Liberty Corporation

• Dymaczewo Stare
  • Zamysłowo
  • Dębno

3. Opinie o pracodawcach Łódź
  5. Opinie o Liberty Corporation Sp. z o.o.

Opinie o Liberty Corporation Łódź

Nie przegap nowości o Liberty Corporation Sp. z o.o.!

Valentino z Polski

21.08.2026 09:07

Rafał Kwiatkowski ma wyraźną ambicję budowania „profesjonalnej korporacji”. Problem w tym, że efekty tej korporacyjnej transformacji wyglądają dość osobliwie. W ciągu ostatnich kilku lat z firm zarządzanych przez Rafała odeszła albo została zwolniona zdecydowana większość osób zajmujących stanowiska menedżerskie – prezesi spółek, dyrektorzy zarządzający, główni księgowi, kierownicy. Na rozmowie rekrutacyjnej słyszysz, że jesteś świetnym kandydatem, masz odpowiednie doświadczenie i właśnie dlatego firma daje Ci czas na wdrożenie nowych rozwiązań, uporządkowanie zespołu i poprawę wyników. Brzmi rozsądnie. Tyle że ten „czas” okazuje się pojęciem dość umownym. Pierwsze problemy zaczynają się już w drugim miesiącu, kiedy – ku zaskoczeniu zarządzających – poważniejsze zmiany organizacyjne nie zdążyły jeszcze przynieść spektakularnych efektów. W trzecim miesiącu zaczyna się kręcenie nosem, a mniej więcej w piątym lub szóstym miesiącu zapada decyzja, że jednak „to nie to”. Potem pojawia się nowe ogłoszenie na Pracuj.pl, przychodzi kolejny „świetny kandydat z dużym doświadczeniem”, któremu również obiecuje się czas na wdrożenie zmian. I cały cykl można rozpocząć od początku. Trudno w takich warunkach mówić o długofalowym zarządzaniu. Bardziej przypomina to nieustanny casting na człowieka, który w kilka miesięcy naprawi problemy budowane przez lata.
    #DyrektorPrzedszkola

TomaszWu

22.02.2026 15:27

Nie polecam pracy w tej firmie. Praca w administracji jest chaotyczna, nerwowa. Nie ma jakiegoś długofalowego planu. Menadżerowie i pracownicy rotują zatrważająco często. Mam wrażenie, że wszystko polega na gaszeniu pożarów. A przekłada się to na wyniki firmy. Zamykane są kolejne spółki, wieloletni partnerzy wypowiadają umowy, a właściciel wyprzedaje majątek firmy.
    #PracownikAdministracyjnoBiurowy

ReviewModeratorIcon
    Krystian

29.10.2025 16:05

Firma szuka zastępcy głównego księgowego. Można wybrać sobie między umową o pracę a b2b. Co bardziej polecacie?
    Trochę prawdy

12.07.2025 16:38

Liberty Corporation, czyli słynne Liberty Motors – a może raczej Liberty Korporomitajszyn, bo z polskim rynkiem i realiami pracy mają tyle wspólnego, co Harley z cichą jazdą. Na Pracuj.pl nawet już nie zdejmują ogłoszeń – po co, skoro rotacja kadry przypomina drzwi obrotowe w centrum handlowym? Powód? Wszystko już dawno opisane w negatywnych komentarzach, które dział marketingu z uporem maniaka próbuje usuwać z GoWorka i Google. Niestety (a może na szczęście), to jak gaszenie pożaru benzyną – bo prawda i tak wychodzi. W komentarzach, na Facebookowych grupach, wśród byłych pracowników i klientów, którzy – o zgrozo – zdecydowali się coś tam kupić. Większość z nich dziś mówi jednym głosem: toksyczne środowisko, wyzysk i kpina z ludzi – zarówno pracowników, jak i klientów. Najgorsze jest to, że ta patologia zaczyna rozlewać się dalej. Widać to już w Ducati, gdzie Liberty jest dystrybutorem. Zamiast podnosić jakość, planują monopol – wyciąć niezależnych dealerów i zrobić z salonów Ducati kolejne przybudówki Liberty. Efekt? Ceny już dziś są absurdalne, a jak dojdzie monopol – to będzie kabaret na pełnej. Szczerze? Ja tylko otwieram popcorn i obserwuję, jak to wszystko się sypie. Bo to się nie może udać. Obsługa klienta w Lidlu to przy tym poziom premium. I w sumie może to nie przypadek, że część kadry to ludzie, którzy nie przeszli rekrutacji do Żabki czy Biedronki, bo byli zbyt „ambitni inaczej”. Powodzenia życzę tym naiwnym, którzy dalej wierzą, że „coś się zmieni”, albo dali się złapać na teksty w stylu „praca i pasja”. Bo za stawki, które tam proponują, to rzeczywiście trzeba mieć pasję. Najlepiej do samobiczowania.
    Cichy wielbiciel

10.09.2025 10:12

piszesz o stawkach - podzielisz się proszę konkretami? jaki dział, jaka stawka?

