Provident Polska

Moja praca jest fajna

Po godzinach

Nasza polityka

• Skierniewice

5. Opinie o Provident Polska S.A.

Provident Polska

Nie przegap nowości o Provident Polska S.A.!

21.01.2016 21:46

Cienki jesteś widac to po Twoich słabych komentarzach nie poparty żadnymi argumentami, czuje Twoja frustrację z racji nieporadnosci w zyciu, a moją karierą się nie martw zarabiam dobrze i się rozwijam, zaczynałem jako Doradca teraz jestem Kierownikiem wiec zaangażowanie i determinacja pokazała wyniki a Ty tkwij w swojej bezradności i pretensjach do świata że istnieje.

21.01.2016 21:09

Zgadzam się w 100%, poza tym jak komuś nie pasuje to niech nie nagania że firma do bani, a skala zadowolenia z Firmy 4 na 5, na oddanych ponad sześćset głosów samo świadczy o pracy w Providencie. Nierobom i nieudacznikom życiowym radzę wziąść się do roboty a nie siedzieć jak "uchodźca" w DE na zasiłku i tylko wymagać więcej i więcej, a od siebie dając wielkie ZERO.
    Enii

21.01.2016 19:20

Tak czytam te opinie o kosztach paliwie i wolontariacie i zastanawiam sie czy inny pracodawca wysyłał po was taksówki do pracy? Praca jak każda inna a warunki są zrozumiałe i jasne. Czy ktoś was zmuszał do tej niewolniczej pracy?Nie chce sie pracować, warunki nie takie, wyzysk to zawsze można stanąć w kolejce do OPS.
    Enii

21.01.2016 20:48

Bzdury piszesz, nikt nie wymagał żebym miała samochód,chcę oszczędzac to idę pieszo. Nigdzie w umowie nie ma zapisu o samochodzie, o czasie pracy tylko o zadaniach do wykonania. Za pracę mi płacą pieniędzmi a nie ziemniakami. Dobrze zarabiam i nie mam podstaw do narzekań. Łatwo nie jest, swoje trzeba zrobić ale za godziwe pieniądze i ciężarówką jeżdzić nie muszę, żeby zarabiać tyle samo poświęcając połowę czasu mniej. Wracając do środka transportu w tej pracy i kosztów paliwa to amfibią trzebaby było jeździc do klientów, żeby koszty były większe niż zyski. Jesli kiedykolwiek tu pracowałeś i masz takie zdanie na temat tej pracy to znaczy, że byłeś nieudacznikiem a rynek pracy nie zabija się o Ciebie :)

21.01.2016 18:21

Nie narzekaj tylko rusz cztery litery i zrób coś żeby mieć kasę, jeśli się nie chce to nic w życiu się nie osiągnie choćbyś miał dobra pensje samochód służbowy profity DO ROBOTY :-)
    Rob

21.01.2016 15:16

Szkolenia bezpłatne 2 tyg Warszawa
    lol

21.01.2016 11:26

A jak wyglądają te szkolenia? Długo trwają, są płatne?
    dk

21.01.2016 13:17

płatne masz tylko jak odzyskas ratę ok 4% minus koszty paliwo samochód telefon szkolenia bankowanie odbieranie dokumentów - składane dokumentów w Providencie za DARMO oni myślą ze paliwo połączenia bilety MZK są darmowe żyją w innym świecie.Dlatego jest ciągły nabór ( brak doradców) rotacja DK w roku ok 70%
    Jonna

20.01.2016 22:44

A ja mam takie pytanie, czy to prawda ,ze po przyjeciu do pracu, pracownik, aby zacząć pracować , musi jechać na szkolenie do Warszawy?

20.01.2016 19:24

20.01.2016 22:23

Od kiedy umowa o świadczeniu usług w imieniu PP jest umową o pracę, ludzie czytajcie co podpisujecie.
    Pupil DM

16.01.2016 07:14

ja ok 2500 ale jest i doradczyni w sekcji co zarabia ponad 4500 ale ona pracuje lat naście od samego początku tak więc można
    DORADCA KLIENTA

17.01.2016 20:50

Już Ci odpowiem na jakiej podstawie, przecież to bardzo proste. Ma obowiązywać od 1 kwietnia, a co mamy 1 kwietnia.
    DK

18.01.2016 14:16

1 KWIETNIA to chyba pryma aprylis.
    Pupil DM

15.01.2016 22:49

tak to czytam i się zastawiam po co Pracujecie skoro tak jest tragicznie . Jeżeli ktoś chce zarobić to zarobi. A DM to również człowiek .

