zooplus Polska Sp. z o.o.

Kraków

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 48 ocen.

zooplus Polska Sp. z o.o.
3 48 6 1

Opinie o zooplus Polska Sp. z o.o.

anonymous

Czy jest możliwość pracy zdalnej

zooplus Polska Sp. z o.o.
pracodawca
@anonymous 26.07.2018 10:54

Witam, istnieje możliwość pracy z domu - jednak w sytuacjach, które nie pozwalają na pojawienie się w biurze. Bardzo zależy nam, aby były one wcześniej uzgodnione z bezpośrednim przełożonym. W razie dodatkowych pytań, proszę o wiadomość na recruiting@zooplus.pl. Pozdrawiamy - HR Team

anonymous
@zooplus Polska Sp. z o.o. 06.08.2018 08:39

trochę szkoda, w dzisiejszych czasach to już zaczyna być standardem :) no nic, może kiedyś firma zmieni podejście

JuzNieChceTuPracowac

Nagle firma odkryła, że sama kasa to za mało, zeby ludzie przychodzili i dba o PR? ;] Za późno trochę, ludzie są pamiętliwi :)

Były pracownik
@JuzNieChceTuPracowac 09.07.2018 11:24

Dokładnie tak!!

zooplus Polska Sp. z o.o.
pracodawca
@JuzNieChceTuPracowac 09.07.2018 11:24

Witam, dziękuję za przesłaną opinię. Staramy się, aby warunki pracy w naszej firmie – nie tylko te finansowe – były zadowalające dla naszych pracowników. Zależy nam też na tym, aby każdy czuł się tutaj komfortowo i wiedział, że może dzielić się pomysłami, które mogłyby ten komfort poprawić. Przykro mi, jeżeli w Twoim przypadku tak nie było. Pozdrawiam serdecznie, Marta Niedźwiedź – HR Manager

zawiedziony pracownik
@JuzNieChceTuPracowac 09.07.2018 11:24

zgadzam się, słaba firma dla mało ambitnych i posłusznych jak to w korpo...a tyle obiecują

Lola

Proces rekrutacyjny bardzo zawiły, kiepski kontakt z HR.

zooplus Polska Sp. z o.o.
pracodawca
@Lola 04.08.2018 16:11

Witam, bardzo dziękujemy za opinię. Długość i ilość etapów procesu rekrutacyjnego zależy od stanowiska. Dane kontaktowe działu HR widnieją na stronie http://www.zoopluspoland.recruitee.com. W razie jakichkolwiek pytań dotyczących rekrutacji, zapraszamy do bezpośredniego kontaktu. Pozdrawiamy - HR Team

JustM

pracuję w zoopusie od dłuższego czasu i naprawdę dziwie się większości z negatywnych opinii tutaj. Jak w każdej firmie są zadania ciekawe i mniej ciekawsze, ale zawsze idzie się dogadać, coś zmienić cz przedyskutować. Niestety część osób zamiast spróbować wziąć sprawy w swoje ręcę woli pogadać sobie tutaj. Ja jestem bardzo zadowolony zarówno z pracy jak i samych warunków. Myślę, że mało która firma IT oferuje taką różnorodność zadań w połączeniu z dość nowymi techonlogiami i ludzkim podejściem.

zooplus Polska Sp. z o.o.
pracodawca
@JustM 27.06.2018 14:10

Witam, bardzo dziękuję za opinię. Cieszę się, że jesteś zadowolony ze współpracy i warunków panujących w firmie. Pozdrawiam, Marta Niedźwiedź – HR Manager

Były pracownik

Myślę, że to dobra firma na pierwszą pracę i zyskanie doświadczenia w e-commerce. Co do nie-juniorskich stanowisk, -firma ze względu na słaby management ma problem z wykorzystaniem umiejętności doświadczonych pracowników. W kuchni częstym tematem jest „po co było to sito rekrutacyjne, skoro na co dzień robię takie pierdoły”. Oczywiście w różnych działach jest różnie, ale moim zdaniem jest to firemka, która nie wiedzieć czemu nieudolnie próbuje być korporacją i dla pracowników nie wychodzi z tego wiele dobrego.