Nikoś

12.09.2025 21:09

I znow ogłoszenie na Pracuj. Dyrektor w Piasecznie. Ilu można menedżerów zmienić w 1 roku? W Liberty- wszytkich 🤣

02.08.2025 23:21

Firma porażka. Fatalne zarządzanie, coraz gorsze wyniki, gigantyczna rotacja wśród pracowników, bałagan.

10.09.2025 13:08

Pani dyrektor ds. operacyjnych zazwyczaj nie odpowiada na żadne maile skierowane do niej, a wymagające rozwiązania problemu lub podjęcia decyzji. Przyparta do ściany odpowiada ustnie albo organizuje spotkanie w sali. Jeśli po ustaleniach słownych coś się wykrzaczy, to oczywiście wszystkiemu zaprzeczy albo powie, że coś źle zrozumiałaś/eś i to nie jej wina. Dojrzała postawa menedżera.
    Opo

12.09.2025 18:48

Jakbym czytał o dyrektor marketingu. Bez świadków, na spotkaniu lub przez telefon potrafi wyzwać i obrazić, a potem się wszystkiego wypiera. Takie „kobiety biznesu” pracują w Liberty, mobbing to ich drugie imię.
    M.

01.09.2025 21:08

Bardzo duże rozczarowanie. Vespa po przeglądzie rocznym oddana w stanie nieakceptowalnym, brudna, zakurzona, ze śladami deszczu i smaru. Przy naprawie powypadkowej doszło do kolejnego uszkodzenia z winy pracownika. Naprawiono to i przy okazji skręcania skutera uszkodzono listwę. Obsługa na miernym poziomie. Dbanie o klienta to żenada, trzech serwisantów zajmowało się jednym skuterem, zero informacji zwrotnej, tylko fakturę trzeba opłacić. Nie polecam. Omijać z daleka.
    Jak !?!?!?

25.08.2025 21:02

Jak !?!?!? Od 2013 roku do 07.2025 ocen około 300 ocena 1,1 !!!! Od 07.2025 do 08.2025 ocen 1700 i ocena 2,2 !!!! Ktoś to wytłumaczy ? Hihihi
    Oceny

13.08.2025 14:08

Ile kosztuja oceny na gowork? Bardzo ciekawe ze od końca lipca gdzie ocena była 1.1 przy ok 300 ocenach nagle jest 2 i jest 1000 ocen . Tu nigdy tyle osob nie pracowalo nawet
    Rafał

13.08.2025 21:00

To próba ratowania nędznego wizerunku. Jak wszytko w tej firmie musi być oszukane albo zmanipulowane.
    Hahaha

25.08.2025 20:26

300 ocen 207 komentarzy głównie negatywnych … przez kilka lat … wynik 1 😊 Buuumm dodatkowe 1400 ocen w 1 miesiąc wynnik podnieśli do 2,2 😃 nawet tu słaba inwestycja i myślą, że to im pomoże, co to wam da? Nie lepiej pomyśleć o premiach, godnych traktowaniu i wynagrodzeniu, a nie kupować oceny na gowork 🤣
    znów

03.07.2025 13:28

Liberty to firma, która w czasie pandemii zmusiła podmioty zależne (firmy "słupy" zatrudniające dla Liberty pracowników) do aplikowania o pomoc covidową (PFR, ZUS, Urzędy Pracy), a później poprosiła o zwrot tych środków dla siebie. Czyste wyłudzenia. Po kilku miesiącach zarząd zakupił sobie nowe luksusowe samochody.
    Alicja

05.07.2025 13:10

Kinga nie ma żadnego kręgosłupa moralnego. Zrobi wszystko żeby się utrzymać. Legalne, nielegalne, etyczne, nieetyczne, dla niej nie ma znaczenia.
    ozzy

25.08.2025 09:57

Prawda, musiałem się spowiadać z otrzymanej pomocy Covid, a później przycięli mi stałą fakturę, bo przecież Państwo mi pomogło.
    Justin

19.08.2025 19:34

Firma dramat, kilka lat w tej firmie to zmarnowany czas. Potrafili położyć nawet biznes rowerowy w okresie boomu na rowery.
    Zeus