12.01.2016 14:48

Ile w tym prawdy ze od marca wszedzie wchodzi te 4%

12.01.2016 20:07

Niestety prawda, oddział w Warszawie ćwiczy temat od września, zarobki spadły o ok. 20%, choć wg. firmy wzrosły
    wok

13.01.2016 11:00

Takie rzeczy tylko w tej firmie. Ciekawe jak teraz będą wyglądały spotkania i szkolenia i co mądre głowy dla nas wymyślą.Pewnie nic dobrego...
    ROM

11.01.2016 22:13

Zabrać doradcom zarobki do 3% niech się nie panoszą zniewolone lemingi.
    ekonom

12.01.2016 13:38

Na dziś jest ok 3,6% i tylko za zbiórkę z tego minus utrzymanie samochodu telefony itd itd. Pójdźmy dalej dla dobra Kadry zarządzającej proponuję w ramach wolontariatu sprzedawać pożyczki na 99% RSO aby otrzymywali sowite wynagrodzenie. Koszty zeszłyby do zera a zysk z każdej pożyczki to 99-100% z pakietem medycznym już 120% zarobku dla providenta.Niech zarządzający wiedzą że to jest dobry kierunek ten wolontariat.

11.01.2016 12:38

dk do wiosny

11.01.2016 18:08

Hej to co DK będą otrzymywali mniej jak ok 4 % brutto mniej się juz nie da na dziś 70 % dopłaca do providenta.Nawet ja zarobią 4% to średnio ( rzadko ) z 200zl tyg. to na paliwo z tego idzie 100 zł plus amortyzacja samochodu połączenia wyjdą może na zero. U nas nas siedzą ci co muszą ale zero reklam ulotek wlanej inicjatywy bo za to nam nie płacą przychodzą nowi DK spłacają klientów i znowu DK nowi spłacają itd.Biedni Dm-y motają się ale nie zmienia trendu .

11.01.2016 05:40

Odpowiedź na traczu . Nie zajmowałem się pożyczkami . Byłem raz klientem Provident . Proponowali mi to zajęcie . Nie wiem jak można zajmować się czym co nie przychodzi dochodu tylko STRATY !!! Skoro do Provident musi przedstawiciel do płacić . To nie mam pojęcia jaka to PROVIDENT KLASA !!!
    warszawskie bródno

10.01.2016 16:33

Szanowna Pani W Providencie nie składa się wypowiedzenia jest to umowa cywilno prawna tzw smieciówka.DK są na smieciówce bez żadnych praw. Rozlicza się gotówkę robi ksero ostatnich dokumentów i zegnaj.Odnośnie odejść to tak rotacja ( odchodzi) to już 73% DK w roku w skali kraju.
    Warszawskie Bródno

10.01.2016 15:50

Nikt w Sekcji nie zarabia 150 zł Tygodniowo a jak komuś tak niedobrze to niech złoży wypowiedzenie jakoś nikt nie chce się zwolnić sam?
    Warszawskie Bródno

09.01.2016 22:00

Droga Edyto o kim i o jakiej sekcji piszesz . Mogłabyś rozwinąć temat . Bo według mnie są to nieprawdziwe stwierdzenia które nie mają wiele wspólnego z prawdą
    Warszawskie Brudno

10.01.2016 10:28

Co jest nieprawdą. Za marne 150 zł tygodniowo wydzwaniają dzień w dzień ciągłe SMS braki w SP Braki w ZB , Braki w ND kogo to obchodzi że są braki biorą wysokie uposażenia to niech zapieprza....Najlepszy doradca dla DM to z dorobkiem ( nie zarobkiem) ok 100zl z samochodem i do dyspozycj Providenta przez 24 godziny. Potwierdzam na Warszawskim Bródnie i całym kraju DK mają w d..... wasze cele i braki kogo to obchodzi.

09.01.2016 07:42

To czemu taka różnica . Jedni zarabiają , a inni dokładają .

