekrutacji, dostaje się obowiązki, które mógłby wykonywać student. Niepotrzebnie tyle obiecujecie, bo kończy się to rozczarowaniem.

Pomocna?
Tak13Nie2
anonymous
 Opinia

Czy jest możliwość pracy zdalnej

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Pracodawca

 Opinia
@anonymous 26.07.2018 10:54

Witam, istnieje możliwość pracy z domu - jednak w sytuacjach, które nie pozwalają na pojawienie się w biurze. Bardzo zależy nam, aby były one wcześniej uzgodnione z bezpośrednim przełożonym. W razie dodatkowych pytań, proszę o wiadomość na recruiting@zooplus.pl. Pozdrawiamy - HR Team

Pomocna?
Tak2Nie
anonymous
 Opinia
@zooplus Polska Sp. z o.o. 06.08.2018 08:39

trochę szkoda, w dzisiejszych czasach to już zaczyna być standardem :) no nic, może kiedyś firma zmieni podejście

Pomocna?
Tak2Nie

Pracodawca

 Opinia
@anonymous 13.09.2018 10:34

Witam, nasza firma cały czas się rozwija, a co za tym idzie również nasze procesy. Dlatego rozważamy wprowadzenie takiego rozwiązania w przyszłosci. Pozdrawiamy, HR Team

Pomocna?
Tak2Nie
Lola
 Opinia

Proces rekrutacyjny bardzo zawiły, kiepski kontakt z HR.

Pomocna?
Tak4Nie

Pracodawca

 Opinia
@Lola 04.08.2018 16:11

Witam, bardzo dziękujemy za opinię. Długość i ilość etapów procesu rekrutacyjnego zależy od stanowiska. Dane kontaktowe działu HR widnieją na stronie http://www.zoopluspoland.recruitee.com. W razie jakichkolwiek pytań dotyczących rekrutacji, zapraszamy do bezpośredniego kontaktu. Pozdrawiamy - HR Team

Pomocna?
Tak2Nie
Były pracownik
 Opinia

Myślę, że to dobra firma na pierwszą pracę i zyskanie doświadczenia w e-commerce. Co do nie-juniorskich stanowisk, -firma ze względu na słaby management ma problem z wykorzystaniem umiejętności doświadczonych pracowników. W kuchni częstym tematem jest „po co było to sito rekrutacyjne, skoro na co dzień robię takie pierdoły”. Oczywiście w różnych działach jest różnie, ale moim zdaniem jest to firemka, która nie wiedzieć czemu nieudolnie próbuje być korporacją i dla pracowników nie wychodzi z tego wiele dobrego.

Pomocna?
Tak11Nie

Pracodawca

 Opinia

Witam, Dziękuję za Twoją opinię. Przykro mi, że nie spełniliśmy Twoich oczekiwań względem pracy w naszej firmie. Jeśli chciałbyś/chciałabyś podzielić się szczegółami zapraszam na priv. Pozdrawiam, Marta Niedźwiedź HR Manager

Pomocna?
Tak4Nie
Norbi
 Opinia

Szkoda, że nikt z pracowników nie pisze. Liczyłem na wasze oceny

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Administrator
 Opinia

W czasach korzystnej dla kandydatów sytuacji na rynku, atmosfera w miejscu pracy odgrywa coraz istotniejszą rolę. Czy tak samo jest w zooplus Polska Sp. z o.o.? Podzielcie się swoimi wrażeniami, wyrażając swoją opinię na ten temat!

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
marek
 Opinia
@Administrator 21.05.2018 09:27

Mozna u nich z domu pracowac? Np dzien/dwa w tygodniu? Dostep do jakisch szkolen jest? Np. safaribooks albo skillport czy te zlinkedin? Co znaczy u nich flexible hours? Ze np. do 11 mozna przyjsc czy do 9?