20.08.2025 20:08

Rotacja w Liberty jest taka, że jeśli po 2 latach zapragniesz odwiedzić znajomych z byłej pracy, to możesz nikogo już nie spotkać. 🥰
    Krol

23.08.2025 20:50

Wystarczy poszukać w social mediach opinii Króla Rowerów o Liberty. AirBike itp.
    Otto

04.08.2025 19:27

Jeśli masz złe doświadczenia z innych miejsc pracy albo czytałeś o jakichś patologicznych zrachowaniach w miejscu pracy, to prawdopodobnie w Liberty odnajdziesz większość z nich. Rafał Kwiat kowski ma ambicje do budowania nowoczesnej korporacji, ale jak przychodzi co do czego, to zachowuje się jak typowy Janusz biznesu. - Ustalisz satysfakcjonujące warunki pracy na rozmowie? Spokojnie, jak przyjdzie do podpisana umowy to okaże się, że chodziło o samozatrudnienie albo premie wypłacane na kartę przedpłaconą. - Umówiłeś się na premię za realizację celu i go zrealizowałeś? Tak Ci się tylko wydaje, na pewno czegoś nie zrozumiałeś, pomyliłeś brutto z neto albo po prostu znajdzie się dziura w całym i coś trzeba przyciąć. - Jesteś oddanym pracownikiem, od lat pracujesz uczciwie i nieśmiało liczysz na awans? Za wysokie progi. Na pewno zatrudnią gwiazdora z wielkiego świata, który oczaruje Kwiatkowskiego. Gwiazdor dostanie na start 200/300% Twojego wynagrodzenia i zostanie Twoim przełożonym. Później Twojego nowego przełożonego będziesz musiał wszystkiego nauczyć, być jego wsparciem, a on będzie opowiadał, gdzie to nie pracował i jakim to jest kozakiem. Najprawdopodobniej po 1,5/2 latach odejdzie, bo ile można pociągnąć na opowiadaniu, gdzie to się nie pracowało i jakim to nie jest się kozakiem.
    Rex

12.08.2025 01:42

Zgadzam się, prscowałem w różnych firmach, ale skala nieprofesjonalizmu, kombinowania i braku szacunku dla pracowników poraża.
    Ex

04.08.2025 18:29

Odradzam. Rotacja w administracji to jakieś 30% rocznie. W Łodzi w centraki pracuje około 25 osób w tym 6 lub 7 menedżerów! Ci menedżerowie głównie skupiają się na przetrwaniu oraz na udowadnianiu przed właścicielem, kto jest bardziej potrzebny. Nie ma żadnych sensownych procedur, pracownicy otrzymują sprzeczne polecenia od różnych menedżerów, nie wiadomo kto za co odpowiada. Dział administracji przede wszystkim zajmuje się rozliczeniami między powiązanymi podmiotamii. Ma to na celu unikanie płacenia podatków i składek ZUS.

03.08.2025 19:32

Ziutek

04.08.2025 16:12

Prawda, Wypłacają premie na jakieś karty Motivation Direct żeby nie płacić składek ZUS. Premie uznaniowe, premie za wyniki, nadgodziny itp. Wszystko co powinno być na umowie o pracę.
    Były handlowiec

03.08.2025 19:21

Jedyne miejsce w którym pracowałem gdzie z roku na rok pogarszano warunki zatrudnienia. Nie polecam.

02.08.2025 22:54

Firma porażka. Rotacja pracowników, fatalne zarządzanie, brak jakiegokolwiek długofalowego planu, coraz gorsze wyniki. Do tego śmieciowe umowy.
    MacGiver

11.05.2025 23:11

Czytam te wszystkie opinie i można je podsumować 1 zdaniem. Obraz nędzy i rozpaczy. Nieprzypadkowo w ostatnim czasie ze współpracy z Liberty zrezygnował Inter Cars. Rozwiązał umowę z Liberty po ponad 20 latach wspólnej sprzedaży części samochodowych.
    Dario

15.07.2025 22:46

Dosłownie "swoje". W lodzkiem Wyrębowski wywalił prawie wszystkich przewoźników, a w ich miejsce wprowadził firmę swojego sąsiada. Dziwnym trafem wcześniej z tym sąsiadem zawiązał spółkę. A jeszcze dziwniejszym trafem sąsiad miał kilka razy wyższe stawki od reszty.
    Peter

20.07.2025 19:14

Tego nie wiem, ale faktycznie kilka ostatnich lat to była droga w dół. Brak reakcji na coraz większą rotację. Niedorzeczne plany sprzedażowe, brak długofalowej strategii. W jednym miesiącu zgodnie z poleceniem Krzycha mieliśmy zdobywać klientów i sprzedaż była najazniejsza. W kolejnym miesiącu sprzedaż była drugoplanowa i liczyły sie tylko oszczędności, a w trzecim najważniejsza była marża. Do tego byłem zawalony jakimiś dokumentami kadrowymi, ktore niby miała ogarniać centrala. I jeszcze spotkania, z co chwila nowymi menedżerami. Np.jakiś Karol, kreślił mgliste wizje rozwoju, a chyba nigdy nie pracował w branży.