zooplus Polska Sp. z o.o.
pracodawca

Witam, Dziękuję za Twoją opinię. Przykro mi, że nie spełniliśmy Twoich oczekiwań względem pracy w naszej firmie. Jeśli chciałbyś/chciałabyś podzielić się szczegółami zapraszam na priv. Pozdrawiam, Marta Niedźwiedź HR Manager

Norbi

Szkoda, że nikt z pracowników nie pisze. Liczyłem na wasze oceny

Administrator

W czasach korzystnej dla kandydatów sytuacji na rynku, atmosfera w miejscu pracy odgrywa coraz istotniejszą rolę. Czy tak samo jest w zooplus Polska Sp. z o.o.? Podzielcie się swoimi wrażeniami, wyrażając swoją opinię na ten temat!

marek
@Administrator 21.05.2018 09:27

Mozna u nich z domu pracowac? Np dzien/dwa w tygodniu? Dostep do jakisch szkolen jest? Np. safaribooks albo skillport czy te zlinkedin? Co znaczy u nich flexible hours? Ze np. do 11 mozna przyjsc czy do 9?

zooplus Polska Sp. z o.o.
pracodawca
@marek 15.06.2018 13:16

Witam, Poniżej odpowiedzi na Twoje pytania: • mamy możliwość pracy z domu w sytuacjach, które nie pozwalają na pojawienie się w biurze. Zależy nam na tym, aby były one wcześniej uzgodnione z bezpośrednim przełożonym. • mamy przewidziany budżet szkoleniowy, który daje możliwość uczestniczenia w różnego rodzaju konferencjach lub szkoleniach (nie koniecznie w Polsce). Dodatkowo gwarantujemy darmowy dostęp do bibliotek Safari. • elastyczne godziny pracy pozwalają na przyjście do pracy miedzy 8.00 a 10.00. W razie dodatkowych pytań, zapraszam do kontaktu pod adresem mailowym: recruiting@zooplus.pl.

zooplus Polska Sp. z o.o.
pracodawca
@marek 15.06.2018 13:16

Witam, Poniżej odpowiedzi na Twoje pytania: • mamy możliwość pracy z domu w sytuacjach, które nie pozwalają na pojawienie się w biurze. Zależy nam na tym, aby były one wcześniej uzgodnione z bezpośrednim przełożonym. • mamy przewidziany budżet szkoleniowy, który daje możliwość uczestniczenia w różnego rodzaju konferencjach lub szkoleniach (niekoniecznie w Polsce). Dodatkowo gwarantujemy darmowy dostęp do bibliotek Safari. • elastyczne godziny pracy pozwalają na przyjście do pracy miedzy 8.00 a 10.00. W razie dodatkowych pytań, zapraszam do kontaktu pod adresem mailowym: recruiting@zooplus.pl.

Henry

Interesuje mnie praca w firmie i może dowiem się jaka umowę dostają ludzie na początek?

zooplus Polska Sp. z o.o.
pracodawca
@Henry 15.06.2018 19:19

Witam, Pierwsza umowa jest podpisywana na 3-miesięczny okres próbny. W razie dodatkowych pytań, zapraszam do kontaktu pod adresem mailowym: recruiting@zooplus.pl.

zooplus Polska Sp. z o.o.
pracodawca
@Henry 15.06.2018 19:19

Witam, Pierwsza umowa jest podpisywana na 3-miesięczny okres próbny. W razie dodatkowych pytań, zapraszam do kontaktu pod adresem mailowym: recruiting@zooplus.pl.

