ALFA POLAND

3.5/5

• Budowa maszyn, automatyka i robotyka
  • Sprzedaż
  • Relokacja maszyn
  • Utrzymanie ruchu

Budowa maszyn, automatyka i robotyka

Sprzedaż

• Wilkowice
  • Kozy
  • Janowice

3. Opinie o pracodawcach Bielsko-Biała
  5. Opinie o ALFA POLAND SP. Z O.O.

Opinie o ALFA POLAND Bielsko-Biała

Nie przegap nowości o ALFA POLAND SP. Z O.O.!

Michał

26.10.2018 08:30

Rozwijająca się firma, jak jesteś solidny to masz możliwości, ceniona wszechstronność. Lubię atmosferę w ALFA POLAND SP. Z O.O. za: Ludzie, miła atmosfera.
    Leniuch

28.06.2020 18:46

Michał to osoba napewno zbyt wymagajaca ale napewno z duza wiedza i checią pomocy . Sa lepsi ze śląska i onich nie widze wpisu na tym forum. Nie wazne że ktoś pracowal jako sprzataczka wazne ze ma wiedze wieksza jak 80% zalogi w Alfie. A to zycie zostawia w firmie to tylko jego wybor . Alfa to firma gdzie bardzo duzo mozna sie nauczyc i tylko tyle . Pozniej trzeba sie brac zeby za 168godzin zarobic to samo co w Alfie za 250
    Arczi

18.02.2022 15:42

Ile tam mogę wyciągnąć za spawacza z 5tys będzie
    bylypracownik

09.02.2015 21:02

Dobra atmosfera, Dużo ciekawej pracy. Firma z przyszłością.

Łukasz

19.05.2026 19:57

Mam już dość, musze tym rzucić.

Mistrz Montażu.

26.05.2026 01:02

Łukasz to nie jest takie trudne idz do Łysego i powiedz mu co myślisz i co czujesz o tym wszystkim a na koniec miesiąca wręcz mu wypowiedzenie w trybie natychmiastowym za porozumieniem stron a będziesz wolny i szczesliwy jak ja😁

09.02.2026 11:00

09.03.2026 12:50

Czytając wcześniejsze opinie trudno się z nimi nie zgodzić. Rotacja na tym stanowisku mówi sama za siebie i raczej nie jest dziełem przypadku. Jeśli ktoś rozważa współpracę, naprawdę warto bardzo dokładnie dopytać o realne warunki pracy, dostępność po godzinach i to, jak w praktyce wygląda system premiowy. Na papierze wszystko potrafi wyglądać poprawnie, ale w codziennej pracy szybko okazuje się, że oczekiwana dyspozycyjność jest spora, a elastyczność zarządzania raczej symboliczna. Klimat bywa taki, że człowiek ma wrażenie ciągłej kontroli i obserwacji, zamiast normalnego zaufania do pracowników. Podsumowując – zanim ktoś się zdecyduje, dobrze jest mieć absolutnie wszystko jasno zapisane w umowie i nie polegać wyłącznie na ustnych ustaleniach. Wtedy przynajmniej wiadomo, na czym się stoi i łatwiej uniknąć rozczarowania.
    Koledzy

04.07.2025 11:05

Kolejny i to bardzo dobry pracownik odszedł z firmy ! Teraz to juz naprawdę nie ma z kim pracować! Szef sam sobie jest winien że swoją zachlanoscia . Za niedługo kolejny przyniesie wypowiedzenie i firma pomału będzie upadać. O pracownika sie dba a nie zabiera wszystko bo tak sobie wymyślił.
    ryba

24.02.2025 18:25

Warto przyjsc do pracy jako elektromechanik ?
    HZG

04.12.2024 21:24

Omijać. Autorytarny styl organizacji. (usunięte przez administratora)nikomu nie ufa i wszystko, nawet najmniej istotne z ich perspektywy aspekty musi kontrolować. To nie jest normalne. Blokowanie wszystkiego, budowanie autorytetu na (usunięte przez administratora), wymaganie bezwzględnego posłuszeństwa. Każdy kto ma choć więcej ambicji i wiary w siebie odchodzi w niedługim czasie po zatrudnieniu. To już nie te czasy gdzie można było postraszyć innymi chętnymi na twoje krzesło. Firma powinna pamiętać, że o pracownika w dzisiejszych czasach trzeba dbać, a nie tylko rzucić mu wypłatę (usunięte przez administratora) Docenieni pracownicy byliby bardziej zaangażowani i lojalni wobec firmy, w której pracują. Tutaj tego nie było. A wystarczyło zwykłe „dziękuję, dobra robota”.
    Zbigniew