01.07.2025 19:06

Magda

04.07.2025 13:43

To prawda, aż dziwne że uszło im to na sucho?
    czesio

13.07.2025 11:48

Zgadza się. Wtedy wkurzyli wszystkich pracowników i zaczęła się prawdziwa fala odejść. Skutki widać do dzisiaj. Ciężko znaleźć pracownika, który pracuje dłużej niż 2, 3 lata. Zarząd ma to gdzieś, bo przytulił extra z 10 baniek.

04.07.2025 10:17

Firma która oszukuje klientów wysyłając zupełnie nie to co kupili, zakupiłem nowy towar dostałem starą rzecz zupełnie inną, ostrzegam wszystkich przed zakupem
    eWa

03.07.2025 06:56

Łódź / Piaseczno Firma dysponuje ogromnym magazynem, ale panuje tam chaos organizacyjny. Jest dużo nierotującego towaru lub występują niedobory. Mimo to, manipulowane są oficjalne stany magazynowe po to, żeby poprawić wyniki finansowe lub ukryć realne braki przed właścicielem. Decyzje o tym, jakie dane wykazać, podejmowane są arbitralnie przez Beatę P. – bez odniesienia do rzeczywistego stanu.

01.07.2025 18:56

Darek

02.07.2025 19:11

Właściciele kupili sobie po Porsche. Dobrze wiedzieć, że pieniądze publiczne zostały dobrze wydane.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Liberty Corporation?

Kontakt - Liberty Corporation Sp. z o.o.

Gen. Jarosława Dąbrowskiego 207/213 93-231 Łódź

NIP:9820381827

Branża główna: Motocykle i jednoślady

FacebookIconInstagramIconYoutubeIcon

25.06.2025 16:47

Gabriel

28.06.2025 21:46

A po wszystkim przenieśli majątek do Fundacji, żeby w razie problemów zwinąć biznes. A odpowiedzialnością obarczyć prezesów, którzy średnio ogarniają co podpisują.

07.06.2025 10:33

1. Oczekiwania właścicieli i zarządu wobec szeregowych pracowników są bardzo duże. Profesjonalizm, samodzielność, odpowiedzialność, kreatywność, dyspozycyjność itd. 2. Oferowane warunki finansowe są mocno poniżej warunków rynkowych. Raczej śmieciowe umowy, samozatrudnienie itp. Ogólnie mocne kombinowanie. 3. Sytuacja na miejscu to jakaś katastrofa. Wiem, że pracownicy zawsze narzekają na pracodawcę, ale tu jest zarządzanie przez chaos. Zmienianie ustaleń z dnia na dzień, niedotrzymywanie umów, brak jakiejkolwiek długofalowej strategii Przede wszystkim brak profesjonalnych menedżerów, którzy znają rynek, mają chociaż podstawowe pojęcie o prowadzeniu biznesu i potrafią zarządzać ludźmi. Np. jeden z prezesów nie wie co to jest koszt pieniądza i jak to się przekłada na wynik finansowy, pani dyrektor od kadr nie potrafi policzyć całkowitego kosztu zatrudnienia z różnych rodzajów umów., itd.. Właścicielowi brak kompetencji menedżerów nie przeszkadza, bo uwielbia otaczać klakierami. 4. W sytuacji gorszej koniunktury na rynku to przepis na katastrofę, którą aktualnie mamy. Sfrustrowani pracownicy odchodzą, menedżerowie zwalają odpowiedzialność na innych i walczą o przetrwanie. A najlepszym papierkiem lakmusowym sytuacji w firmie jest ogromna rotacja pracowników.