Ping

Nie pracuję tam, ale po rozmowie kwalifikacyjnej w siedzibie, mam pozytywne wrażanie odnośnie samej firmy i warunków pracy - bardzo fajne biuro. Szkoda tylko, że potwierdza się to o czym piszą inne osoby tzn. że mimo obietnicy nikt nie oddzwania, albo chociaż nie odpisuje krótkiego maila z wynikiem po rozmowie. Można sobie czekać i czekać licząc na jakikolwiek feedback...

zooplus Polska Sp. z o.o.
pracodawca
@Ping 15.04.2018 11:10

Dzień dobry, bardzo dziękuje za komentarz! W związku z tym, że cały czas pracujemy nad usprawnieniem procesu, zależy nam aby takie kwestie wyjaśniać. Proszę o bezpośredni kontakt z: recruiting@zooplus.pl.

Tom

Mógłbyś przedstawić więcej szczegółów ? Rozmowa kwalifikacyjna na mrozie ? :O

zooplus Polska Sp. z o.o.
pracodawca
@Tom 16.04.2018 20:56

Dziękuję za Twój wpis. Bardzo nam przykro, że wrażenia z rozmowy w naszej firmie są negatywne. Staramy się, aby ludzie w naszej firmie czuli się swobodnie, a panująca tutaj atmosfera była naszym atutem. Jednocześnie cenimy sobie i wymagamy od siebie profesjonalizmu. Chętnie poznamy szczegóły, które pozwoliłyby nam zweryfikować opisaną sytuacje, dlatego bardzo prosimy o kontakt na recruiting@zooplus.pl

Ping
@zooplus Polska Sp. z o.o. 20.04.2018 10:48

Anonymous nie wiem gdzie była przeprowadzana Twoja rozmowa, ale ja do swojej nie mogę mieć zastrzeżeń. Niestety do słabego kontaktu i braku zwrotki tak długo po rozmowie zastrzeżenia już mam. @zooplus ciężko się kontaktować i skazywać na wypadnięcie z bazy przez negatywny komentarz na forum. Po prostu poprawcie komunikację z kandydatami i będzie naprawdę dobrze... ;)

Agnieszka

@No1, w jakich działach zooplus Polska Sp. z o.o., Twoim zdaniem atmosfera może nie być aż tak satysfakcjonująca? Jak uważasz, co jest tego bezpośrednim powodem? Twoja wypowiedź będzie ważna dla osób, które planują staranie się o zatrudnienie w tej firmie.

anonymous
@Agnieszka 19.03.2018 06:28

To ja tez sie wypowiem. Co prawda nie jestem pracownikiem, ale bylem tam na rozmowie. Ludzie (pracownicy) przewijajacy sie przez recepcje jacys tacy wystraszeni. Klimat na recepcji, ale tez na poszczegolnych open space'ach grobowy - zwiedzilem wieksza czesc biura. Dziwna atmosfera. Rozmowe mialem z kilkoma osobami. Ten sam klimat utrzymywal sie na rozmowie. Jakby ludzie bali sie powiedziec jedno slowo za duzo. Tez nie widzialem jakies serdecznosci miedzy nimi. Takiej zwyklej, kolezenskiej. Byc moze to tylko takie nic nie znaczace wrazenie po pierwszej wizycie, ale bazujac na tym co widzialem/slyszalem, nie chcialbym tam pracowac.