Pomocna?
TakNie

Pracodawca

 Opinia
@marek 15.06.2018 13:16

Witam, Poniżej odpowiedzi na Twoje pytania: • mamy możliwość pracy z domu w sytuacjach, które nie pozwalają na pojawienie się w biurze. Zależy nam na tym, aby były one wcześniej uzgodnione z bezpośrednim przełożonym. • mamy przewidziany budżet szkoleniowy, który daje możliwość uczestniczenia w różnego rodzaju konferencjach lub szkoleniach (nie koniecznie w Polsce). Dodatkowo gwarantujemy darmowy dostęp do bibliotek Safari. • elastyczne godziny pracy pozwalają na przyjście do pracy miedzy 8.00 a 10.00. W razie dodatkowych pytań, zapraszam do kontaktu pod adresem mailowym: recruiting@zooplus.pl.

Pomocna?
Tak2Nie

Pracodawca

 Opinia
@marek 15.06.2018 13:16

Witam, Poniżej odpowiedzi na Twoje pytania: • mamy możliwość pracy z domu w sytuacjach, które nie pozwalają na pojawienie się w biurze. Zależy nam na tym, aby były one wcześniej uzgodnione z bezpośrednim przełożonym. • mamy przewidziany budżet szkoleniowy, który daje możliwość uczestniczenia w różnego rodzaju konferencjach lub szkoleniach (niekoniecznie w Polsce). Dodatkowo gwarantujemy darmowy dostęp do bibliotek Safari. • elastyczne godziny pracy pozwalają na przyjście do pracy miedzy 8.00 a 10.00. W razie dodatkowych pytań, zapraszam do kontaktu pod adresem mailowym: recruiting@zooplus.pl.

Pomocna?
Tak3Nie
Henry
 Opinia

Interesuje mnie praca w firmie i może dowiem się jaka umowę dostają ludzie na początek?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Pracodawca

 Opinia
@Henry 15.06.2018 19:19

Witam, Pierwsza umowa jest podpisywana na 3-miesięczny okres próbny. W razie dodatkowych pytań, zapraszam do kontaktu pod adresem mailowym: recruiting@zooplus.pl.

Pomocna?
Tak2Nie

Pracodawca

 Opinia
@Henry 15.06.2018 19:19

Witam, Pierwsza umowa jest podpisywana na 3-miesięczny okres próbny. W razie dodatkowych pytań, zapraszam do kontaktu pod adresem mailowym: recruiting@zooplus.pl.

Pomocna?
Tak2Nie
Ping
 Opinia

Nie pracuję tam, ale po rozmowie kwalifikacyjnej w siedzibie, mam pozytywne wrażanie odnośnie samej firmy i warunków pracy - bardzo fajne biuro. Szkoda tylko, że potwierdza się to o czym piszą inne osoby tzn. że mimo obietnicy nikt nie oddzwania, albo chociaż nie odpisuje krótkiego maila z wynikiem po rozmowie. Można sobie czekać i czekać licząc na jakikolwiek feedback...

Pomocna?
Tak4Nie

Pracodawca

 Opinia
@Ping 15.04.2018 11:10

Dzień dobry, bardzo dziękuje za komentarz! W związku z tym, że cały czas pracujemy nad usprawnieniem procesu, zależy nam aby takie kwestie wyjaśniać. Proszę o bezpośredni kontakt z: recruiting@zooplus.pl.

Pomocna?
Tak4Nie
Tom
 Opinia

Mógłbyś przedstawić więcej szczegółów ? Rozmowa kwalifikacyjna na mrozie ? :O

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Pracodawca

 Opinia
@Tom 16.04.2018 20:56

Dziękuję za Twój wpis. Bardzo nam przykro, że wrażenia z rozmowy w naszej firmie są negatywne. Staramy się, aby ludzie w naszej firmie czuli się swobodnie, a panująca tutaj atmosfera była naszym atutem. Jednocześnie cenimy sobie i wymagamy od siebie profesjonalizmu. Chętnie poznamy szczegóły, które pozwoliłyby nam zweryfikować opisaną sytuacje, dlatego bardzo prosimy o kontakt na recruiting@zooplus.pl