25.06.2025 16:58

Bu

27.06.2025 16:18

Tak było. Kinga się wykazywała.
    MEL

27.06.2025 16:23

Dokładnie wiedzieli co robią, bo Beata pytała 2 kancelarie.
    Ex

25.06.2025 19:58

Widzę, że Liberty usuwa masowo komentarze z Gowork. Wstydzą się swoich zachowań i kadry zarządzającej?
    Marco

11.02.2024 02:40

Mając całkiem sporo doświadczeń z oddziałem w Piasecznie opisałbym sytuację (w skrócie) następująco: Firma z ogromnym potencjałem dotychczas zarządzana przez idiotów. Zatrudnianie nowych dyrektorów, którzy nie mają możliwości podejmować samodzielnie decyzji (na końcu wszystko jest uzależnione od widzimisię prezesa), kompletny brak logiki przy wprowadzaniu zmian, stan i gospodarowanie magazynem istny (usunięte przez administratora) administracja dokumentami to śmiech na sali - ciągle coś ginie, handlowcy nie mają nawet gdzie składować i segregować dokumentów, bo nie mają na to miejsca, brak procedur do jakichkolwiek działań, brak jasnego podziału obowiązków - każdy jest od wszystkiego, handlowcy zamiast zająć się stricte sprzedażą zajmują się stosem innych rzeczy, które nie powinny należeć do nich. Jeśli ktoś ambitny sprzeciwi się odgórnemu “reżimowi” i będzie próbował naprawić/usprawnić jakikolwiek element funkcjonowania firmy - albo zostanie usunięty albo sam szybko zrezygnuje pod naciskiem “góry”. Doświadczeni ludzie z ekipy, którzy mogliby wyprostować wiele elementów, zostają na swoich stanowiskach, a te wyższe są obsadzane kandydatami z zewnątrz, którzy nie mają bladego pojęcia o branży. Nie chce mi się wierzyć, że właściciel nie jest świadomy takiego stanu rzeczy, a co za tym idzie nie jestem w stanie pojąć czym podyktowane są jego działania (albo raczej ich brak) w tym zakresie. Podsumowując - duży potencjał tłamszony przez osoby zarządzające całym biznesem, a szkoda…
    dobra rada

11.06.2025 15:20

daruj sobie mechanicy w tej firmie sa traktowani jak podludzie
    JakoTako

18.06.2025 16:22

W końcu ktoś prawde powiedział, w koncu! Polac Ci
    Darek

17.06.2025 16:10

Jeśli komuś zależy na etyce pracy to zły adres. Firma ma dużo powiązanych spółek, fundacji, podmiotów zależnych. Wszystko to wprowadza ogromny bałagan organizacyjny, dublowanie pracy, problemy z raportowaniem itp. (usunięte przez administratora)
    Orzeł

08.03.2025 13:08

Powiecie jakich wymagań można się spodziewać na dziale finansowym? Ktoś zaznaczył, że średni staż w nim wynosi 12 miesięcy i zastanawiam się w czym rzecz
    Maciej

13.06.2025 16:53

Nie jest to najostrzejsza kredka w piórniku.
    Beata

14.06.2025 09:41

Karol jako prezes w poprzedniej firmie zrobił 28 MILIONÓW STRATY w ciągu 3 lat. A mimo to Liberty uznało, że warto na niego postawić? To jakaś farsa. Nic dziwnego, że już wszyscy doświadczeni pracownicy odeszli.

11.06.2025 12:53

Trafiłem tu z ciekawości – również były pracownik, ostatnio przy piwie wspomniał: „czytałeś, co piszą o Liberty na GoWorku?”. A niedawno na spotkaniu biznesowym w ogóle nie związanym z Liberty, padło pytanie: „To serio była tam taka porażka?”. Mam nadzieję, że moja opinia zostanie odebrana jako neutralna - bo nie mam powodu, by firmę chwalić lub oczerniać. Przepracowałem w Liberty kilka lat, odszedłem ponad 2 lata temu. Gdyby było wtedy tak tragicznie – nie zostałbym tam na tak długo. Co wtedy działało? Zarobki – ok, bez szału, ale uczciwie. Premie/dodatki – jasne zasady: sprzedajesz = zarabiasz. Rozliczenia były czytelne i przejrzyste. Możliwość rozwoju – sam przeszedłem całą ścieżkę kariery, więc wiem, że było to realne. Wsparcie – bywało różnie z przełożonymi, ale w zespole naprawdę się wspieraliśmy. Atmosfera i sens pracy – fajny klimat, szczególnie dla pasjonatów motocykli. Dlaczego odszedłem? Po prostu przyszedł czas na zmianę i tyle. Po dwóch latach chciałem zajrzeć z ciekawości „na kawę” – niestety okazało się, że nie mam do kogo. Z około 30 znajomych z pracy zostały 2–3 osoby. Reszta odeszła. Dlaczego – odpowiedź była spójna: niskie zarobki, premie fikcja, brak wsparcia, toksyczna atmosfera, rozwój zawodowy = zero. Nie piszę tego, by przyklasnąć osobą wystawiającym negatywne komentarze. Przy obecnej rotacji – tych ludzi nawet nie znam, nie wiem, kto pisze i o kim. Ale na podstawie rozmów z byłymi kolegami i koleżankami – niestety, wszystko się zgadza. Odszedłem w dobrych relacjach, z szacunkiem – i firmie szczerze życzyłem i życzę jak najlepiej. Ale wygląda na to, że ktoś po drodze bardzo się pogubił. Może któryś z obecnych menedżerów przeczyta ten komentarz i zrozumie, że coś poszło nie tak. Chociaż szczerze? Po tym, co słyszę i widzę tutaj – trudno w to uwierzyć. Szkoda firmy, która była budowana latami przez zaangażowanych ludzi. Teraz wygląda to niestety jak droga w dół.
    Po co porównywać…

