Liberty Corporation

• Dymaczewo Stare
  • Zamysłowo
  • Dębno

3. Opinie o pracodawcach Łódź
  5. Opinie o Liberty Corporation Sp. z o.o.

Opinie o Liberty Corporation Łódź

Nie przegap nowości o Liberty Corporation Sp. z o.o.!

Alicja

23.04.2025 16:46

Praca w tej firmie to niestety rozczarowanie. Brakuje szkoleń czy realnych możliwości rozwoju – nowe osoby są zostawione same sobie. Wynagrodzenia są niesprawiedliwe i nieadekwatne do wykonywanej pracy, a różnice w płacach między pracownikami na podobnych stanowiskach są rażące. Największym problemem są jednak menedżerowie, rozsiani po bardzo licznych zarządach – niekompetentni, przepłacani, skupieni wyłącznie na własnych korzyściach, a nie na dobru zespołu czy firmy. Brakuje też jakiejkolwiek długofalowej strategii – panuje chaos, a decyzje podejmowane są z dnia na dzień, bez szerszego planu.

23.04.2025 17:44

Niesprawiedliwe wynagrodzenia to bardzo delikatnie powiedziane. Dyrektor od importerstw, który miał świetne wyniki, zarabiał tylko 30 / 40% tego co prezes Tomasz czy członek Robert. Jedni harują i zarabiają grosze, inni nic nie robią i zgarniają kokosy
    Sfrustrowany

20.04.2025 21:43

Praca w Liberty Corp to absolutna pomyłka: - stanowiska administracyjne, które istnieją tylko po to, by „symulować” pracę, - menedżerowie, których praca polega głównie na przekazywaniu maili i zarządzaniu ludźmi, którzy nie potrzebują zarządzania, - menedżerowie, którzy chcą mieć pod sobą jak najwięcej ludzi, żeby poczuć się ważniejszymi i żeby uzasadnić swoje istnienie w Liberty w oczach właściciela, - pracownicy, którzy tworzą raporty, których nikt nie czyta.
    Naiwny

16.04.2025 08:32

Zacznijmy od tego, że przyrostek Corp. jest co najmniej na wyrost. Brak jakich kolwiek procedur w LM jest celowym posunięciem kierownictwa firmy. Generalnie system zarządzania typu (usunięte przez administratora) Stara kadra z wiedzą i doświadczeniem wykrusza się, nowa jest zatrudniana z klucza (usunięte przez administratora). Średni szczebel zarządzania to raczej ignoranci i dorobkiewicze, (usunięte przez administratora), którzy dbają o swoją kasę i stołki kosztem innych i kosztem firmy, doprowadzając tym do odejścia tych kompetentnych. Zostało jeszcze trochę, dobrych fachowców, marketing importerstwa Ducati, mechanicy i "stary" servis w Piasecznie. Jak wszyscy wiemy (usunięte przez administratora) Pozdrawiam celowo z małej litery (usunięte przez administratora) Piaseczno, specjalistę od zarzynania firm. Pozdrawiam (usunięte przez administratora) z LM Piaseczno. PS. NIKT WAM NIE DA TYLE CO LIBERTY WAM OBIECA !!!
    bylypracownik

21.12.2024 15:51

Ogromny bałagan. Zarządzający to dyletanci. Brak decyzyjności. Kombinowanie przy wypłacie wynagrodzeń. Żeby uniknąć ZUS i podatków wypłacają część wynagrodzeń na karty przedpłacone. Nie polecam
    wkurzony

22.03.2025 14:31

u mnie to samo. musze pół wypłaty wydać żeby zapłacić pit. Nie polecam tej frimy
    david

12.04.2025 17:06

a jak się zdazy zwolnienie to zasilek od minimalnej nie polecam tej firmy
    Liberty Motors

19.03.2025 11:17

Szkoda, że nie trafiłem na GoWork wcześniej. Najgorzej, że zrezygnowałem z innej pracy, żeby u nich pracować. Wszystkie negatywne komentarze są prawdziwe, choć nawet one nie oddają w pełni beznadziejnej sytuacji. Gdyby można tu było używać wulgaryzmów, dopiero byłoby co czytać! ???? ps.: nie powinno być "Liberty Motors w Łódź" tylko ogólnie Liberty Motors i wszystkie inne powiązane spółki. Również powinni poprawić wpis na stronie z "Liberty Motors to największy dealer motocyklowy w Polsce, oferujący pełne wsparcie motocyklistom w pięciu lokalizacjach...." na Liberty Motors to najgorszy dealer motocyklowy w Polsce, oferujący wyzysk pracowników oraz świadome oszukiwanie motocyklistów i oszukiwanie ich na hajs w pięciu lokalizacjach....

