Delta City Dorota Błaszczyk

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 874 ocen.

Opinie o Delta City Dorota Błaszczyk

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Delta City Dorota Błaszczyk

PIP

HA HA HA a zaraz wejdzie PIP do firmy, afera goni aferę. Nie szanują pracowników. Spawa sądowa w toku i to nie jedna , zaraz będzie kolejna o mobing w firmie. To się będzie działa. Paweł wrócił i co i nic poniedziałek trochę w firmie spotkania , narady a paczek ubywa. Po prostu tragedia.

Skargi do PIP'u
@PIP 23.01.2018 22:43

Polecam anonimowe wnioski, jak zbombardujemy nimi skrzynkę PIP'u to bardzo szybko złożą wizytę, a tysięcy deliverów nie spalą więc niezbite dowody na pracę na czarno będą jak na tacy, może to ich nauczy szacunku do pracowników :P

DLT nadchodzi...

Dawno mnie tu nie było, więc parę faktów, Delty już prawie nie ma, paczek z dnia na dzień coraz mniej, system wyłączany co parę dni i tak Delta się kończy, tylko nie tak jak większość osób by o tym zapewne marzyła, a to dlatego że firma kurierska powoli będzie zanikać, wreszcie się doczekaliście, ale już niebawem jak ktoś tu wcześniej pisał powstaje w jej miejsce DLT, firma transportowa, już nie koperty, a drzwi, maski, zderzaki, lodówki, pralki, zamrażarki itd. Moja rada dla tych co jeżdżą małymi autami, inwestycja w przyczepki, albo szukajcie na dniach nowych firm.

Ulv
@Klient 23.01.2018 11:00

20 milionów (ponad) i wciąż "długi", powiadasz? No cóż te ponad 20 milionów to jakieś 2 miliony miesięcznie. Teraz weź ilość paczek w miesiącu i pomnóż to razy średnią cenę paczki nawet dodaj na wszelki wypadek 2-3 złote. Tak otrzymasz miesięczną sprzedaż. Teraz pomnóż to przez 0,7 (to bardzo optymistyczne podejście, bo zaklada, że masz naprawdę bardzo zdrową strukturę kosztów i dobrą cenę) Te 0,3 to będzie marża podstawowa, czyli to co zostaje na pokrycie kosztów wynajmu, wynagrodzeń panów z zarządu i menedżmentu, kosztów wynagrodzeń pozostałych pracowników, amortyzacji tego co tam na stanie mamy, na paliwo, na koperty itd. itd. Przy 10.000 paczek dziennie (hurra) po 15 złotych za paczkę (jeszcze większe hurra) i przy marży podstawowej 30% (bardzo optymistyczne największe hurra) na pozostałe koszty mamy ... niecały milion złotych. Te "inwestycje" o których piszesz to nie są inwestycje, to jest zasypywanie studni bez dna. Żadna firma kurierska niezależnie od wielkości inwestycji nie zrobi nic bez paczek. A jeszcze jedna uwaga: paczki nie mogą być sprzedawane poniżej kosztów bo to mit, że pusty samochód który i tak jeździ może dostarczyć paczkę prawie "za darmo" ;-) więc albo szybko dużo paczek na "wysokiej" a tak naprawdę normalnej marży albo kolejne 20 "baniek" a potem szukamy sobie roboty ;-)

KOMBI
@DLT nadchodzi... 18.01.2018 23:15

Jakie przyczepki. Zaraz nie będzie paczek małych ani dużych . Kombi wystarczy. Geis robi promocję na Gabaryty będą po 25 zł-30 zł. Co na to zarząd Delty

QWERTY

Osoby nadające przesyłki wypisujcie poprawnie list przewozowy waga, wymiary ! Będą kontrole! Delta traci duże pieniądze przez nadających przez wypisywanie błędnie listu! Myślą ze mają umowę i mogą wszystko. Paczki wysyłają po 13zł ale to jest do 30kg a za następne kg, gabaryt trzeba płacić a nie oszukiwać............

Ulv
@QWERTY 20.01.2018 14:00

Na to musi uważać cała branża kurierska. Kontrolować i wszelkie niezgodności system-rzeczywistość traktować jak próbę oszustwa. Wpisać do regulaminu i kasować właściwą stawkę oraz po 100 złotych kary za próbę oszustwa. Towarzystwo spod znaku B2C i cwaniakujący brokerzy muszą się nauczyć, że za darmo nie ma nic. Same stawki podstawowe też powinny pójść o 2-3 złote do góry, żeby w końcu można było normalnie i ludziom i kurierom płacić a nie wszyscy na oparach jeżdżą.

Szukająca Pracy

Ktoś tu pisał że było w grudniu 200 tyś . Ale bzdura Listopad około 140 tyś paczek Grudzień około 120 tyś paczek Równia pochyła, podwyżki do klientów i firmy odchodzą A na dziś czyli styczeń to około 4 tyś paczek dziennie, czasami więcej To jest po prostu śmieszne co się tam dzieje Jestem ciekawa co będzie na koniec marca. Co powiedzą inwestorowi że kto zawinił że nie ma paczek . Koszty są cięta , ale na kurierach czyli osobach które paczki dostarczają a nie ma pracownikach biurowych. Tam to jest tragedia. Po pierwszym kwartale obwinią Pawła Jabłońskiego jako osobę odpowiedzialną za dział handlowy i odejdzie wtedy . Na Michała już nic nie zwalą bo go nie ma oficjalnie od stycznia. Czyli kolejna osoba odejdzie , zanim odejdzie Waldek. A jak Paweł odejdzie to odejdą kolejne firmy. I tam w Marcu dalej będzie po 4 tys. paczek dziennie. Jestem Ciekawa jak długo inwestor będzie wierzył w nowe rozdanie w firmę logistyczną. Choć na spotkaniu w Pałacyku było fajnie. Fajnie opowiadali bajeczki co to będzie. Pozdrawiam szukająca pracy

Piotr
@Szukająca Pracy 19.01.2018 08:57

Wniosek prosty będa zwolnienia

Rysiek

Delta wykorzystuje koniukturę nie wiem na co narzekacie. Jak twierdzi Krzysztof Porębski prezes firmy miesięcznie ich sortownia obsługuje około 200 tyś paczek i jeszcze ma rezerwy.