11.06.2025 14:15

Pracowałem w „dawnym” Liberty i w tym „nowym” – który z tamtym ma wspólną już tylko nazwę, logo i może kilka złudzeń. Porównywać je to jak porównywać lody waniliowe z breją z wiórów MDF, wypalonego entuzjazmu i potu menadżera. W starym Liberty czułeś zapach benzyny, smaru i braterstwa – nawet jeśli było ciężko, to człowiek wiedział po co wstaje. W nowym czuć głównie zapach dymania: na grafiku, w premiach, w relacjach. Dawniej to była ekipa – zgrana, dzika, czasem porąbana, ale prawdziwa. Dziś to tylko martwe światło po dobrej imprezie. Te same ściany, ale nikt już nie gada, nikt się nie śmieje, a muzyka dawno ucichła. Został tylko hałas odgórnych decyzji.
    somebody

05.04.2025 08:03

To mocno toksyczne miejsce pracy. Rotacja wśród pracowników jest bardzo duża. Minimum 20% załogi rocznie. Firma nie inwestuje prawie w ogóle w szkolenia pracowników, więc nikomu nie przeszkadza tak duża rotacja. Niskie wynagrodzenie i śmieciowe umowy są wpisane w strategię firmy.
    LL

17.04.2025 12:01

Potrafili zwolnić pracownika z 15-letnim stażem. Po roku zatrudnić go ponownie, twierdząc, że zwolnienie było pomyłką. A po kolejnych 2 latach zwolnić jeszcze raz. Dom wariatów.
    pepe

11.06.2025 10:48

Ta Pani miała nawet dłuższy staż. Najlepsze, że po zwolnieniu znalazła pracę w Urzędzie Skarbowym. Otwieramy popcorn i czekamy :)
    Rozbawiony

18.05.2025 18:20

Super się z was wszystkich uśmiałem. To lepsze niż komedie Barei, jeśli wiecie w ogóle, kto to jest 😬. Ależ wam brakuje Liberty, co? Tęsknicie? Codziennie myślicie o nich. Myślę o pracy tam i się zdecyduję. Chętnie poznam firmę, która się pozbyła tylu oszołomów. No cóż, fajnie że macie ten GoWork, bo oszczędzacie na psychologach i psychiatrach. Swoją drogą fajne przypadki medyczne tu widzę. Psychozy, lęki, dwubiegunowość, rozdwojenie jaźni, paranoję...Powodzenia drodzy. Obym się nigdy z wami nie spotkał.
    Ale się uśmiałem

04.06.2025 19:56

Tak tak na pewno to napisał kandytat, więc kto ma tu rozdwojenie jaźni ? Pokazuje to poziom menedżerów w Liberty.
    w punkt

11.06.2025 09:57

w punkt mango piszący komentarz na goworku jako kandydat o rozdwojeniu jaźni 😃
    WSPÓŁPRACOWNIK

19.05.2025 13:42

To co tutaj czytam to jakiś koncert farmazoniarstwa! Alko-wypociny ludzi którzy nie radzą sobie z podejmowaniem wyzwań. Ilość narcyzów, gwiazdorów, mazgai w Liberty sięgnął swego czasu szczyt-szczytów. Całe szczęście że atmosfera już się samoczynnie czyści - piszą że ludzi się zwalnia, a tak naprawdę sami kładą papiery - przy okazji chodząc po firmie i płacząc że już nie dają rady, rozpowiadając plotki o wszystkim i o wszystkich, krzycząc na współpracowników przy okazji zapominając że przyszli pracować a nie się wygłupiać. Widać że ktoś z góry popełniał błędy w zatrudnieniu - był chłop co nie dość że narobił (usunięte przez administratora) w grafiku i papierach to jeszcze spowodował wypadek w pracy i zapominał na którą nogę kuleje i poszedł na L4. Nie pozdrawiam współpracownika Dominika (tfu) Farmazona (z zawodu Gwiazdor - Dyrektor szpitala). Firmę tworzą ludzie - na każdym poziomie, a pierwsi do zwalania na innych i plotkowania to wiadomo... GoWORK waszym miejscem.
    oj maczeta kłamczuszku