19.03.2025 11:31

Najgorzej, że są również importerem Ducati, narzucają takie ceny, że zagranicą kupisz identyczny motocykl o kilka tysięcy taniej ???? a cenny serwisu to już w ogóle żart !!!
    Ozzy

24.03.2025 13:14

Spójrz na parking zarządu żeby zrozumieć skąd te ceny.
    bezradny

10.01.2025 16:12

Praca w Liberty to totalna katastrofa, brak jakiejkolwiek organizacji. Dyrektor salonu to totalny (usunięte przez administratora) który nie umie zapanować nad sytuacją. Słowa "dzień dobry" nie usłyszysz. Rok po zmianie zarządu nic się nie dzieje, a nawet jest gorzej. Zarząd razem z "nowym" marketingiem chcą poprawić opinie na rynku wobec klientów, ale najpierw powinni zadbać o dobrą atmosferę wśród pracowników. Nie polecam pracy w Liberty Motors w Piasecznię.
    @Honda

19.02.2025 22:22

Tu jest z tego co zauważyłem wiele wątków. Brak szacunku do pracowników Mizerne zarobki co do wymagań Zbyt duża kadra kierownicza (podobno w Piasecznie w recepcji 4 kierowników na 5 doradców ;P) Arogancja i buta przełozonych na salonie sporo by pisac
    Erwin

22.02.2025 18:51

Problemy w dziale marketingu i ecommerce zaczęły się gdy firma zwerbowała pewną starszą panią na stanowisko „konsultantki”. Miała ona owe działy „naprawić”, by wyszły na prostą i generowały większe zyski i rozpoznawalność marki. Efekty są zgoła inne, pani nic nie naprawiła. Wartościowi pracownicy, którzy tam jeszcze byli gdy ona obejmowała stanowisko szybko się ewakuowali, bo z tą kobietą nie da się w żaden sposób dogadać. To osoba wielce niekompetentna, niesłowna, bez aktualnej wiedzy dot marketingu. Dodatkowo ma bardzo duże ego i traktuje wszystkich jakby była od nich lepsza. Co robi właściciel gdy widzi jak ludzie uciekają przez jej „rządy”? Awansuje ja na stanowisko dyrektora marketingu. Jak ma być dobrze w Liberty, skoro oni sami pod sobą dołki kopią?
    Alex

12.08.2024 14:43

Praca jako mechanik w Piasecznie jest okropna. System wynagrodzeń poprzez całkowicie nieprzejrzyste bonusy, na karcie przedpłaconej, od której przy składaniu PIT-u również będziesz musiał płacić podatki. Wynagrodzenie jest poniżej poziomu na rynku. To straszny bałagan. Kiedy próbujesz porozmawiać z reżyserem, on po prostu odwraca się i cię nie zauważa. Na plus - niesamowicie fajny zespół mechaników! Są też ludzie, którzy pasjonują się tym biznesem i tym miejscem. Wszystko inne to straszny (usunięte przez administratora)
    Sergio

19.02.2025 22:43

Podobno najstarsi mechanicy odchodzą ?? Co tam sie bedzie działo??
    ReviewModeratorIcon
    Samuel

13.12.2024 14:41

W lutym poruszyliście tutaj temat zmiany zarządu. Mniej więcej w tamtym okresie ich działania były ocenianie raczej negatywnie. Jak obecnie oceniacie nowy zarząd? Może chciałby się ktoś wypowiedzieć o atmosferze.
    @kiszonaryba

19.02.2025 22:40

Nic sie nie zmieniło.Doszło trochę kierowników. Poszanowania dla ludzi brak, Socjal w tej firmie nie istnieje. Odradzam
    mgeny

13.02.2024 12:56

@mnick tutaj się z Tobą nie zgodzę. Może pracowałeś w złym dziale. Tutaj gdzie ja obecnie pracuje , dział jest mega pozytywny. Ludzie sobie pomagają i każdy od każdego może się czegoś nauczyć. Co do kadry zarządzającej , też nie ma problemu ze spotkaniem , omówieniem problemu-szukaniem wyjścia z problemu. Dużo się w firmie zmienia na plus wiec oby tak dalej.
    bzdury

19.07.2024 15:17

bzdury piszesz, śmieszy mnie to jak nowy dyro komentuje na gowork, od ponad 1,5 roku nie macie ludzi do pracy :D nie dlatego, że macie negatywne opinie na goworku, tylko dlatego, że jesteście beznadziejnym pracodawcą !!!
    @Ktosnikt

19.02.2025 22:17

Podobno nowy dyrektor zakupił do swojego gabinetu potężny telewizor i non stop podgląda pracowników jest wulgarny ,bezczelny i arogancki. Okół sie zgrają kierowników z mizernym doświadczeniem w branży. Ta firma nigdy się nie nauczy rynku. Najlepsi i najbardziej wartościowi pracownicy odchodzą w zastraszającym tempie .
    lodz_biuro

