Golden Hand

Kraków

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 10 ocen.

Opinie o Golden Hand

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Golden Hand

Marta

@hs jak się jedzie za granicę to po to, by pracować i zarabiać, więc masz rację. To, że nie jest potrzebny język to bardzo ważna informacja, bo zapewne wiele osób zastanawia się nad wyjazdem, ale nie zna języka niemieckiego. Powiesz jeszcze jak wyglądał Twój nocleg i czy byłeś z niego zadowolony? Czy załatwiła Ci go firma Golden Hand? Te informacje też są ważne dla osób, które chciałyby wyjechać.

hs

Praca ciężka, ale generalnie to nic nowego. Mieszkania są ok, najlepiej jak wyjeżdżasz ze znajomym. Najlepszy zarobek w sezonie, wtedy to się opłaca. Zimą tu ludzie zjeżdża do Polski. Mi to odpowiada, dostaje jeszcze Kindergeld, mam umowę i regularnie mi płacą. Dorabiam jeszcze wieczorami. No i pracuje tu bez znajomości języka.

Breerblee

Odradza!Czasami pracujesz 2 tyg bez wolnego! A że to praca na akord,czyli musisz zapieprzac jak robot to 600 e max!! Mieszkasz w gettcie z alkoholikami.Odradzam syf,kila i mogila.

wikariusz

/co to konkretnie znaczy że praca jest na akord? wytłumaczy mi ktoś? jakby jednak ktoś szukał zatrudnienia w tej firmie to zapraszam bezpośrednio na stronę internetową firmy, jest specjalna osobna zakładka gdzie na bieżąco można śledzić rekrutacje i ogłoszenia o pracę

Kayl

Witam wlasnie jutro jade do pracy sprzatanie hoteli jade so heiderbergu ktos z was tam jest ?

Wiver
@Kayl 14.09.2016 18:08
Witam wlasnie jutro jade do pracy sprzatanie hoteli jade so heiderbergu ktos z was tam jest ?

Powodzenia. Pewnie nikt nie wspomniał ze praca jest na akord a mieszkanie w największym getto Heidelbergu.

Blumchen

Witaj Są jakieś przyjęcia , nie mogłem wcześniej przyjechac

PC
@Blumchen 25.03.2015 11:50
Witaj Są jakieś przyjęcia , nie mogłem wcześniej przyjechac

Witam, szczerze to nie wiem ale z tego co zaobserwowalam to tutaj ciagle przyjmuja ludzi. Mozesz nawet sam zadzwonic do biura Breer i zapytac, niekoniecznie musisz zalatwiac wszystko przez Pania (usunięte przez administratora).

anonim

(usunięte przez administratora)

PC

W golden Hand nie robie nic, bo u nich nie pracuje. Ta agencja posredniczy tylko do momentu kiedy tu przyjezdzasz a pozniej ma Cie gdzies. Zatrudniony jestes w niemieckiej firmie sprzatajacej, tak jak ktos juz napisal wczesniej. No i co tutaj robie?? - sprzatam, tak jak kazdy. W odpowiedzi na Twoja ciekawosc - TAK - przyjechalam tutaj bez doswiadczenia i bez znajomosci jezyka tak samo jak 90% polakow tutaj.

Blumchen

Chcę przyjechać , mam teraz kurs więc na pewno nie w tym tygodniu, jeśli dobrze rozumiem to pracujesz w hotelu 5 gwiazdkowym a ja nie mam doświadczenia jeśli chodzi o 5 gwiazdkowy obiekt, niestety nie znam niemieckiego na tyle

PC
@Blumchen 12.12.2014 16:24
Chcę przyjechać , mam teraz kurs więc na pewno nie w tym tygodniu, jeśli dobrze rozumiem to pracujesz w hotelu 5 gwiazdkowym a...

Ja pracuje w 4 gwiazdkowym, przyjechalam tutaj kompletnie bez doswiadczenia, wszystkiego musialam sie nauczyc takze tym sie nie przejmuj. Pytam czy znasz jezyk bo jesli tak, to moja rada- nie przyjezdzaj tutaj. Prawda jest taka ze gdybym znala jezyk to nie przepracowalabym tutaj chyba nawet miesiaca. Ucze sie i jak tylko opanuje jezyk na tyle zeby znalezc jakas inna prace to od razu stad uciekam, mysle ze wiekszosc osob ktora tutaj pracuje mysli tak samo. Jak znasz jezyk to masz szanse na duzo lepsza prace za lepsza kase. Jak juz tu bedziesz daj znac, moze wyskoczymy razem na jakies piwo lub kawe ;)

Blumchen

Ostatnie watpliwosci , czy w pokoju sa dwa lozka?i czy sa zaliczki?i ostatnia nurtujace mnie pytanie , jaka jest lista pokoi ? :)

PC
@Blumchen 09.12.2014 18:39
Ostatnie watpliwosci , czy w pokoju sa dwa lozka?i czy sa zaliczki?i ostatnia nurtujace mnie pytanie , jaka jest lista pokoi ?...

oczywiscie ze w pokojach sa 2 lozka ale czesto do zmiany tylko 1. zaliczke tez mozna wziac ale nie tak od razu kazdemu daja. Ja bralam moja pierwsza zaliczke po 5 miesiacach pracy takze dostalam bez problemu, mysle ze musisz miec zarobione jakies pare groszy zeby Ci dali zaliczke, zeby mieli pewnosc ze beda mieli z czego odtracic. Ale to tylko ja tak mysle, moze sie myle. Lista pokoi to tez zalezy jaki hotel, ile jest pracy w danym dniu. W hotelu w ktorym ja pracuje, pracujemy w parach. Sa dni kiedy na pare mamy na liscie 15 pokoi, i sa dni kiedy mamy 36. Nie jestem w stanie konkretnie odpowiedziec Ci na to pytanie.