Pracownik
@Jarek 18.01.2018 09:14

Jarek co ty piszesz jaką kur..a strategię ? Wiesz doskonale czyj to jest pomysł i skąd ta strategia się znalazła w tej firmie.

Hori
@Jarek 18.01.2018 09:14

Co ma ?? :-) Ta strategia mogła była zadziałać w przypadku TBA. W Delcie na pewno nie zadziała, bo pod to jest potrzebny odpowiedni typ klienta, który da się przekonać do usług Delty. Pokażcie mi takiego, który ma to co Delta by chciała a który odejdzie do Delty z ... właściwie tylko DPD. Parę osób w Delcie z DPD nie wystarczy, żeby przkeonać klienta do Delty.

Klient

Witam. Dostaliście jakies kosmiczne kwoty na fakturach ? Wysłałem prawie 100 paczek w dwa tygodnie. Za każdą mialo być coś 13 zł netto tymczasem dostałem fakturę i paczki są policzone od 50 do 70 zł netto. Miał ktoś tak ?

@@@@@
@Klient 03.01.2018 21:31

Pewnie ktoś skontrolował wasze przesyłki. Listy wypisujecie ze przesyłka ma 20kg a tak naprawdę to z 50kg i nie ma się co dziwić ze kwoty kosmiczne. A za to się płaciiiiiii :)

wolf
@Klient 03.01.2018 21:31

za 100 paczek chcialbys placic tylko po 13 zl , smieszny jestes , pewnie zadeklarowales wiecej i dostales doplate

Cała prawda o Delta Kurier

Widzę że lubicie tu siać ferment i pisać bzdury, a jak jest na prawdę, po Polsce jeżdżą audytorzy swoją drogą całkiem mili i sprawdzają jak się ma sytuacja, jeśli chodzi o doręczalność to najgorzej jest w Poznaniu, inne miasta na przyzwoitym poziomie, gorzej ma się sytuacja z pieniędzmi, bo 90% przewoźników ich nie dostaje, opóźnienia 2-3 tygodnie, ale czyja to wina wydaje mi się że ich samych, bo nie mają żadnych umów, wystawiają jedynie faktury i nawet jak im Delta zalega to zamiast np. nie wyjeżdżać na rejony płaczą że brak pieniędzy, ale dalej podstawiają auta jak gdyby nigdy nic, są poprostu głupi, a Delta to skrupulatnie wykorzystuje, inaczej wygląda sytuacja osób z umowami swoje pieniądze dostają, bo jest wszystko na papierze, wiadomo że można przeciągnąć termin płatności, ale mniejsze pole do popisu niż w stosunku do tych z szarej strefy, więc Wasz wybór pracujecie legalnie za 1459zł i macie pieniądze na czas, albo na czarno za 2400zł i wypłata z dużym opóźnieniem, a przewoźnicy albo się postawicie i podpiszecie umowy, albo dalej będą Was wodzić za nos bez końca. Delta nie jest pewną firmą do inwestycji, nigdy nie była, ale nie upadnie tak łatwo, aczkolwiek na samym winie się nie dorobi majątku, a przyjmowanie wszystkich śmieci, których inne firmy kurierskie nie chcą też nie jest rozwiązaniem, przykro mi to mówić, ale na południu Polski powinno się pozbyć słabych, wiekowych pracowników, a zostawić tylko młodych, ambitnych, bo zrobią zdecydowanie więcej w tym samym czasie i nie na czarno przede wszystkim, umowy są obowiązkiem, pieniądze na czas potrafią dużo zmienić, na pewno oczyszczą atmosferę, no chyba że Delta nie chce nic zmienić i nie chce się faktycznie rozwinąć. Chętnie podyskutuje z kimś mądrym, a wszystkich głupich pracowników i przewoźników pozdrawiam i życzę owocnej współpracy z Delta Kurier

Marek
@as 12.01.2018 23:01

a w latach 2015 - 2016 co się działo ?

AS
@Marek 13.01.2018 14:25

Podobno było bardzo żle w Delcie w tych latach. Szczegółow nie znam. wtedu dyrektorki z Opka juz rzadzili

Klient

Czy ktoś się orientuje czy handlowiec Marek P. (taki z wąsem, pracował w 7, Tba i ostatnio Patron Service do sierpnia 2017) pracuje teraz w Delcie?

Szmal!!!!!!!!!
@Piotr 11.01.2018 15:50

(usunięte przez administratora)- gdzie jest wynagrodzenie za grudzien?