21.12.2024 16:18

Gorąco odradzam. Rotacja w administracji nie mieści się w żadnych standardach. Jakieś 30% rocznie. W administracji w Łodzi pracuje około 30 osób w tym 7 albo 8 menedżerów! Ci menedżerowie głównie skupiają się na przetrwaniu oraz na podlizywaniu właścicielowi. Nie ma żadnych sensownych procedur, pracownicy otrzymują sprzeczne polecenia od różnych menedżerów. Nie do końca wiadomo kto za co odpowiada. Dział administracji głównie zajmuje się wszelakiego rodzaju rozliczeniami między różnymi powiązanymi spółkami. Wszystko ma na celu unikanie płacenia podatków i składek ZUS.
    Nikt

25.12.2024 12:18

W Piasecznie jest jeszcze gorzej. Na stanowiskach kierowniczych same niekompetentne osoby. Zero zorganizowania, brak decyzyjności, niesłowność, brak poszanowania pracowników niższego szczebla, komunikacja w firmie leży.
    Dusia

12.04.2024 16:27

Hej. Widziałam już te wcześniejsze komentarze w których twierdziliście, że mechanicy motocyklowi rotują. Teraz też jest oferta ale bez wskazanych zarobków. nie wiem jeszcze jak jest tam na miejscu ale chce się dowiedzieć czy chłopak lepiej by zarabiał niż w aktualnym miejscu pracy. Jakie więc są zarobki?
    Alex

12.08.2024 14:26

4 tys netto 6 tys. zdaniem zarządu to zbyt wysokie oczekiwania finansowe
    Superman

09.02.2024 13:20

Czy ktoś mógłby się podzielić opinią dot. pracy w centrali, w Piasecznie? Jak zmieniła się praca po odejściu części Zarządu i wejściu nowych osób? Jest lepiej czy gorzej?
    Pablo

11.02.2024 02:05

Jeszcze za wcześnie na ocenę zmian - sezon zweryfikuje. Nie wiem jaki jest skład nowego zarządu, ale jeśli jego członkowie nie mieli dotychczas styczności z branżą motocyklową (i pewnie nie mają) to nie spodziewałbym się żadnych zmian in plus. Niestety ludzie, którzy mogliby tą firmę wyprowadzić na prostą (pracownicy z długim stażem i doświadczeniem) nie mają co liczyć na sprawowanie wyższych funkcji.
    Odp

29.03.2024 11:35

Zweryfikowało… najpierw odeszli ludzie, którzy stworzyli salon w Piasecznie bo już mieli dość (usunięte przez administratora)około 50% składu, po nowych zmianach drugie 50% złożyło wymówienie :D
    Joanna

25.01.2018 19:49

Znalazłam informacje o otwartych rekrutacjach do poznańskiego i warszawskiego oddziału Liberty Motors. Poszukiwani są kandydaci np. na stanowisko Kierownik serwisu motocyklowego lub Doradca serwisowy. Co możecie powiedzieć o tego typu stanowiskach w tej firmie? Jeżeli wiecie jakich warunków zatrudnienia mogą się spodziewać przyszli pracownicy, to proszę o umieszczenie informacji o nich na tym forum.
    Zawiedziona

05.10.2018 16:35

Korporacja,która ma zero szacunku dla człowieka .Zwolnienia z dnia na dzień z uśmiechem na twarzy ,podsuwanie pod rękę non stop coś do podpisu.Nie polecam!!!
    6 lat później...

29.03.2024 10:44

6 lat później... nic się nie zmieniło, no może po za tym, że nie zwalniają z dnia na dzień, tylko sami ludzie się zwalniają z dnia na dzień z uśmiechem na twarzy :)

26.01.2024 14:37

Zastanawia mnie sytuacja od nowego roku. faktycznie widzę, że mniej więcej ostatnie opinie, które się pojawiały są nieprzychylne warunkom pracy ale co ciekawe nie widać przy tym na głównej stronie kompletnie żadnych ofert. mimo to rotacji nie ma, czy po prostu trafiłem teraz na taki okres?