newjoiner
@anonymous 22.03.2018 14:38

To może dodam też coś od siebie z perspektywy nowego pracownika w zooplus. Zmieniłam pracę w ogromnej korporacji na pracę w małej firmie. Muszę przyznać, że był to ogromny przeskok, głównie przeskok światopoglądowy. Dlaczego? Pierwsze wrażenie: wow, tu się wszyscy znają, dużo się rozmawia i analizuje, oraz panuje tu „domowa” atmosfera. Na razie widzę na pewno dużo możliwości, okazji i szans do rozwoju. Teraz działanie leży po mojej stronie jak to wykorzystać. Firma wydaje się być dla mnie dobrym „fitem”, choć wiadomo, że nie wszyscy zostają tu na lata. Atmosfera? Założenie, że panuje tutaj „grobowa” atmosfera jest nie do końca sprawiedliwe. Czasem śmiechom i żartom nie ma końca, ale czasem trzeba po prostu trzeba siąść, skupić się i popracować. Mysle, ze po paru miesiącach w zooplus prace oceniam na plus. Na razie jestem mile zaskoczona: ludźmi (przede wszystkim ludźmi), pracą, atmosferą, ale też dodatkowymi akcjami: szefowa wita wszystkich new joinersów, hulajnoga, która krąży gdzieś na piętrze, że z ludźmi w pracy i po pracy można mieć „fun” i nie jest trudno znaleźć partnerów do ping-ponga czy piłkarzyków.

Agnieszka

@anonymous, widzę, że dużą wagę przywiązujesz do atmosfery w miejscu, w którym pracujesz lub będziesz pracował. Jest to czynnik, który w Twojej ocenie sprawia, że nie przewidujesz współpracy z zooplus Polska. Odbyłeś jednak w tej firmie rozmowę kwalifikacyjną. Czy mógłbyś na tym forum streścić jej przebieg? Na pewno są osoby, które chciałyby pracować u tego pracodawcy i które chętnie zapoznają się z Twoją wypowiedzi w tej kwestii.

Noname123

Witam, ktoś mógłby podzielić się opinią odnośnie samej pracy, atmosfery i wynagrodzenia w zooplus ?

No1
@Noname123 24.02.2018 15:42

Fajna atmosfera, wynagrodzenia też OK. Ludzie naprawdę super. Jak to jednak w każdej firmie, zależy od działu i managera. W jednym lepiej w drugim gorzej.

Administrator

Znaczenie atmosfery w miejscu zatrudnienia jest coraz większe. Czy tak samo jest w zooplus Polska Sp. z o.o.? Napisz, co o tym myślisz, ułatwiając tym samym innym osobom podjęcie decyzji związanej z pracą w przedsiębiorstwie.

anonim

(usunięte przez administratora)

zooplus Polska Sp. z o.o.
pracodawca

Witam, Pana opinia nie dotyczy firmy Zooplus jako pracodawcy, niemniej jednak pozwolę sobie skomentować Pana wpis. Ponieważ zawsze dbamy o naszych klientów, każde zgłoszenie reklamacyjne jest przez nas dokładnie rozpatrywane. W przypadku jakichkolwiek wątpliwości dotyczących zamówienia zachęcamy do kontaktu z naszym serwisem obsługi klienta, który dołoży wszelkich starań, by jak najszybciej zająć się zgłoszeniem. Reklamacja, która została przez Pana złożona w naszym dziale Obsługi Klienta, została rozpatrzona pozytywnie i otrzymał Pan nowy artykuł, niemniej jednak bardzo przepraszamy za wszelkie niedogodności. Serdeczne pozdrowienia, Zespół zooplus

Józek

Dwie rozmowy: pierwszy etap i drugi etap. Na drugi trzeba było przygotować prezentację na 5 tematów, w tym pomysły na rozwój. Pomysły zostały spisane, kandydatura odrzucona. Brak feedbacku, mimo próśb. Ogłoszenie pojawia się dalej. Wniosek: rekrutacja prawdopodobnie ma na celu zbieranie pomysłów.

zooplus Polska Sp. z o.o.
pracodawca
@Józek 02.01.2018 10:03

Witam, Dziękuje za komentarz. W związku z tym, że cały czas pracujemy nad usprawnieniem procesu, zależy nam aby takie kwestie wyjaśniać. Proszę o kontakt z: marta.niedzwiedz@zooplus.com

