Kebe Poland Sp. z o.o.

Częstochowa

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 53 ocen.

Kebe Poland Sp. z o.o.
4 53 6 1

Opinie o Kebe Poland Sp. z o.o.

Izabela

@Nick masz rację, bez konkretów cokolwiek ciężko wyciągnąć o firmie kebe poland z takiej opinii. Nie wiemy co o niej sądzić i nie jest w ogóle wiarygodna. Dlatego @Marek proszę abyś uzasadnił swoją opinię o tej firmie.

Izabela

@Nick i czy ze zmianą kierownika produkcji zauważyłeś jakieś zmiany w firmie kebe poland? Czy są to zmiany na plus czy na minus? Co ogólnie uważasz o pracy w tym miejscu? Możesz polecić?

Marek
@Izabela 10.08.2018 14:46

Raczej na minus....

Nick
@Marek 18.08.2018 20:25

A co wg Ciebie jest minusem... Bo tak bez konkretów to słabo trochę?

Grzesiek

O jakich zmianach w firmie piszecie? Czy to zmiany w dobrym kierunku? Mam zamiar aplikować i pytam.

Nick
@Grzesiek 05.08.2018 11:42

Zmienił się kierownik produkcji. Prezes.

Szukasz pracy?

Zalatany

Postanowiłem otworzyć nowy wątek, co by nie ciągnąć tematu po starym zalatanym Piotrusiu

Piotruś
@Zalatany 02.08.2018 12:06

Wolałbym aby inni pisali czy się coś zmieniło i co

Nick

Mobbing, mobbing, mobbing zatrudniają i zwalniają. Wszędzie widać strach w oczach.

Nick2
@Nick 28.06.2018 14:06

Trochę zaszło zmian w kebe. Ciekawe co z tego bedzie

zalatany Piotruś ale ten nowy
@Nick 28.06.2018 14:06

Taka tu cisza ostatnio , chciałbym zobaczyć jakieś opinie po zmianach.Ludzie którzy pracują w firmie dokładnie wiedzą kto to pisze, więc też wiedzą iż śmiało mogą wypowiadać się nie ukrywając,więc opisy typu powyższy bez podanych przykładów to jest typowe oczernianie.Ja jak to Piotruś czy tu czy w pracy odpowiem na każdy merytoryczny wpis lub pytanie

Marek
@zalatany Piotruś ale ten nowy 02.08.2018 11:47

No I co się zmieniło?

Administrator

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa ważną rolę. Czy tak samo jest w kebe poland sp. z o.o? Podzielcie się informacjami, wyrażając swoją opinię na ten temat!

marek
@Administrator 11.06.2018 09:30

jest swietna

S
@Administrator 11.06.2018 09:30

Fst

Sprawdź
@Administrator 11.06.2018 09:30

Atmosfera fatalna brak szacunku dla pracowników

Bobel

Praca nie najgorsza wypłata w terminie z trzy miesiące premię w wysokości 500 zł za obecność w pracy umowa o pracę wymagania duże to fakt jeden wielki minus to że nie ma czym pracować brakuje bardzo narzędzi i duże normy ale zrobione przez ludzi bo jeden goni drugiego prezes nie najgorszy ale nie ma pojęcia chodnik której części pracy tylko ma być i już ciężko mu coś przetłumaczyć po prostu bananowy chłopiec

bartek

czy magazyn kebe mieści sie na dekabrystów ?

Berzo

Zakład żenada... Zarobki przeciętne jak chcesz coś więcej to do widzenia lub powiedzą że już Ukraińcy czekają ha zwalniają z dnia na dzień pracowników długo letnich i nowych ,kierownik załatany Piotruś pan hahah odradzammmm jeśli ktoś szuka stałej pracy

Marek
@Berzo 30.03.2018 10:11

Cos tu nie tak z ta twoja opinia.... Przy takim rynku pracy gdzie juz nikomu nie chce sie pracowac, nikt nie wyrzuca dobrych pracowników.... Wiec chyba cos bylo nie tak z ta twoja "praca"

Berzo
@Marek 30.03.2018 16:56

Z praca ok. Tak bynajmniej twierdzili przy papierku, kontrakt nie pykną im co dowiedzialem sie w kulułarach i nagle 8 osob zwalniaja hmmmm to po co zatrudniaja.wiec dalej odradzam a takie firmy znam... stala ekipa a reszta tylko na doczepke i do widzenia