.
@Szmal!!!!!!!!! 11.01.2018 16:00

Na Twojej umowie durniu

JUREK

Zmiany Zmiany i nic. Wypłat biuro nie ma może piątek albo przyszły tydzień. Kasa jest ale tylko dla Dyrektorów i kierowników a ich coraz więcej . Zaraz Dyrektorów , kierowników będzie więcej niż innych pracowników. Na dziś z nowymi osobami to zaraz biurowi, kierownicy, dyrektorzy, operacyjni, handlowi i jeszcze magazyn to będzie większa liczba niż kurierów HA HA Ha HA . Daje im 6 miesięcy, po tym czasie nie będzie paczek , koszty duże i inwestor ich rozliczy i wtedy zamknie firmę tak jak zrobił to Patron . Powodzenia i zapraszam za 6 miesięcy do bezrobocia

Jarek
@Czarek 11.01.2018 09:56

Nigdy nie pisałem że delta pada. Piszę to co widzę, że co się dzieje. Cukier mi nie potrzebny bo nie jest zdrowy - martw się o siebie. Swat, Sulich, Porębski nawijają makaron Molgo i Panu A. - te nazwiska zostały wymienione już kilkanaście razy po co powielać ?

rewers
@Antonio 11.01.2018 08:52

Antonio czyli chcesz powiedziec ze delta kupi Fedex, DPD i UPS taki to ma byc rozwój ???? Kolego nie pocieszaj sie . Delta (usunięte przez administratora) jak nie za kwartał to za pol roku jak nie za pol roku to za rok . Otworze wtedy szampana Dom Perignon i go wypije

Patryk

Koś kto zatrudnia tego śmiecia z Bydgoszczy, zdrajcę pieprz....go, fra..ra pośliźnie się na tym biznesie. I bardzo dobrze niech wtapiają kasę !!!!

anonim

(usunięte przez administratora)

Czarek
@stary pracownik 10.01.2018 13:43

To ty nie wiesz co piszesz!! jeszcze dziś się z nim witałem na magazynie!! Gdzie ty koluniu go widziałeś w N.Zelandii??!! byłeś tam z nim czy co??

Jarek
@stary pracownik 10.01.2018 13:43

A nazwę po o co zmieniają ?

Piotr

Ci ludzie co zostali zatrudnieni to 3 a nawet 4 liga. Z tego nic dobrego nie wyjdzie. Uważajcie aby nie wtopić pieniędzy !!!

rewers
@Czarek 10.01.2018 12:00

koluniu co Ty pie..........sz? przyszli kolejni kolesie którzy zarabiaja krocie i który nie maja nawet zamiaru nic robic zeby to naparawic bo wiedza ze Delty nie da sie naprawic. długi,balagan jaki powstal i zla opinia beda sie za delta ciągnely latami

Ryszard
@rewers 10.01.2018 12:36

Rewers kto przyszedł nowy? uchyl rąbka tajemnicy... wiadomo na jakie stanowiska?

DZIKI DZIK

Pewnie już wiecie jest już portal o opiniach Delta Kurier a nie Delta City. Dlatego że opinie są tutaj to nic Delta Kurier sobie z tego nie robi. Zapraszam do wpisywania opini na Delta Kurier a nie Delta City. Pozdrawiam Jacek

Patryk
@DZIKI DZIK 07.01.2018 14:14

Zmieniła się tylko nazwa nip firmy jest ten sam.

JACEK
@Patryk 07.01.2018 17:43

Nie nip jest inny firma jest inna. Delta Przesyłki sp. z o.o. i Delta Kurier sp. z o.o. to jest ta sama firma. Delta City to jest inna firma to jest zwykła działalności gospodarcza. A Delta Kurier to jest podmiot prawny , spółka z o.o. Pozdrawia Jacek

NieLubieByćIgnorowany

Czy w tej firemce będzie kiedyś normalnie Ale tak na dłużej? Zmienili nam opiekuna , szkoda że ten opiekun pomimo kontaktu z naszej strony (@,tel) nie odpowiada. Czy Renata to wirtualny boot czy taka istota istnieje? Drogi zarządzie, takie osoby pracują na Waszą negatywną opinię.

funiek
@ZYZ 29.12.2017 11:02

a co bedzie jak sie okaze ze czesc tych niepochlebnych wpisów jest autorstwa Jablonskiego i Bozka a moze tez Chasia albo Patrzalka i robione jest to tylko po to zeby wywołac chaos i nakrecic atmosferę . Czy te osoby też sie zwolni . Ja jestem za. Jakie byłyby oszczednosci . Po trzech miesiacach firma stanełaby na nogi

Patryk
@funiek 03.01.2018 13:07

Ta firma nigdy nie stanie na nogi. Już dawno powinna zostać zamknięta 2-3 lata temu ale ktoś usilnie uroił sobie, że jeszcze można umarłego wskrzesić.

NIK

Jakoś nudno tutaj , nic się nie dzieje. Wyrzucili z koncem roku kogoś.Dajcie znać. A plociuch Magda to jeszcze pracuje bo nie ma o niej żadnych nowości. Może ktoś z Delty jutro coś ciekawego napisze.

zuzek
@Abc 01.01.2018 23:25

To jak donosi to dlaczego pracuje. To są pomówienia. Magda nic nikomu nie donosi ona po prostu taka jest że ma długi język i tyle i tak samo wychodzi. Najlepiej poinformowane osoby w firmie to te któe rozmawiają z Magdą. Ale na 100% nikomu nie donosi to wiem .

ssssaccccc
@zuzek 03.01.2018 00:03

dlugi język to niech ona uzywa do bardziej pozytecznych rzeczy :) :)

Marek

Miało być cięcie kosztów a tu widzę, że sami nowi dyrektorzy. Kto teraz zarządza ?