anonymous

Znajomi, którzy byli na rozmowie, ostrzegali, że nie dają w tej firmie feedbacku zwrotnego. Nie uwierzyłem. Ale uzbrojony w wiedzę o takich praktykach, poszedłem na rozmowę i mówię na koniec, że (coś stylu) "krążą pogłoski, że Państwo nie dają feedbacku, proszę o jakikolwiek, nawet mailem, nawet najkrótszy, jeśli negatywny". Dostałem stos obietnic, że (ogólnie) pogłoski to oczywiście nieprawda, że dają i dadzą na pewno (X dni później). Jest X miesięcy później i chyba nie muszę wyjaśniać, dlaczego piszę tę opinię? :) Nie wiem, mnie wychowano, że jak się do mnie ktoś fatyguje, to minimum szacunku nakazywało się odwdzięczyć, choćby strzępem informacji. Dziwni moi rodzice...

zooplus Polska Sp. z o.o.
pracodawca
@anonymous 19.01.2018 14:12

Witam, Dziękuje za komentarz. W związku z tym, że cały czas pracujemy nad usprawnieniem procesu, zależy nam aby takie kwestie wyjaśniać. Proszę o kontakt, abyśmy mogli udzielić informacji zwrotnej. Podaję adres mailowy bezpośrednio do działu rekrutacji: marta.niedzwiedz@zooplus.com

mirabelka

Jak wygląda proces rekrutacji w Zooplusie? Czy są testy analityczne lub testy umiejętności na stanowiska związane z logistyką?

anonymous
@mirabelka 22.05.2017 21:29

Proces rekrutacyjny zależy od roli, na którą kandydat aplikuje.

MARIA55

KAŻDA SZANUJĄCA SIĘ FIRMA PODAJE W INTERNECIE DANE DO KONTAKTU A TUTAJ TEGO NIE MA...

anonymous
@MARIA55 27.05.2017 14:14

Witam, Zapraszam do kontaktu z zespołem HRowym. recruiting@zooplus.pl

Agnieszka

Znalazłam kilka ofert pracy w Zooplus Polska Sp. z o.o. Zauważyłam, że pracodawca wymaga znajomości angielskiego i niemieckiego. Czy j. niemiecki jest koniecznością na każdym stanowisku w tej firmie? Czy osoby, które go nie znają mogą próbować aplikować do firmy, czy raczej mogą spotkać się z brakiem zainteresowania? Podzielicie się wiedzą na ten temat?

anonymous
@Agnieszka 12.12.2017 12:22

Witam, język niemiecki nie jest wymagany na każdej roli. Zapraszam do podesłania swojego CV na adres recruiting@zooplus.pl

Maggie

Gdzie mieści się krakowska siedziba firmy?

bcbc
@Maggie 12.12.2017 09:12

Nowy budynek biurowy na Prądnickiej 20 a.

smcb

Rekrutacja dość długa i mozolna, ale fajna atmosfera, sensowni ludzie i ciekawe możliwości. Z mojej strony jestem bardzo zadowolony i mogę tylko polecić, zwłaszcza porównując do moich wcześniejszych doświadczeń z innych firm.