Pomocna?
Tak2Nie
Ping
 Opinia
@zooplus Polska Sp. z o.o. 20.04.2018 10:48

Anonymous nie wiem gdzie była przeprowadzana Twoja rozmowa, ale ja do swojej nie mogę mieć zastrzeżeń. Niestety do słabego kontaktu i braku zwrotki tak długo po rozmowie zastrzeżenia już mam. @zooplus ciężko się kontaktować i skazywać na wypadnięcie z bazy przez negatywny komentarz na forum. Po prostu poprawcie komunikację z kandydatami i będzie naprawdę dobrze... ;)

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Agnieszka
 Opinia

@No1, w jakich działach zooplus Polska Sp. z o.o., Twoim zdaniem atmosfera może nie być aż tak satysfakcjonująca? Jak uważasz, co jest tego bezpośrednim powodem? Twoja wypowiedź będzie ważna dla osób, które planują staranie się o zatrudnienie w tej firmie.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonymous
 Opinia
@Agnieszka 19.03.2018 06:28

To ja tez sie wypowiem. Co prawda nie jestem pracownikiem, ale bylem tam na rozmowie. Ludzie (pracownicy) przewijajacy sie przez recepcje jacys tacy wystraszeni. Klimat na recepcji, ale tez na poszczegolnych open space'ach grobowy - zwiedzilem wieksza czesc biura. Dziwna atmosfera. Rozmowe mialem z kilkoma osobami. Ten sam klimat utrzymywal sie na rozmowie. Jakby ludzie bali sie powiedziec jedno slowo za duzo. Tez nie widzialem jakies serdecznosci miedzy nimi. Takiej zwyklej, kolezenskiej. Byc moze to tylko takie nic nie znaczace wrazenie po pierwszej wizycie, ale bazujac na tym co widzialem/slyszalem, nie chcialbym tam pracowac.

Pomocna?
Tak2Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
newjoiner
 Opinia
@anonymous 22.03.2018 14:38

To może dodam też coś od siebie z perspektywy nowego pracownika w zooplus. Zmieniłam pracę w ogromnej korporacji na pracę w małej firmie. Muszę przyznać, że był to ogromny przeskok, głównie przeskok światopoglądowy. Dlaczego? Pierwsze wrażenie: wow, tu się wszyscy znają, dużo się rozmawia i analizuje, oraz panuje tu „domowa” atmosfera. Na razie widzę na pewno dużo możliwości, okazji i szans do rozwoju. Teraz działanie leży po mojej stronie jak to wykorzystać. Firma wydaje się być dla mnie dobrym „fitem”, choć wiadomo, że nie wszyscy zostają tu na lata. Atmosfera? Założenie, że panuje tutaj „grobowa” atmosfera jest nie do końca sprawiedliwe. Czasem śmiechom i żartom nie ma końca, ale czasem trzeba po prostu trzeba siąść, skupić się i popracować. Mysle, ze po paru miesiącach w zooplus prace oceniam na plus. Na razie jestem mile zaskoczona: ludźmi (przede wszystkim ludźmi), pracą, atmosferą, ale też dodatkowymi akcjami: szefowa wita wszystkich new joinersów, hulajnoga, która krąży gdzieś na piętrze, że z ludźmi w pracy i po pracy można mieć „fun” i nie jest trudno znaleźć partnerów do ping-ponga czy piłkarzyków.

Pomocna?
Tak13Nie
Agnieszka
 Opinia

@anonymous, widzę, że dużą wagę przywiązujesz do atmosfery w miejscu, w którym pracujesz lub będziesz pracował. Jest to czynnik, który w Twojej ocenie sprawia, że nie przewidujesz współpracy z zooplus Polska. Odbyłeś jednak w tej firmie rozmowę kwalifikacyjną. Czy mógłbyś na tym forum streścić jej przebieg? Na pewno są osoby, które chciałyby pracować u tego pracodawcy i które chętnie zapoznają się z Twoją wypowiedzi w tej kwestii.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Noname123
 Opinia

Witam, ktoś mógłby podzielić się opinią odnośnie samej pracy, atmosfery i wynagrodzenia w zooplus ?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
No1
 Opinia
@Noname123 24.02.2018 15:42

Fajna atmosfera, wynagrodzenia też OK. Ludzie naprawdę super. Jak to jednak w każdej firmie, zależy od działu i managera. W jednym lepiej w drugim gorzej.