EDEK Z FARBYKI KREDEK

I kolejne nowości w Delta Kurier. Nowi ludzie , kolejne pisma wysłane do pracowników. Asystentaka zarządu rozsyła. Może ktoś wrzuci kopie. A nowości Tomasz Swat { osoba po siudemce i Inpost } jest w Delta od wczoraj są spotkania Prezes i nowe osoby Z ludzie z kraju. Kolejne zmiany może będzie dobrze nawet nowa osoba od sprzedaży Robert Sulich fachowiec po DHL podbno były dyrektor sprzedaży. Więc już są ludzie na wymianę dyrektora operacyjnego i sprzedaży. Pozdrawiam i czekamy na zmiany

halbury
@Marek 02.01.2018 11:01

spokojnie . to co Wam wydaje sie bez sensu Arciszewskiemu przyniesie niezlą kase. On juz na tym nie straci

Jarek
@halbury 02.01.2018 14:48

Amerykańska szkoła biznesu. Musimy się jeszcze dużo nauczyć jak robi się dobre interesy.

anonim

(usunięte przez administratora)

as

kto to jest karp z BOK-u

abc
@as 30.12.2017 20:22

kierowniczka biura obsługi w centrali ma takie inicjały

BIUR

I co będze teraz z Delta Kurier. Grudzień gorszy niż listopad. Firmy odchodzą , reklamacje gonią kolejne reklamacje. Odpisujemy że nie uznajemy reklamacji, że mamy czas na dostawę paczki 7 dni. Firmy wkurzone. Co będzie w styczniu strach pomyśleć. Czy handlowcy dadzą radę pozyskać nowe firmy. Ale zarząd jest dobrej myśli nowi ludzie może coś zmienią. Liczymy na zmiany i trzymamy kciuki. Tylko trzeba się pozbyć tych co nic nie robią a biorą kasę. A jest ich sporo w tej firmie od operacji do działu handlowego. Czekamy na zmiany

Platon

Korpo Ludki?? hahaha. Ale przeciez to sa koledzy Pawełka i Waldusia . A Chasia to kto sciagnał do Delty , a kiedyś niejakiego Jacka to kto sciagnął . Jacek szybko sie zorientował o co chodzi ale i dostał lepsza propozycje pracy i jakos szybko odszedł. Jabłonski sciągał wszystkich na zasadzie " załatwie Ci prace w Delcie , bedziesz lepiej zarabiał niz w Opku . Szef Michał to głupek i mozna nim sterowac a mnie ufa i sie mnie słucha co ja mu mowie. Wynegocjuję ci dobra pensje a Ciebie przedstawie jako wysokiej klasy "specjalistę". I przedstawiał "specjalistów" od robienia tabelek , od IT, od logistyki , nawet od uwodzenia cudzych żon również pracował w Delcie specjalista. Ludzie którzy nic nie zrobili dobrego dla tej firmy zarabiali wiele wiecej niz Ci którzy naprawde zapieprzali. Tak było z Bożkiem , z Chasiem , z Kondeją , z Jackiem i jeszcze z wieloma innymi nie tylko w Warszawie ale również w kraju. I włąsnie to jest jeden z powodów upadku Delty i olbrzymich długów jakie miala ta firma no i w konsekwencji odejscia Michała. Ktos kto nie zna realiow w Delcie moze sobie (usunięte przez administratora) głupoty ze to wyłaczna wina Michała . Otóz nie tylko Michała . Michał oczywicie nie jest bez winy ale reszta niepowodzen spowodowana była podszeptami Jabłonskiego. Tak naprawde to on kierował firmą . Michałą zawsze miał za głupka . Wiem ze tak było a on własciwie w pewnym momencie wcale sie z tym nie krył.

Pracownik
@Abc 26.12.2017 12:29

Wszyscy co uczciewie pracowali odeszli a wlazidupy co nic nie robia zostali bo kto inny da im taka kase jak w delcie maja no nikt. A juz niedlugo jeszcze Ci starzy co zostali tez odejda bo nikt nie wytrzymuje normalny takiej atmosfery syfu takiego mobingu I tekstow nie upominaj sie o pensje czy dostaniesz na czas bo jak sie cos powiesz do dyscyplinarke dostaniesz od pana prezesa

JULEK
@Pracownik 29.12.2017 13:50

To do PIP to zgłosić i Pan prezes będzie miał problem , bo zarząd za takie rzeczy odpowiada i nie tylko finansowo ale też karnie. To się nazywa Mobing.

Michał

A jak z kasą? Była pensja na święta?

anonymous
@Kasa 22.12.2017 22:47

to Ty musisz miec jakies niesamowite uklady ze dostałes. moze jeste kims z zarzadu

Zwykły Kurier
@anonymous 24.12.2017 00:18

Żadne układy, poprostu nie jestem głupkiem, gdybym nie dostał nic mnie w tej firmie nie trzyma, a w razie "w" skarga do PIP, dowody na to że pracuje są, a oni nie mają żadnych dowodów, że zapłacili więc zaległy ZUS by kierownika oddziału pogrążył, wystarczy im pokazać z kim mają do czynienia i jak to mówi stare powiedzenie, będą chcieli wydymać Freda, Fred wydyma ich :p

Maciek

Arciszewski nie wyciągnął wniosków i nadal ma w (usunięte przez administratora) pracowników i podwykonawców.

Xxx
@Maciek 24.12.2017 15:33

hu.... mu w du...e

Jarek

Dla wszystkich dobrych ludzi życzę spokojnych i radosnych świąt, szampańskiej zabawy i aby przyszły rok przyniósł wam wiele wspaniałych okazji biznesowych.

Sylwia
@Jarek 23.12.2017 12:25

Tobie też wszystkiego najlepszego, zdrowia, szczęścia i dużo cierpliwości

darek

po pierwsze i najważniejsze dlaczego ludzie piszą inkognito. Nie podpisują się, nażekaja ale dalej prcują w Delta City. Co do kierowców i brudu w toalecie to kierowcy mieli sami sprzatać ale po 3 tygodniach nie można było skożystać z toalety. Jeśli ktoś jest nie zadowolony z pracy w firmie prosze zmienić pracę, jeśli ktoś szuka pracy wystarczy się zapytać ludzi jak długo pracują w firmie. Kierowcy pracują nawet po 7-8 lat w delta city a to cos znaczy jak by było nie dobrze to by pracę zmienili. Osoby w biurze też pracują badzo długo i dużo osób chce się dostać do pracy w Delta City. Osoby które oczerniaja swojego byłego pracodawcę nie podadzą przyczyne dlaczego odeszli bądz dlaczego zostali wyzuceni z pracy. Kradzierze, nie sznowanie samochodów, nie znajomośc topografi Warszawy itp. Podsumowywując takie fora to bzdura bo anonimowo można wszystko napisać . Pozdrawiam [usunięte przez moderatora] Jak ktoś chce się o Firmie dowiedzieć więcej zapraszamy do nas do biura