04.06.2025 15:37

Współpracownik? Chyba raczej pracownik na stanowisku menażula znaczy menadżera — domyślam się nawet, kto to mógł napisać. Serio, robi się was żal. Firma miała potencjał, ale skutecznie ją rozkładacie od środka. Wasze kompetencje kończą się na popychaniu karuzeli stanowisk i odgrywaniu korpo-teatru. Gratuluję "rozwoju".
    Marzena

06.06.2025 22:04

Jak już kogoś oczerniasz to podpisz się imieniem i nazwiskiem skoro taka odważna osoba jesteś. Ja na twoim miejscu zastanowiła bym się czy nie robię sama sobie źle. Wiesz że oczernianie, pomówienia i opisywanie kogoś jest karane paragrafem. Nie chciała bym być w skórze osób które pracują w firmie lub nie i opisują sytuację firmy broniąc jej i opisując kogoś czy pracuje czy też już nie. Co do tego człowieka gwiazdora czy jak go tam nazwano, miał prawo iść na l4 jak każdy obywatel polski a skoro uważasz że jest to nie prawda masz prawo podać go do sądu z wnioskiem o zweryfikowanie np l4 ale przypuszczam że jeśli jesteś mężczyzną to nie masz jaj a jeśli jesteś kobietą to ci….pa z ciebie. Powodzenia za brak odwagi nie podając faktycznego swojego imienia i nazwiska. 👍👍
    zainteresowany

14.06.2024 21:25

hej, czy ktoś może powiedzieć jak wygląda praca w łodzi? chodzi o działy wsparcie jak dział finansowy czy kontrolingu-jakie możliwości rozwojowe i płacowe????pojawiają się oferty pracy, stąd to pytanie
    da

01.06.2025 08:53

Księgowość Jak jesteś znajomą kogoś zarządu to dostajesz 6-8 na rękę i masz czas na plotki i romanse w pracy, albo pracujesz z domu. Jak nie jesteś znajomą to minimum + kilkaset złotych i masz harować. Oczywiście home office nie jest dla Ciebie.
    Accountant

04.06.2025 16:08

Odeszły 3 główne księgowe w 2 lata. Gorące krzesło.
    Byłem, widziałem, spróbowałem…

04.06.2025 15:10

Byłem, widziałem, spróbowałem… i mało się nie zesrałem ze śmiechu – serio, gacie prawie w pralce wylądowały! Wszystkie negatywne komentarze? Święta prawda. Pozytywne to chyba sam dział marketingu Liberty na nadgodzinach klepał. O firmie nawet nie ma sensu pisać – szkoda prądu. W którymś komentarzu ktoś napisał, że zostały tam już tylko życiowe ofiary… i powiem Wam – jakie to prawdziwe 😃
    Thomas

16.02.2025 18:21

(usunięte przez administratora) W ciągu ostatnich 3/4 lat z firmy odeszło większość doświadczonych menedżerów (prezesi spółek, dyrektorzy zarządzający, kierownicy). I to w każdej branży i w każdej prowadzonej przez niego spółce. Do tego olbrzymia rotacja wśród pracowników niższych szczebli. Firma nie dba w żaden sposób o pracowników. Nie ma szkoleń, jasnego systemu wynagrodzeń. Nie ma nawet w opisu stanowiska czy zakresu obowiązków. Standardem jest zwolnienie doświadczonego pracownika (albo doprowadzenie go do podjęcia decyzji o odejściu) i zatrudnienie w jego miejsce nowego pracownika, który zarabia na start 20, 30% więcej.
    Liberty Motors Piaseczno

31.03.2025 09:01

Pracowało ci się tam dobrze, to chyba przed 2024 rokiem ? Tak jak napisałeś, jak odeszli „starzy pracownicy” wszystko zaczęło się walić i tyle w temacie.
    XxX

