Bioderma Poland
4 19 6 1

Opinie o Bioderma Poland

Zuza

Czy firma prowadzi może rekrutację? Warto aplikować?

Fana
@Zuza 09.05.2018 12:00

Nie warto. Słabe warunki, niewiadomo jakie wymagania, długa rekrutacja jakby przynajmniej startowało się na posadę prezesa. Lepiej sobie dac spokój.

czuczu
@Zuza 09.05.2018 12:00

warto. super firma

Karolina
@czuczu 13.11.2018 18:35

Skoro, Twoim zdaniem, warto aplikować do firmy Bioderma Poland, to bylibyśmy Ci wdzięczni, gdybyś napisał coś więcej na ten temat. Jak mniemam - już jakiś czas jesteś tam zatrudniony. Powiedz nam w związku z tym, czy nowi pracownicy mogą liczyć na atrakcyjną pensję?

Zainteresowany

Witam, Dlaczego nikt nie napisze ile się zarabia ? Jaka podstawa , widełki ? Premia, miesięczna, kwartalna czy większość otrzymuje czy to Yeti? Jakie auta, czy do pełnej dyspozycji ? Atmosfera , budżet , ilość wizyt ?

Szukający pracy
@Zainteresowany 06.08.2017 21:29

30 tysi, mercedes co najmniej E klasa, jak masz ochotę to dowożą do klienta jak jesteś po imprezie.

Aniulek
@Zainteresowany 06.08.2017 21:29

Hej, na start jako PM możesz liczyć na podstawę w granicach 2500 - 3500 (ale to już max) netto mówią o premiach ale często są one nieosiągalne :(( warto popytać osób pracujących Umowa na 3 miesiące potem kolejne

czuczu
@Szukający pracy 19.01.2018 23:57

ja dostałem dwuosobowego Porsche i nie mam gdzie wozić ulotek. Beznadziejna firma. 30 tys to chyba kierownicy. Jako REP nie wyciągniesz więcej niż 15 tys na rękę.

Atodermiś od biurka ;)

Hmmmm myśle ze cześć z opinii jest prawdziwa :) ale obiecuje dla osób śledzących ze jeżeli będę coś publikował to podpisze się w sposób jasny :))) póki co może zacznijcie rozmawiać z ludźmi i rozwiązywać problemy a nie wspominać i oczerniać ludzi którzy już są poza - chociaż to miłe ze tak wiele czasu jeszcze zajmuje :)))) Pozdrowienia dla całej ekipy pomimo wszystko :))) buziaki :))))

Znajoma pracuje

Firma przeżywa bardzo zły okres sytuacja jest mocno napięta i niepewna i mobbing na każdym kroku, znajoma pracuje ale ledwo wyrabia na zakrętach i szuka pracy bo nie wytrzymuje psychiczne

Karolina
@Znajoma pracuje 24.10.2018 20:26

@Znajoma pracuje Kwestie, o których piszesz są bardzo niepokojące. Ale proponuję jednak, żeby Twoja koleżanka sama wypowiedziała się tu na temat pracodawcy, jakim jest Bioderma Poland. Takie informacje "z pierwszej ręki" są najbardziej cenne. Poprosisz ją o to zatem?

ByłyPodPracownikBiuro

Umowa - śmieciowa - przedłużana na ostatnią chwilę (czasem po czasie). Dwa kosmetyki do pensji. Atmosfera w biurze okej, zżyty zespół i raczej traktują Cię mało poważnie - wiedzą, że za chwile będzie następny na Twoje miejsce. Atmosfera wśród pracowników na magazynie dużo lepsza (choć biurowi nie traktują ich poważnie). Na magazynie dużo pracy...i człowiek z zewnątrz zdziwił by się, że tak wiele obi się nadal ręcznie.

Karolina
@ByłyPodPracownikBiuro 21.10.2018 15:30

@ByłyPodPracownikBiuro Ważne jest, by mimo wad dostrzegać również i te pozytywne strony danej pracy. Dobrze zatem, że w Bioderma Poland do gustu przypadła Ci chociaż panująca tam atmosfera. Nadmieniasz, że umowa tam jest "śmieciowa" - czy w związku z tym można jednak liczyć na jakieś ubezpieczenie z ich strony?

Karolina

@Aniulek Bardzo długo czeka się na stabilną umowę. Jak uważasz - dlaczego firma Bioderma Poland tak długo z tym zwleka? Przeglądając ostatnio oficjalną stronę firmy zauważyłam, iż prowadzą tam otwartą rekrutację https://www.bioderma.pl/skontaktuj-sie-z-nami/kariera Może ktoś byłby chętny na rozpoczęcie z nimi kariery zawodowej?