Berzo
@Marek 30.03.2018 16:56

Nie chodzi ze sie nie chce pracowac tylko o mentalnosc lokalnych pracodawcow ktorzy wymagaja duzo za niewiele

Marek
@Berzo 31.03.2018 13:41

to zostań pracodawcą :) zobaczymy jak wtedy będziesz oceniał prace i pracownika :)

jacko

witam chciałbym zapytać jak wygląda płaca na krojowni

Pedro
@jacko 20.03.2018 17:49

Kroisz głównie skóry naturalne, tak więc trzeba się liczyć z środkami chemicznymi którymi są nasączone. Dodatkowo pracujesz na tej samej hali gdzie odbywa się montaż, a tam dochodzą opary z używanych tam sprejów, dym z wypalania dziur, opary z produkcji pianki. Wszystko szkodliwe i rakotwórcze. Wentylacja praktycznie nie istnieje. Pracujesz przy świetlówkach, od których bolą oczy. Jak masz astmę, alergię czy coś w tym stylu to się dobrze zastanów.

Marek
@Pedro 22.03.2018 11:10

Co ty za bzdury piszesz???

Administrator

Co od czasu dodania ostatniej opinii uległo zmianie w kebe poland sp. z o.o?

Wiki

Słyszałem, że firma ma opinię bardzo dobrego pracodawcy. Myślę, że jeśli komuś nie odpowiada praca to lepiej ją zmienić!

Franio

Ciekawe jest to ze mimo że w Kebe pracuje chyba ze 100 osób a większość to stała ekipa nikt nie pisze tu negatywnie. Tylko ci co pewnie byli przez krótką chwilę i odpadli z wiadomych względów. Czyli wychodzi na to ze wiekszosc tu komentujących to ci ze statusem nierobocia. Ja uważam że jest spoko. Ludzie fajni i klimat fajny. Jak robisz co masz zrobić tez nie można narzekać na kasę. Pozdro

TRUMAN
@Franio 28.02.2017 10:11

Pracowałem w kilku takich firmach i stali pracownicy, którzy pracują za tak gówniane pieniądze to osoby, której najzwyczajniej w świecie boją się szukać innej pracy Osobiście jak bym usłyszał 2tys na rękę to bym się gościa zapytał czy z ujem na głowy się nie zamienił.

510

Na początek w tapicerni dają 1900 na rękę. Praca po 8-10 godzin w systemie dwu zmianowym. Zatrudniają głównie młode osoby z małymi wymaganiami finansowymi, które można łatwo zastraszyć. Duża rotacja pracowników z uwagi na niskie zarobki i wysokie wymagania manualne i fizyczne. Niewykorzystany potencjał firmy ze względu na ogólny bałagan, brak narzędzi i nieumiejętne planowanie produkcją. Przy dużej presji na wykonanie dziennej produkcji, chodzi się po hali szukając narzędzi i komponentów, nikt nic nie wie. Ogólnie, firma w powijakach.

Lysy
@510 11.11.2017 10:35

Ale juz nie dodales ze nadgodziny placa i nie trzeba miec doswiadczenia bo naucza cie wszystkiego? Jakos ja nie mam problemu produkcje zaplanowana zrobic i to powyzej oczekiwan za co tez mam dodatkowy bonus i kase za obecnosci w pracy? Tylko nieroby maja taki problem jak ty co wyzej opisales. Najlepiej to by bylo zrobic produkcje za ciebie... A od kiedy to wymagania manualne sa negatywna rzecza dla firmy?

jon 94
@Lysy 13.01.2018 08:36

Nadgodziny są dla pracowników z doświadczeniem którzy robią normę . Kasa za obecność w pracy? To nazywa się wyplata. 1900 netto i tak dostaniesz za przepracowany miesiąc

jon 94
@Lysy 13.01.2018 08:36

A z tym stwierdzeniem że nauczą cie wszystkiego to nie do konca tak jest . Musisz sam się nauczyć wszystkiego bo nikt cię nie będzie uczyć bo każdy ma do wyrobienia normę

Lysy
@jon 94 14.01.2018 21:05

patrzac na to w taki sposob - nic nie umiesz, nie jestes produktywny a jeszcze dostajesz kase - to zle? smiech na sali chlopaku. tapicer jak ma doswiadczenie to nie dostaje 1900 na reke....