08.01.2016 19:12

Czy Kierownik i jego rodzina też muszą do dokładać do Providenta
    DM

08.01.2016 10:35

Jestem DM ciągłe braki i ciągły nabór dziecinko w olx wpisz provident w całym kraju ciągły nabór ponadto bilbordy plus każdy klient dostał sms a ze poszukują dk. Setki tysięcy kopert na wioskach ze poszukują Dk. Efekt .brak wolontariuszy na dopłacanie do providenta. Wymagania : własny samochód do dyspozycji 24/7 znaczny wkład finansowy na paliwo naprawy oraz na połączenia do klientów. Bardzo duże koszty generuje paliwo musisz dojechać i błagać aby wpłacili raty na rozliczenia zdawanie dokumentów i inne szkolenia za darmo także musisz dojechać. Provident za nic nie zwraca to i brak chętnych.
    NIKT

08.01.2016 11:16

Właśnie to jest to, tylko pytanie czemu to i tak tak długo trwa ? Słyszałem że skoro to działa tyle alt to będzie działać nadal. No i w sumie patrzeć na sytuację to rzeczywiście ludzie narzekają, a i tak cały czas idą tam nowi naiwni.
    Weteran

08.01.2016 13:29

Nas nie było provident był, nas nie będzie provident będzie ale niech on sobie będzie poza granicami naszego kraju. Tak nam dopomóż Bóg.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Provident Polska?

Kontakt - Provident Polska S.A.

Inflancka 4 A 00-189 Warszawa

Branże: Pośrednictwo finansowe

08.01.2016 09:51

Ciekawostka cena akcji Provident przy debiucie 22,29 cena z 04.01.2016 17.40zł.

08.01.2016 02:33

Felietonista.

08.01.2016 09:25

Gdzie chcesz składać SV- to już Ci żle w biurowcu propagandziarzu.
    NIKT

08.01.2016 10:34

hahaha złóż CV, i podaj nr do siebie zadzwonię za półtora miesiąca i się pośmieję z kolejnej naiwnej osoby
    anulaUyTg

07.01.2016 10:19

Pracuje kilka miesięcy i jestem na minusie ciągle dokładam do providenta za paliwo powinni zwracać i co mam to głęboko dostaje 200 lub 300 na tydzień z tego 100 wydaje na paliwo a góra milczy na święta dali 25zł.na spotkanie opłatkowe.Szkoda słów w jakie (usunięte przez administratora) wlazłam

03.01.2016 18:44

06.01.2016 09:50

Zmiany na lepiej już są testowane w pewnym oddziale od września, podstawowa zmiana to obniżenie prowizji z 5% na 4% brutto, ile wyjdzie do wypłaty policzcie sami, żeby wszyscy nie płakali, to teoretycznie straty można wyrównać realizując prawie nieosiągalne cele narzucane przez firmę.

05.01.2016 19:04

Ciekawe czy kierownicy też dopłacają do tego interesu .
    Mateusz

03.01.2016 15:11

Prawda od marca wchodzi nowa ustawa.To wszystko zmienia.

03.01.2016 12:49

jakie sa zarobki DM?
    Mateusz

02.01.2016 13:34

W perwszym kwartale 30% DM do odstrzał, cały dział kontroli wewm nętrznej do likwidacji.Także spokojnie niedługo nas uwolnią.

02.01.2016 22:56

Ile w tym prawdy?
    Rom

01.01.2016 00:12

Dziękuję za życzenia naszemu klientowi , Na pewno Jurek Owsiak nasz uratuje . i Będziemy mieć wysokie pensje .
    AM

31.12.2015 23:23

Dzięki za życzenia , wprawdzie wątpię ze za rok będę mieć pracę .

31.12.2015 22:30

Życzę wam wszystkiego najlepszego w nowym roku 2016 , dużo ND , Sp , i zbiórek może po raz ostatni . Pewno jedyna wasza nadzieja w Jurku Owsiaku . Sie Ma.

31.12.2015 16:36

I na nowe samochody dla kierowników . Sie ma !!!