Karolina

@Aniulek Czyli z innym przypadku nie można liczyć na ubezpieczenie? A po jakim czasie można liczyć na umowę na czas nieokreślony? Może ktoś jeszcze pracuje albo pracował w Bioderma Poland i chce coś na ten temat powiedzieć. Pamiętajcie, że informacje, które przekażecie mogą posłużyć innym osobom.

Aniulek
@Karolina 07.09.2018 10:24

Nie ma opcji, umowa na czas nieokreślony jako trzecia ale jeszcze dają na okres próbny - wiec z doświadczenia ludzi wychodzi Ok 2 lata - tak realnie

Karolina

@Aniulek Widzę, że pracujesz w firmie Bioderma Poland. Na jakim stanowisku i jak długo jesteś tam zatrudniona. Nadmieniasz o zbyt niskim wynagrodzeniu; pamiętaj jednak, iż jest to raczej kwestia indywidualna. Czy pracodawca zapewnia ubezpieczenie zdrowotne? @Jacek Postanowiłeś może już złożyć do nich swoją aplikację?

Aniulek
@Karolina 25.08.2018 14:22

Zapewnia dla tych którzy są już na umówię na czas nieokreślony, do tego kartę mutlisport i ubezpieczenie grupowe - ale poziom wybagrodzen już dawno przestał być satysfakcjonujący, niestety źle się dzieje i nie zapowiada się na lepiej ale tak jest jak jedyna strategia sprzedażowa jest wypchnąć towar do Chin żeby jakimś cudem osiągnąć chore wzrosty

Jacek

Jaką macie atmosferę w pracy? Czy jakiś socjal jest?Czy warto starać się o pracę w firmie?

Szukający
@Jacek 05.08.2018 11:26

Jacek a na jakie stanowisko, z tego co wiem to socjal nijaki ale pytaj o szczegóły to postaram się pomoc

Aniulek

Niestety proces rekrutacji o jakim piszą poprzednicy to standard, bardzo nieprofesjonalne podejście - niestety idąc dalej nie jest lepiej, przeciętne pieniądze a o odbiorze nadgodzin można zapomnieć :///

Karolina

@Fana, nie żałujesz, że nie udało Ci się pomyślnie przejść rekrutacji? Okazuje się, że nie jesteś pod tym względem wyjątkiem, bo podobne opinie pojawiały się już wcześniej. A ja jestem ciekawa, czy znajdzie się choć jedna osoba, która będzie bronić swojego pracodawcę, oczywiście odpowiednio uzasadniając tę obronę?

Karolina

@Fana, czy możesz napisać nieco więcej o procesie rekrutacji? Pewnie wiele osób jest ciekawych, czy od czasu kiedy aplikowała @Ola coś się zmieniło? W końcu rynek pracownika zmusza wielu pracodawców do modyfikacji swoich kryteriów zatrudniania, więc być może Bioderma Poland dokonała już takiej przemiany.

Fana
@Karolina 20.05.2018 22:16

1 etap to rozmowa, typowa jak na każdej rozmowie o pracę. 2 etap to prezentacja na podane 2 tematy, tabletowa, komputerowa, ustna, kto co uważa + dość długa rozmowa, całość trwa około 40 min 3 etap przechodzą tylko dwie-trzy osoby, nie dają znać nawet, że odpadasz.

Ola

Witam, ostatniego czasu byłam u nich na rozmowie na stanowisko Młodszy specjalista ds. sprzedaży w biurze na ul.Dekerta 24. Pierwsza rozmowa była z kierownikiem działu Panią M. Warunki : Umowa zlecenie docelowo umowa o pracę, praca od 8-10 do 16-18 8 godzinny tryb od pon do pt, Nadgodziny nie płacone można sobie odebrać godziny w formie wcześniejszego wyjścia itp..., dwa kosmetyki darmowe w miesiącu, karta Multisport i ubezpieczenie grupowe od umowy o prace, od 2 lub 3 lat ( nie pamiętam) na umowie o pracy prywatna opieka medyczna, płaca podstawa na umowie zleceniu a na umowie o pracy podstawa + premie. Proces rekrutacji strasznie wydłużony, mieli dać znać po tygodniu czasu czy idę na 2 etap czy nie. Po miesiącu czasu odezwałam się do Pani kierownik czy 2 etap już był itp... Dostałam odpowiedź, że mnie zapraszają na 2 etap. SZOK po miesiącu czasu człowiek musi się sam upominać. Druga rozmowa z kierownikiem z innego działu Administracji i Finansów Pan W. Rozmowa przebiegała bardzo miło, ale niestety warunki się zmieniły np : nadgodziny nie płacone ani nie można odebrać w formie wcześniejszego wyjścia, praca zaczyna się od 8:30 a nie od 8:00 jak było mówione, brak premii miesięcznej tylko podstawa na umowie zleceniu i umowie o pracy, możliwa premia roczna w formie bonusu. Sama firma wydaje mi się ok, ale to podejście do człowieka itp..., mieszanie warunków pracy. Sami oceńcie

