Czesc Wszystkim,
W Firmie Etak pracowałem około rok czasu w trzech różnych oddziałach), wiec śmiało mogę opisać jak to wyglądało.
Sam etap rekrutacji przebiegł bardzo szybko, była to jedna/ dwie rozmowy (dokładnie nie pamietam) z szefem, z tego co kojarzę rozmowa może być przeprowadzona ewentualnie z jednym z dwóch dyrektorów.
W mojej opinii szef, tak samo jak dyrektorzy bardzo w porządku, nigdy nie odczułem negatywnej energii, ani nie usłyszałem złośliwych komentarzy z ich strony.
Każdy oddział składa się mniej więcej z 5 osób zajmujących sprzedażą w tym jest jeden kierownik, wyjątkiem jest oddział Oświęcimski, gdzie znajduje sie dodatkowo główny magazyn.
Sama praca od początku nie jest niczym trudnym, koledzy od samego początku starają się wdrożyć nową osobę, przez chociażby tłumaczenia podstawowych zwrotów branżowych i przede wszystkim artykułów, którymi sie handluje, efektem tego na samym początku glownymi zadaniami sa pilnowanie wystroju i porządku w hurtowni (oczywiście oceniam to z swojej perspektywy, czyli osoby, ktora nie miała kompletnego pojęcia o artykułach elektrycznych i itp, w każdym przypadku może być inaczej), Praca od poniedziałku do piątku w godzinach 7/8-16/17, dodatkowo w miesiącu sa dwie soboty pracujące 7:30-12:30, natomiast za to mamy możliwość wziąć jeden dzień wolnego, o takim systemie pracy bylem informowany już w trakcie rozmowy o prace.
W samej firmie szansa na rozwój jest jak najbardziej możliwa, można o tym rozmawiać.
Zarobki sa jak najbadziej adekwatne do rynku pracy, na pewno sa zróżnicowane w samej firmie, przez stanowiska handlowców, gdzie każdy dba o swoje wynagrodzenie (jak w każdej firmie, handlowiec w Etaku posiada podstawę i % procent od sprzedaży).
W samej firmie co jakiś okres czasu sa prowadzone szkolenia, głównie przez producentów firm z którymi sie współpracuje.
Atmosfere oceniam najlepiej w oddziałach w Chrzanowie i Oswiecimiu.
Prace oceniam bardzo pozytywnie w perspektywy, ze mogłem rozpocząć prace w handlu i zdobyć doświadczenie, dodam ze niektórzy w firmie pracują od dawien dawna i raczej nie myślą o zmianie, ja to zrobiłem, ponieważ chciałem spróbować swoich sił na troszeczkę innym stanowisku, co nie zmienia faktu, ze praca w Etaku pomogla mi zdobyć niezbędne doświadczenie, abym mógł zacząć prace w firmie, gdzie teraz jestem
Główne minusy, które mi się nasuwają:
-brak szkoleń stricte sprzedażowych
-dwie pracujące soboty w miesiącu
-remanenty
Tak jak wspomniałem wcześniej, prace oceniam jak najbadziej pozytywnie i jednocześnie Pozdrawiam cały zespół, szczególnie odział Chrzanowski i Oświęcimski