Ł.K

jestem nowy w firmie. ANONIM HEKTOR donosiciel , widocznie jest niedorozwinięty.To jest POLSKA nie wyspy.Atmosfera duży PLUS. Nie wiesz czegoś zapytasz i ktoś ci zawsze pomoże.Robisz swoje i nie musisz być odrazu alfa i omega.pozdrawiam całą załoge .Ł.K

hektor
@Ł.K 30.12.2017 08:51

Łukasz.K- kadra zarządzającą nie jest bezstronna w opiniach na temat zakładu. A zapomniałem napisać że tzw pakinglisty są w języku duńskim na podstawie tych list wykonujesz zamówienia , radze nauczyć się języka

ŁUKASZ KKKKKKKKKKKKKK
@hektor 07.01.2018 20:00

STRASZYSZ MNIE HEKTORKU?ja robie wszystko co domnie należy i staram sie żeby innym pracowało sie lepiej.a gadki że duński język i że nowi są dyskyminowani to frajerska gadka.chcesz to spytasz chcesz to sie nauczysz.

hektor
@ŁUKASZ KKKKKKKKKKKKKK 08.01.2018 19:05

Łukasz wyluzuj - ja myślałem że opinie pracowników na twój temat są wyolbrzymione. Chyba jednak nie . To jak chamsko odnosisz się na forum do ludzi świadczy o twojej kulturze lub jej braku, nie trudno się domyślać jak traktujesz podwładnych.

MNIEJ NIŻ ZERO
@hektor 09.01.2018 17:38

dobra bejbi.anonimowo można wszystko.a ty z imieniem i nazwiskiem sie kitrasz.to nie podwórko,wiem,a moi podwładni?niemamam ich!!!.liczy sie szczerość i zrozumienie HEKTORKU.to co pisałeś o centominutach to prawda.to co pisałeś o tym że wszstkiego trzeba szukać prawda.masz język w mordzie to wszystko znajdziesz.zależy mi na tej robocie,nawet nie wiesz jak,nierozumiem jak można być takim szpiegiem i wystawiać opinie anonimowo.przemawia przez ciebie .............każdy ma prawo do swojej opini a jak nie odpowiadała ci praca bo masz inne wymagania to skąd ty jesteś?.chyba pomyliłeś inicły.SZEFOSTFO TO CZYTA.ŻYCZE ci ŻEBYŚ WKOŃCU ZNALAZŁ TĄ WYMAŻONĄ PRACE I MOŻE SKOŃCZYSZ PSUĆ TO CO DOBRE.BUZIACZKI ANONIMOWY SZPIEGU.

hektor
@MNIEJ NIŻ ZERO 11.01.2018 18:20

Co się tak denerwujesz, wyluzuj . Nie bierz do siebie chłopie. To jest forum opinia o zakładzie pracy. Powiedz gdzie napisałem nieprawdę na temat kebe? To jest prawda i nie ma co się wkurzać. A szefostwo niech sobie czyta i co z tego . Nie pisze nic o współpracownikach bo są to fajni i pomocni kolesie . Przy tak dużej ilości foteli jakie tam są to naprawdę długo będziesz się chodziło pytał. Ja życzę tobie powodzenia w tej pracy niech ci wyjdzie. A jeszcze zapomniałem życzliwie donieść że nowi pracownicy pracują po 8 godzin na nadgodziny i robocze soboty mogą liczyć tylko pracownicy którzy wyrabiają normę. A nadgodziny wyglądają tak że jak jest dużo zamówień to nawet po 12 godzin i oczywiście sobota prawdą jest że płatne wtedy jest ekstra.buźka ????

t43v
@hektor 12.01.2018 17:32

dobże że bardziej sie nie rozwinołem.napisałeś prawde że trudno wyrobić norme itd..jestem prosty człowiek bez szkoły i nieraz zapominam o tym że czasami trzeba swoje zdanie zostawić dla siebie tym bardziej że napisałeś prawde.trudno mi zrozumieć że tak mądra osoba jak Ty nieporadziła sobie z tym wszystkim.dziękuje za dobre słowo i też mam nadzieje na Twój sukces.SALUT

jon94
@Ł.K 30.12.2017 08:51

Hektor pisze prawdę.

