Na wstępie trzeba podkreślić, że mówimy o oddziale w Warszawie na ulicy Połczyńskiej.
Nie jest to praca na cały rok, tylko praca sezonowa.Jak tylko nadejdzie okres jesienno-zimowy nie ma kompletnie pracy, tyczy się to zarówno pracy w biurze jak i pracy jako kierowca.Wtedy zaczyna się selekcja, żeby znaleźć pretekst do zwolnienia pracownika.Oczywiście decyzją o takowej „selekcji” decyduje właściciel firmy, który traktuje swoich pracowników jak worki ze śmieciami.Nie potrafi powiedzieć nawet „Dzień dobry” :) ,każdy pracownik po za osobą kierującą oddziałem jest dla niego powietrzem.Umowa zlecenie, która jest nic nie warta i trzeba chodzić i się o nią prosić.Nie mówiąc nawet o umowie o prace bo w tej firmie takowa nie istnieje.Nie ma czegoś takiego jak godziny pracy, niby mówi się o 2 zmianach(7-15|14-22), realia są inne 30 min przed wyjściem z pracy może się okazać, że jako kierowca jedziesz do Szczecina :).Spróbuj tylko odmówić...Podsumowując godziny pracy możesz pracować po 10 godzin a równie dobrze po 15/16.Także zapomnij o zaplanowaniu sobie czegoś po pracy, bo rzadko się zdarzy, że ktoś Ci wcześniej albo punktualnie pozwoli wyjść.W tej firmie nie praktycznie nie istnieje podział stanowisk, możesz jednocześnie być pracownikiem biurowym, a godzinę później myć samochody na myjni.Co do wynagrodzenia zasługuje na jeden z nie wielu plusów. Do każdego podchodzą indywidualnie.Na ile się ugadasz tyle dostajesz, wpływ na konto praktycznie zawsze był terminowo.Niby mówią, że praca należy do lekkich.Niestety z tym też bywa różnie raz zdarza się że zasuwasz cały dzień na myjni a kolejnego dnia jedziesz w trasę na 10h lub tyle samo w spędzasz w biurze.Kolejnym tematem jest flota samochodowa tu też jest loteria, raz przyjdzie Ci jeździć na łysych oponach samochodem z przebiegiem 140k, a raz praktycznie nowym z niskim przebiegiem.Oddzielną sprawą jest fakt, że klienci nie szanują samochodów i część z nich pozostawia wiele do życzenia, więc za to winić firmy nie można.Podsumowując cała opinie, osobiście nie polecam na dłuższej współpracy z tym oddziałem chyba, że ktoś szuka pracy sezonowej pod dosyć dużą presją i jest dyspozycyjny praktycznie cały dzień:)