Arek
@darek 24.01.2013 10:59

Jeździłem w Delcie do czasu jak zaczęła się robić lipa od momentu obcięcia stawek. P.S. dobrze Darku że odpisujesz na pytania. Tylko potrafisz straszyć a żadnych konkretów.

anonymous
@darek 24.01.2013 10:59

Kolego który sie podpisujesz jako Darek > Tak proponujesz ze jak komus sie zle pracuje to zeby poszedł gdzie indziej. Zebys tego nie wykrakał .Moze sie zdarzyc ze ludzie bedą odchodzili a podwykonawcy nie dostana kasy na czas i wtedy bedziecie jezdzili sami . Ty "Darku" kolega Paweł z Waldkiem w jednym teamie . Chas, Paweł S i moze Wojtek jak go zdołacie namówic Wiec nie szastaj słowami bo obudzisz sie kiedys z łapą w kiblu

Kowal

Według mnie to ktoś ostro przekąbinował to wszystko. Chciał sprytnie przejąć kilka spółek kurierskich i zrobic konsolidacje a wyszło jak zawsze.

Tiger
@Kowal 22.12.2017 11:34

Po czym można poznać, że ludzie są matołami, których można oszukiwać do woli?

Piotr
@Kowal 22.12.2017 11:34

Wystarczy rzucić trochę kasy... Kasa zrobi wszystko.... większość Polaków żyje poniżej ubóstwa... Dzisiaj Emeryt czy samotna matka z dziećmi, jak niema wsparcia, umarła by z głodu.... Dlatego łatwo sterować ludźmi !!!

JACEK

Poczytajcie fajny wpis poniżej , skopiowałem go bo mnie zaciekawił. DEL DEL 14.12.2017 18:01 @Julek 12.12.2017 15:06 Wymienili w Gdańsk faceta -kierownika i teraz to dopiero jest ciekawie. Viva rządzi w Oddziale, jeden wielki chaos. Znajomi Kie... Brawa dla Asystenki Zarządu właśnie czytałm pismo które zostało rozwsłane wszędzie. Do mnie dotarła kopia od kolegi bym się pośmiał. Mail wesłany na maila wszyscy@deltakurier.pl . Czyli jak coś chcemy piszemy na maila wszyscy@deltakurier.pl Delta boi się że ktoś cos powie i rozesłała informcję o poufności a w piśmie straszą karami , sądami itp. Duże konsekwencje tylko co ciekawe skierowano to do Całej Polski czy to oznacza że w całej Polsce ludzią się nie ufa. Ten mail wywoła na 100% duże oburzenie i zaraz pewnie będzie dostępny wszędzie w całym kraju. Brawo dla Pani M

Jarek

Poważni ludzie nie pójdą do pracy w Delcie.

Galon Anonim

le Handlowym wyrzucą Panów po OPKU to Walduś będzie płakał. A tak naprawdę to dla firmy to nie jest... Co jest nie dobre ? To ze wywalą darmozjada, kreta i szuję Jabłońskiego??? To bedzie najlepsza decyzja jaka podejmie ktos kto ma taką władzę . Namieszał w głowie Michałowi , wkrecił go w wiele nietrafionych biznesów, obiecywał góry złota ( załatwil raptem dwie liczace sie firmy ABC Data i Henkel ktore i tak odeszly) a ze Michał zachłanny ,głupi i prosty to dał sie zrobić jak dziecko do tego stopnia ze musiał odejsc z wlasnej firmy. Jabłonski to najgorsza rzecz jak sie zdarzyła w historii firmy Delta City. Były gorsze i lepsze chwile ale od 2013 odkad pojawił sie ten człowiek to firma zaczela upadac , Michał zaczał podejmowac głupie decyzje pod jego wpływem i to własciwie Jabłonski rozwalił Deltę jednoczesnie pozornie bedac jej najlepszym pracownikiem z pozornie najlepszymi kontaktami handlowymi. Bożek to szara myszka która wykonuje polecenia Jabłońskiego i która odlicza dni do upragnionej emerytury. Znalazł spokojną przystań na stare lata bo kto by go zatrudnił w tym wieku a poza tym z jego zaszargana opinią byłoby mu trudno gdzies sie zaczepic. Wszyscy ktorzy go znaja wiedza jakie było o nim zdanie w dawnym Opku. Taki firmowy błazen myslacy ze zjadł wszystkie rozumy w tym mozg Einsteina , Darwina i Edisona i jeszcze paru innych. Jesliby zwolnili Jabłonskiego i Bozka którzy i tak nic nie robia dla firmy tylko dla siebie to Delta zaoszczędziła by od razu ponad 10 tys zł miesiecznie pomocna (0) odpowiedz

Robert
@IGA 20.12.2017 16:31

W pełni popieram. Nie rozumiem tego hejtu.

Sylwia
@Robert 20.12.2017 19:17

Głupim człowiekiem można łatwo manipulować dlatego nie rozumiesz.

JACK

Idą święta i zmiany. Wczoraj usłyszałem że kolejne osoby z konkurencji idą do Delty Operacje i Handlowy. Będa zmiany od nowego roku. Będzie się działo nieroby wylecą i teraz to już będzie tylko lepiej. Prezes robi super robotę.