28.02.2024 16:29

Nie redukcji 50%, tylko z 70% składu po prostu odeszło !!! Nie zostało zwolnionych itd. Odeszli sami, bo mieli dość cyrku. Ogłoszeń było sporo, zaraz znów się pojawią, nie mają handlowców i tyle, ci co przyszli też odeszli. A spadki sprzedaży są ogromne oraz martwy sezon, że z tego co wiem, jadą takim składem co nim pozostał i szukają cały czas nowych. Sezon zaraz startuje, już nim współczuje.
    tonący okręt

29.03.2024 08:50

"Ogłoszeń było sporo, zaraz znów się pojawią, nie mają handlowców i tyle, ci co przyszli też odeszli " skąd wiedziałeś :D :D :D w piasecznie nigdy nie było różowo, a teraz podobno to jakiś armagedon :D
    tonący okręt

29.03.2024 08:43

I znów pojawił się pełen pakiet "W związku z dynamicznym rozwojem firmy na rynku Warszawskim aktualnie poszukujemy osób na stanowiska" manager salonu, sprzedawca motocykli, mechanik, doradca serwisowy... itd. ..., czemu ? bo ostatni wytrwali, też już złożyli wypowiedzenie :D firma od listopada nie może znaleźć pracowników, zatrudnia każdego, nie masz kwalifikacji, ambicji, lubisz być pomiatany, odnajdujesz się w toksycznej atmosferze, a co najważniejsze jesteś tani - ta praca jest dla ciebie !!! Salon w Piasecznie to po prostu żart i zamiast kłamać już na wstępnie na ogłoszeniach na portalu pracuj pl - napiszcie prawdę, że Jesteście gotowi zatrudnić kogokolwiek, bo inaczej będziecie musieli zamknąć salon :D :D :D
    szkoda czasu

16.01.2024 12:20

Nic mnie tak nie rozśmieszyło dzisiaj, jak ogłoszenia tego pożal się boże pracodawcy "W związku z dynamicznym rozwojem firmy na rynku Warszawskim aktualnie poszukujemy osób na stanowiska" manager salonu, sprzedawca motocykli, mechanik, doradca serwisowy czy księgowa. Nie z powodu dynamicznego rozwoju, tylko z powodu, że już nikt nie chce u was pracować i wszyscy wartościowi pracownicy odeszli. Zostały same ofiary życiowe, ludzie bez ambicji, reprezentujący naprawdę słaby poziom, od szeregowego pracownika po kierownictwo. Z tego co wiem, od kiedy odszedł Zoll i Kruk, tylko oni w tej firmie jeszcze coś ogarniali , to już nie tylko pracownicy uciekają, ale i klienci. A liberty motors czy tam corp czy salonowi motocyklowemu w Piasecznie, proponuje, by unikał tak dużej rotacji pracowników, przestać kłamać, szanować ludzi, lepiej płacić, zapełniać godne warunki i godziny pracy. A ludziom, którzy dadzą się złapać takim hasłom jak „ekscytującą podróż w branży motocyklowej” czy „wymarzona praca dla ludzi z pasją” i uwierzą w obiecanki na rozmowie rekrutacyjnej, szczerze, jak macie choć trochę godności i szacunku do siebie, szkoda waszego czasu. Ja straciłem całe szczęście, tylko kilka miesięcy :)
    Bylypracownik

16.01.2024 14:13

Szok, serio ktoś jeszcze zastanawia się czy tam pracować, pracowałem tam bardzo krótko i zacytuje pracowników „Kto pracuje w Liberty z cyrku się nie śmieje” czy „nikt ci tyle nie da co liberty ci obieca” a tak już na poważnie, zarobki jak zarobki, jak komuś pasują bo bogaty z domu, tam pracuje, ale fakt z takim brakiem szacunku do pracowników nigdzie się nie spotkałem.

16.01.2024 12:58

A ja przy tej opinii od kogoś, że pracują tu same ofiary życiowe, ciekawi mnie podejście drugiej strony do tematu pracy. po pierwsze czy to prawda ze te oferty nie są ze względu na rozwój? macie braki w ludziach? Ile osób zatrudniało się w ubiegłym roku a ile jest ich teraz?
    MK

16.01.2024 13:51

Byłem klientem Salonu w Piasecznie, teraz jeżdżę do innego... poziom obsługi klienta to jakoś żart. Fakt jest taki, że rzeczywiście widać od jakiegoś czasu skład jest dużo mniejszy niz rok temu, co najmiej o polowe. Ofiary życiowe, czy ja wiem, pozdrawiam Adama od BMW ostatni kumaty, ale na tym koniec, „nowi” na ducati czy na górze od ciuchów to jakaś porażka o serwisie nie wspomnę tam już od dawna strach zostawić motocykl.
    Mnick