InżynierIT

W Zooplus Polska spędziłem rok jako jeden z inżynierów w IT. Oceniając globalnie firmę (nie tylko polski oddział) mogę napisać, że: - zooplus to e-commerce i posiada większość cech tego typu firmy (polityka, nacisk na wyniki, niekoniecznie zwinność technologiczna) - produkt zooplus odniósł znaczący sukces biznesowo, co daje możliwość w stabilnej firmie - ma biura w wielu różnych krajach europejskich co gwarantuje współpracę z osobami z wielu różnych kultur - jest to mocno ustrukturyzowane miejsce, z mocną zaplanowaną strukturą zarządzania - decyzje są podejmowane w formule tzw. "alignmentów", w których uczestniczą wszystkie zainteresowane osoby (ciężej jest o eksperymenty, działanie niezaplanowane) - firma proponuje pracę w Scrumie/Kanbanie, jest jeszcze daleka od sensownej implementacji, jednak zatrudnia osobisty mające poprawić sytuację - bardzo dużo zespołów, technologii, co gwarantuje rozwój, - porównując do innych firm znacząco niższe velocity w sprintach Kilka informacji konkretnie o Zooplus Polska: - sympatyczni ludzie - nowoczesne biuro (osobiście zastanawiają mnie jedynie zwierzęta przyklejone na szklanych drzwiach i oknach oraz hulajnoga - ale tutaj to już zgodnie z zasadą co kto lubi) - dobre wynagrodzenie jak na realia krakowskie - mało miejsc parkingowych (można kupić bardzo drogo swoje ~500 PLN od właściciela budynku, albo liczyć, że jedno z kilku zakupionych przez firmę uda się zarezerwować) - krakowski pakiet Luxmed, multisport, języki obce Podsumowanie: Zooplus Polska to specyficzne miejsce. Z jednej strony to firma charakteryzująca się procesami, działaniami i kulturą e-commerce, z drugiej strony miejsce pełne różnych kultur, w trakcie reorganizowania się. To z pewnością idealny moment, aby dołączyć do firmy i spróbować znaleźć dla siebie miejsce. Z drugiej strony nie postrzegam tego miejsca jako ciekawe dla osób potrzebujących zwinności, szybkości realizacji celów, autonomii itp. Mnie rok spędzony w tej firmie pokazał, że nie jestem idealnym fitem i znacząco różnię się w podejściu do pracy i stawiania czoła problem. Z drugiej strony wiem, że polecone przeze mnie osoby są szczęśliwe i odnajdują się w działającej w ten sposób firmie. Życzę powodzenia w rekrutacjach i radości z pracy w Zooplus Polska, którą na pewno można tam znaleźć.

Agnieszka

@MARIA55, wejdź na stronę internetową pracodawcy, tam masz wszytko podane kontakt i maila. Czy ktoś z was aplikował aktualnie na oferty pracy? Firma prowadzi teraz dużą rekrutację. Ktoś z obecnych pracowników napisze jaka panuje atmosfera, na jakim poziomie plasują się zarobki?

Ania213
@Agnieszka 12.08.2017 09:00

Ja ostatnio aplikowałam i czekam na odpowiedź. Moja koleżanka pracuje w zooplus i bardzo jej się podoba. Mówiła że ludzie fajni a warunki pracy super bo mają nowe biuro. Menadżerowie też podobno bardzo w porządku, więc i atmosfera jest przyjemna. We wrześniu wszyscy jadą na wyjazd integracyjny całej firmy do Monachium, więc ogólnie super. Zarobki podobno bardzo atrakcyjne ale trudno się dostać bo mają wysokie wymagania. Mam więc nadzieję że się dostanę:)

ap

Niestety po rozmowie nie przekazali feedbacku pomimo tego, że obiecywali na pewno dać jakąkolwiek opinię.

Bite

Naprawdę fajna firma. Przyjemnie do pracy przychodzić. Ludzkie podejście do pracowników i naprawdę szansa na to żeby się uczyć i rozwijać.

ka_ma

Nieprofesjonalne podejście HR, brak feedbacku po rozmowie kwalifikacyjnej, brak odpowiedzi, osoba na stanowisku rekrutera powinna mieć świadomość, że takie podejście psuje wizerunek firmy.

Zooplus Polska Sp. z o.o.
@ka_ma 24.03.2017 12:49

Bardzo dziękujemy za informacje. Zależy nam, aby każdy kandydat dostał odpowiedź i feedback po rozmowie. Jeśli jednak tym razem nie miało to miejsca - przepraszamy i zachęcamy do kontaktu pod adresem : recruiting.it.pl@zooplus.com.