Galon Anonim
@gusio 19.12.2017 11:31

Co jest nie dobre ? To ze wywalą darmozjada, kreta i szuję Jabłońskiego??? To bedzie najlepsza decyzja jaka podejmie ktos kto ma taką władzę . Namieszał w głowie Michałowi , wkrecił go w wiele nietrafionych biznesów, obiecywał góry złota ( załatwil raptem dwie liczace sie firmy ABC Data i Henkel ktore i tak odeszly) a ze Michał zachłanny ,głupi i prosty to dał sie zrobić jak dziecko do tego stopnia ze musiał odejsc z wlasnej firmy. Jabłonski to najgorsza rzecz jak sie zdarzyła w historii firmy Delta City. Były gorsze i lepsze chwile ale od 2013 odkad pojawił sie ten człowiek to firma zaczela upadac , Michał zaczał podejmowac głupie decyzje pod jego wpływem i to własciwie Jabłonski rozwalił Deltę jednoczesnie pozornie bedac jej najlepszym pracownikiem z pozornie najlepszymi kontaktami handlowymi. Bożek to szara myszka która wykonuje polecenia Jabłońskiego i która odlicza dni do upragnionej emerytury. Znalazł spokojną przystań na stare lata bo kto by go zatrudnił w tym wieku a poza tym z jego zaszargana opinią byłoby mu trudno gdzies sie zaczepic. Wszyscy ktorzy go znaja wiedza jakie było o nim zdanie w dawnym Opku. Taki firmowy błazen myslacy ze zjadł wszystkie rozumy w tym mozg Einsteina , Darwina i Edisona i jeszcze paru innych. Jesliby zwolnili Jabłonskiego i Bozka którzy i tak nic nie robia dla firmy tylko dla siebie to firma zaoszczędziła by od razu ponad 10 tys zł miesiecznie

Patryk
@Galon Anonim 19.12.2017 15:11

Cyrk na kółkach jak te spady zostaną zatrudnieni wraz z waszym Januszkiem biznesu

BIUR

A co tam we wtorek były jakieś nowości na zarządzie w Delcie. Magda coś nowego powiedziała wygadała jakieś nowiny. Mówcie podzielcie się. Kogoś zwalniają. Bo to taka dobra dziewczyna jednych uchem usłyszy zanotuje a później się podzieli z pracownikami i podtrzyma na duchu.

9876543
@BIUR 17.12.2017 19:59

Nie Magda dziś nic nie mówiła chyba dostała reprymendę , bo tylko się wyżywała. I oczywiście udaje że coś robi. Ale na urlopie nie jest . Dziewczyna pilnuje pracy bo gdzie płacą dużą kasę za podlizywanie się i nic nie robienie. Ale jest w pracy więc ktoś miał kiepskie informację chyba że odwołała urlop. Ale jutro jest zarząd więc trzeba się podlizać.

norris

No co tam sie dzieje w Delcie . Są jakieś newsy?. No piszcie bo nudno sie robi

Kaku
@Klijęt 12.12.2017 12:32

Pisze się klient

Wrrrr
@Klijęt 12.12.2017 12:32

Ja czekam od 7.12, ale wyżej czytam, że firma się bawi więc to wiele wyjaśnia....

Mikuś

Czy ktoś wie czy będzie kasa przed świętami ?

Żenada
@Piotr 16.12.2017 21:33

Jak się nie potraficie dogadać to nie dostaniecie kasy, a jak raz się im odpuści to zawsze będą opóźnienia, sami jesteście sobie winni, idźcie do PIP się poskarżyć, albo zmiana firmy, w DPD będziecie mieli 3 razy tyle adresów, pracować 12h i pieniądze na czas.

123123123
@Piotr 16.12.2017 21:33

To co rozumiem że byłeś na wilgili firmowej. To napisz cos więcej jak się Delta bawiła.

Julek

Wymienili w Gdańsk faceta -kierownika i teraz to dopiero jest ciekawie. Viva rządzi w Oddziale, jeden wielki chaos. Znajomi Kierownika w soboty rozwożą ciągłe zaległości z tygodnia, których jest tyle co w Patronie kiedy padał :( , no i jeszcze płaci im gotówkę za każdy kurs. Też tak chcemy . Przysyła DOBRA ZMIANA:( Ciemno to widzę patrząc na ile i co wozimy, czas pakować zabawki.

wawusia
@Wigor 13.12.2017 12:33

Michał miał już dość i odszedł. Ostatnio był w biurze ale raczej to wyglądało na wizytę koleżeńską.Był trochę i wyszedł tak wpada do biura raz w tygodniu więc raczej nic nie wymyśli bo już w Delcie nie działa. A szkoda

Abc
@DEL DEL 14.12.2017 18:01

Prosimy o wklejanie treści ..chętnie poczytamy.

anonymous

no co tam słychac w Delcie ?? a (usunięte przez administratora) to jeszcze pracuja . ja to im nie zazdroszcze . Oklamywac na codzien przedstawicieli ze kasa bedzie za dwa dni bo nie było przelewu to trzeba miec wytrzymalasc i tupet. . A jak pracuje dział handlowy ? ja słyszałem ze jest kicha straszna . słyszałem to od bardzo wiarygodnej osoby, od pracownika biurowego Delty . Teraz troche ruchu maja bo swieta i wszyscy maja ruch ale ile bedzie opoznionych paczek albo takich które nigdy nie dojada do adresata??? Mnostwo .. tak jak w poprzednich latach

anonymous
@anonymous 11.12.2017 12:44

a dlaczego administrator usunął " Grzegorze P " z poprzedniego posta??

Latina dildo

Słyszeliście już najnowsze informacje ? Że fina / usunięte na wniosek prokuratury /.

Jarek
@Igor 11.12.2017 14:57

Czym zarządza ?