Pomocna?
Tak7Nie
Administrator
 Opinia

Znaczenie atmosfery w miejscu zatrudnienia jest coraz większe. Czy tak samo jest w zooplus Polska Sp. z o.o.? Napisz, co o tym myślisz, ułatwiając tym samym innym osobom podjęcie decyzji związanej z pracą w przedsiębiorstwie.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Pracodawca

 Opinia

Witam, Pana opinia nie dotyczy firmy Zooplus jako pracodawcy, niemniej jednak pozwolę sobie skomentować Pana wpis. Ponieważ zawsze dbamy o naszych klientów, każde zgłoszenie reklamacyjne jest przez nas dokładnie rozpatrywane. W przypadku jakichkolwiek wątpliwości dotyczących zamówienia zachęcamy do kontaktu z naszym serwisem obsługi klienta, który dołoży wszelkich starań, by jak najszybciej zająć się zgłoszeniem. Reklamacja, która została przez Pana złożona w naszym dziale Obsługi Klienta, została rozpatrzona pozytywnie i otrzymał Pan nowy artykuł, niemniej jednak bardzo przepraszamy za wszelkie niedogodności. Serdeczne pozdrowienia, Zespół zooplus

Pomocna?
TakNie
Józek
 Opinia

Dwie rozmowy: pierwszy etap i drugi etap. Na drugi trzeba było przygotować prezentację na 5 tematów, w tym pomysły na rozwój. Pomysły zostały spisane, kandydatura odrzucona. Brak feedbacku, mimo próśb. Ogłoszenie pojawia się dalej. Wniosek: rekrutacja prawdopodobnie ma na celu zbieranie pomysłów.

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Pracodawca

 Opinia
@Józek 02.01.2018 10:03

Witam, Dziękuje za komentarz. W związku z tym, że cały czas pracujemy nad usprawnieniem procesu, zależy nam aby takie kwestie wyjaśniać. Proszę o kontakt z: marta.niedzwiedz@zooplus.com

Pomocna?
Tak2Nie
mirabelka
 Opinia

Jak wygląda proces rekrutacji w Zooplusie? Czy są testy analityczne lub testy umiejętności na stanowiska związane z logistyką?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonymous
 Opinia
@mirabelka 22.05.2017 21:29

Proces rekrutacyjny zależy od roli, na którą kandydat aplikuje.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
MARIA55
 Opinia

KAŻDA SZANUJĄCA SIĘ FIRMA PODAJE W INTERNECIE DANE DO KONTAKTU A TUTAJ TEGO NIE MA...

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonymous
 Opinia
@MARIA55 27.05.2017 14:14

Witam, Zapraszam do kontaktu z zespołem HRowym. recruiting@zooplus.pl

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Agnieszka
 Opinia

Znalazłam kilka ofert pracy w Zooplus Polska Sp. z o.o. Zauważyłam, że pracodawca wymaga znajomości angielskiego i niemieckiego. Czy j. niemiecki jest koniecznością na każdym stanowisku w tej firmie? Czy osoby, które go nie znają mogą próbować aplikować do firmy, czy raczej mogą spotkać się z brakiem zainteresowania? Podzielicie się wiedzą na ten temat?

Pomocna?
TakNie
anonymous
 Opinia
@Agnieszka 12.12.2017 12:22

Witam, język niemiecki nie jest wymagany na każdej roli. Zapraszam do podesłania swojego CV na adres recruiting@zooplus.pl

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Maggie
 Opinia

Gdzie mieści się krakowska siedziba firmy?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
bcbc
 Opinia
@Maggie 12.12.2017 09:12

Nowy budynek biurowy na Prądnickiej 20 a.

Pomocna?
Tak1Nie
smcb
 Opinia

Rekrutacja dość długa i mozolna, ale fajna atmosfera, sensowni ludzie i ciekawe możliwości. Z mojej strony jestem bardzo zadowolony i mogę tylko polecić, zwłaszcza porównując do moich wcześniejszych doświadczeń z innych firm.