08.11.2023 10:41

Pracując w firmie Liberty Motors miałem niestety bardzo trudne doświadczenia. Muszę szczerze powiedzieć, że byłem głęboko rozczarowany warunkami pracy i kulturą organizacyjną w tej firmie. Po pierwsze, atmosfera w miejscu pracy była toksyczna. Brakowało szacunku i wsparcia ze strony zarządu oraz przełożonych. Często odczuwałem presję, a krytyka była częstym elementem komunikacji. To negatywnie wpływało na moje samopoczucie i motywację do pracy. Po drugie, firma nie dbała o swoich pracowników. Warunki pracy były niewłaściwe, często brakowało niezbędnych narzędzi i sprzętu do wykonywania zadań. Wynagrodzenie było niskie w porównaniu z rynkowymi standardami, a awanse i podwyżki były niesamowicie rzadkie, nawet dla pracowników z wieloletnim stażem.
    Harli

27.11.2023 16:18

Niestety, ale rotacja pracowników oraz zachowania Zarządu wskazują na to, że nic w najbliższym czasie się nie zmieni w przypadku kultury pracy.
    Joanna

30.03.2023 09:23

Jak tam sytuacja w salonie w Łodzi? Widzę, że opinii dość długo nie było na stronie www aktualnych ofert także ale zachęcają do słania cv. Myślicie, że warto? Po jakim czasie się zazwyczaj odzywają? I jak oceniacie obecne warunki pracy? Kiedyś narzekali na serwis, poprawiło się? Jak na nim płacą?
    Loopet

12.06.2023 23:48

Jaśli oczekujesz stałej pensji z marną premią, chcesz mieć prace bez perspektyw rozwojowych i płacowych to bedziesz zadowolona z pracy w Liberty. Ekipa w pracy jest fajna, zgrana i życzliwa ale to nie jest praca na lata. Za zrobienie wyniku, planu otrzymujesz serdeczne gratulacje od dyrektora i czuj się usatysfakcjonowana.
    BMW F800GS

12.05.2021 06:58

Wymiana opon w Liberty na 2 kołach 17 i 21 cali to 500 zł. Koszt opon to 500 złotych. Paranoja. W czasie wymiany niszczą dętkę - uzasadnienie, że dętka już ma kilkanaście lat i się rozpada (dętka kupiona w Liberty 3 lata wcześniej przy poprzedniej wymianie - zaznaczam, że motocykl ma 6 lat, wniosek: sprzedali mi dętkę kilkunastoletnią) Koła odebrane po wymianie - krzywa i porysowana felga. Uzasadnienie, że to jest motocykl krosowy i takie koło przywiozłem. To nie nie ich wina. Paranoja. Czas wymiany opon to 9 dni (tłumaczenie sezon) Wcześniejsze serwisy: Pan z obsługi wpisał na fakturze dolewkę płynu chłodniczego, ale miał pecha bo ja przed serwisem sprawdziłem stan - był maksymalny - więc jaka dolewka (pozycja z faktury zniknęła), ale przepraszam brak. Zgubili zaślepkę gniazda diagnostycznego. Regulacja łańcucha serwisu polega na naciągnięciu go na maxa - napięty jak struna. Nigdy Liberty nie zobaczy mojego motocykla, nawet gdyby byli ostatni na świecie. Od dziś sam serwisuję swój motocykl. Nigdy więcej Liberty Łódź. Przed oddaniem do serwisu zróbcie dużo fotek i dokładnie obejrzyjcie swój jednoślad.
    Mongrel Mob

21.08.2021 20:39

Zgadzam się, że to (usunięte przez administratora) ,niechluje i nie mają pojęcia o naprawach .Ten Serwis to porażka, a do tego cenią siebie maksymalnie! Powinno się ich nazwać (usunięte przez administratora)!

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Liberty Corporation?

Kontakt - Liberty Corporation Sp. z o.o.

Gen. Jarosława Dąbrowskiego 207/213 93-231 Łódź

NIP:9820381827

Branża główna: Motocykle i jednoślady

FacebookIconInstagramIconYoutubeIcon
    Mongrel Mob

21.08.2021 20:34

Zdarli masę kasy za naprawę i oddali uszkodzony pojazd.Kiedy wstawiłem znów, nie wiedzieli jak naprawić i co dolega mojemu pojazdowi.Zaprowadziłem do zwykłego mechanika i ogarnął to w chwilę i za 100,-.Liberty Motors Łódź to (usunięte przez administratora) i ździercy.NIE POLECAM!

17.10.2020 11:03

Czy w Liberty Motors występują paczki/bony świąteczne?
    M109

28.10.2020 22:31

Liberty lodz to nieporozumienie ,oddalem im nowy motocykl suzuki intruder 1800 m109 na wymianę opon na inne niedość że za robocizne zapłaciłem ponad 600zl to uszkodzili mi obie felgi, oczywiscie twierdzac ze takie byly. Na felgach zostaly dziury po lyrzkach do opon i rysy po montarzownicy, widocznie gosc który to robil jest totalnym debilem powinien zmieniac opony przy taczkach.Kierownictwo tez nieporozumienie nie chcieli przyznac sie do bledu a potem twierdza ze mi pomaluja felgi. Nigdy więcej nie zobacza mojego motocykla. Firma dziad olali mnie a jestem klijetem intercars od kilku lat ,posiadam serwis samochodow ciezarowych i niewyobrarzam sobie takiego tematu u mnie na serwisie ,a przecież Liberty i cars to jeden wlasciciel.