04.06.2025 14:55

100% PRAWDY ale ocena 1 na goworku przy tylu wpisach znikąd się nie bierze

13.05.2025 22:42

ck

27.05.2025 09:40

I Ci ludzie nie boją się odpowiedzialności? Jeśli to prawda - to jest wyłudzenie!
    Rick

26.05.2025 17:21

Niby wszystko takie anonimowe a wiadomo kto co pisze. Robota jak każda inna w branży- tylko płacą na konto nie pod stołem. Ja tam kart nie widziałem żadnych - system wynagrodzeń z d*** jak nie umiesz do 3 liczyć.
    BenBen

20.05.2025 09:48

Czy jest dobrze? Nie. Czy jest źle? Też nie. Widać że firma kombinuje jak może żeby się zmienić ale to ewidentnie męczy ludzi. Silni przetrwają, słabi odpadną. Byle nam wszystkim starczyło sił do końca tych zmian bo pomimo jakiś durnot to całość zapowiada się obiecująco.
    XoXo

20.05.2025 11:55

Paru dinozaurów się znajdzie - jeden mechanik to 14 rok podobno siedzi w Piasecznie.
    Monia

20.05.2025 13:12

Dinozaur zawsze się znajdzie ale ogólnie rotacja w firmie jest gigantyczna. Co najmniej jedna trzecia osób odchodzi w ciągu roku.
    Pikachu

13.05.2025 13:08

Aktualna sytuacja w Piasecznie to jakaś katastrofa. Trzymajcie się z daleka.
    Piasecz

10.05.2025 12:03

Firma jest źle zarządzana. Nowi dyrektorzy nie mają realnego wpływu na decyzje, bo wszystko zależy od właściciela. Zmiany są wprowadzane bez logiki, magazyn jest w chaosie, a dokumentacja często ginie. Brakuje jasnych procedur i podziału obowiązków – handlowcy zajmują się dosłownie wszystkim. Osoby próbujące coś naprawić szybko rezygnują lub są usuwane. Doświadczonych pracowników się nie docenia, a ważne stanowiska trafiają do osób bez znajomości branży. Trudno uwierzyć, że właściciel nie widzi problemu – a jeśli widzi, to tym bardziej nie wiadomo, czemu nic z tym nie robi.
    Zadowolony

13.02.2024 14:54

Bardzo często jest tak, że osoby, które rozstają się z firmą z różnych powodów, postanawiają ponarzekać na byłego pracodawcę na GoWork. Tym bardziej, że można anonimowo, to dlaczego sobie nie poużywać. Pracuję w @Liberty Motors już wystarczająco długo, żeby zdecydowanie powiedzieć, że firma idzie ku lepszemu. Są pomysły, są działania, jest konkret. Prostują, co się da. I ludzie, którzy dołączają do firmy są profesjonalni. A mają sporo do posprzątania po niektórych byłych pracownikach. Dobrze, że z firmy zniknęły toksyczne osoby, a dołączają fachowcy. Nie ma idealnej firmy. A pamiętajcie, że firma to ludzie. I jak ktoś naprawdę chce coś zmienić czy poprawić - to się da. Najłatwiej zrzucać na innych.
    SI

31.03.2025 16:11

Koleś ma tak duże EGO, że wprowadzenie drobnych zmian w systemach IT nazwał "Projektem Galileo". Oczywiście nic sam nie konsultował z pracownikami i wszystko zlecił na zewnątrz. Finał jest taki, że nie ma żadnych efektów. No może poza comiesięczną fakturą od zaprzyjaźnionej z nim firmy.
    Znudzona

07.05.2025 21:51

Może nowo zatrudniony (usunięte przez administratora)który zebrał swoje(usunięte przez administratora)od telefonów który potrafi tylko lekceważyć pracowników, wymądrzać się na każdy temat. Ludzie pracujący dobrze wiedzą co się dzieje wewnątrz firmy. Pracowałam tam i zauważyłam jakie jest podejście do ludzi, ulizany (usunięte przez administratora) uważa się za niewiadomo kogo, kobieta od (usunięte przez administratora)myśli że rozumy pozjadała a tak naprawdę chłopczyca wykorzystuje tylko inne osoby do wykonywania swoich obowiązków. Szkoda że zarząd tego nie widzi że właśnie te osoby psują wizerunek firmy i opinie o niej. To właśnie dlatego klienci rezygnują, a ludzie z umiejętnościami i pasją odchodzą. W wielki skrócie, (usunięte przez administratora) tabelki, (usunięte przez administratora)to sama śmietanka zarządzająca (usunięte przez administratora)e

Zostaw merytoryczną opinię o Liberty Corporation Sp. z o.o.