30.12.2015 18:05

Jurek Owsiak wam pomoże . Uratuje Providenta .
    DK

30.12.2015 16:01

Hej Było 12 000 jest 7500 będzie z 5000 a nawet mniej. Najlepsze ze odchodzą DK co dorabiają po kilka lat bo wiadomo jak jest nie będą dopłacali do providenta. Provident ubytku już nigdy nie nadrobi DK przestali dopłacać od 18 lat 4%brutto zarobku (odjąć paliwo bilety spotkania telefony i inne.Kampania 1000 trwa a nowych DK brakuje. Jestem w providencie 5 lat w sekcji najdłużej moje dorabianie spadło o 50-60%.Na wiosnę zegnam się, ciągle przyjmowali się nowi DK a po miesiącu odchodzili nie jestem w stanie zapamiętać ich imion tak się zmieniali a teraz to tragedia nikt nie chce pchać się to bagn.... Kierownictwo napycha się premiami darmowymi samochodami a to kosztem doradców. U nas już nikt nie plakatuje ani nie roznosi ulotek bo co za darmo na pseudo szkolenia także nie chcą chodzić bywa z 3-4 osoby bo za darmo. Kierownik dobrze wie jak jest ale co nic nie może zrobić. Najważniejsze jak już jesteście w tym czymś i musicie być to zero starań zero pożyczek 500 1000 zł nie podpisywać nd po win. Niech DM ROMy sami zapieprzają bo są na etatach a wam co dadzą za paliwo może zwrócą? nigdy nie zwracali i nie zwrócą. A może telefon doładują? Powolny ale stały ubytek klientów bo ciągła rotacja a i doradcy nie zamierzają dopłacać.

29.12.2015 19:48

To musicie kochać tego Provident. Nie lepiej iść zgłosić się do Agencji pracy .

29.12.2015 18:37

To taka biedna ta firma . Może (usunięte przez administratora) by coś zebrał dla was w styczniu !!! Podpowiedzcie Kierownikom !!!

22.12.2015 07:42

ela

29.12.2015 15:13

Provident nie robi prezentów na święta. podejrzewam, że to twój kierownik zrobił prezenty dla każdego z waszej sekcji. Są w końcu przeznaczone pieniądze co kwartał na spotkania itp.
    menager

29.12.2015 17:01

Tak są przeznaczane znaczące kwoty na spotkania 1 zł brutto na kwartał na osobę pozostałość muszą dopłacić wolontariusze czyli DK. Kawa 10 zł to dopłata DK 9,20 zł tylko bogaci wspierają providenta bo biednych nie stać na wolontariat. I znowu provident zarabia nawet na niby spotkaniach - taka firma to ma super
    Janek

24.12.2015 07:29

Ciekawe czy sami sobie też zrobili takie hojne prezenty . Lepiej jak nie macie lepszych zajęć to zgłoście się do Agencji Pracy np. Adecco , Randstad , Manpower Ja tak zrobiłem . Mam od Maja umowę na okres nieokreślony bezpośrednio z pracodawcą . Biegałem dla Provident 5 lat . Zastanówcie czy warto .
    OBSERWATOR

19.12.2015 23:05

To teraz Biurze prasowy providenta na maxa korzystacie ze złotego profilu jaki sprzedał wam portal GoWork. Umożliwiający już nie tylko usuwanie niewygodnych dla provdenta opinii na tym portalu, ale segregację przed opublikowaniem. Żeby nawet pięć minut ktoś nie przeczytał o warunkach pracy jakie stwarza korporacja provident A tak na marginesie, to ile trzeba wyłożyć kasy, aby z obiektywnego portalu jakim był GoWork stał się obłudnym zdrajcą
    DM

19.12.2015 16:26

Komentarze typu: siedzę ale zaraz uciekam naprawdę rozbawiają. Skoro jest tak źle to po co siedzę??? Droga wolna.... Są rzeczy z którymi się nie zgadzam ale to nie mój biznes. Ja tu tylko pracuję. A jak mi nie pasuje to mogę zmienić pracę na inna lub założyć własną firmę i rządzić jak tylko się podoba. Tylko jak biznes nie będzie się kręcił to wtedy będzie wyzysk i nie zapłacę bo nie mam z czego. Praca na budowie od rana do nocy i brak wypłaty lub połowa tego co się należy to dopiero wyzysk! Mi jak nie odpowiadała praca to odchodziłem i szukałem innej. Proszę tylko o konkretną odpowiedź na pytanie: Po co tu siedzę jak jest tak źle?

Zostaw merytoryczną opinię o Provident Polska S.A.