Maciek
@Jarek 11.12.2017 17:11

Chyba swoimi gaciami cwaniaczek jeden z drugim

Krzysiek

Jak znajdziesz odpowiedź po co ktoś inwestuje w spółkę której dług wynosi ponad 7 miliinów która nic nie ma - wtedy będziesz wiedział kto tym bajzlem zarządza.

Marek
@56565656 07.12.2017 13:32

Według mnie został wydymany z firmy !!! Tak niestety robi się biznes. Wystarczy otworzyć oczy co się dzieje. Dlatego niektórzy ludzie w tej branży mają mój wielki szacunek.

-100
@Krzysiek 07.12.2017 07:51

RACJA!!!!!- 100% o to!!!

Kicia

Arciszewski splacil Szymanowskiemu dlug ponad 5 baniek. Ale potem nie wprowadzil swoich ludzi do spolki a nawet zostali odsunieci. Ciekawe co jeszcze wyjdzie na swiatlo dzienne.

Kaku
@Irna 06.12.2017 06:15

Podobno jedna baba drugiej babie wsadziła do ...upy. grabie .

Marta
@krolewicz 07.12.2017 01:19

Nie mierz wszystkich swoją miarą.

Jarek

Uważam, że prędko nie będzię parcia na szkło aby postawić firmę kurierską w Polsce.

Gdzie się podziały oddziały?

Umie ktoś odpowiedzieć dlaczego wszystkie oddziały zniknęły z Google? Nawet telefonów brak, a o adresach nie wspomnę, nie ma gdzie nadać paczki, czekam już 4 dni na odbiór paczki, zawiózł bym sam, ale nie wiem gdzie

Inpost Wkracza

Inpost przejmuje paczki od Delty, mają już Szczecin, a do lutego mają mieć już ze wszystkich oddziałów, ciekawe czy chcą klientów Delcie odebrać, no i co najważniejsze czy wezmą pracowników ze sobą czy wywalą.

123456 Magazyn Delta
@Haha 28.11.2017 17:59

Informcja z Wczoraj. Michał działa nie wiem jak i co ale wczoraj był na magazynie i nadzorował bardzo dużą wysyłkę jakieś firmy. Ponad 1000 paczek i był z ludzmi z tej firmy. Nastroje mieli super. Więc Michał jest w spółce i działa i ma bardzo dobry humor. Działa i wpina firmy i dobrze

Jarek
@123456 Magazyn Delta 30.11.2017 13:47

Dobra mina do złej gry :)

Poldek

Hej ludzie dzis dzień wypłaty. Kto dostal kasę?

Zanzi
@Poldek 27.11.2017 18:40

jabłonski i bozek na pewno dostali . teraz jak juz maja cash w kieszeni to wycierają sie z wazeliny . za miesiac znowu będą sie wciskali w (usunięte przez administratora) komus kto podpisuje przelewy

1111
@Zanzi 29.11.2017 10:53

Już po Firmie. A Michał cały czas jest w spółce podobno ma wpinać firmy . Ale ma się tylko pojawiać . To pewnie jest mydlenie oczu żeby nie było hejtu że odszedł bo już miał tego dosyć. handlowcy odchodzą z Poznania dziewczyna też odchodzi. Źle się dzieje.

Jeszcze Kurier Delta Warszawa

I znów to samo. Brak pieniędzy dla przewoźników równa się brak pieniędzy dla nas kurierów. Od ponad roku widzę że paczek jest więcej (czyli więcej pieniędzy dla firmy) a coraz większe zaległości u przewoźników. Gdzie znikają? Uważam że Grudzień 2017 utopi Delte. Brak ludzi - już w tym momencie A w grudniu paczek będzie 3,4 raza więcej Brak planu na szczyt paczkowy - dodatkowi kurierzy z własnymi autami (osobowki ,taxi) Brak zaplecza logistycznego- sortownia, pracownicy magazynowi Koniec nastąpi może i w marcu ale zacznie się w grudniu. 10 lat w kurierce Mi tak podpowiada

Wigor
@Biuro 23.11.2017 13:12

Michał zwiększy sprzedaż he he dobre ....

Inpost Wkracza
@Wigor 24.11.2017 15:07

Inpost przejmuje paczki od Delty, mają już Szczecin, a do lutego mają mieć już ze wszystkich oddziałów, ciekawe czy chcą klientów Delcie odebrać, no i co najważniejsze czy wezmą pracowników ze sobą czy wywalą

Waldemar

Brawo firma wychodzi z zaległości kasa na wypłaty wpływa terminowo wszystko super tyko dyrektora oddziału Gdańskiego wyrzucili z roboty 2 lata chłop prowadził oddział i co .....?zobaczymy ????

Edyta

Większość Waszych komentarzy opisuje Delta City Dorota Błaszczyk pod kątem oferowanych usług. To forum jednak służy do umieszczania wyłącznie merytorycznych wpisów o firmach jako pracodawcach. Jeżeli w tym miejscu znajdą się osoby, które są jednocześnie zatrudnione w tej firmie, to proszę o podzielenie się swoimi wszystkimi dotychczasowymi doświadczeniami z nią.

Gacek
@Jarek 16.11.2017 13:47

A kto miałby tym jeszcze zarządzać? Żeby zarządzać firmą trzeba mieć wsparcie właściciela czy udziałowców i iść w określonym keirunku. Iść to znaczy nie martwić się o to czy mnie podłoże trzyma, tylko myśleć, dokąd, jak szybko i w jaki sposób. Gdy zamiast podłoża mamy pod stopami lód do nie myślimy dokąd idziemy tylko jak nie walnąć głową o glebę :-) I tak to wygląda. Jak dodatkowo ci którzy mają zarządzać nie wiedzą jak bo nie do końca im powiedziano czym i w jakim zakresie mogą to robić to o czym my rozmawiamy.