420

Przed zejściem na śniadanie należy wpisać na tablice swoje osiągnięcia , na koniec dnia należy wypisać kartkę ze swoimi osiągnięciami , nie można sie odbić kartą na zakładzie ani minuty wcześniej ani minuty później , zarobki dla tapicera utrzymują sie w granicy 2200 zł na ręke pod warunkiem , że sie starasz ... I tu pojawia sie problem ponieważ presja jaką wywołuje na pracowniku dokladnie określony czas na wykonanie każdego fotela w tej firmie . Jeżeli praca przy fotelu zajmie więcej czasu niż jest zaplanowane należy to uwzględnić na kartce , którą trzeba na koniec dnia wypisać . Tu pojawia sie kolejny problem czyli nerwy pracownika ponieważ zdaje sobie sprawe z tego , że przez opóźnienie jest stratny tak zwaną "premie" . Nie ułatwia pracy brak potrzebnych narzędzi do wykonania pracy . Nikt sie tam tobą nie zainteresuje czy masz wszystko czego potrzebujesz tylko samemu trzeba przejmować inicjatywę . W firmie znajduje sie na każdym dziale odpowiedni kierownik ale nie wiem czemu oni tam służą , ja nie widziałem żeby firma miała z nich jakieś korzyści . I na koniec informacja dla zainteresowanych podjęciem pracy :D polecam nauczyć sie języka Duńskiego ponieważ mimo że firma jest w Polsce listy wysyłkowe czy też "packinglist" który otrzymacie codziennie rano niezbędne do waszej pracy są po Duńsku :) Jeżeli jesteś tapicerem który chciałby dobrze zarobić szukaj dalej ...

Marek
@420 31.10.2017 23:26

to zle ze daja szanse mlodszym i bez doswiadczenie zeby potem ich uczyc??? w polskiej naturze jest zeby zawsze krytykowac. ale samemu nic nie robic.... pozdro

420

Polecam firme presmebel w częstochowie duuuuuuużo lepsze zarobiki niż w kebe

Marek
@420 13.11.2017 21:21

tu to przesadziles :)

hektor

Ogólnie bardzo duży bałagan narzędzia trzeba szukać po innych stanowiskach komponenty także. Nikt nie interesuje się nowymi pracownikami muszą sami sobie dać radę i wszystkiego się uczyć. Ale najciekawsze na koniec centominuty nowa jednostka czasu. Na każdy fotel jest określona ilość centominut nawet doświadczeni pracownicy mają problem z wyrobieniem normy tzn okolo 750 centominut na 8 godzin pracy. 100 centominut=60 minut. Osobiście odradzam tam pracy ale to jest wasz wybór.

Kris

Wymagania są ale w sumie ok.

Opiniotwórczy Archi

Firma kiepska na początek ok 1700 netto po 3 miesiącach max 1900. Warunki i jakość, szału nie robi. Wygląd firmy PRL, niezadbana. Kadra kierownicza niesłowna. Jedyny plus umowa o pracę.

Pająk

Właśnie tak patrze bo ogłoszenie znalazłem. Ale widzę że jak Aristar 5 szefow 15 roboli...mam nadzieję że tam mobingu nie ma,bo jestem strasznie uczulony na niego. A zarobki na rękę jakie?z 2.5 jest? Czy standard 2400brutto?

Marek
@Pająk 08.11.2016 10:00

Fachowiec... :) Jak taki mądrala jesteś to otwieraj biznes i sobie rządź. Bo z takim podejściem to w tej firmie pracy nie znajdziesz z tego co mi się zdaje.

alien

A gdyby tak wiedzieć i móc powiedzieć... Bez kogo byłoby lepiej w tym Kebe? To proszę ja Ciebie - powiedz! Bo nie wiem... Czy się zatrudnić, czy nie powinienem? Podobno hardcore... I niby nie warto, bo boją się brać odpowiedzialność, za swe wybory - jak do tej pory - Ci co powinni powiedzieć choć 'sory'... Kłamliwe kurwy i tępe kutasy... Boże, litości!!! Co to za czasy? By Polak - za chlebem, a nie bananem się stawał z czasem jebanym pawianem... Byleby tylko nie drugim śledziem, bo już o jednym takim słyszałem, że nic nie mówi i milczy, jak kamień... Niezapomniane wrażenia z rozmowy, plus gwarantowane zawroty głowy, oraz wkurwienia, lecz to bez znaczenia, jak jesteś gotowy do zniewolenia... Na nic Ci będą jakieś ostrzeżenia, patrioto ssący duńskiego korzenia... (Prawda boli nawet wbrew woli.)