Karolina

@Waldi, rozmowa rekrutacyjna zarówno dla kandydata oraz osoby, która prowadzi rekrutację jest ważna. Jest to etap, na którym kandydat poznaje strukturę oraz warunki pracy w firmie, natomiast osoba prowadząca rekrutacje poznaje osobiście kandydata oraz ma możliwość weryfikacji praktycznej jego umiejętności. Myślę, że w wypowiedzi użytkownika @rekrutacja 2018 chodzi po prostu o opinię odnośnie rozmowy rekrutacyjnej, a nie samej firmy. Może w kwestii odpowiedzi na temat jej wyników da się coś poprawić w przyszłości. Jeśli wiesz coś o pracy w Bioderma Poland, to podziel się swoimi doświadczeniami, ponieważ inny użytkownicy forum zapewne są zainteresowani.

Waldi

Wystawianie opinii firmie jedynie na podstawie rozmowy rekrutacyjnej jest nieobiektywne. Może ktoś nie odpowiada firmie?

Ahg
@Waldi 23.03.2018 16:14

Czy może wiesz coś o pracy w tej firmie? Nie o rekrutacji.

rekrutacja 2018

Nie polecam, strata czasu. Proces rekrutacyjny daję wiele do życzenia :3 etapy, przeciąganie go w czasie, firma po ostatniej, czyli 3 rozmowie nawet nie raczy poinformować o wyniku rekrutacji, na którą są zaproszone 3 osoby (wykonać 3 telefony czy napisać maile to chyba nie tak duży problem).. więc wydaję mi się, że nie mają szacunku do ludzi i ich czasu.

Rekrutacja

Hej powiedzcie na co należny zwrócić uwagę na drugim etapie na pfm czy jest ktoś kto dostał się na zielona górę

Stella

Z moich informacji wynika, że to bardzo dobra firma. Czy dlatego tak rzadko piszecie?

TAKAtam

Dobra firma na start celem uzupełnienia papierów. Pracowałam w biurze- atmosfera niby okej - nie liczcie, że czegoś Was nauczą, zazdrość i średnie podejście niektórych osób do ciężko pracujących pracowników magazynu.

Karolina

@zainteresowany właśnie takich informacji na forum brakuje. Wiele osób liczy na opis warunków pracy na jakie można tutaj liczyć. Dajcie znać innym zainteresowanym, czy praca w Bioderma Poland się opłaca? I czy są tutaj jakieś ekstra dodatki zachęcające do podjęcia zatrudnienia?

new

Wiem ze asm - owie jeżdżą passatami

fds

godziny pracy na medycznego??? Umowa wiadomo 3 msc lub rok socjal opieka za którą płacisz i ubezpieczenie grupowe

Karolina

Informacje na temat dokładnych zarobków @anNa uzyskasz zapewne dopiero na rozmowie rekrutacyjnej. Warto przed decyzją o podjęciu pracy, dowiedzieć się jakie są inne warunki pracy - godziny, umowa, socjal, itp. Ktoś wie coś na ten temat?

anNa

hej jakie zarobki na pm podstawa, czy premia realna, czy lekarze lubia produkty, jaka flota aut

Migot

Ogólnie mam takie pytanie, mam nadzieję, to nie jest nic co uznacie za głupie, ale w jakiej walucie tutaj płaca, pewnie w złotówkach tak? Ogólnie pytam po to, bo widze tutaj sporo ogłoszeń na różne kraje, znaczy na kilka, nie wiem czy to ta sama firma

tom

Witam, Podajcie proszę konkretnie jakiego rzędu sa zarobki w firmie Bioderma i jakie są tu widełka premiowe na stanowisku przedstawiciela? Pozdrawiam.

tom

Witam, Podajcie proszę konkretnie jakiego rzędu sa zarobki w firmie Bioderma i jakie są tu widełka premiowe na stanowisku przedstawiciela? Pozdrawiam.

catarine

Witam, proszę powiedzcie jakie są tu warunki pracy tzw. ile można tu zarobić z podstawy i ile z premii, ile trzeba robić wizyt farmaceutycznych a ile medycznych, czy jest tu socjal - jak tak to jaki, jakimi samochodami jeżdżą PF i czy można jeździć w weekeny prywatnie??

karolina

Cześć, jesteście w stanie powiedzieć, czym zajmuje się w biodermie consumer brand manager?

paula

Hej jakie pieniądze dla przedstawicieli proponują?

Zostaw opinię o Bioderma Poland - Kraków

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bioderma Poland