ka_ma
@Zooplus Polska Sp. z o.o. 24.03.2017 14:07

Dziękuję za odpowiedź, doceniam szybką reakcję, oczywiście prześlę do Państwa @ z prośbą o feedback z rozmowy kwalifikacyjnej. Państwa uwagi będą dla mnie cenną i konstruktywną wskazówką, którą będą mogła wykorzystać w dalszych poszukiwaniach pracy. Myślę, że nie obciążam Państwa działu HR, tym bardziej, że taką obietnicę otrzymałam na rozmowie kwalifikacyjnej. Na przyszłość proszę pamiętać o tym , że profesjonalizm wymagany jest po obydwu stronach. Osoby poszukujące pracę bardzo poważnie traktują dział HR, przygotowanie do rozmowy, natomiast w drugą stronę niekoniecznie działa to w ten sam sposób. Szanujmy się nawzajem. Pozdrawiam,

Olo

Fajne warunki pracy, nowe biuro, ludzie i atmosfera super. Zdecydowanie polecam!

Lukasz

Firma nie udziela feedbacku po rozmowach rekrutacyjnych. Miałem u nich długa rozmowę telefoniczną i spotkanie i nie dostałem żadnego konkretnego feedbacku. Powiedzieli jedynie po trzech tygodniach, że ktoś inny bardziej im odpowiada. Jedna rzecz, która mnie zastanawia to reakcja na moje pytania podczas rozmowy rekrutacyjnej. Miałem wrażenie, że nie do końca chcą odpowiadać na moje pytania. Na jedno pytanie jeden z rekruterów aż parsknął z niezadowolenia. Pierwszy raz spotykam sie z taką reakcją i na prawdę nie wiem już co o tej firmie myśleć. Być może nie byłem wystarczający dobry na to stanowisko ale mam już kilka lat doświadczenia i mogli mi dać znać nad czym warto popracować skoro poświęcam czas, żeby dowiedzieć się więcej o firmie.

klemens klemesiński

Jedna z firm HR mnie tam przysłała, skusiła mnie wysoka stawka. Na początek codility - banał, chyba odsiewają tylko beznadziejne przypadki na tym etapie. Niestety, po rozmowie w siedzibie firmy nie byłem zachwycony - doskonale znali moje CV, ale pytali głównie o to, czego tam nie było. Jak usłyszeli, że używam w pracy Javy w wersji 7 to od razu zaczęli szczegółowo pytać o funkcje wersji 8. Podobnie było z kilkoma innymi rzeczami. Niestety nie dostałem się, ale słabiutki proces rekrutacji sprawia, że niespecjalnie żałuję. Obie strony oszczędziły by dużo czasu, jakby moja kandydatura odpadła już na etapie selekcji CV, ale odniosłem wrażenie, że ta 'selekcja' polegała tylko na weryfikacji długości doświadczenia, a nie na sprawdzeniu dokładnie treści. Są też inne firmy w Krakowie, które oferują podobne stawki (nazw nie będę wymieniał, ale chyba każdy z IT wie, o jakie firmy chodzi), gdzie proces rekrutacji przebiega o wiele lepiej, dzisiaj z jednej z firm z okolic Białego Domku dostałem ofertę za dokładnie tyle, ile na początku krzyknąłem w Zooplus AG. Żeby być uczciwym - rozmawiałem z kimś, kto tam pracuje, jest bardzo zadowolony, więc jak już się przejdzie rekrutacje to źle tam na pewno nie jest. Natomiast jeżeli nie spełniacie WSZYSTKICH wymagań z ogłoszenia, a jedynie większość, to nie ma co tam iść na rozmowę.

zenek
@klemens klemesiński 14.12.2016 19:03

Hej, mógłbyś zdradzić o co pytają w trakcie rozmowy oprócz Javy 8?

do_zenka
@zenek 16.02.2017 21:55

Hmm, dość wyraźnie jest napisane, że o wszystko, co jest w ogłoszeniu, nawet jak tego nie ma w CV ;)

tk

Ja to się zastanawiam czy w najbliższym czasie pojawi się u nich jakakolwiek oferta pracy, wiesz może ? @walo. Doświadczenie u nich zdobyte jest dość cenne.

Zostaw opinię o zooplus Polska Sp. z o.o. - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie zooplus Polska Sp. z o.o.