08.07.2020 10:43

W jaki sposób rozwiązany jest problem nadgodzin w firmie Liberty Motors? Są one dodatkowo płatne czy może jest możliwość odbioru godzin?
    Gość

08.07.2020 11:26

Odpowiedź: i tak i tak- w zależności od preferencji pracownika i danego działu. W większości przypadków odbierane są dni wolne z nadgodzin, lub za pracę w sobotę.
    Ewa

02.06.2019 16:10

Zastanawia mnie, dlaczego już nie dyskutujecie na temat pracodawcy, jakim jest Liberty Motors. Firma działa całkowicie normalnie, co więcej, chce zatrudnić kilka nowych osób do swojego zespołu. Możecie wybierać spośród takich stanowisk, jak na przykład: Sprzedawca motocykli i akcesoriów, Sprzedawca części do samochodów ciężarowych, przedstawiciel handlowy ds. sprzedaży części do samochodów ciężarowych czy też Samodzielny Księgowy / Samodzielna Księgowa. Trzeba przy tym powiedzieć, że oferują bardzo atrakcyjne warunki - szczegóły znajdziecie na znanym portalu z ofertami pracy. I co sądzicie: chcielibyście tam aplikować?
    a co mi tam

06.08.2019 12:12

czemu nikt nie dyskutuje? bo jest pewien poziom poniżej którego nie warto schodzić. pracowałem ta 3 lata i gdyby nie ludzie z którzy są naprawdę super, to nawet na sekundę nie powróciłbym myślami.
    Porażka

25.01.2018 19:34

Nikt wam tyle nie da ile "Dyrektor" Damian obieca.... niestety
    Jegger

23.01.2019 13:22

I ten wszechobecny smród papierosów na salonie
    k

28.09.2018 15:40

Ja pracuje od wielu lat i jest ok. Mogę spokojnie polecić.
    Szacunek

23.01.2018 05:06

Jakie rozgoryczenie? Jeżeli odpowoada wam zdobywanie osiągów w lizaniu tyłka swoim dyrektorom to jest to praca dla was, ktoś kto ma wiedze i sprawdza się jest likwidowany, dyrektorzy oszukują... praca na wlasnej działalności, to porażka w dzisiejszych czasach, zrzucają odpowiedzialność na Was, przy dzisiejszym rynku pracy lepiej szukać czegoś innego... Są firmy co zaprwnią oprócz dobrej płacy super atmosferę w przeciwieństwie do LM. Stanowisk w firmie i tak dorabiają się Ci którzy chodzą za swoimi przełożonymi jak cień, tzw. Wyścig szczurów. Pozdr
    gość

19.10.2017 11:51

Przez przypadek trafiłem na tą stronę, kiedy znajomy zapytał jak się pracuje w LM, bo czytał "takie rzeczy...!" Pracuję w Liberty 4-ty rok. Zabawnie się czyta niektóre opinie rozgoryczonych osób, które znałem i z którymi miałem okazje pracować:) To fakt, LM jest specyficzną firmą. Nie chcę tutaj koloryzować czy opisywać swoich żali. Bardzo dużo dzieje się i zmienia w krótkim czasie. Mi osobiście taka dynamika odpowiada, ale być może dla kogoś tempo jest za szybkie. To prawda, w LM nie płacą i nie awansują za siedzenie. Faktycznie trzeba pracować i często pracy jest dużo. Nie znam z kolei nikogo, kto zarabiałby mniej niż 2000zł na rękę i to jeszcze pod stołem...? Znam z kolei ludzi, którzy przyszli do LM znikąd i w 3 lata zrobili naprawdę dużo. Ich zarobki potrafią sięgać ponad 8tyś netto. Oczywiście to kwestia człowieka i jego determinacji, ale się da. Na pewno firma popełniła wiele błędów w swojej historii i ja sam wiele rzeczy zmieniłbym. Pracowałem jednak w innych firmach rodzinnych i naprawdę mam materiał porównawczy. Uwiercie mi, że w LM wcale nie jest najgorzej. Poza tym łącznie LM zatrudnia ponad 500 osób, więc coś ich chyba tutaj trzyma..?
    ktoś