29.09.2024 12:24

Firma nie ma zbyt wiele do zaoferowania. Ciągle ktoś odchodzi. Od lat się nic nie zmienia. Pensja jest niska. Sprzęt przestarzały. Firma nie wspiera swoich pracowników. Jest to mocno zauważalne. Warto poczytać inne opinie bo wiele osób ma podobne zdanie. Jest pełno dziwnych zasad, które tylko zniechęcają. Nie polecam wręcz odradzam.
    Atomek

25.09.2024 08:20

Zdań kilka o UR... Praca w tej firmie potrafi wiele nauczyć i otworzyć pracownikowi oczy. Uczy że nie warto się przesadnie angażować, co jest przykre, bo wielu pracowników jest pracowitych i sumiennych, ale nie jest to w żaden sposób doceniane. Kierownik jest niespotykanie przemądrzały, czym prawdopodobnie rekompensuje sobie absolutny brak samodzielności, gdyż zawsze tańczy tak jak mu prezes zagra, przy czym jest bardzo arogancki, nierzadko również chamski. Za to Pan prezes to jest gość... znaczy się czasami wpadnie jak gość, choć usłyszeć z jego ust choćby odpowiedź na dzień dobry, to jak wygrać w totka. Paradoksem w tej firmie jest w ogóle podział na jakiekolwiek stanowiska. Jest to całkowita fikcja. Jesteś zatrudniony jako automatyk? Słodko, ale teraz łap za młotek i majzel, bo trzeba przebić łożyska. Mechanik? (usunięte przez administratora) grzebać w szafie. Elektryk? Skocz pospawać zawias. ITD. ITD. ITD. Pocieszające jest że spokojnie można tu osiągnąć sześć zer: Zero szkoleń, zero niezbędnych uprawnień, zero szacunku, zero wsparcia, zero rozwoju, zero perspektyw.
    Zagłoba

10.09.2024 14:37

Omijać szerokim łukiem! W tej firmie nie ma jednego pozytywu który byłby godny pochwały. Typowy Januszex. Jeśli jest jakakolwiek rzecz w której pracodawca może ci delikatnie iść na rękę to na pewno nie tam. Dopłaty do multisporta to marzenie ściętej głowy, dobrze by było jakby była chociaż kawa i herbata ale 30 zł miesięcznie dodatkowego wydatku na pracowników to zbyt duże poświęcenie (na szczęście nie trzeba przychodzić z własnym papierem toaletowym). Śmieszne zarobki, masz robić wszystko nie ważne czy jest to zgodne z twoim stanowiskiem, brak jakichkolwiek zmian i udoskonaleń od 20 lat, szef który swoją butą i arogancją emanuje na wszystkie strony (jak odpowie ci na dzień dobry to będzie dobrze), kadra kierownicza która nie odpowiada w tej firmie ZA NIC, im jesteś niższej w hierarchii tym więcej odpowiedzialności na ciebie spływa, bo nie dostaniesz żadnej pomocy ze strony firmy a na koniec i tak ty będziesz winny, a nie kierownictwo. Atmosfery w tej firmie jest tyle co w kosmosie, większość ludzi nie odpowie ci na cześć, a co dopiero cokolwiek więcej ale przykład idzie z góry. Więcej zarobisz w Maku albo w biedronce, a mniej ucierpi twoja psycha. Chyba, że lubisz robić po 200h nadgodzin w miesiącu jak większość w tej firmie i zakłamywać siebie, że dobrze zarabiasz... Masz wybór to nie wybieraj Alfy Poland ;)
    Kam

10.05.2024 16:36

Witam. Czy firma oferuje jakiekolwiek dodatki typu Multisport czy ubezpieczenie ?
    x

07.08.2024 13:46

Jest ubezpieczenie grupowe i karty FitSport, ale bez żadnego dofinansowania ze strony pracodawcy - całość opłaca pracownik. Szkoda, bo benefity w obecnych czasach są doceniane.
    Eryk

31.08.2021 19:12

Ze starych pracowników prawie nikt nie zostal .Mówi to samo za siebie. Przyjdz zdobądz doświadczenie i szukaj innej pracy pozdrawiam stara gwardie
    Kolorowa Gabrysia

31.03.2020 10:46

tyllko i wylaczenie nadgodziny trzymaja tutaj ludzi
    Wolny

11.03.2020 18:48

Małe stawki, możesz dorobić pracą w każdą sobotę,święto lub niedzielę.Kierownik psychopata na dłuższą metę nie da się wytrzymać. Szczęśliwi Ci którzy się uwolnią od niego
    Jano

25.03.2020 16:40

Co ci z tego że dorobisz w sobote i niedziele jak stawka na dzisiejsze czasy bardzo niska . Tacy fachowcy jak w alfie na utrzymaniu ruchu zarabiaja od 3800zl do 5000zl netto bez sobot . Kto z nas moze pochwalic sie taka stawka
    Jojeklol