PC
@Blumchen 09.12.2014 18:39
Ostatnie watpliwosci , czy w pokoju sa dwa lozka?i czy sa zaliczki?i ostatnia nurtujace mnie pytanie , jaka jest lista pokoi ?...

zadecydowales juz, przyjezdzasz?:)

PC

za normalne wczesniejsze wypowiedzenie umowy nie ma zadnej kary, to na 100%. Napiwki czasami, ale raczej rzadko i niewiele

Blumchen

Dzieki za odpowiedz, Czy sa napiwki?a z karami to chodzilo mi o wczesniejsze wypowiedzenie umowy, pozdro

PC
@Blumchen 09.12.2014 16:00
Dzieki za odpowiedz, Czy sa napiwki?a z karami to chodzilo mi o wczesniejsze wypowiedzenie umowy, pozdro...

Mam tez 1 pytanie do Ciebie, mowisz po niemiecku?

Blumchen

A zarobki są minimum 800eur?

PC
@Blumchen 08.12.2014 12:04
A zarobki są minimum 800eur?

Nie mam pojecia jak jest w takim przypadku, wiem ze byly osoby ktore poprostu sie spakowaly i wyjechaly ale jakie byly tego konsekwencje to nie wiem. Jesli chodzi o zarobki to zalezy tez do jakiego hotelu trafisz, ja niestety trafilam do najgorszego z wszystkich... Na samym sprzataniu pokoi wyplata, po oplaceniu mieszkania i wyzywienia to jakies 600 euro, a narobic sie trzeba. Ja mam dodatkowa prace tez przez firme breer, w tym samym hotelu, przy ok 200godz miesiecznie dostaje do reki ok 850 euro, czasami wiecej, czasami mniej, takze szalu nie ma,. ale ja Pracuje tu nadal. Z reguly kazdy ma swoj staly hotel, czasami zdarza sie ze musisz jecjac w kakis inne miejsce jak tam potrzebuja ludzi, ale to raczej nie czesto, ale ma takim wyjezdzie Ty wychodzisz najlepiej bo placa Ci wtedy zazwyczaj na godzine. Nie ma tutaj kokosow, trzeba sie narobic zeby miec normalna wyplate. Na pewno nie sluchaj bajek ktore opowiada Babiec, moglaby juz w koncu przestac klamac ludzi. Opowiada jak tutaj jest pieknie a pozniej nie odbiera telefonu, smieszna jest. Jak chcesz przyjechac to lepiej zebys od razu wiedzial jak jrst naprawde, po co masz sie rozczarowac. Jak masz jeszcze jakies pytania to pisz, postaram sie pomoc. Pozdrawiam

Blumchen

Chodzilo mi o kare za wczesniejsze zerwanie umowy jak wyglada sprawa wypowiedzenia, pytam o sytuację nagłą, i czy pracuje się w jednym hotelu czy w kilku, czy jestes tam nadal? dzięki za odpowiedz pozdrawiam

Blumchen

Czesc a jak jest z zakwaterowaniem?sa kary ?

PC
@Blumchen 30.10.2014 14:28
Czesc a jak jest z zakwaterowaniem?sa kary ?

mieszkania ok 6 osob, pokoje 2 osobowe, 150 euro za osobe. Pokoje wyposazone slabo, lozko i 1 mala szafa, to tyle, jesli chodzi o ogol to kuchnia, lazienka normalne. Kary, bycmoze i jakies sa, nie wiem co dokladnie masz na mysli, ja osobiscie zadnej kary nie placilam ale tez nic zlego tam nie zrobilam :) czasami wpadaja sobie na mieszkanie panie z biura, na kontrole, maja klucze i czuja sie tam jak u siebie. W dodatku sa jeszcze bardzo zdziwione ze zamykamy pokoje na klucz.

kb

1000Euro!!!Marzenie :)))Pracowałam przez 2 miesiace.Po przyjezdzie do Niemiec odebrała nas koordynatorka i jakiez było jej zdziwienie ze zamiast 3 dziewczyn sa 4 i w dodatku maja 4 walizki ha ha,a co w reklamówki miałysmy sie spakowac.Musiała nas zawozic do biura na raty,pózniej tak samo na mieszkanie.Sama praca była ok,ale co sie okazało na miejscu to na pół etatu,takze zarobiłysmy po 500-600 euro.Jezeli ktos sie wybiera radze wziasc troche grosza bo ok 80euro wynosi bilet miesieczny na tramwaj,który musisz sobie kupic.Praca w hotelu rzeczywiscie na akord.traktowanie pracowników ponizej krytyki.Zdarzyc,sie nawet moze,ze bedziesz siedział przez pare dni na mieszkaniu,bo nie ma pracy ,ja akurat w jednym tyg pracowałam tylko jeden dzien.Istne wakacje:)))6dni wolnego!!!A wyzywic sie trzeba samemu

Mateusz20

Pani (usunięte przez administratora) sprawdza telefonicznie wasza znajomosc jezyka niemieckiego nie przedstawiasz zadnych dokumentów. Potem Pani opowiada Ci bajeczke o tym jakie są wspaniałe warunki pracy i jak jeden hotel nie zapewni ci godzin pracy to kierują cię do innego co jest stekiem bzdur. Pracujecie w firmie BREER w sezonie jeszcze można popracować, ale od października zaczyna się kicha bo gości nie ma a firme BREER nie obchodzi czy macie godziny czy nie.Pokoje sa placone na akord. Cięzko jest zarobic wiecej niz 1.000 Euro nawet w sezonie

Zostaw opinię o Golden Hand - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Golden Hand