09.07.2016 22:24

Na spookojnie są zarobki wyższe niż te 1850zł, więc nie tak źle.
    Master

07.07.2016 16:28

Firma porażka. Pracownicy dostają głodowe pensje, tak jak wyżej ktoś zauważył wystarczy spojrzeć na pracownice. W zarządzie i na wysokich stanowiskach sama rodzina, na stanowiska dyrektorskie poobsadzani "kolesie prezesa". Reszta nie ma co liczyć na awans. Sezonowych pracownikow potrafią wyrzucić z dnia na dzień po sezonie bez podania przyczyny, wycisnąć człowieka jak cytrynę a pozniej do widzenia. Pozakładali rożne spółki tylko po to zeby pracownikom dac z jednej umowe o prace, a z drugiej umowe zlecenie w celu obejścia zusu. Kobiety maja przerąbane jesli chodzi o prezesa i jego seksistowskie żarciki. Zona prezesa wyniosła i traktuje wszystkich z gory potrafi miec tylko pretensje o wszystko. Tylko czekać az wyjdą ich wszystkie przekręty. Odradzam, i zgadzam sie w 100 procentach z opiniami wyżej. Szkoda czasu i nerwów, wyzyskiwacze powinni byc eliminowani z rynku
    gos

16.05.2016 08:38

Mimo iż komentarz nie na miejscu, to niestety wygląd zawsze był jakimś wyznacznikiem w tej kwestii ;-) A jeśli o firmę chodzi powiem króciutko-nie warto, za żadne skarby. Dziwi mnie fakt, że tyle osób nigdy nie pracujących w firmie a sugerujących się jedynie ogłoszeniami tak bardzo tej firmy broni, przecież nic ich z nia nigdy nie łączyło, skąd więc to zaangażowanie? Warto słuchać tych, którzy mieli okazję mieć z firmą coś wspólnego. Pozdrawiam!
    tomcio

02.05.2016 18:43

po niektorych pracownicach widac, ze w LM stawki glodowe....
    Z.

23.02.2016 00:31

Zabawnie się czyta, jak ktoś usilnie chce ratować ten tonący okręt wypowiedziami na forum. Darujcie już sobie te durne bajki o szkoleniach. Kto kogo szkoli ? Starzy nowych jak tylko znajdą wolną chwilę między wykonywaniem obowiązków nadprogramowych niezawartych w umówach, ba, niekiedy pracownicy szkolą nowych dyrektorów którzy przychodząc na takie stanowisko nie mają pojęcia o programach na których pracują ich pracownicy. Zróbcie no porządek w autostacji i porządną inwentaryzację , to może i nowi pracownicy będą mogli powiedzieć coś pozytywnego na wasz temat i nie zrazić się na wstępie. I zainwestujcie w nową podłogę, bo oprócz tego, że syfi po kolana, to jeszcze niedługo potracicie dealerstwa, za ten wasz hipermarketowy wystrój. I powiedzcie mi szczerze, Co to za firma, która zmusza większość pracowników do pracy na fikcyjnych samozatrudnieniach i śmieciowkach? Co to za firma, w której pracownik osiągający wysokie obroty musi opłacać z własnej kieszeni transport nowych motocykli do salonu? Co to za firma, w której odpowiedzialność finansową chcą Ci narzucić dopiero po kiepskiej inwentaryzacji? Co to za firma, w której klient może pozwolić sobie na wypicie kawy, a pracownik musi za nią płacić jak w Starbucksie? Jak pracownicy mają czuć respekt przed Dyrektorem, który ma na temat motoryzacji o wiele mniejsze pojęcie niż oni sami? Co to za firma, która na swojej stronie internetowej posiada wprowadzajace w błąd informacje, wiszące tam od... lat? Co to za firma, której nie stać na zrobienie ,,centrali” i każdy z pracowników musi biegać z telefonem po całej Sali żeby przekazać telefon odpowiedniej osobie? Co to za firma, która obciąża finansowo swoich pracowników za zamówione przez nich a nieodebrane przez klienta części ? Co to za firma, która nie potrafi GODNIE rozwiązać stosunków pracy z pracownikami ani sprecyzować ich obowiązków, a rzuca nimi jak mięsem armatnim po wszystkich działach na zasadzie ,,zapchaj dziury”? Co to za firma, która potrafi zwolnić pracownika z kilku/kilkunasto letnim stażem z dnia na dzień bez podania przyczyny? Co to za firma, w której większa rolę w zwolnieniu pracownika ma to, czy ktoś z góry za nim przepada, niż jego kwalifikacje? Co to za firma, w której główną rolę grają koligacje a nie renoma? Co to za firma, której dyrektor potrafi pisać obraźliwe maile do klientów, mówiąc im wprost, żeby nie wchodzili do jego salonu jak do siebie do domu? Co to za firma, w której rotacja pracowników jest tak OGROMNA? Naprawdę uważacie, że te wszystkie wpisy biorą się z histerii rozgoryczonych złych pracowników, którzy wylecieli przez brak wiedzy? Ktoś ich na stanowiska jednak przyjmował, prawda? Jeśli tak, to jak to świadczy o kadrach? W liberty motors większość decyzji podejmowana jest na gorąco, na zasadzie gaszenia pożarów, mało tam trafnych, przemyślanych decyzji, i to się tyczy każdego działu. Tyle pozostawiam od siebie do przemyślenia, Powodzenia.
    gość