Magda

Ooo ( usunięte przez administratora ) się odezwał :) jak ci tam na utrzymaniu małżonki?

anonim

(usunięte przez administratora)

Xpo

I patrzcie. Wypowiada się człowiek który miał kilka ostrzeżeń od szefa ze gówno robi i pieprzy wysylki az w koncu wyleciał a teraz się wypowiada... jakoś ja tam pracuje i jestem zadowolony a zarząd jest ok. Pracują tak jak wszyscy... panie Pawle... bo tylko ty pracowałeś w Schultz długo i w Kebe ale krutko :) na szczęście bo nam wszystkim się potem obrywalo za to co robiłeś. Aż w końcu na gorącym uczynku szef cie złapał... pozdrowienia.

Suseł

Yo... Pierwsze co, to umowa na stałe i kasa co miesiąc na 100%, poza tym nadgodziny 50%, a soboty 100%, oraz fajna atmosfera, a to duży plus. Poza tym to jak wszędzie - jedni mają chody, to sobie pozwalają, a drudzy mają schody, więc zapier**lają... Jeszcze inni mają wyjeb*ne i pracują dalej, bo ludzi ciągle mało, a że normy wyrabiają, więc wyjeb*ne mogą mieć - może mogliby więcej, gdyby... ...hehehe... życie to nie bajka... Jak chcesz się opier**lać, to nie tutaj, bo Ci umowy nie przedłużą i narka, ale jak nie boisz się pracować, to jak najbardziej polecam - Kebe na Ciebie czeka... Co do zarobków, to mogłyby być lepsze, bo duńską firmę stać na to na pewno, ale z czasem jest też szansa na podwyżkę (niewielką) - tylko musisz się zmotywować i robić to, co jest do zrobienia, a mało tego nie jest... Ogólnie to przecież trzeba samemu zobaczyć i spróbować, żeby ocenić i powiedzieć coś więcej, więc jak masz chęci (mam dwie ręce, hmmm, to już było...) i czas, to na co czekasz? (czas - zapier**la jak poje**ny, a każdy myśli, że ma go nie wiadomo ile, albo ma go aż nadmiar, a prawdea jest taka, że nikt nie ma czasu, bo jego samego, w istocie nie ma... tylko człowiek musi jakoś odmierzać uniesienia swego istnienia - typowo ludzkie, egoistyczne podejście... ważne by pamiętać, że pracuje się, żeby żyć, a nie żyje, żeby pracować - szkoda, że nie zawsze pracodawcy o tym pamiętają, ale przecież nikt chyba nie pistoletu przy głowie, lub kuli u nogi, więc o co mi chodzi?)

Ile

Witam wiecie może jakie zarobki są dla tapicera na przuczeniu?

sdd
@Ile 08.04.2016 12:37

a nie mozesz isc do pracy i zapytac?

anonim

(usunięte przez administratora)

tom

zarobki sa rozne w zaleznosci od odpowiedzialnosci, ale dobre generalnie

asd

bo trzeba pracować a nie opierać się o ścianę?

just

[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ...nie polecam zakazy i nakazy na porzadku dziennym ludzie zastraszeni tragedia tylko szybko i szybko

Tygrys
@just 04.12.2014 20:23

a może jesteś leniem a w pracy są nakazy i zakazy które przeczą nieróbstwu? Załóż sobie własną firmę i zobaczymy czy będziesz wszystko wszystkim pozwalał robić co oni chcą, a wypłatę i tak przelej. Czy się stoi czy się leży to mi się należy?

Andrzej
@just 04.12.2014 20:23

Mariusz, weź się do roboty i tyle :)

Zostaw opinię o Kebe Poland Sp. z o.o. - Częstochowa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kebe Poland Sp. z o.o.