06.12.2019 10:22

Jeśli chodzi o utrzymanie ruchu praca 6 dni w tygodniu czasami 7 w zależności od potrzeb ale teoretycznie można wybrać w tygodniu
    Oko

10.10.2018 19:58

Dodam opinie jako kilkuletni pracownik do firmy nie mozna miec jakis wielkich zastrzezen ubrania robocze sa wyplaty przed czasem kasa srednia szalu nie ma ale znowu nikt z batem nad toba nie stoi robote trzeba zrobic dobrze atmosfera zalezy od ekipy w jakiej sie pracuje szef czase bardzo wybuchowy ale do przezycia jedyny i to powazny minus ogromna liczba nadgodzi. Soboty i niedziele w pracy brak czasu dla rodziny

Kontakt - ALFA POLAND SP. Z O.O.

ul. Węglowa 59 43-300 Bielsko-Biała

NIP:9451531922

Branża główna: Maszyny i urządzenia
    leon

30.10.2016 18:33

Witam a jak z Zarobkami w firmie po roku pracy 3 tyś się wyciagnie bez nadgodzin za fizycznego????????
    Zdziś

28.10.2016 22:38

Praca dobra dla studentów na początek... Żeby było co w CV wpisać... a tak to nie polecam...
    Piotrek

28.10.2016 22:10

Nie polecam. Dużo trzeba jeździć po delegacjach itp.. męczarnia...
    aldo

12.05.2016 18:40

Na tą chwilę @ado poszukują zarówno elektryków jak i samych konstruktorów, na ich stronie są oferty pracy
    Checck my nick

05.04.2015 23:44

Firma jak firma miałem przyjemność tam pracować na dosyć fajnym stanowisku lecz mało opłacalnym(usunięte przez administratora)Niemniej jednak wypłaty są co do grosza to uczciwy gość ale znam też ceny usług, które przewyższają twoją wypłatę i to o kilka msc za jedną usługę. Tak czy inaczej miło wspominam (usunięte przez administratora)
    bylypracownik100

11.03.2015 18:54

Chyba firma z przeszłością (usunięte przez administratora). Gdybys tam dalej pracowal to bys tak nie pisal wiec zly nick dobrales! A jesli pracujesz juz 2 lata to zostal ci jeszcze rok bo taka tam srednia jest;)

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w ALFA POLAND?

tr

18.11.2014 22:34

Ile na reke nowemu daja
    DarthVader

06.05.2014 14:25

Nie ma tam ciepłych posadek, za solidną pracę można dobrze zarobić, ale niestety trzeba być bardzo dyspozycyjnym.
    DarthVader

06.05.2014 14:24

aras350

06.03.2014 12:00

miałem jakiś czas temu okazję pracować w/w firmie.moja opinia:(usunięte przez administratora).jest brak organizacji,zamieszanie,stawki niesą wysokie,a nadgodziny i weekendy trzeba robić i nikt cię nie pyta,czy możesz zostać dlużej lub czy np.niemasz już planów na niedzielę.atmosfera jest nie fajna i raczej nikt nie słyszy słów w stylu dobra robota.....nieplecam
    Ziomek

04.03.2014 12:40

Firma dość ciekawa, co do atmosfery tworzą ją przede wszystkim pracownicy. Jak wszędzie są i solidni i obiboki, stąd kwasy. Jeśli stanowisko nie wymaga wielu umiejętności trudno o kokosy. Co do zarobków, na początku rzadko gdzie dostaje człowiek godziwy pieniądz, ale kto jest solidnym pracownikiem i się wykazuje jest doceniany.
    baśka

03.03.2014 21:36

czy są tam jakieś przyjęcia, jeśli tak to jak starać się o pracę? (usunięte przez administratora)
    xxx

05.02.2014 14:55

A jak wygląda tam praca kierowcy w zaopatrzeniu ?
    Mirek

06.07.2015 15:56

Kierowca, ma prawa szeryfa drogowego.
    Hellcat

08.12.2013 23:17

Generalnie firma jest stabilna, polecam ja glownie młodym osoba które dopiero zaczynają karierę zawodowa. Można się wiele nauczyć niemniej jednak na duże zarobki bez dużych nadgodzin niema co liczyc. W firmie niegdyś panowala atmosfera rodzinna jednak ostatnimi czasy probuje się tam wykazac nowy kierownik dlatego atmosfera nie jest zbyt ciekawa... Polecam firme ambitnym osobom ponieważ tak jak wspominałem wczesnej można zdobyc doświadczenie które w dzisiejszych czasach jest brane pod uwagę jako pierwsze.Dodatkowym celem jaki można zdobyc jest nauka jezyka wloskiego który akurat w tej firmie się przydaje. Pozdrawiam

Zostaw merytoryczną opinię o ALFA POLAND SP. Z O.O.