Jarek
@Gacek 17.11.2017 21:38

Pytam o wlascicielu skoro inwestuja pieniadze w DC to znaczy ze maja idea ktora wdrazaja. Ja kompletnie nie rozumiem ich dzialania dlatego dolytuje kto i w jakim kierunku pcha ta tratwe

Nie polecam!

W dniu dzisiejszym dostarczono do mnie paczkę, która była uszkodzona i otwarta... Jakaś osoba była zainteresowana zawartością paczki . Chciałam spisać protokół a kierowca Go nie miał, dlatego sama musiałam drukować . NIE POLECAM FIRMY !!!

Od
@Nie polecam! 10.11.2017 16:53

Przestań się dąsać , Skarżypyta

zawiedzony

Rozczarowany jestem niestety usługa tej firmy! Przesyłka dziwnie znikła ( mam na myśli, że jest nie widoczna), a od nadawcy przesyłka zabrana...? nie można znaleźć przesyłki....? Co jest tego przyczyna?

Klient
@zawiedzony 08.11.2017 16:04

Święta się zbliżają, choinka, prezenty etc... "magia świąt"

milena

Pracuję w tej firmie od 7 lat i jestem zadowolona.Pracuję w biurze obsługi klienta. telefon 22 646 99 12 Jest tylko 1 [usunięte przez moderatora] u nas w Pracy prosze zadzwonić a nie słuchać czy czytac jakis bredni , głupot. Najczesciej na takich forach pisza albo wyżuceni z pracy, bądz konkurencja. Dlaczego nikt nie podaje swoich danych Pozdrawia Milena Jestem bardzo zadowolana z pracy w Delta City i myslę ze przekażę kolega z pracy namiar na to forum to sie napewno kilka osób wypowie.

Abc
@milena 27.11.2012 15:09

Droga Mileno. Mhhh to dziwne ze pracujesz w biurze obslugi juz tak dlugo i do tej pory się jeszcze nie poznaliśmy. Trochę bajek opowiadasz. Pracowalem tam naprawdę dlugo i prawda jest taka ze niestety oszukują klientów i pracowników. Więc nie pisz takich głupot. ... a może napisz kim naprawdę jesteś!

Tomasz P.
@Marek 06.11.2017 18:28

Marku, jaki wniosek o upadłość ? Kiedyś ktoś złożył z konkurencji, ale na chwilę obecną nie ma takiego

Radek

Wiadomo co się dzieje z tą firmą ? Kurier dzisiaj mi powiedział , że będzie odbierał paczki tylko do połowy miesiąca, a potem on nie wiem, bo wszyscy są na wypowiedzeniu. Do tego kilka paczek mam niedoręczonych od 1,5 tygodnia i 0 wyjaśnień.

Pawel
@Radek 02.11.2017 11:06

Jak to co będzie teraz noty, noty, noty dla przewoźników !!!

tatka
@Radek 02.11.2017 11:06

w jakim mieście ???

Endriu

Co z oddzialem Szczecin nadaje tam regularnie paczki a i dostalem info ze dzialaja tylko do 14 listopada co dalej nie nadam juz delty ze Szczecina?

Wncent
@Endriu 27.10.2017 09:56

Będziesz, będziesz, tyle że Ty nadasz Deltą a Twój odbiorca otrzyma paczkę od DPD, GLS czy innego kuriera. Będziesz mieć problem gdy paczka się uszkodzi, zaginie itp. i złożysz reklamację do Delty. Oni Twoją paczkę przekazali np do DPD, które ma własne warunki obsługi, pewnie inne niż Delta. Niby Twoim zleceniobiorcą będzie Delta, ale kto by chciał tracić kasę na reklamacjach?? Gdy Ci przyślą infomację, że Towje paczki w ramach współpacy będą dostarczane nie przez Deltę a przez innego kuriera to zapytaj Deltę o to na jakich zasadach będą rozpatrywne reklamacje ;-) Rada - gdy usłyszysz jaka firma będzie Cię obsługwał na zlecenie Delty, lepiej od raz dogadaj się z tą firmą.

Jarek
@Endriu 27.10.2017 09:56

Delta i Patron mają tego samego przewoźnika to obsługi tego rejonu. Patron likwiduje trasy więc przewoźnikowi spadną dochody i pewnie też rezygnuje z obsługi Delty. Takich przewoźników jest więcej w Polsce więc prawdopodobnie problem nie będzie dotyczył tylko Szczecina.

Seba

Prawda to że od 1 listopada zamykają operacje ?

Bartek
@Seba 20.10.2017 07:19

Prawda jest taka że nie mają pomysłu ale nie prawda jest że 1 listopada zamkną działalność. Pomyliło ci się chyba z patronem który chce zlikwidować sieć od 1 listopada. Coś wiesz że dzwoni ale nie wiesz w którym kościele. Tak samo, że Grzegorz G. - odszedł z firmy bo dostał inną ciekawą propozycję . Prawdą jest, że zrezygnował z Członka Zarządu w Delcie ale nie jest prawdą że odszedł z firmy. Nadal zarządza tą firmą tylko w białych rękawiczkach. Tak samo jak nie jest prawdą że Pana Arcisze.... nie ma w firmie. Tak samo jak Grzegorz jest schowany za papierami aby nie było go widać ale nadal ma wpływ na to co się tam dzieje i będzie działo. Reasumując Delta nie planuje zamknąć działalności 1 listopada ale też nie ma strategii na rozwój tej spółki przynajmniej na chwilę obecną.

Delta
@Seba 19.10.2017 18:35

Kolego pomyliły się Ci fora. To nie Patron Serwis. A po za tym widać po twoich postach że jesteś czynnym uczestnikiem obu for. Sugerujemy wziąc się do Pracy. Miłego Dnia

Zostaw opinię o Delta City Dorota Błaszczyk - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Delta City Dorota Błaszczyk