19.02.2016 15:49

Liberty Motors nie polecam absolutnie strata czasu.Byłem jakieś pół roku na rozmowie tam.Ogólnie rozmowa przebiegła bardzo dobrze miło i na tym koniec!!! Pensja 1500zł na stanowisko mechanika!!! (to jakaś kpina)bez mozliwośći podniesienia jej praca codziennie po godzinach czyli od 10 do ? 20? minimum w każdą sobote bez mozliwosći odbioru chyba że po sezonie....a po sezonie jak pójdziesz o cos poprosić czy odebrać swoje zostajesz zwolniony natychmiast.Ogólnie firma rodzinna wszystkie wyższe stołki zajmują swoi ludzie, więć nigdy nie awansujesz ani nic nie osiągniesz.Praca sezonowa bardzo kiepsko płatna ogólnie nie polecam...to moja opinia co się dowiedziałem na rozmowie jak również od pracowników.pozdrawiam!

19.02.2016 11:10

To, co teoretycznie chcą, a to co robią to dwie różne rzeczy, ale jak wiadomo - mądry Polak po szkodzie. Dziwi mnie fakt, jak dobrze wypowiadają się ludzie, którzy nie mieli z tą firmą styczności. Ciekaw jestem, na czym opierają swoje opinie ;-) Jeśli ktoś z zainteresowanych faktycznie się u nich zatrudni, niech napisze prosze swoją opinię po kilku miesiącach. Pozdrawiam!

16.02.2016 23:18

Swoją drogą patrząc na częstotliwość komentarzy i czas reakcji, śmierdzi mi tu ingerencją aktualnego, nadgorliwego Dyrektora salonu i marketingiem szeptanym :-) Jest wielu pracowników, którzy mieli okazję współpracować z firmą, i to oni powinni wystawiać opinie, nie ludzie którzy widzieli/słyszeli coś o czymś od kogoś. Jeżeli ktoś czuje gorycz, bo obiecano mu złote góry a został z niczym, jeżeli zwalnia się ludzi z dnia na dzień, jeżeli nie docenia się stażu pracy i pracownika jako CZŁOWIEKA, to gorycz jest uzasadniona. Wszędzie obowiązują ( a przynajmniej powinny ) pewne zasady. Jeśli pracownik zostaje zwolniony bez podania przyczyny, to źle świadczy o pracodawcy.

16.02.2016 23:11

Wiecie ile osób pracuje tam na umowę, a ile na fikcyjnym samozatrudnieniu lub śmieciówce? Ja wiem, i śmiać mi się chce z tych ich umów i obietnic.
    p.

12.02.2016 12:31

Jako ex mogę powiedzieć tyle - totalny brak szacunku do człowieka. To, co cechuje ta firmę to totalny brak profesjonalizmu, brak podstawowych kwalifikacji osób na wysokich stanowiskach, brak komunikacji, toksyczność miejsca jest dobijająca. Ludzie zwalniani są z dnia na dzień, nowym mydli się oczy, obiecuje złote góry, żeby po sezonie zwolnić ich i wymienić na ,,tańszych". Firma która nie docenia rozwoju pracownika tylko bez mrugnięcia wymienia go na ,,tańszy model" nigdy nie będzie dobrze prosperować. Na wszystko potrzeba czasu, mało kto wdraża się na pstryknięcie palcem. Jeśli myślą, że pociągną długo na sezonowych nowicjuszach, to gratuluję. Osobiście NIE POLECAM.
    Burn

13.01.2016 23:05

Sam robisz błędy, a interpunkcja jest Ci obca, więc to nie jest żaden wyznacznik. Potwierdzam negatywne opinie, Bmk napisała dokładnie jak jest. Nie można ufać temu co mówią, piękna gra pozdrów. Naprawdę przestrzegam.

30.06.2015 15:58

saszka

17.08.2015 19:30

zarobki zależą od tego jak bardzo dasz się wykorzystać i jak dlugo nie uprosisz się o swoje
    Mar

07.07.2016 16:37

1850 brutto. Serio. Dwa na rękę to już gość jesteś, po awansach

Zostaw merytoryczną opinię o Liberty Corporation Sp. z o.o.