Pomocna?
Tak2Nie
InżynierIT
 Opinia

W Zooplus Polska spędziłem rok jako jeden z inżynierów w IT. Oceniając globalnie firmę (nie tylko polski oddział) mogę napisać, że: - zooplus to e-commerce i posiada większość cech tego typu firmy (polityka, nacisk na wyniki, niekoniecznie zwinność technologiczna) - produkt zooplus odniósł znaczący sukces biznesowo, co daje możliwość w stabilnej firmie - ma biura w wielu różnych krajach europejskich co gwarantuje współpracę z osobami z wielu różnych kultur - jest to mocno ustrukturyzowane miejsce, z mocną zaplanowaną strukturą zarządzania - decyzje są podejmowane w formule tzw. "alignmentów", w których uczestniczą wszystkie zainteresowane osoby (ciężej jest o eksperymenty, działanie niezaplanowane) - firma proponuje pracę w Scrumie/Kanbanie, jest jeszcze daleka od sensownej implementacji, jednak zatrudnia osobisty mające poprawić sytuację - bardzo dużo zespołów, technologii, co gwarantuje rozwój, - porównując do innych firm znacząco niższe velocity w sprintach Kilka informacji konkretnie o Zooplus Polska: - sympatyczni ludzie - nowoczesne biuro (osobiście zastanawiają mnie jedynie zwierzęta przyklejone na szklanych drzwiach i oknach oraz hulajnoga - ale tutaj to już zgodnie z zasadą co kto lubi) - dobre wynagrodzenie jak na realia krakowskie - mało miejsc parkingowych (można kupić bardzo drogo swoje ~500 PLN od właściciela budynku, albo liczyć, że jedno z kilku zakupionych przez firmę uda się zarezerwować) - krakowski pakiet Luxmed, multisport, języki obce Podsumowanie: Zooplus Polska to specyficzne miejsce. Z jednej strony to firma charakteryzująca się procesami, działaniami i kulturą e-commerce, z drugiej strony miejsce pełne różnych kultur, w trakcie reorganizowania się. To z pewnością idealny moment, aby dołączyć do firmy i spróbować znaleźć dla siebie miejsce. Z drugiej strony nie postrzegam tego miejsca jako ciekawe dla osób potrzebujących zwinności, szybkości realizacji celów, autonomii itp. Mnie rok spędzony w tej firmie pokazał, że nie jestem idealnym fitem i znacząco różnię się w podejściu do pracy i stawiania czoła problem. Z drugiej strony wiem, że polecone przeze mnie osoby są szczęśliwe i odnajdują się w działającej w ten sposób firmie. Życzę powodzenia w rekrutacjach i radości z pracy w Zooplus Polska, którą na pewno można tam znaleźć.

Pomocna?
Tak16Nie
Agnieszka
 Opinia

@MARIA55, wejdź na stronę internetową pracodawcy, tam masz wszytko podane kontakt i maila. Czy ktoś z was aplikował aktualnie na oferty pracy? Firma prowadzi teraz dużą rekrutację. Ktoś z obecnych pracowników napisze jaka panuje atmosfera, na jakim poziomie plasują się zarobki?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ania213
 Opinia
@Agnieszka 12.08.2017 09:00

Ja ostatnio aplikowałam i czekam na odpowiedź. Moja koleżanka pracuje w zooplus i bardzo jej się podoba. Mówiła że ludzie fajni a warunki pracy super bo mają nowe biuro. Menadżerowie też podobno bardzo w porządku, więc i atmosfera jest przyjemna. We wrześniu wszyscy jadą na wyjazd integracyjny całej firmy do Monachium, więc ogólnie super. Zarobki podobno bardzo atrakcyjne ale trudno się dostać bo mają wysokie wymagania. Mam więc nadzieję że się dostanę:)

Pomocna?
Tak7Nie
ap
 Opinia

Niestety po rozmowie nie przekazali feedbacku pomimo tego, że obiecywali na pewno dać jakąkolwiek opinię.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Bite
 Opinia

Naprawdę fajna firma. Przyjemnie do pracy przychodzić. Ludzkie podejście do pracowników i naprawdę szansa na to żeby się uczyć i rozwijać.

Pomocna?
Tak7Nie

Zostaw opinię o zooplus Polska Sp. z o.o. - Kraków

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny